ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ

ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ

640€
Χωρίς φόρο: 640€
Κωδικός: 02/07
Stock Σε Stock

Επισκόπιση

6 ΜΕΡΕΣ ΟΜΑΔΙΚΟ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΣ Αναχώρηση από Αθήνα, Θεσσαλονίκη 02 Ιουλίου 

Κάντε μια επιλογή από κάθε παράμετρο, για να λάβετε τελική τιμή. Λεπτομέρειες παρακάτω.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΧΑΡΑΚΤΉΡΑΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

Ταξίδια με προσκυνηματικό και θρησκευτικό χαρακτήρα σε κέντρα όπου ήκμασε η Ορθοδοξία και μεγαλούργησε ο Ελληνισμός.

Η ψηλάφηση των προσκυνημάτων αποτελεί πνευματικό βίωμα που δύσκολα περιγράφεται.

Η προσκυνηματική θεωρία αποτελεί θεμέλιο λίθο για μια ολοκληρωμένη πνευματική εμπειρία. Έτσι, παρέχουμε μια μοναδική ξενάγηση οπού κυριολεκτικά “ξεδιπλώνεται η βιβλική ιστορία” και βρισκόμαστε στη θέση να ιχνηλατήσουμε και να κατανοήσουμε σε βάθος θέματα Πίστεως και Ομολογίας, καθώς και να δούμε θαυμαστά Κειμήλια.

Σε κάθε ταξίδι επισκεπτόμαστε τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Α.Θ.Μ. κ.κ. Θεόφιλο τον Γ΄ και συμμετέχουμε στην λειτουργική ζωή του Πατριαρχείου, παρακολουθώντας τις Ακολουθίες στον Πανάγιο Τάφο, στον Γολγοθά, στο Ιερό Σπήλαιο της Γεννήσεως, στο Θεομητορικό Μνήμα στη Γεθσημανή και στα Ιερά Προσκυνήματα.

Επίσης, σε κάθε μας Προσκυνηματικό ταξίδι, τελείται από Ιερωμένο του Πατριαρχείου η Ακολουθία του Αγιασμού στον Ιορδάνη ποταμό και αναγιγνώσκονται οι ευχές του Αγιασμού των Θεοφανείων.

Συμμετέχοντας σε αυτό το ταξίδι είστε σε θέση να μεταβάλλετε τα παραπάνω σε πραγματικότητα με εμπιστοσύνη και ασφάλεια, καθώς οι Άγιοι Τόποι αποτελούν ένα αληθινό όραμα και πόλο έλξης για κάθε Ορθόδοξο Πιστό Χριστιανό.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΣΤΟΛΟΓΗΣΗ
 • Αναχώρηση από την Αθήνα: €640 
 • Αναχώρηση από Θεσσαλονίκη: €660
 • Για αναχώρηση από Ηράκλειο, επικοινωνήστε μαζί μας
 • Μονόκλινο: +€120
 • Φιλοδώρημα: +10 (υποχρεωτικά)
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΑΞΙΔΙΟΥ
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ
 • Αθήνα
 • Θεσσαλονίκη 
 • Για αναχώρηση από Ηράκλειο, επικοινωνήστε μαζί μας
ΤΡΟΠΟΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ
 • Αεροπορικώς 
ΧΩΡΑ
 • Ισραήλ 
ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
✓ Αεροπορικά εισιτήρια με την Aegean με επιστροφή.
✓ Μία αποσκευή μέχρι 23 κιλά και μία χειραποσκευή μέχρι 8 κιλά το άτομο.
✓ Διαμονή σε επιλεγμένο ξενοδοχείο 4 αστέρων στην περιοχή της Βηθλέεμ, στο χωριό των Ποιμένων, Shepherds house Hotel.
✓ Μεταφορές με καινούργια κλιματιζόμενα πούλμαν, όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
✓ Ημιδιατροφή καθημερινά (πρωινό και δείπνο).
✓ Ανάβαση στο Όρος Θαβώρ και στον Άγιο Σάββα με ταξί.
✓ Ξεναγήσεις-περιηγήσεις, όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
✓ Φόροι αεροδρομίων και συνόρων Ισραήλ.
✓ Έμπειρος αρχηγός – Συνοδός στα προσκυνήματα των Αγίων Τόπων.
✓ Ασφάλεια αστικής Ευθύνης, ασθενείας και ατυχημάτων.
✓ ΦΠΑ.
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
 Ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα σαν προαιρετικό.
 Ανάβαση με το τελεφερίκ στο Σαραντάριο Όρος €14.
 Προαιρετικό γεύμα με ψάρι στην Τιβεριάδα €17.
 Προαιρετική προσκυνηματική περιήγηση με πλοίο στην Τιβεριάδα θάλασσα €10
 Η είσοδος για κολύμβηση στην Νεκρά Θάλασσα 10€ .
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
 •  Το διαβατήριο πρέπει να λήγει 6 μήνες μετά από την ημερομηνία εισόδου στο Ισραήλ, διαφορετικά πρέπει να εκδοθεί καινούργιο.
 •  Φωτοτυπία διαβατηρίου πρέπει να κατατεθεί στο γραφείο μας.
 •  Η σειρά του προγράμματος μπορεί να αλλάξει, εφόσον υπάρχουν λόγοι, χωρίς να παραληφθεί κάτι από αυτό.
 •  Μία εβδομάδα πριν την αναχώρηση θα δοθούν αναλυτικές οδηγίες για το προσκυνηματικό ταξίδι.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΑΞΙΔΙΟΥ
1η ΗΜΕΡΑ

Τρίτη 2 Ιουλίου 2019. ΠΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΕΛ ΑΒΙΒ

Για αναχωρήσεις από την Θεσσαλονίκη

Συγκέντρωση στο στο γκισέ της Aegean airlines στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» στις 13.30, πτήση προς Αθήνα στις 14.50 με άφιξη στις 15.40.

Για αναχώρηση από την Αθήνα

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» στο γκισέ της Aegean airlines, στις 14.30. Check in και έλεγχος διαβατηρίων. Πτήση για το αεροδρόμιο «Ben Gurion» του Τελ Αβίβ με την Aegean στις 16.30. Άφιξη στις 18.30.

Επιβίβαση στο λεωφορείο μας και αναχωρούμε, για να αρχίσουμε το προσκυνηματικό οδοιπορικό μας από το Μοναστηριακό συγκρότημα του Αγίου Γεωργίου στην Λύδδα, όπου θα προσκυνήσουμε τον τάφο του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση, δείπνο και διανυκτέρευση.

2η ΗΜΕΡΑ

Τετάρτη 3 Ιουλίου 2019. ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ / ΠΑΝΑΓΙΟΣ ΤΑΦΟΣ - ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ - ΟΔΟΣ ΤΟΥ ΜΑΡΤΥΡΙΟΥ - ΓΕΘΣΗΜΑΝΗ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και μεταφορά στο Ναό της Αναστάσεως του Χριστού μας, όπου θα προσκυνήσουμε τον Πα-νάγιο και Ζωοδόχο Τάφο του Χριστού μας, της Αποκαθήλωση, τον Φριχτό Γολγοθά, τον Τόπο της Εύρεσης του Τι-μίου Σταυρού και άλλα προσκυνήματα που βρίσκονται εντός του Ναού της Αναστάσεως.

Μετάβαση στο Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο, στο κεντρικό Μοναστήρι των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, το οποίο αποτελεί την έδρα της Αγιοταφικής Αδελφότητας, όπου θα συναντηθούμε με την Α.Θ.Μ. Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλο. Εν συνεχεία θα διασχίσουμε την Οδό του Μαρτυρίου, όπου βρίσκονται οι στάσεις του Χριστού μας, πριν από τον Φρικτό Γολγοθά. Η Πύλη της Καταδίκης, ο Οίκος της Αγίας Βερονίκης, θα δια-βούμε από το σημείο όπου ο Σίμων ο Κυρηναίος βοήθησε τον Χριστό μας να σηκώσει τον Σταυρό, τον τόπο όπου ο Χριστός συναντήθηκε με την Μητέρα Του και όπου ο Χριστός μας έπεσε από το βάρος του Σταυρού.

Φθάνουμε στην Φυλακή του Χριστού μας, το Πραιτώριο. Συνεχίζουμε για το Λιθόστρωτο, την Προβατική Κολυμβήθρα, τον Οίκο των Ιωακείμ και Άννας (των γονέων της Παναγίας μας) καθώς και το σπίτι που γεννήθηκε η Παναγία μας. Εξερχόμενοι των τειχών της παλαιάς πόλεως από την πύλη των Λεόντων, στη Γεθσημανή, θα προσκυνήσουμε το Θεομητορικό Μνήμα / Τάφος της Παναγίας μας (όπου και οι τάφοι των Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης αλλά και του Μνήστορος Ιωσήφ). Στον κήπο της Γεθσημανής θα δούμε τον Τόπο της Προδοσίας και τον Βράχο της Αγωνίας. Προσκύνημα στην Εκκλησία και στον Τόπο λιθοβολισμού του Πρωτομάρτυρα Στεφάνου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ

Πέμπτη 04 Ιουλίου 2019. ΒΗΘΛΕΕΜ - ΣΑΜΑΡΕΙΑ

Πρωινή παρακολούθηση της Θείας Λειτουργίας στο Ιερό Σπήλαιο της Γεννήσεως στην Βηθλεέμ (για όσους επιθυμούν). Προσκύνημα και ξενάγηση στη μεγάλη Βασιλική του Ιουστινιανού και στο σπήλαιο των σφαγιασθέντων από τον Ηρώδη νηπίων. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για πρωινό.

Μετάβαση στην παρακείμενη Ιερά Μονή των Ποιμένων, για να προσκυνήσουμε το Ιερό σπήλαιο των Ποιμένων και ακολούθως στην ιερά Μονή του Αγίου Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου, όπου βρίσκεται το Ιερό Σπήλαιο των Τριών Μάγων. Με τοπικά ταξί θα πάμε στην αυστηρότερη κοινοβιακή μονή, την Λαύρα του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου (άβατο για τις γυναίκες). Θα ολοκληρώσουμε σήμερα, με την περιοχή της Σαμάρειας*, για να επισκεφθούμε τον Ιερό Ναό της Αγίας Φωτεινής, όπου θα προσκυνήσουμε το σκήνωμα του Νεομάρτυρος Αγ. Φιλούμενου και θα δούμε το Φρέαρ του Ιακώβ, στο οποίο ο Χριστός μας συνάντησε την Σαμαρείτιδα, μετέπειτα Αγία Φωτεινή. *(στην Σαμάρεια θα μεταβούμε αν το επιτρέψουν οι συνθήκες). Επιστροφή το βράδυ στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ

Παρασκευή 05 Ιουλίου 2019. ΙΕΡΙΧΩ - ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΠΟΤΑΜΟΣ - ΝΕΚΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ

Πρωινό και μετάβαση μέσω της «σιδηράς συνοριακής πύλης», που χωρίζει την Ιεριχώ από την κατεχόμενη περιοχή, στον Ιορδάνη ποταμό, στο πραγματικό σημείο που βαπτίσθηκε ο Χριστός μας, από τον Τίμιο Πρόδρομο. Θα δούμε επιπλέον την Ιερά Μονή του Τιμίου Προδρόμου παρά του Ιορδάνου ποταμού η οποία ανακαινίζεται πλήρως εκ των φθορών. Θα τελεσθεί η ακολουθία του Αγιασμού και θα αναγνωσθούν οι ευχές «τοῦ Ἁγιασμοῦ». Όσοι εκ των προσκυνητών επιθυμούν μπορούν να φορέσουν τον λευκό χιτώνα για την «προαιρετική-συμβολική βάπτιση των προσκυνητών» στον Ιορδάνη ποταμό, ψάλλοντας το τροπάριο «εν Ιορδάνη βαπτιζομένου σου Κύριε..». Ακολούθως, αναχωρούμε για προσκύνημα στην Ιερά Μονή του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου, μια πραγματική όαση στην έρημο της Ιουδαίας.

Στην Ιεριχώ θα επισκεφθούμε το Σαραντάριο Όρος, όπου ο Χριστός μας έζησε σαράντα μέρες με νηστεία και προσευχή 40 μέρες, προ της ενάρξεως του Σωτηρίου Έργου Του. (ανάβαση με τελεφερίκ 14€), τη Μονή του Προφήτου Ελισσαίου, όπου η Συκομωρέα που ανέβηκε ο Ζακχαίος. Μετάβαση στην ακτή της Νεκράς Θάλασσας, όπου θα έχουμε χρόνο για κολύμβηση και αναψυχή. Επιστροφή το βράδυ στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση

5η ΗΜΕΡΑ

Σάββατο 06 Ιουλίου 2019. ΤΙΒΕΡΙΑΔΑ - ΘΑΒΩΡ - ΚΑΝΑ - ΝΑΖΑΡΕΤ - ΚΑΠΕΡΝΑΟΥΜ

Πρωινό. Πολύ νωρίς το πρωί, αναχωρούμε για την περιοχή της Γαλιλαίας. Άφιξη στη Ναζαρέτ όπου θα προσκυνήσουμε τον Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκο. Συνεχίζουμε με την Κανά, στην οποία πραγματοποιήθηκε το πρώτο θαύμα του Κυρίου, της «μετατροπής του ύδατος εις οίνον». Ανάβαση με τοπικά ταξί στο Όρος Θαβώρ, όπου έγινε η Μετα-μόρφωση του Χριστού μας. Ακολούθως προαιρετική προσκυνηματική βόλτα στη λίμνη και προαιρετικό γεύμα με ψάρι της λίμνης Γεννησαρέτ.

Επίσκεψη στην Καπερναούμ, όπου πραγματοποιήθηκαν τα περισσότερα των θαυμάτων του Κυρίου μας και διέλευση από το Όρος των Μακαρισμών, όπου ο Κύριός μας εκφώνησε την επί του Όρους Ομιλία και ευλόγησε τους 5 άρτους και τους 2 ιχθύες, με τα οποία έφαγαν και χόρτασαν 5.000 άτομα και συνεχίζουμε την προσκυνηματική ημέρα μας με επίσκεψη στην Ιερά Μονή των Αγίων Αποστόλων, στην προκυμαία της πόλης της Τιβεριάδος. Επιστροφή το βράδυ στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

6η ΗΜΕΡΑ

Κυριακή 07 Ιουλίου 2019. ΠΑΝΑΓΙΟΣ ΤΑΦΟΣ - ΟΡΟΣ ΕΛΑΙΩΝ - ΣΙΩΝ - ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση από το ξενοδοχείο.

Παρακολούθηση της Θείας Λειτουργίας στον ναό της Αναστάσεως καθώς θα έχουμε και ένα τελευταίο προσκύνημα στον Πανάγιο Τάφο του Χριστού μας. Χρόνος ελεύθερος για όσους επιθυμούν επίσκεψη στο Τείχος των Δακρύων ή το Όρος του Ναού.

Ακολούθως, θα μεταβούμε στο Όρος των Ελαιών, όπου έγινε η Ανάληψη του Χριστού μας και συνεχίζουμε για να επισκεφθούμε την Μικρή Γαλιλαία, όπου έγινε η Εμφάνιση του Χριστού μας μετά την Ανάσταση. Επίσης εδώ, από το Πανόραμα των Ιεροσολύμων θα έχουμε μία ωραία θέα της πόλης των Ιεροσολύμων για αναμνηστικές φωτογραφίες. Αποβίβαση στο Όρος Σιών. Εκεί πραγματοποιήθηκε ο Μυστικός Δείπνος, η Ψηλάφηση του Θωμά, καθώς και η Επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος κατά την ημέρα της Πεντηκοστής (Υπερώο). Εκεί υπάρχει επίσης ο τάφος του Προφητάνακτος Δαβίδ, και ο τόπος, όπου κοιμήθηκε η Παναγία μας (σπίτι Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, σήμερα Ρωμαιοκαθολικός Ναός.

Πτήση Επιστροφής

Αναχώρηση το μεσημέρι για το αεροδρόμιο Ben Gurion, στο Τελ Αβίβ, τυπικές διαδικασίες, έλεγχος αποσκευών και διαβατηρίων.

Πτήση επιστροφής στις 19:20μμ, με AEGEAN airlines και άφιξη στη Αθήνα στις 21:30μμ. Συνεχίζουμε με πτήση για Θεσσαλονίκη στις 23:15μμ και άφιξη στην πόλη του Θερμαϊκού στις 00:10πμ.

6 ΜΕΡΕΣ ΟΜΑΔΙΚΟ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΣ 

Αναχώρηση από Αθήνα, Θεσσαλονίκη 02 Ιουλίου