Top
 

Ευρώπη

Round Travel / Ευρώπη

Η γηραιά Ήπειρος

Σμιλευμένη από πέτρα και Ιστορία, η Ευρώπη μοιάζει με ένα καλό, δερματόδετο βιβλίο γεμάτο Πολιτισμό, μνημεία και αξιοθέατα, μόδα, συναρπαστικές βραδιές με κάθε λογής θεάματα και μια υπέροχη φύση που ξεδιπλώνεται νωχελικά από τις χιονισμένες Άλπεις ως τις Μεσογειακές αμμουδιές. Η Ευρώπη έχει να δώσει κάτι στον καθ' ένα, γι αυτό και αποτελούσε ανέκαθεν το όνειρο κάθε ταξιδιώτη...

Η ιστορία της Ευρώπης είναι ένας αρχαίος Ελληνικός Μύθος. Ο Δίας, αρχηγός των 12 Ελλήνων Θεών της αρχαιότητας,  ερωτεύθηκε την κόρη του βασιλιά Φοινίκης Αγήνορα, την πανέμορφη Ευρώπη. Για να μπορέσει να έλθει κοντά της, ο Δίας πήρε την μορφή ενός λευκού ταύρου και σαγηνεύοντας την Ευρώπη, την κατάφερε  να καθίσει στην πλάτη του και να την πάρει μακρυά, ταξιδεύοντας την σε όλη την Ευρώπη ώσπου την παντρεύτηκε στην Γόρτυνα, τότε σπουδαία πόλη της Κρήτης. Από το γάμο αυτό γεννήθηκαν τρία αγόρια, οι Μίνωας, Ραδάμανθυς και Σαρπηδόνας. Η Ευρώπη απεικονίζεται στο νόμισμα των 2 ευρώ.

Η Ευρώπη έχει κάτι για τον καθ΄ενα. Κοσμοπολίτικες ακτές, ήσυχες λίμνες και υπέροχα ποτάμια.  Κάστρα χτισμένα από πέτρα και Ιστορία, Μουσεία και αξιοθέατα με μνήμες αιώνων, σύγχρονες πόλεις γεμάτες χλυδάτα πολυκαταστήματα και αγορές με αγαθά από όλο τον κόσμο. Νυχτερινά σόου, πολύβουα μπαρ και κοσμοπολίτικα εστιατόρια έτοιμα να ικανοποιήσουν και τους ποιο απαιτητικούς ουρανίσκους.

Ένα ταξίδι σε οποιαδήποτε Ευρωπαϊκή Μεγαλούπολη αποτελεί μια διαφορετική εμπειρία ζωής. Είναι ένα παράθυρο στον Κόσμο που άνοιξαν οι Έλληνες και που καθ΄ενας από εμάς αξίζει να ρίξει μια ματιά έστω μια φορά στην ζωή του.

Ο Πολιτισμός της Ευρώπης

Στη Νότια Ευρώπη γεννήθηκε ο ευρωπαϊκός ή Δυτικός πολιτισμός. Οι ρίζες του βρισκόταν στον αρχαίο ελληνικό, στο ρωμαϊκό καθώς και στον βυζαντινό πολιτισμό. Υπό τον αυτοκράτορα Κωνσταντίνο ο Χριστιανισμός έγινε η επίσημη θρησκεία της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας όπου αυτό οδήγησε στην ανακάλυψη του αρχαιοελληνικού και ρωμαϊκού πολιτισμού. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα μια σύγχρονη τεχνολογική εξέλιξη όσο αφορά τη βιομηχανική επανάσταση και το σύγχρονο πολιτισμό.

Χρήσιμες πληροφορίες...

Χώρα
Ευρώπη
Ταξιδιωτικά Έγγραφα
Για υπηκόους Ε.Ε. απαιτείται ταυτότητα των 10 τελευταίων ετών ή διαβατήριο. Παιδιά από 0-12 ετών, και ενήλικες που υπηρετούν σε σώματα ασφαλείας ταξιδεύουν μόνο με διαβατήριο. Για πολίτες Ε.Ε δεν χρειάζεται Βίζα.
Γλώσσα
Αγγλικά
Νόμισμα
Ευρώ
Έκταση (km2)
10.180.000km2
Πληθυσμός
741,4 εκατομμύρια
Ηλεκτρικό
230V
Συγκοινωνίες
Μετρό, Τρένο, Λεωφορείο, Ταξί

Οικονομία

Όλες οι χώρες έχουν υψηλό κατά κεφαλή εισόδημα, υψηλό επίπεδο ζωής και ενώ η κάθε μια έχει τα τα δικά της οικονομικά και κοινωνικά μοντέλα, κάθε μια σε διαφορετικό βαθμό μοιράζονται το Βόρειο μοντέλο οικονομίας και κοινωνικής δομής: Ισχυρά εργατικά συνδικάτα που ενισχύθηκαν σημαντικά μετά τον Β Παγκόσμιο πόλεμο και δημιούργησαν ένα ισχυρό κράτος  κοινωνικής πρόνοιας υψηλών προδιαγραφών που επιφέρει βαριές φορολογικές επιβαρύνσεις.

Ταξίδια

Βουκουρέστι - Πύργος Δράκουλα

Ένα απολαυστικό και πλούσιο σε εντυπώσεις ταξίδι στο Βουκουρέστι για να το γνωρίσετε όπως πρέπει. Κάντε κράτηση τώρα!

6μέρες

Καππαδοκία: Ένας συγκλονιστικός κόσμος που αφήνει άφωνο τον επισκέπτη για το ιστορικό, το φυσιολατρικό, το αρχιτεκτονικό και το θρησκευτικό ανάγλυφό του. Εκπληκτικές εικόνες από απόκοσμα τοπία, μαγευτικούς οικισμούς, υπόσκαφα και μοναδικές κατασκευές.
Η επίσκεψη μας καλύπτει, στο μέτρο του δυνατού, σε έξι (6) ημέρες το απάνθισμα των περισσοτέρων πλευρών της Καππαδοκικής γης, σε μία ανεπανάληπτη γνωριμία με τον συγκεκριμένο προαιώνιο πολιτισμό και την σύγχρονη απεικόνιση του.

6 μέρες
Βουδαπέστη-Πράγα- Βιέννη

Η Καστρούπολη στην Πράγα, η μπαρόκ Δρέσδη, τα ανάκτορα της Σίσσυ στην Αριστοκρατική Βιέννη, η μαγεία του Δούναβη στη Βουδαπέστη μετατρέπουν το οδοιπορικό μας σε μια συναρπαστική εμπειρία στην καρδιά της Ευρώπης!

9 ημέρες
Οι Πύργοι των ψαράδων στην εκδρομή μας Βουδαπέστη - Βιέννη - Πράγα με Aegean.

Η Καστρούπολη στην Πράγα, η μπαρόκ Δρέσδη, τα ανάκτορα της Σίσσυ στην Αριστοκρατική Βιέννη, η μαγεία του Δούναβη στη Βουδαπέστη μετατρέπουν το οδοιπορικό μας σε μια συναρπαστική εμπειρία στην καρδιά της Ευρώπης!

9μέρες
Νίκαια - Κυανή Ακτή

Νίκαια – Κυανή Ακτή – Καρναβάλι. Μια Υπέροχη γεύση από το κέφι, το γλέντι, το θέαμα του Γαλικού Νότου στα καλύτερα του. Ακολουθήστε μας. Κάντε κράτηση τώρα!

7/8 ημέρες
Μπενελούξ - Κάτω Χώρες

Μπενελούξ – Κάτω Χώρες 

Απέραντα λιβάδια.πανέμορφες πόλεις και μια ανθηρή οικονομία είναι τακύρια χαρακτηριστικά των τριών γιγάντων της ευρωπαϊκής προοπτικής. Τον εανικό Άμστερνταμ. οι αρχοντικές Βρυξέλλες. το παραμυθένιο Λουξεμβούργο .σε συνδυασμό με τις υπόλοιπες κουκλίστικες πόλεις .μάς οδηγούν στα βήματα των μεγάλων θαλασσοπόρων. και στην αρχή της ιστορίας του κόσμου.

12 μέρες
ΚΥΑΝΗ ΑΚΤΗ-ΠΡΟΒΗΓΚΙΑ-ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ

Η Καταλονή Πριγκίπισσα σας υποδέχεται. Το Ταξίδι στη Βαρκελώνη δείχνει μια Πόλη Μοναδική: Πολύβουα καφέ, Μουσεία, βραδιές φλαμένκο, δίνουν στην γοητευτικότερη πόλη της Ισπανίας κάτι ξεχωριστό! Μην το καθυστερείτε. Κάντε κράτηση τώρα!

10 ημέρες
ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ - ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΜΠΟΥΚΟΒΙΝΑΣ

Ένας απολαυστικό και πλούσιο σε εντυπώσεις ταξίδι στην ρουμανία για να τη γνωρίσετε όπως της αξίζει. Μη το χάσετε!

10 Ημέρες

Με απευθείας πτήσεις από Ηράκλειο & από Χανιά, Πόλη Φωτός Παρίσι Απευθείας από Ηράκλειο Αγίου Πνεύματος. Η Πόλη του Φωτός, δεν είναι μόνο η πόλη της μόδας, του Μαγικού κόσμου της Disneyland, των καμπαρέ και των αξιοθέατων που συναρπάζουν. Κάθε γωνιά του αποπνέει Ελευθερία και μποέμικη ζωή. Χαρείτε τη, θα τη θυμάστε για πάντα. Κάντε κράτηση τώρα!

5 μέρες
Βουδαπέστη-Βιέννη-Βελιγράδι

Η Καστρούπολη στην Πράγα, η μπαρόκ Δρέσδη, τα ανάκτορα της Σίσσυ στην Αριστοκρατική Βιέννη, η μαγεία του Δούναβη στη Βουδαπέστη μετατρέπουν το οδοιπορικό μας σε μια συναρπαστική εμπειρία στην καρδιά της Ευρώπης!

6μέρες

Leave a Reply: