ΡΩΣΙΑ - ΛΕΥΚΕΣ ΝΥΧΤΕΣ ΑΠΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ με Aegean

ΡΩΣΙΑ - ΛΕΥΚΕΣ ΝΥΧΤΕΣ ΑΠΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ με Aegean

1,475€
Χωρίς φόρο: 1,475€
Κωδικός: 08
Stock Σε Stock

Επισκόπιση

10 ΜΕΡΕΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΟ ΟΜΑΔΙΚΟ  Αναχωρήσεις από Αθήνα, Ηράκλειο: Σάββατο 29 Ιουνίου | Τελικές τιμές |...

Κάντε μια επιλογή από κάθε παράμετρο, για να λάβετε τελική τιμή. Λεπτομέρειες παρακάτω.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Highlights
 • Από την μεγαλοπρεπή Μόσχα ως την Αρχοντιά της Αγ. Πετρούπολης, οι Ρώσοι ξέρουν να μάχονται και να γλεντούν όπως οι Ελληνες…
 • Η καλύτερη εποχή για να απολαύσουμε τις «Λευκές Νύχτες» σε έναν άλλοτε απρόσιτο Βορρά για τους κατοίκους της Δυτικής Ευρώπης.
 • Μια ολοκληρωμένη γνωριμία με το ένδοξο παρελθόν μιας χώρας, που οι κάτοικοι της βάδισαν για πολλούς αιώνες στα χνάρια των Ελλήνων, με την ίδια θρησκεία και την ίδια περηφάνια για την ιστορία και τις παραδόσεις τους.
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΑΞΙΔΙΟΥ
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ
 • Αθήνα
 • Ηράκλειο
 • Χανιά
 • Θεσσαλονίκη 
ΚΟΣΤΟΛΟΓΗΣΗ. ΤΙΜΕΣ ΚΑΤ΄ΑΤΟΜΟ
 • Για αναχωρήσεις από την Αθήνα €1.475
 • Για αναχωρήσεις από την Θεσσαλονίκη €1.495
 • Διαφορά μονόκλινου +€350
 • Από Ηράκλειο / Χανιά +150€
 • Οι παραπάνω τιμές, περιλαμβάνουν φόρους αεροδρομίων 
ΤΡΟΠΟΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ
 • Αεροπορικώς με
ΧΩΡΑ
 • Ρωσία
ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
Αεροπορικό εισιτήριο με επιστροφή με την Aegean.
Φόροι αεροδρομίων.
Επιλεγμένα Ξενοδοχεία 4 αστέρων στην Μόσχα και στην Αγ. Πετρούπολη (4 νύχτες στην Μόσχα, 1 νύχτα στο Σουζντάλ και 4 νύχτες στην Αγία Πετρούπολη).
Ημιδιατροφή (πρωινό και ένα δείπνο ημερησίως).
Μεταφορές με άνετα πούλμαν.
Μεταφορά με τραίνο από την Μόσχα προς Αγία Πετρούπολη.
Ξεναγήσεις με επίσημους Ελληνόφωνους τοπικούς ξεναγούς σύμφωνα με το πρόγραμμα.
Βίζα Ρωσίας.
Ασφάλεια αστικής Ευθύνης, ατυχημάτων και ασθενείας.
Έμπειρος αρχηγός του γραφείου μας.
Είσοδοι μουσείων και χώρων επισκέψεων (Είσοδος στο Κρεμλίνο και σε τρεις Ναούς εντός του Κρεμλίνου, ξενάγηση στο μετρό της Μόσχας, είσοδος στο Μεγάλο Πατριωτικό Μουσείο και σε 6 διοράματα, είσοδος στο Ζαγκόρσκ, είσοδος στο Σουζντάλ, είσοδος στο Ερμιτάζ, στο ανάκτορο Πούσκιν με την κεχριμπαρένια αίθουσα, στους κήπους του Ανακτόρου του Πέτερχορφ, στο φρούριο Πέτρου & Παύλου, και στον Άγιο Ισαάκ).
Ενημερωτικά έντυπα.
ΦΠΑ.
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
- Ποτά.
- Τηλεφωνήματα.
- Αχθοφορικά.
- Φιλοδωρήματα .
- ΄Ο,τι αναφέρεται σαν προαιρετικό στο πρόγραμμα.
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
 • - Τα δωμάτια στα ξενοδοχεία σύμφωνα με τους διεθνείς κανονισμούς, παραλαμβάνονται μετά τις 14.00 και παραδίδονται στις 12.00 το μεσημέρι.
 • - Οι τιμές και οι φόροι έχουν υπολογισθεί βάσει αυτών που ισχύουν την στιγμή της δημοσίευσης του παρόντος στις 31 Μαρτίου 2019.
 • - Οι ώρες αναχωρήσεων και των πτήσεων είναι με την Αegean.
 • - Δέκα μέρες πριν από την αναχώρηση, θα δοθούν οδηγίες και όλες οι σχετικές πληροφορίες για την καλύτερη και πληρέστερη ενημέρωση.
ΨΗΦΙΑΚΑ ΑΡΧΕΙΑ
ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

Όλα τα ψηφιακά περιοδικά, κλικ εδώ 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΑΞΙΔΙΟΥ
Αναλυτικα το προγραμμα

1η Ημέρα: Σάββατο 28 Ιουνίου 2019 ΠΤΗΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΑΘΗΝΑ - ΜΟΣΧΑ / ΜΕΤΡΟ - ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΛΑΤΕΙΑ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και αναχώρηση για την Μόσχα, πρωτεύουσα της Ρωσίας. Άφιξη υποδοχή από τους αντιπροσώπους μας και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας και τακτοποίηση δωματίων. Υπόλοιπη μέρα ελεύθερη για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Διανυκτέρευση.

2η Ημέρα: Κυριακή 30 Ιουνίου 2019 ΝΑΟΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΥ - ΚΡΕΜΛΙΝΟ -ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΛΑΤΕΙΑ - ΓΚΑΛΕΡΙ ΤΡΕΤΙΑΚΩΦ

Πρωινό. Μετάβαση στον Καθεδρικό Ναό του Σωτήρος Χριστού. Σήμερα, Κυριακή, θα παρακολουθήσουμε μέρος της Θείας Λειτουργίας και θα ακούσουμε εκκλησιαστικούς ύμνους, από την υπέροχη εκκλησιαστική χορωδία της Μόσχας. Ο μακαριστός Πατριάρχης Αλέξιος Β΄ φρόντισε να αποκαταστήσει το κύρος της Ρωσικής Εκκλησίας με την επανίδρυση του Καθεδρικού Ναού του Σωτήρος Χριστού στο κέντρο της Μόσχας, ο οποίος είχε γκρεμιστεί επί Στάλιν για να κατασκευαστεί στη θέση του υπαίθριο αθλητικό κέντρο. Θα περπατήσουμε την Γέφυρα του Πατριάρχη, από την οποία μας ανοίγεται η φανταστική θέα του Κρεμλίνου, μια από τις ομορφότερες της Μόσχας και πολλά άλλα. Διέλευση μέσα από κεντρικές λεωφόρους στο ιστορικό κέντρο και από τμήμα της Κόκκινης Πλατείας (που βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο). Θα αρχίσουμε την ξενάγησή μας με επίσκεψη στην περίφημη Κόκκινη Πλατεία που βρίσκεται στη βορειοανατολική πλευρά του Κρεμλίνου, με την μοναδική εκκλησία του Αγίου Βασιλείου σύμβολο της Μόσχας με τους 9 τρούλους, που ο καθένας συμβολίζει μια γιορτή της Ορθοδοξίας και κτίσθηκε από τον Ιβάν τον Τρομερό. Επίσης θα θαυμάσουμε το μαυσωλείο του Βλαδιμίρ Λένιν, το Εθνικό Μουσείο Ιστορίας, το παλιό Χρηματιστήριο, την Βιβλιοθήκη και θα δούμε το πολυτελές κατάστημα Gum. Συνεχίζουμε την ξενάγησή μας στο εσωτερικό του περίφημου Κρεμλίνου. Θα δούμε τα κυβερνητικά κτίρια που κρύβουν σημαντικά γεγονότα που σημάδεψαν τον 20ο αιώνα, την Γερουσία, το Παλάτι και την Πλατεία του Καθεδρικού – αρχιτεκτονικό συγκρότημα με τις Εκκλησίες του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, τον Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και τον Ναό του Αρχαγγέλου (εσωτερικές επισκέψεις). Θα περπατήσουμε την πλατεία Μανέζναγια και τον «Κήπο του Αλέξανδρου», όπου βρίσκεται και το μνημείο του «Αγνώστου Στρατιώτη» με την «Αιώνια Φλόγα». Χρόνος ελεύθερος στην Κόκκινη Πλατεία και στο υπέροχο κατάστημα GUM. Για όσους επιθυμούν προαιρετική μετάβαση στην Γκαλερί Τρετιακόφ. Πρόκειται για ένα ιστορικό κτήριο, στο οποίο στεγάζεται η συλλογή του ιδρυτή της Πινακοθήκης, βιομήχανου Πάβελ Μιχάηλοβιτς Τρετιακόφ (από το 1856). Υπάρχουν περισσότερα από 1300 έργα ρωσικής τέχνης, αρχίζοντας από εικόνες προ-Μογγολικών ετών, εικόνες και ψηφιδωτά και τελειώνοντας με τοπία, πορτρέτα και απεικόνιση ιστορικών γεγονότων και θρησκευτικών θεμάτων, καθώς και πολλά αριστουργήματα, συμπεριλαμβανομένων των έργων του Αντρέι Ρουμπλιώφ και του Αλεξάνδρου Ιβάνοφ. Μέσα από την έκθεση γίνεται αισθητή η στενή σχέση της ρωσικής θρησκευτικής τέχνης με τη βυζαντινή παράδοση, αλλά συγχρόνως γίνονται αντιληπτά τα σημεία διαφοροποίησης από τις βυζαντινές ρίζες και αναδεικνύεται ο μοναδικός χαρακτήρας της. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο. Διανυκτέρευση. Για την συνέχεια, προτείνουμε να παρακολουθήσουμε προαιρετικά, κάποιο από τα θεάματα της Μόσχας.

3η Ημέρα: Δευτέρα 1 Ιουλίου 2019 ΠΑΡΚΟ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ - ΑΡΜΠΑΤ - ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΟΣΜΟΝΑΥΤΩΝ

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για να απολαύσουμε ακόμη μερικές γωνιές της Μόσχας. Η σημερινή γνωριμία μας με την πρωτεύουσα της Ρωσίας συνεχίζεται με την μετάβασή μας στους λόφους Λένιν, στο τεράστιο Πανεπιστήμιο Λομονόσωφ με τις 22.000 αίθουσες και στο λεγόμενο πανόραμα της Μόσχας, όπου από ψηλά θα θαυμάσουμε όλη την Μόσχα. Συνεχίζουμε με επίσκεψη στο Πάρκο της Νίκης, το οποίο βρίσκεται στον Λόφο των Προσκυνητών και είναι αφιερωμένο στη νίκη του Σοβιετικού Λαού στον «Μεγάλο Πατριωτικό» Πόλεμο 1941-1945. Εδώ βρίσκεται και το περίφημο μουσείο του «Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου 1941-1945», στο οποίο και θα ξεναγηθούμε. Το μουσείο είναι αφιερωμένο στον πόλεμο που έλαβε χώρα μεταξύ της ναζιστικής Γερμανίας με τους συμμάχους της και της Σοβιετικής Ένωσης στα πλαίσια του Β Παγκόσμιου πολέμου. Μεταξύ όλων των εκθεμάτων ξεχωρίζουν και επικεντρώνουν την προσοχή των επισκεπτών τα 6 καταπληκτικά διοράματα με τους τεράστιους πανοραμικούς πίνακες που απεικονίζουν τις 6 σπουδαιότερες και σκληρότερες μάχες του πολέμου και οι 3 αίθουσες που ονομάζονται της «Δόξας», των «Στρατηγών» και της «Μνήμης και Πένθους», η τελευταία θεωρείται από πολλούς η πιο συμβολική όλου του συγκροτήματος. Αναχωρούμε για την Ιερά Μονή της Αγίας Σκέπης, όπου θα προσκυνήσουμε τα ιερά λείψανα της Αγίας Ματρώνας της Μοσχοβίτισσας. Καθημερινά σχηματίζονται ουρές από πιστούς μπροστά στα άγια λείψανά της, για να ζητήσουν τη βοήθειά της, προσφέροντας της ένα λουλούδι, όπως η ίδια το ζητούσε και πολλοί άλλοι για να την ευχαριστήσουν. Τέλος θα κάνουμε μία απογευματινή βόλτα στην περίφημη οδό Αρμπάτ που έχουν ζήσει ή την έχουν επισκεφθεί γνωστά ονόματα όπως ο Πούσκιν και άλλοι. Εδώ θα έχουμε χρόνο να απολαύσουμε ένα καφέ στα διάφορα ρεστοράν και τις καφετέριες που υπάρχουν στην περιοχή ή απλά να περπατήσουμε ανάμεσα από τους πλανόδιους μικροπωλητές, ηθοποιούς, ζωγράφους. Προαιρετική μετάβαση στο Μουσείο - Μνημείο Κοσμοναυτών, το οποίο είναι αφιερωμένο στην εξερεύνηση του διαστήματος και βρίσκεται στη βάση του Μνημείου των Κατακτητών του Διαστήματος στα βορειοανατολικά της Μόσχας. Το μουσείο περιλαμβάνει μια μεγάλη ποικιλία σοβιετικών και ρωσικών διαστημικών σχετικών εκθεμάτων και μοντέλων που διερευνούν την ιστορία της πτήσης στο διάστημα, την αστρονομία, την εξερεύνηση του διαστήματος, την διαστημική τεχνολογία · και το χώρο στις τέχνες. Σύμφωνα με το μουσείο, η συλλογή του, έχει περίπου 85.000 διαφορετικά αντικείμενα και περίπου 300.000 επισκέπτες ετησίως το επισκέπτονται. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

4η Ημέρα: Τρίτη 2 Ιουλίου 2019 ΖΑΓΚΟΡΣΚ - ΧΡΥΣΟΣ ΔΑΚΤΥΛΙΟΣ/ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ - ΣΟΥΖΝΤΑΛ

Πρωινό, αναχώρηση για το Ζαγκόρσκ και την Λαύρα του Αγίου Σεργίου, που βρίσκονται 80 χιλιόμετρα από την Μόσχα. Κατά την διαδρομή μας θα απολαύσουμε την Ρωσική ύπαιθρο. Θα φθάσουμε στην έδρα των Ρώσων Πατριαρχών – στην καρδιά της Ορθοδοξίας στην Ρωσία. Εδώ θα δούμε το Κρεμλίνο (Λευκό, ενώ της Μόσχας είναι Κόκκινο) και θα επισκεφθούμε το μοναστηριακό συγκρότημα της Αγίας Τριάδος, με τους γαλάζιους τρούλους του. Πέντε Ναοί είναι ανοικτοί στο κοινό στους οποίους μπορούμε να ακούσουμε την καλύτερη χορωδία της Ρωσίας από την Εκκλησιαστική Σχολή του Μοναστηριού. Θα έχουμε χρόνο ελεύθερο στην τοπική παραδοσιακή αγορά. Συνεχίζουμε την σημερινή μας μέρα, για το Βλαντιμίρ, περνώντας από διάφορες πόλεις της ρωσικής υπαίθρου, ανατολικά της Μόσχας. Η περιοχή είναι μέρος του χρυσού δακτυλίου, ενός συμπλέγματος αρχαίων πόλεων και έχει ανακηρυχτεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς UNESCO. Στο κέντρο της πόλης, θα δούμε την Χρυσή Πύλη, με πόρτες βελανιδιάς και χαλκού επιχρυσωμένες, ένα μοναδικό παράδειγμα της ρωσικής στρατιωτικής αρχιτεκτονικής του 12ου αιώνα και το πιο αναγνωρίσιμο αντικείμενο της πόλης. Το απόγευμα φθάνουμε στο καταπληκτικό Σούζνταλ. Άφιξη, τακτοποίηση, μία πρώτη προσωπική γνωριμία με την πόλη - μουσείο. Δείπνο, και διανυκτέρευση.

5η Ημέρα: Τετάρτη 3 Ιουλίου 2019 ΣΟΥΖΝΤΑΛ - ΜΟΣΧΑ

Πρωινό. Πανοραμική ξενάγηση στο ιστορικό, γαλήνιο και γοητευτικό Σούζνταλ, έναν από τους παλαιότερους οικισμούς της Ρωσίας, που χρονολογείται στις αρχές του 11ου αιώνα. Θα περιπλανηθούμε στην πόλη - μουσείο διά μέσω του περίπλοκου δικτύου μονοπατιών που οδηγούν σε εκκλησίες με ανοιχτόχρωμους τρούλους, σε χωριάτικα ξύλινα σπιτάκια και ειδυλλιακά λιβάδια. Αρκετά από τα μνημεία της είναι καταχωρημένα ως μνημεία της Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Η ιστορία της πόλης χρονολογείται από το 1024 και το 1125 που ήταν η πρωτεύουσα του πριγκιπάτου Rostov-Suzdal. Η πόλη άρχισε να λειτουργεί ως πρωτεύουσα τη στιγμή που η Μόσχα ήταν ακόμα ένα συγκρότημα από στάβλους. Αργότερα ο Αντρέι Μπογκολιόφσκι μετακόμισε την πρωτεύουσα από τη Σούζνταλ στο Βλαντιμίρ, από την οποία το πριγκηπάτο ήταν γνωστό ως Βλαντιμίρ-Σούζταλ. Βρισκόμενη σε μια εύφορη περιοχή καλλιέργειας σιταριού, παρέμεινε εμπορικό κέντρο ακόμα και μετά τις εισβολές που διεξήγαγαν οι Μογγόλοι. Τελικά, ενώθηκε με το Nizhny Novgorod, έως ότου και οι δύο προσαρτήθηκαν από τη Μόσχα το 1392. Μετά από μια πτώση της πολιτικής σημασίας, η πόλη ανέβηκε σε εξέχουσα θέση ως θρησκευτικό κέντρο με απίστευτα αναπτυξιακά έργα, που χρηματοδοτήθηκαν από τον Βασίλη Γ 'και τον Ιβάν τον Τρομερό τον 16ο αιώνα. Στα τέλη του 17ου και του 18ου αιώνα, πλούσιοι έμποροι υποστήριζαν οικονομικά 30 γοητευτικές εκκλησίες, οι οποίες κοσμούν ακόμα την πόλη. Έτσι, έγινε αξιοσημείωτη η αναλογία εκκλησιών ανά τους πολίτες (για παράδειγμα υπήρχαν περιοχές όπου αντιστοιχούσαν σαράντα εκκλησίες σε τετρακόσιες οικογένειες). Η πόλη προστατεύεται και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο τόπος παραμένει σε μεγάλο βαθμό ο ίδιος όπως πριν από πολύ καιρό - τα χαριτωμένα ξύλινα σπίτια του, που αναμιγνύονται με χρυσές κουμπάλες που αντανακλούν στον ποταμό Καμένκα, ο οποίος περιπλανιέται μέσα από ήσυχους λόφους και λουλούδια γεμάτα λιβάδια. Θα γνωρίσουμε την σημαντική ιστορία της πόλης, που είναι μέρος του συμπλέγματος των χρυσών δαχτυλιδιών των αρχαίων πόλεων, κατ άλλους η πιο σημαντική. Θα δούμε το Κρεμλίνο, ένα αιωνόβιο φρούριο, τον καθεδρικό Ναό της Γεννήσεως με τους θολωτούς τρούλους και τοιχογραφίες του 13ου αιώνα. Τα κτίρια της Αρχιεπισκοπής έχουν εντυπωσιακές εικόνες του 15ου αιώνα. Συνεχίζουμε για την Μονή του Αγίου Ευθυμίου, που χαρακτηρίζει τον Καθεδρικό Ναό της Μεταμορφώσεως με την επιβλητική του παρουσία. Εκεί θα επισκεφθούμε και το ιστορικό μουσείο της μονής το ποιο είναι σε λειτουργεία από το 1968. Δεν θα παραλείψουμε να δοκιμάσουμε το ντόπιο υδρομέλι Μιεντόβουχα, για να πάρουμε μία αληθινή γεύση από την περιοχή. Νωρίς το απόγευμα, αναχωρούμε για την Μόσχα, άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.


6η Ημέρα: Πέμπτη 4 Ιουλίου 2019 ΜΟΣΧΑ - ΜΑΥΣΩΛΕΙΟ ΛΕΝΙΝ - ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ (μεταφορά με τραίνο)

Πρωινό και αναχωρούμε για την Κόκκινη πλατεία. Χρόνος στην διάθεσή μας για τις τελευταίες φωτογραφίες. ‘Όσοι επιθυμούν μπορούν να επισκεφθούν εσωτερικά το μαυσωλείο του Λένιν, όπου εκεί φυλάσσεται το σώμα του. Μετάβαση στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό, όπου με το αγαπημένο μέσο των Ρώσων, το τραίνο, θα μεταβούμε στην Αγία Πετρούπολη. Τα τραίνα είναι σύγχρονα και γοργά και συναγωνίζονται αυτά της Ευρώπης. Θα έχουμε την δυνατότητα να απολαύσουμε ένα άνετο ταξίδι 4 ωρών περίπου και να γνωρίσουμε την Ρωσική ύπαιθρο. Άφιξη, συνάντηση με τον ξεναγό μας και επιβίβαση στο πούλμαν. Κατά στην διαδρομή μας, προς το ξενοδοχείο, θα ακούσουμε από τον ξεναγό μας στοιχεία της ιστορίας και της σύγχρονης ζωής, της πρώην πρωτεύουσας της αυτοκρατορικής Ρωσίας. Θα θαυμάσουμε πανοραμικά ωραία μνημεία και κτίρια, όπως τα χειμερινά ανάκτορα και την πλατεία των Ανακτόρων, τον Ναό της Αναστάσεως, την Εκκλησία της Παναγίας του Καζάν, τον Άγιο Ισαάκ, την πλατεία τεχνών και το Ρώσικο Μουσείο, την περίφημη Λεωφόρο Νιέφσκι, τον θερινό Κήπο, το θέατρο Μαρίνσκι, το Ναυαρχείο, το καταδρομικό Αβρόρα και πολλά άλλα αρχιτεκτονικά μνημεία, γέφυρες και κανάλια. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο, διανυκτέρευση.


7η Ημέρα: Παρασκευή 5 Ιουλίου 2019 ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ - ΕΡΜΙΤΑΖ - ΦΡΟΥΡΙΟ ΠΕΤΡΟΥ ΚΑΙ ΠΑΥΛΟΥ

Πρωινό και αναχώρηση για την επίσκεψη μας στο φρούριο του Πέτρου και Παύλου, με τους ομώνυμους Ναούς - το πρώτο κτίσμα της πόλης. Στη συνέχεια θα ξεναγηθούμε στο Ερμιτάζ που στεγάζει τα χειμερινά ανάκτορα, το τρίτο σε μέγεθος μουσείο στον κόσμο, μετά το Λούβρο και την Εθνική Πινακοθήκη στο Λονδίνο. Σήμερα στεγάζει 2.700.000 εκθέματα, ανάμεσα στα οποία πίνακες του Λεονάρντο Ντα Βίτσι, Μικελάντζελο, Ρενουάρ, Ρεμπράντ, Ματίς, Βαν Γκόγκ, Γκοκέν, γλυπτά του Ροντέν και αμέτρητα έπιπλα και σκεύη. Θα σας εντυπωσιάσει η πολυτέλεια και η μεγαλοπρέπεια των ανακτόρων με τα 1.057 δωμάτια και αίθουσες. Το απόγευμα θα έχουμε χρόνο ελεύθερο για ακόμη μία βόλτα στην πόλη στα περίφημα καφέ των Ρώσων διανοούμενων. Με τον αρχηγό μας, θα επισκεφθούμε εσωτερικά τον μεγαλοπρεπή Ναό της Παναγίας του Καζάν στο κέντρο της Αγίας Πετρούπολης. Προαιρετική μετάβαση σε κάποια από τις πολλές καλλιτεχνικές παραστάσεις, κατά προτίμηση κλασσικό μπαλέτο. Δείπνο, διανυκτέρευση.


8η Ημέρα: Σάββατο 6 Ιουλίου 2019 ΚΗΠΟΙ ΤΩΝ ΑΝΑΚΤΟΡΩΝ ΠΕΤΕΡΧΟΡΦ - ΠΟΥΣΚΙΝ ΚΕΧΡΙΜΠΑΡΕΝΙΑ ΑΙΘΟΥΣΑ

Μετά το πρωινό μας, θα αναχωρήσουμε για να επισκεφθούμε το εκπληκτικής ομορφιάς παλάτι Πούσκιν, με θαυμάσια αρχιτεκτονική και με πανέμορφους κήπους. Εδώ θα επισκεφθούμε το κεχριμπαρένιο δωμάτιο, που θεωρείται το όγδοο θαύμα του κόσμου, μια παγκοσμίου φήμης αίθουσα, διακοσμημένη με πορτοκαλί κεχριμπάρι και χρυσό, καθρέφτες και ημιπολύτιμους λίθους, που βρίσκεται στο παλάτι της Αικατερίνης Α΄, δεύτερης συζύγου του Μεγάλου Πέτρου, το οποίο καταστράφηκε στον Β Παγκόσμιο πόλεμο και ανακαινίσθηκε προσφάτως. Για την συνέχεια, το απόγευμα, θα έχουμε μία εκδρομή στους εντυπωσιακούς κήπους του παλατιού Πέτερχορφ, με τα υπέροχα σιντριβάνια, απέναντι από την Βαλτική θάλασσα, θερινή κατοικία των Ρώσων αυτοκρατόρων. Ένα αληθινό έργο τέχνης, με 173 ξεχωριστά σιντριβάνια διαφορετικά το ένα από το άλλο. Θα έχουμε χρόνο ελεύθερο για να επισκεφθούμε το κέντρο της Αγίας Πετρούπολης. Μπορείτε να επισκεφθείτε πάλι τα σημεία της πόλης, πού σας εντυπωσιάσανε περισσότερο, να απολαύσετε ένα τσάι ή, έναν καφέ στο ιστορικό κέντρο της ποιο «Δυτικής» πόλης της Ρωσίας, να επισκεφτείτε κάποιο άλλο μουσείο της αρεσκείας σας ή απλά να κάνετε έναν περίπατο στις κεντρικές λεωφόρους της πόλης. Σας προτείνουμε να επισκεφθείτε το Ναό της Αναστάσεως του Σωτήρος ή τον «Ναό του Χυμένου Αίματος» όπως διαφορετικά αποκαλείται. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση. Προαιρετική νυχτερινή βόλτα.


9η Ημέρα: Κυριακή 7 Ιουλίου 2019 ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ

Το πρωί θα επισκεφθούμε εσωτερικά, τον καταπληκτικό Ναό του Αγίου Ισαάκ. Για την συνέχεια σας προτείνουμε μία προαιρετική βόλτα στους ποταμούς και στα κανάλια της Αγίας Πετρούπολης. Συνεχίζουμε με την επίσκεψή μας στην γειτονιά των Ελλήνων και των διανοουμένων, όπου εδώ βρίσκεται ο Ναός του Αγίου Νικολάου-Θεοφανείων, του Πολεμικού Ναυτικού. Επίσης θα μεταβούμε στο πεδίο του Άρεως με Μνημείο του Αγνώστου στρατιώτη με την ακοίμητη Φλόγα. Θα έχουμε χρόνο ελεύθερο για να επισκεφθούμε το κέντρο της Αγίας Πετρούπολης, στα καταστήματα, στο Καστίν Ιγκβόρ (σκεπαστή λαϊκή αγορά της πόλης). Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.


10η Ημέρα: Δευτέρα 8 Ιουλίου 2019 ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ - ΑΘΗΝΑ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Πρωινό σε πακέτο, μεταφορά στο αεροδρόμιο, πτήση επιστροφής για την Αθήνα στις 03.45. Άφιξη στις 07.25. Αναχώρηση για Θεσσαλονίκη στις 08.45 με άφιξη στην συμπρωτεύουσα στις 09.40 το πρωί.

10 ΜΕΡΕΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΟ ΟΜΑΔΙΚΟ  

Αναχωρήσεις από Αθήνα, Ηράκλειο: Σάββατο 29 Ιουνίου | Τελικές τιμές |