Αλσατία – Μέλας Δρυμός – Βαυαρία

Αλσατία – Μέλας Δρυμός – Βαυαρία

795€
Χωρίς φόρο: 795€
Κωδικός: Ιουνιος
Stock Σε Stock

Επισκόπιση

11 ΜΕΡΕΣ ΟΜΑΔΙΚΟ ΟΔΙΚΩΣ Αναχωρήσεις από Αθήνα : 07 Ιουνίου

Κάντε μια επιλογή από κάθε παράμετρο, για να λάβετε τελική τιμή. Λεπτομέρειες παρακάτω.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΚΟΣΤΟΛΟΓΗΣΗ. ΤΙΜΕΣ ΚΑΤ΄ΑΤΟΜΟ


ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΑΞΙΔΙΟΥ
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ
  • Αθήνα
ΤΡΟΠΟΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ
  • Οδικώς (με πλοίο αρχικά) 
ΧΩΡΕΣ
  • Ιταλία
  • Ελβετία
  • Γαλλία
  • Γερμανία
ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Πάτρα - Ανκόνα - Πάτρα σε 4κλινες εσωτερικές καμπίνες
Μεταφορές με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν της εταιρείας Panolympia
8 διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 3* ή 4*  
Πρωινό καθημερινά 
Ξεναγήσεις, εκδρομές βάσει προγράμματος 
Αρχηγός/συνοδός του γραφείου μας 
Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική ασφάλιση έως 75 ετών
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
Check Point 20€ 
Είσοδοι μουσείων , ιστορικών αρχαιολογικών χώρων , κρουαζιέρα Ρήνου
Ό,τι αναφέρεται ως προτεινόμενο ή προαιρετικό
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

1. Τα προγράμματα μπορούν να εκτελεστούν με διαφορετική σειρά. Το τελικό πρόγραμμα θα δίνεται με το ενημερωτικό 3 ημέρες πριν την αναχώρηση. 

2. Το Early Booking ισχύει για τις πρώτες συμμετοχές και για περιορισμένο αριθμό θέσεων. 

3. Οι παιδικές τιμές ισχύουν για διαμονή παιδιού (έως 12ετών) στο ίδιο δωμάτιο με 2 ενήλικες, σε πρόσθετη κλίνη εκτός εξαιρέσεων .

4. Τα παιδιά που ταξιδεύουν με τη συνοδεία ενός γονέα, χρειάζονται έγγραφη συγκατάθεση του άλλου γονέα από το αστυνομικό τμήμα ή ΚΕΠ. 

5. Διαβατήριο σε ισχύ ή ταυτότητα νέου τύπου (εντός 15ετίας) είναι απαραίτητα για όλες τις εκδρομές στην Ευρώπη. Για εκδρομές εκτός χώρες Schengen ενημερωθείτε από το γραφείο μας. Οι ταξιδιώτες που δεν είναι κάτοχοι ελληνικών διαβατηρίων πρέπει να επικοινωνούν με την πρεσβεία της χώρας που θα ταξιδέψουν. Τα παιδιά έως 12 ετών ταξιδεύουν μόνο με διαβατήριο σε ισχύ. 

6. Σε οδικές και αεροπορικές εκδρομές που συνδυάζονται, οι θέσεις στα πούλμαν είναι εναλλασσόμενες

7. Για τις οδικές εκδρομές η επιβάρυνση κατ’ άτομο σε καμπίνα (με επιστροφή) : ΑΒ2 +€65, Α2 +€80, Α4 +€25, ΑΒ3 +€30, Α3 +€35.

8. Στα ξενοδοχεία ζητείται πιστωτική κάρτα ή κάποιο ποσό ως εγγύηση το οποίο επιστρέφεται με το check out.

9. Η συμμετοχή σε οποιοδήποτε από τα αναφερόμενα ταξίδια, σημαίνει αυτόματη και ανεπιφύλακτη αποδοχή των Γενικών  Όρων Συμμετοχής

ΧΑΡΤΗΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ
ΨΗΦΙΑΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ
PDF
  • Δείτε άλλες οδικές εκδρομές στην Ευρώπη. κλικ εδώ  
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΑΞΙΔΙΟΥ
1η ΗΜΕΡΑ

Αθήνα - Πάτρα

Αναχώρηση από Αθήνα για Πάτρα. Επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες , απόπλους.

2η ΗΜΕΡΑ

Μιλάνο

Άφιξη στην Ανκόνα και πορεία για Μιλάνο. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. 

3η ΗΜΕΡΑ

Βασιλεία - Στρασβούργο

Μετά το πρόγευμα αναχωρούμε για τη Βασιλεία μια πόλη με το σημαντικότερο εμπορικό παραποτάμιο λιμάνι της Ελβετίας. Ο καθεδρικός Ναός, το Μουσείο Καλλών Τεχνών και αλλά 20 μουσεία μεγάλου ενδιαφέροντος, το Μέγαρο του Κισσγκαρντεν και ο Πύργος της Τράπεζας των Διεθνών Κανονισμών τονίζουν τον κοσμοπολίτικο χαρακτήρα της πόλης. Συνεχίζουμε για το Στρασβούργο. Πανοραμική περιήγηση στην πρωτεύουσα του Ευρωκοινοβουλίου που είναι  κτισμένη στην δυτική όχθη του Ρήνου και διασχίζεται από τον ποταμό Ιλλ. Θα επισκεφθούμε το ιστορικό  κέντρο  της πόλης όπου δεσπόζει ο επιβλητικός Καθεδρικός Ναός με ύψος 142 μ. που είναι ένας από τους  6 υψηλότερους   στον κόσμο, με το Αστρονομικό Ρολόι στο εσωτερικό του. Θα περιπλανηθούμε  στην περιοχή με τα γραφικά στενά που είναι  γνωστή σαν «μικρή Γαλλία» με τα ξύλινα σπιτάκια τα αμέτρητα γεφύρια και τα λουλουδιασμένα μπαλκόνια. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Απόγευμα ελεύθερο. 

4η ΗΜΕΡΑ

Έγκισεμ (Eguisheim) - Κολμάρ - Ρίκβιρ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αμέσως αναχωρούμε για το γραφικό χωριό Έγκισεμ (Eguisheim), στη βορειο-ανατολική Γαλλία, με την απερίγραπτη ομορφιά. Βρίσκεται «απλωμένο» γύρω από ένα φρούριο του 8ου αιώνα και έχει αλλάξει ελάχιστα τους τελευταίους πέντε αιώνες. Το χωριό οχυρώθηκε για πρώτη φορά το 1257 και το 16ο αιώνα κατασκευάστηκαν στενά πέτρινα σοκάκια σε κύκλους, δίνοντας στο Eguisheim μοναδικό χαρακτήρα. Το κλίμα της περιοχής είναι ιδανικό για αμπελοκαλλιέργεια, έτσι οι περισσότεροι κάτοικοί του είναι αμπελουργοί και τα σπίτια τους τα χρησιμοποιούν σαν κελάρια και μαγαζιά όπου οι πολυάριθμοι τουρίστες μπορούν να γευτούν ή και να αγοράσουν το κρασί τους. Συνεχίζουμε για το Κολμάρ, το «στολίδι της Αλσατίας», που βρίσκεται στο δρόμο του κρασιού. Θα περιηγηθούμε στο ιστορικό του κέντρο, που κυριαρχείται από παραδοσιακά σπίτια χτισμένα στις όχθες του ποταμού Λάουχ. Θα δούμε το Δημαρχείο, τον Καθεδρικό Ναό αφιερωμένο στον Άγιο Μαρτίνο, όπως επίσης και μικρές πανέμορφες πλατείες με ενδιαφέρουσες υπαίθριες αγορές. Ελεύθερος χρόνος στο πιο όμορφο σημείο της παλαιάς πόλης, τη «Μικρή Βενετία», που χαρακτηρίζεται από κανάλια, περίτεχνες γέφυρες, αριστοκρατικά καφέ και εστιατόρια. Μη λησμονήσετε να φωτογραφηθείτε με φόντο την Οικία Πφίστερ, που κατασκευάστηκε γύρω στο 1537 και αποτελεί δείγμα Γερμανικής Αναγεννησιακής αρχιτεκτονικής. Επόμενος σταθμός μας το χωριό Ρίκβιρ. Ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός, κυρίως λόγω της αρχιτεκτονικής των κτιρίων του 16ου αιώνα, που μοιάζουν ανέπαφα, και των τειχών που το περιβάλλουν. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

 

5η ΗΜΕΡΑ

Τρίμπεργκ – Φράιμπουργκ

Πρωινό και αναχώρηση για το Τρίμπεργκ, ένα από τα χωριά των ωρολογοποιών που διαθέτει το πολύ ενδιαφέρον Μουσείο του Μέλανα Δρυμού. Εδώ υπάρχουν τα πάντα για την περιοχή: παραδοσιακές φορεσιές, αστικά ρούχα των αρχών του εικοστού αιώνα, γεωργικά εργαλεία και πληροφορίες για τις αγροτικές εργασίες, χειροτεχνήματα, παλιά παιχνίδια, πετρώματα από το Μαύρο Δάσος. Περπατώντας στο χωριό, οι… κούκοι είναι παντού. Σχεδόν όλα τα κτίρια έχουν απο έναν, κάποια μάλιστα είναι φτιαγμένα με τέτοιο τρόπο, που να μοιάζουν με ρολόι-κούκο. Θα συνεχίσουμε για τους διάσημους καταρράκτες του Τρίμπεργκ που έχουν μετατραπεί σε ένα εξαιρετικά δημοφιλές πάρκο. Συνεχίζουμε για το Φράιμπουργκ. Στην πανοραμική  περιήγηση  στο ιστορικό κέντρο της πόλης θα δούμε τον εντυπωσιακό Καθεδρικό Ναό της πόλης του 13ου αιώνα, χαρακτηριστικό δείγμα ρωμανικού και γοτθικού ρυθμού, και το ιστορικό Κάουφχαους του 16ο αιώνα. Η βόλτα θα ολοκληρωθεί από το Δημαρχείο απ’ όπου  ξεκινά ένα μοναδικό σύμπλεγμα καναλιών και στενών πλακόστρωτων οδών με παραδοσιακά εστιατόρια που φημίζονται για τις τοπικές λιχουδιές από κυνήγι, αριστοκρατικά καφενεία και μπυραρίες. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στο Στρασβούργο. Διανυκτέρευση. 

6η ΗΜΕΡΑ

Χαϊδελβέργη  - Κρουαζιέρα Ρήνου – Φρανκφούρτη

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για τη Χαϊδελβέργη όπου  θα έχουμε την ευκαιρία να περπατήσουμε στο πεζοδρομημένο ιστορικό της κέντρο με τις όμορφες πλατείες και τις υπαίθριες  αγορές,  τις ενδιαφέρουσες εκκλησίες, όπως των Ιησουϊτών, και  του Αγίου Πνεύματος και κτίρια με Μπαρόκ αρχιτεκτονική. Προαιρετικά , θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσουμε μια κρουαζιέρα στο Ρήνο και συγκεκριμένα στο κεντρικό τμήμα του όπου θα απολαύσουμε μια τεράστια κοιλάδα διάσπαρτη από αμπέλια και μεσαιωνικά κάστρα και η οποία βρίσκεται στις καλένδες της Ουνέσκο (έξοδα ατομικά). Επόμενη επίσκεψη μας στην παλιά πόλη της Φρανκφούρτης με τον διάσημο καθεδρικό ναό, τόπο ενθρόνισης για 400 περίπου χρόνια των Γερμανών αυτοκρατόρων. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στη Φρανκφούρτη. Απόγευμα ελεύθερο. 

7η ΗΜΕΡΑ

Βαμβέργη - Νυρεμβέργη

Πρόγευμα και αναχωρούμε για το μαγευτικό Μπάμπεργκ (Βαμβέργη) στη Φραγκονία, χτισμένο πάνω σε 7 λόφους, με εκπληκτική αρχιτεκτονική, παλαιοπωλεία και εννέα ζυθοποιίες με πάνω από 30 ποικιλίες της περίφημης Γερμανικής μπίρας. Θα δούμε το παλιό Δημαρχείο, τον Καθεδρικό Ναό, χτισμένο το 1012. Χρόνος ελεύθερος για να δοκιμάσετε μία από τις πολλές ποικιλίες μπύρας και τοπικές λιχουδιές της Φραγκονίας. Συνεχίζουμε για τη Νυρεμβέργη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και περιήγηση πεζή στο παλαιό κέντρο, που το διαρρέει ο ποταμός Ρέγκνιτζ, την οχύρωση και το κτίριο που στέγασε το Συμμαχικό Στρατιωτικό Δικαστήριο του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου, καθώς και άλλα αξιοθέατα. 

8η ΗΜΕΡΑ

Νυρεμβέργη - Μόναχο

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για το Μόναχο. Άφιξη και περιήγηση στη πόλη. Θα δούμε το Πανεπιστήμιο, την Αψίδα του Θριάμβου, το Εθνικό Θέατρο κ.ά. Ακολουθεί βόλτα στην παλιά πόλη, όπου θα δούμε το ανάκτορο Ρέζιντεντς και περνώντας από την περιοχή με τις ιστορικές μπυραρίες θα καταλήξουμε στην πλατεία του νεογοτθικού δημαρχείου, με τη Στήλη της Παρθένου Μαρίας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση

9η ΗΜΕΡΑ

Μόναχο - Πάντοβα

Μετά το πρωινό πορεία για την Πάντοβα και άφιξη στο ξενοδοχείο μας όπου θα διανυκτερεύσουμε

10η ΗΜΕΡΑ

Πάντοβα – Ανκόνα

Μετά το πρόγευμα αναχώρηση για την Ανκόνα. Επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες. Διανυκτέρευση εν πλώ.

11η ΗΜΕΡΑ

Πέτρα - Αθήνα

Άφιξη στην Πάτρα και αναχώρηση για την Αθήνα.

11 ΜΕΡΕΣ ΟΜΑΔΙΚΟ ΟΔΙΚΩΣ 

Αναχωρήσεις από Αθήνα : 07 Ιουνίου