Κεφαλού, Ταορμίνα, Συρρακούσες & Ορτυγία, Αίτνα
Κλασικός Γύρος Σικελίας
Γύρος της Σικελίας
Σικελία.Μεγαλύτερο νησί της Ευρώπης. Χωρίζεται από την ηπειρωτική Ιταλία με τα στενά της Μεσσήνης, όπου σύμφωνα με τη μυθολογία, καραδοκούσαν η Σκύλλα και η Χάρυβδη.
Είναι πλούσια σε ιστορία αιώνων και κληρονόμος όλων των πολιτισμών που πέρασαν από τα ηφαιστειογενή εδάφη της. Οι Έλληνες, οι Φοίνικες, οι Καρχηδόνιοι, οι Ρωμαίοι, οι Βυζαντινοί, οι Άραβες, οι Νορμανδοί, οι Φράγκοι, οι Ισπανοί, όλοι έχουν επιδράσει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στην αρχιτεκτονική και στα εξαιρετικής αξίας μνημεία της. Οι αρχαιοελληνικοί ναοί συναντούν τα βυζαντινά τείχη και η αραβική αρχιτεκτονική τα μπαρόκ κτίρια.
Σικελία
Ο Μεγάλος Γύρος Σικελίας. Στο μεγαλύτερο νησί της Μεσογείου και της Ευρώπης, στο πιο νότιο σημείο της Ιταλίας, θάλασσα, ήλιος και Ιστορία γίνονται ένα και η καλλιτεχνική αρτιότητα του παρελθόντος μπερδεύεται με τη διαβόητη μαφία που ακόμη ταλανίζει τη Σικελία. Εδώ, βέβαια, βρίσκεται για τους Έλληνες μια δεύτερη «πατρίδα» λόγω της Magna Grecia.Σικελία .
Δεν είναι όμως μόνον η Ιστορία που κάνει τους χιλιάδες καλοκαιρινούς επισκέπτες να γοητεύονται από το νησί, είναι και η μεσογειακή του ομορφιά, με μαγευτικές παραλίες και τουριστικά θέρετρα, όπως η Taormina, που αποτελούν τους πιο δημοφιλείς προορισμούς ολόκληρης της Ιταλίας.
Πλέον μάλιστα έχουν ανοίξει πολλές νέες επιχειρήσεις σε κάποια από τα πιο ωραία παλάτια του, ενώ ενισχύεται και ο αγροτουρισμός, με καταλύματα σε γεωργικές εκτάσεις, γεγονός που ρίχνει φως στην «κρυφή» αγροτική Σικελία. Ακόμη ένας λόγος, τέλος, για να την επισκεφθείτε είναι και η ασυμβίβαστα υψηλής ποιότητας κουζίνα της.


-
Προορισμός
-
ΑναχωρήσειςΑπό Αθήνα
-
Ώρες αναχώρησηςA3 672 ΑΘΗΝΑ - ΚΑΤΑΝΙΑ 15.20 - 16.05
-
Ώρα επιστροφήςA3 673 ΚΑΤΑΝΙΑ -ΑΘΗΝΑ 19.25 - 21.55
-
Ημερομηνίες Αναχώρησης11, 18, 25 Ιουλίου 23 01, 08, 15, 22, 29 Αυγούστου ’23
Περιλαμβάνονται
(Hotel Della Valle Αgrigento, Hotel Federico II Central Palace στο Παλέρμο, Hotel Catania Sea Palace).
1 η μέρα: ΑΘΗΝΑ – ΚΑΤΑΝΙΑ – ΑΚΡΑΓΑΝΤΑΣ
2 η μέρα: ΑΚΡΑΓΑΝΤΑΣ(ξενάγηση) - ΕΡΙΤΣΕ - ΤΡΑΠΑΝΙ - ΠΑΛΕΡΜΟ
3η μέρα: ΠΑΛΕΡΜΟ – ΜΟΝΡΕΑΛΕ
4η μέρα: ΠΑΛΕΡΜΟ – ΚΕΦΑΛΟΥ – ΤΑΟΡΜΙΝΑ – ΚΑΤΑΝΙΑ
5η μέρα: ΚΑΤΑΝΙΑ - ΣΥΡΑΚΟΥΣΕΣ – ΟΡΤΥΓΙΑ (ξενάγηση)
6η μέρα: ΚΑΤΑΝΙΑ(ξενάγηση) - AITNA - ΑΘΗΝΑ
Περιλαμβάνονται
(Hotel Della Valle Αgrigento, Hotel Federico II Central Palace στο Παλέρμο, Hotel Catania Sea Palace).
Δεν Περιλαμβάνονται
Σημειώσεις
ΠΤΗΣΕΙΣ
ΑΘΗΝΑ – ΚΑΤΑΝΙΑ 19/04 GQ 1904 05:00 05:30
ΚΑΤΑΝΙΑ – ΑΘΗΝΑ 23/04 GQ 2305 20:30 23:00
- Σημειώσεις:
- Διαφοροποίηση στη ροή – σειρά των επισκέψεων του προγράμματος, ενδέχεται να γίνει χωρίς να παραλειφθεί καμία επίσκεψη.
- Με την συμμετοχή σας στο ταξίδι αποδέχεστε τους όρους συμμετοχής που αναφέρονται στην ιστοσελίδα μας.
…εσείς το ξέρατε;
«Ομιλείτε Γκρίκο;», ή αλλιώς, όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη μοναδική ελληνική διάλεκτο που τείνει να ξεχαστεί
- Οι Έλληνες κάτοικοι των ελληνόφωνων χωριών της Κάτω Ιταλίας όχι μόνο αποτελούν την κύρια ελληνική μειονότητα της νότιας Ιταλίας, αλλά θεωρούνται πως είναι οι εναπομείναντες πληθυσμοί των ελληνικών αποικιών της αρχαιότητας, της Μεγάλης Ελλάδας (Magna Graecia) και των μετέπειτα Βυζαντινών κατοίκων. Την ίδια στιγμή, είναι οι θεματοφύλακες μιας διαλέκτου που κατάφερε να διατηρηθεί ζωντανή χάρη στην επιμονή, τα τραγούδια, τις παραδόσεις, τα ήθη και τα έθιμά τους.
- Οι διάλεκτοι που συναντώνται τόσο στην περιοχή της Μποβεσία, στη νότια άκρη της Καλαβρίας, όσο και στο Σαλέντο της Απουλίας παρουσιάζουν μεταξύ τους κάμποσες ομοιότητες, συγχρόνως όμως φέρουν και αρκετές διαφορές.
- Οι επικρατέστερες θεωρίες των γλωσσολόγων για την προέλευση των ελληνικών αυτών διαλέκτων είναι δύο: Η πρώτη τις αποδίδει στη γλώσσα των βυζαντινών εποίκων του 9ου αιώνα, οι οποίοι εγκαταστάθηκαν από τις περιοχές της Πελοποννήσου, Ηπείρου, Στερεάς Ελλάδας και Πόντου στις χερσονήσους Καλαβρίας και Απουλίας. Αντίθετα, άλλοι γλωσσολόγοι ανάγουν τις ρίζες τους στον αποικισμό της Μεγάλης Ελλάδας του 8ου αι. π.Χ. καθώς βρίσκουν να καθρεφτίζονται στη χρήση της γλώσσας δωρικά στοιχεία που κατά την εκτίμησή τους κρατούν από τότε.
- Ως τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, οι κάτοικοι μιλούσαν αποκλειστικά τα Γκρίκο διατηρώντας μέσω της προφορικής χρήσης τη γλωσσική αυτή παρακαταθήκη. Ωστόσο, ο Μουσολίνι ανάγκασε τους Ελληνόφωνους να χρησιμοποιούν μονάχα την ιταλική γλώσσα, απειλώντας τους παραβάτες ακόμα και με απαγχονισμό!
- Ιταλικός νόμος του 1999 αναγνώρισε τις κοινότητες του Σαλέντο και των Γκρίκο της Καλαβρίας ως ελληνικές εθνικές και γλωσσικές μειονότητες. Παρόλα αυτά, τα Γκρεκάνικα χρησιμοποιούνται από λιγότερους από 1000 ανθρώπους, κυρίως στα χωριά της Καλαβρίας με τα τραγούδια να διασώζουν ακόμα και σήμερα αυτόν τον ανεκτίμητο γλωσσικό θησαυρό.