Top
 

Αίγυπτος από Ηράκλειο

Ένα συναρπαστικό Ταξίδι στη Χώρα των Φαραώ.

Αίγυπτος από Ηράκλειο

695€ κατ'άτομο

Θεικές Πυραμίδες, μυστηριακή ατμόσφαιρα, ρομαντική κρουαζιέρα στο Νείλο αλα...Κλεοπάτρα, χοροί κοιλιάς και ανατολίτικα παζάρια, όλα σε μια εκδρομή!

Τα Top του Ταξιδιού:

 • Ένα πραγματικά κορυφαίο πρόγραμμα, καλοσχεδιασμένο και πλούσιο!
 • Το μόνο 8ημερο πρόγραμμα με Αμπού Σιμπέλ!
 • 5ήμερη κρουαζιέρα στον Νείλο (με 4 διανυκτερεύσεις)
 • Πλήρης διατροφή στην Κρουαζιέρα
 • Πολυτελές κρουαζιερόπλοιο
 • Ξενάγηση στο Μοναδικό Αμπού Σιμπέλ
 • 5* ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ στο Κάιρο (SHERATON / HILTON/ CONRAD)
 • Εμπεριστατωμένες ξεναγήσεις
 • Ημιδιατροφή καθημερινά στο Κάιρο εκτός της 1ης μέρας
 • Έλληνας αρχηγός με πολλά χρόνια εμπειρίας στον Αιγυπτιακό Πολιτισμό.
 • Προορισμός
 • Αναχωρήσεις
  ναυλωμένη απ' ευθείας πτήση της Aegean από Ηράκλειο
 • Ημερομηνίες Αναχώρησης
  11-14/11

Περιλαμβάνονται

Εισιτήρια Ηράκλειο-Αλεξάνδρεια και Κάιρο –Ηράκλειο με ναυλωμένη πτήση της Aegean,
Διαμονή σε ξενοδοχεία 5* και κρουαζιερόπλοιο 5*.
1 χειραποσκευή 8kg & 1 βαλίτσα 23kg
Όλες τις μετακινήσεις στην Αίγυπτο με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν
Ελληνόφωνοι ξεναγοί στις ξεναγήσεις σε Κάιρο και Αλεξάνδρεια
3 διανυκτερεύσεις στο Κάιρο σε πολυτελές ξενοδοχείο 5* κεντρικό, με μπουφέ πρωινό.
Γεύματα όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
Ασφάλεια αστικής ευθύνης και Δωρεάν ιδιωτική ασφάλιση Interamerican με προνόμια.
Φ.Π.Α.
1
1η ΜΕΡΑ : ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΚΑΪΡΟ
Συγκέντρωση και αναχώρηση από το αεροδρόμιο του Ηρακλείου με πτήση της Aegean για την Αλεξάνδρεια. Άφιξη στην πόλη όπου ίδρυσε και έζησε ο Μέγας Αλέξανδρος και αμέσως μετά ξεκινάμε την ολοήμερη ξενάγησή μας με επίσκεψη στο Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, το στολίδι της Ορθοδοξίας τον ιερό Ναό του Ευαγγελισμού, το Σπίτι/Μουσείο του μεγάλου Αλεξανδρινού ποιητή Κωνσταντίνου Καβάφη, τα κτίρια της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας, και τη Νέα Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας, ενός έργου που πραγματοποιήθηκε με την ειρηνική συνεργασία των λαών του κόσμου. Θα περάσουμε επίσης από το μνημείο του Αγν. Στρατιώτη, το κάστρο του Κάιτ Μπέι που χτίστηκε από τα ερείπια του φάρου της Αλεξάνδρειας ένα από τα 7 θαύματα του κόσμου και θα κλείσουμε την επίσκεψή μας στην Αλεξάνδρεια στους πανέμορφους κήπους της Μοντάζα που περιβάλλουν τα θερινά ανάκτορα του τελευταίου βασιλιά της Αιγύπτου Φαρούκ. Η εκδρομή περιλαμβάνει γεύμα σε τοπικό εστιατόριο της Αλεξάνδρειας. Αμέσως μετά θα αναχωρήσουμε οδικώς για το Κάιρο. Άφιξη στην πρωτεύουσα της Αιγύπτου, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.
2
2η ΜΕΡΑ : ΚΑΪΡΟ
Πρωινό στο ξενοδοχείο και η σημερινή μας ολοήμερη ξενάγηση στο Κάιρο θα ξεκινήσει με το Αρχαιολογικό Μουσείο του Καΐρου, το οποίο χτίστηκε το 1900 και στεγάζει πάνω από 120.000 εκθέματα. Μπορείτε να θαυμάσετε τα μοναδικής αξίας ευρήματα από τους τάφους της Κοιλάδας των Βασιλέων και των Βασιλισσών καθώς και τα απαράμιλλης ομορφιάς κτερίσματα από τον μόνο τάφο που βρέθηκε ασύλητος, τον τάφο του Φαραώ Τουτανχαμών. Από το Αρχαιολογικό Μουσείο θα μεταφερθούμε στις επιβλητικές πυραμίδες της Γκίζας, που αποτελούν ένα από τα Επτά Θαύματα του κόσμου. Εκεί, εκτός από τις πυραμίδες, θα θαυμάσουμε το κολοσσιαίο άγαλμα της Σφίγγας με σώμα λιονταριού και πρόσωπο που απεικονίζει τον Φαραώ Χεφρίνο. Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο και επίσκεψη στο Ινστιτούτο Παπυρολογίας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Απόγευμα ελεύθερο. Το βράδυ σας προτείνουμε δίωρη προαιρετική κρουαζιέρα στο Νείλο με δείπνο σε πλωτό εστιατόριο , απολαμβάνοντας  φολκλορικούς χορούς και χορό της κοιλιάς, με φόντο το μαγευτικό νυχτερινό φωταγωγημένο Κάιρο. Διανυκτέρευση στο Κάιρο.
3
3η ΜΕΡΑ : ΚΑΪΡΟ
Πρωινό στο ξενοδοχείο και ολοήμερη εκδρομή στο Κάιρο με επίσκεψη στο Παλαιό- Κοπτικό Κάιρο, στο μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου που χρονολογείται από τον 12Ο αιώνα μ.Χ και παραμένει ένας από τους πλέον ιστορικούς τόπους προσκυνήματος. Θα ξεναγηθούμε στο αλαβάστρινο τζαμί του Μωχάμεντ Άλη, σε μια μοναδική τοποθεσία μέσα στην Ακρόπολη του Καΐρου η οποία κατασκευάστηκε από τον Σαλαντίν. Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο και στη συνέχεια επίσκεψη στο πολύχρωμο και πολύβουο παζάρι του Χαν Ελ Χαλίλι γνωστό για τα αμέτρητα είδη λαϊκής τέχνης για μία μοναδική εμπειρία. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
4
4η ΜΕΡΑ : ΚΑΪΡΟ – ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Πρωινό στο ξενοδοχείο και στη συνέχεια επίσκεψη στο μεγαλύτερο Mall της Μέσης Ανατολής το Mall Arabia για τα ψώνια μας. Στη συνέχεια αφήνουμε το Κάιρο γεμάτοι νέες εικόνες κι εμπειρίες. Μεταφορά στο αεροδρόμιο του Καΐρου για την πτήση της επιστροφής στο Ηράκλειο.

Περιλαμβάνονται

Εισιτήρια Ηράκλειο-Αλεξάνδρεια και Κάιρο –Ηράκλειο με ναυλωμένη πτήση της Aegean,
Διαμονή σε ξενοδοχεία 5* και κρουαζιερόπλοιο 5*.
1 χειραποσκευή 8kg & 1 βαλίτσα 23kg
Όλες τις μετακινήσεις στην Αίγυπτο με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν
Ελληνόφωνοι ξεναγοί στις ξεναγήσεις σε Κάιρο και Αλεξάνδρεια
3 διανυκτερεύσεις στο Κάιρο σε πολυτελές ξενοδοχείο 5* κεντρικό, με μπουφέ πρωινό.
Γεύματα όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
Ασφάλεια αστικής ευθύνης και Δωρεάν ιδιωτική ασφάλιση Interamerican με προνόμια.
Φ.Π.Α.

Δεν Περιλαμβάνονται

Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων 90€, Βίζα εισόδου στην Αίγυπτο (€25.00 κατ’ άτομο), Φιλοδωρήματα σε οδηγούς και ξεναγούς (€10 κατ’ άτομο), Φόρος διαμονής ξενοδοχείων, Προσωπικά έξοδα σε ξενοδοχεία, Ποτά κατά τη διάρκεια των γευμάτων, Είσοδοι σε Μουσεία και Αρχαιολογικούς Χώρους ( €45.00 κατ’ άτομο)

Σημειώσεις

Απαραίτητα για το ταξίδι:

 • Απαιτείται διαβατήριο που να μην λήγει για τουλάχιστον 6μήνες από την ημερομηνία επιστροφής σας

Η ροή της εκδρομής ενδέχεται να αλλάξει χωρίς να παραλείπεται τίποτε από τα περιλαμβανόμενα.

 

Τιμή κατ' άτομοΔιαμονή
Δίκλινο 695€
Επιβάρυνση Μονόκλινου 130€