ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΒΟΡΕΙΑΣ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΙΝΔΙΑΣ - ΡΑΤΖΑΣΤΑΝ

ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΒΟΡΕΙΑΣ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΙΝΔΙΑΣ - ΡΑΤΖΑΣΤΑΝ

1,290€
Χωρίς φόρο: 1,290€
Κωδικός: 19/10
Stock Σε Stock

Επισκόπιση

16 ΜΕΡΕΣ ΟΜΑΔΙΚΟΑναχωρήσεις από Αθήνα, 24/1 | 10/3 | 20/4 | 15/6 | 3/8 | 19/10

Κάντε μια επιλογή από κάθε παράμετρο, για να λάβετε τελική τιμή. Λεπτομέρειες παρακάτω.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΑΞΙΔΙΟΥ
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ
  • Αθήνα
ΚΟΣΤΟΛΟΓΗΣΗ. ΤΙΜΕΣ ΚΑΤ΄ΑΤΟΜΟ


ΤΡΟΠΟΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ
  • Αεροπορικώς 
ΧΩΡΑ
  • Ινδία
ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
✓ Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση): Πτήσεις Qatar Airways/Emirates
✓ Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 5*, 4*
✓ Ημιδιατροφή καθημερινά
✓ Μεταφορές, εκδρομές, ξεναγήσεις όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα
✓ Τέλη εισόδων (π.χ. Μουσεία)
✓ Αχθοφορικά μιας αποσκευής κατ’ άτομο
✓ Φιλοδωρήματα
✓ Ασφάλεια αστικής ευθύνης/Φ.Π.Α.
✓ Αρχηγό/συνοδό
✓ Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
- Βίζα Ινδίας (κόστος 80€)
- Προαιρετική ατομική ταξιδιωτική ασφάλιση κόστους 15€
- Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα προσφερόμενα ή αναγράφεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο
ΨΗΦΙΑΚΑ ΑΡΧΕΙΑ
ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

Όλα τα ψηφιακά περιοδικά και τιμοκατάλογοι, κλικ εδώ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΑΞΙΔΙΟΥ
1η ΗΜΕΡΑ

Ημέρα 1η: Aθήνα - Δελχί

Πτήση, μέσω ενδιάμεσου σταθμού, για το Δελχί, όπου φτάνουμε την επομένη το πρωί.

2η ΗΜΕΡΑ

Ημέρα 2η: Δελχί – Μαντάβα (Περιοχή Σαχαβάτι)

Άφιξη νωρίς το πρωί στο Δελχί και μετά το πρωινό αναχωρούμε για την περιοχή του Σαχαβάτι στο βορειοανατολικό άκρο της πολιτείας του Ρατζαστάν, που αποτελεί πραγματικά «υπαίθριο μουσείο». Οι πλούσιοι κι ευρηματικοί έμποροι του Σαχαβάτι κυριάρχησαν για ολόκληρους αιώνες στην οικονομική ζωή της υποηπείρου, ανταγωνιζόμενοι μεταξύ τους για την κοινωνική καταξίωση. Προϊόν αυτού του «αγώνα» είναι τα περίφημα «Χαβέλις» του Σαχαβάτι με τις εξαιρετικές «ναΐφ» νωπογραφίες, που πέραν της πρωτότυπης αισθητικής τους, αποτελούν και την εύγλωττη εξιστόρηση μιας τεράστιας λαϊκής και αστικής παράδοσης.

3η ΗΜΕΡΑ

Ημέρα 3η: Μαντάβα – Μπικανέρ

Αλλαγή σκηνικού σήμερα και αναχώρηση για την πόλη κόσμημα, το Μπικανέρ. Το απόγευμά μας είναι σκόπιμα ελεύθερο, για να μυηθούμε στον παραμυθένιο κόσμο των μαχαραγιάδων που απλόχερα προσφέρει μία βόλτα έως το περίφημο παλάτι Λαξμί Νιβάς, πασίγνωστο για την περίτεχνη αρχιτεκτονική του και το αριστοκρατικό του στιλ.

4η ΗΜΕΡΑ

Ημέρα 4η: Μπικανέρ – Τζαϊσαλμέρ

Κορυφαίο αξιοθέατο της πόλης το κάστρο Τζουναγκάρ. Εξωτερικά εντυπωσιάζει τον επισκέπτη με την εναλλαγή των αέρινων μπαλκονιών και των σκαλιστών παραθύρων. Το εσωτερικό του, ακόμα πιο εντυπωσιακό, περιλαμβάνει αίθουσες ακροάσεων, εσωτερικές αυλές καθώς και το περίφημο Χαρ Μαντίρ, όπου γίνονταν οι βασιλικοί γάμοι και οι στέψεις των μαχαραγιάδων. Μετά την ξενάγηση αναχωρούμε για τις εσχατιές του Ρατζαστάν, εκεί που κυριαρχεί μία τις πιο αφιλόξενες ερήμους του πλανήτη, η έρημος Ταρ. Ο χρόνος στη Τζαϊσαλμέρ σταμάτησε τότε που οι πλούσιοι έμποροι έχτιζαν τις επαύλεις τους, τα γνωστά χαβέλις και που συναγωνίζονταν μεταξύ τους για την κοινωνική καταξίωση, μέσω του πλούτου και της χλιδής. Στα στενά σοκάκια της περιτειχισμένης πόλης, τα μεγαλόπρεπα κτίρια είναι οι καλύτεροι μάρτυρες ενός ενδόξου παρελθόντος. Δεν είναι τυχαίο που η Τζαϊσλμέρ θεωρείται η τελευταία «ζωντανή» μεσαιωνική πόλη-κάστρο. Εμείς θα φτάσουμε στην πόλη την ώρα του δειλινού, την ώρα που οι αδύναμες ακτίνες του ηλίου θα χαϊδεύουν νωχελικά τα περίτεχνα κενοτάφια στα περίχωρα της πόλης. Η θέα της Τζαϊσαλμέρ είναι απλά μαγική.

5η ΗΜΕΡΑ

Ημέρα 5η: Τζαϊσαλμέρ

Σήμερα θα γνωρίσουμε από κοντά μια πόλη-θρύλο. Θα μπούμε μέσα στο κάστρο και θα περπατήσουμε στα στενά δρομάκια που ασφυκτιούν υπό το βάρος των επιβλητικών σκαλιστών προσόψεων των «Χαβέλις». Υπέροχα κτίρια, σπουδαίοι Τζαϊνιστικοί ναοί και η αύρα ενός παρελθόντος γεμάτου αναμνήσεις, συνθέτουν τη μαγική εικόνα της «Κεχριμπαρένιας Πολιτείας» του Ρατζαστάν, όπως την αντίκρισαν τα μάτια των Ευρωπαίων ταξιδευτών του 18ου αιώνα. Η μέρα μας θα κλείσει στους αμμόλοφους της ερήμου Ταρ, όπου θα απολαύσουμε ένα μαγευτικό ηλιοβασίλεμα, από αυτά που απλόχερα χαρίζει η έρημος.

6η ΗΜΕΡΑ

Ημέρα 6η: Τζαϊσαλμέρ – Τζοντπούρ

Σήμερα αναχωρούμε για την Τζοντπούρ. Το απόγευμα λίγο πριν φθάσουμε στο τελικό μας προορισμό, θα επισκεφθούμε ένα από τα χωριά των Μπισνόι, κοινότητα που διεκδικεί τη φήμη των πρώτων συνειδητών οικολόγων του πλανήτη, οπαδών του Γκουρού Τζαμποτζί από τον 17ο αιώνα. Η οικολογική τους συνείδηση τους κάνει να προστατεύουν τα φυτά και τα ζώα ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΒΟΡΕΙΑΣ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΙΝΔΙΑΣ - ΡΑΤΖΑΣΤΑΝ - 16 ημ. 2 της περιοχής τους, ενώ λατρεύουν το Μαύρο Βουβάλι, το οποίο και θεωρούν ενσάρκωση του Θεού Κρίσνα. Τέλος, φτάνουμε στην ίδια τη Τζοντπούρ μια από τις ωραιότερες πόλεις της Δυτικής Ινδίας, γνωστή και σαν Μπλέ Πολιτεία, λόγω του μπλε–λουλακί χρώματος που έβαφαν τα σπίτια τους οι βραχμάνοι ιερείς.

7η ΗΜΕΡΑ

Ημέρα 7η: Τζοντπούρ – Μάουντ Αμπού

Σήμερα θα γνωρίσουμε την Τζοντπούρ ξεκινώντας από το φρούριο Μεχρανγκάρ, χτισμένο σ’ ένα λόφο, 125 μέτρα ύψος πάνω από την πόλη. Περίτεχνα παλάτια, αυλές και σκαλιστές όμορφες προσόψεις δίνουν μια ξεχωριστή γοητεία. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τα βασιλικά κενοτάφια του Τζασβάντ Θάντα, φτιαγμένα το 1899 από λευκό μάρμαρο και αφιερωμένα στη μνήμη του Μαχαραγιά Τζασβάντ Σίνχ του 2ου. Αμέσως μετά ξεκινάμε για το φημισμένο θέρετρο της εποχής των Άγγλων Μάουντ Αμπού. Πνιγμένο στη βλάστηση - πλούσιο κάποτε σε άγρια θηράματα– αποτελούσε αγαπημένο μέρος για κυνήγι.

8η ΗΜΕΡΑ

Ημέρα 8η: Μάουντ Αμπού – Ουνταϊπούρ

Το πρωί θα ξεναγηθούμε στους περίφημους Τζαϊνιστικούς Ναούς Ντελβάρα, που χρονολογούνται από τον 11ο αιώνα και αποτελούν τόπο προσκυνήματος για τους απανταχού Τζαϊνιστές, πιστούς της ιδιότυπης αυτής θρησκείας. Χαρακτηριστικό των ναών αυτών είναι η άψογη διακόσμηση από σκαλιστή πέτρα και μάρμαρο. Η γνωριμία με το Μάουντ Αμπού θα ολοκληρωθεί με μια βόλτα γύρω από τη λίμνη Νακί και τον βράχο Τοντ, που κατακλύζονται από κόσμο και κυρίως νεόνυμφα ζευγάρια! Στη συνέχεια αναχωρούμε για την Ουνταϊπούρ με επίσκεψη καθοδόν στο περίφημο Τζαϊνιστικό ναϊκό συγκρότημα του Ρανακπούρ. Καμία περιγραφή δεν μπορεί να φτάσει την αισθητική τελειότητα του λεπτοσκαλισμένου μαρμάρου που αποτελεί το βασικό υλικό των ναών. Είναι πραγματικά δύσκολο να αντιληφθεί κανείς πως αυτές οι «δαντέλες» στην οροφή των ναών είναι έργα ανθρώπων. Ένας χώρος που μεγεθύνει το θρησκευτικό συναίσθημα και συγκινεί πιστούς και αλλόθρησκους. Αργά το απόγευμα άφιξη στην εντυπωσιακή Λευκή Πολιτεία, χτισμένη αμφιθεατρικά στις όχθες της Λίμνης Πίτσολα.

9η ΗΜΕΡΑ

Ημέρα 9η: Ουνταϊπούρ

Η μέρα μας ξεκινάει με επίσκεψη στο Παλάτι των Μαχαραγιάδων της Ουνταϊπούρ διάσημο για την επιβλητική αρχιτεκτονική του. Στη συνέχεια θα δούμε τον Ναό Τζαγκτίς με τον χαρακτηριστικό Ινδουιστικό διάκοσμο αφιερωμένο στο Θεό Βισνού. Οι κήποι Σαχελιόν των κυριών της Τιμής με τα περίπτερα και τα σιντριβάνια δίνουν μια δροσερή νότα τις ζεστές ώρες της ημέρας, ενώ για το απόγευμα η βαρκάδα στη γοητευτική λίμνη, που συνοδεύεται από την επίσκεψη του μικρού νησιού Τζαγκ Νιβάς, αποτελεί το επιστέγασμα μιας ξεχωριστής μέρας. Μην παραλείψετε να απολαύσετε ένα κοκτέιλ στο διάσημο lounge bar του Λέικ Πάλας απολαμβάνοντας ταυτόχρονα το μαγευτικό δειλινό.

10η ΗΜΕΡΑ

Ημέρα 10η: Ουνταϊπούρ - Πουσκάρ

Σήμερα αναχωρούμε για το Πουσκάρ με την ομώνυμη γραφική λίμνη. Ωστόσο στο Πουσκάρ βρίσκεται και ο μοναδικός, σε ολόκληρη την Ινδία, Ναός του θεού Βράχμα προς τιμή του οποίου στην Πανσέληνο του Νοεμβρίου γίνεται κάθε χρόνο το περίφημο πανηγύρι του Πουσκάρ. Εμείς θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε τον Ναό και να περπατήσουμε στα στενά σοκάκια του χωριού που οδηγούν στη λίμνη.

11η ΗΜΕΡΑ

Ημέρα 11η: Πουσκάρ – Τζαϊπούρ

Αμέσως μετά το πρωινό εγκαταλείπουμε το Πουσκάρ και αναχωρούμε οδικώς για την υπέροχη Τζαϊπούρ με επίσκεψη καθοδόν στην Ατζμέρ και στον πολύβουο τζαμί της.

12η ΗΜΕΡΑ

Ημέρα 12η: Τζαϊπούρ

Η πρωτεύουσα του Ρατζαστάν είναι μία πόλη που βρίθει από μνημεία και παλάτια, παρακαταθήκη των άξιων μαχαραγιάδων που έμειναν στην εξουσία συνάπτοντας συμφωνίες φιλίας με το «British Raj», την Βρετανική αποικιακή κυβέρνηση. Η μέρα μας ξεκινάει με επίσκεψη σε ένα από τα επιβλητικότερα μνημεία της περιοχής, το διάσημο κεχριμπαρένιο κάστρο «Αμπερ Φόρτ», έδρα του «γενάρχη» Τζάι Σινχ, που έδωσε το όνομά του στην πόλη. Το κάστρο δεσπόζει στην κορυφογραμμή της οροσειράς, που γειτονεύει με την Τζαϊπούρ και αποτέλεσε για αιώνες το σπίτι των περίφημων Ραζπούτ πολεμιστών. Στη συνέχεια μας περιμένει το καινούριο Παλάτι της Πόλης «Σίτι Πάλας», το μεγαλύτερο υπαίθριο αστεροσκοπείο στην Ασία, Τσαντάρ Μαντάρ και φυσικά το πασίγνωστο και πολυφωτογραφημένο «Χαβά Μαχάλ», ίσως το πιο περίτεχνο κτίριο της υποηπείρου.

13η ΗΜΕΡΑ

Ημέρα 13η: Τζαϊπούρ – Άγκρα

Το οδοιπορικό μας στο Ρατζαστάν τελειώνει σήμερα. Πριν όμως επιστρέψουμε στο Δελχί, θα ήταν παράλειψη να μην επισκεφθούμε την πόλη που είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τις πιο ένδοξες στιγμές της πιο σημαντικής αυτοκρατορίας της Ινδικής ιστορίας, τους περίφημους Μουγκάλ. Η διαδρομή μας διανθίζεται με την επίσκεψη στο Φατεχπούρ Σικρί, την πόλη με τα υπέροχα παλάτια που εγκαταλείφθηκε μόλις 14 χρόνια μετά την ίδρυση της και αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της Ινδίας. Άφιξη το απόγευμα στην επιβλητική Άγκρα.

14η ΗΜΕΡΑ

Ημέρα 14η: Άγκρα – Δελχί

Πρωινή ξενάγηση στα αξιοθέατα της Άγκρα, με πιο εντυπωσιακό το Μαυσωλείο Ταζ Μαχάλ, που χτίστηκε από τον Σουλτάνο Σαχ Τζαχάν προς τιμή της γυναίκας του Μουμτάζ Μαχάλ στα μέσα του 17ου αιώνα. Το μαυσωλείο κοσμείται με εξαιρετικές παραστάσεις και εντυπωσιάζει με την απαράμιλλη αρχιτεκτονική του αρτιότητα. Επόμενος σταθμός το Κόκκινο Φρούριο, με τείχη ύψους 20 μέτρων, αποτελούμενο από παλάτια με κορυφαίο κτίσμα το μαργαριταρένιο τζαμί. Το απόγευμα επιστρέφουμε οδικώς στο Δελχί.

15η ΗΜΕΡΑ

Ημέρα 15η: Δελχί

Μετά το πρωινό, μας περιμένει η ξενάγηση στο Παλιό και Νέο Δελχί, όπου, μεταξύ άλλων, θα δούμε το Κουτούμπ Μινάρ, το Κόκκινο Φρούριο (εξωτερικά), το Ζαμά Μασίντ (Τζαμί της Παρασκευής), την οδό Ραζ Παθ με τα εντυπωσιακά κυβερνητικά κτίρια και το Προεδρικό μέγαρο Ραστραπάτι Μπαβάν, την Πύλη της Ινδίας, που χτίστηκε εις μνήμην των πεσόντων στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, το Κοινοβούλιο, το απέριττο μνημείο του Γκάντι και το επιβλητικό Μαυσωλείο του Χουμαγιούν.

16η ΗΜΕΡΑ

Ημέρα 16η: Δελχί – Αθήνα

Νωρίς το πρωί αναχωρούμε για το αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής, μέσω ενδιάμεσου σταθμού, στην Αθήνα.

ΞΕΚΑΘΑΡΕΣ ΤΙΜΕΣ
  • Σεβόμενοι απολύτως τον ταξιδιώτη, ανακοινώνουμε γραπτώς και με σαφήνεια την τιμή του ταξιδιού. Σύμφωνα με την ελληνική και κοινοτική νομοθεσία δημοσιεύουμε το κόστος για επιπλέον έξοδα για βίζες και φόρους αεροδρομίων πληρωτέα στην Ελλάδα. Τα ταξίδια μας δεν έχουν κρυφές χρεώσεις. Ο ταξιδιώτης ενημερώνεται από την αρχή για την τελική αξία του ταξιδιού του. Η σωστή ενημέρωση είναι για εμάς δείγμα σοβαρότητας και σεβασμού προς τον πελάτη.

16 ΜΕΡΕΣ ΟΜΑΔΙΚΟ

Αναχωρήσεις από Αθήνα, 24/1 | 10/3 | 20/4 | 15/6 | 3/8 | 19/10