ΙΟΡΔΑΝΙΑ ΤΟ ΡΟΥΜΠΙΝΙ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ

ΙΟΡΔΑΝΙΑ ΤΟ ΡΟΥΜΠΙΝΙ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ

915€
Χωρίς φόρο: 915€
Κωδικός: 03-03-20
Stock Σε Stock

Επισκόπιση

5 ΜΕΡΕΣΑναχωρήσεις 29ΑΠΡΙΛΙΟΥ- 3 ΜΑΙΟΥ 2020   22- 26 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 

Κάντε μια επιλογή από κάθε παράμετρο, για να λάβετε τελική τιμή. Λεπτομέρειες παρακάτω.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Highlights

Το Βασίλειο των παραδόσεων, των Ελληνορωμαϊκών μνημείων, του ρομαντισμού της ερήμου, των τουριστικών θέρετρων της Νεκράς Θάλασσας, των αγορών με χαλιά και αραβουργήματα - όλα αυτά είναι ένα μικρό μόνο δείγμα των πολλών για τα οποία φημίζεται η χώρα. 

Ακολουθήστε τα ταξιδιωτικά σας όνειρα, κάνοντας βόλτες με καμήλες στην έρημο, σαφάρι στην ξακουστή Πέτρα ή spa στις πολυτελείς μονάδες της Νεκράς Θάλασσας!  

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΕ...

Ιερουσαλήμ - Γεθσημανή - Πανάγιος Τάφος - Γολγοθάς - Πατριαρχείο - Ιορδάνης Ποταμός - Βηθλεέμ - Σαμάρεια - Όρος Ελαιών - Σιών - Νεκρά Θάλασσα - Mάδηβα - Όρος Νέβω - Γέρασα - Αμάν - Πέτρα - Wadi Rum - Ερυθρά Θάλασσα¨

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

1η Ημέρα: Τετάρτη 29 Απριλίου 2020

ΑΘΗΝΑ - ΑΜΜΑΝ

Συγκέντρωση στις 11:30 στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και συνάντηση με τον αρχηγό του γραφείου μας, ο οποίος θα φροντίσει για τις σχετικές διαδικασίες.  Πτήση στις 13:35 με Royal Jordanian  προς Αμμάν (RJ132).

 

Άφιξη στις 15:45 στο Αμμάν, συνάντηση με τον ξεναγό μας, διαδικασίες διαβατηρίων και παραλαβή αποσκευών. Στη διαδρομή προς το ξενοδοχείο μας, θα έχουμε την δυνατότητα να ακούσουμε εισαγωγικές πληροφορίες για την Ιορδανία και το ταξίδι μας από τον ξεναγό, ο οποίος θα μας συνοδεύσει έως και την τελευταία ημέρα.  Επίσης, μεταβαίνοντας στο ξενοδοχείο μας, θα δούμε πανοραμικά και ένα μέρος της πόλης του Αμμάν.  

 

Άφιξη στο ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση, δείπνο και χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη προσωπική γνωριμία με το κέντρο του Αμμάν, όπου υπάρχουν διάσημα ζαχαροπλαστεία με το τοπικό γλυκό κνάφεν, πολυτελή καταστήματα κλπ.  Διανυκτέρευση.

 

2η Ημέρα: Πέμπτη 30 Απριλίου 2020

ΑΜΜΑΝ - ΑΡΧΑΙΑ ΓΕΡΑΣΑ - ΑΡΧΑΙΑ ΓΑΔΑΡΑ - ΑΜΜΑΝ

 

Πρόγευμα κι άμεση αναχώρηση για ξενάγηση στο ανεπανάληπτο Αμμάν.  Θα επισκεφθούμε την αρχαία Φιλαδέλφεια και θα ανεβούμε στο λόφο της ακρόπολης, όπου το ενδιαφέρον μας θα στραφεί στο ναό του Ηρακλή και στο αρχαιολογικό μουσείο.  Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την αρχαία ελληνική  Γέρασα. Την “Πομπηία της Ανατολής”! Ένα μοναδικό αντιπροσωπευτικό δείγμα του ρωμαϊκού πολιτισμού, και μια πόλη η οποία σώζεται σχεδόν αυτούσια.  Οι δρόμοι με τις κολώνες, τα θέατρα, οι εκκλησίες, οι ναοί, το ρωμαϊκό φόρουμ, η αψίδα θριάμβου του Αδριανού (129 μ.Χ.) κ.α. θα μας συναρπάσουν.  Συνεχίζουμε πιο βόρεια για το Ουμ Κάϊς, την αρχαία Ελληνορωμαϊκή Γάδαρα, που κάποτε υπήρξε Ελληνιστικό κέντρο και αργότερα εκεί ο Χριστός πραγματοποίησε το θαύμα του εξορκισμού.  Η πόλη αυτή βρίσκεται σε ένα ύψωμα από όπου μπορεί κανείς να διακρίνει την θάλασσα της Γαλιλαίας.  Επιστροφή στο Αμμάν, δείπνο στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

 

3η Ημέρα: Παρασκευή 1 Μαΐου 2020

ΑΜΜΑΝ - ΠΕΤΡΑ - ΕΡΗΜΟΣ ΟΥΑΝΤΙ ΡΑΜ

 

Μετά το πρόγευμα αναχωρούμε για την ξενάγηση στην Πέτρα, τη μοναδική Ροζ Πόλη των Ναβαταίων, σκαλισμένη μέσα στο βράχο στο φαράγγι, κρυμμένη από τα βλέμματα των εχθρών της εποχής.  Διασχίζοντας το στενό φαράγγι του ρέματος «Σιχ» μήκους 1.200μ. και ύψους (σε πολλά σημεία) 100μ., θα ξεναγηθούμε στον αρχαιολογικό χώρο, ο οποίος ξαφνικά παρουσιάζεται μπροστά μας στο τέλος του φαραγγιού και δικαίως φέρει σήμερα τον τίτλο του ενός από τα 7 Θαύματα του Σύγχρονου Κόσμου.  Θα μπορούσε κανείς να ισχυριστεί ότι, η αρχαία αυτή πόλη είναι ένα αριστούργημα γλυπτικής, αφού είναι λαξεμένη πάνω σε μαλακά, ψαμμιτικά πετρώματα. Οφείλει την ύπαρξή της στη φυλή των Ναβαταίων και σήμερα αποτελεί έναν από τους σπουδαιότερους αρχαιολογικούς χώρους της Ιορδανίας. 

 

Όπως φαίνεται και από το όνομα, η Πέτρα είχε δεχτεί την παρουσία και επίδραση των Ελλήνων, οι οποίοι μαγεμένοι προφανώς από την τοποθεσία (αλλά και λόγω στρατηγικής) φρόντισαν να βάλουν την έντονη σφραγίδα τους.

 

Αργότερα, οι Ρωμαίοι φρόντισαν βέβαια κι αυτοί να «σκαλίσουν» τα δικά τους μνημεία στους βράχους του φαραγγιού. Ρωμαϊκό θέατρο, ρωμαϊκή οδός, λουτρά, όλα κλασικά σημάδια μιας πόλης-χώρας, η οποία καταστράφηκε μέσα σε μια μέρα από ισχυρότατο σεισμό. Η επίσκεψή μας στον αρχαιολογικό χώρο θα διαρκέσει περίπου 4 ώρες.

 

Συνεχίζουμε για το Ουάντι Ραμ, τη χώρα του Λόρενς της Αραβίας, την εντυπωσιακή κόκκινη

έρημο, που μοιάζει με σεληνιακό τοπίο και σας προκαλεί να διεισδύσετε βαθιά μέσα, κάτι το οποίο θα κάνουμε, με τζιπ 4Χ4.  Τελειώνοντας την ανεπανάληπτη περιπέτεια της επίσκεψής μας στο μοναδικό αυτό μέρος, θα έχουμε διαμονή στην έρημο σε σκηνές τύπου δωματίου με ιδιωτικό μπάνιο.  Δείπνο και διανυκτέρευση.

4η Ημέρα: Σάββατο 2 Μαΐου 2020

ΕΡΗΜΟΣ ΟΥΑΝΤΙ ΡΑΜ - ΝΕΚΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ - ΜΑΔΗΒΑ - ΝΕΒΩ - ΑΜΜΑΝ

 

Πρωινό και στη συνέχεια αναχώρηση για την Μαδηβά, την πόλη με την πληθώρα μωσαϊκών από την Ρωμαϊκή, Βυζαντινή και Αραβική εποχή.  Το πιο φημισμένο είναι ο Χάρτης της Μαδηβά του 6ου αιώνα μ.Χ., ο οποίος αναπαριστά τους ευρύτερους Αγίους Τόπους και αποτελεί το αρχαιότερο σωζόμενο ψηφιδωτό με γεωγραφική αναπαράσταση στον κόσμο και διασώζεται στην ελληνορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Γεωργίου. 

 

Κατόπιν θα ανηφορίσουμε στο ιστορικό βουνό Νεβώ με την θαυμάσια θέα της κοιλάδας του Ιορδάνη ποταμού, της Νεκράς θάλασσας και πολύ μακρύτερα, της Ιερουσαλήμ.  Εδώ ο Μωυσής αντίκρισε τη Γη Της Επαγγελίας και άφησε την τελευταία του πνοή.  Το όρος Νεβώ είναι ένας μοναχικός ανεμοδαρμένος λόφος, στην κορυφή του οποίου διασώζονται τα ερείπια Βυζαντινών Ναών του 4ου & 6ου αιώνα, με εντυπωσιακά ψηφιδωτά δάπεδα. 

 

Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την παραλία της Νεκράς Θάλασσας, που βρίσκεται στο βαθύτερο σημείο του πλανήτη, όσον αφορά την ξηρά, φτάνοντας έως και 450 μέτρα κάτω από την στάθμη της θάλασσας. Το νερό της Νεκράς θάλασσας φημίζεται για τις ιαματικές του ιδιότητες.  Ελεύθερος χρόνος για κολύμπι.  Αναχώρηση για το Αμμάν, δείπνο στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

 

5η Ημέρα: Κυριακή 3 Μαΐου 2020

ΑΜΜΑΝ - ΑΘΗΝΑ

Μετά το πρόγευμα αναχωρούμε για το αεροδρόμιο του Αμμάν, για την πτήση επιστροφής στην Αθήνα. Πτήση με Royal Jordanian  στις 10:25 (RJ131) με άφιξη στο Ελευθέριος Βενιζέλος στις 12:50.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΑΞΙΔΙΟΥ
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ
  • Αθήνα
ΤΡΟΠΟΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ
  • Αεροπορικώς 
ΧΩΡΑ
  • Ιορδανία 
ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

·        Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης ΑΘΗΝΑ - ΑΜΜΑΝ - ΑΘΗΝΑ με την Royal Jordanian.

·        Φόροι Αεροδρομίων.

·        Αποσκευή 23 κιλών ανά άτομο και μία (1) χειραποσκευή έως 8 κιλά.

·        Μεταφορές όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα με κλιματιζόμενα πούλμαν.

·        Βίζα Ιορδανίας.

·        Τρείς (3) διανυκτερεύσεις στο κέντρο του Αμμάν στο ξενοδοχείο 4* Sandy Palace (ή παρόμοιο), και μια (1) διανυκτέρευση σε Luxury Camp στο Ουάντι Ραμ (Wadi Rum).

·        Ημιδιατροφή (πρωινό και βραδινό) καθημερινά.

·        Είσοδοι στους επισκεπτόμενους χώρους που αναγράφονται στο πρόγραμμα.

·        Περιήγηση με ειδικά διαμορφωμένα 4Χ4  οχήματα στην έρημο του Ουάντι Ραμ.

·        Επίσημος τοπικός ξεναγός.

·        Έμπειρος συνοδός του γραφείου μας.

·        Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης

·        ΦΠΑ.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

·        Ότι δεν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα.

·        Ποτά, τηλεφωνήματα, αναψυκτικά/νερά.

·        Φιλοδωρήματα.

·        Χρήση άμαξας στην Πέτρα (περίπου €20 ανά άτομο).

 

ΨΗΦΙΑΚΑ ΑΡΧΕΙΑ
ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

Όλα τα ψηφιακά περιοδικά, κλικ εδώ 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΑΞΙΔΙΟΥ
Σημαντικες σημειωσεις

 ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  3 - 8 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 (6 Ημέρες / 5 Διανυκτερεύσεις)  

 Αναχώρηση από ΑΘΗΝΑ: €925 (Με Φόρους)

Διαφορά Μονόκλινου +€170

Φιλοδωρήματα  +€30

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ
ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ:

Αναχώρηση από ΑΘΗΝΑ: €915 (Με Φόρους)

Διαφορά Μονόκλινου +€150

Φιλοδωρήματα  +€25

 

Κρατήσεις με προκαταβολή €350 το άτομο

***ΕΩΣ ΚΑΙ 3 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ***

5 ΜΕΡΕΣ

Αναχωρήσεις 29ΑΠΡΙΛΙΟΥ- 3 ΜΑΙΟΥ 2020 

  22- 26 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020