ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΚΟ ΜΑΡΟΚΟ με AEGEAN με φόρους από Ηράκλειο.

ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΚΟ ΜΑΡΟΚΟ με AEGEAN με φόρους από Ηράκλειο.

950€
Χωρίς φόρο: 950€
Κωδικός: 16/11
Stock Σε Stock

Επισκόπιση

6 μερες11 – 16  Νοεμβρίου ‘19 με AEGEAN με φόρους από Ηράκλειο.

Κάντε μια επιλογή από κάθε παράμετρο, για να λάβετε τελική τιμή. Λεπτομέρειες παρακάτω.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΚΟΣΤΟΛΟΓΗΣΗ. ΤΙΜΕΣ ΚΑΤ΄ΑΤΟΜΟ


950 € το άτομο σε δίκλινο δωμάτιο τελική τιμή με φόρους αεροδρομίων 

Διαφορά μονόκλινου 260€ 


ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΑΞΙΔΙΟΥ
ΤΡΟΠΟΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΣ με AEGEAN.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Αεροπορικά εισιτήρια από Ηράκλειο/Καζαμπλάνκα & Μαρακές Ηράκλειο με  Aegean Airlines
 •  Πέντε (5) διανυκτερεύσεις με ημιδιατροφή ➢ Μία (1) Καζαμπλάνκα 4* ξενοδοχείο ➢ Δύο (2) Φεζ 5* ξενοδοχείο ➢ Δύο (2) Μαρακές 5* ξενοδοχείο 
 • Εκδρομές – περιηγήσεις με ελληνόφωνα αρχηγό και ξεναγό και εισόδους όπως 
 • αναφέρονται στο πρόγραμμα 
 •  Δώρο φολκλορική βραδιά με ποτό στο Μαρακές 
 •  Έμπειρος ελληνόφωνος αρχηγός/συνοδός & τοπικοί ξεναγοί 
 •  Είσοδοι σε μουσεία/μνημεία 
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης 
 • Βαλίτσα 23 κιλών και χειραποσκεθή μέχρι 8 κιλά 
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Φιλοδωρήματα 20€ (εισπράττονται τοπικά) 
 •  Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο 
 •  Πτήσεις με την Aegean Airlines από/προς Ηράκλειο 
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΑΞΙΔΙΟΥ
1η ΗΜΕΡΑ

1η μέρα Δευτέρα 11/11/19: ΗΡΑΚΛΕΙΟ - ΚΑΖΑΜΠΛΑΝΚΑ 

Συγκέντρωση το πρωί στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου και πτήση για Καζαμπλάκα μέσω Αθήνας με την Aegean. Άφιξη στις 14.00 τοπική. Μετά την άφιξη μας στην οικονομική πρωτεύουσα του Μαρόκου, θα επισκεφθούμε την Κεντρική αγορά, την Πλατεία Μωχάμετ του 5ου, την μεγαλύτερη πλατεία της πόλης με την Γαλλική Πρεσβεία, το Δημαρχείο και την Υπερνομαρχία, την Πλατεία των Ηνωμένων Εθνών και θα απολαύσουμε τον καφέ μας στην παραλιακή λεωφόρο Κορνίς, με θέα τον Ατλαντικό ωκεανό. Θα συνεχίσουμε με το Τζαμί του Χασάν του 2ου (εξωτερικά), ένα από τα μεγαλύτερα τζαμία του Ισλαμικού κόσμου και θα τελειώσουμε με μια περιήγηση στην πλούσια συνοικία Άνφα, με τον ιππόδρομο και τα γήπεδα γκόλφ. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση. 


2η ΗΜΕΡΑ

2Η μέρα Τρίτη 12/11/19: ΚΑΖ/ΚΑ – ΡΑΜΠΑΤ - ΜΕΚΝΕΣ - ΦΕΖ ( 294 χλμ) 

Πρόγευμα και αναχώρηση για την μητροπολιτική πρωτεύουσα του Μαρόκου, Ραμπάτ. Εκεί θα θαυμάσουμε το παλάτι του βασιλιά Χασάν Β ́, το μαυσωλείο του Μωχάμεντ Ε ́ και τον πύργο Χασάν. Συνεχίζουμε για την πρώην αυτοκρατορική πρωτεύουσα Μεκνές όπου θα δούμε την ιστορική πλατεία Λαχεντίμ γνωστή ως πλατεία καταστροφής της μεγαλοπρεπής πόλης Μπαμπ ελ Μανσούρ και το παλάτι Μουλάι Ισμαήλ. Τέλος, άφιξη στην ιερή πόλη Φεζ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση. 


3η ΗΜΕΡΑ

3η μέρα Τετάρτη 13/11/19 : ΦΕΖ 

Πρόγευμα και θα ξεκινήσουμε την ξενάγηση στη μεγαλύτερη πόλη σε πληθυσμό μετά την Καζαμπλάνκα και μία από τις τέσσερις αυτοκρατορικές πόλεις, Φεζ. Η ξενάγηση στην πρώτη μουσουλμανική Μεντίνα ξεκινάει από το παλαιότερο οχυρωμένο τμήμα της πόλης με τα 9.202 σοκάκια. Εκεί θα γνωρίσουμε την κορανική σχολή Μπου Ανανία και την εβραϊκή συνοικία Μελλάχ, ενώ θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε το παλάτι των Μερενίδων, το τζαμί Καραουίν που αποτελούσε ένα από τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια του αραβικού τότε κόσμου και το μαυσωλείο του Μουλά Ιντρίς. Χρόνος ελεύθερος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση. 


4η ΗΜΕΡΑ

4η μέρα Πέμπτη 14/11/19: ΦΕΖ - ΜΠΕΝΙ ΜΕΛΑΛ – ΜΑΡΑΚΕΣ (485 χιλ) 

Πρόγευμα και θα αναχώρησουμε από τη Φεζ. Με ενδιάμεσες στάσεις στην ορεινή Ιφράν που βρίσκεται στην περιοχή του μέσου Άτλαντα και στη συνέχεια στην όμορφη Μπένι Μέλαλ που αποτελεί οικονομικό κέντρο της περιοχής. Άφιξη στο εξωτικό Μαρακές. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο. Βραδινή βόλτα στην υπέροχη πλατεία Τζεμαά ελ Φνα για μια πρώτη άποψη της ζωής στο Μαρακές. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση. 


5η ΗΜΕΡΑ

5η μέρα Παρασκευή 15/11/19 : ΜΑΡΑΚΕΣ (ξενάγηση) – ΔΩΡΟ ΦΟΛΚΛΟΡΙΚΟ ΒΡΑΔΥ 

Πρόγευμα και ημέρα ξενάγησης στο Μαρακές. Μεταξύ άλλων θα δούμε εξωτερικά το τζαμί Κουτούμπια, σύμβολο του Μαρακές, το παλάτι Ελ Μπαχία και το μουσείο Νταρ Σι Σαϊντ, πανέμορφο ανάκτορο που στεγάζει μια εντυπωσιακή συλλογή Μαροκινών Λαϊκών Τεχνών. Συνεχίζουμε με τη φημισμένη πλατεία Τζεμαά ελ Φνα ή αλλιώς «Πλατεία των Θαυμάτων». Η Τζεμαά ελ Φνα είναι σύμβολο του Μαρακές, όπου επί καθημερινής βάσης εκτυλίσσεται ένα μαγευτικό θέαμα, που το συνθέτουν υπαίθριοι αυτοσχέδιοι πάγκοι-εστιατόρια, γητευτές φιδιών, παραμυθάδες, σε συνδυασμό πάντα με τα εκατοντάδες μαγαζιά που ξετρυπώνουν στις πιο απίθανες 

γωνίες των εμπορικών περιοχών που ονομάζονται σουκς. Η Μεντίνα του Μαρακές (παλιά πόλη) αποτελεί από το 1995 μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco. Στη συνέχεια προαιρετικά θα περιηγηθούμε στα μονοπάτια του ολάνθιστου παραμυθένιου κήπου Μαζορέλ όπου βρίσκεται και το μνημείο για τον Yves Saint Laurent, ο οποίος εξασφάλισε τη διατήρηση των κήπων με προσωπική φροντίδα. Δείπνο στο ξενοδοχείο και στη συνέχεια θα μεταβούμε για το αποχαιρετιστήριο φολκλορικό γλέντι, όπου θα απολαύσουμε ένα φανταστικό θέαμα. Επιστροφή στη ξενοδοχείο, διανυκτέρευση. 


6η ΗΜΕΡΑ

6η μέρα Σάββατο 16/11/19: ΜΑΡΑΚΕΣ – ΗΡΑΚΛΕΙΟ 

Πρόγευμα και ελεύθερο πρωινό για μια βόλτα στην αγορά του Μαρακές. Μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής το μεσημέρι. 


6 μερες

11 – 16  Νοεμβρίου ‘19 με AEGEAN με φόρους από Ηράκλειο.