Top
 

Μάλτα

Round Travel / Μάλτα

Μάλτα

Ταξιδέψτε στη Μάλτα όπου εκεί θα αφεθείτε ελεύθεροι στη ξεχασμένη ομορφιά αυτής της χώρας. Είναι μια απόδραση στην Ευρώπη όπου η αύρα της θα σε ταξιδέψει στις πέτρινες συνοικίες, στα κάστρα, στους ναούς, στα γραφικά νησάκια και το εκλεκτό φαγητό της..

Επισκεφθείτε τη πανέμορφη Βαλέτα, την πρωτεύουσα της Μάλτας. Χαρακτηρίζεται η πόλη με τα δεκάδες μνημεία, τα γραφικά σοκάκια και τα ιστορικά κτίρια. Αξίζει επίσης να δείτε την παραδοσιακή αρχιτεκτονική τους στα σπίτια τους και στα μεσαιωνικά φρούρια τους.

Απολαύστε τις βόλτες σας στο παραθαλάσσιο Marsaxlokk, μια παραθαλάσσια πόλη, πρώην φοινικική αποικία. Περπατήστε και δείτε τις πολύχρωμες ψαρόβαρκες, τα διπλά τοιχώματα και τα ζωγραφισμένα μάτια στη πλώρη. Επίσης μη ξεχάσετε να απολαύσετε το ηλιοβασίλεμα στο Blue Grotto, κάνοντας μια ρομαντική βόλτα και βλέποντας ένα ονειρικό ηλιοβασίλεμα υπό την ηχώ των κυμάτων.

Χρήσιμες Πληροφορίες...

Χώρα
Μάλτα
Ταξιδιωτικά εγγραφα
Για υπηκόους Ε.Ε. απαιτείται ταυτότητα των 10 τελευταίων ετών ή διαβατήριο. Παιδιά από 0-12 ετών, και ενήλικες που υπηρετούν σε σώματα ασφαλείας ταξιδεύουν μόνο με διαβατήριο. Για πολίτες Ε.Ε δεν χρειάζεται Βίζα.
Γλώσσα
Μαλτέζικη, Αγγλικά
Νόμισμα
Ευρώ
'Εκταση (km2)
316 km2
Πληθυσμός
514.564 (2019)
Ηλεκτρικό
230V. Στάνταρτ Ευρωπαϊκού τύπου διπολικά φις χρησιμοποιούνται παντού.
ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ
Δημοκρατία, το κοινοβουλευτικό σύστημα και η δημόσια διοίκηση βασίζονται στο σύστημα του Ηνωμένου Βασιλείου
ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ
Λεωφορεία , παραδοσιακό βαρκάκι ,ταξί

Οικονομία

Μέχρι το 1800 η Μάλτα δεν είχε το βαμβάκι, τον καπνό και τη ναυπηγική για να καλλιεργεί. Το ναυπηγείο χρησιμοποιήθηκε αργότερα από τους Βρετανούς και βοήθησε στην οικονομία αυξάνοντας τα πλοία που χρησιμοποιούσαν στο λιμάνι. Σήμερα οι κύριες πηγές της οικονομίας της Μάλτας είναι ο ασβεστόλιθος, η καλή γεωγραφική της θέση και το παραγωγικό ανθρώπινο δυναμικό της.

Λίγα λόγια για τη Μάλτα....

Η Μάλτα, αποτελεί το κόσμημα της Μεσογείου που κρατάει ζωντανή τη μνήμη κάθε ταξιδιώτη που την  επισκέπτεται και μαγεύεται από τα υπέροχα τοπία ,την ξεχωριστή της γαστρονομία , τους μεγάλους φιλοσόφους  και καλλιτέχνες της.

Όλοι αυτοί οι επισκέπτες έρχονται από διάφορα σημεία της ηπείρου για να θαυμάσουν τους διάφορους θησαυρούς της χώρας και τα δεκάδες αξιοθέατα της καθώς είναι μια από τις πιο ποικιλόμορφες γεωγραφικά χώρες. Κάποια από τα αξιοθέατα που δεν χάνουν οι επισκέπτες είναι : η Νήσος Κομίνο, το Γαλάζιο Παράθυρο, η Βαλέτα, η παραλία Blue Lagoon και Ramla Beach και τα σπήλαια Μπλου Γκρότο.

Ταξίδια

Απευθείας πτήσεις  από Ηράκλειο του τον Νοέμβρη, για εμάς, που χάνουμε το καλοκαίρι, στο νησί που έχει σχεδόν πάντα Ήλιο!

4μέρες

Από τις βόρειο αφρικανικές και τις αραβικές επιρροές της, μέχρι την εμπνευσμένη από τη Σικελία κουζίνα της, η Μάλτα είναι ένας μικρόκοσμος της Μεσογείου.

4μέρες

Με απευθείας πτήσεις από Χανιά, ενώνεστε στη Μάλτα με Ελληνικό γκρουπ που έχει έλθει από Αθήνα.

8 μέρες

Leave a Reply: