Top
 

Ρουμανία απευθείας από Ηράκλειο

ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ – ΚΑΡΠΑΘΙΑ – ΤΡΑΝΣΥΛΒΑΝΙΑ - (ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ)
Ρουμανία απευθείας από Ηράκλειο
650€ κατ'άτομο
ΕΙΔΙΚΗ EARLY BOOKING ΤΙΜΗ ΓΙΑ ΤΙΣ 15 ΠΡΩΤΕΣ ΘΕΣΕΙΣ

Ρουμανία απευθείας από Ηράκλειο 
Ρουμανία. Τη  χώρα των υπέροχων ανθρώπων, των πλούσιων παραδόσεων και της πανέμορφης εξοχής!

 Ένα ταξίδι το στη Ρουμανία απευθείας από Ηράκλειο δεν μοιάζει με κάποιο συνηθισμένο. Και τούτο γιατί η Ρουμανία είναι σταυροδρόμι φυλών και πολιτισμών, γλωσσικών διαφοροποιήσεων και θρησκευτικών αποκλίσεων, που δεν συναντιούνται αλλού στη Βαλκανική, ακόμη και στην Ευρώπη ολόκληρη.

Σήμερα η Ορθόδοξη Ρουμανία αποτελεί ένα από τα πιο δραστήρια κράτη της Ευρώπης κι είναι αναμφισβήτητο ότι η οικονομική άνοδος καθώς και ο πολιτιστικός της ρόλος οφείλεται κατά κύριο λόγο στο χαρακτήρα του λαού της που εργάζεται εντατικά. Πιο γοητευτική η περιοχή της Τρανσυλβανίας, εκεί που ακόμη και σήμερα ο μύθος του Κόμη Δράκουλα εξακολουθεί και συναρπάζει. Η μεσαιωνική πόλη Μπρασόβ, γοητεύει τον επισκέπτη.

Το πολιτιστικό πανόραμα της χώρας συμπληρώνουν οι πλούσια διακοσμημένες προσόψεις των μεγάρων στο Βουκουρέστι , το οποίο , με τις πρόσφατες πινελιές μοντέρνας αρχιτεκτονικής αποπνέει την ατμόσφαιρα μιας σύγχρονης Μεγαλούπολης.

 

13-17.06.23 Ρουμανία_απευθείας_από_Ηράκλειο

 • Προορισμός
 • Αναχωρήσεις
  Ηράκλειο Κρήτης
 • Ώρες αναχώρησης
  13/6 Τρίτη Ηράκλειο – Bουκουρέστι 09:40 – 11:00
 • Ώρα επιστροφής
  17/6 Σάββατο Βουκουρέστι – Ηράκλειο 19:00 – 20:50
 • Ημερομηνίες Αναχώρησης
  Τρίτη 13 Ιουνίου έως Σάββατο 17 Ιουνίου.

Περιλαμβάνονται

Αεροπορικά εισιτήρια Ηράκλειο – Βουκουρέστι – Ηράκλειο με απ’ ευθείας πτήση
Φόροι αεροδρομίων, καυσίμων και ασφαλείας
Βαλίτσα 20κ. και χειραποσκευή 8κ και προσωπικό αντικείμενο.
Οι μεταφορές από και προς το αεροδρόμιο του Βουκουρεστίου με κλιματιζόμενο πούλμαν.
4 διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένο ξενοδοχείο Hotel Rin Center 4**** or similar similar σε δίκλινα Superior δωμάτια
Πλούσιο πρωινό μπουφέ καθημερινά.
Περιήγηση στην πόλη του Βουκουρεστίου & επίσκεψη σε Mall & περιπατητική ξενάγηση στο κέντρο της πόλης.
Ολοήμερη εκδρομή στα Καρπάθια – Σινάια – Πρεντεάλ – Πύργος του Δράκουλα – Μπρασόβ
Ξενάγηση στο Ιστορικό κέντρο της Πόλης.
Εκδρομή στο Μουσείο του Χωριού – Πάρκο Χεραστράου
Ελληνόφωνος διπλωματούχος ξεναγός - συνοδός του γραφείου μας σε όλη τη διάρκεια της εκδρομής.

O Έλληνας επαγγελματίας ξεναγός μας σας ακολουθεί από το Ηράκλειο και επιστρέφει μαζί σας στο Ηράκλειο

Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
Φ.Π.Α.
1
1η ημέρα, 13/06 Τρίτη: Ηράκλειο – Βουκουρέστι – περιήγηση στην Πόλη & Μall – περίπατος στο κέντρο του Βουκουρεστίου.
Αναχώρηση από Ηράκλειο με απευθείας πτήση, και άφιξη στην Πρωτεύουσα της Ρουμανίας, το Βουκουρέστι. Έχει χαρακτηριστεί « μικρό Παρίσι » για την ομορφιά και την αριστοκρατικότητά του. Ξεκινάμε με το γύρο της πόλης. Θα δούμε το Σπίτι του Ελεύθερου Τύπου, την Αψίδα του Θριάμβου, το κτίριο στο οποίο στεγάζεται η Κυβέρνηση της Ρουμανίας, την Πλατεία στην οποία ξεκίνησε η επανάσταση το 1989 όπου είναι ακόμα φανερά τα σημάδια των γεγονότων, το Πανεπιστήμιο, το Εθνικό Θέατρο, το Σπίτι του Στρατού, το Δημαρχείο, την Όπερα, το Μέγαρο μουσικής, το ποτάμι Ντουμπόβιτσα, το οποίο διασχίζει την πόλη. Επόμενός μας σταθμός θα είναι το μεγαλύτερο πολυκατάστημα της πόλης, όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για ψώνια και για αλλαγή χρημάτων στο νόμισμα της χώρας. Τέλος, θα περπατήσουμε στο Ιστορικό κέντρο του Βουκουρεστίου, όπου θα δούμε την Ελληνική εκκλησία της Σταυροπόλεως, τη Ρωσική εκκλησία με τους μοναδικούς τρούλους, και ένα συνονθύλευμα κτιρίων, με άλλα να μας θυμίζουν την αρχιτεκτονική της Αρχαίας Ελλάδας και άλλα να δίνουν στο Βουκουρέστι τον αέρα μιας σύγχρονης Ευρωπαϊκής Μεγαλούπολης. Μετάβαση στο ξενοδοχείο και Διανυκτέρευση.
2
η ημέρα, 14/06 Τετάρτη : Βουκουρέστι – Καρπάθια – Σινάια – Πρεντεάλ – Πύργος του Δράκουλα – Μπρασόβ – Βουκουρέστι.
Μετά το πρωινό θα ξεκινήσουμε για τα βουνά των Καρπαθίων διασχίζοντας την πεδιάδα του Δούναβη που είναι και η μεγαλύτερη της χώρας, στη διαδρομή θα δούμε τις απέραντες καλλιέργειες όσο και τις πετρελαιοπηγές που υπάρχουν στην περιοχή. Μετά από μία ευχάριστη διαδρομή μέσα στα καταπράσινα δάση θα φτάσουμε στη Σινάια το Μαργαριτάρι των Καρπαθίων, το οποίο είναι το πιο κοσμοπολίτικο χειμερινό τουριστικό θέρετρο της χώρας. Πρώτος μας σταθμός θα είναι το Παλάτι Πέλες, θερινή κατοικία των βασιλιάδων της Ρουμανίας, θεωρείται το στολίδι της περιοχής. Η Επόμενή μας στάση θα είναι στο όμορφο Μοναστήρι της Σινάιας, χτισμένο από τον Μιχαήλ Κατακουζινό το 17ο αιώνα, στο οποίο μπορούμε να θαυμάσουμε τόσο την αρχιτεκτονική όσο και τις μοναδικές αγιογραφίες του. Έπειτα θα περάσουμε από την ψηλότερη πόλη της χώρας και τουριστικό θέρετρο του Πρεντεάλ με υψόμετρο 1.110 μ. φτάνοντας στο Θρυλικό Πύργο του Δράκουλα των Καρπαθίων, ο οποίος δεσπόζει στην περιοχή θυμίζοντάς μας την ιστορία του παρελθόντος. Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε προς την πόλη του Μπρασόβ κάνοντας το γύρο της πόλης θα θαυμάσουμε την Εκκλησία του Αγίου Νικολάου με το πρώτο Ρουμάνικο σχολείο, την κεντρική Πλατεία με το κτίριο του Ιστορικού μουσείου, το Δημαρχείο, τη Νομαρχία, το Δραματικό θέατρο, κτίρια τα οποία ξεχωρίζουν για τη μοναδική αρχιτεκτονική τους, τη Μαύρη Εκκλησία, η μεγαλύτερη γοτθικού ρυθμού στα Βαλκάνια. Το βράδυ επιστροφή στο Βουκουρέστι. Διανυκτέρευση.
3
3η ημέρα, 15/06 Πέμπτη: Βουκουρέστι, ξενάγηση στο Ιστορικό κέντρο
Θα δούμε τον Καθεδρικό Ναό του Βουκουρεστίου, χωρητικότητας 7000 πιστών, ένας από τους μεγαλύτερους ορθόδοξους Ναούς του κόσμου, ακολουθεί το Πατριαρχείο, θα ξεναγηθούμε μέσα στο Σπίτι του Λαού, το πιο επιβλητικό παλάτι της χώρας, το δεύτερο μεγαλύτερο κτίριο στον κόσμο μετά το Πεντάγωνο (HΠΑ), όπου σήμερα στεγάζεται το Κοινοβούλιο. Για τους μποέμ τύπους προτείνουμε μια βραδυά με γεύσεις και παραδοσιακούς Ρουμάνικους χορούς. Διανυκτέρευση.
4
4η ημέρα, 16/06 Παρασκευή: Βουκουρέστι (Μοναστήρι Τσερνίτσα - Δούναβης - Κωνστάντζα – Μαύρη Θάλασσα).
Ελεύθερη μέρα για να δείτε το Βουκουρέστι με τον δικό σας τρόπο. Σας προτείνουμε μια προαιρετική υπέροχη ημερήσια εκδρομή στη Μαύρη Θάλασσα. Πρώτος μας σταθμός θα είναι το μοναστήρι Τσερνίτσα,στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε ανατολικότερα όπου στη διαδρομή θα απολαμβάνουμε την μοναδική θέα του Δούναβη, που αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα ποτάμια του κόσμου, που διασχίζει 10 Ευρωπαικές χώρες. Φτάνοντας θα επισκεφτούμε την πόλη της Κωνστάντζας, το μοναδικό λιμάνι της χώρας και το δεύτερο μεγαλύτερο της Ευρώπης. Θα δούμε το καζίνο, την πλατεία Οβίντιου, την Ορθόδοξη Εκκλησία. Επόμενος μας σταθμός θα είναι το πιο κοσμοπολίτικο θερινό τουριστικό θέρετρο της Ρουμανίας, την Μαμάια με μία τεράστια αμμώδης παραλία Θα έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε μία βόλτα με το τελεφερίκ απ’ όπου φαίνεται από ψηλά η Μαύρη Θάλασσα. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο Βουκουρέστι. Χρόνος για ξεκούραση, διανυκτέρευση.  
5
5η ημέρα, 17/06 Σάββατο: Βουκουρέστι – Μουσείο Χωριού – Πάρκο Χεραστράου - Ηράκλειο.
Ελεύθερο πρωινό και κατά το μεσημεράκι αναχώρηση για το μοναδικό Μουσείο του Χωριού στο οποίο θα θαυμάσουμε την παραδοσιακή τοπική αρχιτεκτονική ξύλινων και πέτρινων σπιτιών που υπάρχουν σε ολόκληρη τη χώρα, συνεχίζουμε για το μεγαλύτερο πάρκο της χώρας, Χεραστράου στο οποίο θα δούμε τη μεγάλη λίμνη που υπάρχει, στη συνέχεια μεταφορά στο αεροδρόμιο. Αναχώρηση με απευθείας πτήση για Ηράκλειο.

Περιλαμβάνονται

Αεροπορικά εισιτήρια Ηράκλειο – Βουκουρέστι – Ηράκλειο με απ’ ευθείας πτήση
Φόροι αεροδρομίων, καυσίμων και ασφαλείας
Βαλίτσα 20κ. και χειραποσκευή 8κ και προσωπικό αντικείμενο.
Οι μεταφορές από και προς το αεροδρόμιο του Βουκουρεστίου με κλιματιζόμενο πούλμαν.
4 διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένο ξενοδοχείο Hotel Rin Center 4**** or similar similar σε δίκλινα Superior δωμάτια
Πλούσιο πρωινό μπουφέ καθημερινά.
Περιήγηση στην πόλη του Βουκουρεστίου & επίσκεψη σε Mall & περιπατητική ξενάγηση στο κέντρο της πόλης.
Ολοήμερη εκδρομή στα Καρπάθια – Σινάια – Πρεντεάλ – Πύργος του Δράκουλα – Μπρασόβ
Ξενάγηση στο Ιστορικό κέντρο της Πόλης.
Εκδρομή στο Μουσείο του Χωριού – Πάρκο Χεραστράου
Ελληνόφωνος διπλωματούχος ξεναγός - συνοδός του γραφείου μας σε όλη τη διάρκεια της εκδρομής.

O Έλληνας επαγγελματίας ξεναγός μας σας ακολουθεί από το Ηράκλειο και επιστρέφει μαζί σας στο Ηράκλειο

Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
Φ.Π.Α.

Δεν Περιλαμβάνονται

Δημοτικά τέλη 5€/άτομο για όλες τις νύχτες, ποτά, τηλέφωνα από τα ξενοδοχεία, εισιτήρια στα τελεφερίκ, είσοδοι σε μουσεία και αξιοθέατα και ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό, ιδιωτική ασφάλιση Interamerican και με καλύψεις έναντι covid +20€/άτομο.

Σημειώσεις

• Για να ταξιδέψετε χρειάζεται να έχετε μαζί σας ταυτότητα της τελευταίας 15ετίας με λατινικούς χαρακτήρες, ή διαβατήριο σε ισχύ, να μην λήγει για 6 μήνες από την ημ/νία επιστροφής σας.
• Για παιδιά κάτω των 12 ετών και εργαζόμενους σε σώματα ασφαλείας απαιτείται διαβατήριο.
• Ο κάθε επιβάτης είναι υπεύθυνος για τα ταξιδιωτικά του έγγραφα.
• Με την κράτηση, προσκομίστε μας ταυτότητα/διαβατήριο. Το γραφείο ουδεμία ευθύνη φέρει αν δεν έχει στην διάθεση του τα σωστά ταξιδιωτικά σας έντυπα για την σωστή γραφή των ονομάτων.
• Το νόμισμα της χώρας είναι το Λέου. 1 Ευρώ = περίπου 5,00 Λέϊ.
• Με την Ρουμανία έχουμε την ίδια ώρα, και η χώρα είναι στην ευρωπαϊκή ένωση.
• Η συμμετοχή σας στην εκδρομή προϋποθέτει ότι έχετε αποδεχτεί τους όρους της σύμβασης που αναγράφονται στο site μας.

 

Η ελληνική κοινότητα στο Μπρασόβ

Η πόλη Μπρασόβ, η πρώην Στεφανούπολη, φημισμένο πολυεθνικό και πολιτιστικό κέντρο είχε, στη διάρκεια του χρόνου, έντονες σχέσεις με τους Έλληνες, με την ιστορία τους, με τον πολιτισμό τους και με την ελληνική γλώσσα, γεγονός αποδεδειγμένο από τα έγγραφα που υπάρχουν στο Μουσείο το οποίο βρίσκεται στη περιοχή Σκέι του Μπρασοβ, στα έγγραφα του Κρατικού Αρχείου και σε άλλα μέρη στα οποία η πρόσβαση δεν είναι πολύ εύκολη για οποιονδήποτε.

Από τον 15ο αιώνα ακόμα, αναφέρεται η ύπαρξη ενός σχολείου στο οποίο τα μαθήματα διδασκόταν στην ελληνική γλώσσα και του οποίου μαθητές ήταν τα παιδιά των Ελλήνων που ζούσαν στην πόλη του Μπρασόβ. Σ’ αυτό το σχολείο μαθαίνανε και τα παιδιά των Γερμανών, των Ούγγρων και, πολύ αργότερα, των Ρουμάνων. Τα ελληνικά διδασκόταν και σε άλλα σχολεία, όμως όχι δωρεάν, αλλά πληρώνοντας μέχρι και 20 φιορίνια. Το 18ο αιώνα οι Έλληνες έμποροι που είχαν εγκατασταθεί στη Στεφανούπολη ιδρύσαν ένα νοσοκομείο, ένα σχολείο, καταστήματα και σπίτια.

Το 1730 στο κάστρο της Στεφανούπολη υπήρχε μόνο ένα μικρό ορθόδοξο παρεκκλήσι, σε ένα νοικιασμένο σπίτι, στην οδό Târgu Boilor, που άνηκε στους Έλληνες και στο οποίο προσκυνούσαν μόνο οι Έλληνες. Το 1778 η Ελληνική Εμπορική Εταιρία πέρασε υπό την Βασιλική προστασία και υπαγότανε στην αυτοκρατορική καγκελαρία.

Η ελληνική κοινότητα στο Μπρασόβ

Οι Έλληνες έμποροι παίρνουν μ’ αυτόν τον τρόπο μια σειρά προνομίες, όπως το δικαίωμα για ελεύθερο εμπόριο, το δικαίωμα να εκλέξουν μόνοι τους δικαστικούς τους και τους ένορκους τους στα προβλήματα της εμπορικής εταιρίας. Ήταν, επίσης, απαλλαγμένοι από την υποχρεωτική στρατιωτική θητεία και τους δόθηκε το δικαίωμα να έχουν την δική τους εκκλησία. Από την επιθυμία και την ανάγκη μιας ελληνικής εκκλησίας για όλους τους χριστιανούς ορθόδοξους, άρχισε η συλλογή πόρων για το κτίσιμο ενός ορθόδοξου ναού.

Ο ποιο σημαντικός δωρητής και αυτός που θεωρείται ο κύριος κτήτορας του ναού, ήταν ο Παναγιώτης Χατζινίκος, ένας πλούσιος Έλληνας έμπορας, μια ακόμη απόδειξη όντας η μικρή πλακέτα με το όνομα του που βρίσκεται ακόμα στο νεκροταφείο της εκκλησίας της Αγίας Τριάδος, και σε άλλα έγγραφα της εποχής. Επίσης, και άλλοι ορθόδοξοι από την πόλη συμμετείχαν στην οικοδόμηση της εκκλησίας είτε με χρήματα, είτε με χέρι εργασίας.

Το 1786 ο Δικαστής της πόλης δέχεται το κτίσιμο της εκκλησίας, αλλά «μόνο στο βάθος της αυλής, με την προϋπόθεση να μην αλλάξουν τη σκεπή του μπροστινού κτιρίου, να μην χτίσουν πύργο, καμπάνα και σήμαντρο», προϋπόθεση η οποία ήταν δικαιολογημένη από την αυστρο-ουγγρική πλειοψηφία της εποχής και από την καθολική θρησκεία η οποία κυριαρχούσε τον τόπο.

Σήμερα η εκκλησία της Αγίας Τριάδος βρίσκεται στην οδό Γ. Μπαρίτσιου 12 και θεωρείται ιστορικό μνημείο. Η αρχιτεκτονική της είναι χαρακτηριστική για το XVIII-ο αιώνα. Στηριγμένη στο προστατικό τείχος του κάστρου, η εκκλησία είναι χτισμένη σε σχήμα σκάφους, από πέτρα και τούβλα, με την σκεπή από κεραμίδια τα οποία τελειώνουν σε ημικύκλιο προς τα πάνω, με τους εσωτερικούς θόλους να κλείνουν σε κομψές καμπύλες, ολόκληρο το κτίριο παρουσιάζει ενότητα τρόπου και σύνθεσης. Η πρόσοψη της εκκλησίας έχει κατασκευαστεί σε, προσαρμοσμένο στον τόπο, στιλ μπαρόκ και παρουσιάζει πλούσια διακοσμητική τέχνη σε ανάγλυφα με λουλούδια και φυτά. Γύρο από την εκκλησία και στο ελληνικό σχολείο, συγκεντρώθηκαν και εξαιρετικά μορφωμένοι άνθρωποι.

 

Η ελληνική κοινότητα στο Μπρασόβ

Ο τελευταίος απόγονος της πριγκιπικής οικογένειας Μπρινκοβεάνου (του οποίου ο τάφος βρίσκεται στο νεκροταφείο της εκκλησίας της Αγίας Τριάδος – δηλαδή στην Ελληνική Εκκλησία όπως την ονομάζουν οι κάτοικοι του Μπρασόβ) έζησε στο Μπρασόβ τα τελευταία χρόνια της ζωής του, είχε στενές σχέσεις και επαφές με τους Έλληνες και όλη την περιούσια του σε ελληνικά βιβλία την χάρισε στην Ελληνική Κοινότητα.

Μέχρι την αρχή του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου, η Ελληνική Κοινότητα συνέχισε να υποστηρίζει την εκκλησία και το σχολείο. Άμεσος μετά τον πόλεμο, άρχισαν τα προβλήματα που υπέβαλαν περιορισμό στις δραστηριότητες των Ελλήνων. Αυτά τα προβλήματα αποκορυφώθηκαν με την κατάσχεση των ακινήτων και των αγαθών της κοινότητας, εξαιτίας της πολιτικής της εποχής, το 1976. Χωρίς δικαιώματα και εξαιτίας τις συνθήκες στις οποίες έπρεπε να υποταχτούν, τα μέλη της κοινότητας σταμάτησαν επίσημα τις δραστηριότητες τους, το μόνο μέρος όπου μπορούσαν να συναντιούνται ήταν η εκκλησία τους.

Το 1990, αμέσως μετά την αλλαγή του καθεστώτος, έγινε η ανασύσταση της Ελληνικής Κοινότητας. Τα μέλη της είναι απόγονοι των παλιών Ελλήνων εμπόρων, Έλληνες που βρέθηκαν μακριά από την πατρίδα τους εξαιτίας των πολιτικών γεγονότων μετά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, αλλά και πολλοί φιλέλληνες.

ΤΙΜΕΣ ΚΑΤ'ΑΤΟΜΟ ME ΒΑΛΙΤΣΑ & ΧΕΙΡΑΠΟΣΚΕΥΗ & ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΕARLY BOOKING ΤΙΜΗ ΚΑΤ'ΑΤΟΜΟ σε 2κλινοΚΑΝΟΝΙΚΗ ΤΙΜΗ ΤΙΜΗ ΚΑΤ'ΑΤΟΜΟ σε 2κλινοΠαιδί έως 11,99 ετών σε 2κλινο με 2 γονείςΕπιβάρινση μονοκλίνου
ΡΟΥΜΑΝΙΑ απευθείας από Ηράκλειο 6μέρες450€500€295€90€
Φόροι αεροδρομίων, καυσίμων & ασφαλείας200€200€200€200€

Εγγραφείτε στο Newsletter μας