210 3319761, 2810 280040, 6934 541868
Top
 

Αλσατία – Μέλανας Δρυμός απ’ ευθείας από Ηράκλειο

Παραμυθένια Γερμανία
Αλσατία – Μέλανας Δρυμός απ’ ευθείας από Ηράκλειο
865€ κατ'άτομο
Αναχ.: 19/11 | 6 μέρες | απ' ευθείας από Ηράκλειο

Αλσατία – Μέλανας Δρυμός απ’ ευθείας από Ηράκλειο

Αλσατία – Μέλανας Δρυμός απ’ ευθείας από Ηράκλειο. Η Γερμανία μπορεί να είναι γνωστή για το περίφημο Oktoberfest και την ιστορία του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου, αλλά ταυτόχρονα είναι η χώρα με τα πιο γραφικά και όμορφα τοπία, τα παραμυθένια κάστρα και τις σημαντικές ιστορικές τοποθεσίες.

Μπαρόκ πόλεις και μεσαιωνικά κάστρα, trendy μητροπόλεις, κορυφαίες συλλογές έργων τέχνης, ιστορικές λουτροπόλεις, πανέμορφοι εθνικοί δρυμοί, πληθωρικές γεύσεις συνοδεία άφθονης μπίρας αλλά και καλών κρασιών. Βερολίνο ή Μόναχο; Σκι στις Άλπεις ή πεζοπορία στα καλοδιατηρημένα δάση; Κάστρα ή κλαμπ; Ανατολικά ή δυτικά; Ευτυχώς στη Γερμανία δεν χρειάζεται να διαλέξετε. Η γοητεία της είναι ακριβώς αυτό: ο συνδυασμός των αντιθέτων. Η μητρόπολη του Βερολίνου, η καρδιά της πρωτοπορίας, της ελεύθερης σκέψης, του πολιτισμού και της μοντέρνας αρχιτεκτονικής, πάντα έντονη και ζωντανή, δεν μοιάζει με καμία άλλη πρωτεύουσα, γιατί απλούστατα συνεχώς επανεφευρίσκει τον εαυτό της. Στο άλλο άκρο, το βαυαρικό Μόναχο είναι το κέντρο της εθνικής Ιστορίας, με εντυπωσιακά αξιοθέατα και φιλόξενη ατμόσφαιρα.

Ταξίδι στην Αλσατία – Μελανάς Δρυμός. Η Γερμανία μπορεί να είναι γνωστή για το περίφημο Oktoberfest και την ιστορία του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου, αλλά ταυτόχρονα είναι η χώρα με τα πιο γραφικά και όμορφα τοπία, τα παραμυθένια κάστρα και τις σημαντικές ιστορικές τοποθεσίες.

Αλσατία

Μια ιδιαίτερη περιοχή της Ευρώπης με μακραίωνη ιστορία και πολιτισμό, με ποτάμια και κανάλια, με παραμυθένια χωριά και μεσαιωνικές πόλεις με λιθόστρωτα δρομάκια, μικρές πλατείες και πολύχρωμα σπιτάκια πνιγμένα στα λουλούδια, με απέραντους αμπελώνες, υπέροχες γεύσεις… και καλά κρασιά. Για πολλούς αιώνες ήταν το “μήλον της έριδος” για τους Γάλλους και τους Γερμανούς. Από το 1870 έως το 1945 άλλαξε τέσσερις φορές εθνικότητα και επίσημη γλώσσα. Σήμερα ανήκει μεν στη Γαλλία, όμως διατηρεί την μεσαιωνική και αναγεννησιακή γερμανική αρχιτεκτονική.

Μελανάς Δρύμος

Ο Μέλας Δρυμός βρίσκεται στη Νοτιοδυτική Γερμανία, στο κρατίδιο της Βάδης Βιρτεμβέργης, κοντά στα σύνορα με την Ελβετία, οπότε προσφέρεται για μια οδική εκδρομή μέσω Ιταλίας, την οποία και συστήνω ανεπιφύλακτα. Το δάσος εκτείνεται βόρεια για περίπου 160 χιλιόμετρα και 60 χιλιόμετρα από την ανατολή προς τη δύση, ανάμεσα στον ποταμό Ρήνο, δυτικά, και τις πηγές του Δούναβη, νότια. Το Μαύρο Δάσος, όπως θα το βαφτίζαμε σήμερα, οφείλει το όνομά του στην πυκνή του βλάστηση, που κατά τόπους εμποδίζει το φως του ήλιου να φτάσει στο εσωτερικό του

Αλσατία & Μέλανας Δρυμός – Αεροπορικώς από Ηράκλειο, 6 ημέρες

Πατήστε εδώ για να εκδηλώσετε ενδιαφέρον – Θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας.

Χαϊδελβέργη... Μέλανας Δρυμός
Γερμανία-Αλσατία-Μελανάς Δρύμος
  • Προορισμός
  • Αναχωρήσεις
    Ηράκλειο
  • Ώρες αναχώρησης
    19/11 Ηράκλειο - Φρανκφούρτη 10:30 - 12:50 Α3 430
  • Ώρα επιστροφής
    24/11 Φρανκφούρτη - Ηράκλειο 18:05 - 22:05 Α3 431
  • Ημερομηνίες Αναχώρησης
    19 Νοεμβρίου

Περιλαμβάνονται

• Αεροπορικά εισιτήρια Ηράκλειο - Φρανκφούρτη - Ηράκλειο με πτήσεις της Aegean Airlines
• 5 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4* (4 Στρασβούργο Aloft Strasbourg Etoile 4*, 1 Χαϊδελβέργη Staycity Aparthotels Heidelberg 4* ή παρόμοια)
• Πρωινό καθημερινά
• Μεταφορές, εκδρομές, ξεναγήσεις, περιηγήσεις βάσει προγράμματος
• Έμπειρος αρχηγός/συνοδός του γραφείου μας
• Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική ασφάλιση έως 75 ετών
1
1η μέρα: Ηράκλειο - Φρανκφούρτη - Στρασβούργο
Πτήση για τη Φρανκφούρτη. Άφιξη αναχώρηση για το Στρασβούργο. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Πρώτη γνωριμία με την πόλη. Διανυκτέρευση.
2
2η μέρα: Στρασβούργο
Μετά το πρωινό μας, θα ξεκινήσουμε την πανοραμική περιήγηση στην πόλη, χτισμένη σχεδόν πάνω στις δυτικές όχθες του Ρήνου. Είναι η πρωτεύουσα της επαρχίας της Αλσατίας και συμπρωτεύουσα του Ευρωκοινοβουλίου, μετά τις Βρυξέλλες. Θα επισκεφθούμε τη «Μικρή Γαλλία» με τα κανάλια, τα ξύλινα σπίτια και τα παραδοσιακά ταβερνάκια winstubs. Ακολουθεί ο Καθεδρικός Ναός της Notre Dame του 13ου αιώνα με το Αστρονομικό Ρολόι, οι Ponts Couverts (Σκεπαστές Γέφυρες), η θέα στον Ίλ από το φράγμα Vauban του 17ου αιώνα και η Place Republique. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Υπόλοιπο της ημέρας ελεύθερο και διανυκτέρευση.
3
3η μέρα: Τρίμπεργκ - Φράιμπουργκ - Λίμνη Τίτι
Πρωινό και αναχώρηση για το Τρίμπεργκ, ένα από τα χωριά των ωρολογοποιών, όπου βρίσκεται το πολύ ενδιαφέρον Μουσείο του Μέλανα Δρυμού. Εδώ εκτίθενται παραδοσιακές φορεσιές, αστικά ρούχα, γεωργικά εργαλεία, χειροτεχνήματα, παλιά παιχνίδια και πετρώματα από το Μαύρο Δάσος. Θα επισκεφθούμε τους διάσημους καταρράκτες του Τρίμπεργκ που έχουν μετατραπεί σε ένα δημοφιλές πάρκο. Συνεχίζουμε για το Φράιμπουργκ. Στο ιστορικό κέντρο θα δούμε τον Καθεδρικό Ναό του 13ου αιώνα, χαρακτηριστικό δείγμα ρωμανικού και γοτθικού ρυθμού και το ιστορικό Κάουφχαους του 16ου αιώνα. Ακολουθεί το Δημαρχείο, απ’ όπου ξεκινά ένα μοναδικό σύμπλεγμα καναλιών και στενών πλακόστρωτων οδών με παραδοσιακά εστιατόρια και μπιραρίες. Τελευταίος μας σταθμός η λίμνη Τίτι (Titisee), γέννημα παγετώνων και δημοφιλής τουριστικός προορισμός. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
4
4η μέρα: Έγκισεμ - Κολμάρ - Ρίκβιρ
Πρωινό και αναχωρούμε για το γραφικό χωριό Έγκισεμ (Eguisheim), στη βορειοανατολική Γαλλία, «απλωμένο» γύρω από ένα φρούριο του 8ου αιώνα. Οι περισσότεροι κάτοικοί του είναι αμπελουργοί οι οποίοι χρησιμοποιούν τα σπίτια τους σαν κελάρια και μαγαζιά. Συνεχίζουμε για το Κολμάρ, το «στολίδι της Αλσατίας». Θα περιηγηθούμε στο ιστορικό του κέντρο με τα παραδοσιακά σπίτια, χτισμένα στις όχθες του ποταμού Λάουχ. Θα δούμε το Δημαρχείο, τον Καθεδρικό Ναό αφιερωμένο στον Άγιο Μαρτίνο και μικρές όμορφες πλατείες με ενδιαφέρουσες υπαίθριες αγορές. Ελεύθερος χρόνος στη «Μικρή Βενετία», που χαρακτηρίζεται από κανάλια, περίτεχνες γέφυρες, αριστοκρατικά καφέ και εστιατόρια. Μην παραλείψετε να φωτογραφηθείτε με φόντο την Οικία Πφίστερ, δείγμα Γερμανικής Αναγεννησιακής αρχιτεκτονικής. Ακολουθεί το χωριό Ρίκβιρ, γνωστό για τους γραφικούς αμπελώνες του και τα εκλεκτά κρασιά. Θαυμάστε την Παλιά Πόλη, γεμάτη ιστορία, γραφικά μονοπάτια και τα παγκοσμίου φήμης οινοποιεία. Αξίζει κανείς να επισκεφθεί το κελάρι Χούγκελ, όπου βρίσκεται το πιο παλιό βαρέλι κρασιού από το 1715, τον Πύργο Ντολντέρ, τον Πύργο του Ρολογιού και τα πρώην κελάρια που έχουν μετατραπεί σε μαγαζιά. Επιστροφή στο Στρασβούργο. Διανυκτέρευση.
5
5η μέρα: Μπάντεν Μπάντεν - Χαϊδελβέργη
Πρωινό και αναχώρηση για το Μπάντεν Μπάντεν, που βρίσκεται στο Μέλανα Δρυμό, ένα από τα πιο πολυτελή κέντρα λουτροθεραπείας της Ευρώπης. Οι πηγές του ήταν ονομαστές από τη ρωμαϊκή εποχή και προσφέρει πολλές ευκαιρίες για ενασχόληση με αθλητικές δραστηριότητες. Συνεχίζουμε για τη Χαϊδελβέργη. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Πρώτη γνωριμία με την πόλη και διανυκτέρευση.
6
6η μέρα: Χαϊδελβέργη- Φρανκφούρτη – Ηράκλειο
Μετά το πρωινό μας, ξεκινάμε την περιήγηση μας στην Χαϊδελβέργη, έδρα του παλαιότερου πανεπιστημίου της Γερμανίας, στις όχθες του ποταμού Neckar. Θα ανεβούμε στο κάστρο Schloss, στην πλαγιά του Λόφου Koenigsstuhl, για να δούμε τον Πύργο των Μαγισσών, τις «φυλακές των φοιτητών» και το μεγαλύτερο βαρέλι κρασιού στον κόσμο. Θα περιηγηθούμε πεζοί στο ιστορικό κέντρο με τις όμορφες πλατείες και τις υπαίθριες αγορές, τις εκκλησίες των Ιησουϊτών και του Αγίου Πνεύματος και τα κτίρια με μπαρόκ αρχιτεκτονική. Αμέσως μετά, θα αναχωρήσουμε για το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης για την πτήση της επιστροφής.

Περιλαμβάνονται

• Αεροπορικά εισιτήρια Ηράκλειο - Φρανκφούρτη - Ηράκλειο με πτήσεις της Aegean Airlines
• 5 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4* (4 Στρασβούργο Aloft Strasbourg Etoile 4*, 1 Χαϊδελβέργη Staycity Aparthotels Heidelberg 4* ή παρόμοια)
• Πρωινό καθημερινά
• Μεταφορές, εκδρομές, ξεναγήσεις, περιηγήσεις βάσει προγράμματος
• Έμπειρος αρχηγός/συνοδός του γραφείου μας
• Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική ασφάλιση έως 75 ετών

Δεν Περιλαμβάνονται

Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων 270€
Εισιτήρια εισόδων
Ό,τι ρητά αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο

Σημειώσεις

  1. Οι παιδικές τιμές ισχύουν για διαμονή παιδιού (έως 12ετών) στο ίδιο δωμάτιο με 2 ενήλικες, σε πρόσθετη κλίνη εκτός εξαιρέσεων.
  2. Τα παιδιά που ταξιδεύουν με τη συνοδεία ενός γονέα, χρειάζονται έγγραφη συγκατάθεση του άλλου γονέα από το αστυνομικό τμήμα ή ΚΕΠ.
  3. Διαβατήριο σε ισχύ ή ταυτότητα νέου τύπου (εντός 15ετίας) είναι απαραίτητα για όλες τις εκδρομές στην Ευρώπη. Για εκδρομές εκτός χώρες Schengen ενημερωθείτε από το γραφείο μας. Οι ταξιδιώτες που δεν είναι κάτοχοι ελληνικών διαβατηρίων πρέπει να επικοινωνούν με την πρεσβεία της χώρας που θα ταξιδέψουν. Τα παιδιά έως 12 ετών ταξιδεύουν μόνο με διαβατήριο σε ισχύ.
  4. Σε οδικές και αεροπορικές εκδρομές που συνδυάζονται, οι θέσεις στα πούλμαν είναι εναλλασσόμενες.
  5. Στα ξενοδοχεία ζητείται πιστωτική κάρτα ή κάποιο ποσό ως εγγύηση το οποίο επιστρέφεται με το check out.
  6. Η συμμετοχή σε οποιοδήποτε από τα αναφερόμενα ταξίδια, σημαίνει αυτόματη και ανεπιφύλακτη αποδοχή των Γενικών Όρων Συμμετοχής όπως αναφέρονται στο site μας

Αλσατία, κουκλίστικη, παραμυθένια, σαν από σκηνικό Μεσαιωνικής ταινίας.

Πρόκειται για ιστορική ,πολιτιστική και πρώην διοικητική περιοχή της ανατολικής Γαλλίας  στα σύνορα με τη Γερμανία ,όπου αποτελείται από δύο νομούς.Τα αρχαία χρόνια η Αλσατία ήταν υπό την κατοχή των Κελτών ,αργότερα έγινε μέρος της Γερμανίας και στον Β’ Παγκόσμιο εντάχθηκε μόνιμα στο κράτος της Γαλλίας .Στην Αλσατία καλλιεργούνται δημητριακά ,κάποια είδη λαχανικών και άμπελος με την περιοχή να φημίζεται για τα κρασιά της.

Μέλανας Δρυμός…

Ο δρυμός με δάση πυκνά , αέρινα με διαδρομές δίπλα σε ποτάμια , πανέμορφους καταρράκτες είναι ένας βιότοπος με ιδιαίτερη οικολογική αξία στην νοτιοδυτική Γερμανία ανάμεσα στον ποταμό Ρήνο και στις πηγές του Δούναβη .

Πρόκειται για δάσος κωνοφόρων που περιτριγυρίζεται  από μεσαιωνικά χωριά και μονοπάτια για πεζοπορικές εξορμήσεις.

Νυρεμβέργη - Μόναχο & στολίδια Βαυαρίας

Νυρεμβέργη - Μόναχο & στολίδια Βαυαρίας

Το Πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης ιδρύθηκε το 1386 και είναι ένα από τα παλαιότερα και καλύτερα πανεπιστήμια της Γερμανίας, σπουδαίο στην έρευνα και την καινοτομία. Εδώ γεννήθηκαν τα πρώτα δείγματα «καθαρού λόγου» εν μέσω του μεσαιωνικού πνευματικού σκότους. Τον Απρίλιο του 1518 ο Μαρτίνος Λούθηρος δίδαξε τον τη «νέα θεολογία» του στο μεγάλο αμφιθέατρο του πανεπιστημίου και άφισε άφονο το συντηρητικό του ακροατήριο. Από το Πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης αποφοίτησε όλη η «ελίτ» του γερμανικού μεσαίωνα: γιατροί, σπουδαίοι νομομαθείς και δικηγόροι, θεολόγοι, δάσκαλοι και καθηγητές.

Μέχρι τα τέλη του 19ου αιώνα διδάσκονταν εδώ η θεολογία, νομική, φιλοσοφία και ιατρική. Σήμερα διαθέτει 12 σχολές, όπου διδάσκονται πάνω από 100 επιστημονικά αντικείμενα σε 30.000 περίπου φοιτητές. Το Πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης συμπεριελήφθη στη λίστα των κορυφαίων γερμανικών Πανεπιστημίων, θέση που έχει διατηρήσει μέχρι σήμερα.

Το Πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης εξελίσσεται, διαφοροποιείται και καινοτομεί με βάση την βαριά κληρονομιά του, κυρίως σε επιστήμες που αφορούν την ανθρώπινη συνείδηση και ψυχολογία.

Αν τίποτε από αυτά δεν σας ενδιαφέρει, επισκεφθείτε τα καφέ και τις μπυραρίες της περιοχής και απολαύστε το θέαμα των όμορφων νιάτων της Γερμανίας, παρέα με μια δροσερή Βαυαρική μπύρα.

«Όλα για το πτυχίο»

Όσα θέλετε να γνωρίζετε για το σπουδαίο Πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης, από το οποίο έχουν αποφοιτήσει τα πιο φωτεινά

μυαλά του ευρωπαϊκού πνεύματος

 

Από το 1386 που άνοιξε τις πύλες του το Πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης ως σήμερα, παραμένει ένα φιλόξενο ίδρυμα πρωτοπόρων ιδεών και φωτεινός σηματωρός στοχασμού και έρευνας.

  • Τον Απρίλιο του 1518 στο κεντρικό αμφιθέατρο του πανεπιστημίου ο Μαρτίνος Λούθηρος δίδαξε με σθένος ενώπιον ενός άκρως συντηρητικού ακροατηρίου τη Νέα Θεολογία του. Ανάμεσα στα λαμπρά πνεύματα και τους καθηγητές που έχουν διδάξει στα αμφιθέατρά του, φιγουράρουν σπουδαία ονόματα όπως του κοινωνιολόγου Μαξ Βέμπερ, του φιλοσόφου Καρλ Γιάσπερς, του φυσικού Ρόμπερτ Μπούνσεν κ.ά.
  • Από το 1386 που ιδρύθηκε, το Πανεπιστήμιο απέκτησε τη φήμη ενός κοσμοπολίτικου πανεπιστημιακού φάρου. Στις αίθουσές του άρχισαν να κυοφορούνται τα πρώτα δειλά δείγματα «καθαρού λόγου» εν μέσω του μεσαιωνικού πνευματικού σκότους.
  • Μέχρι τα τέλη του 19ου αιώνα διδάσκονταν εδώ τέσσερα γνωστικά αντικείμενα: θεολογία, νομική, φιλοσοφία και ιατρική. Γιατροί, σπουδαίοι νομομαθείς και δικηγόροι, θεολόγοι, δάσκαλοι και καθηγητές, συνέστησαν την πνευματική ελίτ που πέρασαν από τα έδρανά του.
  • Παρά τη μακρά του παράδοση το Πανεπιστήμιο Ρούπρεχτ-Καρλς της Χαϊδελβέργης ή όπως ήταν γνωστό λατινιστί Ruperto Carola, συνεχίζει να πρωτοπορεί καλύπτοντας κάθε γνωστικό πεδίο. Σήμερα, απαριθμεί 12 σχολές, όπου διδάσκονται πάνω από 100 επιστημονικά αντικείμενα σε 30.000 περίπου φοιτητές. Όπως είναι φυσικό, βρίσκεται στη λίστα των καλύτερων Πανεπιστημίων όχι μόνο στη Γερμανία, αλλά και στην Ευρώπη, θέση που έχει διατηρήσει μέχρι σήμερα. Σε αυτό οδήγησε όχι μόνο η σταθερή και συνεπής επιστημονική του παρουσία εδώ και αιώνες, όσο και η σύγχρονη προσέγγισή του για το μέλλον της έρευνας σε ένα εύρος επιστημονικών κλάδων.

Ανάμεσα στις πολύ σημαντικές μελέτες και έρευνες που διεξάγονται σήμερα χαράσσοντας επιστημονικά το αύριο, ανήκουν οι διεπιστημονικές έρευνες νέων βιολόγων και γιατρών στον τομέα της κυτταρικής βιολογίας, έναν κρίσιμο τομέα για την έρευνα και την αντιμετώπιση σοβαρών ασθενειών. Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες είναι και οι έρευνες που διεξάγονται πάνω στην σχέση ανθρώπινης συνείδησης και ασυνείδητου.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας