Top
 

‘Αγιοι Τόποι,Ιεροσολύμων & Ορος Σινα

“Λύδδα - Ιερουσαλήμ - Ναός της Αναστάσεως - Γεθσημανή - Πανάγιος Τάφος - Γολγοθάς - Οδός Μαρτυρίου - Πατριαρχείο - Γεθσημανή - Ιορδάνης Ποταμός - Βηθανία - Ιεριχώ - Άγιος Γεράσιμος - Όρος Ελαιών - ΙΜ Χοζεβά - Σαραντάριο Όρος - Γαλιλαία - Τιβεριάδα - Ναζαρέτ - Καπερναούμ - Όρος Θαβώρ - Βηθλεέμ - Άγιος Σάββας - Σαμάρεια - Φρέαρ Ιακώβ - Σινά - ΙΜ Αγίας Αικατερίνης - Νεκρά Θάλασσα - Εϊλάτ - Σιών”
Round Travel / ‘Αγιοι Τόποι,Ιεροσολύμων & Ορος Σινα
‘Αγιοι Τόποι,Ιεροσολύμων & Ορος Σινα
950€ κατ'άτομο
Λήδα – Ιερουσαλήμ – Ναός Αναστάσεως – Πανάγιος Τάφος – Οδός Μαρτυρίου – Γεθσημανή – Ιεριχώ – ΙΜ Χοζεβά – Σαραντάριο Όρος – Βηθλεέμ – Χωριό των Ποιμένων – ΙΜ Αγ. Σάββα – Όρος Ελαιών – Μικρή Γαλιλαία – Σαμάρεια – Φρέαρ του Ιακώβ – Λόφος Σιών – Τιβεριάδα – Γαλιλαία – Θαβώρ – Καπερναούμ – Ναζαρέτ – Όρος του Ναού – Τελ Αβίβ – Γιάφα¨

“Λύδδα - Ιερουσαλήμ - Ναός της Αναστάσεως - Γεθσημανή - Πανάγιος Τάφος - Γολγοθάς - Οδός Μαρτυρίου - Πατριαρχείο - Γεθσημανή - Ιορδάνης Ποταμός - Βηθανία - Ιεριχώ - Άγιος Γεράσιμος - Όρος Ελαιών - ΙΜ Χοζεβά - Σαραντάριο Όρος - Γαλιλαία - Τιβεριάδα - Ναζαρέτ - Καπερναούμ - Όρος Θαβώρ - Βηθλεέμ - Άγιος Σάββας - Σαμάρεια - Φρέαρ Ιακώβ - Σινά - ΙΜ Αγίας Αικατερίνης - Νεκρά Θάλασσα - Εϊλάτ - Σιών”

*Με Συμμετοχή στις Θείες Λειτουργίες*

Για την Εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού

ΑΓΙΟI ΤΟΠΟI ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ & ΘΕΟΒΑΔΙΣΤΟ ΟΡΟΣ ΣΙΝΑ

Η ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΑΓΙΑΣ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ  ΤΟΥ ΘΕΟΒΑΔΙΣΤΟΥ ΌΡΟΥΣ ΣΙΝΑ

Αγίοι Τόποι.Αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς  της UNESCO.και θεωρείται η παλαιότερη χριστιανική μονή στον κόσμο (η παλαιότερη μαρτυρία για ύπαρξη μοναστικής ζωής είναι του 381-384 μ.Χ.). Κατά την παράδοση το όρος Σινά  χαρακτηρίζεται ως θεοβάδιστο.καθώς εκεί.σύμφωνα με την Αγία Γραφή.ο Θεός εμφανίστηκε στο Μωυσή μέσα από μια φλεγόμενη βάτο (Έξοδος 3,1. 19,1. 20,1) και μετά την έξοδο ο Μωυσής παρέλαβε τις Δέκα Εντολές από το Θεό (Έξοδος κεφ. 19).Άγιοι Τόποι 

ΙΣΤΟΡΙΑ  ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ

Αγίοι Τόποι.Ἡ περιοχὴ τῆς Παλαιστίνης, ἀπὸ τὰς δυὸ πλευρὰς τοῦ Ἰορδάνου ποταμοῦ καὶ ἡ χερσόνησος τοῦ Σινᾶ εἶναι διὰ τὸν χριστιανικὸν κόσμον οἱ Ἅγιοι Τόποι, εἰς τοὺς ὁποίους ἔλαβον μέρος ὅλα τὰ θρησκευτικὰ καὶ ἱστορικὰ γεγονότα τῆς Παλαιᾶς καὶ Καινῆς Διαθήκης. Ἐνταῦθα ἔλαβε χώραν ἡ ἐνανθρώπησις τοῦ Υἱοῦ καὶ Λόγου τοῦ Θεοῦ, καὶ ἱδρύθη ἡ πρώτη Ἐκκλησία. Ἐντὸς τοῦ χώρου αὐτοῦ ἀνεπτύχθη ἡ θρησκεία τοῦ Ἰουδαϊσμοῦ καὶ ἐνταῦθα πρωτεκηρύχθη καὶ ἑδραιώθη ὁ Χριστιανισμός. Ἐπίσης ἐνταῦθα ἔζησαν καὶ ἔδρασαν προφῆται, Πατριάρχαι, βασιλεῖς ἀπεσταλμένοι τοῦ Θεοῦ.Άγιοι Τόποι.

Για την Εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού

Μεγάλη δεσποτική εορτή της Χριστιανοσύνης, με την οποία τιμάται κάθε χρόνο στις 14 Σεπτεμβρίου η διπλή ανεύρεση του Σταυρού πάνω στον οποίο μαρτύρησε ο Ιησούς Χριστός. Στη χώρα μας γιορτάζουν ο Σταύρος και η Σταυρούλα.

Σύμφωνα με την παράδοση, το 326 η γηραιά μητέρα του Μεγάλου Κωνσταντίνου, Αυγούστα Ιουλία Φλαβία Ελένη, μετέβη στους Αγίους Τόπους για να φέρει στο φως τα διάφορα μέρη στα οποία έζησε και δίδαξε ο Ιησούς Χριστός. Στα Ιεροσόλυμα πραγματοποίησε μεγάλες ανασκαφές για να βρεθούν οι τόποι της Σταύρωσης και της Ανάστασης στον λόφο του Γολγοθά. Η μετέπειτα Αγία Ελένη οδηγήθηκε στην εύρεση του Τιμίου Σταυρού από ένα αρωματικό φυτό που φύτρωνε στο μέρος εκείνο, τον γνωστό μας βασιλικό. Ύστερα από επίπονες ανασκαφές βρέθηκαν τρεις σταυροί, του Κυρίου και των δύο ληστών.

 

ΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΑΙΚΑΤΕΡΊΝΗΣ

Στους πρόποδες του υπάρχει το μοναστήρι της Αγίας Αικατερίνης.που έκτισε ο Ιουστινιανός το 527 μ.Χ.. Εκεί ο Τίσεντορφ ανακάλυψε το περίφημο Σιναϊκό χειρόγραφο.που περιλαμβάνει ολόκληρη την Καινή Διαθήκη και χρονολογείται από το 4ο μ.Χ. αιώνα. Η Αγία Αικατερίνη μαρτύρησε για τον Χριστό στις αρχές του 4ου αιώνα,  και συνδέθηκε άρρηκτα με το Όρος Σινά μετά την εναπόθεση τού ιερού λειψάνου της στην ψηλότερη κορυφή της Σιναϊτικής Χερσονήσου και την μεταφορά του αργότερα την ΙΜ  του Σινά.

Όρος Σινά

Το Σινά είναι όρος που βρίσκεται στην ομώνυμη χερσόνησο της Αιγύπτου. Το υψηλότερο σημείο του είναι στα 2.285μ. Κατά την παράδοση χαρακτηρίζεται ως θεοβάδιστο. καθώς εκεί, σύμφωνα με τη Βιβλική αφήγηση.παρέλαβε τις Δέκα Εντολές από το Θεό ο Μωυσής (Έξοδος 19). Ξόδεψε αρκετό χρονικό διάστημα στο βουνό εκείνο -που ονομάζεται και Χωρήβ- με αποτέλεσμα κάποιοι Εβραίοι να απιστήσουν κατασκευάζοντας και λατρεύοντας έναν χρυσούν μόσχο (Έξοδος). Ο Μωυσής τότε έσπασε οργισμένος τις πλάκες με τις Εντολές και χρειάστηκε να ανέβει δεύτερη φορά για να τις παραλάβει εκ νέου. Στο ψηλότερο σημείο του όρους. στην αποκαλούμενη Αγία Κορυφή όπου αναφέρεται ότι ο Μωυσής έλαβε τις Δέκα Εντολές υπάρχει σήμερα χτισμένο το Ελληνορθόδοξο παρεκκλήσσι της Αγίας Τριάδος.Όρος Σινά

 

 

AGIOI-TOPOI-SINA-22-29Sept-2022-8Hm

AGIOI-TOPOI-SINA-28ΟCT-5NOV-2022-8Hm

Πατήστε εδώ για να εκδηλώσετε ενδιαφέρον – Θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας.

ΙΕΡΟΥΣΑΛΉΜ

Η Ιερουσαλήμ (εβραϊκά: יְרוּשָׁלַיִם‬ Γερουσαλάιμ, αραβικά: القُدس‎ αλ-Κουντς, γνωστή και ως Ιεροσόλυμα, είναι πόλη στη Μέση Ανατολή που βρίσκεται σε ένα οροπέδιο στα όρη της Ιουδαίας.ανάμεσα στη Μεσόγειο και τη Νεκρά Θάλασσα. Το καθεστώς της πόλης είναι αντικείμενο διαμάχης ανάμεσα σε Ισραήλ και Παλαιστίνη. Το Ισραήλ την έχει ανακηρύξει πρωτεύουσά του από το 1949.και παράλληλα αποτελεί τη μεγαλύτερη πόλη του Ισραήλ.αλλά το ανατολικό τμήμα της πόλης θεωρείται από τη διεθνή κοινότητα ως κατεχόμενο τμήμα της Παλαιστίνης.μετά τον πόλεμο των έξι ημερών.το 1967.όταν οι Ισραηλινές δυνάμεις το κατέλαβαν από την Ιορδανία. Στην Ιερουσαλήμ βρίσκονται η Κνεσέτ (το κοινοβούλιο του Ισραήλ).η προεδρική και η πρωθυπουργική κατοικία και το Ανώτατο Δικαστήριο του Ισραήλ.Ιερουσαλήμ.

 • Προορισμός
 • Αναχωρήσεις
  Από Αθήνα/Θεσσαλονίκη με Aegean
 • Ώρες αναχώρησης
  Αθήνα - Τελ Αβίβ 15:00-17:00 - Αθήνα Τέλ Αβιβ 07:25-09:25( 22 - 29 Σεπτέμβριου 2022 (8 Ημέρες)
 • Ώρα επιστροφής
  Τελ Αβίβ - Αθήνα 20:10 - 22:10 - Τελ Αβίβ - Αθήνα 19:40-21:50 ( 22 - 29 Σεπτέμβριου 2022 (8 Ημέρες)
 • Ημερομηνίες Αναχώρησης
  28 Οκτωβρίου – 5 Νοεμβρίου 2022 (9 Ημέρες), 22 - 29 Σεπτέμβριου 2022 (8 Ημέρες)

Περιλαμβάνονται

28 Οκτωβρίου – 5 Νοεμβρίου 2022 (9 Ημέρες)

Αεροπορικά εισιτήρια με την Aegean με επιστροφή. Φόροι αεροδρομίων.Τέσσερις (4) Διανυκτερεύσεις στην Βηθλεέμ / Χωριό των Ποιμένων στο Shepherds House Hotel 4*, Δυο (2) Διανυκτερεύσεις στο Σινά σε ξενοδοχείο 3* της Ιεράς Μονής, Μία (1) Διανυκτέρευση στην Ναζαρέτ στο Plaza 4*, Μία (1) Διανυκτέρευση στην Ιεριχώ στο Jericho resort 4*. Μεταφορά προς και από αεροδρόμια εσωτερικού και εξωτερικού με σύγχρονο κλιματιζόμενο πούλμαν. Ημιδιατροφή καθημερινά. Ανάβαση στο Όρος Θαβώρ με ταξί. Μετάβαση στον Άγιο Σάββα με μίνιβαν. Ξεναγήσεις-περιηγήσεις, όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα πρόγραμμα από Ιερωμένο του Πατριαρχείου. Η μετάβαση στο Σινά με κλιματιζόμενο πούλμαν. Φόροι Αιγύπτου. Φόροι συνόρων Ισραήλ και φόρος εξόδου Έμπειρος αρχηγός – Συνοδός καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής. Ασφάλεια αστικής Ευθύνης και ατυχημάτων ΦΠΑ. Ειδική Ασφάλεια Covid-19 με την εγγύηση της Interamerican.

22 - 29 Σεπτέμβριου 2022 (8 Ημέρες)

Αεροπορικά εισιτήρια με την Aegean Airlines με επιστροφή. Φόροι αεροδρομίων. Πέντε (5) Διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένο ξενοδοχείο 4* στην Βηθλεέμ / Χωριό των Ποιμένων Shepherds House, Δυο (2) Διανυκτερεύσεις στο Σινά σε ξενοδοχείο 3* της Ιεράς Μονής. Μεταφορά προς και από αεροδρόμια εσωτερικού και εξωτερικού με σύγχρονο κλιματιζόμενο πούλμαν. Ημιδιατροφή καθημερινά. Ανάβαση στο Όρος Θαβώρ με ταξί. Μετάβαση στον Άγιο Σάββα με μίνιβαν. Ξεναγήσεις-περιηγήσεις, όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα πρόγραμμα από Ιερωμένο του Πατριαρχείου. Η μετάβαση στο Σινά με κλιματιζόμενο πούλμαν. Φόροι Αιγύπτου. Φόροι συνόρων Ισραήλ και φόρος εξόδου Έμπειρος αρχηγός – Συνοδός καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής. Ασφάλεια αστικής Ευθύνης και ατυχημάτων ΦΠΑ. Ειδική Ασφάλεια Covid-19 με την εγγύηση της Interamerican.

1
1η Ημέρα: Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2022
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ –  ΑΘΗΝΑ – ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΕΛ ΑΒΙΒ – ΝΑΖΑΡΕΤ   Αναχώρηση από Θεσσαλονίκη Πτήση από αεροδρόμιο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ της Θεσσαλονίκης προς Αθήνα στις 13.05 με  Aegean Airlines. Άφιξη στην Αθήνα στις 14.00.  Έλεγχος διαβατηρίων στην και συγκέντρωση στην έξοδο της πτήσης προς Τελ Αβίβ.  Πτήση στις 15.00 με άφιξη στις 17.00 στο αεροδρόμιο BEN GURION του Τελ Αβίβ.   Αναχώρηση από Αθήνα Αναχώρηση από το αεροδρόμιο Αθηνών ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ με πτήση της Aegean για το BEN GURION του Τελ Αβίβ στις 15.00. Άφιξη στις 17.00. Έλεγχος διαβατηρίων, παραλαβή αποσκευών και επιβίβαση στο πούλμαν.   Αναχώρηση για την Ναζαρέτ, άφιξη περίπου στις 19.30, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.
2
2η Ημέρα: Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2022
ΓΑΛΙΛΑΙΑ – ΤΙΒΕΡΙΑΔΑ – ΝΑΖΑΡΕΤ – ΚΑΠΕΡΝΑΟΥΜ – ΟΡΟΣ ΘΑΒΩΡ – ΙΕΡΙΧΩ Πρωινό και αναχώρηση νωρίς το πρωί, για μία ολοήμερη επίσκεψη στην περιοχή της Γαλιλαίας. Στη Ναζαρέτ θα προσκυνήσουμε τον Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Συνεχίζουμε με την Κανά, στην οποία πραγματοποιήθηκε το πρώτο θαύμα του Κυρίου, της «μετατροπής του ύδατος εις οίνον», και το Όρος Θαβώρ όπου έγινε η Μεταμόρφωση του Κυρίου μας.  Ακολούθως προαιρετική προσκυνηματική βόλτα στη λίμνη (€15) και προαιρετικό γεύμα με ψάρι της λίμνης Γενησαρέτ (€25).   Επίσκεψη στην  Καπερναούμ, όπου πραγματοποιήθηκαν τα περισσότερα των θαυμάτων του Κυρίου μας και διέλευση από το Όρος των Μακαρισμών, όπου ο Κύριός μας εκφώνησε την επί του Όρους Ομιλία και ευλόγησε τους 5 άρτους και τους 2 Ιχθύες, με τα οποία έφαγαν και χόρτασαν 5.000 άτομα. Σήμερα ολοκληρώνουμε την προσκυνηματική ημέρα μας με επίσκεψη στην Ιερά Μονή των Αγ. Αποστόλων, στην πόλη της Τιβεριάδος. Αναχώρηση για την Ιεριχώ, κάνοντας μία διαδρομή κατά μήκος των συνόρων με την Ιορδανία. Άφιξη  στο ξενοδοχείο μας περίπου στις 18.00  τακτοποίηση, δείπνο, διανυκτέρευση.  
3
3η Ημέρα: Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2022
ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΜΟΣ – ΙΕΡΙΧΩΣ – ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΠΟΤΑΜΟΣ – ΑΓΙΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ – ΧΟΖΕΒΑ – ΣΑΡΑΝΤΑΡΙΟ ΟΡΟΣ – ΒΗΘΑΝΙΑ   Εκκλησιασμός. Μετάβαση στην Μονή των Αγίων Γεωργίου και Ιωάννου των Χοζεβιτών,  στο φαράγγι Αινών, στην έρημο της Ιουδαίας. Εδώ θα προσκυνήσουμε τα λείψανα των Αγίων, το σκήνωμα του Αγ. Ιωάννου του Ρουμάνου καθώς και το σπήλαιο στο οποίο ασκήτευε ο Προφήτης Ηλίας.Στη συνέχεια μετάβαση μέσω της  «σιδηράς συνοριακής πύλης», που χωρίζει την Ιεριχώ από την κατεχόμενη περιοχή, στον Ιορδάνη ποταμό, στο «πραγματικό» σημείο που βαπτίσθηκε ο Χριστός μας, από τον Τίμιο Πρόδρομο.   Θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή του Τιμίου Προδρόμου παρά του Ιορδάνου ποταμού η οποία ανακαινίζεται πλήρως εκ των φθορών. Θα τελεσθεί η ακολουθία του Αγιασμού και θα αναγνωσθούν οι ευχές  «τοῦ Ἁγιασμοῦ».  Όσοι εκ των προσκυνητών επιθυμούν μπορούν να φορέσουν τον λευκό χιτώνα για την  «προαιρετική-συμβολική βάπτιση των προσκυνητών» στον Ιορδάνη ποταμό, ψάλλοντας το τροπάριο «εν Ιορδάνη βαπτιζομένου σου Κύριε..».   Ακολούθως, αναχωρούμε για προσκύνημα στην Ιερά Μονή του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου. Στην Ιεριχώ θα επισκεφθούμε το Σαραντάριο Όρος, όπου ο Χριστός μας έζησε σαράντα μέρες με νηστεία και προσευχή, προ της ενάρξεως του Σωτηρίου Έργου Του. (Προαιρετική Ανάβαση με τελεφερίκ €15), τη Μονή του Προφήτου Ελισσαίου, όπου η Συκομωρέα που ανέβηκε ο Ζακχαίος.   Τέλος, θα μεταβούμε στην Βηθανία, στον Τόπο προϋπαντήσεως του Χριστού μας, στην Ιερά Μονή Μάρθας και Μαρίας των αδερφών του Λαζάρου. ετάβαση στο ξενοδοχείο μας στην Βηθλεέμ/ Χωριό των Ποιμένων, τακτοποίηση και δείπνο, διανυκτέρευση.  
4
4η Ημέρα: Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2022
ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΟ ΣΙΝΑ   Πρωινή αναχώρηση για το Θεοβάδιστο Όρος Σινά και την Ιερά Μονή της Αγίας Αικατερίνης Ταξιδεύουμε κατά μήκος της Νεκράς Θάλασσας (στάση), περνάμε τη συνοριακή πόλη Εϊλάτ στον κόλπο της Άκαμπας  (σύνορα Ισραήλ και Αιγύπτου) και συνεχίζουμε την μοναδική σε ομορφιά διαδρομή μας στην χρωματιστή έρημο του Σινά με τους γραφικούς Βεδουίνους.   Φθάνουμε στην ιστορική Μονή της Αγίας Αικατερίνης η οποία είναι χτισμένη στους πρόποδες του Όρους του Μωυσέως και σε υψόμετρο 1.570 μέτρα. Τακτοποίηση στους Ξενώνες της Μονής και έπειτα παρακολούθηση του Εσπερινού (ώρα 16.00 –17.00), ακολούθως θα προσκυνήσουμε τα λείψανα της Αγ. Αικατερίνης, το παρεκκλήσιο της φλεγόμενης και μη καιόμενης Αγίας Βάτου, το πηγάδι του Ιοθώρ, το Οστεοφυλάκιο και θα θαυμάσουμε την περίφημη βιβλιοθήκη της Μονής και την Πινακοθήκη. Δείπνο και διανυκτέρευση.   Για όσους μπορούν και επιθυμούν, ανάβαση στην Αγία Κορυφή (2.280μ.), όπου ο Μωυσής έλαβε τις εντολές και από όπου η ανατολή του ηλίου πάνω από την έρημο και τα άγρια βουνά προσφέρει ένα μοναδικό θέαμα (Μετά τις 12.00 τα μεσάνυχτα)  
5
5η Ημέρα: Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2022 ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΜΟΣ – ΣΙΝΑ
Στο κέντρο αυτό του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας η παρακολούθηση της κατανυκτικής Θείας Λειτουργίας θα είναι μια αξέχαστη εμπειρία, στο Καθολικό της Ι. Μονής της Αγ. Αικατερίνης.   Πρωινό. Στην συνέχεια μπορούμε να επισκεφθούμε το Κελί του Αγίου Παϊσίου και κελιά Μοναχών που ασκητεύουν στην Έρημο του Σινά. Εσπερινός στην Ιερά Μονή, Συνάντηση με τους Σιναΐτες Πατέρες,  δείπνο και διανυκτέρευση.
6
6η Ημέρα: Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2022
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΠΟ ΣΙΝΑ – ΒΗΘΛΕΕΜ   Εκκλησιασμός. και αναχώρηση για την επιστροφή μας. Διέλευση συνόρων, άφιξη στο ξενοδοχείο μας, αργά το απόγευμα, διανύοντας αρκετή απόσταση κατά μήκος της Νεκράς Θάλασσας (Στάση σε οργανωμένη παραλία στη Νεκρά Θάλασσα και για όσους επιθυμούν θα υπάρξει ελεύθερος χρόνος για κολύμπι) και των συνόρων του Ισραήλ με την Ιορδανία, δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας στην Βηθλεέμ, Χωριό των Ποιμένων.
7
7η Ημέρα: Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2022
ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ – ΝΑΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ – ΠΑΝΑΓΙΟΣ ΤΑΦΟΣ – ΟΔΟΣ ΜΑΡΤΥΡΙΟΥ – ΠΡΑΙΤΩΡΙΟ – ΚΗΠΟΣ ΓΕΘΣΗΜΑΝΗΣ     Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και μετάβαση στο Ναό της Αναστάσεως του Χριστού μας, εντός του οποίου θα προσκυνήσουμε τον Φριχτό Γολγοθά.  Η συγκλονιστικότερη εμπειρία είναι η ανάβαση στον λεγόμενο «Κρανίου Τόπο» (στα Εβραϊκά σημαίνει Γολγοθάς), όπου σφραγίσθηκε η Καινή Διαθήκη με το Αίμα του Θεανθρώπου.   Στο ορθόδοξο παρεκκλήσιο, το οποίο διακρίνεται για την εξωτερική διακόσμηση και την επιβλητικότητά του, θα αναγνωσθούν το έβδομο και το όγδοο ευαγγέλιο της Μεγάλης Πέμπτης, Η Σταύρωση και Θάνατος του Χριστού και θα γίνει ΔΕΗΣΗ.   Κατεβαίνοντας από τον Γολγοθά, θα δούμε τον Τόπο της Αποκαθηλώσεως. Στη Χριστιανικήλειτουργική αποκαλείται η κατάβαση του Σώματος του Ιησού από το Σταυρό μετά την ​Σταύρωσή Του, προκειμένου στη συνέχεια να ενταφιαστεί. Η  Αποκαθήλωση έγινε με πρωτοβουλία του Ιωσήφ του από Αριμαθαίας και του Νικόδημου, που ήταν σύμφωνα με τις διηγήσεις τον ευαγγελιστών, Ιουδαίοι άρχοντες και κρυφοί μαθητές του Χριστού. Το γεγονός αυτό, μας το θυμίζουν δύο Ύμνοι: α) Ο συγκινητικός δοξαστικός Ύμνος του Εσπερινού της Μεγάλης Παρασκευής «Σε τον αναβαλλόμενον, το φως ώσπερ ιμάτιον …». β) Επίσης, ανάμεσα στα λιγότερα γνωστά ακούσματα της ίδιας μέρας, αλλά το βαθυστόχαστο και το πιο συγκινητικό μελοποίημα με το όνομα «δός μοι τούτον τον Ξένον»ή «τον Ήλιο Κρύψαντα» (Γεωργίου Ακροπολίτη, λόγιου του 13 αιώνα.), στο οποίο περιγράφεται το αίτημα του Ιωσήφ προς τον Πιλάτο, να του δώσει το σώμα του Χριστού για να το κηδέψει. Ο Πιλάτος του έδωσε την άδεια και στη συνέχεια μαζί με τον Ιωσήφ κατέβασαν  το σώμα του Ιησού από το Σταυρό, το τύλιξαν με «σινδόνη καθαρά» και το αποθέσαν στο κενό μνημείο που διατηρούσε υπό την κατοχή του ο Ιωσήφ. ​ Συνεχίζουμε το προσκύνημά μας, στον Πανάγιο και Ζωοδόχο Τάφο του Χριστού μας, που σύμφωνα με την Καινή Διαθήκη, βρισκόταν κοντά στο σημείο της σταύρωσης: "ἦν δὲ ἐν τῷτόπῳ ὅπου ἐσταυρώθη κῆπος, καὶ ἐν τῷ κήπῳ μνημεῖον καινόν, ἐν ᾧ οὐδέπω οὐδεὶς ἐτέθη· ἐκεῖ οὖν διὰ τὴν Παρασκευὴν τῶν ᾿Ιουδαίων, ὅτι ἐγγὺς ἦν τὸ μνημεῖον, ἔθηκαν τὸν ᾿Ιησοῦν." όπως διαβάζουμε στο Κατά Ιωάννη Ευαγγέλιο.  Το επιβλητικό Άγιο Κουβούκλιο, ένα Ναόσχημο οικοδόμημα με πλούσια διακόσμηση,  καλύπτει τον τάφο του Χριστού μας και χωρίζεται σε δύο μέρη: τον Πανάγιο Τάφο του Χριστού και τον Άγιο Λίθο.   Εντός του Αγίου Κουβουκλίου λαμβάνει χώρα το Μεγάλο Σάββατο η τελετής της Αφής του Αγίου Φωτός.  Κατά το προσκύνημά μας, θα ακούμε το Ευαγγέλιο της Αναστάσεως, θα γίνει Δέηση και θα ψάλλουμε τον Αναστάσιμο Απολυτίκιο  «Χριστός Ανέστη»! Κατασυγκινημένοι αλλά πλήρεις, θα εισέλθουμε και θα γνωρίσουμε το Καθολικό του Ναούτης Αναστάσεως, όπου τελούνται καθημερινά, όλες οι Ορθόδοξες Ακολουθίες.   Συνεχίζουμε για το παρεκκλήσιο του Αδάμ, τον Τόπο της Εύρεσης του Τιμίου Σταυρού από την Αγία Ελένη, το Παρεκκλήσιο του Αγ. Λογγίνου, το παρεκκλήσιο της Φραγγελώσεως, το παρεκκλήσιο των κλαπών και τέλος το παρεκκλήσιο του Μη μου Άπτου, είναι η  χριστιανική έκφραση από την Καινή Διαθήκη που αναφέρεται στο Ευαγγέλιο του Ιωάννη και περιγράφει την βιβλική σκηνή της αναγνώρισης του Ιησού από την Μαρία μετά την Ανάστασή Του.   Τέλος, θα επισκεφθούμε τον παρεκκλήσιο των Συριάνων, όπου είναι αφιερωμένο στον :Αγ.Νικόδημο και στον Άγιο Ιωσήφ από Αριμαθαίας, όπου και ο τάφος του.  Θα ολοκληρώσουμε με το Σκευοφυλάκιο του Ναού, όπου εδώ θα προσκυνήσουμε το Τίμιο Ξύλο καθώς και Λείψανα Αγίων και ιερατικά κειμήλια.   ​Ακολούθως θα διασχίσουμε την Οδό του Μαρτυρίου, όπου: “οι στάσεις του Χριστού μας, πριν από τον Φρικτό Γολγοθά”. Η Πύλη της Καταδίκης, ο Οίκος της Αγίας Βερονίκης (το σημείο όπου ο Ιησούς συνάντησε τις κόρες της Ιερουσαλήμ), θα διαβούμε από το σημείο όπου ο Σίμων ο Κυρηναίος πήρε τον Σταυρό στους ώμους του μέχρι τον Γολγοθά Σταυρό (και σύμφωνα με την παράδοση αποτυπώθηκε η παλάμη του Χριστού μας), τον τόπο όπου ο Χριστός συναντήθηκε με την Μητέρα Του και όπου ο Χριστός μας έπεσε από το βάρος του Σταυρού.   Φθάνουμε στην Φυλακή του Χριστού μας, στο ονομαζόμενο Πραιτώριο.  Συνεχίζουμε για το Λιθόστρωτο, την Προβατική Κολυμβήθρα/Βηθεσδά, τον Οίκο των Ιωακείμ και Άννας (των γονέων της Παναγίας μας) όπου και το σπίτι που γεννήθηκε η Παναγίας μας. Από την πύλη των Λεόντων κατηφορίζουμε για την Γεθσημανή στους πρόποδες του Όρους των Ελαιών, όπου και η Κοιλάδα των Κέδρων.  Προσκύνημα στην Εκκλησία και στον Τόπο Λιθοβολισμού του Πρωτομάρτυρα Στεφάνου, εκτός των τειχών της παλαιάς πόλης.  Στην Γεθσημανή, θα προσκυνήσουμε το Πάνσεπτο Θεομητορικό Μνήμα.  Στο ίδιο χώρο, θα προσκυνήσουμε την Εικόνα της Παναγίας της Ιεροσολυμίτισσας, ψάλλοντας την Ωδή του Πάσχα, «Ο Άγγελος εβόα» (Πέτρου Εφεσίου). Σύμφωνα με την παράδοση, εδώ βρίσκονται οι Τάφοι των Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννας και του Μνήστορα Ιωσήφ.   Περνάμε απέναντι στον Κήπο της Γεθσημανής, που συνδέεται με τα γεγονότα της Μ. Πέμπτης αφού είναι ο τόπος που ξεκίνησε το μαρτύριο του Χριστού, όταν προδόθηκε από τον Ιούδα.  Εκεί, διαδραματίστηκαν τα σημαντικότερα γεγονότα πριν από τη Σταύρωση Του και έτσι ο τόπος αυτός αποκτά ιδιαίτερη σημασία, καθώς από εδώ ξεκίνησε   οδός  του Μαρτυρίου για το Χριστό.  Επιπλέον θα δούμε και τον Βράχο της Αγωνίας εντός της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας των Εθνών και θα αντικρίσουμε και την Ρωσική εκκλησία αφιερωμένη στην Μαρία την Μαγδαληνή και την κοιλάδα Ιωσαφάτ (Κοιλάδα των Κέδρων).Στην απέναντι πλευρά θα δούμε την Χρυσή Πύλη η οποία παραμένει ''κλειστή''.  Από αυτή την Πύλη, πέρασε ο Χριστός πάνω στο γαϊδουράκι κατά την είσοδό του στα Ιεροσόλυμα την Κυριακή των Βαΐων. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας, δείπνο, διανυκτέρευση.
8
8η Ημέρα: Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2022
ΒΗΘΛΕΕΜ – ΙΜ ΠΟΙΜΕΝΩΝ – ΣΙΩΝ – ΟΡΟΣ ΤΩΝ ΕΛΑΙΩΝ – ΦΡΕΑΡ ΙΑΚΩΒ – ΣΑΜΑΡΕΙΑ   Πρωινό και αναχώρηση  για το Ιερό Σπήλαιο της Γεννήσεως στην Βηθλεέμ. Προσκύνημα και ξενάγηση στη μεγάλη Βασιλική του Ιουστινιανού και στο σπήλαιο των σφαγιασθέντων από τον Ηρώδη νηπίων. Μετάβαση στην  κοντινή Ιερά Μονή των Ποιμένων, για να προσκυνήσουμε το Ιερό σπήλαιο των Ποιμένων.   Μετάβαση στο Πατριαρχείο μας, όπου θα συναντηθούμε με την Α.Θ.Μ. Πατριάρχη Ιεροσολύων, Θεόφιλο τον Γ’.   Στην συνέχεια μετάβαση, στο κεντρικό Μοναστήρι των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, το οποίο αποτελεί την έδρα της Αγιοταφικής Αδελφότητας και Θα επισκεφθούμε τα μοναστήρια εντός της παλιάς πόλης, τον Τίμιο Πρόδρομο, την Μεγάλη Παναγία, τους Αγίους Θεοδώρους, την Παναγία Σεϊδανάγια. Στον Ναό της Αναστάσεως, θα έχουμε χρόνο ελεύθερο για ένα ακόμη προσκύνημα.   Μετάβαση στην  Σιών, όπου “ετελέσθη” Μυστικός Δείπνος, η Ψηλάφηση του Θωμά, καθώς και η Επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος κατά την ημέρα της Πεντηκοστής (Υπερώο). Εκεί υπάρχει επίσης ο τάφος του Βασιλιά Δαβίδ, τον οποίο και θα επισκεφθούμε, και ο τόπος, όπου κοιμήθηκε η Παναγία μας (σπίτι Aγίου Ιωάννου του Θεολόγου).   Στις 14.00 το μεσημέρι, (αν το επιτρέψουν οι συνθήκες), θα αναχωρήσουμε  για την Νεάπολη της Σαμάρειας, όπου στον  περικαλλή Ναό της Αγίας Φωτεινής θα προσκυνήσουμε στο Φρέαρ του Ιακώβ και  το σκήνωμα του Αγίου Φιλούμενου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας το απόγευμα,   δείπνο και διανυκτέρευση.  
9
9η Ημέρα: Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2022
ΟΡΟΣ ΤΩΝ ΕΛΑΙΩΝ – ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ – ΚΑΡΝΤΟ – ΓΙΑΦΑ – ΤΕΛ ΑΒΙΒ – ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ Πρωινό, προετοιμασία για αναχώρηση. Μετάβαση στην παλιά πόλη των Ιεροσολύμων για ένα τελευταίο προσκύνημα στον Πανάγιο Τάφο του Χριστού μας, στον Ναό της Αναστάσεως. Στην συνέχεια θα έχουμε μία βόλτα εντός της ιστορικής Εβραϊκής περιοχής, στην τοποθεσία Κάρντο από όπου θα δούμε το τείχος των Δακρύων. Στην συνέχεια θα μεταβούμε στο όρος των Ελαιών, όπου θα μεταβούμε στην Ιερά Μονή των Γαλιλαίων Ανδρών, στην αποκαλούμενη Μικρή Γαλιλαία, στον Τόπο όπου ο Χριστός μας εμφανίσθηκε στους Μαθητές Του, μετά την Ανάστασή Του. Συνεχίζουμε για τον Τόπο Αναλήψεως του Χριστού μας. Από την θέση Πανόραμα, θα έχουμε μία ωραία Πανοραμική θέα της πόλεως των Ιεροσολύμων. Στις 14.30 αναχωρούμε για την Ιερά Μονή του Αγίων Γεωργίου στην Λύδα, όπου θα προσκυνήσουμε τον τάφο του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου. Ακολούθως θα μεταβούμε στην Γιάφα, όπου η Ιερά Μονή των Αρχαγγέλων με θέα την Μεσόγειο Θάλασσα. Θα γνωρίσουμε το Τελ Αβίβ, το Μαϊάμι της Μεσογείου! Στην περιήγηση με το λεωφορείο θα δούμε το Δημαρχείο, τις λεωφόρους με κτήρια Μπάουχαους, την Πλατεία Γιτζάκ Ράμπιν, την λεωφόρο Αγιαλόν, με τους ουρανοξύστες να θυμίζουν Μανχάταν και θα περάσουμε μπροστά από την οργανωμένη πλαζ της πόλης και την λεωφόρο Ντίζενγκοφ με τα πολυτελή καταστήματα και τα κοσμικά καφέ. Χρόνος ελεύθερος για προαιρετικό φαγητό. Τελ Αβίβ - πτήση προς Αθήνα και Θεσσαλονίκη Μετάβαση στο αεροδρόμιο, στις 17.30 έλεγχος και τυπικές διαδικασίες. Πτήση στις 20.10 (Α3-925) με άφιξη στην Αθήνα στις 22.10. Συνεχίζουμε για την Θεσσαλονίκη στις 23.05 (Α3-136) με άφιξη στις 00.05 στην πόλη του Θερμαϊκού.
10
1η Ημέρα: Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2022
AΘΗΝΑ – ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΕΛ ΑΒΙΒ / ΛΗΔΑ – ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ – ΝΑΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ – ΠΑΝΑΓΙΟΣ ΤΑΦΟΣ – ΟΔΟΣ ΜΑΡΤΥΡΙΟΥ – ΠΡΑΙΤΩΡΙΟ – ΚΗΠΟΣ ΓΕΘΣΗΜΑΝΗΣ   Αναχώρηση από Θεσσαλονίκη Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ της Θεσσαλονίκης και πτήση προς Αθήνα/Τελ Αβίβ. Παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας για περαιτέρω πληροφορίες/διευκρινήσεις.   Αναχώρηση από Αθήνα Συγκέντρωση στο γκισέ  της Aegean Airlines αεροδρόμιο Αθηνών ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ στις 05.30 και παράδοση αποσκευών. Έλεγχος διαβατηρίων και συνεχίζουμε με πτήση της Aegean (Α3-926) από την Αθήνα για το BEN GURION του Τελ Αβίβ στις 07.25 με άφιξη στις 09.25.   Επιβίβαση στο λεωφορείο μας και αναχωρούμε, για να αρχίσουμε το προσκυνηματικό οδοιπορικό μας από το Μοναστηριακό συγκρότημα του Αγίου Γεωργίου στην Λήδα, όπου θα προσκυνήσουμε τον τάφο του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου.   Αφιξη στην Ιερουσαλήμ και μετάβαση στο Ναό της Αναστάσεως του Χριστού μας, εντός του οποίου θα προσκυνήσουμε τον Φριχτό Γολγοθά.  Η συγκλονιστικότερη εμπειρία είναι η ανάβαση στον λεγόμενο «Κρανίου Τόπο» (στα Εβραϊκά σημαίνει Γολγοθάς), όπου σφραγίσθηκε η Καινή Διαθήκη με το Αίμα του Θεανθρώπου. Στο ορθόδοξο παρεκκλήσιο, το οποίο διακρίνεται για την εξωτερική διακόσμηση και την επιβλητικότητά του, θα αναγνωσθούν το έβδομο και το όγδοο ευαγγέλιο της Μεγάλης Πέμπτης, Η Σταύρωση και ο Θάνατος του Χριστού και θα γίνει δέηση. Κατεβαίνοντας από τον Γολγοθά, θα δούμε τον Τόπο της Αποκαθηλώσεως. Στη Χριστιανική λειτουργική αποκαλείται η κατάβαση του Σώματος του Ιησού από το Σταυρό μετά την Σταύρωσή Του, προκειμένου στη συνέχεια να ενταφιαστεί. Η  Αποκαθήλωση έγινε με πρωτοβουλία του Ιωσήφ του από Αριμαθαίας και του Νικόδημου, που ήταν σύμφωνα με τις διηγήσεις τον ευαγγελιστών, Ιουδαίοι άρχοντες και κρυφοί μαθητές του Χριστού. Το γεγονός αυτό, μας το θυμίζουν δύο Ύμνοι: α) Ο συγκινητικός δοξαστικός Ύμνος του Εσπερινού της Μεγάλης Παρασκευής «Σε τον αναβαλλόμενον, το φως ώσπερ ιμάτιον …». β) Επίσης, ανάμεσα στα λιγότερα γνωστά ακούσματα της ίδιας μέρας, αλλά το βαθυστόχαστο και το πιο συγκινητικό μελοποίημα με το όνομα «δός μοι τούτον τον Ξένον» ή «τον Ήλιο Κρύψαντα» (Γεωργίου Ακροπολίτη, λόγιου του 13 αιώνα.), στο οποίο περιγράφεται το αίτημα του Ιωσήφ προς τον Πιλάτο, να του δώσει το σώμα του Χριστού για να το κηδέψει. Ο Πιλάτος του έδωσε την άδεια και στη συνέχεια μαζί με τον Ιωσήφ κατέβασαν  το σώμα του Ιησού από το Σταυρό, το τύλιξαν με «σινδόνη καθαρά» και το αποθέσαν στο  κενό μνημείο που διατηρούσε υπό την κατοχή του ο Ιωσήφ.   Συνεχίζουμε το προσκύνημά μας, στον Πανάγιο και Ζωοδόχο Τάφο του Χριστού μας, που σύμφωνα με την Καινή Διαθήκη, βρισκόταν κοντά στο σημείο της σταύρωσης: "ἦν δὲ ἐν τῷ τόπῳ ὅπου ἐσταυρώθη κῆπος, καὶ ἐν τῷ κήπῳ μνημεῖον καινόν, ἐν ᾧ οὐδέπω οὐδεὶς ἐτέθη· ἐκεῖ οὖν διὰ τὴν Παρασκευὴν τῶν ᾿Ιουδαίων, ὅτι ἐγγὺς ἦν τὸ μνημεῖον, ἔθηκαν τὸν ᾿Ιησοῦν." όπως διαβάζουμε στο Κατά Ιωάννη Ευαγγέλιο.  Το επιβλητικό Άγιο Κουβούκλιο, ένα Ναόσχημο οικοδόμημα με πλούσια διακόσμηση,  καλύπτει τον τάφο του Χριστού μας και χωρίζεται σε δύο μέρη: τον Πανάγιο Τάφο του Χριστού και τον Άγιο Λίθο. Εντός του Αγίου Κουβουκλίου λαμβάνει χώρα το Μεγάλο Σάββατο η τελετής της Αφής του Αγίου Φωτός.  Κατά το προσκύνημά μας, θα ακούμε το Ευαγγέλιο της Αναστάσεως, θα γίνει Δέηση και θα ψάλλουμε τον Αναστάσιμο Απολυτίκιο  «Χριστός Ανέστη»!  Κατασυγκινημένοι αλλά πλήρεις, θα εισέλθουμε και θα γνωρίσουμε το Καθολικό του Ναού της Αναστάσεως, όπου τελούνται καθημερινά, όλες οι Ορθόδοξες Ακολουθίες. Συνεχίζουμε για το παρεκκλήσιο του Αδάμ, τον Τόπο της Εύρεσης του Τιμίου Σταυρού από την Αγία Ελένη, το Παρεκκλήσιο του Αγ. Λογγίνου, το παρεκκλήσιο της Φραγγελώσεως, το παρεκκλήσιο των κλαπών και τέλος το παρεκκλήσιο του Μη μου Άπτου , είναι η χριστιανική έκφραση από την Καινή Διαθήκη που αναφέρεται στο Ευαγγέλιο του Ιωάννη και περιγράφει την βιβλική σκηνή της αναγνώρισης του Ιησού από την Μαρία μετά την Ανάστασή Του. Τέλος, θα επισκεφθούμε τον παρεκκλήσιο των Συριάνων, όπου είναι αφιερωμένο στον Αγ. Νικόδημο και στον Άγιο Ιωσήφ από Αριμαθαίας, όπου και ο τάφος του.  Θα ολοκληρώσουμε με το Σκευοφυλάκιο του Ναού, όπου εδώ θα προσκυνήσουμε το Τίμιο Ξύλο καθώς και Λείψανα Αγίων και ιερατικά κειμήλια. Μετάβαση στο Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο, όπου θα αρχίσουμε την γνωριμία μας με το κεντρικό Μοναστήρι των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, το οποίο αποτελεί την έδρα της Αγιοταφικής Αδελφότητας, προσκύνημα και συνάντηση με την Α.Θ.Μ. Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλο. Ακολούθως θα διασχίσουμε την Οδό του Μαρτυρίου, όπου: “οι στάσεις του Χριστού μας, πριν από τον Φρικτό Γολγοθά”. Η Πύλη της Καταδίκης, ο Οίκος της Αγίας Βερονίκης (το σημείο όπου ο Ιησούς συνάντησε τις κόρες της Ιερουσαλήμ), θα διαβούμε από το σημείο όπου ο Σίμων ο Κυρηναίος πήρε τον Σταυρό στους ώμους του μέχρι τον Γολγοθά Σταυρό (και σύμφωνα με την παράδοση αποτυπώθηκε η παλάμη του Χριστού μας), τον τόπο όπου ο Χριστός συναντήθηκε με την Μητέρα Του και όπου ο Χριστός μας έπεσε από το βάρος του Σταυρού. Φθάνουμε στην Φυλακή του Χριστού μας, στο ονομαζόμενο Πραιτώριο. Συνεχίζουμε για το Λιθόστρωτο, την Προβατική Κολυμβήθρα/Βηθεσδά, τον Οίκο των Ιωακείμ και Άννας (των γονέων της Παναγίας μας) όπου και το σπίτι που γεννήθηκε η Παναγίας μας. Από την πύλη των Λεόντων κατηφορίζουμε για την Γεθσημανή στους πρόποδες του Όρους των Ελαιών, όπου και η Κοιλάδα των Κέδρων.  Προσκύνημα στην Εκκλησία και στον Τόπο Λιθοβολισμού του Πρωτομάρτυρα Στεφάνου, εκτός των τειχών της παλαιάς πόλης.  Στην Γεθσημανή, θα προσκυνήσουμε το Πάνσεπτο Θεομητορικό Μνήμα.  Στο ίδιο χώρο, θα προσκυνήσουμε την Εικόνα της Παναγίας της Ιεροσολυμίτισσας, ψάλλοντας την Ωδή του Πάσχα, «Ο Άγγελος εβόα» (Πέτρου Εφεσίου). Σύμφωνα με την παράδοση, εδώ βρίσκονται οι Τάφοι των Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννας και του Μνήστορα Ιωσήφ. Περνάμε απέναντι στον Κήπο της Γεθσημανής, που συνδέεται με τα γεγονότα της Μ. Πέμπτης αφού είναι ο τόπος που ξεκίνησε το μαρτύριο του Χριστού, όταν προδόθηκε από τον Ιούδα.  Μέσα σε αυτόν, διαδραματίστηκαν τα σημαντικότερα γεγονότα πριν από τη Σταύρωση Του και έτσι ο τόπος αυτός αποκτά ιδιαίτερη σημασία, καθώς από εδώ ξεκίνησε ο δρόμος του Μαρτυρίου για το Χριστό. Επιπλέον θα δούμε και τον Βράχο της Αγωνίας εντός της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας των Εθνών και θα αντικρίσουμε και την Ρωσική εκκλησία αφιερωμένη στην Μαρία την Μαγδαληνή και την κοιλάδα Ιωσαφάτ (Κοιλάδα των Κέδρων). Στην απέναντι πλευρά θα δούμε την Χρυσή Πύλη η οποία παραμένει ''κλειστή''.  Από αυτή την Πύλη, πέρασε ο Χριστός πάνω στο γαϊδουράκι κατά την είσοδό του στα Ιεροσόλυμα την Κυριακή των Βαΐων.  Επιστροφή στο ξενοδοχείο.  Δείπνο και διανυκτέρευση.
11
2η Ημέρα: Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2022
ΟΡΟΣ ΕΛΑΙΩΝ – ΙΜ ΧΟΖΕΒΑ – ΒΗΘΑΝΙΑ – ΙΕΡΙΧΩ – ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΠΟΤΑΜΟΣ – ΑΓΙΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ – ΣΑΡΑΝΤΑΡΙΟ  ΟΡΟΣ   Πρωινό και αναχώρηση  για το Όρος των Ελαιών, όπου θα μεταβούμε στην Μικρή Γαλιλαία και στην Ανάληψη. Συνεχίζουμε για την Βηθανία, στην Ιερά Μονή Μάρθας και Μαρίας των αδερφών του Λαζάρου. Συνεχίζουμε για την Μονή των Αγίων Γεωργίου και Ιωάννου των Χοζεβιτών,  στο φαράγγι Αινών, στην έρημο της Ιουδαίας (εφόσον είναι ανοιχτό το μοναστήρι). Εδώ θα προσκυνήσουμε τα λείψανα των Αγίων, το σκήνωμα του Αγ. Ιωάννου του Ρουμάνου καθώς και το σπήλαιο στο οποίο ασκήτευε ο Προφήτης Ηλίας.   Στη συνέχεια μετάβαση μέσω της  «σιδηράς συνοριακής πύλης», που χωρίζει την Ιεριχώ από την κατεχόμενη περιοχή, στον Ιορδάνη ποταμό, στο «πραγματικό» σημείο που βαπτίσθηκε ο Χριστός μας, από τον Τίμιο Πρόδρομο.   Θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή του Τιμίου Προδρόμου παρά του Ιορδάνου ποταμού η οποία ανακαινίζεται πλήρως εκ των φθορών. Θα τελεσθεί η ακολουθία του Αγιασμού και θα αναγνωσθούν οι ευχές  «τοῦ Ἁγιασμοῦ».  Όσοι εκ των προσκυνητών επιθυμούν μπορούν να φορέσουν τον λευκό χιτώνα για την  «προαιρετική-συμβολική βάπτιση των προσκυνητών» στον Ιορδάνη ποταμό, ψάλλοντας το τροπάριο «εν Ιορδάνη βαπτιζομένου σου Κύριε..».   Ακολούθως, αναχωρούμε για προσκύνημα στην Ιερά Μονή του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου. Στην Ιεριχώ θα επισκεφθούμε το Σαραντάριο Όρος, όπου ο Χριστός μας έζησε σαράντα μέρες με νηστεία και προσευχή, προ της ενάρξεως του Σωτηρίου Έργου Του. (Προαιρετική Ανάβαση με τελεφερίκ €15), τη Μονή του Προφήτου Ελισσαίου, όπου η Συκομωρέα που ανέβηκε ο Ζακχαίος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.
12
3η Ημέρα: Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022
ΓΑΛΙΛΑΙΑ – ΤΙΒΕΡΙΑΔΑ – ΝΑΖΑΡΕΤ – ΚΑΠΕΡΝΑΟΥΜ – ΟΡΟΣ ΘΑΒΩΡ Πρωινό και αναχώρηση νωρίς το πρωί, για μία ολοήμερη επίσκεψη στην περιοχή της Γαλιλαίας. Στη Ναζαρέτ θα προσκυνήσουμε τον Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Συνεχίζουμε με την Κανά, στην οποία πραγματοποιήθηκε το πρώτο θαύμα του Κυρίου, της «μετατροπής του ύδατος εις οίνον», και το Όρος Θαβώρ όπου έγινε η Μεταμόρφωση του Κυρίου μας.  Ακολούθως προαιρετική προσκυνηματική βόλτα στη λίμνη (€15) και προαιρετικό γεύμα με ψάρι της λίμνης Γενησαρέτ (€25).   Επίσκεψη στην  Καπερναούμ, όπου πραγματοποιήθηκαν τα περισσότερα των θαυμάτων του Κυρίου μας και διέλευση από το Όρος των Μακαρισμών, όπου ο Κύριός μας εκφώνησε την επί του Όρους Ομιλία και ευλόγησε τους 5 άρτους και τους 2 Ιχθύες, με τα οποία έφαγαν και χόρτασαν 5.000 άτομα.   Σήμερα ολοκληρώνουμε την προσκυνηματική ημέρα μας με επίσκεψη στην Ιερά Μονή των Αγ. Αποστόλων, στην πόλη της Τιβεριάδος. Επιστροφή το βράδυ στο ξενοδοχείο μας, δείπνο, διανυκτέρευση.  
13
4η Ημέρα: Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022
ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΒΗΘΑΝΙΑ - ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΟ ΣΙΝΑ   Συμμετοχή στην Κυριακάτικη Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Μάρθας και Μαρίας στην Βηθανία.  Πρωινή αναχώρηση για το Θεοβάδιστο Όρος Σινά και την Ιερά Μονή της Αγίας Αικατερίνης. Ταξιδεύουμε κατά μήκος της Νεκράς Θάλασσας (στάση), περνάμε τη συνοριακή πόλη Εϊλάτ στον κόλπο της Άκαμπας  (σύνορα Ισραήλ και Αιγύπτου) και συνεχίζουμε την μοναδική σε ομορφιά διαδρομή μας στην χρωματιστή έρημο του Σινά με τους γραφικούς Βεδουίνους.   Φθάνουμε στην ιστορική Μονή της Αγίας Αικατερίνης η οποία είναι χτισμένη στους πρόποδες του Όρους του Μωυσέως και σε υψόμετρο 1.570 μέτρα. Τακτοποίηση στους Ξενώνες της Μονής και έπειτα παρακολούθηση του Εσπερινού (ώρα 16.00 –17.00), αν ο χρόνος άφιξης μας το επιτρέψει.   Για όσους μπορούν και επιθυμούν, ανάβαση στην Αγία Κορυφή (2.280μ.), όπου ο Μωυσής έλαβε τις εντολές και από όπου η ανατολή του ηλίου πάνω από την έρημο και τα άγρια βουνά προσφέρει ένα μοναδικό θέαμα (Μετά τις 12.00 τα μεσάνυχτα)
14
5η Ημέρα: Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2022 // ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ
ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΜΟΣ και ΠΑΝΥΓΗΡΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΑΓΙΑΣ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ   Στο κέντρο αυτό του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας η παρακολούθηση της κατανυκτικής Θείας Λειτουργίας θα είναι μια αξέχαστη εμπειρία, στο Καθολικό της Ι. Μονής της Αγ. Αικατερίνης.   Πρωινό. Ακολούθως θα προσκυνήσουμε τα λείψανα της Αγ. Αικατερίνης, το παρεκκλήσιο της φλεγόμενης και μη καιόμενης Αγίας Βάτου, το πηγάδι του Ιοθώρ, το Οστεοφυλάκιο και θα θαυμάσουμε την περίφημη βιβλιοθήκη της Μονής και την Πινακοθήκη.   Στην συνέχεια μπορούμε να επισκεφθούμε το Κελί του Αγίου Παϊσίου και κελιά Μοναχών που ασκητεύουν στην Έρημο του Σινά. Γεύμα, Πανηγυρικός Εσπερινός στην Ιερά Μονή, Συνάντηση με τους Σιναΐτες Πατέρες,  δείπνο και διανυκτέρευση.      
15
6η Ημέρα: Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2022 Εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΘΕΙΑ ΚΑΙ ΙΕΡΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ / ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΠΟ ΣΙΝΑ   Συμμετοχή στην Θεία και Ιερά Λειτουργία στο καθολικό της Ιεράς Μονής της Αγίας Αικατερίνης. Προσκύνηση του Τιμίου Σταυρού.  Πρωινό και αναχώρηση για την επιστροφή μας.   Διέλευση συνόρων, άφιξη στο ξενοδοχείο μας, αργά το απόγευμα, διανύοντας αρκετή απόσταση κατά μήκος της Νεκράς Θάλασσας (Στάση σε οργανωμένη παραλία στη Νεκρά Θάλασσα και για όσους επιθυμούν θα υπάρξει ελεύθερος χρόνος για κολύμπι) και των συνόρων του Ισραήλ με την Ιορδανία, δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας.
16
7η Ημέρα: Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022
ΒΗΘΛΕΕΜ – ΙΜ ΠΟΙΜΕΝΩΝ – ΣΙΩΝ – ΦΡΕΑΡ ΙΑΚΩΒ   Πρωινό και συνεχίζουμε για το Ιερό Σπήλαιο της Γεννήσεως στην Βηθλεέμ. Προσκύνημα και ξενάγηση στη μεγάλη Βασιλική του Ιουστινιανού και στο σπήλαιο των σφαγιασθέντων από τον Ηρώδη νηπίων. Μετάβαση στην  κοντινή Ιερά Μονή των Ποιμένων, για να προσκυνήσουμε το Ιερό σπήλαιο των Ποιμένων. Μετάβαση στην  Σιών, όπου “ετελέσθη” Μυστικός Δείπνος, η Ψηλάφηση του Θωμά, καθώς και η Επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος κατά την ημέρα της Πεντηκοστής (Υπερώο). Εδώ, υπάρχει  επίσης ο τάφος του Προφήτη και Βασιλιά Δαβίδ, τον οποίο και θα επισκεφθούμε, και ο τόπος, όπου κοιμήθηκε η Παναγία μας (σπίτι Aγίου Ιωάννου του Θεολόγου).   Συνεχίζουμε για την Πατριαρχική Σχολή και ακολουθεί μετάβαση στο Όρος του Ναού, όπου εδώ και χιλιάδες χρόνια έχει τιμηθεί ως ιερός τόπος, από τον Ιουδαϊσμό, τον Χριστιανισμό και το Ισλάμ.  Ο σημερινός χώρος, που αποτελείται από δύο τεμένη (το Αλ Ακσά και του Ομάρ), είναι χτισμένος πάνω στον χώρο όπου διαδοχικά ήταν ο Ναός του Σολομώντα και του Ζοροβάβελ.  Εδώ, ήταν όπου η Παναγία αφιερώθηκε για δώδεκα έτη, όπου έγινε η Περιτομή του Κυρίου, η διδασκαλία Του όταν ήταν δωδεκαετής, η εκδίωξη των εμπόρων κ.α.  Συνεχίζουμε με επίσκεψη στο Τείχος των Δακρύων, ιερότατου τόπου των Ιουδαίων, το εναπομείναν Δυτικό Τείχος από την δεύτερη ανέγερση του Ναού.   Στην συνέχεια, με τα πόδια, θα κάνουμε μία περιήγηση εντός της παλιάς πόλεως των Ιεροσολύμων, (Εβραϊκό Τέταρτο) όπου θα δούμε τα ερείπια ενός αρχαίου δρόμου (cardo) με κόγχες που ήταν αρχαία καταστήματα και υπάρχουν πρωτότυπες στήλες που δείχνουν πως οι πάγκοι και τα καταστήματα θα έβλεπαν τις ρωμαϊκές εποχές.  Ο ρωμαϊκός κεντρικός δρόμος είναι σήμερα περίπου 2 - 3 μέτρα κάτω από την επιφάνεια των δρόμων, αλλά είναι σε πολύ καλή κατάσταση, όμορφα ανακατασκευασμένα με μικρά καταστήματα.   Το μεσημέρι, (αν το επιτρέψουν οι συνθήκες), αναχώρηση  για την Νεάπολη Σαμάρειας, όπου στον  περικαλή Ναό της Αγ. Φωτεινής θα προσκυνήσουμε στο Φρέαρ του Ιακώβ και το σκήνωμα του Αγ. Φιλούμενου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.
17
8η Ημέρα: Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022
ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ – ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ – ΤΕΛ ΑΒΙΒ – ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ Πρωινό, προετοιμασία για αναχώρηση. Μετάβαση στην ιερά Μονή του Αγίου Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου, όπου βρίσκεται το Ιερό Σπήλαιο των Τριών Μάγων και με τοπικά ταξί στην αυστηρότερη κοινοβιακή μονή, του Αγ. Σάββα του Ηγιασμένου. Συνεχίζουμε για την  παλιά πόλη των Ιεροσολύμων, στον Ναό της Αναστάσεως,  όπου θα προσκυνήσουμε στον  Πανάγιο Τάφο του Χριστού μας.   Στην συνέχεια μετάβαση μέσω της παλιά πόλης, στο κεντρικό Μοναστήρι των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, το οποίο αποτελεί την έδρα της Αγιοταφικής Αδελφότητας και στο Πατριαρχείο, όπου εκεί θα μας δεχθεί η Α.Θ.Μ. ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος ο Γ΄   Στην συνέχεια θα γνωρίσουμε το Τελ Αβίβ, το Μαϊάμι της Μεσογείου!  Στην περιήγηση με το λεωφορείο θα δούμε το Δημαρχείο, τις λεωφόρους με κτήρια Μπάουχάουζ, την Πλατεία Γιτζάκ Ράμπιν, την λεωφόρο Αγιαλόν, με τους ουρανοξύστες να θυμίζουν Μανχάταν και θα περάσουμε μπροστά από την οργανωμένη πλαζ της πόλης και την λεωφόρο Ντίζενγκοφ με τα πολυτελή καταστήματα και τα κοσμικά καφέ.   Χρόνος ελεύθερος για προαιρετικό φαγητό και για όσους επιθυμούν θα μεταβούμε στην Ι.Μ. Αρχαγγέλων στον λόφο της Γιάφας, με την απεριόριστη θέα στην Μεσόγειο.   Τελ Αβίβ - Πτήση προς Αθήνα / Θεσσαλονίκη Αναχώρηση στις 17.30  για το αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ, τυπικές διαδικασίες, έλεγχος αποσκευών και διαβατηρίων.   Πτήση επιστροφής με Aegean Airlines στις 19.40  (Α3-925) με άφιξη στην Αθήνα στις 21.50.   Συνεχίζουμε με πτήση για Θεσσαλονίκη στις 23.00 (Α3-7136) με άφιξη στην πόλη του Θερμαϊκού στις 00.00.  

Περιλαμβάνονται

28 Οκτωβρίου – 5 Νοεμβρίου 2022 (9 Ημέρες)

Αεροπορικά εισιτήρια με την Aegean με επιστροφή. Φόροι αεροδρομίων.Τέσσερις (4) Διανυκτερεύσεις στην Βηθλεέμ / Χωριό των Ποιμένων στο Shepherds House Hotel 4*, Δυο (2) Διανυκτερεύσεις στο Σινά σε ξενοδοχείο 3* της Ιεράς Μονής, Μία (1) Διανυκτέρευση στην Ναζαρέτ στο Plaza 4*, Μία (1) Διανυκτέρευση στην Ιεριχώ στο Jericho resort 4*. Μεταφορά προς και από αεροδρόμια εσωτερικού και εξωτερικού με σύγχρονο κλιματιζόμενο πούλμαν. Ημιδιατροφή καθημερινά. Ανάβαση στο Όρος Θαβώρ με ταξί. Μετάβαση στον Άγιο Σάββα με μίνιβαν. Ξεναγήσεις-περιηγήσεις, όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα πρόγραμμα από Ιερωμένο του Πατριαρχείου. Η μετάβαση στο Σινά με κλιματιζόμενο πούλμαν. Φόροι Αιγύπτου. Φόροι συνόρων Ισραήλ και φόρος εξόδου Έμπειρος αρχηγός – Συνοδός καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής. Ασφάλεια αστικής Ευθύνης και ατυχημάτων ΦΠΑ. Ειδική Ασφάλεια Covid-19 με την εγγύηση της Interamerican.

22 - 29 Σεπτέμβριου 2022 (8 Ημέρες)

Αεροπορικά εισιτήρια με την Aegean Airlines με επιστροφή. Φόροι αεροδρομίων. Πέντε (5) Διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένο ξενοδοχείο 4* στην Βηθλεέμ / Χωριό των Ποιμένων Shepherds House, Δυο (2) Διανυκτερεύσεις στο Σινά σε ξενοδοχείο 3* της Ιεράς Μονής. Μεταφορά προς και από αεροδρόμια εσωτερικού και εξωτερικού με σύγχρονο κλιματιζόμενο πούλμαν. Ημιδιατροφή καθημερινά. Ανάβαση στο Όρος Θαβώρ με ταξί. Μετάβαση στον Άγιο Σάββα με μίνιβαν. Ξεναγήσεις-περιηγήσεις, όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα πρόγραμμα από Ιερωμένο του Πατριαρχείου. Η μετάβαση στο Σινά με κλιματιζόμενο πούλμαν. Φόροι Αιγύπτου. Φόροι συνόρων Ισραήλ και φόρος εξόδου Έμπειρος αρχηγός – Συνοδός καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής. Ασφάλεια αστικής Ευθύνης και ατυχημάτων ΦΠΑ. Ειδική Ασφάλεια Covid-19 με την εγγύηση της Interamerican.

Δεν Περιλαμβάνονται

28 Οκτωβρίου – 5 Νοεμβρίου 2022 (9 Ημέρες)

Ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα σαν προαιρετικό. Ανάβαση με το τελεφερίκ στο Σαραντάριο Όρος €15.Προαιρετικό γεύμα με ψάρι στην Τιβεριάδα €25.Προαιρετική προσκυνηματική περιήγηση με πλοίο στην Τιβεριάδα θάλασσα €10. Υποχρεωτικά Φιλοδωρήματα €25.

22 - 29 Σεπτέμβριου 2022 (8 Ημέρες)

Ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα σαν προαιρετικό. Ανάβαση με το τελεφερίκ στο Σαραντάριο Όρος €15. Προαιρετικό γεύμα με ψάρι στην Τιβεριάδα €25. Προαιρετική προσκυνηματική περιήγηση με πλοίο στην Τιβεριάδα θάλασσα €10. Υποχρεωτικά Φιλοδωρήματα €25.

Σημειώσεις

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

 • H ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΤΑΞΙΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ COVID-19 ΘΑ ΕΞΑΡΤΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΝ ΤΡΕΧΟΥΣΑ ΠΕΡΙΟΔΟ / ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΓΙΑ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ.
 • Το διαβατήριο πρέπει να λήγει 6 μήνες μετά από την ημερομηνία εισόδου στο Ισραήλ, διαφορετικά πρέπει να εκδοθεί καινούργιο.
 • Φωτοτυπία διαβατηρίου πρέπει να κατατεθεί στο γραφείο μας.
 • Η σειρά του προγράμματος μπορεί να αλλάξει, χωρίς να παραληφθεί κάτι από αυτό.
 • Μία εβδομάδα πριν την αναχώρηση θα δοθούν οι τελικές αναλυτικές οδηγίες για το προσκυνηματικό ταξίδι.
 • Στο Ξενοδοχείο της Ιεράς Μονής Αγίας Αικατερίνης στο Σινά, η επιβεβαίωση μονόκλινων γίνεται κατόπιν ζήτησης.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

 • H ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΤΑΞΙΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ COVID-19 ΘΑ ΕΞΑΡΤΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΝ ΤΡΕΧΟΥΣΑ ΠΕΡΙΟΔΟ / ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΓΙΑ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ.
 • Το διαβατήριο πρέπει να λήγει 6 μήνες μετά από την ημερομηνία εισόδου στο Ισραήλ, διαφορετικά πρέπει να εκδοθεί καινούργιο.
 • Φωτοτυπία διαβατηρίου πρέπει να κατατεθεί στο γραφείο μας.
 • Η σειρά του προγράμματος μπορεί να αλλάξει, χωρίς να παραληφθεί κάτι από αυτό.
 • Μία εβδομάδα πριν την αναχώρηση θα δοθούν οι τελικές αναλυτικές οδηγίες για το προσκυνηματικό ταξίδι.
 • Στο Ξενοδοχείο της Ιεράς Μονής Αγίας Αικατερίνης στο Σινά, η επιβεβαίωση μονόκλινων γίνεται κατόπιν ζήτησης.

 

Τιμή κατ'άτομο 28 Οκτωβρίου – 5 Νοεμβρίου 2022 (9 Ημέρες) Με Διαμονή Ναζαρέτ, Ιεριχώ, ΙΜ Σινά & Βηθλεέμ
Απο Αθήνα 990€
Απο Θεσσαλονίκη1070€
Σε 1κλινο+150€
Φιλοδωρήματα+25€
22 - 29 Σεπτέμβριου 2022 (8 Ημέρες)
Τελική Τιμή ανά Άτομο σε Δίκλινο με Ημιδιατροφή Με Διαμονή στη Βηθλεέμ & την ΙΜ Σινά
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ 950€
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 1035€
Μονόκλινο 150€
Φιλοδωρήματα +25€

Εγγραφείτε στο Newsletter μας