Top
 

Ευρώπη

Round Travel / Ευρώπη

Η γηραιά Ήπειρος

Σμιλευμένη από πέτρα και Ιστορία, η Ευρώπη μοιάζει με ένα καλό, δερματόδετο βιβλίο γεμάτο Πολιτισμό, μνημεία και αξιοθέατα, μόδα, συναρπαστικές βραδιές με κάθε λογής θεάματα και μια υπέροχη φύση που ξεδιπλώνεται νωχελικά από τις χιονισμένες Άλπεις ως τις Μεσογειακές αμμουδιές. Η Ευρώπη έχει να δώσει κάτι στον καθ' ένα, γι αυτό και αποτελούσε ανέκαθεν το όνειρο κάθε ταξιδιώτη...

Η ιστορία της Ευρώπης είναι ένας αρχαίος Ελληνικός Μύθος. Ο Δίας, αρχηγός των 12 Ελλήνων Θεών της αρχαιότητας,  ερωτεύθηκε την κόρη του βασιλιά Φοινίκης Αγήνορα, την πανέμορφη Ευρώπη. Για να μπορέσει να έλθει κοντά της, ο Δίας πήρε την μορφή ενός λευκού ταύρου και σαγηνεύοντας την Ευρώπη, την κατάφερε  να καθίσει στην πλάτη του και να την πάρει μακρυά, ταξιδεύοντας την σε όλη την Ευρώπη ώσπου την παντρεύτηκε στην Γόρτυνα, τότε σπουδαία πόλη της Κρήτης. Από το γάμο αυτό γεννήθηκαν τρία αγόρια, οι Μίνωας, Ραδάμανθυς και Σαρπηδόνας. Η Ευρώπη απεικονίζεται στο νόμισμα των 2 ευρώ.

Η Ευρώπη έχει κάτι για τον καθ΄ενα. Κοσμοπολίτικες ακτές, ήσυχες λίμνες και υπέροχα ποτάμια.  Κάστρα χτισμένα από πέτρα και Ιστορία, Μουσεία και αξιοθέατα με μνήμες αιώνων, σύγχρονες πόλεις γεμάτες χλυδάτα πολυκαταστήματα και αγορές με αγαθά από όλο τον κόσμο. Νυχτερινά σόου, πολύβουα μπαρ και κοσμοπολίτικα εστιατόρια έτοιμα να ικανοποιήσουν και τους ποιο απαιτητικούς ουρανίσκους.

Ένα ταξίδι σε οποιαδήποτε Ευρωπαϊκή Μεγαλούπολη αποτελεί μια διαφορετική εμπειρία ζωής. Είναι ένα παράθυρο στον Κόσμο που άνοιξαν οι Έλληνες και που καθ΄ενας από εμάς αξίζει να ρίξει μια ματιά έστω μια φορά στην ζωή του.

Ο Πολιτισμός της Ευρώπης

Στη Νότια Ευρώπη γεννήθηκε ο ευρωπαϊκός ή Δυτικός πολιτισμός. Οι ρίζες του βρισκόταν στον αρχαίο ελληνικό, στο ρωμαϊκό καθώς και στον βυζαντινό πολιτισμό. Υπό τον αυτοκράτορα Κωνσταντίνο ο Χριστιανισμός έγινε η επίσημη θρησκεία της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας όπου αυτό οδήγησε στην ανακάλυψη του αρχαιοελληνικού και ρωμαϊκού πολιτισμού. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα μια σύγχρονη τεχνολογική εξέλιξη όσο αφορά τη βιομηχανική επανάσταση και το σύγχρονο πολιτισμό.

Χρήσιμες πληροφορίες...

Χώρα
Ευρώπη
Ταξιδιωτικά Έγγραφα
Για υπηκόους Ε.Ε. απαιτείται ταυτότητα των 10 τελευταίων ετών ή διαβατήριο. Παιδιά από 0-12 ετών, και ενήλικες που υπηρετούν σε σώματα ασφαλείας ταξιδεύουν μόνο με διαβατήριο. Για πολίτες Ε.Ε δεν χρειάζεται Βίζα.
Γλώσσα
Αγγλικά
Νόμισμα
Ευρώ
Έκταση (km2)
10.180.000km2
Πληθυσμός
741,4 εκατομμύρια
Ηλεκτρικό
230V
Συγκοινωνίες
Μετρό, Τρένο, Λεωφορείο, Ταξί

Οικονομία

Όλες οι χώρες έχουν υψηλό κατά κεφαλή εισόδημα, υψηλό επίπεδο ζωής και ενώ η κάθε μια έχει τα τα δικά της οικονομικά και κοινωνικά μοντέλα, κάθε μια σε διαφορετικό βαθμό μοιράζονται το Βόρειο μοντέλο οικονομίας και κοινωνικής δομής: Ισχυρά εργατικά συνδικάτα που ενισχύθηκαν σημαντικά μετά τον Β Παγκόσμιο πόλεμο και δημιούργησαν ένα ισχυρό κράτος  κοινωνικής πρόνοιας υψηλών προδιαγραφών που επιφέρει βαριές φορολογικές επιβαρύνσεις.

Ταξίδια

Πάσχα και Πρωτομαγιά στην Κύπρο

Κύπρος. Αφήστε την χαλαρωτική ατμόσφαιρα του νησιού να σας ταξιδέψει…Απολαύστε τις διακοπές σας. Μην χάσετε αυτή την προσφορά. Κάντε κράτηση τώρα!

4 μέρες
Ρουμανία απευθείας από Ηράκλειο

Πάσχα στην Ορθόδοξη Ρουμανία απευθείας από Ηράκλειο. Ένας απολαυστικός και πλούσιος γύρος της Χώρας με 5 εκδρομές για γνωρίσετε τα μυστήρια & τις ομορφιές της. Προλάβετε την early Booking τιμή. Κάντε κράτηση τώρα!

6μέρες
Σμύρνη από Ηράκλειο - Απρίλιος

Σμύρνη, γεμάτη εικόνες και συναισθήματα. Τόσο πολλές και τόσο αντιθετικές μεταξύ τους, που είναι σαν
να συμπυκνώνεται εδώ όλο το «είναι» της Τουρκίας, ακριβώς στο σημείο εκείνο όπου η Δύση συναντά την
Ανατολή. Και έχει κι απ’ τα δύο. Και Δύση και Ανατολή. Κι έχει και λίγη… Ελλάδα, παρόλο που αυτό δεν το
καταλαβαίνεις για κανένα λόγο αν δεν πας διαβασμένος ή αν δεν «κρατάς» από εδώ

4 μέρες
Ρουμανία - Τρανσυλβανία

Το Βουκουρέστι, η αρχοντική Ρουμάνικη Πρωτεύουσα, γνωστό και ως “Παρίσι των Βαλκανίων”, αποτελούσε κέντρο του Ελληνισμού κατά την τουρκοκρατία και είναι σήμερα μια από τις πιο γοητευτικές Ευρωπαϊκές Μεγαλουπόλεις.

6 ημέρες
Πάσχα στην Ρώμη με Δώρο Φλωρεντία

Πάσχα στην Ρώμη με Δώρο Φλωρεντία ,Ένα πλούσιο σε εντυπώσεις ταξίδι στη Ρώμη, την “Αιώνια Πόλη”, Με ΔΩΡΟ την εκδρομή στη Φλωρεντία και early booking ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ!

5 ημέρες
Πανόραμα Ελβετίας-Αλπικό τρένο - Πάσχα

Η Ελβετία είναι μια χώρα για ακριβά γούστα, που σίγουρα ικανοποιεί και τον πιό απαιτητικό ταξιδιώτη.

6 ημέρες
Ρώμη-Βατικανό- 25ηΜαρτίου

Ρώμη – Βατικανό – 25ηΜαρτίου . Η “Αιώνια Πόλη”, θα σας χαρίσει μια γεμάτη γεύση της “ζεστής” Μεσογειακής  της ομορφιάς. Κάντε κράτηση τώρα!

4 ημέρες
Ταξίδι Κωνσταντινούπολη - Μάρτιος - Μάιος

Διασχίστε την Κωνσταντινούπολη, την Πρωτεύουσα του Βυζαντίου, που αποτελεί σήμερα ένα σταυροδρόμι Δύσης και Ανατολής. Δύο πολιτισμοί ζουν ειρηνικά εδώ και χρόνια στην σύγχρονη πλέον “Βασίλισσα του Βοσπόρου”.

4/5 ημέρες
Δαλματικές Ακτές-Βενετία

Κρουαζιέρες Ειδυλλιακό Αιγαίο από Πειραιά & από Ηράκλειο/Ρόδο. All-Inclusive κρουαζιέρες. Μην της χάσετε!

Μιλάνο - Βόρεια Ιταλία με Sky

Μιλάνο – Βόρεια Ιταλία με Sky. Ταξίδι σε αυτά τα μαγευτικά μέρη που θα σας μείνουν αξέχαστα. Κάντε κράτηση τώρα!

5 ημέρες
Ρουμανία-Τρανσυλβανία - Πάσχα

Ένας απολαυστικό και πλούσιο σε εντυπώσεις ταξίδι στην ρουμανία για να τη γνωρίσετε όπως της αξίζει. Μη το χάσετε!

6 Ημέρες

Κοσμοπολίτικη Νίκαια – Γαλλοιταλική Ριβιέρα . Μια Υπέροχη γεύση από το κέφι, το γλέντι, το θέαμα του Γαλλικού Νότου στα καλύτερα του. Κάντε κράτηση τώρα!

6 ημέρες
Ταξίδι στην Βαρκελώνη

Η Βαρκελώνη του σήμερα, μια ζωή…παράνυφος, που κλέβει όμως την παράσταση!

4/5 ημέρες
Βαρκελώνη Πάσχα

Βαρκελώνη με 630€ με φόρους Προλάβετε τώρα!

6 μέρες

Το Παρίσι, είναι μία Γιορτή! Εδώ και 1000 χρόνια μαγεύει τον επισκέπτη της, που εύχεται πάντα να το ξαναδεί. Κεντρικά ξεν/χεία, εμπειρότατοι ξεναγοί, οι καλύτερες κριτικές εδω και 34 χρόνια. Μην χάσετε αυτή την εκδρομή. Κάντε κράτηση τώρα!

5 ημέρες
Παρίσι - πόλη φωτός Ιαν. - Μαρ.

Παρίσι – πόλη φωτός Ιαν. – Μαρ. Η “Πόλη του Φωτός”, δεν είναι μόνο η πόλη της μόδας, του Μαγικού κόσμου της Disneyland, των καμπαρέ και των αξιοθέατων που συναρπάζουν. Κάθε γωνιά του αποπνέει Ελευθερία και μποέμικη ζωή. Χαρείτε τη, θα τη θυμάστε για πάντα…

5 Ημέρες
Παρίσι ΦΕΒ - ΜΑΡ

«Η Πόλη του Φωτός» μαγεύει με την ομορφιά της και προσφέρει κάτι για τον καθ’ένα. Μόδα, ιστορία, τέχνη, νυχτερινή ζωή, παιχνιδιάρικη Disneyland και μια αίσθηση μποέμικης Ελευθερίας που μόνο στο Παρίσι νιώθει κανείς… Η πόλη έχει την ικανότητα να καθηλώνει κάθε φορά…σαν να ήταν η πρώτη φορά. Το Παρίσι θα σας Μαγέψει!

5 ημέρες
Ταξίδι στην Πολωνία

Yπέροχα μέρη της κινηματογραφικής τριλογίας του Κισλόφσκι, στην Πολωνία, τη “Χώρα του Λευκού Χρυσού”. Ζήστε τα σε αυτό το ταξίδι με Aegean, De Lux ξεν/χεία, έμπειρότατος αρχηγός, πλούσιο, με πολλαπλές εμπειρίες. Κάντε κράτηση τώρα!

5 μέρες
Πράγα το Πάσχα

Ταξίδι στην Πράγα. Από τις ομορφότερες Πρωτεύουσες της Ευρώπης, που όσες φορές κι αν την επισκεφθεί κανείς, δεν την χορταίνει. Μην χάσετε αυτή την εκδρομή!

5 ημέρες
Κωνσταντινούπολη με Aegean από Ηράκλειο

Η Κωνσταντινούπολη, η Πρωτεύουσα του Βυζαντίου, αποτελεί σήμερα ένα σταυροδρόμι Δύσης και Ανατολής. Δύο πολιτισμοί ζουν ειρηνικά εδώ και χρόνια στην σύγχρονη πλέον “Βασίλισσα του Βοσπόρου”. Από τη μια τα αρώματα από τα μπαχάρια των παζαριών, από την άλλη τα Μνημεία του ένδοξου Ελληνικού Παρελθόντος. Όλα στην Πόλη είναι τόσο συναρπαστικά!

5/7 μέρες

Η Καστρούπολη στην Πράγα, η μπαρόκ Δρέσδη, τα ανάκτορα της Σίσσυ στην Αριστοκρατική Βιέννη, η μαγεία του Δούναβη στη Βουδαπέστη μετατρέπουν το οδοιπορικό μας σε μια συναρπαστική εμπειρία στην καρδιά της Ευρώπης!

8 ημέρες
Ρώμη - Βατικανό - (Φλωρεντία) Πάσχα

Ρώμη-Βατικανό-Φλωρεντία με Sky Express 4 ημέρες. Η “Αιώνια Πόλη”, θα σας χαρίσει μια γεμάτη γεύση της “ζεστής” Μεσογειακής  της ομορφιάς. Κάντε κράτηση τώρα!

4/5 ημέρες
Κωνσταντινούπολη με Aegean από Ηράκλειο

Η Κωνσταντινούπολη, η Πρωτεύουσα του Βυζαντίου, αποτελεί σήμερα ένα σταυροδρόμι Δύσης και Ανατολής. Δύο πολιτισμοί ζουν ειρηνικά εδώ και χρόνια στην σύγχρονη πλέον “Βασίλισσα του Βοσπόρου”. Από τη μια τα αρώματα από τα μπαχάρια των παζαριών, από την άλλη τα Μνημεία του ένδοξου Ελληνικού Παρελθόντος. Όλα στην Πόλη είναι τόσο συναρπαστικά!

4 Hμέρες
Γερμανία-Αλσατία-Μελανάς Δρύμος

Γερμανία-Αλσατία-Μελανάς Δρύμος ένα 5 ήμερο ταξίδι Γεμάτο Εμπειρίες .Κάντε Κράτηση Τώρα!

5 ημέρες