210 3319761, 2810 280040, 6934 541868
Top
 

Κέρκυρα – Πάργα Αγίου Πνεύματος

Ένα από τα πιο κοσμοπολίτικα νησιά του Ιονίου σάς υποδέχεται...
Κέρκυρα – Πάργα Αγίου Πνεύματος
265€ κατ'άτομο
ΠΑΣΧΑ ΣΤΟ ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΝΗΣΙ ΤΩΝ ΦΑΙΑΚΩΝ!

Κέρκυρα – Πάργα Αγίου Πνεύματος

Κέρκυρα – Πάργα Αγίου Πνεύματος
H γαλαζοαίματη Κέρκυρα είναι γεμάτη ιστορικές γυναικείες φυσιογνωμίες:

Η ευγενική Ναυσικά, η κόρη του βασιλιά Αλκίνοου που έσωσε τον Οδυσσέα, όταν ναυάγησε στη Χώρα των Φαιάκων -που πολλοί την ταυτίζουν με την Κέρκυρα. Έπειτα, η Σίσι, η θλιμμένη πριγκίπισσα και το Αχίλλειο, το παλάτι των στεναγμών της. Η θερινή έπαυλη του Άγγλου Αρμοστή. Εικόνες μεγαλοπρεπείς που παρελαύνουν μπροστά σας.

Στο παρατηρητήριο του Κάιζερ. Ο Γουλιέλμος Β΄ατενίζει το πέλαγος. Τα εμβληματικά μέγαρα της πόλης του νησίου αυτού, οι στοές του Λιστόν, η Σπιανάδα -η μεγαλύτερη πλατεία των Βαλκανίων. Ιταλοί, Άγγλοι, Γάλλοι, Ρώσοι, Έλληνες έζησαν και μεγαλούργησαν στο νησί. Σμίλεψαν έναν πολιτισμό πολύμορφο και σαγηνευτικό. Άφησαν τα ίχνη τους σε κάθε αξιοθέατο που κοσμεί το νησί. Ανακαλύψετε τα σε κάθε νότα της Παλιάς Φιλαρμονικής, σε κάθε ποτήρι με λικέρ από Κουμκουάτ, σε κάθε βόλτα στα καντούνια του Καμπιέλο, σε κάθε έρωτα που γεννιέται στο Canal d’ Amour.

Δείτε το Πρόγραμμα Εδώ!

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΟΛΥΗΜΕΡΩΝ ΕΚΔΡΟΜΩΝ  ΙΟΥΝ 24

Κέρκυρα
Κέρκυρα
  • Προορισμός
  • Αναχωρήσεις
    Αθήνα / παραλαβή από τα πλοία στον Πειραιά κατόπιν συνεννόησης
  • Ώρες αναχώρησης
    21/6/24
  • Ώρα επιστροφής
    24/6/24

Περιλαμβάνονται

Εκδρομές - περιηγήσεις με σύγχρονα πούλμαν.
Διαμονή, 3 διαν/σεις, στα ξενοδοχεία MARCO POLO 3* στα ΓΟΥΒΙΑ

Τρία πρωινά και τρία δείπνα σε μπουφέ.
Εισιτήρια F/B HΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ - ΚΕΡΚΥΡΑ και αντίστροφα.
Αρχηγός - συνοδός.
Φ.Π.Α. & Φόρος διαμονής.
1
1Η ΗΜΕΡΑ
Αναχώρηση 07:00 π.μ από Aθήνα. Η διαδρομή μας μέσω της κρεμαστής γέφυρας Ρίου- Αντιρρίου, ΙΟΝΙΑΣ και ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ, με ενδιάμεσες στάσεις μας οδηγεί στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Επιβίβαση στο F/B και απόπλους για το όμορφο νησί των Φαιάκων. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο παραθαλάσσιο ξενοδοχείο μας, δείπνο, διανυκτέρευση.
2
2Η ΗΜΕΡΑ
Μετά το πρωινό, θα επισκεφθούμε το ΑΧΙΛΛΕΙΟ, μία από τις γνωστές βασιλικές επαύλεις της Ευρώπης και ίσως το σημαντικότερο αξιοθέατο αρχιτεκτόνημα της Κέρκυρας που βρίσκεται στον οικισμό Γαστούρι, περίπου 10 χλμ. από την πόλη. Χτίστηκε το 1890 με εξ ολοκλήρου δαπάνη της αυτοκράτειρας Ελισάβετ της Αυστρίας, η οποία λόγω της ευαίσθητης υγείας της ζήτησε την οικοδόμησή της. Την έπαυλη την αφιέρωσε στον Αχιλλέα, απ’ όπου και το όνομα της, τον περίβολο της οποίας πλούτισε με αγάλματα από την αρχαία ελληνική μυθολογία. Ακολουθεί  επίσκεψη  στο ΚΑΝΟΝΙ,  στο Μοναστήρι της Παναγίας Βλαχέρνας και το ΠΟΝΤΙΚΟΝΗΣΙ  ενώ  λίγο  αργότερα θα  ολοκληρώσουμε  τη  γνωριμία  με  την  πόλη με  επίσκεψη   στη  Σπιανάδα, την κεντρική πλατεία του νησιού και τόπο συνάντησης των κατοίκων και των επισκεπτών της Κέρκυρας. Είναι η μεγαλύτερη πλατεία των Βαλκανίων και απ' τις μεγαλύτερες της Ευρώπης.  Δίπλα στην πλατεία βρίσκεται ο πεζόδρομος του Λιστόν με κτίρια ενετικής και γαλλικής αρχιτεκτονικής,  ενώ  θα  έχουμε  τη  δυνατότητα  να  επισκεφθούμε  και  το Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα, πολιούχο του νησιού.   Επιστροφή  στο  ξενοδοχείο, ξεκούραση, χρόνος  ελεύθερος, δείπνο, διανυκτέρευση.
3
3Η ΗΜΕΡΑ
Πρωινό και αναχώρηση για ΚΑΣΣΙΟΠΗ, το  μεγαλύτερο  χωριό  στη βόρεια πλευρά του νησιού, 38 χλμ  από  την  πόλη, με  1200  περίπου  κατοίκους.  Ξεχωρίζει  για  τις  μοναδικές  παραλίες  του  και  το πλούσιο ιστορικό παρελθόν,  στάση και συνεχίζουμε   μέσω  ΑΧΑΡΑΒΗΣ για τη  ΡΟΔΑ  ένα παραδοσιακό  ψαροχώρι, γνωστό για την αμμώδη παραλία του, τους ζεστούς και φιλόξενους ανθρώπους, τις παραδοσιακές ταβέρνες, τα εστιατόρια, παραμονή, γεύμα προαιρετικά.  Το απόγευμα  θα  βρεθούμε στην ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΙΤΣΑ, για να απολαύσουμε τον καφέ μας στο υπέροχο τοπίο που προσφέρει ο μαγευτικός κολπίσκος. Επιστροφή  στο  ξενοδοχείο  μας,  χρόνος  ελεύθερος, δείπνο,  διανυκτέρευση.
4
4Η ΗΜΕΡΑ
Μετά το πρωινό με  την  άφιξη  μας στο λιμάνι  αποχαιρετάμε  το  όμορφο  νησί  των  Φαιάκων,  με  την  επιβίβαση  μας  στο  F/B για ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ.  Το  ταξίδι  μας  προς  Αθήνα συνεχίζεται  με ενδιάμεσες  στάσεις  στην όμορφη κωμόπολη της ΠΑΡΓΑΣ,  την  Αμφιλοχία  και  την  περιοχή  του  Αιγίου,   άφιξη  το  βράδυ.

Περιλαμβάνονται

Εκδρομές - περιηγήσεις με σύγχρονα πούλμαν.
Διαμονή, 3 διαν/σεις, στα ξενοδοχεία MARCO POLO 3* στα ΓΟΥΒΙΑ

Τρία πρωινά και τρία δείπνα σε μπουφέ.
Εισιτήρια F/B HΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ - ΚΕΡΚΥΡΑ και αντίστροφα.
Αρχηγός - συνοδός.
Φ.Π.Α. & Φόρος διαμονής.

Σημειώσεις

Η σειρά του προγράμματος μπορεί να αλλάξει χωρίς να παραλειφθεί τίποτε από τα περιλαμβανόμενα.

 

Αξίζει να δείτε στην Κέρκυρα

Το μοναδικό μουσείο στην Ελλάδα το οποίο είναι αφιερωμένο αποκλειστικά  στην τέχνη και τις αρχαιότητες της Ασίας και δεν είναι άλλο από το Μουσείο Ασιατικής Τέχνης το οποίο θα βρεις στην Παλιά Πόλη της Κέρκυρας. Το μουσείο στεγάζεται σε ένα από τα πιο ξεχωριστά αξιοθέατα της Παλιά Πόλης του νησιού, στο Ανάκτορο Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γεωργίου το οποίο με τη σειρά του κουβαλά τη δική του μοναδική ιστορία. Όπως ίσως γνωρίζεις, η Κέρκυρα δεν βίωσε Οθωμανική κυριαρχία, όμως πολλοί κατακτητές της Δύσης κυριάρχησαν στο νησί μεταξύ αυτών και οι Άγγλοι οι οποίο έχτισαν το ανάκτορο. Όμως σίγουρα θα αναρωτιέσαι πώς βρέθηκε εδώ, σε ένα νησί του Ιονίου, ένα μουσείο που παρουσιάζει μέσα από την τέχνη την ιστορία της Ιαπωνίας, της Κίνας, της Νοτιοανατολικής  και  Κεντρικής Ασίας. Με αυτή σου την επίσκεψη θα λυθούν όλες οι  απορίες  και θα γνωρίσεις  μαζί τους ξεχωριστούς αυτούς πολιτισμούς, που θα έχεις την ευκαιρία να ανακαλύψεις από κοντά μόλις επισκεφθείς την Κέρκυρα.

 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟΝ ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟ:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας