ΑΓΙΟΙ ΤΟΠΟΙ & ΟΡΟΣ ΣΙΝΑ

ΑΓΙΟΙ ΤΟΠΟΙ & ΟΡΟΣ ΣΙΝΑ

845€
Χωρίς φόρο: 845€
Κωδικός: 02-02-20
Stock Σε Stock

Επισκόπιση

8 ΜΕΡΕΣ  Αναχώρηση: 26 Ιανουαρίου  - 2 Φεβρουαρίου 2020 “Ιερουσαλήμ - Ναός της Αναστάσεως - Γεθσημανή - Πανάγιος Τάφος - Γολγοθάς Πατριαρχείο - Ιορδά...

Κάντε μια επιλογή από κάθε παράμετρο, για να λάβετε τελική τιμή. Λεπτομέρειες παρακάτω.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

1η  Ημέρα: Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2020  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΑΘΗΝΑ - ΠΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΕΛ ΑΒΙΒ

 Για αναχωρήσεις από την Θεσσαλονίκη Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ Θεσσαλονίκης στις 13.00 .  Πτήση προς Αθήνα στις 14.50 με άφιξη στις 15.40Για αναχώρηση από την Αθήνα Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ στο γκισέ της Aegean Αirlines, στις 15.00.  Check in και έλεγχος διαβατηρίων. Πτήση για το αεροδρόμιο BEN GURION του Τελ Αβίβ με την Aegean στις 17.00, με άφιξη στις 19.00 (τοπική ώρα). Επιβίβαση στο λεωφορείο μας και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Tακτοποίηση, δείπνο, διανυκτέρευση.
2η Ημέρα:  Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020  ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΟ ΣΙΝΑΠρωινή αναχώρηση για το Θεοβάδιστο Όρος Σινά και την Ιερά
Μονή της Αγίας Αικατερίνης Ταξιδεύουμε κατά μήκος της Νεκράς Θάλασσας (στάση), περνάμε τη συνοριακή πόλη Εϊλάτ στον κόλπο της Άκαμπας  (σύνορα Ισραήλ και Αιγύπτου) και συνεχίζουμε την μοναδική σε ομορφιά διαδρομή μας στην χρωματιστή έρημο του Σινά με τους γραφικούς Βεδουίνους. 
Φθάνουμε στην ιστορική Μονή της Αγίας Αικατερίνης η οποία είναι χτισμένη στους πρόποδες του Όρους του Μωυσέως και σε υψόμετρο 1.570 μέτρα. Τακτοποίηση στους Ξενώνες της Μονής και έπειτα παρακολούθηση του Εσπερινού (ώρα 16.00 –17.00), ακολούθως θα προσκυνήσουμε τα λείψανα της Αγ. Αικατερίνης, το παρεκκλήσιο της φλεγόμενης και μη καιόμενης Αγίας Βάτου, το πηγάδι του Ιοθώρ, το Οστεοφυλάκιο και θα θαυμάσουμε την περίφημη βιβλιοθήκη της Μονής και την Πινακοθήκη. Δείπνο και διανυκτέρευση.
 “Σημείωση: Για όσους μπορούν και επιθυμούν, ανάβαση στην Αγία Κορυφή (2.280μ.), όπου ο Μωυσής έλαβε τις εντολές και από όπου η ανατολή του ηλίου πάνω από την έρημο και τα άγρια βουνά προσφέρει ένα μοναδικό θέαμα (Μετά τις 12.00 τα μεσάνυχτα)”
 

3η  Ημέρα:  Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2020 ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΜΟΣ/ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ - ΣΙΝΑ 

Στο κέντρο αυτό του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας η παρακολούθηση της κατανυκτικής Θείας Λειτουργίας θα είναι μια αξέχαστη εμπειρία, στο Καθολικό της Ι. Μονής της Αγ. Αικατερίνης. Πρωινό.  

Στην συνέχεια μπορούμε να επισκεφθούμε το Κελί του Αγίου Παισίου και κελιά Μοναχών που ασκητέυουν στην Έρημο του Σινά. Γεύμα, Εσπερινός στην Ιερά Μονή, Συνάντηση με τους Σιναίτες Πατέρες,  δείπνο και διανυκτέρευση.
4η Ημέρα: Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020 ΣΙΝΑ - ΕΡΥΘΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ - ΝΕΚΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ - ΒΗΘΛΕΕΜ

 Εκκλησιασμός και αναχώρηση για την επιστροφή μας. Διέλευση συνόρων, άφιξη στο ξενοδοχείο μας, αργά το απόγευμα, διανύοντας αρκετή απόσταση κατά μήκος της Νεκράς θάλασσας (χρόνος για κολύμπι) και των συνόρων του Ισραήλ με την Ιορδανία, δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο.

5η Ημέρα: Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020 ΒΗΘΛΕΕΜ / ΝΑΟΣ ΤΗΣ ΓΕΝΝΗΣΕΩΣ - ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ / ΝΑΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ

 Αναχώρηση για την Βηθλεέμ όπου θα προσκυνήσουμε στο Ιερό Σπήλαιο της Γεννήσεως του Χριστού μας και θα παρακολουθήσουμε την Θεία Λειτουργία.  Ξενάγηση στη μεγάλη Βασιλική του Ιουστινιανού  και προσκύνημα στο σπήλαιο με τα ιερά λείψανα των σφαγιασθέντων από τον Ηρώδη Νηπίων.  Επιστροφή στο ξενοδοχείο για πρωινό. 
 Μετάβαση στον Ναό της Αναστάσεως του Χριστού μας. Ευλαβικό προσκύνημα στον Πανάγιο Τάφο του Χριστού μας, στην Αποκαθήλωση, στον Φριχτό Γολγοθά, στον Τόπο της Εύρεσης του Τιμίου Σταυρού, στο σημείο Μη μου Άπτου, στο παρεκκλήσιο του Αγίου Λογγίνου καθώς θα ξεναγηθούμε και σε άλλα προσκυνήματα που βρίσκονται εντός του Ναού της Αναστάσεως.    Ακολούθως  θα έχουμε χρόνο ελεύθερο στην διάθεσή μας στην παλιά πόλη των Ιεροσολύμων  και συνεχίζουμε για την «Οδό του Μαρτυρίου»  και τις στάσεις του Χριστού μας, πριν από τον Φρικτό Γολγοθά. 
Επίσης θα διαβούμε και από  την Πύλη της Καταδίκης,  τον Οίκο της Αγίας Βερονίκης καθώς και από το σημείο όπου ο Σίμων ο Κυρηναίος βοήθησε τον Χριστό μας να σηκώσει τον Σταυρό, από τον τόπο  όπου ο Χριστός συναντήθηκε με την Μητέρα Του και  όπου ο Χριστός μας έπεσε από το βάρος του Σταυρού. Φθάνουμε στην Φυλακή του Χριστού μας, το ΠΡΑΙΤΩΡΙΟ.  
Συνεχίζουμε για το Λιθόστρωτο, τον Οίκο Ιωακείμ και Άννας (των γονέων της Παναγίας μας)  καθώς και το σπίτι που γεννήθηκε η Παναγίας και από την πύλη των Λεόντων θα μεταβούμε την Γεθσημανή,  όπου θα προσκυνήσουμε τον Τάφο της Παναγίας, καθώς και τους Τάφους των Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννας και του Μνήστορος Ιωσήφ. 
Μετάβαση στον κήπο της Γεθσημανής, όπου βρίσκεται ο Τόπος της Προδοσίας και ο Βράχος της Αγωνίας. Ακολουθεί προσκύνημα στην Εκκλησία και στον Τόπο Λιθοβολισμού του Πρωτομάρτυρα Στεφάνου εκτός των τειχών της παλαιάς πόλης. Εδώ θα δούμε, την Χρυσή Πύλη και την κοιλάδα του Ιωσαφάτ (ή του χειμάρρου των κέδρων).  
Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο, διανυκτέρευση.
                                                                      

6η Ημέρα: Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2020 ΌΡΟΣ ΤΟΥ ΝΑΟΥ - ΤΕΙΧΟΣ ΔΑΚΡΥΩΝ -  ΚΑΡΝΤΟ - ΣΙΩΝ - ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ - ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ

Πρωινό και μετάβαση στην Πύλη των Αφρικανών  για να επισκεφθούμε το Όρος του Ναού, όπου εδώ και χιλιάδες χρόνια έχει τιμηθεί ως ιερός τόπος, από τον Ιουδαϊσμό, τον Χριστιανισμό και το Ισλάμ. Ο σημερινός χώρος, που αποτελείται από δύο τεμένη, είναι χτισμένος πάνω στον χώρο όπου διαδοχικά ήταν ο Ναός του Σολομώντα και του Ζοροβάβελ. Εδώ, ήταν όπου η Παναγία αφιερώθηκε για δώδεκα έτη, όπου έγινε η περιτομή του Κυρίου, η διδασκαλία Του όταν ήταν δωδεκαετής, η εκδίωξη των εμπόρων κ.α. Συνεχίζουμε με επίσκεψη στο Τείχος των Δακρύων, το εναπομείναν Δυτικό Τείχος από την δεύτερη ανέγερση του Ναού. 
Στην συνέχεια, με τα πόδια, θα κάνουμε μία περιήγηση εντός της παλιάς πόλεως των Ιεροσολύμων, όπου θα δούμε τα ερείπια ενός αρχαίου δρόμου με κόγχες που ήταν αρχαία καταστήματα και υπάρχουν πρωτότυπες στήλες που δείχνουν πως οι πάγκοι και τα καταστήματα θα έβλεπαν τις ρωμαϊκές εποχές. Ο ρωμαϊκός κεντρικός δρόμος είναι σήμερα περίπου 2 - 3 μέτρα κάτω από την επιφάνεια των δρόμων, αλλά είναι σε πολύ καλή κατάσταση, όμορφα ανακατασκευασμένα με μικρά καταστήματα, παλιές ρωμαϊκές στήλες, σε εξαιρετική θέση.
Μετάβαση στο όρος Σιών, όπου εκεί πραγματοποιήθηκε ο Μυστικός Δείπνος, η Ψηλάφηση του Θωμά καθώς, και η Επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος κατά την ημέρα της Πεντηκοστής (Υπερώο). Εκεί υπάρχει επίσης ο τάφος του Προφήτη και Βασιλιά Δαβίδ, και ο τόπος όπου κοιμήθηκε η Παναγίας μας (σπίτι Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, σήμερα Ρωμαιοκαθολικός Ναός), καθώς και η Πατριαρχική Σχολή.
Μετάβαση, δια μέσω της αρμενικής συνοικίας, στον χριστιανικό τομέα της παλιάς πόλης, που βρίσκεται πέριξ του Ναού της Αναστάσεως. 
Συνάντηση με την Α.Θ.Μ. Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλο Γ΄στην έδρα του Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου Ιεροσολύμων. (το πρόγραμμα θα εκτελεστεί σύμφωνα με την ώρα συναντήσεως με τον Πατριάρχη). Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο, διανυκτέρευση.

7η Ημέρα:  Σάββατο 01 Φεβρουαρίου 2020 ΌΡΟΣ ΕΛΑΙΩΝ -  ΒΗΘΑΝΙΑ - ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΠΟΤΑΜΟΣ -  ΙΕΡΙΧΩ

 Πρωινό και μετάβαση στο Όρος των Ελαιών, όπου έλαβε χώρα,  η εμφάνισή του Κυρίου μας μετά την Ανάσταση και   η Ανάληψη του Κυρίου μας. Επίσκεψη στην Μικρή Γαλιλαία, στο σημείο της Αναλήψεως του Χριστού μας και στο Πανόραμα των Ιεροσολύμων, από όπου θα θαυμάσουμε τον Ιερουσαλήμ πανοραμικά. 
Η επόμενη επίσκεψή μας , θα είναι στην Βηθανία, όπου η Ιερά Μονή Μάρθας και Μαρίας των αδερφών του Λαζάρου.
Στη συνέχεια μετάβαση μέσω της  «σιδηράς συνοριακής πύλης», που χωρίζει την Ιεριχώ από την κατεχόμενη περιοχή, στον Ιορδάνη ποταμό, στο σημείο που βαπτίσθηκε ο Χριστός μας, από τον Τίμιο Πρόδρομο. Θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή του Τιμίου Προδρόμου παρά του Ιορδάνου ποταμού η οποία ανακαινίσθηκε πλήρως εκ των φθορών.  Στις όχθες του Ιορδάνου ποταμού, θα τελεσθεί η ακολουθία του Αγιασμού και θα αναγνωσθούν οι ευχές  «τοῦ Ἁγιασμοῦ των Υδάτων».  
Όσοι εκ των προσκυνητών επιθυμούν μπορούν να φορέσουν τον λευκό χιτώνα για την  «προαιρετική-συμβολική βάπτιση των προσκυνητών» στον Ιορδάνη ποταμό, ψάλλοντας το τροπάριο «εν Ιορδάνη βαπτιζομένου σου Κύριε..». Ακολούθως, αναχωρούμε για προσκύνημα στην Ιερά Μονή του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.
         

8η Ημέρα:  Κυριακή 02 Φεβρουαρίου 2020 ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ - ΣΑΜΑΡΕΙΑ - ΤΕΛ ΑΒΙΒ / ΙΟΠΠΗ

 Πρωινό, προετοιμασία για αναχώρηση. Μετάβαση στην παλιά πόλη των Ιεροσολύμων για ένα τελευταίο προσκύνημα στον Πανάγιο Τάφο του Χριστού μας. Μετάβαση στην Σαμάρεια, όπου θα επισκεφθούμε τον μεγαλοπρεπή Ναό της Αγίας Φωτεινής, όπου το Φρέαρ του Ιακώβ και το ιερό σκήνωμα του Αγίου Φιλούμενου. 
Τέλος, θα ολοκληρώσουμε το πρόγραμμά μας, με επίσκεψη στην Αρχαία Ιόππη, σημερινή Γιάφα, όπου θα επισκεφθούμε την Ι.Μ. των Αρχαγγέλων στην Μεσόγειο  θάλασσα και θα έχουμε μία πανοραμική βόλτα στο Τελ Αβίβ.
 Πτήση Επιστροφής Στις 16.00 η ώρα  αναχώρηση για το αεροδρόμιο,  τυπικές διαδικασίες, έλεγχος αποσκευών και διαβατηρίων. Πτήση επιστροφής στις 19.20 με άφιξη στην Αθήνα στις 21.30.  Συνεχίζουμε με πτήση για Θεσσαλονίκη στις 23.15 με ώρα άφιξης στην πόλη του Θερμαϊκού στις 00.10. 
 
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΑΞΙΔΙΟΥ
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ
  • Αθήνα
  • Θεσσαλονίκη
ΤΡΟΠΟΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ
  • Αεροπορικώς με την Aegean
ΧΩΡΑ
  • Ισραήλ 
ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

Αεροπορικά εισιτήρια με την Aegean με επιστροφή

. Πέντε (5) Διανυκτερεύσεις  σε επιλεγμένο ξενοδοχείο 4 αστέρων (Shepherds House 4*) στην περιοχή της Βηθλεέμ.

Δυο (2) Διανυκτερεύσεις  στο Σινά σε ξενοδοχείο 3*.

Μεταφορές με σύγχρονο κλιματιζόμενο πούλμαν. 

Ημιδιατροφή καθημερινά (σε μπουφέ). 

Ανάβαση στο Όρος Θαβώρ με ταξί.

Ξεναγήσεις-περιηγήσεις, όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα από Ιερωμένο του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων. 

 H μετάβαση στο Σινά

Φόροι αεροδρομίων και συνόρων Ισραήλ και Αιγύπτου.

Έμπειρος αρχηγός – Συνοδός στα προσκυνήματα.                                                                

Ασφάλεια αστικής Ευθύνης.  ΦΠΑ.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

Ανάβαση με το τελεφερίκ στο Σαραντάριο Όρος €15.   

Ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα σαν προαιρετικό.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ
ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ

 

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ: Με Αναχώρηση από Αθήνα: €845  Με Αναχώρηση από Θεσσαλονίκη: €865 

 Μονόκλινο +€180 Φιλοδωρήματα +€15 (υποχρεωτικά)

 

Για αναχωρήσεις από άλλες πόλεις της Ελλάδας, Κύπρο ή χώρες εξωτερικού  παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας

 

8 ΜΕΡΕΣ  

Αναχώρηση: 26 Ιανουαρίου  - 2 Φεβρουαρίου 2020 


Ιερουσαλήμ - Ναός της Αναστάσεως - Γεθσημανή - Πανάγιος Τάφος - Γολγοθάς Πατριαρχείο - Ιορδάνης Ποταμός - Βηθλεέμ - Σαμάρεια - Όρος Ελαιών - Σιών - Βηθανία Ιεριχώ - Νεκρά Θάλασσα - Ερυθρά Θάλασσα - Όρος του Ναού - Τείχος Δακρύων - Κάρντο Χριστιανικός τομέας - Τελ Αβίβ/Ιόππη - Σινά - Αγία Αικατερίνη