210 3319761, 2810 280040, 6934 541868
Top
 

Σαφάρι Τανζανίας και Ζανζιβάρη

Σαφάρι Τανζανίας και Ζανζιβάρη
1960€ κατ'άτομο

Τανζανία και Ζανζιβάρη 10 ημέρες Φεβρουάριος έως Μάιος
Τανζανία και Ζανζιβάρη 10 ημέρες Φεβρουάριος έως Μάιος. Ένα πλούσιο μοναδικό ταξίδι στις Ακτές του Ινδικού και στις ατέλειωτες σαβάνες της Ανατολικής Αφρικής! Η Εξωτική Ζανζιβάρη ανταποκρίνεται επάξια στον χαρακτηρισμό «παράδεισος του Ινδικού».

Στο Ταξίδι στη Ζανζιβάρη – Εθνικά Πάρκα Τανζανίας θα απολαύσουμε την χαρακτηριστική αρχιτεκτονική με κομψοτεχνήματα αραβικής αρχιτεκτονικής, αμμουδερές παραλίες και πολύ τοπικό χρώμα! Μέσα από τις πλούσιες ξεναγήσεις μας θα γνωρίσετε έναν άλλο κόσμο τόσο ξεχωριστό και φιλόξενο που θα σας συντροφεύει με ταξιδιωτικές αναμνήσεις για μια ζωή! Και στην απέναντι ακτή το κοσμοπολίτικο Νταρ Ες Σαλαμ μια πόλη που σφύζει από ζωή και ζωντάνια και αξίζει σίγουρα να την περπατήσετε.

Όταν όμως μιλάμε για Τανζανία το μυαλό μας πάει στον επιβλητικό Κιλιμαντζάρο, σε ένα οικοσύστημα τόσο ξεχωριστό σε πλήρη αρμονία όχι μόνο με τη φύση αλλά και με τις φυλές των ανθρώπων που ζουν με τον δικό του παραδοσιακό τρόπο. Σε αυτό το ταξίδι το φωτογραφικό σαφάρι θα είναι απλώς η αφορμή για μία κατάδυση στην αρχέγονη Αφρική.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΑΝΖΑΝΙΑ 10 HMEΡΕΣ

Περιλαμβάνονται

 Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση) μέσω ενδιάμεσου σταθμού σε πτήσεις της Ethiopian
 2 (δύο) διανυκτερεύσεις σε 4* superior Lodge, εντός του Πάρκου Νυερέρε, με πλήρη διατροφή
 5 (πέντε) διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 5* στη Ζανζιβάρη με ημιδιατροφή για τις αναχωρήσεις 7/4, 14/7, 14/8, 15/9
 6 (έξι) διανυκτερεύσεις για την αναχώρηση της 17/3 & 25/8
 7 (επτά) διανυκτερεύσεις για την αναχώρηση της 3/5 & 21/6
 Πλήρης διατροφή στο σαφάρι, ημιδιατροφή στη Ζανζιβάρη
 Μεταφορές - εκδρομές - ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
 Συνοδό καθ’ όλη την διάρκεια του ταξιδιού από Αθήνα
 Ασφάλεια αστικής ευθύνης / Φ.Π.Α.
 Τοπικό διαπιστευμένο αγγλόφωνο ξεναγό
 Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες
1
Ημέρα 1η: Αθήνα-Ζανζιβάρη (Δ)
Πολύ πρωινή πτήση για Ζανζιβάρη, διαδικασία έκδοσης βίζας και μεσημεριανή άφιξη στο ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση δωματίων και χρόνος για ξεκούραση. Δείπνο θα δοθεί εντός του ξενοδοχείου.
2
Ημέρα 2η: Ολοήμερη ξενάγηση στο πάρκο Γιοζάνι και στη Πέτρινη πόλη & ελεύθερος χρόνος στη πρωτεύουσα (Π/Δ)
Ξεκινάμε για να γνωρίσουμε τα αντιπροσωπευτικότερα αξιοθέατα του νησιού, με αφετηρία το διάσημο πάρκο Jozani, γνωστό για τη σπάνια στο είδος της κόκκινη μαϊμού κολόμπους και λεοπάρδαλη της Ζανζιβάρης. Θα επισκεφθούμε τη ζούγκλα με τα μακρόβια δέντρα και έχοντας λάβει όλες τις πληροφορίες για την χλωρίδα και την πανίδα της περιοχής, θα συνεχίσουμε για την πρωτεύουσα της Ζανζιβάρης (Stone Town), για να μάθουμε για τη πλούσια πολιτιστική κληρονομιά του νησιού, όπου οι αραβικές, ινδικές, περσικές και ευρωπαϊκές επιρροές συνδυάζονται με την τοπική αφρικανική παράδοση. Ιστορικά κτίρια με περίτεχνα σκαλισμένες ξύλινες πόρτες σκιασμένες με μπαλκόνια και στενά δρομάκια καλούν τους επισκέπτες να χαθούν μέσα σε αυτή τη συναρπαστική και μοναδική τοποθεσία (μνημείο παγκόσμια κληρονομιάς). Ακούστε τις συναρπαστικές ιστορίες για την Πριγκίπισσα Σαλμέ, τον Μπουλσάρα και τον Βι Κιντού και ακολουθήστε τα βήματα του παρελθόντος. Στη συνέχεια, θα επισκεφθούμε τη διάσημη αγορά της πόλης Darajani, την πρώην αγορά σκλάβων, τους κήπους Forodhani με θέα στο σπίτι των θαυμάτων, το παλάτι του Σουλτάνου και το παλιό φρούριο. Για όσους θέλουν να αγοράσουν αναμνηστικά, ο συνοδός θα σας δείξει καταστήματα τέχνης και βιοτεχνίες. Το υπόλοιπο απόγευμα μέχρι νωρίς το βράδυ θα είναι στη διάθεσή σας για να δείτε από κοντά τα δρώμενα της παραλίας με τους τοπικούς ακροβάτες που επιδεικνύονται με χορούς και τραγούδια. Το δειλινό εναρμονίζεται με το φυσικό περιβάλλον, τους φοίνικες και τις περίτεχνες βάρκες και η μουσική υπόκρουση από τα μπαράκια  συμπληρώνει το θέαμα ! Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.
3
Ημέρα 3η: Ημέρα ελεύθερη (Π/Δ
Ημέρες ελεύθερες για να απολαύσετε τις εγκαταστάσεις της μονάδας σας, το μπάνιο σας στην ακτή ή για να ακολουθήσετε μία προαιρετική κρουαζιέρα-σαφάρι στο αρχιπέλαγος, να επισκεφθείτε το νησί-πρώην φυλακή, ή για να ακολουθήσετε μία οργανωμένη εκδρομή για ψάρεμα και παρακολούθηση δελφινιών.
4
Ημέρα 4η: Μπλε Σαφάρι (Π/Δ)
Παραλίες με λευκή άμμο, δελφίνια, κολύμβηση με αναπνευστήρα σε κοραλλιογενείς υφάλους και κρυστάλλινα νερά & μεσημεριανό μπάρμπεκιου θαλασσινών, είναι ότι καλύτερο για την εμπειρία του διάσημου Blue Safari. Συνδυάστε διαφορετικές χαλαρωτικές δραστηριότητες και χαρίστε στον εαυτό σας μία μέρα στον παράδεισο.  Το σαφάρι συνεχίζεται στο νησί Кwаlе όπου μπορείτε να επισκεφθείτε το μυστηριώδες δέντρο Μπαομπάμπ και να απολαύσετε το κολύμπι σας στην διάσημη παραλία του νησιού που θα σας θυμίσει Μαλδίβες. Επιστροφή στο ξενοδοχείο σας. Μην ξεχάσετε να δοκιμάσετε ένα ψαγμένο κοκτέιλ στο διάσημο χαλαρωτικό μπαρ Τροκαντερό ή να διασκεδάσετε με ηλεκτρονική μουσική και χάμπουργκερ στο ψαγμένο Β4 beach club.
5
Ημέρα 5η: Ζανζιβάρη - Ημέρα ξεκούρασης – Παραλιακό Πάρτι σε διάσημο μπαρ (Π/Δ)
Ημέρα ελεύθερη για το καθιερωμένο θαλάσσιο μπάνιο μας. Το απόγευμα έχουμε οργανώσει να συμμετάσχετε σε φημισμένο πάρτι, σε παραλία του νησιού. Χαλαρώστε , απολαύστε το δειλινό, δοκιμάστε ένα από τα κοκτέιλ του μπαρ και διασκεδάστε με τη δυνατή μουσική και τους χορούς του Beach Bar !  
6
Ημέρα 6η: Ζανζιβάρη – Εθνικό πάρκο Νυερέρε-Απογευματινό/Νυκτερινό Σαφάρι (Π/Γ/Δ)
Ακολουθεί η  μεταφορά μας στο αεροδρόμιο, όπου θα έχουμε την πτήση που θα μας συνδέσει από τη Ζανζιβάρη – κατευθείαν με το  πάρκο Νυερέρε. Τακτοποίηση στα lodges, πρωινό και χρόνος για ξεκούραση. Μετά το γεύμα, θα ακολουθήσουμε μια άλλη διάσταση στο σαφάρι, με ένα συναρπαστικό απογευματινό/νυχτερινό παιχνίδι παρακολούθησης. Εδώ τα ζώα παρατηρούνται καλύτερα σε αυτές τις ώρες, γιατί προτιμούν τις δροσερές νυχτερινές ώρες για να κινηθούν, ενώ για κυνηγούς με οξεία όραση, θεωρείται ό,τι καλύτερο για ενέδρα θηραμάτων με περιορισμένη όραση. Και το παιχνίδι ενέδρας και επιβίωσης ξεκινάει !!!
7
Ημέρα 7η: Ολοήμερο Σαφάρι με γεύμα εντός πάρκου & Δώρο κρουαζιέρα στο ποταμό Ρουφίτζι (Π/Γ/Δ)
Μετά το πρωινό και έχοντας ξεκουραστεί καλά, θα ακολουθήσουμε τις ευέλικτες συμβουλές του έμπειρου οδηγού μας, που θα μας μεταφέρει στα καλύτερα παρατηρητήρια του πάρκου. Θα απολαύσουμε το γεύμα μας σε ένα ειδικά διαμορφωμένο χώρο εντός του πάρκου με υπέροχη θέα στη λίμνη με τους ιπποπόταμους. Κατά την διάρκεια του Σαφάρι θα σταματάμε σε σημεία που είθισται να τρώνε ολόκληρα δέντρα οι Ελέφαντες και να κάνουν το μπάνιο τους, να τρέχουν βουβάλια και να λιάζονται οι αντιλόπες και οι ζέβρες. Η εμπειρία είναι μοναδική και αυτό το ολοήμερο σαφάρι θα ικανοποιήσει και τους απαιτητικότερους του είδους στο μεγαλύτερο πάρκο του κόσμου. Μετά το μεσημεριανό και παρατηρώντας τα ζώα, θα συνεχίσουμε με μία ξεκούραστη βόλτα με βάρκες στο ποταμό Ρουφίτζι για να απολαύσουμε τους ιπποπόταμους και τους κροκοδείλους στο φυσικό τους περιβάλλον και για να θαυμάσουμε τα αρσενικά κίτρινα πουλιά που υφαίνουν τις φωλιές τους πάνω στα κλαδιά και δίνουν την παράσταση τους για να ζευγαρώσουν. Επιστροφή στο lodge. Δείπνο και διανυκτέρευση.
8
Ημέρα 8η: Πρωινό- Αεροδρόμιο Νταρ Ες Σαλάμ (Π)
Μετά το πρωινό και έχοντας ετοιμάσει τις αποσκευές μας, θα αναχωρήσουμε για το Διεθνές αεροδρόμιο του Νταρ Ες Σαλάμ, για την απογευματινή μας πτήση για Αθήνα.
9
Ημέρα 9η: Αθήνα
Άφιξη στην Αθήνα.

Περιλαμβάνονται

 Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση) μέσω ενδιάμεσου σταθμού σε πτήσεις της Ethiopian
 2 (δύο) διανυκτερεύσεις σε 4* superior Lodge, εντός του Πάρκου Νυερέρε, με πλήρη διατροφή
 5 (πέντε) διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 5* στη Ζανζιβάρη με ημιδιατροφή για τις αναχωρήσεις 7/4, 14/7, 14/8, 15/9
 6 (έξι) διανυκτερεύσεις για την αναχώρηση της 17/3 & 25/8
 7 (επτά) διανυκτερεύσεις για την αναχώρηση της 3/5 & 21/6
 Πλήρης διατροφή στο σαφάρι, ημιδιατροφή στη Ζανζιβάρη
 Μεταφορές - εκδρομές - ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
 Συνοδό καθ’ όλη την διάρκεια του ταξιδιού από Αθήνα
 Ασφάλεια αστικής ευθύνης / Φ.Π.Α.
 Τοπικό διαπιστευμένο αγγλόφωνο ξεναγό
 Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες

Δεν Περιλαμβάνονται

× Αχθοφορικά φιλοδωρήματα
× Τοπικοί δημοτικοί φόροι υπηρεσιών & οικολογικοί φόροι, που πληρώνονται υποχρεωτικά από τους πελάτες μόνο κατά την είσοδο στα ξενοδοχεία (αν αυτό χρειαστεί). Περίπου 6 ευρώ το άτομο, την βραδιά στη Ζανζιβάρη
× Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα προσφερόμενα ή αναγράφεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο
× Κόστος εισόδου στη Τανζανία 50 $ Αμερικής. Πληρώνονται κατά την άφιξη στη χώρα
× Έξοδα για PCR tests, αν αυτό κριθεί αναγκαίο (κυρίως σε ανεμβολίαστους)

Σημειώσεις

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

  • Το check in προβλέπεται στα ξενοδοχεία μετά τις 14:00 μ.μ. και το check Out έως 11.00π.μ.
  • Η ροή του προγράμματος ενδέχεται να διαφοροποιηθεί χωρίς να παραλείπεται κάτι.
  • Οι αναχωρήσεις 17/3 & 25/8, είναι 10ήμερες με μία επιπλέον διανυκτέρευση στη Ζανζιβάρη
  • Οι αναχωρήσεις 3/5 & 21/6, είναι 11ήμερες με δύο επιπλέον διανυκτερεύσεις στη Ζανζιβάρη
  • Η αναχώρηση του Μαρτίου ξεκινάει από το Νταρ Ες Σαλάμ και καταλήγει στη Ζανζιβάρη
  • Απαραίτητο να έχετε μαζί σας δολάρια (νέας κοπής από 2015 και μετά) για τις συναλλαγές σας στη χώρα
  • Το σαφάρι, δεν είναι ένα ταξίδι ξεκούρασης, έχει ένα καθημερινό πρόγραμμα παρατήρησης ζώων, που μπορεί να ξεκινάει από τα ξημερώματα και για να δεις συγκεκριμένα ζώα, θα πρέπει να είσαι και λίγο τυχερός!
  • Οι διαδρομές μέσα στα Εθνικά Πάρκα γίνονται σε χωμάτινους δρόμους, με λακκούβες, λάσπες, πέτρες (ανάλογα με την εποχή και τις καιρικές συνθήκες).
  • Απαραίτητο το διαβατήριό σας με τουλάχιστον 6μηνη ισχύ από την ημέρα εξόδου από τη χώρα προορισμού, και τουλάχιστον 2 κενές σελίδες.

Να έχετε διαβάσει προσεκτικά το πρόγραμμα του ταξιδιού, να έχετε ενημερωθεί για τους
γενικούς όρους τους οποίους θα βρείτε στο site μας www.roundtravel.gr καθώς και στα
έντυπά μας και να έχετε υπογράψει την Σύμβαση Συμμετοχής.

Η Ζανζιβάρη

Aποτέλεσε σημαντικό σταθμό του εμπορίου ανάμεσα στην Αφρική, στην Αραβία,
στην Περσία και στην Ινδία, για περισσότερα από 2.000 χρόνια. Δούλοι, ελεφαντόδοντο και
μπαχαρικά ήταν τα βασικότερα διακινούμενα αγαθά. Τον 10ο αιώνα Πέρσες από την επαρχία
Σιράζ ίδρυσαν εμπορική αποικία και τον 15ο αιώνα, μετά τον περίπλου της Αφρικής από τον
Βάσκο ντα Γκάμα, η θαλασσοκράτειρα Πορτογαλία δημιούργησε στο νησί μόνιμη ναυτική βάση.
Στα τέλη του 17ου αιώνα ο σουλτάνος του Ομάν έδιωξε τους Πορτογάλους και προσάρτησε το
νησί στο κράτος του. Μάλιστα, μετέφερε εδώ την πρωτεύουσά του, εγκαινιάζοντας την πρώτη
περίοδο ακμής της Στόουν Τάουν.
Τον 19ο αιώνα έφτασαν στη Ζανζιβάρη οι Άγγλοι αποικιοκράτες: από εδώ οργάνωσαν τις
αποστολές τους στην ηπειρωτική Αφρική οι εξερευνητές Λίβινγκστον και Σπικ. Η νησιωτική
χώρα παρέμεινε προτεκτοράτο της Βρετανίας ως τον Δεκέμβριο του 1964. Ακολούθησε μια
αιματηρή επανάσταση, η οποία εκθρόνισε τον σουλτάνο και εξεδίωξε τους περισσότερους
κατοίκους αραβικής, περσικής και ινδικής καταγωγής. Την ίδια χρονιά η Ζανζιβάρη ενώθηκε με
το απέναντι απελευθερωμένο προτεκτοράτο της Ταγκανίκας για να αποτελέσουν μαζί την
Ενωμένη Δημοκρατία της Τανζανίας.
…και κάτι ακόμα: Ο Φρέντι Μέρκιουρι (Farrokh Bulsara) κύριος τραγουδιστής του ροκ
συγκροτήματος Queen, γεννήθηκε στη Στόουν Τάουν της Ζανζιβάρης!
Πινακοθήκη
(http://www.tovima.gr /Ξεπαπαδάκος Γιώργος)

 

Ταξίδι στη Ζανζιβάρη - Εθνικά Πάρκα Τανζανίας.

Το έδαφος της Τανζανίας έχει διατηρήσει και αποκαλύψει μέχρι σήμερα τα καλύτερα και
πλουσιότερα ίχνη των πρώτων ανθρωπόμορφων όντων περίπου 2 εκατ. χρόνια πριν. Σήμερα,
στη χώρα που δεσπόζει ο επιβλητικός κώνος του Κιλιμάντζαρου (5.895 μ.) με τις
χιονοσκέπαστες κορφές, ζουν πάνω από 120 φυλές, οι οποίες διατηρούν ανέπαφες τις
συνήθειές τους και ζουν ασκώντας τις παραδοσιακές τους δραστηριότητες. Το μεγαλύτερο,
όμως, θέλγητρο του ταξιδιού είναι η Ζανζιβάρη με τις παραλίες της, τα γραφικά ψαροχώρια, τα
παλιά αραβικά κτίρια της πόλης και τις καταπράσινες εξοχές με φυτείες από φοινικόδεντρα και
γαρίφαλα. Ένα ταξίδι γεμάτο από μυρωδιές και ψιθύρους.

Οι ιπποπόταμοι χαράζουν λασπώδεις οδούς, οι ελέφαντες περιπλανούνται κατά μήκος εποχιακών δρόμων μετανάστευσης, οι χιμπατζήδες αιωρούνται στις κορυφές των δέντρων.                                                                               Κάντε σαφάρι και παρακολουθείστε τα εντυπωσιακά λιοντάρια, τους κροκόδειλους, τις καμηλοπαρδάλεις, τις ζέβρες, τις αντιλόπες, τα υδρόβια πουλιά.                                                                                                                               Σε ολόκληρη την χώρα υπάρχουν ασύγκριτες ευκαιρίες για να θαυμάσετε αυτόν τον φυσικό πλούτο!                                        Στις ακτές της Τανζανίας, το αρχιπέλαγος της Ζανζιβάρης αποτέλεσε το μήλον της έριδος για πολλές εθνότητες και είναι έτοιμο να σας χαλαρώσει με την τροπική του βλάστηση, να σας ταξιδέψει σε εξωτικούς κόσμους με γαλαζοπράσινα νερά και πλούσιους υφάλους, να σας διηγηθεί ιστορίες στην Πέτρινη Πόλη του και να σας μυήσει στα μυστικά των μπαχαρικών και των ιδιαίτερων γεύσεών του.                                                                                                          Ό,τι καλύτερο είναι ο συνδυασμός διακοπών σε εξωτικές παραλίες στο όμορφο αρχιπέλαγος της Ζανζιβάρης με ένα οργανωμένο ταξίδι-σαφάρι στην ηπειρωτική Τανζανία!

Εγγραφείτε στο Newsletter μας