210 3319761, 2810 280040, 6934 541868
Top
 

Ρόδος 6 ημέρες από Ηράκλειο Σεπτέμβριος

Ρόδος 6 ημέρες από Ηράκλειο Σεπτέμβριος
550€ κατ'άτομο

Ρόδος 6 ημέρες από Ηράκλειο Σεπτέμβριος

Ρόδος 6 ημέρες από Ηράκλειο Σεπτέμβριος.

Ρόδος. Δεν είναι τυχαία από τις ναυαρχίδες του ελληνικού τουρισμού. Μία από τις πιο καλοδιατηρημένες μεσαιωνικές πόλεις –μνημείο της UNESCO–, δεκάδες εντυπωσιακές παραλίες, σημαντικοί αρχαιολογικοί χώροι, ενδιαφέρουσα ενδοχώρα και, βέβαια, πολύ αναπτυγμένη ξενοδοχειακή υποδομή κι έντονη ζωή κάνουν τη Ρόδο ιδανικό νησί γι’ αποδράσεις διαφορετικού στιλ.  Η μεσαιωνική πόλη θα μονοπωλήσει τις βόλτες σας τόσο με τα αξιοθέατα όσο και με τα ατμοσφαιρικά εστιατόρια και μπαρ, ενώ το ομορφότερο σημείο της νέας πόλης είναι η παραλιακή περαντζάδα με το καζίνο στο ιστορικό «Ξενοδοχείο των Ρόδων» και τα υπόλοιπα κτίρια της Ιταλοκρατίας (Εθνικό Θέατρο, Διοικητήριο, Ταχυδρομείο κ.λπ.) αλλά και την πολυφωτογραφημένη παραλία. Τουλάχιστον μία ημέρα αξίζει να την περάσετε στη δεύτερη τη τάξει πόλη του νησιού, τη Λίνδο, με την ακρόπολη και τα μοναδικά καπετανόσπιτα. Είναι ιδανικό νησί για όσους αγαπούν τις εκδρομές με αυτοκίνητο και το sightseeing: από την Κοιλάδα με τις Πεταλούδες και τα Λουτρά της Καλλιθέας μέχρι το λόφο της Φιλερήμου και την Αρχαία Κάμιρο, οι αφορμές για βόλτα είναι πολλές και διαφορετικές. Την προσοχή σας, βέβαια, αξίζει και η πιο άγνωστη στους πολλούς ενδοχώρα με τις πολλές φυσικές ομορφιές και τα μνημεία της Ιταλοκρατίας.

Σύμη. Τα αρχοντικά πολύχρωμα σπίτια, οι απόμερες παραλίες και οι φρέσκοι ψαρομεζέδες αξίζουν τις πολλές ώρες ταξίδι. Η σαγήνη που απλώνεται πάνω στους ταξιδιώτες είναι σχεδόν μυσταγωγική. Η Σύμη έχει κηρυχθεί ολόκληρη ως αρχαιολογικός χώρος, από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, χάρη σε 159 χώρους και μνημεία που αποτυπώνουν την ιστορία της περιοχής, με ρίζες στην προϊστορική εποχή. Κάντε μία επίσκεψη στην Ιερά Μονή του Αρχαγγέλου Μιχαήλ στον Πάνορμο ή Μονή Πανορμίτη, όπως λέγεται. Βρίσκεται στη νότια πλευρά του νησιού σε έναν κόλπο εκπληκτικής ομορφιάς. Δεκάδες μύθοι και ιστορίες συνοδεύουν την Ιερά Μονή Πανορμίτη. Χρονολογείται από τον 15ο αιώνα και από τότε φαίνεται να κρατάει το έθιμο με ανθρώπους από όλη την Ελλάδα να ρίχνουν στη θάλασσα ένα μπουκάλι με ευχές και προσευχές, μαζί με χρήματα για οικονομική ενίσχυση, για να ταξιδέψει και να φτάσει στη Μονή. Δίπλα στη μονή και στο λιμανάκι, μπορείτε να ρίξετε και μια δροσιστική βουτιά. Το θέαμα με τα πράσινα νερά, τις απέραντες ελεύθερες εκτάσεις αλλά και κάποιες πλαγιές με δέντρα και πράσινο, αποκλείεται να μην σας κεντρίσει το ενδιαφέρον.

Δείτε το Πρόγραμμα Εδώ!

  • Προορισμός
  • Αναχωρήσεις
    Ηράκλειο
  • Ημερομηνίες Αναχώρησης
    21 Σεπτεμβρίου και Επιστροφή 26 Σεπτεμβρίου

Περιλαμβάνονται

Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Ηράκλειο- Ρόδος- Ηράκλειο σε οικονομική θέση.
Μεταφορά με πολυτελές κλιματιζόμενο λεωφορείο
5 διανυκτερεύσεις με ημιδιατροφή στο Manousos City 3*
Περιηγήσεις - ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα
Εισιτήρια Ρόδος-Σύμη-Πανορμίτης
Εισιτήρια Ρόδος-Χάλκη
Έμπειρο αρχηγό - συνοδό του γραφείου μας
Ασφάλεια αστικής ευθύνης / Επαγγελματικής ευθύνης
1
1η Μέρα 21/09: Ηράκλειο-Ρόδος
επιβίβαση στο καράβι και απόπλου στις 6:15. Άφιξη στην Ρόδο στις 17:10 το απόγευμα επιβίβαση στο πούλμαν μας, και γνωριμία με το Νησί των Ιπποτών με κατεύθυνση το ξενοδοχείο μας, Τακτοποίηση στα δωμάτια και ελεύθερος χρόνος, δείπνο και διανυκτέρευση.
2
2ηΜέρα 22/09:Ρόδος-Καλλιθέα-Λίνδος-Παναγία Τσαμπίκα
Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και θα έχουμε μια ημερήσια εκδρομή σήμερα στα πιο χαρακτηριστικά σημεία του νησιού, με συνοδεία διπλωματούχου ξεναγού. Ξεκινάμε από το δυτικό τμήμα της πόλης της Ρόδου, ενός οικιστικού συνόλου με μοναδική γοητεία, όπου υψώνεται ο λόφος του Αγίου Στεφάνου, ευρέως γνωστός ως Μόντε Σμιθ. Εκεί βρίσκεται ο αρχαιολογικός χώρος της Ακρόπολης της Ρόδου, με οικοδομήματα που χρονολογούνται στους Ελληνιστικούς και τους Υστεροελληνιστικούς Χρόνους (3ος-2ος αιώνας π.Χ.).Περνώντας από την πασίγνωστη Καλλιθέα, θα συνεχίσουμε για τον Ιερό Ναό της Παναγίας Τσαμπίκας- της Χαμηλής, με τα αναρίθμητα θαύματα που επιτελεί σε όσα άτεκνα ζευγάρια με πίστη καταφεύγουν σε αυτήν επικαλούμενα τη βοήθειά της, όπου θα προσκυνήσουμε την θαυματουργή εικόνα. Στη συνέχεια, θα επισκεφθούμε την Αιγαιοπελαγίτικη Λίνδο με τα ολόλευκα σπιτάκια, τα γραφικά πλακόστρωτα και την υπέροχη Ακρόπολη της να δεσπόζει ψηλά πάνω στον βράχο. Θα ξεναγηθούμε στον εξαιρετικό αρχαιολογικό χώρο , που είναι ο κυριότερος αρχαιολογικός χώρος της Ρόδου με κέντρο το βράχο της όπου δεσπόζει και η ακρόπολη της, μια από τις πιο σημαντικές πόλεις του νησιού. Σύμφωνα με την παράδοση ιδρύθηκε από τις Δαναϊδες, τις 50 κόρες του επώνυμου ήρωα των Αργείων Δαναού, που έκτισαν στη Λίνδο ναό της Αθηνάς ερχόμενες στο νησί από την Αίγυπτο όπου ζούσαν. Σχετική παραμονή για φαγητό και καφεδάκι και επιστροφή στην πόλη της Ρόδου στο ξενοδοχείο μας, ελεύθερος χρόνος, δείπνο και Διανυκτέρευση.
3
3η Μέρα 23/09:Ρόδος -Σύμη-Πανορμίτης
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχωρούμε για το λιμάνι που θα επιβιβαστούμε στο καράβι για την Σύμη. Το βενετσιάνικο νησί δικαίως θεωρείται ως ένα από τα ομορφότερα της Δωδεκανήσου με την ξεχωριστή του αρχιτεκτονική. Στη Σύμη παρατηρούμε τα παραδοσιακά σπίτια χτισμένα το ένα δίπλα από το άλλο στις απότομες πλαγιές βουνοπλαγιές. Η βόλτα στα σοκάκια και η επίσκεψη στα σφουγγαράδικα είναι κάτι που δεν θα πρέπει να λείψει από την εμπειρία σας. Επόμενη μας στάση είναι το λιμάνι του Πανορμίτη με την Ιερά μονή του Ταξιάρχη του Πανορμίτη με τις υπέροχες τοιχογραφίες, την βιβλιοθήκη, το λαογραφικό μουσείο εντός και ένα εντυπωσιακό ξυλόγλυπτο τέμπλο. Επιστροφή στην Ρόδο. Δείπνο και διανυκτέρευση.
4
4η Μέρα 24/09:Ολοήμερη εκδρομή Χάλκη
Μετά το πρωινό μεταφορά στο λιμάνι και αναχώρηση για την ημερήσια εκδρομή στην Χάλκη. Αφού φτάσουμε θα εντυπωσιαστούμε από την ομορφιά της και από τα πολύχρωμα δίπατα και τρίπατα σπίτια της. Θα περιπλανηθούμε στα στενά του νησιού αντικρίζοντας την νεοκλασική αρχιτεκτονική των σπιτιών. Θα επισκεφτούμε το κάστρο με την εκπληκτική τοποθεσία και δεν θα παραλείψουμε να δούμε την εκκλησία του Αγίου Νικολάου η οποία είναι ερειπωμένη αλλά ακόμα διακρίνονται τοιχογραφίες που χρονολογούνται μεταξύ 15ου και 17ου αιώνα. Ελεύθερος χρόνος και το απόγευμα επιστροφή στη Ρόδο. Δείπνο και διανυκτέρευση.
5
5η Μέρα 25/09: Ρόδος
Πρωινό στο ξενοδοχείο, και ελεύθερη μέρα να γνωρίσουμε την πόλη της Ρόδου την παλιά αλλά και την νέα, να κάνουμε τα ψώνια μας , να περπατήσουμε και να περιηγηθούμε στα αξιοθέατα στην καταπληκτική μεσαιωνική πόλη της Ρόδου. Περίπατος στα δρομάκια, το Κάστρο των Ιπποτών, το παλιό λιμάνι , την αγορά.κ.α. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.
6
6η Μέρα 26/09: Πεταλούδες-Κάμειρος-Εμπωνας-Φιλέρημος-Ηράκλειο
Πρωινό στο ξενοδοχείο & αναχώρηση από το ξενοδοχείο με τις αποσκευές μας για την τελευταία εκδρομή μας με πούλμαν. Θα επισκεφτούμε την Kοιλάδα των πεταλούδων – αν και οι περισσότερες έχουν μεταναστεύσει αυτή την εποχή. Διαβαίνοντας τη δυτική ακτή του νησιού, θαυμάζοντας διαφορετικά χωριά φτάνουμε στη κοιλάδα των πεταλούδων . Η κοιλάδα είναι ένα από τα πιο όμορφα δώρα της φύσης στη Ρόδο. Μέσα στο δάσος υπάρχουν σκιερά μονοπάτια, μικροί καταρράκτες και λιμνούλες διακοσμημένες με νούφαρα. Θα συνεχίσουμε την πορεία μας για Αρχαία Κάμειρο, μία από τις τρεις αρχαίες πόλεις της αρχαίας Ρόδου, μαζί με την Ιαλυσό και την Λίνδο Στην κορυφή του λόφου ήταν η ακρόπολη με το συγκρότημα του ναού της Αθηνάς Καμείρας και τη στοά. Μετά διασχίζοντας την ενδοχώρα , θα περάσουμε από όμορφα και γραφικά χωριά, όπως τον Έμπωνα, στην πλαγιά του λόφου με θέα στους απόκρημνους αμπελώνες. Γεύμα στην περιοχή Απόλλωνα , και συνεχίζουμε για τη Φιλέρημο. Ο λόφος που βρίσκεται και δεσπόζει στην περιοχή, θεωρούνταν τόπος ιερός για τους κατοίκους της περιοχής και ταυτόχρονα ένα από τα πιο σημαντικά φρούρια. Η ακρόπολη της Ιαλυσού ήταν χτισμένη στον λόφο αυτό και τα ερείπια του ναού της Αθηνάς βρίσκονται ακόμα εκεί. Σήμερα βρίσκουμε το Καθολικό μοναστήρι των ιπποτών του Αγίου Ιωάννου στην περιοχή. Τριγύρω περιφέρονται πλουμιστά παγώνια έξω από το ναό της Παναγίας του 14ου αι. και τον δρόμο του «Γολγοθά» που καταλήγει στον τεράστιο σταυρό με την μαγευτική θέα στο νησί και το Αιγαίο! Συνεχίζουμε για το λιμάνι της Ρόδου. Αναχώρηση για το λιμάνι και επιβίβαση στο πλοίο της Blue Star Ferries που αναχωρεί 18.00. Άφιξη αργά τη νύχτα γύρω στις 04:00 τα ξημερώματα της Παρασκευής στο Ηράκλειο.

Περιλαμβάνονται

Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Ηράκλειο- Ρόδος- Ηράκλειο σε οικονομική θέση.
Μεταφορά με πολυτελές κλιματιζόμενο λεωφορείο
5 διανυκτερεύσεις με ημιδιατροφή στο Manousos City 3*
Περιηγήσεις - ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα
Εισιτήρια Ρόδος-Σύμη-Πανορμίτης
Εισιτήρια Ρόδος-Χάλκη
Έμπειρο αρχηγό - συνοδό του γραφείου μας
Ασφάλεια αστικής ευθύνης / Επαγγελματικής ευθύνης

Δεν Περιλαμβάνονται

• Οποιοδήποτε γεύμα εκτός ξενοδοχείου • Φόρος διανυκτέρευσης 3.00€ ανά ημέρα ανά δωμάτιο. • Είσοδος σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους.
Τιμή κατ'άτομο σε 2κλινο/3κλινο 475€
μονόκλινο+120€
Η ανωτέρω Τιμή ισχύει για κρατήσεις με εξόφληση ως 30/6 (early booking).
Για κρατήσεις μετά από τη 1/7 η τιμή διαμορφώνεται +20€/ανά άτομο.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας