Top
 

Ευρώπη

Round Travel / Ευρώπη

Η γηραιά Ήπειρος

Σμιλευμένη από πέτρα και Ιστορία, η Ευρώπη μοιάζει με ένα καλό, δερματόδετο βιβλίο γεμάτο Πολιτισμό, μνημεία και αξιοθέατα, μόδα, συναρπαστικές βραδιές με κάθε λογής θεάματα και μια υπέροχη φύση που ξεδιπλώνεται νωχελικά από τις χιονισμένες Άλπεις ως τις Μεσογειακές αμμουδιές. Η Ευρώπη έχει να δώσει κάτι στον καθ' ένα, γι αυτό και αποτελούσε ανέκαθεν το όνειρο κάθε ταξιδιώτη...

Η ιστορία της Ευρώπης είναι ένας αρχαίος Ελληνικός Μύθος. Ο Δίας, αρχηγός των 12 Ελλήνων Θεών της αρχαιότητας,  ερωτεύθηκε την κόρη του βασιλιά Φοινίκης Αγήνορα, την πανέμορφη Ευρώπη. Για να μπορέσει να έλθει κοντά της, ο Δίας πήρε την μορφή ενός λευκού ταύρου και σαγηνεύοντας την Ευρώπη, την κατάφερε  να καθίσει στην πλάτη του και να την πάρει μακρυά, ταξιδεύοντας την σε όλη την Ευρώπη ώσπου την παντρεύτηκε στην Γόρτυνα, τότε σπουδαία πόλη της Κρήτης. Από το γάμο αυτό γεννήθηκαν τρία αγόρια, οι Μίνωας, Ραδάμανθυς και Σαρπηδόνας. Η Ευρώπη απεικονίζεται στο νόμισμα των 2 ευρώ.

Η Ευρώπη έχει κάτι για τον καθ΄ενα. Κοσμοπολίτικες ακτές, ήσυχες λίμνες και υπέροχα ποτάμια.  Κάστρα χτισμένα από πέτρα και Ιστορία, Μουσεία και αξιοθέατα με μνήμες αιώνων, σύγχρονες πόλεις γεμάτες χλυδάτα πολυκαταστήματα και αγορές με αγαθά από όλο τον κόσμο. Νυχτερινά σόου, πολύβουα μπαρ και κοσμοπολίτικα εστιατόρια έτοιμα να ικανοποιήσουν και τους ποιο απαιτητικούς ουρανίσκους.

Ένα ταξίδι σε οποιαδήποτε Ευρωπαϊκή Μεγαλούπολη αποτελεί μια διαφορετική εμπειρία ζωής. Είναι ένα παράθυρο στον Κόσμο που άνοιξαν οι Έλληνες και που καθ΄ενας από εμάς αξίζει να ρίξει μια ματιά έστω μια φορά στην ζωή του.

Ο Πολιτισμός της Ευρώπης

Στη Νότια Ευρώπη γεννήθηκε ο ευρωπαϊκός ή Δυτικός πολιτισμός. Οι ρίζες του βρισκόταν στον αρχαίο ελληνικό, στο ρωμαϊκό καθώς και στον βυζαντινό πολιτισμό. Υπό τον αυτοκράτορα Κωνσταντίνο ο Χριστιανισμός έγινε η επίσημη θρησκεία της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας όπου αυτό οδήγησε στην ανακάλυψη του αρχαιοελληνικού και ρωμαϊκού πολιτισμού. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα μια σύγχρονη τεχνολογική εξέλιξη όσο αφορά τη βιομηχανική επανάσταση και το σύγχρονο πολιτισμό.

Χρήσιμες πληροφορίες...

Χώρα
Ευρώπη
Ταξιδιωτικά Έγγραφα
Για υπηκόους Ε.Ε. απαιτείται ταυτότητα των 10 τελευταίων ετών ή διαβατήριο. Παιδιά από 0-12 ετών, και ενήλικες που υπηρετούν σε σώματα ασφαλείας ταξιδεύουν μόνο με διαβατήριο. Για πολίτες Ε.Ε δεν χρειάζεται Βίζα.
Γλώσσα
Αγγλικά
Νόμισμα
Ευρώ
Έκταση (km2)
10.180.000km2
Πληθυσμός
741,4 εκατομμύρια
Ηλεκτρικό
230V
Συγκοινωνίες
Μετρό, Τρένο, Λεωφορείο, Ταξί

Οικονομία

Όλες οι χώρες έχουν υψηλό κατά κεφαλή εισόδημα, υψηλό επίπεδο ζωής και ενώ η κάθε μια έχει τα τα δικά της οικονομικά και κοινωνικά μοντέλα, κάθε μια σε διαφορετικό βαθμό μοιράζονται το Βόρειο μοντέλο οικονομίας και κοινωνικής δομής: Ισχυρά εργατικά συνδικάτα που ενισχύθηκαν σημαντικά μετά τον Β Παγκόσμιο πόλεμο και δημιούργησαν ένα ισχυρό κράτος  κοινωνικής πρόνοιας υψηλών προδιαγραφών που επιφέρει βαριές φορολογικές επιβαρύνσεις.

Ταξίδια

Προλάβετε τις τελευταίες απευθείας από Ηράκλειο πτήσεις για Παρίσι. Η Πόλη του Φωτός, δεν είναι μόνο η πόλη της μόδας, του Μαγικού κόσμου της Disneyland, των καμπαρέ και των αξιοθέατων που συναρπάζουν. Κάθε γωνιά του αποπνέει Ελευθερία και μποέμικη ζωή. Χαρείτε τη, θα τη θυμάστε για πάντα…

5μέρες

Αγ.Μηνά από Ηράκλειο με ειδική early booking τιμή. «Η Πόλη του Φωτός» μαγεύει με την ομορφιά της και προσφέρει κάτι για τον καθ’ένα. Μόδα, ιστορία, τέχνη, νυχτερινή ζωή, παιχνιδιάρικη Disneyland και μια αίσθηση μποέμικης Ελευθερίας που μόνο στο Παρίσι νιώθει κανείς… Η πόλη έχει την ικανότητα να καθηλώνει κάθε φορά…σαν να ήταν η πρώτη φορά!

5μέρες

Πράγα, η Καστρούπολη ενός ζωντανού παραμυθιού..

5 μέρες

Ρώμη, η “Αιώνια Πόλη” για άλλους, “μια κούπα ξέχειλη από κέφι και μουσική” για τους περισσότερους.

4/5 ημέρες

Το Παρίσι, εδώ και 1000 χρόνια μαγεύει τον επισκέπτη της, που εύχεται πάντα να το ξαναδεί!

5 ημέρες

Ιστορικά σημεία με μια δόση μοντερνισμού και μεσαιωνικού χαρακτήρα, πανέμορφο κλίμα με και εναλλακτικές θαλάσσιες εμπειρίες, όλα αυτά σε ένα ταξίδι στα μαργαριτάρια της Κυανής Ακτής.

6 ημέρες

Το Βουκουρέστι, η αρχοντική Ρουμάνικη Πρωτεύουσα, γνωστό και ως “Παρίσι των Βαλκανίων”, αποτελούσε κέντρο του Ελληνισμού κατά την τουρκοκρατία και είναι σήμερα μια από τις πιο γοητευτικές Ευρωπαϊκές Μεγαλουπόλεις.

6 & 7 μέρες

Το Βουκουρέστι, η αρχοντική Ρουμάνικη Πρωτεύουσα, γνωστό και ως “Παρίσι των Βαλκανίων”, αποτελούσε κέντρο του Ελληνισμού κατά την τουρκοκρατία και είναι σήμερα μια από τις πιο γοητευτικές Ευρωπαϊκές Μεγαλουπόλεις.

7 μέρες

Πολωνία, μια Χώρα-“Φοίνικας”, που ξανάχτισε ένα ελπιδοφόρο μέλλον πάνω στις στάχτες του πολέμου.

6/8/10μέρες

Oι τρεις μεγάλες Κυρίες της Ευρώπης σας καλωσορίζουν στα σαλόνια τους!

10 μέρες

Leave a Reply: