Top
 

Αξέχαστη Κούβα ΝΟΕ

Αβάνα, Βαραδέρο, Σάντα Κλάρα, Τρινιδάδ, Σιενφουέγος, Γκουαµά, Πινάρ ντελ Ριο, Βινιάλες
Αξέχαστη Κούβα ΝΟΕ
1845€ κατ'άτομο
Το διαμάντι της Καραϊβικής

Αβάνα, Βαραδέρο, Σάντα Κλάρα, Τρινιδάδ, Σιενφουέγος, Γκουαμά, Πινάρ ντελ Ρίο, Βινιάλες

Αξέχαστη Κούβα

Κούβα… ένα κόσμημα στην θάλασσα της Καραϊβικής, μια χώρα με πλούσια ιστορία, φυσική ομορφιά, υπέροχες παραλίες και αυθεντικούς, απλούς και φιλόξενους ανθρώπους.
Η μουσική και ο χορός κυριαρχούν παντού.
Η γενική ατμόσφαιρα της χώρας μας μεταφέρει στη δεκαετία του 1960, μας το θυμίζουν άλλωστε και τα αυτοκίνητα-αντίκες που κυκλοφορούν ακόμα στους δρόμους της.
Ένας προορισμός ιδιαίτερος και μοναδικός στον κόσμο σας περιμένει και εμείς γνωρίζουμε τον καλύτερο τρόπο για να σας δείξουμε όλες του τις ομορφιές

ΑΒΑΝΑ

Η Αβάνα (ισπανικά: La Habana Λα Αβάνα, παλαιότερη ονομασία San Cristóbal de La Habana).
Είναι η πρωτεύουσα της Κούβας και συγχρόνως το σπουδαιότερο οικονομικό, πολιτιστικό και πολιτικό κέντρο της.
Είναι η μεγαλύτερη πόλη της Καραϊβικής, με πληθυσμό που υπερβαίνει τα 2,2 εκατομμύρια κατοίκους.
Βρίσκεται στο βορειοδυτικό τμήμα της Κούβας, σε απόσταση 144 χιλιομέτρων από το Κι Ουέστ της Φλόριντα των Ηνωμένων Πολιτειών.

Αποτελεί τον σημαντικότερο τουριστικό προορισμό στην Κούβα και έναν από τους πιο δημοφιλείς σε ολόκληρη τη Λατινική Αμερική.
Το ιστορικό κέντρο της πόλης, η «παλιά Αβάνα» (Habana Vieja), έχει ανακηρυχθεί από την UNESCO, (από το 1982), Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς.

Οι κάτοικοι της Αβάνας ονομάζονται Αμπανέρος (Habaneros).

ΚΟΥΒΑ ΝΟΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

 

Πατήστε εδώ για να εκδηλώσετε ενδιαφέρον – Θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας.

 • Προορισμός
 • Αναχωρήσεις
  Αθήνα
 • Ώρες αναχώρησης
  ΑΘΗΝΑ - ΚΩΝ/ΠΟΛΗ 21:15 - 23:40 - ΚΩΝ/ΠΟΛΗ - ΑΒΑΝΑ 02:30 - 07:35
 • Ώρα επιστροφής
  ΑΒΑΝΑ - ΚΩΝ/ΠΟΛΗ (µέσω Καράκας) 09:00 - 09:30 +1 ΚΩΝ/ΠΟΛΗ - ΑΘΗΝΑ 13:50 - 14:15
 • Ημερομηνίες Αναχώρησης
  Αναχώρηση: 15/11 ~ 10 µέρες

Περιλαμβάνονται

Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης μέσω ενδιάμεσου σταθμού με Turkish Airlines
4 διανυκτερεύσεις στην Αβάνα στο ξενοδοχείο Melia Cohiba 5* ή στο Melia Havana 5*
1 Διανυκτέρευση με ημιδιατροφή στο Τρινιδάδ στο ξενοδοχείο Memories Trinidad de Mar 4*

Να τονΙσουµε ότι το ξενοδοχειο Memories εΙΝαι ένα µη επαρκώς συντηρηµένο ξενοδοχειο που δεν αρέσει στον επισκέπτη, αλλά αποτελεΙ µια από τις ελάχιστες λύσεις διαµονής στην περιοχή του Τρινιδάδ, καθώς διαθέτει µεγάλο αριθµό δωµατΙων

2 διανυκτερεύσεις στο Βαραδέρο στο ξενοδοχείο Melia Internacional 5* all inclusive
Πρωινό καθημερινά και επτά (7) γεύματα, όπως παρακάτω:

Δύο γεύματα στην Αβάνα - ένα κατά την επίσκεψη της πόλης και ένα στην ολοήμερη εκδρομή στο Βινιάλες, ημιδιατροφή στο Τρινιδάδ και All inclusive στο Βαραδέρο

Όλες οι μεταφορές, ξεναγήσεις και εκδρομές, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν
Βόλτα στην Αβάνα με παλιά Αμερικάνικα αυτοκίνητα
Όλες οι είσοδοι, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
Πολύ έμπειρος Έλληνας συνοδός του γραφείου μας και Κουβανός επίσημος ξεναγός
Ασφάλεια αστικής ευθύνης
Βίζα Κούβας*
1
1η μέρα: Αθήνα - Αβάνα
Συνάντηση στο αεροδρόµιο και πτήση για την πρωτεύουσα της Κούβας, την Αβάνα, µέσω ενδιάµεσου σταθµού.
2
2η µέρα: Αβάνα - Ματάνσας - ΒαραδέρΟ
Πρωινή  άφιξη  στο  αεροδρόµιο  της  Αβάνας  και  αναχώρηση  για  το  κοσµοπολίτικο  θέρετρο  Βαραδέρο  µέσω  µιας ενδιαφέρουσας διαδροµής στην βόρεια ακτογραµµή. Θα κάνουµε µία στάση στην γέφυρα του Μπακουρανάο για να απολαύσουµε τη µοναδική θέα της περιοχής θα περάσουµε από την πόλη Ματάνσας, που θεωρείται η πόλη της διανόησης και θα δούµε τις παλιές αντλίες άντλησης πετρελαίου. Άφιξη στην µαγευτική παραλία του Βαραδέρο και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. είπνο. ∆ιανυκτέρευση.   Σηµειώστε ότι όλα τα γεύµατα και τα ποτά στο ξενοδοχείο του Βαραδέρο συµπεριλαµβάνονται στην τιµή!
3
3η µέρα: Βαραδέρο, Ελεύθερη µέρα (Προαιρετική κρουαζιέρα µε Καταµαράν στο Κάγιο Μπλάνκο)
Ελεύθερη  µέρα  για  να  απολαύσετε  µία  από  τις  πιο  όµορφες  παραλίες  της  Κούβας.  Μπορείτε  να  επιδοθείτε  σε διάφορες  προαιρετικές  θαλάσσιες  δραστηριότητες,  να  κάνετε  µια  βόλτα  στο  τοπικό  παζάρι  ή  να  επισκεφθείτε  το ∆ελφινάριο. Εµείς  προτείνουµε κρουαζιέρα µε Καταµαράν  στο  Κάγιο Μπλάνκο  (Cayo Blanco, Λευκό  Νησάκι), ένα καταπράσινο νησί µε χρυσή άµµο και εξωτική παραλία µε γαλαζοπράσινα πεντακάθαρα νερά! Η εκδροµή ξεκινά το πρωί  από  τη  Μαρίνα  του  Βαραδέρο  και  περιλαµβάνει  απεριόριστα  τοπικά  κοκτέιλ  και  αναψυκτικά  στο  σκάφος, καθώς και φαγητό µε θαλασσινά στο Κάγιο Μπλάνκο. Στάση σε έναν κοραλλιογενή ύφαλο, όπου θα σας δοθεί χρόνος  και  εξοπλισµός  (µάσκες, προσωπικοί  αναπνευστήρες  και  βατραχοπέδιλα) για  να  εξερευνήσετε  τον  ύφαλο και  την  πολύχρωµη  υποβρύχια  ζωή  γύρω  του.  Στο  Κάγιο  θα  υπάρχει  χρόνος  για  κολύµπι  και  ηλιοθεραπεία. Συµπεριλαµβάνεται µεσηµεριανό γεύµα µε φρέσκα ψάρια και θαλασσινά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο το απόγευµα.
4
4η µέρα: Βαραδέρο- Καρντένας - Σάντα Κλάρα - Τρινιδάδ
Σήµερα  το  πρωί  θα  αναχωρήσουµε µέσω της αποικιακής πόλης Καρντένας για τη Σάντα Κλάρα, την πόλη που σχετίστηκε άµεσα µε τον µεγάλο επαναστάτη-σύµβολο, τον Τσε Γκεβάρα. Θα επισκεφθούµε τον µουσειακό χώρο µε το µαυσωλείο του Τσε και των συντρόφων του που σκοτώθηκαν στη Βολιβία τον Οκτώβριο του 1967, καθώς και τα 4 βαγόνια από το θωρακισµένο τραίνο του δικτάτορα Μπατίστα   που   εκτροχιάστηκε   από τον Τσε και τους Μπαρµπούδος του στις 29/9/1958. Συνεχίζουµε για το γραφικό, αποικιακό Τρινιδάδ, την πόλη  που  ίδρυσαν  οι  Ισπανοί  στις αρχές του 16ου αιώνα και η UNESCO την έχει περιλάβει στον κατάλογο των πόλεων παγκόσµιας πολιτιστικής  κληρονοµιάς.  Φθάνοντας  θα  περπατήσουµε  στην  Plaza  Mayor,  την  κεντρική  πλατεία  της  πόλης  θα επισκεφθούµε  το  ροµαντικό  µουσείο,  το  σπίτι  του  παλιού  ευγενούς  Μπρινιέ  και  τον  ενοριακό  ναό  Σαντίσιµα Τρινιδάδ, ενώ, στο  παραδοσιακό  καφενείο-µπαρ  La Canchánchara, θα  απολαύσουµε  το  τοπικό  ποτό  από  ρούµι, µέλι και λεµόνι που έδιναν οι αποικιοκράτες στους σκλάβους για να πάρουν δυνάµεις και να αντέξουν τη σκληρή δουλειά στις φυτείες. Ελεύθερος χρόνος για βόλτα στα γραφικά πλακόστρωτα σοκάκια µε τα πολύχρωµα µαγαζιά ή για  ψώνια  στα  υπαίθρια  παζάρια  και  συνεχίζουµε  για  το  ξενοδοχείο  µας  στην  χερσόνησο  Ανκόν  του  Τρινιδάδ.∆είπνο. ∆ιανυκτέρευση.
5
5η µέρα: Τρινιδάδ - Σιενφουέγος - Γκουαµά - Αβάνα
Σήµερα θα αναχωρήσουµε για το Σιενφουέγος, το "Μαργαριτάρι του Νότου" όπως αποκαλείται, λόγω της οµορφιάς του ιστορικού του κέντρου-µνηµείο                             πολιτιστικής κληρονοµιάς της UNESCO. Η πόλη ιδρύθηκε το 1819 από Γάλλους αποίκους  και  αποτελεί  ένα  από  τα σηµαντικότερα λιµάνια της χώρας. Κατά τη διάρκεια της πανοραµικής µας ξενάγησης στην πόλη θα σταµατήσουµε στο θέατρο Τοµάς Τερί και στο εντυπωσιακό Παλάθιο ντε             Βάγιε,              αριστούργηµα εκλεκτικισµού - συνδυασµός ροµανικής, γοτθικής, ενετικής και µαυριτανικής                     τεχνοτροπίας. Συνεχίζουµε για την Χερσόνησο Ζαπάτα, όπου θα επισκεφθούµε το Εθνικό Πάρκο Γκουαµά (Guamá), το οποίο έχει χαρακτηρισθεί από την UNESCO ως σηµαντική βιόσφαιρα για το περιβάλλον. Πρόκειται για µια τεράστια λιµνοθάλασσα, που σχηµατίζεται από εκβολές ποταµών και ενώνεται µε την θάλασσα στο σηµείο του Κόλπου των Χοίρων. Στην είσοδο του  πάρκου  βρίσκεται  το  Εκτροφείο  Κροκοδείλων, το  οποίο  θα  επισκεφθούµε. Στη  συνέχεια  θα  περιηγηθούµε  µε ταχύπλοα σκάφη στα κανάλια του πάρκου για να δούµε την αρχιτεκτονική των Ινδιάνων Ταΐνος, τα γλυπτά που απεικονίζουν  σκηνές  της  καθηµερινότητάς  τους,  καθώς  και  την  αναπαράσταση  Ινδιάνικου  χωριού  µε  τις  καλύβες κατασκευασµένες σε δεκάδες νησίδες που συνδέονται µε την όχθη µε ξύλινα µονοπάτια-γέφυρες. Μετά την επίσκεψή µας θα αναχωρήσουµε για την Αβάνα. Άφιξη, µεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. ∆ιανυκτέρευση.
6
6η μέρα: Αβάνα, Ξενάγηση
Η σηµερινή µας ξενάγηση στην παλιά και την µοντέρνα πόλη της Αβάνας ξεκινά από την Πλατεία της Επανάστασης µε το µνηµείο του Χοσέ Μαρτί και τις τεράστιες προσωπογραφίες  του  Τσε  Γκεβάρα  και  του Καµίλο Σιενφουέγος, γνωστή από τις µεγαλειώδεις συγκεντρώσεις και τις οµιλίες του Φιντέλ Κάστρο. Στη συνέχεια θα περάσουµε από το αριστοκρατικό προάστιο Μιραµάρ, που πριν την επανάσταση ήταν τόπος κατοικίας πλούσιων επιχειρηµατιών, µε την επιβλητική Πέµπτη λεωφόρο, αντίστοιχη µε εκείνην της Νέας Υόρκης. Θα δούµε το ιστορικό κτίριο του Πανεπιστηµίου της Αβάνας, θα διασχίσουµε τη "σύγχρονη" συνοικία Βεδάδο και την περίφηµη παραλιακή λεωφόρο Μαλεκόν (Malecón) και θα καταλήξουµε στην πλατεία του Καπιτωλίου - πιστό αντίγραφο του αντίστοιχου της Ουάσινγκτον   των   ΗΠΑ.   Μπαίνουµε   πλέον στην Habana Vieja/Παλιά Αβάνα, προστατευόµενη από την UNESCO ως πολιτιστική κληρονοµιά της ανθρωπότητας, η οποία   φιλοξενεί   µερικά   από   τα   ωραιότερα αποικιακά κτίρια της Καραϊβικής. Θα επισκεφθούµε την µοναδική ελληνική ορθόδοξη εκκλησία της Καραϊβικής - τον Άγιο Νικόλαο - και στη συνέχεια, περπατώντας, θα δούµε  την  Πλατεία  του  Αγίου  Φραγκίσκου  της Ασίζης (Plaza de San Francisco de Asis), την Παλιά Πλατεία (Plaza Vieja), την Πλατεία των Όπλων (Plaza de las Armas), την Πλατεία του Καθεδρικού (Plaza de la Catedral) και τον "ναΐσκο" Templete. Στη συνέχεια θα επισκεφθούµε το Μουσείο της Habana Club, όπου θα µυηθούµε στην ιστορία της παραγωγής του ρούµι και θα έχουµε τη δυνατότητα να το γευθούµε και θα καταλήξουµε στο φρούριο El Moro µε τη µαγευτική  του  θέα,  καθώς  βρίσκεται  σε  περίοπτη  θέση  στον  λόφο  πάνω  από  την  είσοδο  του  λιµανιού.  Γεύµα, επιστροφή στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος. Το απόγευµα θα έχουµε την ευκαιρία να γνωρίσουµε την ατµοσφαιρική Αβάνα των ΄60ς κάνοντας µία βόλτα µε αµερικάνικα αυτοκίνητα-αντίκες της δεκαετίας του ΄50. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. ∆ιανυκτέρευση.
7
7η µέρα: Αβάνα, Ηµερήσια ΕκδρΟµή Βινιάλες/Πινάρ ντελ Ριο
Πρωινή  αναχώρηση  για  τη  δυτικότερη  επαρχία της  Κούβας,  το  Πινάρ  δελ  Ρίο  (Pinar  del  Rio), όπου καλλιεργούνται καπνά για τα καλύτερα πούρα στον κόσµο. Επίσκεψη σε παρασκευαστήριο πούρων, όπου θα γνωρίσουµε τον τρόπο επεξεργασίας και τυποποίησης των φηµισµένων χειροποίητων πούρων της Κούβας από πραγµατικούς τεχνίτες του είδους και συνεχίζουµε για την µαγευτική κοιλάδα Βινιάλες. Η βόλτα µας εδώ θα σας µείνει αξέχαστη: πράσινοι βελούδινοι λοφίσκοι, γνωστοί µε το όνοµα µογκότες (mogotes) που δεν υπάρχουν πουθενά αλλού στον κόσµο, ξεπηδούν από την κοιλάδα κατάφυτοι και σχεδόν απόκοσµοι… πανύψηλα φοινικόδεντρα, καταρράκτες και υπόγειες σπηλιές µε   ποτάµια   συνθέτουν   ένα   τοπίο   πραγµατικά υπέροχο.         Επίσκεψη                                                             στην          τεράστια Τοιχογραφία/Βραχογραφία της Προϊστορίας και στη Σπηλιά του Ινδιάνου µε τους σταλακτίτες και τους σταλαγµίτες, για να διασχίσουµε µε µικρή βάρκα το υπόγειο ποτάµι της. Γεύµα σε τοπικό εστιατόριο µέσα σε ένα µοναδικό περιβάλλον µε ζωντανή µουσική. Επιστρέφοντας στην Αβάνα, θα σταµατήσουµε στο παρατηρητήριο Λος Χασµίνες (Los Jazmines) µε την εκπληκτική θέα σε ολόκληρη την κοιλάδα Βινιάλες. Άφιξη στην Αβάνα και χρόνος ελεύθερος. Το βράδυ σας προτείνουµε να κάνετε µια βόλτα στην Habana Vieja και να απολαύστε τα αγαπηµένα ποτά του Έρνεστ Χέµινγουεϊ: daiquirí (ντάκουιρι) στο Floridita και mojito (µοχίτο) στο Bodeguita del Medio.
8
8η μέρα: Αβάνα, Ελεύθερη μέρα
Ηµέρα ελεύθερη στην Αβάνα για να απολαύσουµε την µοναδική αυτή πόλη µε την γοητεία των ΄60ς, να περιπλανηθούµε στο ιστορικό της κέντρο, να φωτογραφίσουµε τις απόκρυφες γωνιές της, να κάνουµε τα ψώνια µας και να δοκιµάσουµε υπέροχα κοκτέιλ µε τους ήχους ζωντανής µουσικής στα δεκάδες µπαράκια.
9
9η µέρα: Αβάνα - Πτήση για Αθήνα
Ελεύθερος   χρόνος   το   πρωί   για   µια   τελευταία βουτιά και γεύµα, ανάλογα µε την ώρα της αναχώρησης. Μεταφορά στο αεροδρόµιο της Αβάνας Άφιξη στο αεροδρόµιο και επιβίβαση στην πτήση επιστροφής για την Αθήνα µέσω ενδιάµεσου σταθµού.
10
10η µέρα: Άφιξη στην Αθήνα
Σηµειώσεις
 • Οι ανωτέρω εκδροµές και επισκέψεις ενδέχεται να πραγµατοποιηθούν µε διαφορετική σειρά
 • Εάν κατά την ηµέρα της προγραµµατισµένης επίσκεψης κάποιος από τους αναγραφόµενους χώρους είναι κλειστός, θα αντικατασταθεί µε άλλον (όπου αυτό είναι εφικτό)
 • Τελικό πρόγραµµα µε το ενηµερωτικό σας.

Περιλαμβάνονται

Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης μέσω ενδιάμεσου σταθμού με Turkish Airlines
4 διανυκτερεύσεις στην Αβάνα στο ξενοδοχείο Melia Cohiba 5* ή στο Melia Havana 5*
1 Διανυκτέρευση με ημιδιατροφή στο Τρινιδάδ στο ξενοδοχείο Memories Trinidad de Mar 4*

Να τονΙσουµε ότι το ξενοδοχειο Memories εΙΝαι ένα µη επαρκώς συντηρηµένο ξενοδοχειο που δεν αρέσει στον επισκέπτη, αλλά αποτελεΙ µια από τις ελάχιστες λύσεις διαµονής στην περιοχή του Τρινιδάδ, καθώς διαθέτει µεγάλο αριθµό δωµατΙων

2 διανυκτερεύσεις στο Βαραδέρο στο ξενοδοχείο Melia Internacional 5* all inclusive
Πρωινό καθημερινά και επτά (7) γεύματα, όπως παρακάτω:

Δύο γεύματα στην Αβάνα - ένα κατά την επίσκεψη της πόλης και ένα στην ολοήμερη εκδρομή στο Βινιάλες, ημιδιατροφή στο Τρινιδάδ και All inclusive στο Βαραδέρο

Όλες οι μεταφορές, ξεναγήσεις και εκδρομές, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν
Βόλτα στην Αβάνα με παλιά Αμερικάνικα αυτοκίνητα
Όλες οι είσοδοι, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
Πολύ έμπειρος Έλληνας συνοδός του γραφείου μας και Κουβανός επίσημος ξεναγός
Ασφάλεια αστικής ευθύνης
Βίζα Κούβας*

Δεν Περιλαμβάνονται

Φόροι αεροδροµιων, επιναυλος καυσιµων, φιλοδωρήµατα, αχθοφορικά ταξιδιωτική ασφάλεια και ασφάλεια COVID για ταξιδιώτες έως 75 ετών: + € 745  Όσα τα γεύµατα δεν αναγράφονται στο πρόγραµµα  Προσωπικά έξοδα, προαιρετικές εκδροµές ή δραστηριότητες, που δεν αναγράφονται στο πρόγραµµα ή αναγράφονται ως προαιρετικά, προτεινόµενα κλπ.

Σημειώσεις

 • Οι Πτήσεις µας µε Turkish Airlines*Για την έκδοση Βίζας απαιτείται Φωτοτυπία ∆ιαβατηρίου µε απαραίτητη 6µηνη ισχύ από την ηµεροµηνία της αναχώρησης

 

*Για την έκδοση Βίζας απαιτείται Φωτοτυπία Διαβατηρίου με απαραίτητη 6μηνη ισχύ από την ημερομηνία της αναχώρησης

 

 

Με την συμμετοχή σας στο ταξίδι αποδέχεστε τους όρους συμμετοχής που αναφέρονται στην ιστοσελίδα μας.

Τιμή κατ' άτομο
Για τις 10 πρώτες κρατήσεις (Βραδινή πτήση από Αθήνα και άφιξη στην Αβάνα το πρωί της επόµενης µέρας)
Δίκλινο3ο άτομο έως 12 ετών Μονόκλινο
Αναχώρηση: 14/081.845€1.755€2.260€

Εγγραφείτε στο Newsletter μας