ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗΣ

ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗΣ

635€
Χωρίς φόρο: 635€
Κωδικός: 28/7
Stock Σε Stock

Επισκόπιση

8ημερεςΑΝΑΧ.:28/7, 4, 11, 25/8

Κάντε μια επιλογή από κάθε παράμετρο, για να λάβετε τελική τιμή. Λεπτομέρειες παρακάτω.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΑΞΙΔΙΟΥ
ΤΡΟΠΟΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ
  • ΟΔΙΚΩΣ
ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
5 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4* - όπως αυτά
αναφέρονται στον τιμοκατάλογο.
• Μία (1) διανυκτέρευση σε τετράκλινες
καμπίνες για την διαδρομή Πάτρα- Πρίντεζι
. • Μία (1) διανυκτέρευση σε τε-
τράκλινες καμπίνες για την διαδρομή Μπάρι-Ντουμπρόβνικ με πρωινό.
Πρόγευμα σε μπουφέ & ένα δείπνο καθημερινά στο χώρο των ξενοδοχείων
(εκτός Θεσσαλονίκης)
• Μετακινήσεις, ξεναγήσεις & εκδρομές με πολυτελή
κλιματιζόμενα λεωφορεία, σύμφωνα με το παραπάνω πρόγραμμα.
• Έλληνας έμπειρος συνοδός-αρχηγός του γραφείου μας καθ’ όλη τη διάρκεια της εκ-
δρομής.
• Επίσημος ξεναγός κατά τη ξενάγησή μας στο Ντουμπρόβνικ.
Ασφάλεια αστικής ευθύνης & ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
  • Checkpoints 25€ ανά άτομο
  • • Φιλοδωρήματα,
  • αχθοφορικά
  • • Είσοδοι σε μουσεία, κάστρα & αρχαιολογικούς χώρους
  • • Οτι-
  • δήποτε δεν αναφέρεται στα περιλαμβάνονται
ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ


Αναχωρήσεις

Ξενοδοχείο

Smart Price

Τιµή

Παιδί 2-12

Επιβ. Μονόκ.

Ακτοπλοϊκή


28/7,

4, 11, 25/8

Grand Hotel Tiziano 4* Lecce

Central Park Hotel 4* Trebinje

Doro City 4* Tirana


599


635500€250€


Grimaldi Lines Πάτρα - Πρίντεζι 00:30 - 09:00

Jadrolinija Μπάρι - Ντουµπρόβνικ

22:00 - 08:00

Περιλαµβάνεται πρόγευµα & δείπνο καθηµερινά στο χώρο των ξενοδοχείων • Check points 25€


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΑΞΙΔΙΟΥ
1η ΗΜΕΡΑ

Πάτρα - Πρίντεζι 

Αναχώρηση το πρωί µε προορισµό το λιµάνι της Πάτρας. Άφιξη και αναχώρηση µε πλοίο για το λιµάνι του Πρίντεζι. ∆ιανυκτέρευση εν πλω.

2η ΗΜΕΡΑ
 Πρίντεζι - Λέτσε - Καληµέρα - Στερνατία
Αναχώρηση από το λιµάνι του Πρίντεζι και άφιξη στην «Αθήνα της Απουλίας», το Λέτσε. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και ξεκινάµε τη περιπατητική µας περιήγηση της πόλης. Μεταξύ άλλων θα δούµε το Καθεδρικό ναό της πόλης, αφιερωµένο στην Παναγία της Αναλή-ψεως, τη κεντρική πλατεία µε το Ρωµαϊκό αµφιθέατρο του 1ου αιώνα µΧ, την στήλη - τµήµα της αρχαίας Αππίας Οδού που από την Ρώµη κατέληγε µέχρι το Μπρίντιζι, όπου επάνω έχει τοποθετηθεί το άγαλµα του προστάτη της πόλης Σάντ Ορόνζο, την εκκλησιά Σάντα Κρότσε (Τιµίου Σταυρού) µε την εκπληκτική πρόσοψη, το Θρόνο του Κυβερ-νήτη της πόλης, κατασκευασµένο από ασβεστόλιθο, απ’ όπου εκφώ-νιζε τους λόγους του, κα. Απόγευµα ελεύθερο για να εξερευνήσετε τις τοπικές γεύσεις και να περιηγηθείτε ελεύθερα στα στενά της πόλης θαυµάζοντας την αρχιτεκτονική του 17ου και 18ου αιώνα και των περίτεχνων µνηµείων της που οικοδοµήθηκαν ή διακοσµήθηκαν την εποχή της ακµής του συγκεκριµένου ρυθµού. Αναχώρηση για τα ελ-ληνόφωνα χωριά της κάτω Ιταλίας, την Καληµέρα και τη Στερνατιά που σε κάθε γωνιά διατηρούν την ελληνική γλώσσα και κληρονοµιά ζωντανή ανά τους αιώνες.
3η ΗΜΕΡΑ

Λέτσε - Ματέρα - Αλµπεροµπέλο - Οστούνι

Πρόγευµα στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για µία από τις αρχαιότε-ρες κατοικηµένες πόλεις του κόσµου, τη Ματέρα - την υπόσκαφη πόλη, την Καππαδοκία της Ιταλίας. Εκεί, θα κάνουµε µια βόλτα στο Parco della Murgia Materana, ένα εθνικό πάρκο µε καταπληκτική θέα της πόλης και του ποταµού Gravina και θα επισκεφτούµε τις µοναδι-κές σπηλιές της πόλης, που αποτελούν ένα ιδιαίτερο αξιοθέατο, αφού ορισµένες ακόµη και σήµερα παραµένουν κατοικίες ντόπιων κατοί-κων. Αναχώρηση για το παραµυθένιο Αλµπεροµπέλο, το οποίο είναι διάσηµο για τις µοναδικές κατοικίες του µε τις κωνικές στέγες, οι οποίες είναι γνωστές ως “Τρούλοι”. Εκεί, θα θαυµάσουµε το ζων-τανό µουσείο που στεγάζεται στο συγκρότηµα Casa Pezzolla από την κοιλάδα Itria. Αναχώρηση για το Οστούνι, µία γραφική λευκή πόλη, χτισµένη σε τρεις λόφους που προσφέρουν υπέροχη πανοραµική θέα που καθρεφτίζει µία πλούσια ιστορία. Εκεί θα δούµε τον Καθε-δρικό Ναό της ροµανικής γοτθικής ηλικίας, ο οποίος δεσπόζει στην µέση της πόλης, µε πρόσοψη που περιλαµβάνει ένα παράθυρο µε 24 ακτίνες µε σπάνια οµορφιά. Ακόµη θα περπατήσουµε κατά µήκος της Via Cattedrale, η οποία χωρίζει σε δύο µέρη τη µεσαιωνική καρδιά της πόλης και θα δούµε την πρώην µονή Καρµελιτών, που σήµερα λειτουργεί ως έδρα του Μουσείου προκλασσικού πολιτισµού της Νότιας Murgia. Ακόµη, θα δούµε τις δύο αρχαίες πύλες της πόλης, τη Porta Nova και την Porta San Dimitra στα Αραγονικά τείχη που πε-ριτριγυρίζουν µία σειρά από εκκλησίες και κοµψά σπίτια που οµορ-φαίνουν την πόλη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.

4η ΗΜΕΡΑ

Λέτσε - Μπάρι - Ντουµπρόβνικ

Πρόγευµα στο ξενοδοχείο και αναχώρηση µε τις αποσκευές µας για τη µοναδική αποικία που ίδρυσαν οι Σπαρτιάτες στη Μεγάλη Ελλάδα. Εκεί, θα δούµε τα ερείπια του Ναού του Ποσειδώνα, του αρχαιότε-ρου ελληνικού ναού στη Μεγάλη Ελλάδα, και το επιβλητικό Αραγω-νέζικο Κάστρο, αντιπροσωπευτικό δείγµα της εποχής του Βασιλείου των ∆ύο Σικελιών, που δεσπόζει στην είσοδο του Κόλπου, στο Κα-νάλι του Τάραντα. Θα έχετε ελεύθερο χρόνο να δοκιµάσετε τις τοπικές γεύσεις της πόλης και να κάνετε τα ψώνια σας, πριν αναχωρήσουµε για το Μπάρι, το διαµάντι της νοτίου Ιταλίας όπως χαρακτηρίζεται από πολλούς. Από εκεί να επιβιβαστούµε στο καράβι µε προορισµό το Ντουµπρόβνικ. ∆ιανυκτέρευση εν πλω.

5η ΗΜΕΡΑ

Ντουµπρόβνικ - Τρέµπινιε 

Άφιξη στο Ντουµπρόβνικ που σύµφωνα µε µια θεωρία ιδρύθηκε από Έλληνες ναυτικούς. Η πόλη, που στα µεσαιωνικά χρόνια ονοµαζόταν «Ραγούζα», µετά από µια περίοδο ενετοκρατίας, έφτασε στη µεγα-λύτερη ακµή της τον 15ο και 16ο αιώνα, όταν η θαλασσοκρατορία της ανταγωνιζόταν εκείνη της ∆ηµοκρατίας της Βενετίας και άλλων ιταλικών ναυτικών δηµοκρατιών. Στην ξενάγησή µας, θα δούµε τα επιβλητικά και καλοδιατηρηµένα τείχη που προστάτευαν την πόλη, την Κρήνη του Ονόφριο, την εκκλησία του Σωτήρος, το Φραγκισκα-νικό Μοναστήρι, το παλαιό φαρµακείο της πόλης που λειτουργεί από τον 13ο αι., το Μέγαρο Σπόνζα, που στεγάζει τα κρατικά αρχεία και τη συγκινητική Αίθουσα Μνήµης για τους νεκρούς του πολέµου της Κροατίας (1995-1999), τη µαρµάρινη στήλη µε το ανάγλυφο του ιπ-πότη Ορλάντο, τον Ναό του Αγίου Βλασίου -προστάτη της πόλης-, τον πύργο του Ρολογιού, το Παλάτι του Ρέκτορα (διοικητή), στο οποίο στεγάζεται το Μουσείο της Πόλης και τον Καθεδρικό Ναό, αφιερωµένο στην Κοίµηση της Παναγίας. Αναχώρηση για το Τρέµ-πινιε και τα τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

6η ΗΜΕΡΑ

Τρέµπινιε - Μπούτβα - Κότορ - Τίρανα

Πρόγευµα στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για την Μπούτβα, όπου θα ξεκινήσουµε από την οµώνυµη µαρίνα που βρίσκονται δεµένα πανάκριβα πολυτελή γιοτ. Η µαρίνα είναι βόρεια της παλαιάς πόλης και από εκεί ξεκινά και πεζόδροµος περιπάτου, Σλοβένσκα Οµπάλα.Από εκεί θα περάσουµε την κεντρική πύλη των βενετσιάνικων τειχών για να επισκεφτούµε την Ακρόπολη που κτίστηκε κατά τον 15ο αιώνα στο νότιο τµήµα της παλαιάς πόλης, πάνω στα ερείπια παλιών οχυ-ρώσεων. Το φρούριο που άλλαξε σχήµα και µέγεθος πολλές φορές, στεγάζει τώρα το θέατρο της Μπούντβα. Αναχώρηση για το µεσαι-ωνικό Κότορ που είναι περικυκλωµένο από ένα τείχος το οποίο ανοι-κοδοµήθηκε από τη Γαληνοτάτη ∆ηµοκρατία της Βενετίας τον 14ο αιώνα. Ο κόλπος του Κότορ που είναι το νοτιότερο φιόρδ της Ευρώ-πης, αλλά και η αρχιτεκτονική της παλιάς πόλης έχουν συµβάλει στην ανακήρυξή του ως µνηµείο παγκόσµιας πολιτιστικής κληρονοµιάς από την Unesco. Θα περιηγηθούµε στον καθεδρικό ναό του Αγίου Τρύφωνος του 12ου αιώνα, καθώς και στον ναό του Αγίου Νικολάου. Αναχώρηση για τα Τίρανα και επίσκεψη στον Καθεδρικό Ναό της Αναστάσεως του Χριστού. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

7η ΗΜΕΡΑ

Τίρανα - Θεσσαλονίκη

Πρόγευµα στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για τη Θεσσαλονίκη, µε ενδιάµεσες στάσεις για καφέ, φαγητό και άφιξη το βράδυ στην Θε-σααλονίκη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

8η ΗΜΕΡΑ

 Θεσσαλονίκη-Αθήνα

Πρωινό και αναχώρηση στις 10.00. Με ενδιάµεσες στάσεις για καφέ και γεµάτοι αναµνήσεις, αργά το απόγευµα άφιξη στην Αθήνα στο σηµείο από όπου ξεκίνησε το όµορφο αυτό ταξίδι.

8ημερες

ΑΝΑΧ.:28/7, 4, 11, 25/8