Top
 

Ευρώπη

Round Travel / Ευρώπη

Η γηραιά Ήπειρος

Σμιλευμένη από πέτρα και Ιστορία, η Ευρώπη μοιάζει με ένα καλό, δερματόδετο βιβλίο γεμάτο Πολιτισμό, μνημεία και αξιοθέατα, μόδα, συναρπαστικές βραδιές με κάθε λογής θεάματα και μια υπέροχη φύση που ξεδιπλώνεται νωχελικά από τις χιονισμένες Άλπεις ως τις Μεσογειακές αμμουδιές. Η Ευρώπη έχει να δώσει κάτι στον καθ' ένα, γι αυτό και αποτελούσε ανέκαθεν το όνειρο κάθε ταξιδιώτη...

Η ιστορία της Ευρώπης είναι ένας αρχαίος Ελληνικός Μύθος. Ο Δίας, αρχηγός των 12 Ελλήνων Θεών της αρχαιότητας,  ερωτεύθηκε την κόρη του βασιλιά Φοινίκης Αγήνορα, την πανέμορφη Ευρώπη. Για να μπορέσει να έλθει κοντά της, ο Δίας πήρε την μορφή ενός λευκού ταύρου και σαγηνεύοντας την Ευρώπη, την κατάφερε  να καθίσει στην πλάτη του και να την πάρει μακρυά, ταξιδεύοντας την σε όλη την Ευρώπη ώσπου την παντρεύτηκε στην Γόρτυνα, τότε σπουδαία πόλη της Κρήτης. Από το γάμο αυτό γεννήθηκαν τρία αγόρια, οι Μίνωας, Ραδάμανθυς και Σαρπηδόνας. Η Ευρώπη απεικονίζεται στο νόμισμα των 2 ευρώ.

Η Ευρώπη έχει κάτι για τον καθ΄ενα. Κοσμοπολίτικες ακτές, ήσυχες λίμνες και υπέροχα ποτάμια.  Κάστρα χτισμένα από πέτρα και Ιστορία, Μουσεία και αξιοθέατα με μνήμες αιώνων, σύγχρονες πόλεις γεμάτες χλυδάτα πολυκαταστήματα και αγορές με αγαθά από όλο τον κόσμο. Νυχτερινά σόου, πολύβουα μπαρ και κοσμοπολίτικα εστιατόρια έτοιμα να ικανοποιήσουν και τους ποιο απαιτητικούς ουρανίσκους.

Ένα ταξίδι σε οποιαδήποτε Ευρωπαϊκή Μεγαλούπολη αποτελεί μια διαφορετική εμπειρία ζωής. Είναι ένα παράθυρο στον Κόσμο που άνοιξαν οι Έλληνες και που καθ΄ενας από εμάς αξίζει να ρίξει μια ματιά έστω μια φορά στην ζωή του.

Ο Πολιτισμός της Ευρώπης

Στη Νότια Ευρώπη γεννήθηκε ο ευρωπαϊκός ή Δυτικός πολιτισμός. Οι ρίζες του βρισκόταν στον αρχαίο ελληνικό, στο ρωμαϊκό καθώς και στον βυζαντινό πολιτισμό. Υπό τον αυτοκράτορα Κωνσταντίνο ο Χριστιανισμός έγινε η επίσημη θρησκεία της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας όπου αυτό οδήγησε στην ανακάλυψη του αρχαιοελληνικού και ρωμαϊκού πολιτισμού. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα μια σύγχρονη τεχνολογική εξέλιξη όσο αφορά τη βιομηχανική επανάσταση και το σύγχρονο πολιτισμό.

Χρήσιμες πληροφορίες...

Χώρα
Ευρώπη
Ταξιδιωτικά Έγγραφα
Για υπηκόους Ε.Ε. απαιτείται ταυτότητα των 10 τελευταίων ετών ή διαβατήριο. Παιδιά από 0-12 ετών, και ενήλικες που υπηρετούν σε σώματα ασφαλείας ταξιδεύουν μόνο με διαβατήριο. Για πολίτες Ε.Ε δεν χρειάζεται Βίζα.
Γλώσσα
Αγγλικά
Νόμισμα
Ευρώ
Έκταση (km2)
10.180.000km2
Πληθυσμός
741,4 εκατομμύρια
Ηλεκτρικό
230V
Συγκοινωνίες
Μετρό, Τρένο, Λεωφορείο, Ταξί

Οικονομία

Όλες οι χώρες έχουν υψηλό κατά κεφαλή εισόδημα, υψηλό επίπεδο ζωής και ενώ η κάθε μια έχει τα τα δικά της οικονομικά και κοινωνικά μοντέλα, κάθε μια σε διαφορετικό βαθμό μοιράζονται το Βόρειο μοντέλο οικονομίας και κοινωνικής δομής: Ισχυρά εργατικά συνδικάτα που ενισχύθηκαν σημαντικά μετά τον Β Παγκόσμιο πόλεμο και δημιούργησαν ένα ισχυρό κράτος  κοινωνικής πρόνοιας υψηλών προδιαγραφών που επιφέρει βαριές φορολογικές επιβαρύνσεις.

Ταξίδια

Μπρύζ τον Δεκέμβρη με Sky

Μπρύζ – Βέλγιο. Ζήστε Υπέροχες στιγμές στην πιο κουκλίστικη γωνιά της Ευρώπης. Me SKY και ειδικές τιμές από Ηράκλειο. Κάνε κράτηση τώρα!

5ημέρες
Πράγα πριν τα Χριστούγεννα

Πράγα πριν τα Χριστούγεννα απευθείας από Ηράκλειο . Η  “Χρυσή Πόλη” συναντά την “Κουκλίστικη” Δρέσδη σε ένα γιορτινό Ταξίδι. Προλάβετε θέσεις!

5 ημέρες/ 4 διανυκτερεύσεις
Παραμυθένια Πράγα - Αριστοκρατική Βιέννη

Έτσι, ανεξάρτητα από την εποχή του χρόνου που θέλεις να την επισκεπτείς, η Βιέννη θα σου χαρίσει σίγουρα μοναδικές στιγμές. Κεντρικά ξεν/χεία, έμπειροι αρχηγοί και απευθείας πτήσεις Aegean από Ηράκλειο. Μην χάσετε τη Βιέννη αυτά τα Χριστούγεννα. Κάντε κράτηση τώρα!

6 ημέρες

Πράγα την Πρωτοχρονιά απ’ευθείας από Ηράκλειο. Ένας φανταστικός προορισμός που δεν θα ξεχάσετε ποτέ! Μην χάσετε αυτήν την ευκαιρία. Κάντε κράτηση τώρα!

5 ημέρες/4 διανυκτερεύσεις
Βουδαπέστη Πρωτοχρονιά Απευθείας απο Ηράκλειο

Βουδαπέστη Πρωτοχρονιά Απευθείας απο Ηράκλειο . Το Μαργαριτάρι του Δούναβη τώρα προσιτό σε όλους. Κάντε κράτηση τώρα!

5 ημέρες
Ελβετικές και Γαλλικές Άλπεις- Χριστούγεννα

Χριστούγεννα στις Ελβετικές και Γαλλικές Άλπεις! Ελάτε να γιορτάσουμε τα πιο όμορφα Χριστούγεννα καιι να υποδεχθούμε μαζί το 2023 μέσα στο ειδυλλιακότοπίο των Γαλλικών και Ελβετικών Άλπεων!!!!!!Ζήστε το!

9ημέρες
Παρίσι-Αλσατία-Ελβετία Οδικώς.

Η Ελβετία είναι μια χώρα για ακριβά γούστα, που σίγουρα ικανοποιεί και τον πιό απαιτητικό ταξιδιώτη.

6 ημέρες
Παρίσι Πριν τα χριστούγεννα με Sky

Το Παρίσι, η Πόλη του έρωτα, της μόδας, της Ιστορίας και της γαστρονομίας, έχει κάτι για τον καθένα μας. Είναι μια Πόλη συναρπαστική!

5 ημέρες

Ρώμη, η “Αιώνια Πόλη” για άλλους, “μια κούπα ξέχειλη από κέφι και μουσική” για τους περισσότερους.

Μιλάνο - λίμνες Β. Ιταλίας - Τορίνο

Μιλάνο-Λίμνες Ιταλίας -Τορίνο 28ηΟκτ Κόμο, Λουγκάνο, Λάγκο Ματζιόρε, Μπέργκαμο, Μιλάνο. Κάντε Κράτηση Τώρα!

5 ημέρες
Γιορτινή Μπρυζ - Γάνδη - Αμβέρσα - Βρυξέλλες

Ονειρεμένη Μπρύζ. Ζήστε Υπέροχες στιγμές στην πιο κουκλίστικη γωνιά της Ευρώπης. Me SKY και ειδικές τιμές από Ηράκλειο. Κάνε κράτηση τώρα!

5μέρες
Ελβετία - Αλπικό τρένο Χριστούγεννα

Η Ελβετία είναι μια χώρα για ακριβά γούστα, που σίγουρα ικανοποιεί και τον πιό απαιτητικό ταξιδιώτη.

6 ημέρες
Γιορτινή Πράγα -Βιέννη-Βουδαπέστη

Η Καστρούπολη στην Πράγα, η μπαρόκ Δρέσδη, τα ανάκτορα της Σίσσυ στην Αριστοκρατική Βιέννη, η μαγεία του Δούναβη στη Βουδαπέστη μετατρέπουν το οδοιπορικό μας σε μια συναρπαστική εμπειρία στην καρδιά της Ευρώπης!

9 ημέρες
Μαγική Λουκέρνη - Αλπικό τρένο - κοσμοπολίτικο Μιλάνο

Η απαράμιλλη φυσική ομορφιά της Ελβετίας, της”Xώρας της Σοκολάτας” θα σας μείνει αξέχαστη. Η διαδρομή με το Αλπικό τρένο θεωρείται μια από τις συναρπαστικότερες διαδρομές του Κόσμου! Μην την χάσετε!

7 μέρες
Παραμυθένια Πράγα - Αριστοκρατική Βιέννη

Στο Ταξίδι μας Πράγα – Βιέννη απευθείας από Ηράκλειο, η Πόλη της Μουσικής συναντά την Εκατοντάπυργη Πράγα, βγαλμένη θαρρείς από Μεσαιωνικό παραμύθι!

6 μέρες
Μπενελούξ - κάτω χώρες γιορτινό

Μπενελούξ – Κάτω Χώρες 

Απέραντα λιβάδια.πανέμορφες πόλεις και μια ανθηρή οικονομία είναι τακύρια χαρακτηριστικά των τριών γιγάντων της ευρωπαϊκής προοπτικής. Τον εανικό Άμστερνταμ. οι αρχοντικές Βρυξέλλες. το παραμυθένιο Λουξεμβούργο .σε συνδυασμό με τις υπόλοιπες κουκλίστικες πόλεις .μάς οδηγούν στα βήματα των μεγάλων θαλασσοπόρων. και στην αρχή της ιστορίας του κόσμου.

7 ημέρες
Αυστριακό Πανόραμα

Έτσι, ανεξάρτητα από την εποχή του χρόνου που θέλεις να την επισκεπτείς, η Βιέννη θα σου χαρίσει σίγουρα μοναδικές στιγμές.

Κοσμοπολίτικη Νίκαια - Μιλάνο

Κοσμοπολίτικη Νίκαια-Κυανή Ακτή – Μιλάνο . Μια Υπέροχη γεύση από το κέφι, το γλέντι, το θέαμα του Γαλλικού Νότου στα καλύτερα του. Κάντε κράτηση τώρα!

6 ημέρες

Μπενελούξ τα Χριστούγεννα. 6 ημέρες .Η Μπενελούξ ήταν μια οικονομική ένωση στη δυτική Ευρώπη που περιελάμβανε τρεις γειτονικές χώρες Βασίλεια.Κάντε Κράτηση Τώρα!

6 ημέρες

Πράγα, μια πόλη σαν Μεσαιωνικό Παραμύθι…

6 Μέρες / 5 Διανυκτερεύσεις

Γερμανία-Στρασβούργο-Χωριά Αλσατίας εκδρομή 7 Ημερών γεμάτη εμπειρίες και μία Κρουαζίερα στον Ρήνο!!

8 ημέρες
Δαλματικές Ακτές οδικώς-Speciall!!

Περάστε Όμορφα στο Καταπληκτικό μας Ταξίδι!

8 ημέρες
Βουδαπέστη απευθείας από Ηράκλειο XMAS

Η Καστρούπολη στην Πράγα, η μπαρόκ Δρέσδη, τα ανάκτορα της Σίσσυ στην Αριστοκρατική Βιέννη, η μαγεία του Δούναβη στη Βουδαπέστη μετατρέπουν το οδοιπορικό μας σε μια συναρπαστική εμπειρία στην καρδιά της Ευρώπης!

9 μέρες
Πράγα Βιέννη απευθείας από Ηράκλειο

Η Καστρούπολη στην Πράγα, η μπαρόκ Δρέσδη, τα ανάκτορα της Σίσσυ στην Αριστοκρατική Βιέννη, η μαγεία του Δούναβη στη Βουδαπέστη μετατρέπουν το ταξίδι σας σε μια συναρπαστική εμπειρία στην καρδιά της Ευρώπης!

4 μέρες