Γιατί η Ρουμανία είναι “ταξιδάρα” και δικαιώνει κάθε προσδοκία;
Γιατί η Ρουμανία είναι “ταξιδάρα” και δικαιώνει κάθε προσδοκία;
Η πόλη του Βουκουρεστίου αποκαλείται επίσης το “Παρίσι” της ανατολικής Ευρώπης λόγω της οικονομικής της επιρροής και κύρους.
Τι θα δείτε;
Παλιά Πόλη. Όπως συμβαίνει σε πολλές πρωτεύουσες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, η γραφική και γοητευτική Παλιά Πόλη του Βουκουρεστίου αποτελεί το κέντρο της εμπορικής δραστηριότητας και της νυχτερινής ζωής. Είναι επίσης η πιο δημοφιλής περιοχή της πόλης για τους τουρίστες, προσφέροντας εξαιρετικά εστιατόρια, υπέροχα μπαρ και καφετέριες με όμορφα εξωτερικά τραπεζάκια για να απολαύσετε τον καφέ σας.
Τα βράδια, η Παλιά Πόλη ζωντανεύει και γίνεται ο αγαπημένος προορισμός για περπάτημα, με τα μεσαιωνικά κτίρια να φωτίζονται εντυπωσιακά και να δημιουργούν μια φωτογενή και εντυπωσιακή ατμόσφαιρα, ιδανική για φωτογραφίες και αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Αψίδα του Θριάμβου
Τα δημοφιλή θερμά λουτρά του Βουκουρεστίου βρίσκονται σε μικρή απόσταση, περίπου 15-20 λεπτά από το κέντρο της πόλης, και είναι προσβάσιμα μέσω αστικών λεωφορείων. Ο χώρος είναι εντυπωσιακός και χαλαρωτικός: περιλαμβάνει 9 πισίνες, 6 σάουνες και 16 νεροτσουλήθρες, δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα εξωτικής χαλάρωσης.
Η τιμή εισόδου ποικίλλει ανάλογα με το επιλεγόμενο πακέτο. Το βασικό πακέτο προσφέρει πρόσβαση μόνο στις νεροτσουλήθρες με κόστος 12 ευρώ, ενώ το δεύτερο πακέτο με 14 ευρώ επιτρέπει την πρόσβαση μόνο στην κεντρική πισίνα. Το τρίτο πακέτο με 19 ευρώ προσφέρει πρόσβαση σε όλες τις δραστηριότητες των λουτρών.
Συμβουλή: Αν προγραμματίζετε να περάσετε μια ολόκληρη μέρα στα λουτρά, φροντίστε να έχετε μαζί σας τις προσωπικές σας παντόφλες και πετσέτα, καθώς η ενοικίαση εξοπλισμού μπορεί να είναι ακριβή
Πού θα φάτε
Bistro Ateneu
Το Bistro Ateneu αντιπροσωπεύει την αναδυόμενη γευστική σκηνή του Βουκουρεστίου, προσελκύοντας νέους και πειραματικούς Ρουμάνους σεφ που επιδιώκουν την καινοτομία και τη φρεσκάδα στη μαγειρική τους. Το μικρό, γοητευτικό εστιατόριο στο κέντρο της πόλης αναδεικνύει τη φιλοσοφία του βιώσιμου φαγητού με τη μέθοδο “farm to table”, υπό την καθοδήγηση του head chef Alexandru Dumitru και της ταλαντούχας ομάδας του. Το μενού περιλαμβάνει εκλεκτές δημιουργίες που δίνουν έμφαση στην ποιότητα των υλικών και στην παρουσίαση των πιάτων. Επιπλέον, θα ανακαλύψετε μια ενδιαφέρουσα λίστα τοπικών κρασιών που αξίζει να δοκιμάσετε για να συνοδεύσετε το γεύμα σας.