ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΒΙΡΜΑΝΙΑΣ

ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΒΙΡΜΑΝΙΑΣ

1,490€
Χωρίς φόρο: 1,490€
Κωδικός: 6/11/20
Stock Σε Stock

Επισκόπιση

14 ΜΕΡΕΣ ΟΜΑΔΙΚΟ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΣΑναχωρήσεις: 22/5 | 5/6 | 23/7 | 3/8 | 11/9 | 22/10

Κάντε μια επιλογή από κάθε παράμετρο, για να λάβετε τελική τιμή. Λεπτομέρειες παρακάτω.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΧΑΡΑΚΤΉΡΑΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

Η Βιρμανία είναι μια χώρα που σίγουρα εντυπωσιάζει. Η μακρόχρονη ιστορία της που

συνδέθηκε με κατακτήσεις και μεταναστεύσεις λαών, δημιούργησε ένα πολιτισμικό

καλειδοσκόπιο που αποτυπώθηκε ανεξίτηλα στα μνημεία της. Ένα από τα πιο θρησκευόμενα

έθνη του κόσμου, ταύτισε την λατρεία του Βούδα με την καθημερινή του ζωή. Αυτή ίσως είναι η

πιο εντυπωσιακή εικόνα που εισπράττει ο ταξιδιώτης στην Βιρμανία. Ναοί και μοναστήρια,

μοναδικά μνημεία πολιτισμού και εικόνες μιας καθημερινότητας που έχει χαθεί εδώ και δεκαετίες

στις γειτονικές χώρες, επιβιώνουν εδώ και υπογραμμίζουν με τον πιο εύγλωττο τρόπο την

αυθεντικότητα και την απλοϊκότητα ενός λαού που ακόμα δεν έχει παρασυρθεί από την δύνη

της παγκοσμιοποίησης. Ένα ταξίδι στην Βιρμανία είναι σίγουρα ένα ταξίδι στον χρόνο. 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

 

Ημέρα 1η: Αθήνα/Θεσσαλονίκη - Γιανγκόν

Πτήση για την Γιανγκόν, την πρωτεύουσα της Βιρμανίας ή Μυανμάρ όπως είναι η νέα ονομασία της χώρας, μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

 

Ημέρα 2η: Γιανγκόν

Άφιξη το πρωί στην Γιανγκόv, γνωστή ως «ο Κήπος της Ανατολής». Μια πόλη αρκετά νέα αφού έγινε πρωτεύουσα του κράτους μόλις τα τέλη του 19ου αιώνα όταν τα βρετανικά στρατεύματα κατέλαβαν την Άνω Μπούρμα και έτσι έληξε η περίοδος του τελευταίου βασιλείου της Βιρμανίας. Η βρετανική κατοχή έδωσε στην πρωτεύουσα μια αρχοντιά με την σύγχρονη ρυμοτομία και τα αποικιοκρατικού ρυθμού κτίρια. Η πόλη, πνιγμένη στο πράσινο θεωρείται δικαίως μία από τις ωραιότερες πόλεις της Ν.Α. Ασίας (αν και από το 2006 σταμάτησε να εκτελεί χρέη επίσημης πρωτεύουσας, ρόλο που επωμίστηκε η νεοσύστατη Νάι Πι Τάου 320 χλμ. βόρεια της Yangon). Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας για πρωινό και λίγο ξεκούραση. Ολοήμερη ξενάγηση της πόλης όπου μεταξύ των άλλων θα επισκεφθούμε τον καθεδρικό ναό της Παρθένου Μαρίας, την Παγόδα Σούλε και την περίφημη τοπική αγορά Σκοτ. Στη συνέχεια, μας περιμένει η παγόδα Σβεταγκόν (η οποία θα βρίσκεται υπό ανακαίνιση από 1/10/2018 – 31/3/2019 και τμήματά της θα είναι καλυμμένα) με το χρυσό χρώμα. Πραγματικά εντυπωσιακό το θέαμα καθώς γύρω από την κεντρική παγόδα βρίσκονται δεκάδες ναΐσκοι σε λευκό και χρυσό που δημιουργούν μια μυστηριακή ατμόσφαιρα και μας προσφέρουν μια εικόνα μαγική. Το βράδυ θα μεταφερθούμε στις όχθες της Βασιλικής Λίμνης όπου δεσπόζει το κτίριο Καραβέικ, χτισμένο στο σχήμα του μυθολογικού πτηνού Καραβέικ και θα απολαύσουμε ένα εορταστικό δείπνο με φολκλορικό σώου στο φημισμένο εστιατόριο Karaweik Royal Barge.


Ημέρα 3η: Γιανγκόν – Μπαγκάν

Πρωινή πτήση για το Μπαγκάν. Η αρχαία πόλη του Μπαγκάν ξεχωρίζει όχι μόνο για τα πολυάριθμα θρησκευτικά μνημεία, αλλά και για την υπέροχη αρχιτεκτονική των κτισμάτων, καθώς και για τη συμβολή τους στον σχεδιασμό των ναών στην Βιρμανία. Το σχήμα και η κατασκευή του κάθε κτιρίου είναι ιδιαίτερα σημαντική για τους Βουδιστές. Το κάθε στοιχείο έχει τη δική του πνευματική σημασία. Θα επισκεφθούμε την πολύχρωμη τοπική αγορά και αμέσως μετά η σημερινή μέρα είναι ολόκληρη αφιερωμένη στους ναούς του Μπαγκάν, τον δεύτερο σπουδαιότερο αρχαιολογικό χώρο της Ασίας μετά το Ανγκόρ στη Καμπότζη. Σε μια έκταση 41 τετρ. χιλιομέτρων περισσότεροι από 5.000 ναοί του 11ου και 13ου αιώνα αφηγούνται το ιστορικό και θρησκευτικό παρελθόν της χώρας. Η σημερινή ξενάγηση θα σας κόψει την ανάσα. Η επίσκεψή μας περιλαμβάνει τη χρυσή παγόδα Σβεζιγκόν, τη δόξα του Μπαγκάν, που χτίστηκε στο 1102, η οποία ωστόσο βρίσκεται υπό ανακαίνιση από 1/10/2018-31/3/2019 και τμήματά της θα είναι καλυμμένα), την παγόδα Νταμαγιάνγκ, ο μεγαλύτερος ναός στο Μπαγκάν, τον ναό Χτινλομίνλο τον εντυπωσιακό ναό Κουμπιακούι με τις υπέροχες τοιχογραφίες του 11ου αιώνα και φυσικά τον Ναό Ανάντα, μοναδικό αριστούργημα της πόλης. Η ώρα του δειλινού είναι πράγματι μαγευτική καθώς οι ναοί φωτίζονται από τις τελευταίες θαμπές ακτίνες του ήλιου και δημιουργούν ένα παραμυθένιο τοπίο. Στη συνέχεια δείπνο με τη συνοδεία σόου με μαριονέττες, μία παράδοση χιλιάδων ετών των Βιρμανέζων.

 

Ημέρα 4η: Μπαγκάν (Ηφαίστειο Πόπα)

Σήμερα θα αναχωρήσουμε για το όρος Πόπα, ένα ανενεργό ηφαίστειο 1.518 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας, το οποίο κυριαρχεί στην περιοχή. Γι’ αυτό που είναι όμως περισσότερο γνωστό το όρος Πόπα είναι το εντυπωσιακό μοναστήρι Πόπα Τανγκαλά που βρίσκεται «σκαρφαλωμένο» στην κορυφή και είναι αφιερωμένο σε μυθολογικές θεότητες του βουδισμού. Εδώ, οι βασιλείς της κεντρικής Βιρμανίας συνήθιζαν να προσεύχονται, ζητώντας από τα ιερά αγάλματα προβλέψεις για το μέλλον της βασιλείας τους. Ανεβαίνοντας τα 777 σκαλιά ως την κορυφή βρισκόμαστε μπροστά σε μια εκπληκτική θέα που κόβει την ανάσα. Αργά το απόγευμα θα απολαύσουμε μια βαρκάδα στον ποταμό Ιραουάντι πριν επιστρέψουμε στο Μπαγκάν και το βράδυ θα απολαύσουμε ένα πλούσιο δείπνο σε εστιατόριο με πολιτιστικούς χορούς, για να γευθούμε την τοπική κουζίνα της χώρας.

Ημέρα 5η: Μπαγκάν  – Μανταλέι - Πιν Ου Λουίν

Πρωινή πτήση για το Μανταλέι. Άφιξη και οδική μεταφορά για την περιοχή του Πιν Ου Λουίν, την πόλη των λουλουδιών όπως ποιητικά αποκαλείται, που βρίσκεται σε υψόμετρο 1.070 μ. και που την εποχή της αποικιοκρατίας ήταν γνωστή με το όνομα Μαϊμιό και αποτέλεσε τη θερινή πρωτεύουσα της αποικίας της Μπούρμα, όπως ήταν γνωστή τότε η χώρα. Τα αποικιακού ρυθμού σπίτια κρυμμένα μέσα σε τεράστιους ευκάλυπτους, πεύκα και βελανιδιές δίνουν μια μοναδική εικόνα την οποία θα απολαύσουμε γυρνώντας την πόλη! Η επίσκεψή μας στον Εθνικό Βοτανικό Κήπο θα μας αποκαλύψει έναν πολύχρωμο παράδεισο από άγριες ορχιδέες, ντάλιες, πολλά είδη εξωτικών δένδρων και φυτών. Το απόγευμα θα περπατήσουμε στο κέντρο της μικρής γοητευτικής πόλης και θα θαυμάσουμε το ηλιοβασίλεμα από την παγόδα Μαχααντ Τουκανθάρ, έχοντας πανοραμική θέα της οροσειράς Σαν και της παλαιάς πόλης. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Ø  Πτήσεις με Qatar Airways

Ø  Ξενοδοχεία 4*sup, 5*, με ημιδιατροφή καθημερινά
Η διαμονή (1 νύχτα) στο Χρυσό Βράχο γίνεται σε απλό τοπικό ξενοδοχείο

Ø  Μεταφορές, εκδρομές, ξεναγήσεις όπως περιγράφονται

Ø  Εισόδους κατά τη διάρκεια των ξεναγήσεων

Ø  Ασφάλεια αστικής ευθύνης/Φ.Π.Α.

Ø  Έμπειρο Αρχηγό/Συνοδό σε όλο το ταξίδι

Ø   Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

×       Βίζα εισόδου στη χώρα (50€ περίπου)

×       Προαιρετική ατομική ταξιδιωτική ασφάλιση κόστους 15€

×       Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα προσφερόμενα ή αναγράφεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο

 

 

ΠΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΔΡΟΜΗ

ΩΡΑ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ

ΩΡΑ

ΑΦΙΞΗΣ

Αθήνα – Ντόχα

13.05

18.10

Ντόχα – Γιανγκόν

20.10

05.35*

Γιανγκόν – Ντόχα

01.05

05.15

Ντόχα – Αθήνα

07.55

11.50

14 ΜΕΡΕΣ ΟΜΑΔΙΚΟ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΣ

Αναχωρήσεις: 22/5 | 5/6 | 23/7 | 3/8 | 11/9 | 22/10