Top
 

Ιωάννινα-Ζαγόρι-Μέτσοβο

Η ομορφιά της "Κυράς της λίμνης" υπάρχει ακόμη από τα χρόνια του Αλή Πασά.

Ιωάννινα-Ζαγόρι-Μέτσοβο

178€ κατ'άτομο

ΑΡΙΣΤΗ – ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΜΟΛΥΒΔΟΣΚΕΠΑΣΤΗΣ - ΚΟΝΙΤΣΑ - ΓΕΦΥΡΙ ΚΟΚΟΡΗ - ΤΣΕΠΕΛΟΒΟ - ΜΟΝΟΔΕΝΔΡΙ - ΧΑΡΑΔΡΑ ΒΙΚΟΥ – ΛΙΜΝΗ ΠΑΜΒΩΤΙΔΑ - ΝΗΣΑΚΙ

Το Ζαγόρι είναι όνομα Σλαβικό και σημαίνει “πέρα από τα βουνά”. Χτισμένα από πέτρα και ιστορία, τα 46 Ζαγοροχώρια βρίσκονται στα βουνά της Πίνδου, σε ένα μαγευτικό ορεινό τοπίο. Μαζί με τα Γιάννενα, και την πανέμορφη λίμνη τους, άκμασαν την εποχή του Αλη Πασσά και έχουν να μας προσφέρουν σημαντικές πολιτιστικές αλλά και φυσιολατρικές όσο και Ηπειρώτικες γευστικές εμπειρίες. Τελευταίος σταθμός μας το Μέτσοβο, (“χωριό της Αρκούδας” στα Σλαβικά), αποτελεί ένα από τα ωραιότερα χωριά της Ελλάδος.

Ιωάννινα – Ζαγόρι – Μέτσοβο 28OCT

  • Προορισμός
  • Αναχωρήσεις
    από Αθήνα. Παραλαβή από τα πλοία στον Πειραιά για τους Κρητικούς κατόπιν συνεννόησης.
  • Ημερομηνίες Αναχώρησης
    28/10

Περιλαμβάνονται

Εκδρομές – περιηγήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν.
Διαμονή, ( 3) διανυκτερεύσεις, στο ξενοδοχείο PALLADIO 3*, των ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ.
Τρία πρωινά και ένα γεύμα σε παραδοσιακή ταβέρνα στο Μονοδένδρι.
Αρχηγό – Συνοδό.
Φ.Π.Α
Φόρος διαμονής.
Ασφάλεια αστικής ευθύνης
Δωρεάν από το Round Travel Ιδιωτική Ασφάλεια ταξιδιού με προνόμια Ιnteramerican.
1
1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ – ΙΩΑΝΝΙΝΑ
Αναχώρηση στις 08:15 από ΑΘΗΝΑ (έχει ήδη γίνει παραλαβή από τα πλοία στον Πειραιά για τους Κρητικούς). Προορισμός μας η πόλη των ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ. Στάση στην περιοχή του Κιάτου και μέσω της καλωδιακής γέφυρας ΡΙΟΥ - ΑΝΤΙΡΙΟΥ και ΙΟΝΙΑΣ ΟΔΟΥ, με μια ακόμη στάση, φθάνουμε λίγο πριν την είσοδο της πόλης των ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ, για να επισκεφθούμε το ΜΟΥΣΕΙΟ ΒΡΕΛΛΗ με τα κέρινα ομοιώματα. Αμέσως μετά θα τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο ΠΑΛΛΑΔΙΟ, στο κέντρο της πόλης, χρόνος ελεύθερος, διαν/ση.  
2
2η ΗΜΕΡΑ: ΠΑΠΙΓΚΟ-ΚΟΝΙΤΣΑ-ΛΙΜΝΗ ΠΑΜΒΡΩΤΙΔΑ-ΜΟΥΣΕΙΟ, ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΑΛΗ ΠΑΣΣΑ
Μετά το πρωινό  μια πολύ  ενδιαφέρουσα  διαδρομή  από  το  ιστορικό  ΚΑΛΠΑΚΙ,   μας  οδηγεί   στην  ΙΕΡΑ  ΜΟΝΗ  ΜΟΛΥΒΔΟΣΚΕΠΑΣΤΗΣ,  στα  Ελληνοαλβανικά  σύνορα,  επίσκεψη  και ακολουθεί  λίγο  αργότερα   γνωριμία  με  την  κωμόπολη  της  ΚΟΝΙΤΣΑΣ. Επιστροφή  στα  ΙΩΑΝΝΙΝΑ  και  τη  λίμνη  ΠΑΜΒΩΤΙΔΑ,  όπου  με  μικρά πλοιάρια ( έξοδα  ατομικά) θα  φθάσουμε στο  γραφικό  νησάκι, που  φιλοξενεί  και  το << ΣΠΙΤΙ – ΜΟΥΣΕΙΟ >> του  ΑΛΗ ΠΑΣΑ.  Χρόνος   ελεύθερος, περίπατοι,  επιστροφή  στο  ξενοδοχείο,   διανυκτέρευση.
3
3η ΗΜΕΡΑ: ΚΑΡΥΕΣ - ΤΣΕΠΕΛΟΒΟ - ΧΑΡΑΔΡΑ ΒΙΚΟΥ
Πρωινό  και μια  ακόμη συναρπαστική  ημέρα   ξεκινά  με  την   επίσκεψη μας  στο  κεντρικό  Ζαγόρι. Η  διαδρομή  μας  από  τις  ΚΑΡΥΕΣ, ανεβαίνει  και  περνά  από  το  ΓΕΦΥΡΙ  ΤΟΥ  ΚΟΚΟΡΗ  και  μας  οδηγεί  στο  κεφαλοχώρι της περιοχής,  το  ΤΣΕΠΕΛΟΒΟ,  σχετική  παραμονή  και  συνεχίζουμε για το γραφικό  ΜΟΝΟΔΕΝΔΡΙ. Εδώ θα έχουμε την ευκαιρία να περπατήσουμε μέχρι το εκκλησάκι της ΑΓΙΑΣ  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ και να θαυμάσουμε το μοναδικό θέαμα που προσφέρει η ΧΑΡΑΔΡΑ ΤΟΥ ΒΙΚΟΥ,  ενώ στη  γνωστή  παραδοσιακή  ταβέρνα  του χωριού  ‘’ΟΞΙΑ’’ ,  θα έχουμε ένα  ξεχωριστό  γεύμα. Επιστροφή το απόγευμα στα ΙΩΑΝΝΙΝΑ, χρόνος  ελεύθερος  για  περιπάτους  στην  πόλη. Διαν/ση.
4
4η ΗΜΕΡΑ : ΠΙΝΔΟΣ - ΜΕΤΣΟΒΟ - ΑΘΗΝΑ
Πρωινό  και  ανάβαση στην Πίνδο με μοναδική θέα προς τη λίμνη ΠΑΜΒΩΤΙΔΑ και το οροπέδιο των Ιωαννίνων  καθώς η καταπράσινη διαδρομή μας οδηγεί στο γραφικό  ΜΕΤΣΟΒΟ.  Παραμονή,  επίσκεψη και  αναχώρηση  για  Αθήνα  μέσω  ΙΟΝΙΑΣ  και  ΟΛΥΜΠΙΑΣ   ΟΔΟΥ με  ενδιάμεσες  στάσεις, άφιξη  το  βράδυ.

Περιλαμβάνονται

Εκδρομές – περιηγήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν.
Διαμονή, ( 3) διανυκτερεύσεις, στο ξενοδοχείο PALLADIO 3*, των ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ.
Τρία πρωινά και ένα γεύμα σε παραδοσιακή ταβέρνα στο Μονοδένδρι.
Αρχηγό – Συνοδό.
Φ.Π.Α
Φόρος διαμονής.
Ασφάλεια αστικής ευθύνης
Δωρεάν από το Round Travel Ιδιωτική Ασφάλεια ταξιδιού με προνόμια Ιnteramerican.

Δεν Περιλαμβάνονται

Tα εισιτήρια του πλοίου για τους Κρητικούς.

Σημειώσεις

Παραλαβή από τα πλοία στον Πειραιά για τους Κρητικούς κατόπιν συνεννόησης.

Δεκτές όλες οι εκπτώσεις στα πλοία.

Ο ένας στους 4 σε 4κλ καμπίνα Δωρεάν.

Σας βοηθάμε για την έκδοση κάρτας Μινωικών Γραμμών, ώστε να έχετε 10% έκπτωση στα ταξίδια, γεύματα και αγορές σας μέσα στο πλοίο.

Τα Ιωάννινα σήμερα.

Πολύ νεανική, η ατμόσφαιρα της πόλης σήμερα, με την υπέροχα ρομαντική λίμνη Παμβρωτίδα  (γυρίστηκε εκεί πρόσφατα το Σουιδικό Bachelor), το σύγχρονο κέντρο για αγορές και καφέ και τα ταβερνάκια με τις παραδοσιακές νοστιμιές. Αλλά και τα μυστικά του Κάστρου του, το Ιστορικό κέντρο, αλλά και το Μουσείο κέρινων ομοιωμάτων, δείχνουν την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της πόλης.

Τα χωριά του Ζαγορίου

Bίκος. Το παραδοσιακό Ζαγοροχώρι είναι χτισμένο στην άκρη του ομώνυμου φαραγγιού (υψόμετρο 770 μ.), όπου ξεκινά ο εθνικός Δρυμός Βίκου. Ακολουθώντας ένα μονοπάτι, έπειτα από 30 λεπτά περπάτημα, φτάνετε στις πηγές του Βοϊδομάτη, ιδανική περιοχή για περιηγήσεις και σπορ του βουνού. Aπέχει 53 χλμ. βορειοδυτικά από τα Ιωάννινα.

Πάπιγκο – Mικρό Πάπιγκο. Χαρακτηρισμένα παραδοσιακά χωριά του Ζαγορίου, με ανεπτυγμένη τουριστική υποδομή κι εργαστήρι ξυλογλυπτικής. Είναι από τα δημοφιλέστερα Ζαγοροχώρια και βρίσκονται εντός των ορίων του εθνικού δρυμού Βίκου-Αώου (υψόμετρο 960 μ.). Ένα μονοπάτι συνδέει τα δύο χωριά, που αποτελούν αφετηρία για εξορμήσεις σε πανέμορφες φυσικές τοποθεσίες.

Το μονοπάτι περνάει από τις «Oβίρες» ή «Pόγκοβο», τις φυσικές μικρές λιμνούλες που το καλοκαίρι προσφέρονται για μπάνιο. Έχουν θέα την Αστράκα, την κορυφή του όρους Τύμφη, ενώ το σπηλαιοβάραθρο «Προβατίνα» που βρίσκεται στην περιοχή είναι το δεύτερο σε βάθος παγκοσμίως. Στο κτήριο του δημοτικού σχολείου στο Πάπιγκο στεγάζεται το καλά οργανωμένο Κέντρο Ενημέρωσης για τη Φύση και τον Πολιτισμό στο Ζαγόρι. Απέχουν 59 και 61,5 χλμ., αντίστοιχα, βορειοδυτικά από τα Ιωάννινα.

Τιμή κατ'άτομοPALLADIO 3*
Δίκλινο178€
Τρίτο άτομο έως 12 ετών160€
Επιβάρυνση Μονόκλινου60€