ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΚΟ ΜΑΡΟΚΟ

ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΚΟ ΜΑΡΟΚΟ

655€
Χωρίς φόρο: 655€
Κωδικός: 30/10
Stock Σε Stock

Επισκόπιση

7 ημέρες αεροπορικώςμε απευθείας πτήση της AEGEAN AIRLINES24-30/10/2019

Κάντε μια επιλογή από κάθε παράμετρο, για να λάβετε τελική τιμή. Λεπτομέρειες παρακάτω.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΑΞΙΔΙΟΥ
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ
  • Αθήνα
ΚΟΣΤΟΛΟΓΗΣΗ. ΤΙΜΕΣ ΚΑΤ΄ΑΤΟΜΟ


ΤΡΟΠΟΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ
  • Αεροπορικώς με Aegean
ΧΩΡΑ
  • Μαρόκο
ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

·         Αεροπορικά εισιτήρια απευθείας πτήσης Αθήνα-Καζαμπλάνκα-Αθήνα με Aegean Airlines

·         6  διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4* & 5*

·         Πρωινό καθημερινά & 5 δείπνα

·         Μεταφορές με κλιματιζόμενο τουριστικό λεωφορείο σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα

·         Ασφάλεια αστικής ευθύνης

·         Τοπικός ελληνόφωνος ξεναγός – συνοδός για το σύνολο της εκδρομής

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

*      Φόρους αεροδρομίων και επίναυλο καυσίμων 200€

*      Φιλοδωρήματα – αχθοφορικά 30€ πληρωτέα τοπικά

*      Οτιδήποτε αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο, προσωπικά έξοδα

Εισόδους σε επισκεπτόμενους χώρους, μουσεία
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΑΞΙΔΙΟΥ
Αναλυτικα το προγραμμα

1η μέρα ΑΘΗΝΑ - ΚΑΖΑΜΠΛΑΝΚΑ

Συγκέντρωση στο  αεροδρόμιο και απευθείας πτήση για την Καζαμπλάνκα στις 22:00 μ.μ. Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση στα δωμάτια. Διανυκτέρευση.

 

2η μέρα. ΚΑΖΑΜΠΛΑΝΚΑ- ΡΑΜΠΑΤ - ΜΕΚΝΕΣ –  ΦΕΖ

Πρωινό και ακολουθεί η πανοραμική ξενάγηση της πόλης, όπου θα δούμε την παλιά και την νέα πόλη περνώντας από τις φαρδιές δεντροφυτεμένες λεωφόρους. Θα περάσουμε από την πλατεία των Ηνωμένων Εθνών, το τζαμί του Μωχάμεντ Ε, το δικαστήριο, τα γραφικά σουκς, την κεντρική αγορά κ.α. Αναχώρηση για την Φεζ μέσω της πρωτεύουσας του Μαρόκου Ραμπάτ, όμορφη πόλη με δενδροφυτεμένες λεωφόρους και ολόλευκα σπίτια. Θα δούμε το βασιλικό παλάτι, το μαυσωλείο του πρώην βασιλιά Μωχάμεντ Ε’, και τον ‘’Πύργο του Χασσάν’’. Ακολουθεί επίσκεψη της πόλης Μεκνές. Η πόλη είναι άμεσα συνδεδεμένη με τα μεγαλόπρεπα όνειρα του σουλτάνου Μουλάυ Ισμαήλ. Εντυπωσιακά σε μέγεθος είναι τα ερείπια του παλατιού και των στάβλων. Θα δούμε την πλατεία Ελ Χεντιμ, τις πύλες Μανσουρ και Κεμις. Άφιξη στη Φεζ και τακτοποίηση στο ξεν/χειο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

3η μέρα. ΦΕΖ

Πρωινό και η μέρα αφιερωμένη στη Φεζ, έδρα των πιο φημισμένων πανεπιστημίων. Στην ολοήμερη ξενάγηση θα δούμε τα ιστορικά της μνημεία όπως την Μπουνανία, το ανδαλουσιάνικο τζαμί Καραούιν, το πρώτο ισλαμικό πανεπιστήμιο στο κόσμο, τα σιντριβάνια Νετζαρίν και στην συνέχεια την αγορά (σουκς) που το κάθε τμήμα είναι αφιερωμένο σε διαφορετικό εμπόρευμα (υφάσματα, δερμάτινα, χάλκινα κλπ). Το απόγευμα ελεύθερο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

4η μέρα.  ΦΕΖ – ΙΦΡΑΝ (Η ΕΛΒΕΤΙΑ ΤΟΥ ΜΑΡΟΚΟΥ) - MΠΕΝΙ ΜΕΛΛΑΛ - ΜΑΡΡΑΚΕΣ

Πρωινό και η σημερινή μας μέρα περιλαμβάνει μαγευτική διαδρομή νοτιοδυτικά από την οροσειρά του Ατλάντα με στόχο το Μαρρακές, διαμέσου της ορεινής πόλης  Ιφράν (1665 μ), της λεγόμενης και ‘’Ελβετίας του Μαρόκου’’ με αλπική αρχιτεκτονική και το γνωστότερο θέρετρο σκι της χώρας,  και κατόπιν της πόλης  Mπενί Μελλάλ,  όπου θα φθάσουμε αργά το απόγευμα και αφού διασχίσουμε κατάφυτα τοπία σε αρκετά μεγάλο υψόμετρο. Άφιξη στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

5η μέρα ΜΑΡΡΑΚΕΣ – ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ – (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΒΡΑΔΥΝΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ‘FANTASIA SHOW’)  

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και ακολουθεί η ξενάγηση του Μαρακές, που η ομορφιά του ξεπερνάει τη φαντασία του ταξιδιώτη. Γνωστό ως το “Μαργαριτάρι του Νότου” ιδρύθηκε τον 11ο αιώνα από τους Αλμοραβίδες, τους ιδρυτές του Μαρόκου. Θα ξεκινήσουμε από το μνημείο του Saadien, τους Κήπους Menara, το τζαμί Koutoubia, το παλάτι Bahia και το μουσείο Dar Si Said, τις αγορές και τους μικρούς δρόμους που προσφέρουν ένα συναρπαστικό θέαμα. Ακολουθούν οι κήποι Majorelle (Yves Saint Laurent). Τέλος, θα επισκεφθούμε την φημισμένη πλατεία Djemaa El Fna και στη συνέχεια θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για να κάνουμε βόλτες και αγορές στο συναρπαστικό και μυστηριώδες παζάρι της πόλης. Εκεί θα βρείτε σουβενίρ, δερμάτινα είδη, σπαθιά των Βέρβερων, ή αντικείμενα των Τουαρέγκ φερμένα από τα βάθη της Σαχάρας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο. Για το βράδυ προαιρετικά (έξοδα ατομικά) διασκέδαση στο γνωστό κέντρο “Chez Ali” όπου θα παρακολουθήσουμε το διάσημο θέαμα “Fantasia” του Μαρρακές. Διανυκτέρευση.

 

6η μέρα ΜΑΡΡΑΚΕΣ – ΟΛΟΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΟΥΑΡΖΑΖΑΤ (Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΕΡΗΜΟΥ)

Πρωινό και ολοήμερη εκδρομή στην Ουαρζαζάτ. Στη διαδρομή μας θα μας συντροφεύει η ογκώδης φιγούρα του Άτλαντα, του ψηλότερου βουνού της βόρειας Αφρικής. Στη θεαματική μας διαδρομή θα περάσουμε από τις ορεινές κοιλάδες του Άτλαντα και από τοπία γεμάτα από κάσμπες και παραδοσιακά σπίτια Βερβέρων, που είναι γνωστά ως Κσαρ. Πρώτη μας στάση  στο χωριό Aït Ben Haddou, που έχει χαρακτηριστεί εθνικό μνημείο, όπως και μνημείο της UNESCO για τη μοναδική προ-Σαχάρια αρχιτεκτονική του. Τελικός μας προορισμός η μυθική Ουαρζαζάτ, αφετηρία των παλιών καραβανιών, που έκαναν τη διαδρομή μέχρι το Τιμπουκτού σε 54 ημέρες. Η  πόλη, από  τις  νεότερες   που ιδρύθηκαν   από  τους   Γάλλους   το  1920  σε   εξαιρετική   γεωγραφική  θέση   ως   βάση  στρατιωτικής  μονάδας   που έλεγχε  το  νότο,   σήμερα  είναι  μια  τουριστική  βάση  και   έδρα  σπουδαίων    κινηματογραφικών   στούντιο. Χρόνος ελεύθερος για γεύμα. Αναζητήστε το εστιατόριο Chez Dimitri, το μοναδικό ελληνικό εστιατόριο της πόλης (ίσως και σε όλο το Μαρόκο) από το 1928! Επιστροφή το βράδυ στο Μαρακές και το ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

 

 

7η ΗΜΕΡΑ ΜΑΡΑΚΕΣ – ΑΘΗΝΑ 

Πρωινό και λίγος χρόνος ελεύθερος για μια τελευταία βόλτα στην πόλη. Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την Αθήνα στις 13:35 μ.μ. Άφιξη στην Αθήνα στις 18:55 μ.μ.

7 ημέρες αεροπορικώς

με απευθείας πτήση της AEGEAN AIRLINES

24-30/10/2019