210 3319761, 2810 280040, 6934 541868
Top
 

Πάσχα στην Κεφαλονιά 4 ημέρες

Πάσχα στην Κεφαλονιά 4 ημέρες
405€ κατ'άτομο

Πάσχα στην Κεφαλονιά 4 ημέρες

Πάσχα στην Κεφαλονιά 4 ημέρες
Ένα από τα πιο κοσμοπολίτικα νησιά του Ιονίου σάς υποδέχεται με εναλλασσόμενα τοπία, γραφικούς ορμίσκους, πολυτελή θέρετρα και κρυστάλλινα νερά. Πολυφωτογραφημένη, πολυσυζητημένη, πολυαγαπημένη, η Κεφαλονιά, εξαιτίας της ταινίας «Το μαντολίνο του λοχαγού Κορέλι», αλλά κυρίως λόγω της υπέρμετρης ομορφιάς της. Οι αρχοντικές πόλεις της. Τα υπέροχα αξιοθέατά της. Αργοστόλι, Ληξούρι, Φισκάρδο, Άσος, Σπήλαιο Μελλυσάνης.

Η  Κεφαλονιά του Ιονίου, η Κεφαλλονιά με τις αμμώδεις παραλίες και τα καταπράσινα βουνά, η Κεφαλονιά με τις γλεντζέδικες καντάδες της και τους γελαστούς «έξω καρδιά» “Νιόνιους” της, είναι αγαπημένη και ξακουστή στα πέρατα του κόσμου όλου.
Ας χαρούμε την χαλαρότητα των ίσκιων της, την ανάλαφρη χαρά των ήσυχων νερών της, τα τραγούδια των μουσικών της  και ας ζήσουμε έστω για λίγο στην αγκαλιά της ζηλευτής αυτής κόρης του Ιονίου.

 

Στο Ιόνιο Πέλαγος, ανάμεσα στα υπόλοιπα εξωτικά νησιά, στέκει μεγαλόπρεπη η Κεφαλονιά. Πολυφωτογραφημένη, πολυσυζητημένη, πολυαγαπημένη. Εντός και εκτός συνόρων. Όχι μόνο εξαιτίας της ταινίας «Το μαντολίνο του λοχαγού Κορέλι», που γυρίστηκε εδώ, αλλά και λόγω της ομορφιάς της. Τις αρχοντικές πόλεις της. Τα υπέροχα αξιοθέατά της. Αργοστόλι, Ληξούρι, Φισκάρδο, Άσος, Σπήλαιο της Μελισσάνης.

Η μεγαλύτερη του Ιονίου, η Κεφαλονιά, με τις συναρπαστικές παραλίες και τα καταπράσινα βουνά υπήρξε πάντα άκρως δημοφιλής προορισμός. Οι κάτοικοί της γλεντζέδες, γελαστοί, «έξω καρδιά». Νησί μεγάλων ποιητών, συγγραφέων, μουσικών. Σας χαρίζει μια ανάλαφρη χαρά και ευδιαθεσία, μια ανεμελιά ζηλευτή και αξέχαστη.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ – ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ 4 ΜΕΡΕΣ 5 ΜΕΡΕΣ

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΑΣΧΑ 2024 Α ΕΚΔΟΣΗ

Eκδρομές στην Ελλάδα
  • Προορισμός
  • Αναχωρήσεις
    Αθήνα
  • Ημερομηνίες Αναχώρησης
    03/05/2024

Περιλαμβάνονται

Μεταφορές, περιηγήσεις με σύγχρονα π[ούλμαν.
Ακτοπλοϊκά εισιτήρια από και προς Κεφαλονιά.

Τρείς ή τέσσερις διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο

APOSTOLATA Island Resort & Spa 5*.

Στο 5ημερο Πρόγραμμα: Ημερήσια εκδρομή στην Ιθάκη.
Κεφαλονίτης Αρχηγός – Ξεναγός. ΦΠΑ.
Πρωινά σε μπουφέ καθημερινά.

• Δείπνο Μ.Παρασκευής μπουφέ (με νηστίσιμες επιλογές) 19.00-21.30, • Ανάσταση στο εκκλησάκι του Αγ. Εφραίμ στο ξενοδοχείο γύρω στις 21.00, • Αναστάσιμο Δείπνο σε μπουφέ με μαγειρίτσα, κόκκινα αυγά και τοπικά εδέσματα , • Καλαθάκια με κουλούρια στα δωμάτια την Κυριακή του Πάσχα, • Ούζο & κρασί με μεζεδάκια όση ώρα θα ψήνονται οι οβελίες 11.00-13.00, • Πασχαλινό τραπέζι με ζωντανή μουσική (13.30),

ια 5ημερο πρόγραμμα • Δείπνο Δευτέρα Πάσχα μπουφέ(πλούσιες επιλογές)19.00-21.30
1
ΗΜΕΡΑ 1η Μ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Αναχώρηση νωρίς το πρωί από το κέντρο της Αθήνας για την Κεφαλονιά, με ενδιάμεση στάση. Επιβίβαση στο πλοίο, άφιξη στο λιμάνι του Πόρου και συνεχίζουμε για το γραφικό χωριό Σκάλα – τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, όπου μας προσφέρεται ποτό καλωσορίσματος. Το βράδυ θα παρακολουθήσουμε την περιφορά του Επιταφίου.
2
ΗΜΕΡΑ 2η Μ.ΣΑΒΒΑΤΟ
Αναχώρηση το πρωί για το γύρο του νησιού. Πρώτος σταθμός μας, ο Άγιος Γεράσιμος, προστάτης του νησιού, ακολουθεί το καταπληκτικό σπήλαιο της Δρογκαράτης, με τη μοναδική ακουστική και τις ιριδίζουσες αποχρώσεις του σπηλαίου να αφήνουν στον επισκέπτη εικόνα μοναδική. Λίγο αργότερα θα γνωρίσουμε στο απαράμιλλης ομορφιάς υπόγειο λιμνοσπήλαιο της Μελισσάνης, άλλοτε ιερό σπήλαιο του Πανός και της νύμφης Μέλισσας-Μελισσάνης. Το γραφικό παραλιακό χωριό της Αγ.Ευφημίας είναι ο επόμενος σταθμός μας για προαιρετικό γεύμα και ξεκούραση. Ακολουθεί μια γοητευτική διαδρομή προς το Βόρειο τμήμα του νησιού για να καταλήξουμε στον παραδοσιακό και κοσμοπολίτικο οικισμό του Φισκάρδου. Πορεία επιστροφής για το ξενοδοχείο μας, με τη διαδρομή μας να περνά από την ιστορική χερσόνησο της Άσσου με το ενετικό κάστρο, αντιπροσωπευτικό δείγμα της οχυρωματικής αρχιτεκτονικής. Αλλά και τη μοναδική και την ξακουστή παραλία του Μύρτου με τα γαλαζοπράσινα νερά. Το βράδυ παρακολούθηση της ακολουθίας της Ανάστασης σε ένα πανέμορφο γραφικό εκκλησάκι, και μετά πλούσιο αναστάσιμο δείπνο με μαγειρίτσα και άλλα παραδοσιακά εδέσματα.
3
ΗΜΕΡΑ 3η ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ
Άγιο Πάσχα μέρα χαράς, μέρα γιορτής, μέρα ορθοδοξίας. Προαιρετική παρακολούθηση της θείας λειτουργίας. Στη συνέχεια, θα υπάρχει κρασί και ούζο με μεζεδάκια για όλους στην πισίνα όπου οι οβελίες θα ψήνονται με τον παραδοσιακό τρόπο. Ακολουθεί, πλούσιο εορταστικό γεύμα με ζωντανή μουσική. Το απόγευμα θα μεταβούμε σε όμορφο εκκλησάκι για να παρακολουθήσουμε την λειτουργία της Αγάπης. Στη συνέχεια επίσκεψη στην πρωτεύουσα του νησιού το πανέμορφο Αργοστόλι για βόλτα στο γραφικό Λιθόστρωτο, τα εμπορικά καταστήματα, την πλατεία της Καμπάνας, τη μοναδική και σπάνια πέτρινη γέφυρα Δεβοσέτου ( Ντε Μποσέ ) η οποία είναι χτισμένη το 1813 πάνω από τον κόλπο του Αργοστολίου και αποτελεί τη μεγαλύτερη λίθινη γέφυρα πάνω από τη θάλασσα στον κόσμο, αλλά και να χαλαρώσετε στα όμορφα καφέ και ταβερνάκια, διαν/ση.
4
ΗΜΕΡΑ 4η ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ (ΓΙΑ ΤΟ 5ΗΜΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΟΝΟ)
Ημέρα αφιερωμένη στην πατρίδα του Οδυσσέα, στην μαγευτική γειτονική μας Ιθάκη. Αναχώρηση από το λιμάνι της Σάμης προς τον Πισαετό. Πρώτος σταθμός μας η επίσκεψη στο Σταυρό, όπου υπάρχει η παλαιότερη προτομή του Οδυσσέα από το γλύπτη Καστριώτη και η εκκλησία του Σωτήρος. Στη συνέχεια περνώντας από το παραθαλάσσιο χωριό Φρίκες ,θα καταλήξουμε στην πρωτεύουσα του νησιού το πανέμορφο Βαθύ για προαιρετικό γεύμα και ξεκούραση. Επιστροφή το απόγευμα στο ξενοδοχείο.
5
ΗΜΕΡΑ 5η ΤΡΙΤΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ
Μετά το πρόγευμα αναχώρηση από το ξενοδοχείο. Ακολουθεί μια όμορφη διαδρομή στην περιοχή της Λάσσης. θα επισκεφθούμε το μοναδικό γεωλογικό φαινόμενο Καταβόθρες και Θα περάσουμε από τις πανέμορφες παραλίες του Πλατύ και Μακρύ Γιαλού. Ολοκληρώνοντας την περιήγησή μας στο νότιο τμήμα του νησιού, συνεχίζουμε για την περιοχή της Λειβαθούς. Διασχίζουμε τα γραφικά χωριά Κουρκουμελάτα & Καλιγάτα και παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής, για το λιμάνι, αποχαιρετάμε την Κεφαλονιά, άφιξη στην ΚΥΛΛΗΝΗ και πορεία επιστροφής για Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις, άφιξη το βράδυ.

Περιλαμβάνονται

Μεταφορές, περιηγήσεις με σύγχρονα π[ούλμαν.
Ακτοπλοϊκά εισιτήρια από και προς Κεφαλονιά.

Τρείς ή τέσσερις διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο

APOSTOLATA Island Resort & Spa 5*.

Στο 5ημερο Πρόγραμμα: Ημερήσια εκδρομή στην Ιθάκη.
Κεφαλονίτης Αρχηγός – Ξεναγός. ΦΠΑ.
Πρωινά σε μπουφέ καθημερινά.

• Δείπνο Μ.Παρασκευής μπουφέ (με νηστίσιμες επιλογές) 19.00-21.30, • Ανάσταση στο εκκλησάκι του Αγ. Εφραίμ στο ξενοδοχείο γύρω στις 21.00, • Αναστάσιμο Δείπνο σε μπουφέ με μαγειρίτσα, κόκκινα αυγά και τοπικά εδέσματα , • Καλαθάκια με κουλούρια στα δωμάτια την Κυριακή του Πάσχα, • Ούζο & κρασί με μεζεδάκια όση ώρα θα ψήνονται οι οβελίες 11.00-13.00, • Πασχαλινό τραπέζι με ζωντανή μουσική (13.30),

ια 5ημερο πρόγραμμα • Δείπνο Δευτέρα Πάσχα μπουφέ(πλούσιες επιλογές)19.00-21.30

Δεν Περιλαμβάνονται

Είσοδοι μουσείων, σπηλαίων, πάρκων & αρχαιολογικών χώρων. • Τέλος ανθεκτικότητας στην κλιματική κρίση 7€ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση. Εξόφληση κατά την αναχώρηση από το ξενοδοχείο.

Σημειώσεις

ΤΙΜΕΣ ΣΤΟΝ ΕΝΘΕΤΟ ΚΑΤΑΛΟΓΟ.

Αξίζει να δείτε στην Κεφαλονιά

Αργοστόλι: η πρωτεύουσα στον όρμο

Πρωτεύουσα και ένα από τα λιμάνια του νησιού. Χτισμένο κατά μήκος των δυτικών ακτών του ομώνυμου γραφικού όρμου, το Αργοστόλι θα σας γοητεύσει: Oι ευρύχωρες πλατείες, οι πλακόστρωτοι πεζόδρομοι, οι επιβλητικές εκκλησίες, τα ωραία δημόσια κτήρια, τα διώροφα και τριώροφα σπίτια παραδοσιακής αρχιτεκτονικής συνθέτουν τη μοναδική εικόνα του. Εδώ, βρίσκονται η Κοργιαλένειος Βιβλιοθήκη -από τις μεγαλύτερες της Ελλάδας-, το Αρχαιολογικό Μουσείο, το Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο και το ιστορικό θέατρο «Κέφαλος». Η πρωτεύουσα της Κεφαλονιάς σίγουρα θα σας προσφέρει διακοπές με άρωμα πολιτισμού!

Αίνος: «ντυμένος» με έλατα

Ο ορεινός όγκος του Αίνου -εθνικός δρυμός από το 1962, με πλούσια χλωρίδα και πανίδα- φαντάζει επιβλητικός από μακριά. Εδώ φυτρώνει η μοναδική στον κόσμο μαύρη ελάτη (Rabies Cefalonica). Στην ευρύτερη περιοχή βρίσκουν καταφύγιο μικρόσωμα άλογα του είδους equus caballus.

Παραλίες ξακουστές στην υφήλιο

Απίστευτα νερά σε όλες τις διαβαθμίσεις του μπλε και του πράσινου. Η παραλία του Μύρτου με τα θεόρατα βράχια να την κλείνουν στην αγκαλιά τους, τη λευκή άμμο και τα μικρά άσπρα βότσαλα. Εικόνα καρτ ποστάλ. Οι Πετανοί με την άμμο να ανακατεύεται με πολύ ψιλό βοτσαλάκι, αλλά και η Σκάλα με την αχανή αμμουδερή παραλία της. Η αξέχαστη Ξι με την κόκκινη ψιλή άμμο και τα πράσινα διάφανα ρηχά νερά. Ο Πόρος που μοιάζει με βουνό που βουτά στη θάλασσα, αλλά και ο κοσμοπολίτικος Μακρύς Γιαλός με ψιλή άμμο, τιρκουάζ νερά και μουσική από τα beach bars! Άλλες όμορφες παραλίες: η Πλατιά Άμμος, η Αντίσαμος, η Έμπλυση και το Δαφνούδι, ο Λούρδας και ο Άι Χέλης. Στην Κεφαλονιά, οι παραλίες σάς προσκαλούν να τις ανακαλύψετε.

Άσσος: διακοπές με αρχοντιά

Πολλοί τη θεωρούν τον ωραιότερο οικισμό του νησιού. Θαυμάστε την πρώτα από ψηλά. Κτισμένη σε μια στενή λωρίδα ξηράς, διατηρεί το παραδοσιακό της χρώμα και έχει βενετσιάνικα αρχοντικά, πλατάνια, φοίνικες, λεύκες και τη γέρικη ελιά στην πλατεία Παρισίων. Ανηφορίστε προς τη χερσόνησο, για να επισκεφθείτε το Ενετικό Κάστρο του 16ου αιώνα, ένα από τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της Κεφαλονιάς.

Στο κοσμοπολίτικο Φισκάρδο με σκάφος ή χωρίς

Αγαπημένος προορισμός διασημοτήτων από όλον τον κόσμο. Αλλά και η ιδιαίτερη πατρίδα του ποιητή Νίκου Καββαδία. Ξεχωρίζει για το λιμάνι του, αλλά κυρίως για την παραδοσιακή αρχιτεκτονική του, η οποία προσφέρει μια μοναδική αίσθηση από τον 18ο αιώνα. Παρά τη σημερινή του πολυκοσμία, διατηρεί μια απερίγραπτη γαλήνη.

 

Οι κρυμμένοι θησαυροί της Κεφαλονιάς

Αιώρηση με καντάδες στο βάθος μιας σπηλιάς

Η ομορφιά του σπηλαίου της Μελισσάνης; Ασύγκριτη. Μπαίνετε στη βάρκα και νομίζετε ότι αιωρείστε στο κενό. Κοιτάζετε ψηλά στο άνοιγμα, εκεί από όπου μπαίνει το φως, και αισθάνεστε δέος. Οι ξεναγοί απολαυστικοί: όλο καντάδες και αστεία!

Οι «μυστηριώδεις» καταβόθρες στο Φανάρι

Το νερό χάνεται! Εκεί στο Φανάρι, μόλις 2,5 χιλιόμετρα από το Αργοστόλι, τα νερά της θάλασσας μπαίνουν σε «μυστηριώδεις» σχισμές και χάνονται κάτω από το λιμάνι και μέσα στα κεφαλλονίτικα βουνά. Οι καταβόθρες είναι ένα ακόμα μοναδικό γεωλογικό φαινόμενο που θα συναντήσετε στην Κεφαλονιά.

Παράδεισος για θαλάσσιες δραστηριότητες

Η Κεφαλονιά είναι ιδανική για να την δείτε από άλλη σκοπιά, με φουσκωτό ή ιστιοπλοϊκό σκάφος, με αμέτρητες ιδιωτικές παραλίες ανάλογης ομορφιάς με τον Μύρτο ή τον Μακρύ Γιαλό. Ξεκινήστε το ταξίδι της εξερεύνησης, ανακαλύψτε τους όρμους που κλείνουν μέσα τους όλη τη σπάνια ομορφιά της Κεφαλονιάς.

Η Κεφαλονιά προσφέρεται για όσους αγαπούν τα σπορ. Χαρείτε τα σε όλες τις μεγάλες παραλίες της που έχουν ανάλογες υποδομές, ενώ βιώστε τη μοναδική εμπειρία του sea kayaking και των καταδύσεων σε εντυπωσιακά τοπία, γεμάτα εκπλήξεις, όπως μικρές σπηλιές και λιλιπούτειους όρμους.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας