Top
 

‘Αγιοι Τόποι

Μια Χώρα που φιλοξενεί τις θρησκείες και τους πολιτισμούς του κόσμου όλου. Θα αγγίξουν την ψυχή σας!
Round Travel / ‘Αγιοι Τόποι

‘Αγιοι Τόποι

945€ κατ'άτομο

Εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Γεθσημανή

“Ιερουσαλήμ – Ναός της Αναστάσεως – Οδός Μαρτυρίου – Γεθσημανή – Πανάγιος Τάφος – Γολγοθάς – Πατριαρχείο – Όρος του Ναού – Ιορδάνης Ποταμός – Γαλιλαία – Τιβεριάδα – Θαβώρ – Κανά – Καπερναούμ – Βηθλεέμ – Ναζαρέτ – Όρος Ελαιών – Σιών – Τείχος Δακρύων – Τελ Αβίβ”

Αξιόλογα μνημεία, παλιές εκκλησίες, παραδοσιακές πόλεις, μουσεία και εθνικά πάρκα. Οι Άγιοι Τόποι δεν είναι απλώς τόπος προσκυνήματος. Είναι σταυροδρόμι λαών, πολιτισμών και θρησκειών που οι ταξιδιώτες πρέπει να γευτούν και να βιώσουν με όλη τους στην ψυχή. Το ταξίδι αυτό έχει όλα τα στοιχεία της αναζήτησης.

Τα Αγιοταφικά Προσκυνήματα (Άγιοι Τόποι), είναι τα επίσημα αρχαία μνημεία του Χριστιανισμού – και όχι μόνο- στο Ισραήλ και τα Παλαιστινιακά Εδάφη, με σπουδαιότερο τον Πανάγιο Τάφο αλλά και, μεταξύ των άλλων, τον Γολγοθά στην Ιερουσαλήμ, το Σπήλαιο και τη Φάτνη στη Βασιλική της Γεννήσεως στη Βηθλεέμ, το όρος των Ελαιών, τη Γεθσημανή, τη Βηθανία όπου βρίσκεται ο τάφος του Λάζαρου, τη Ναζαρέτ, και τον Ιορδάνη ποταμό.

Τα Top 12 προσκυνήματα του Ναού της Αναστάσεως

Ο Ναός της Αναστάσεως, το ιερότερο μνημείο της Χριστιανοσύνης αποτελεί το όνειρο κάθε ευσεβούς Χριστιανού να αξιωθεί κάποτε να επισκεφθεί την Αγία Γη (Άγιοι Τόποι) . Ο εσωτερικός διάκοσμος είναι ποικιλόμορφος με βυζαντινές τοιχογραφίες, εικόνες και αγάλματα, χάλκινα σκαλιστά της Αναγεννήσεως, σύγχρονα εντοίχια ψηφιδωτά.

Εντός του Ναού της Αναστάσεως υπάρχουν άνω των 10 ιεροί χώροι και προσκυνήματα, συνδεδεμένα με το Πάθος του Χριστού, τη Σταύρωση, το Θάνατο, την Ταφή και την Ανάσταση.

1) Η Αγία Αποκαθήλωσις

2) Ο τόπος, στον οποίο ίσταντο οι άγιες γυναίκες κατά τη Σταύρωση

3) Το Άγιο Κουβούκλιο, όπου ο Τάφος του Χριστού και ο Άγιος Λίθος

4) Ο Γολγοθάς

5) Το Παρεκκλήσιο του Αδάμ

6) Το παρεκκλήσιο του Ακανθίνου Στεφάνου

7) Ο χώρος της ευρέσεως του Τιμίου Σταυρού

8) Το Παρεκκλήσιο του εκατοντάρχου Λογγίνου

9) Το Παρεκκλήσιο του «Διεμερίσαντο»

10) Το Παρεκκλήσιο των Κλαπών, όπου η φυλακή του Χριστού

11) Η Κολώνα του Δαρμού

12) Το Παρεκκλήσιο της Μαρίας της Μαγδαληνής.

 • Προορισμός
 • Αναχωρήσεις
  Από Αθήνα με Aegean, από Θεσσαλονίκη +60€, από Ηράκλειο/Χανιά +100€ early booking
 • Ώρες αναχώρησης
  20 Αυγούστου ΑΘΗΝΑ - ΤΕΛ ΑΒΙΒ 23:55 - 02:00
 • Ώρα επιστροφής
  28 Αυγούστου ΤΕΛ ΑΒΙΒ - ΑΘΗΝΑ 19:20 - 21:30
 • Ημερομηνίες Αναχώρησης
  20 Aυγούστου

Περιλαμβάνονται

Αεροπορικά εισιτήρια με την Aegean με επιστροφή.
Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4 αστέρων

Στην περιοχή της Ναζαρέτ (2 νύχτες) Στην Ιερουσαλήμ (6 νύχτες)

Μεταφορές με σύγχρονο κλιματιζόμενο πούλμαν

30 άτομα η μέγιστη πληρότητα

Ημιδιατροφή καθημερινά (σε μπουφέ).
Ανάβαση στο Όρος Θαβώρ με ταξί.
Μετάβαση στον Άγιο Σάββα.
Ξεναγήσεις-περιηγήσεις, όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα από Ιερωμένο του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων.
Έμπειρος αρχηγός - Συνοδός στα προσκυνήματα των Αγίων Τόπων.
Ασφάλεια Covid-19 & Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης.
ΦΠΑ
1
1η Ημέρα: ΑΘΗΝΑ - ΤΕΛ ΑΒΙΒ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ, στο γκισέ της Aegean Airlines, στις 22:00. Check in και έλεγχος διαβατηρίων.  Πτήση με την Aegean στις 23:55 με άφιξη στο αεροδρόμιο Ben Gurion του Ισραήλ στις 02:00.   Μετά το τέλος των διαδικασιών άφιξης και εισόδου στην χώρα, μεταφορά στο ξενοδοχείο και ανάπαυση.
2
2η Ημέρα: ΝΑΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ /ΠΑΝΑΓΙΟΣ ΤΑΦΟΣ – ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ
Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και μετάβαση στο Ναό της Αναστάσεως του Χριστού μας, εντός του οποίου θα προσκυνήσουμε τον Φριχτό Γολγοθά. Η συγκλονιστικότερη εμπειρία είναι η ανάβαση στον λεγόμενο «Κρανίου Τόπο» (στα Εβραϊκά σημαίνει Γολγοθάς), όπου σφραγίσθηκε η Καινή Διαθήκη με το Αίμα του Θεανθρώπου.
Στο ορθόδοξο παρεκκλήσιο, το οποίο διακρίνεται για την εξωτερική διακόσμηση και την επιβλητικότητά του, θα αναγνωσθούν το έβδομο και το όγδοο ευαγγέλιο της Μεγάλης Πέμπτης, Η Σταύρωση και ο Θάνατος του Χριστού.  Κατεβαίνοντας από τον Γολγοθά, θα δούμε τον Τόπο της Αποκαθηλώσεως. Στη χριστιανική λειτουργική αποκαλείται η κατάβαση του σώματος του Ιησού από το Σταυρό μετά τη Σταύρωσή Του, προκειμένου στη συνέχεια να ενταφιαστεί. Η Αποκαθήλωση έγινε με πρωτοβουλία του Ιωσήφ από την Αριμαθαία και του Νικόδημου, που ήταν σύμφωνα με τις διηγήσεις τον ευαγγελιστών, Ιουδαίοι άρχοντες και κρυφοί μαθητές του Χριστού. Το γεγονός αυτό, μας το θυμίζουν δύο Ύμνοι:
α) Ο συγκινητικός δοξαστικός Ύμνος του Εσπερινού της Μεγάλης Παρασκευής «Σε τον αναβαλλόμενον, το φως ώσπερ ιμάτιον …».
β) Επίσης, ανάμεσα στα λιγότερα γνωστά ακούσματα της ίδιας μέρας, αλλά το βαθυστόχαστο και το πιο συγκινητικό μελοποίημα με το όνομα «δός μοι τούτον τον Ξένον» ή «τον Ήλιο Κρυψαντα» (Γεωργίου Ακροπολίτη, λόγιου του 13 αιώνα.), στο οποίο περιγράφεται το αίτημα του Ιωσήφ προς τον Πιλάτο, να του δώσει το σώμα του Χριστού για να το κηδέψει. Ο Πιλάτος του έδωσε την άδεια και στη συνέχεια μαζί με τον Ιωσήφ κατέβασαν  το σώμα του Ιησού από το Σταυρό, το τύλιξαν με «σινδόνη καθαρά» και το απόθεσαν στο κενό μνημείο που διατηρούσε υπό την κατοχή του ο Ιωσήφ.
Συνεχίζουμε το προσκύνημά μας, στον Πανάγιο και Ζωοδόχο Τάφο του Χριστού μας, που σύμφωνα με την Καινή Διαθήκη, βρισκόταν κοντά στο σημείο της σταύρωσης: "ἦν δὲ ἐν τῷ τόπῳ ὅπου ἐσταυρώθη κῆπος, καὶ ἐν τῷ κήπῳ μνημεῖον καινόν, ἐν ᾧ οὐδέπω οὐδεὶς ἐτέθη· ἐκεῖ οὖν διὰ τὴν Παρασκευὴν τῶν ᾿Ιουδαίων, ὅτι ἐγγὺς ἦν τὸ μνημεῖον, ἔθηκαν τὸν ᾿Ιησοῦν." όπως διαβάζουμε στο Κατά Ιωάννη Ευαγγέλιο.  Το επιβλητικό Άγιο Κουβούκλιο, ένα ναόσχημο οικοδόμημα με πλούσια διακόσμηση,  καλύπτει τον τάφο του Χριστού μας και χωρίζεται σε δύο μέρη: τον Πανάγιο Τάφο του Χριστού και τον Άγιο Λίθο. Εντός του Αγίου Κουβουκλίου λαμβάνει χώρα το Μεγάλο Σάββατο η τελετή της Αφής του Αγίου Φωτός.
Κατά το  προσκύνημά μας, θα ακούμε το Ευαγγέλιο της Αναστάσεως και θα ψάλλουμε τον Αναστάσιμο Απολυτίκιο  «Χριστός Ανέστη»!  Κατασυγκινημένοι αλλά πλήρεις, θα εισέλθουμε και θα γνωρίσουμε το Καθολικό του Ναού της Αναστάσεως, όπου τελούνται καθημερινά, όλες οι Ορθόδοξες Ακολουθίες.
Συνεχίζουμε για το παρεκκλήσιο του Αδάμ, τον Τόπο της Εύρεσης του Τιμίου Σταυρού από την Αγία Ελένη, το Παρεκκλήσιο του Αγ. Λογγίνου, το παρεκκλήσιο της Φραγγελώσεως, το παρεκκλήσιο των κλαπών και τέλος το παρεκκλήσιο του Μη μου Άπτου , είναι η χριστιανική έκφραση από την Καινή Διαθήκη που αναφέρεται στο Ευαγγέλιο του Ιωάννη και περιγράφει την βιβλική σκηνή της αναγνώρισης του Ιησού από την Μαρία Μαγδαληνή μετά την Ανάστασή Του.
Τέλος, θα επισκεφθούμε τον παρεκκλήσιο των Συριάνων, όπου είναι αφιερωμένο στον :Αγ. Νικόδημο και στον Άγιο Ιωσήφ από Αριμαθαίας, όπου και ο τάφος του. Θα ολοκληρώσουμε με το Σκευοφυλάκιο του Ναού, όπου εδώ θα προσκυνήσουμε το Τίμιο Ξύλο καθώς και Λείψανα Αγίων και ιερατικά κειμήλια.    Μετάβαση στο Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο, όπου θα αρχίσουμε την γνωριμία μας με το κεντρικό Μοναστήρι των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, το οποίο αποτελεί την έδρα της Αγιοταφικής Αδελφότητας, προσκύνημα και  συνάντηση με την Α.Θ.Μ. Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλο.
Ελεύθερος χρόνος στην παλιά πόλη για βόλτα στα καταστήματα.  Όσοι επιθυμούν μπορούν να επισκεφθούν μαζί μας, παρακείμενα μικρά μοναστήρια, όπως, ο Τίμιος Πρόδρομος, η Μεγάλη Παναγιά, ο Άγιος Ευθύμιος, η Σαϊδανάγια κ.α.  Το απόγευμα, επιβίβαση στο λεωφορείο και επιστροφή στο ξενοδοχείο.  Δείπνο και διανυκτέρευση.
3
3η Ημέρα: ΝΑΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ - ΟΡΟΣ ΝΑΟΥ - ΟΔΟΣ ΜΑΡΤΥΡΙΟΥ – ΓΕΘΣΗΜΑΝΗ - ΝΑΖΑΡΕΤ
Πρωινή μετάβαση στον Ναό της Αναστάσεως, όπου θα συμμετάσχουμε στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία. Περιήγηση στο Εβραϊκό Τέταρτο και στο Όρους του Ναού.  Περνώντας από το Δυτικό Τείχος (Τείχος των Δακρύων), ιερότατου τόπου των Ιουδαίων.  Θα ανεβούμε στον τόπο όπου βρισκόταν ο Ναός ένας από τους σημαντικότερους θρησκευτικούς χώρους στην Ιερουσαλήμ.  Το Όρος είναι σημαντικός θρησκευτικός χώρος για τους Εβραίους, τους Χριστιανούς, τους Ρωμαίους και τους Μουσουλμάνους.  Ο γνωστός Ναός του Σολομώντος υπήρχε εδώ, όπου διαδραματίσθηκαν τα γεγονότα που αναφέρονται στην Βίβλο και θα ολοκληρώσουμε με τα συγκινητικά γεγονότα που έλαβαν χώρα την εποχή του Χριστού και λίγο μετέπειτα.  Σήμερα, στον τόπο αυτό θα δούμε τα Τεμένη του Αλ Ακσά και του Ομάρ.
Θα διασχίσουμε την Οδό του Μαρτυρίου, όπου: “οι στάσεις του Χριστού μας, πριν από τον Φρικτό Γολγοθά”. Η Πύλη της Καταδίκης, ο Οίκος της Αγίας Βερονίκης, θα διαβούμε από το σημείο όπου ο Σίμων ο Κυρηναίος πήρε τον Σταυρό στους ώμους του μέχρι τον Γολγοθά, τον τόπο όπου ο Χριστός συναντήθηκε με την Μητέρα Του και όπου ο Χριστός μας έπεσε από το βάρος του Σταυρού.
Φθάνουμε στην Φυλακή του Χριστού μας, στο ονομαζόμενο Πραιτώριο.  Συνεχίζουμε για το Λιθόστρωτο, την Προβατική Κολυμβήθρα, τον Οίκο των Ιωακείμ και Άννας (των γονέων της Παναγίας μας) όπου και το σπίτι που γεννήθηκε η Παναγίας μας.
Από την πύλη των Λεόντων κατηφορίζουμε για την Γεθσημανή στους πρόποδες του Όρους των Ελαιών, όπου και η Κοιλάδα των Κέδρων.  Εδώ θα προσκυνήσουμε το Πάνσεπτο και Θεομητορικό Μνήμα.  Στο ίδιο χώρο, θα προσκυνήσουμε την Εικόνα της Παναγίας της Ιεροσολυμίτισσας, ψάλλοντας την Ωδή του Πάσχα, «Ο Άγγελος εβόα» (Πέτρου Εφεσίου). Σύμφωνα με την παράδοση, εδώ βρίσκονται οι Τάφοι των Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννας και του Μνήστορα Ιωσήφ. Περνάμε απέναντι στον Κήπο της Γεθσημανής, που συνδέεται με τα γεγονότα της Μ. Πέμπτης αφού είναι ο τόπος που ξεκίνησε το μαρτύριο του Χριστού, όταν προδόθηκε από τον Ιούδα. Μέσα σε αυτόν, διαδραματίστηκαν τα σημαντικότερα γεγονότα πριν από τη Σταύρωση Του και έτσι ο τόπος αυτός αποκτά ιδιαίτερη σημασία, καθώς από εδώ ξεκίνησε ο δρόμος του Μαρτυρίου για το Χριστό.
Επιπλέον θα δούμε και τον Βράχο της Αγωνίας εντός της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας των Εθνών και θα αντικρίσουμε και την Ρωσική εκκλησία αφιερωμένη στην Μαρία την Μαγδαληνή και την κοιλάδα Ιωσαφάτ (Κοιλάδα των Κέδρων).
Στην απέναντι πλευρά θα δούμε την Χρυσή Πύλη η οποία παραμένει ‘’κλειστή”.  Από αυτή την Πύλη, πέρασε ο Χριστός πάνω στο γαϊδουράκι κατά την είσοδό του στα Ιεροσόλυμα την Κυριακή των Βαΐων. Αναχώρηση για το Βόρειο Ισραήλ, άφιξη στην Ναζαρέτ, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.
4
4η Hμέρα: ΤΙΒΕΡΙΑΔΑ - ΘΑΒΩΡ - ΚΑΝΑ - ΝΑΖΑΡΕΤ - ΚΑΠΕΡΝΑΟΥΜ
Πρωινό στο ξενοδοχείο και νωρίς το πρωί, αναχωρούμε για να γνωρίσουμε την περιοχή της Γαλιλαίας.  Στην Ναζαρέτ  θα προσκυνήσουμε τον Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και επίσκεψη στην Ιερά Μητρόπολη Ναζαρέτ. Συνεχίζουμε με την Κανά, στην οποία πραγματοποιήθηκε το πρώτο θαύμα του Κυρίου, της «μετατροπής του ύδατος εις οίνον».
Ανάβαση με τοπικά ταξί στο Όρος Θαβώρ, όπου έγινε η Μεταμόρφωση του Χριστού μας.  Ακολούθως προαιρετική προσκυνηματική βόλτα στη λίμνη (€10) και προαιρετικό γεύμα με ψάρι της λίμνης Γενησαρέτ (€20).
Επίσκεψη στην Καπερναούμ, όπου πραγματοποιήθηκαν τα περισσότερα των θαυμάτων του Κυρίου μας και διέλευση από το Όρος των Μακαρισμών, όπου ο Κύριός μας εκφώνησε την επί του Όρους Ομιλία και ευλόγησε τους 5 άρτους και τους 2 Ιχθύες, με τα οποία έφαγαν και χόρτασαν 5.000 άτομα και συνεχίζουμε την προσκυνηματική ημέρα μας με επίσκεψη στην Ιερά Μονή των Αγ. Αποστόλων, στην προκυμαία της πόλης της Τιβεριάδος. Επιστροφή το βράδυ στο ξενοδοχείο μας στην Ναζαρέτ.  Δείπνο και διανυκτέρευση.
5
5η Hμέρα: ΙΟΡΔΑΝΗΣ - ΙΕΡΙΧΩ - ΝΕΚΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ - ΒΗΘΑΝΙΑ
Πρωινό στο ξενοδοχείο.  Αναχώρηση και κατά την διαδρομή μας προς την Ιεριχώ, θα μεταβούμε στην έρημο της Ιουδαίας και θα μεταβούμε μέσω της νοητής «σιδηράς συνοριακής πύλης», που χωρίζει την Ιεριχώ από την κατεχόμενη περιοχή, στον Ιορδάνη ποταμό, στο πραγματικό σημείο που βαπτίσθηκε ο Χριστός μας, από τον Τίμιο Πρόδρομο. Θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή του Τιμίου Προδρόμου παρά του Ιορδάνη ποταμού η οποία ανακαινίζεται πλήρως εκ των φθορών. Θα τελεστεί η ακολουθία του Αγιασμού και θα αναγνωσθούν οι ευχές  τοῦ Ἁγιασμοῦ τῶν Υδάτων, στις όχθες του Ιορδάνου ποταμού ψάλλοντας το τροπάριο «εν Ιορδάνη βαπτιζομένου σου Κύριε..».  Όσοι εκ των προσκυνητών επιθυμούν, μπορούν να φορέσουν τον λευκό χιτώνα για την  «προαιρετική-συμβολική βάπτιση» στον Ιορδάνη ποταμό.
Ακολούθως, αναχωρούμε για προσκύνημα στην φιλόξενη Ιερά Μονή του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου στην έρημο του Ιορδάνη ποταμού. Μετάβαση στην παρακείμενη Νεκρά Θάλασσα, σε οργανωμένη παραλία, για να θαυμάσουμε τον σπάνιο αυτό γεωλογικό φαινόμενο, όπου η αλμυρότητα του ιαματικού νερού δεν επιτρέπει στο ανθρώπινο σώμα να βυθιστεί μέσα του.
Στην Ιεριχώ, θα επισκεφθούμε το Σαραντάριο Όρος ή Όρος των Πειρασμών, όπου ο Χριστός μας έζησε σαράντα μέρες με νηστεία και προσευχή, προ της ενάρξεως του Σωτηρίου Έργου Του, όπως αναφέρεται στην κατά Ματθαίον Ευαγγελική περικοπή, στην οποία αναφέρονται οι τρεις πειρασμοί του Χριστού (Προαιρετική ανάβαση με το τελεφερίκ στο Σαραντάριο Όρος €15).   Συνεχίζουμε την περιήγησή μας, με την Ιερά Μονή του Προφήτου Ελισαίου, όπου σύμφωνα με την παράδοση στο προαύλιο της Ιεράς Μονής, όπου βρίσκεται η συκομορέα και ξετυλίγεται η πλέον γνωστή και χαρακτηριστική ιστορία του αρχιτελώνη Ζακχαίου, την οποία πολύ παραστατικά διηγείται ο Ευαγγελιστής Λουκάς.
Διερχόμενοι από το σημείο «μηδέν», όπου και το επίπεδο της Μεσογείου θαλάσσης μεταβαίνουμε στην Ι.Μ. Προϋπαντήσεως (Μάρθας και Μαρίας) στην Βηθανία σε απόσταση 15 «σταδίων» από την Ιερουσαλήμ, όπου σύμφωνα με την παράδοση, εδώ βρισκόταν το σπίτι του φίλου του Χριστού του Αγ. Λαζάρου του Τετραημέρου, του οποίου η έγερση εξιστορείται με λεπτομέρεια από τον Ευαγγελιστή Ιωάννη. Νωρίς το βράδυ, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στην Ιερουσαλήμ. Δείπνο και διανυκτέρευση.
6
6η Ημέρα: ΚΑΘΟΔΟΣ ΤΟΥ «ΣΩΜΑΤΟΣ» ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΤΟ ΘΕΟΜΗΤΟΡΙΚΟ ΜΝΗΜΑ ΣΤΗΝ ΓΕΘΣΗΜΑΝΗ - ΣΑΜΑΡΕΙΑ
Πολύ νωρίς το πρωί μετάβαση στον Ναό της Αναστάσεως του Χριστού μας, όπου και θα συμμετέχουμε στην συγκινητική τελετή της «Καθόδου της Παναγίας» στην Γεθσημανή, μέσω της Οδού του Μαρτυρίου, αφού προηγηθεί αγρυπνία στον Ναό της Αναστάσεως του Χριστού μας.  Προσκύνημα στο Πάνσεπτο Θεομητορικό Μνήμα / Τάφος της Παναγίας μας.
Αναχώρηση για την ιστορική περιοχή της Σαμάρειας.  Στην αρχαία Συχέμ (σημερινή Νάμπλους) θα επισκεφθούμε την Ι.Μ. Φρέατος του Ιακώβ, με τον ναό της Αγίας Φωτεινής της Σαμαρείτιδος, όπου και το Φρέαρ όπου ο Ιησούς είχε την συνομιλία με την Σαμαρείτιδα, η οποία αργότερα έγινε η Ισαπόστολος Αγία Φωτεινή.  Επιπλέον θα προσκυνήσουμε το σκήνωμα του Ιερομάρτυρος Αγίου Φιλουμένου.
Στην παρακείμενη Σεβάστεια θα επισκεφθούμε τον αρχαιολογικό χώρο όπου κατά την παράδοση έγινε η Αποτομή της Κεφαλής του Τιμίου Προδρόμου.  Τέλος στο χωριό Μπουρκίν, κοντά στην Τζενίν θα επισκεφθούμε το ελληνορθόδοξο προσκύνημα εις ανάμνησίν του Θαύματος των Δέκα Λεπρών.  (η ανωτέρω επισκέψεις πραγματοποιούνται εάν το επιτρέπουν οι συνθήκες των εκείνων των ημερών). Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.
7
7η Ημέρα: ΒΗΘΛΕΕΜ - Ι.Μ.ΠΟΙΜΕΝΩΝ - Ι.Μ.ΑΒΒΑ ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ - ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ - ΟΡΟΣ ΣΙΩΝ
Πολύ νωρίς το πρωί, μεταφορά στην Βασιλική της Γεννήσεως (από την εποχή του Ιουστινιανού), στην Βηθλεέμ, όπου θα προσκυνήσουμε το Θεοδέγμον Σπήλαιο με την Φάτνη και θα συμμετάσχουμε στην Θεία Λειτουργία.  Προσκύνηση και στο Σπήλαιο των Νηπίων.  Χρόνος ελεύθερος, μετάβαση σε συνεταιριστικό κατάστημα της περιοχής για αγορά  αναμνηστικών και διάφορα είδη από την ονομαστή «πέτρα του Ειλάτ». Συνεχίζουμε με επίσκεψη στην Ι.Μ. των Ποιμένων και στην Ι.Μ. του Αγίου Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου.
Με μίνι βαν, θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου στην Έρημο της Ιουδαίας, ο οποίος καταγόταν από την Μουταλάσκη της Καππαδοκίας.  Το αυστηρότερο ίσως μοναστήρι στην Αγία Γη και άβατο για τις γυναίκες, για τις οποίες έχει φροντίσει η αδελφότητα να τις υποδέχεται στην είσοδο της Μονής και για το προσκύνημα των ιερών λειψάνων.
Συνεχίζουμε για να επισκεφτούμε το Όρος Σιών, εκτός των Τειχών, στο «Υπερώον», όπου πραγματοποιήθηκε ο Μυστικός Δείπνος, η Ψηλάφηση του Θωμά καθώς, και η Επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος, κατά την ημέρα της Πεντηκοστής. Εκεί υπάρχει επίσης ο τάφος του Προφήτη και Βασιλιά Δαβίδ και ο τόπος όπου κοιμήθηκε η Παναγίας μας (σπίτι Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, σήμερα Ρωμαιοκαθολικός Ναός). Επίσκεψη στην  περιοχή Κάρντο, όπου θα δούμε αρχαίες στοές και στην ιερά Μονή του Αγίου Γεωργίου της Εβραϊκής.
Πεζοί θα εισέλθουμε στα Ιεροσόλυμα και διαμέσου του Αρμενικού Τετάρτου της Πόλεως, φθάνουμε στην Ναό της Αναστάσεως, για ένα προσκύνημα στον Πανάγιο Τάφο.  Χρόνος ελεύθερος και επιστροφή στο ξενοδοχείο.  Δείπνο και διανυκτέρευση.
8
8η Ημέρα: ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΣΤΟ ΌΡΟΣ ΤΩΝ ΕΛΑΙΩΝ
Πρωινό στο ξενοδοχείο και μεταφορά στο Όρος των Ελαιών.  Φράζοντας από ανατολικά τον ορίζοντα των Ιεροσολύμων, ήδη από τα πρώτα χριστιανικά χρόνια αποτέλεσε τόπο εγκατάστασης διαφόρων μοναστηριών και προσκυνημάτων μίας και ο ιερός αυτός τόπος συνδέθηκε πολύ νωρίς με τον Ιησού Χριστό.
Το οδοιπορικό μας θα ξεκινήσει επίσκεψη-προσκύνημα στην Ι.Μ. Μικρής Γαλιλαίας ή Μονή των Γαλιλαίων Ανδρών, όπου και η αλλοτινή θερινή κατοικία του Πατριάρχου. Εντός του Ναού της Αναλήψεως θα προσκυνήσουμε το σημείο της πρώτης εμφάνισης του Ιησού μετά την Ανάστασή Του στους Αποστόλους.
Πεζοί συνεχίζουμε για τον τόπο της Αναλήψεως του Κυρίου μας, σήμερα μουσουλμανικό τζαμί. Τέλος από την νοτιότερη κορυφή του Όρους των Ελαιών, (το Πανόραμα των Ιεροσολύμων) θα έχουμε μία πανοραμική ξενάγηση αλλά και την ωραιότερη θέα της παλιάς πόλης  των Ιεροσολύμων.
Επιβίβαση στο λεωφορείο και θα επισκεφθούμε την δυτική/νέα πόλη των Ιεροσολύμων. Στην περιοχή Καταμόνας (όνομα που πήρε από την Ι.Μ. Αγίου Συμεών - Κατά Μόνας, όπου έζησε ο Αγ. Συμεών ο Θεοδόχος, μέχρι που πήρε στην αγκαλιά του, τον νεογέννητο Χριστό.
Ακολούθως για την Ι.Μ. Τιμίου Σταυρού, αλλοτινή Θεολογική Σχολή, εκεί όπου βρίσκεται το σημείο όπου ο Λωτ φύτεψε το τρισύνθετο δέντρο, κατ’ εντολή του Πατριάρχη Αβραάμ, από το οποίο φτιάχτηκε ο Τίμιος Σταυρός.
Περνώντας δίπλα από την Βουλή του Ισραήλ (Κνέσσετ) αλλά και το εντυπωσιακό Μουσείο του Ισραήλ, θα φτάσουμε στην Ορεινή, το χωριό του Αγίου Ιωάννη του Πρόδρομου.  Στο γραφικό αυτό χωριό θα επισκεφθούμε την Ι.Μ. Γενεσίου του Προδρόμου ενώ θα έχουμε και χρόνο ελεύθερο.  Επιστροφή στο ξενοδοχείο.  Δείπνο και διανυκτέρευση.
9
9η Ημέρα: ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ / ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ
Πρωινή μετάβαση στην Γεθσημανή, όπου θα συμμετάσχουμε στην Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στο Θεομητορικό Μνήμα επί την Εορτή της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου. Μετά την απόλυση, επιβίβαση στο λεωφορείο και αναχωρούμε για την πόλη Λύδδα, όπου θα προσκυνήσουμε τον τάφο του Αγίου Γεωργίου του Μεγαλομάρτυρα και Τροπαιοφόρου, ο οποίος βρίσκεται στην κρύπτη της ομώνυμης ιεράς μονής, εντός του Ομώνυμου Μοναστηριακού Συγκροτήματος.
Πανοραμική περιήγηση της πόλης του Τελ Αβίβ, (το Μαϊάμι της Μεσογείου) και λίγος χρόνος ελεύθερος στην γραφική Γιάφα, με επίσκεψη στην Ελληνορθόδοξη Μονή των Αρχαγγέλων, πάνω από το ιστορικό λιμάνι της πόλης, μπροστά στην Μεσόγειο.
Πτήση επιστροφής
Αργά το μεσημέρι μεταφορά στο αεροδρόμιο Ben Gurion, στο Τελ Αβίβ, τυπικές διαδικασίες, έλεγχος αποσκευών και διαβατηρίων. Πτήση επιστροφής στις 19:20 μεάφιξη στη Αθήνα στις 21:30. Συνεχίζουμε με πτήση για Θεσσαλονίκη στις 23:25 και άφιξη στην πόλη του Θερμαϊκού στις 00:20.

Περιλαμβάνονται

Αεροπορικά εισιτήρια με την Aegean με επιστροφή.
Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4 αστέρων

Στην περιοχή της Ναζαρέτ (2 νύχτες) Στην Ιερουσαλήμ (6 νύχτες)

Μεταφορές με σύγχρονο κλιματιζόμενο πούλμαν

30 άτομα η μέγιστη πληρότητα

Ημιδιατροφή καθημερινά (σε μπουφέ).
Ανάβαση στο Όρος Θαβώρ με ταξί.
Μετάβαση στον Άγιο Σάββα.
Ξεναγήσεις-περιηγήσεις, όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα από Ιερωμένο του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων.
Έμπειρος αρχηγός - Συνοδός στα προσκυνήματα των Αγίων Τόπων.
Ασφάλεια Covid-19 & Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης.
ΦΠΑ

Δεν Περιλαμβάνονται

Φόροι αεροδρομίων. 225€/άτομο. Ανάβαση με το τελεφερίκ στο Σαραντάριο Όρος €15. · Προαιρετικό γεύμα με ψάρι στην Τιβεριάδα €20. · Προαιρετική περιήγηση με πλοίο στην Τιβεριάδα θάλασσα €10. · Ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα σαν προαιρετικό.

Σημειώσεις

 • Το διαβατήριο πρέπει να λήγει 6 μήνες μετά από την ημερομηνία εισόδου στο Ισραήλ, διαφορετικά πρέπει να εκδοθεί καινούργιο.
 • Φωτοτυπία διαβατηρίου πρέπει να κατατεθεί στο γραφείο μας.
 • Η σειρά του προγράμματος μπορεί να αλλάξει, εφόσον υπάρχουν λόγοι, χωρίς να παραληφθεί κάτι από αυτό.

WRITE A REVIEW

Τιμή κατ'άτομο9ήμερο με ημιδιατροφήΦόροι
Σε 2κλινο 945€225€
Σε 1κλινο+170€225€
Φιλοδωρήματα+15€