Top
 

Μεξικό Riviera Mayas

Αζδέκοι & Κονκισταδόρες
Μεξικό Riviera Mayas
1750€ κατ'άτομο

Μεξικό Riviera Mayas


Όσες παραλλαγές κι αν σκεφτεί κανείς για το Μεξικό σίγουρα δεν φτάνουν για να αποτυπώσει την ποικιλομορφία μιας από τις μεγαλύτερες χώρες της Αμερικανικής ηπείρου. Το πλούσιο ιστορικό παρελθόν των προκολομβιανών πολιτισμών, οι εναλλαγές του τοπίου, η πολιτιστική κληρονομιά των Ισπανών κατακτητών με τα παράξενα ήθη κι έθιμα, το αμάλγαμα της τέχνης (μουσική, αρχιτεκτονική, ζωγραφική) και φυσικά το επαναστατικό ταμπεραμέντο του λαού κάνουν το Μεξικό τον απόλυτο ταξιδιωτικό προορισμό.

Αποικιακό Μεξικό. Το πρόγραμμα που κρατάτε στα χέρια σας είναι το απαύγασμα πολύχρονων εξερευνήσεων αυτής της χώρας. Ένας συνδυασμός που περικλείει μέσα του όλη τη γλύκα των αποικιακών πόλεων του βορρά με την μοναδική αρχιτεκτονική, τη νωχέλια των ηλιόλουστων patio την ώρα του μεσημεριού, τις μελωδίες και τον ρυθμό των τροβαδούρων και τα ταφικά μνημεία αιμοσταγών Αζδέκων. Το Μεξικό είναι από μόνο του μια εμπειρία και σε αυτό το ταξίδι κάθε μέρα είναι αποκάλυψη. Αν λαχταράτε ένα ταξίδι ζωής, τότε δεν έχετε πάρα να μας ακολουθήσετε.

Μεξικό Riviera Mayas 9 μέρες SUMMER 2023

Τα TOP  του ταξιδιού

 • Πτήσεις με KLM  -BRITISH AIRWAYS – ΙΒΕΡΙΑ
 • Επιλεγμένα ξενοδοχεία 4* & 5*

Ξενοδοχείο Barcelo 5* στο Μέξικο Σίτυ

 • Ημιδιατροφή καθημερινά
 • Επίσκεψη στις αποικιακές πόλεις του Βορρά Κερέταρο, Σαν Μιγκέλ δε Αλιέντε και Γουαναχουάτο
 • Επίσκεψη στο Πατσκουάρο, την πόλη με την ινδιάνικη ατμόσφαιρα
 • Ξενάγηση στην γραφική Μορέλια, πόλη – μουσείο – μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco
 • Ενδελεχείς ξεναγήσεις στην πόλη του Μεξικό με το αρχαιολογικό Μουσείο και το σπίτι – μουσείο της Φρίντας Κάλο και βαρκάδα στο Χοτσιμίλκο
 • Ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο του Τεοτιχουακάν και στην Παναγία της Γουαδελούπης
 • Επίσκεψη στις πόλεις Τάσκο, Γκερνεβάκα και Πουέμπλα
 • Ένα καλοσχεδιασμένο πλούσιο πρόγραμμα με τα κορυφαία αξιοθέατα της χώρας
 • Έμπειρος αρχηγός/συνοδός
 • Προορισμός
 • Ώρες αναχώρησης
  Όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
 • Ώρα επιστροφής
  Όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
 • Ημερομηνίες Αναχώρησης
  12/08

Περιλαμβάνονται

Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό
Έξι διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Barcelo Maya Grand Resort 5* All Inclusive
Ασφαλή μεταφορικά μέσα για τις μετακινήσεις από/προς τα αεροδρόμια του εξωτερικού και για όλες τις εσωτερικές μετακινήσεις του προγράμματος
Περιηγήσεις, επισκέψεις, εκδρομές, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
Έλληνας αρχηγός-συνοδός
Ασφάλεια αστικής ευθύνης
1
1η μέρα: Αθήνα - Πόλη του Μεξικού - Κανκούν
Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση με ενδιάμεσους σταθμούς για Κανκούν.
2
2η μέρα: Κανκούν - Riviera Maya
Άφιξη στην Κανκούν. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στην πασίγνωστη Μεξικανική Ριβιέρα ή Riviera Mayas με τις ειδυλλιακές αμμουδιές και τα ζεστά νερά. Διανυκτέρευση.
3
3η μέρα: Riviera Maya - Αρχαιολογικός χώρος Τουλούμ, Περιήγηση - Riviera Maya
Πρωινή επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο της Τουλούμ, της μοναδικής πόλης του πολιτισμού των Μάγιας που είναι κτισμένη στην ακτή. Το όνομά της σημαίνει "περίβολος" ή "τείχος". Ήταν μια από τις τελευταίες πόλεις των Μάγιας - άκμασε από το 1200 μ.Χ. μέχρι την άφιξη των Ισπανών - και τα αρχαιολογικά της μνημεία είναι πολύ καλά διατηρημένα. Αποτελεί μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO και ένα δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατο. Χρόνος ελεύθερος και επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
4
4η μέρα: Riviera Maya, Εκδρομή σε Τσιτσέν Ιτζά, Κολύμπι σε Σενότα, Βαγιαδολίδ

Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για την αρχαιολογική ζώνη του Τσιτσέν Ιτζά με τις τεράστιες πυραμίδες και τα αφιερωμένα στους θεούς θυσιαστήρια. Ήταν η ιερότερη πόλη των Mάγιας και μετέπειτα πολιτιστικό και θρησκευτικό κέντρο των Tολτέκων, κτισμένο τον 5ο π.X. αιώνα. Το Τσιτσέν Ιτζά θεωρείται υπόδειγμα αρχιτεκτονικής και εφαρμογής των επιστημονικών γνώσεων της εποχής. Γύρω στο 900 μ.X. εγκαταλείφθηκε από τους Mάγιας, αλλά έναν αιώνα αργότερα ανοικοδομήθηκε από τους Tολτέκους. Ο ναός Kουκουλκάν, το γήπεδο της μπάλας, ο ναός των Πολεμιστών και ο ναός του Ιαγουάρου είναι μερικά από τα αξιοθέατα που θα επισκεφθούμε στην περιοχή αυτή. Στα περίχωρα βρίσκεται ένα πηγάδι με ζοφερή όψη, που κάποτε συνδεόταν με ανθρωποθυσίες. Από εδώ προέρχεται το όνομα της πόλης, καθώς Τσιτσέν σημαίνει "στόμα πηγαδιού". Μετά την επίσκεψή μας στον αρχαιολογικό χώρο θα έχουμε την ευκαιρία να κολυμπήσουμε σε μια σενότα/πηγάδι. Συνεχίζουμε για την κουκλίστικη πόλη Βαγιαδολίδ με το πανέμορφο ιστορικό της κέντρο. Επίσκεψη στην πόλη και επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

5
5η - 7η μέρες: Riviera Maya, Ελεύθερες μέρες
Ελεύθερες μέρες για χαλάρωση και κολύμπι στις κατάλευκες αμμουδερές παραλίες με τους φοίνικες και τα κρυστάλλινα νερά.
6
8η μέρα: Riviera Maya - Κανκούν Πτήση για την Αθήνα
Νωρίς σήμερα το πρωί μεταφορά στο αεροδρόμιο της Κανκούν και επιβίβαση στην πτήση για την Αθήνα
7
9η μέρα: Άφιξη στην Αθήνα

Περιλαμβάνονται

Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό
Έξι διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Barcelo Maya Grand Resort 5* All Inclusive
Ασφαλή μεταφορικά μέσα για τις μετακινήσεις από/προς τα αεροδρόμια του εξωτερικού και για όλες τις εσωτερικές μετακινήσεις του προγράμματος
Περιηγήσεις, επισκέψεις, εκδρομές, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
Έλληνας αρχηγός-συνοδός
Ασφάλεια αστικής ευθύνης

Δεν Περιλαμβάνονται

Φόροι αεροδρομίων, επίναυλος καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά, ταξιδιωτική ασφάλεια για ταξιδιώτες έως 75 ετών: 900 €
Τοπικοί φόροι 250 € Πέσος (περίπου 11€), πληρώνονται τοπικά
Ό,τι δεν αναγράφεται στο πρόγραμμα ή αναγράφεται ως προαιρετικό, προτεινόμενο κλπ.

Η Ιστορία του Μεξικού

Η προέλευσή της ονομασίας του Μεξικού ίσως προέρχεται από τη λέξη Μέξτλι ή Μεχίτλι, την ιερή ονομασία του θεού του πολέμου και προπάτορα των Αζτέκων, τον Ουϊτζιλοπότστλι. Με βάση αυτή την εικασία, η λέξη Μέξικο σημαίνει τον « χώρο που ζει ο Μεχίτλι».

Υπήρχαν δύο πολιτισμοί πριν από την εμφάνιση των Ισπανών κατακτητών στο Μεξικό, ένα στο βορρά, των Τολτέκων και ένα στο νότο, των Μάγια. Τα δύο βασίλεια είχαν καλές σχέσεις. Το βασίλειο όμως των Τολτέκων καταστράφηκε από τις επιδρομές των φυλών του βορρά και τις δικές τους εσωτερικές αντιθέσεις, τον 12ο – 13ο αιώνα. Την ίδια εποχή εμφανίζονται οι Αζτέκοι, της ίδιας φυλής με τους Τολτέκους.

Το 1810 ένας μεξικάνος ιερέας, o Μιγκέλ Ιντάλγκο ι Κοστίγια ξεκίνησε την επανάσταση εναντίον των Ισπανών. Συμπτωματικά , το 1821 ο τότε Ισπανός διοικητής εξέδωσε διάταγμα για την ανεξαρτησίας του Μεξικού. Εως το 1855 μάστιζαν το Μεξικό πόλεμοι, κυρίως με τις ΗΠΑ, με αποτέλεσμα  πολλές εκτάσεις να χαθούν απο την κυριαρχία του Μεξικόύ.  Τελικά το 1863 ύστερα από πιέσεις του Ναπολέοντα Γ΄ δέχθηκε ο Αυστριακός Αυτοκράτορας δέχθηκε το στέμμα του Μεξικού.  Ο γαλλικός στρατός μπαίνει σαν κατακτητής στο Μεξικό το 1864 για να  κυματίσει και πάλι η  σημαία της λευτεριάς των Μεξικανών 3 χρόνια μετά, από το Χουάρες.  Την ημέρα που ο Γαλλικός στρατός έφυγε επιτέλους από το Μεξικό,   ο Μαξιμιλιανός τουφεκίστηκε. Ηταν  19 Ιουνίου του 1867. Από τότε το Μεξικό είναι ανεξάρτητο, παρόλο ότι πολλές φορές οι γειτονικές του χώρες το επιβουλεύθηκαν. Το Μεξικό ανέθρεψε από τότε λαϊκούς ηγέτες, όπως τον Μπενίτο Χουάρες, τον Πάντσο Βίγια, τον Εμιλιάνο Ζαπάτα.

Είναι μια περήφανη και πονεμένη χώρα, με κατοίκους ζεστούς και φιλότιμους, που τραγουδούν και χορεύουν τους πόνους και  τις χαρές τους. Είναι μια χώρα όμορφη, ηλιόλουστη, εξωτική και φιλόξενη. Θα σας αρέσει η κουλτούρα της, η ξεγνοιασιά της, και η  οικονομική πολυτέλεια που προσφέρει στον τουρίστα.

Δίκλινο3ο άτομο έως 12 ετώνΜονόκλινο
Τιμή κατ' άτομο Για τις 10 πρώτες κρατήσεις1.750 €1.500€2.350€

Εγγραφείτε στο Newsletter μας