Top
 

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΣ Premium Γύρος Σικελίας

Κατάνια, Ακράγας , Τσεφαλού, Παλέρμο - Μονρεάλε, Ταορμίνα, Συρακούσες – Ορτυγία, Αίτνα
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΣ Premium Γύρος Σικελίας
635€ κατ'άτομο
Κατάνια, Ακράγαντας, Τραπάνι, Έριτσε, Παλέρμο & Μονρεάλε,
Κεφαλού, Ταορμίνα, Συρρακούσες & Ορτυγία, Αίτνα

Κλασικός Γύρος Σικελίας

 Γύρος της Σικελίας

Σικελία.Μεγαλύτερο νησί της Ευρώπης. Χωρίζεται από την ηπειρωτική Ιταλία με τα στενά της Μεσσήνης, όπου σύμφωνα με τη μυθολογία, καραδοκούσαν η Σκύλλα και η Χάρυβδη.

Είναι πλούσια σε ιστορία αιώνων και κληρονόμος όλων των πολιτισμών που πέρασαν από τα ηφαιστειογενή εδάφη της. Οι Έλληνες, οι Φοίνικες, οι Καρχηδόνιοι, οι Ρωμαίοι, οι Βυζαντινοί, οι Άραβες, οι Νορμανδοί, οι Φράγκοι, οι Ισπανοί, όλοι έχουν επιδράσει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στην αρχιτεκτονική και στα εξαιρετικής αξίας μνημεία της. Οι αρχαιοελληνικοί ναοί συναντούν τα βυζαντινά τείχη και η αραβική αρχιτεκτονική τα μπαρόκ κτίρια.

 

Σικελία

Ο Μεγάλος Γύρος Σικελίας. Στο μεγαλύτερο νησί της Μεσογείου και της Ευρώπης, στο πιο νότιο σημείο της Ιταλίας, θάλασσα, ήλιος και Ιστορία γίνονται ένα και η καλλιτεχνική αρτιότητα του παρελθόντος μπερδεύεται με τη διαβόητη μαφία που ακόμη ταλανίζει τη Σικελία. Εδώ, βέβαια, βρίσκεται για τους Έλληνες μια δεύτερη «πατρίδα» λόγω της Magna Grecia.Σικελία .

Δεν είναι όμως μόνον η Ιστορία που κάνει τους χιλιάδες καλοκαιρινούς επισκέπτες να γοητεύονται από το νησί, είναι και η μεσογειακή του ομορφιά, με μαγευτικές παραλίες και τουριστικά θέρετρα, όπως η Taormina, που αποτελούν τους πιο δημοφιλείς προορισμούς ολόκληρης της Ιταλίας.

Πλέον μάλιστα έχουν ανοίξει πολλές νέες επιχειρήσεις σε κάποια από τα πιο ωραία παλάτια του, ενώ ενισχύεται και ο αγροτουρισμός, με καταλύματα σε γεωργικές εκτάσεις, γεγονός που ρίχνει φως στην «κρυφή» αγροτική Σικελία. Ακόμη ένας λόγος, τέλος, για να την επισκεφθείτε είναι και η ασυμβίβαστα υψηλής ποιότητας κουζίνα της.

10.ΓΥΡΟΣ-ΣΙΚΕΛΙΑΣ-6ημ-1

Κλασικός Γύρος Ιταλίας
ΜΕΓΑΛΟΣ ΓΥΡΟΣ ΣΙΚΕΛΙΑΣ
 • Προορισμός
 • Αναχωρήσεις
  Από Αθήνα
 • Ώρες αναχώρησης
  A3 672 ΑΘΗΝΑ - ΚΑΤΑΝΙΑ 15.20 - 16.05
 • Ώρα επιστροφής
  A3 673 ΚΑΤΑΝΙΑ -ΑΘΗΝΑ 19.25 - 21.55
 • Ημερομηνίες Αναχώρησης
  11, 18, 25 Ιουλίου 23 01, 08, 15, 22, 29 Αυγούστου ’23

Περιλαμβάνονται

Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης Αθήνα – Κατάνια – Αθήνα με τις απευθείας πτήσεις της Aegean Airlines.
Πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας για τις μεταφορές και μετακινήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
Διαμονή σε επιλεγμένα ποιοτικά ξενοδοχεία 4*, κεντρικά σε Παλέρμο και Κατάνια:

(Hotel Della Valle Αgrigento, Hotel Federico II Central Palace στο Παλέρμο, Hotel Catania Sea Palace).

Πρωινό μπουφέ καθημερινά.
Δώρο: Ένα δείπνο στο ξενοδοχείο του Ακράγαντα την 1η μέρα.
Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής.
Tοπικοί ξεναγοί στον αρχαιολογικό χώρο των Συρακουσών & του Ακράγαντα.
Έμπειρος αρχηγός - συνοδός του γραφείου μας.
Ασφάλεια αστικής/επαγγελματικής ευθύνης.
Φ.Π.Α.
Μια χειραποσκευή μέχρι 8 κιλά.
Μια βαλίτσα μέχρι 23 κιλά.
1
1 η μέρα: ΑΘΗΝΑ – ΚΑΤΑΝΙΑ – ΑΚΡΑΓΑΝΤΑΣ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και πτήση για την Κατάνια. Άφιξη και αναχώρηση για τον Ακράγαντα (Αγκριτζέντο), μία από τις πλουσιότερες και επιφανέστερες ελληνικές αποικίες της Μεγάλης Ελλάδας. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση
2
2 η μέρα: ΑΚΡΑΓΑΝΤΑΣ(ξενάγηση) - ΕΡΙΤΣΕ - ΤΡΑΠΑΝΙ - ΠΑΛΕΡΜΟ
Πρωινό μπουφέ στο ξενοδοχείο. Αμέσως μετά Θα ξεκινήσουμε την ξενάγηση μας στον εκπληκτικό αρχαιολογικό χώρο της «Κοιλάδας των Ναών», θα δούμε τον Ναό της Λακινίας Ήρας και θα συνεχίσουμε με τον καλοδιατηρημένο Ναό της Ομόνοιας, του Ηρακλή του Ολύμπιου Δία, των Διοσκούρων και του Ηφαίστου. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τη μεσαιωνική καστρούπολη Έριτσε (Ερικία), κτισμένη στην κορυφή ενός απόκρημνου βράχου στο δυτικότερο σημείο του νησιού με εκπληκτική θέα από την μία πλευρά προς το Τυρρηνικό Πέλαγος, και από την άλλη το Τράπανι με τις αλυκές και τα νησάκια της Εγάδης. Αργά το απόγευμα άφιξη στην πρωτεύουσα και διοικητική έδρα της αυτόνομης περιοχής της Σικελίας: το Παλέρμο, στους πρόποδες του βουνού Πελεγκρίνο. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Χρόνος στη διάθεση σας για μία πρώτη γνωριμία με την πόλη. Διανυκτέρευση.
3
3η μέρα: ΠΑΛΕΡΜΟ – ΜΟΝΡΕΑΛΕ
Πρωινό μπουφέ στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για τον λόφο του Μονρεάλε, όπου δεσπόζει ο επιβλητικός Καθεδρικός Ναός (6.000 τ.μ.) με τα θαυμάσια ψηφιδωτά βυζαντινής τέχνης. Επιστροφή στο Παλέρμο. Η περιήγησή μας θα αρχίσει από το Βασιλικό Παλάτι –έδρα των Νορμανδών βασιλέων της Σικελίας και σήμερα του Κοινοβουλίου της, και θα συνεχιστεί με τον Καθεδρικό Ναό, την Πιάτσα Πρετόρια με το «Σιντριβάνι της Ντροπής» και το μέγαρο της Γερουσίας, την εκκλησία της Μαρτοράνα με τα περίφημα βυζαντινά ψηφιδωτά, το θέατρο Μάσιμο και την πλατεία με το Πολυθέαμα Γαριβάλδη. Επιστροφή το μεσημέρι στο ξενοδοχείο και απόγευμα ελεύθερο. Διανυκτέρευση.
4
4η μέρα: ΠΑΛΕΡΜΟ – ΚΕΦΑΛΟΥ – ΤΑΟΡΜΙΝΑ – ΚΑΤΑΝΙΑ
Πρωινό μπουφέ στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για την πανέμορφη και κοσμοπολίτικη Ταορμίνα (Ταυρομένιον), με θέα το Ιόνιο. Καθ οδών θα επισκεφθούμε τη γραφικότατη Κεφαλού, με την γραφική Πιάτσα Ντουόμο και τον Καθεδρικό Ναό (12ος-15ος αι.), και τα βυζαντινά ψηφιδωτά. Νωρίς το μεσημέρι άφιξη στην Ταορμίνα, τόπος καλλιτεχνών, μποέμ και συγγραφέων, τόπος έμπνευσης και ρεμβασμού, η αρχαία αποικία των Ναξίων ασκεί ακαταμάχητη έλξη στον επισκέπτη. Περνώντας την Πόρτα Μεσίνα, θα δούμε το Παλάτσο Κορβάια, που αποτέλεσε έδρα του πρώτου Σικελικού Κοινοβουλίου (1410), το αρχαίο ελληνικό θέατρο, με πανοραμική θέα στη θάλασσα και την Αίτνα, και διαμέσου της Κόρσο Ουμπέρτο, θα καταλήξουμε στην κεντρική πλατεία Πιάτσα Νόβε Απρίλε με την εκκλησία του Αγίου Αυγουστίνου και τον Πύργο του Ρολογιού. Αργά το απόγευμα άφιξη στο ξενοδοχείο μας στην Κατάνια. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
5
5η μέρα: ΚΑΤΑΝΙΑ - ΣΥΡΑΚΟΥΣΕΣ – ΟΡΤΥΓΙΑ (ξενάγηση)
Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για τις Συρακούσες. Ξενάγηση στο αρχαιολογικό πάρκο της Νεάπολης, όπου θα δούμε τον Βωμό του Ιέρωνα, το «Αφτί του Διονύσου» στα Λατομεία του Παραδείσου, το αρχαίο θέατρο, το Νυμφαίο και το ρωμαϊκό αμφιθέατρο. Ακολουθεί επίσκεψη στο ιστορικό κέντρο της πόλης, που βρίσκεται πάνω στο νησάκι Ορτυγία, όπου θα θαυμάσουμε τον Ναό του Απόλλωνα, την Πλατεία Αρχιμήδη με την Κρήνη της Αρτέμιδος, τον Καθεδρικό Ναό –μετατροπή του αρχαίου Ναού της Αθηνάς σε χριστιανική εκκλησία–, τη Βασιλική της Σάντα Λουτσία με τον αριστούργημα του Καραβάτζιο «Η ταφή της Σάντα Λουτσία», και θα καταλήξουμε στην Πηγή της Αρέθουσας με τους παπύρους μέσα στο νερό. Χρόνος ελεύθερος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας αργά το απόγευμα. Διανυκτέρευση
6
6η μέρα: ΚΑΤΑΝΙΑ(ξενάγηση) - AITNA - ΑΘΗΝΑ
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Πανοραμική περιήγηση στην πόλη της Κατάνιας, δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στην Σικελία μετά το Παλέρμο, στις ανατολικές ακτές του νησιού στο Ιόνιο Πέλαγος. Στο ιστορικό κέντρο της πόλης θα δούμε την Piazza del Duomo ή αλλιώς το Σιντριβάνι του Ελέφαντα, ένα γλυπτό από μαύρη λάβα της Αίτνας, τον Καθεδρικός ναός της Αγίας Αγάθης, πολιούχος της πόλη και το Castello Ursinο του 13ου αι. που στεγάζει το μουσείο Civico. Αναχώρηση για την Αίτνα, το μεγαλύτερο και υψηλότερο ενεργό ηφαίστειο στην Ευρώπη (3.350 μ.). Χρόνος ελεύθερος ως την ώρα που θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο της Κατάνια για την πτήση της επιστροφής στην Αθήνα.

Περιλαμβάνονται

Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης Αθήνα – Κατάνια – Αθήνα με τις απευθείας πτήσεις της Aegean Airlines.
Πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας για τις μεταφορές και μετακινήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
Διαμονή σε επιλεγμένα ποιοτικά ξενοδοχεία 4*, κεντρικά σε Παλέρμο και Κατάνια:

(Hotel Della Valle Αgrigento, Hotel Federico II Central Palace στο Παλέρμο, Hotel Catania Sea Palace).

Πρωινό μπουφέ καθημερινά.
Δώρο: Ένα δείπνο στο ξενοδοχείο του Ακράγαντα την 1η μέρα.
Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής.
Tοπικοί ξεναγοί στον αρχαιολογικό χώρο των Συρακουσών & του Ακράγαντα.
Έμπειρος αρχηγός - συνοδός του γραφείου μας.
Ασφάλεια αστικής/επαγγελματικής ευθύνης.
Φ.Π.Α.
Μια χειραποσκευή μέχρι 8 κιλά.
Μια βαλίτσα μέχρι 23 κιλά.

Δεν Περιλαμβάνονται

• Φόροι αεροδρομίων & ξενοδοχείων (215€). • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, θεάματα και γενικά όπου απαιτείται. • Ό,τι ρητά αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο. • Checkpoints (30€).

Σημειώσεις

ΠΤΗΣΕΙΣ

ΑΘΗΝΑ  – ΚΑΤΑΝΙΑ   19/04 GQ 1904 05:00 05:30

ΚΑΤΑΝΙΑ – ΑΘΗΝΑ    23/04 GQ 2305 20:30 23:00

 

 • Σημειώσεις:
 • Διαφοροποίηση στη ροή – σειρά των επισκέψεων του προγράμματος, ενδέχεται να γίνει χωρίς να παραλειφθεί καμία επίσκεψη.
 • Με την συμμετοχή σας στο ταξίδι αποδέχεστε τους όρους συμμετοχής που αναφέρονται στην ιστοσελίδα μας.

…εσείς το ξέρατε;

 

 

«Ομιλείτε Γκρίκο;», ή αλλιώς, όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη μοναδική ελληνική διάλεκτο που τείνει να ξεχαστεί

 • Οι Έλληνες κάτοικοι των ελληνόφωνων χωριών της Κάτω Ιταλίας όχι μόνο αποτελούν την κύρια ελληνική μειονότητα της νότιας Ιταλίας, αλλά θεωρούνται πως είναι οι εναπομείναντες πληθυσμοί των ελληνικών αποικιών της αρχαιότητας, της Μεγάλης Ελλάδας (Magna Graecia) και των μετέπειτα Βυζαντινών κατοίκων. Την ίδια στιγμή, είναι οι θεματοφύλακες μιας διαλέκτου που κατάφερε να διατηρηθεί ζωντανή χάρη στην επιμονή, τα τραγούδια, τις παραδόσεις, τα ήθη και τα έθιμά τους.

 

 • Οι διάλεκτοι που συναντώνται τόσο στην περιοχή της Μποβεσία, στη νότια άκρη της Καλαβρίας, όσο και στο Σαλέντο της Απουλίας παρουσιάζουν μεταξύ τους κάμποσες ομοιότητες, συγχρόνως όμως φέρουν και αρκετές διαφορές.

 

 • Οι επικρατέστερες θεωρίες των γλωσσολόγων για την προέλευση των ελληνικών αυτών διαλέκτων είναι δύο: Η πρώτη τις αποδίδει στη γλώσσα των βυζαντινών εποίκων του 9ου αιώνα, οι οποίοι εγκαταστάθηκαν από τις περιοχές της Πελοποννήσου, Ηπείρου, Στερεάς Ελλάδας και Πόντου στις χερσονήσους Καλαβρίας και Απουλίας. Αντίθετα, άλλοι γλωσσολόγοι ανάγουν τις ρίζες τους στον αποικισμό της Μεγάλης Ελλάδας του 8ου αι. π.Χ. καθώς βρίσκουν να καθρεφτίζονται στη χρήση της γλώσσας δωρικά στοιχεία που κατά την εκτίμησή τους κρατούν από τότε.

 

 • Ως τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, οι κάτοικοι μιλούσαν αποκλειστικά τα Γκρίκο διατηρώντας μέσω της προφορικής χρήσης τη γλωσσική αυτή παρακαταθήκη. Ωστόσο, ο Μουσολίνι ανάγκασε τους Ελληνόφωνους να χρησιμοποιούν μονάχα την ιταλική γλώσσα, απειλώντας τους παραβάτες ακόμα και με απαγχονισμό!

 

 • Ιταλικός νόμος του 1999 αναγνώρισε τις κοινότητες του Σαλέντο και των Γκρίκο της Καλαβρίας ως ελληνικές εθνικές και γλωσσικές μειονότητες. Παρόλα αυτά, τα Γκρεκάνικα χρησιμοποιούνται από λιγότερους από 1000 ανθρώπους, κυρίως στα χωριά της Καλαβρίας με τα τραγούδια να διασώζουν ακόμα και σήμερα αυτόν τον ανεκτίμητο γλωσσικό θησαυρό.

 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter μας