Top
 

Γαλλία- Πανόραμα Βουργουνδίας Λυών

ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ
Γαλλία- Πανόραμα Βουργουνδίας Λυών
825€ κατ'άτομο
ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

5 ΗΜΕΡΕΣ 25/6 | 9, 23/7 | 6, 13, 27/8 | 17, 30/9

ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΒΟΥΡΓΟΥΝΔΙΑΣ

ΛΥΩΝ κοιλάδα Ροδανού ΣΑΒΟΪΑ

Η Λυών (γαλλικά: Lyon) είναι πόλη της νοτιοανατολικής Γαλλίας, πρωτεύουσα της διοικητικής περιοχής της Ωβέρνης-Ρον-Αλπ και του νομού Ρον. Είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Γαλλίας, μετά το Παρίσι και τη Μασσαλία και ο πληθυσμός της ανέρχεται σε 516.092 κατ. (2017). Για τη μητροπολιτική περιοχή της Λυών όμως, ο πληθυσμός, σύμφωνα με εκτιμήσεις του 2017, ανέρχεται σε 2.326.223 κατοίκους, καθιστώντας την πόλη ως ένα από τα σημαντικότερα μητροπολιτικά κέντρα της Ευρώπης.

Η Λυών βρίσκεται στην συμβολή των ποταμών Ροδανού (Rhône) και Σον (Saône), στο νοτιοανατολικό τμήμα της Γαλλίας, σε ίση περίπου απόσταση από το Παρίσι και τη Μασσαλία. Η κεντρική της γεωγραφική της θέση, σε συνδυασμό με τις μικρές αποστάσεις από Γερμανία, Ελβετία και Ιταλία, της προδίδουν μια ιδιαίτερα σημαντική γεωστρατηγική σημασία.

Η έκτασή της είναι περίπου 500 χλμ² και αναλογούν περίπου 2.333 κάτοικοι ανά χλμ². Το κλίμα που επικρατεί είναι εύκρατο, η μέση ετήσια θερμοκρασία είναι 11,3 °C και η ετήσια διάρκειά ηλιοφάνειας είναι 2.006 ώρες.

Στην δυτική πλευρά της πόλης κυριαρχούν ο λόφος της Φουρβιέρ (Fourvière), γνωστός ως και “λόφος που προσεύχεται” χάρη στην ύπαρξη της βασιλικής Νοτρ Νταμ ντε Φουρβιέρ (Notre Dame de Fourvière), και ο λόφος της Κρουά-Ρους (Croix-Rousse), γνωστός ως και ο “λόφος που εργάζεται” χάρη στις παραδοσιακές βιοτεχνίες υφασμάτων από μετάξι.

ΓΑΛΛΊΑ

Η Γαλλία (γαλλικά: France, ΔΦΑ [fʁɑ̃s], επίσημη ονομασία: Γαλλική Δημοκρατία, γαλλικά: République française, ΔΦΑ ​[ʁepyblik fʁɑ̃sɛz]) είναι ενιαία, ημιπροεδρική δημοκρατία, της οποίας το μεγαλύτερο μέρος των εδαφών και του πληθυσμού βρίσκεται στη Δυτική Ευρώπη, αλλά που περιλαμβάνει επίσης πολλές περιοχές και εδάφη διάσπαρτα σε ολόκληρη την υφήλιο. Έχει πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη, το Παρίσι. Επίσημη γλώσσα της Γαλλίας, είναι η γαλλική και νόμισμά της είναι το ευρώ. Το σύνθημά της είναι «Ελευθερία, Ισότητα, Αδερφοσύνη», και η σημαία της αποτελείται από τρεις κάθετες λωρίδες χρώματος μπλε, άσπρου και κόκκινου. Ο ύμνος της είναι Η Μασσαλιώτιδα. Η συνταγματική αρχή της είναι «κυβέρνηση του λαού, από τον λαό και υπέρ του λαού».

Η Γαλλία ως χώρα σχηματίστηκε τον Πρώιμο Μεσαίωνα, παίρνοντας το όνομά της (Φρανς) από τους Φράγκους. Από τις αρχές του 17ου αιώνα ως το πρώτο μισό του 20ου αιώνα, κατείχε μεγάλη αποικιακή αυτοκρατορία.

 

Η Γενεύη είναι πόλη στην Ελβετία και πρωτεύουσα του ομώνυμου καντονίου. Είναι η δεύτερη πιο πυκνοκατοικημένη πόλη στην Ελβετία (μετά από τη Ζυρίχη). Η πόλη βρίσκεται στη δυτική άκρη της λίμνης της Γενεύης (Lac de Genève ή Lac Leman), στις όχθες του Ροδανού.

Στην πόλη εδρεύουν πολυάριθμοι διεθνείς οργανισμοί, συμπεριλαμβανομένης της ευρωπαϊκής έδρας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ). Η οικονομία της Γενεύης είναι προσανατολισμένη στις υπηρεσίες. Η πόλη έχει σημαντικές παραδοσιακές τράπεζες και αποτελεί επίσης σημαντικό κέντρο του εμπορίου προϊόντων.

 

 

 

 

ΓΑΛΛΙΑ – ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΒΟΥΡΓΟΥΝΔΙΑΣ ΛΥΩΝ 5 ΜΕΡΕΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 22

Τα TOP του Ταξιδιού

 • ΠΤΗΣΕΙΣ με AEGEAN AIRLINES από/προς ΓενεύηΑθήνα – Γενεύη 08.35 – 10.30  Γενεύη – Αθήνα 16.55 – 20.35το αεροδρόμιο της οποίας εξυπηρετεί ιδανικά τις επισκεπτόμενες περιοχέςκαι επιτρέπει την πλήρη εκμετάλλευση του ωφέλιμού μας χρόνου. 

  Διαμονή σε ξενοδοχεία 4*, 4*sup MERCURE / RADISSON BLU / HOLIDAY INN

  Από 2 διανυκτερεύσεις στην Λυών & στην Ντιζόν με πλούσια μπουφέ πρωινά

   

  • Το ΜΟΝΟ πρόγραμμα που επισκέπτεται όλες τις σημαντικές πόλεις της Σαβοΐας από την πόλη «κόσμημα» Αννεσύ, στο κοσμοπολίτικο Εξ-Λε-Μπαιν και φυσικά στην ιστορική πρωτεύουσα της, το λαμπρό Σαμπερύ
  • Γνωριμία με την αριστοκρατική Λυών με τη θαυμάσια αρχιτεκτονική και το υπέροχο μεσαιωνικό ιστορικό κέντρο
  • Περιήγηση στην εμβληματική Ντιζόν της Βουργουνδίας με τη μακρά ιστορική παράδοση και την παγκόσμιας φήμης ομώνυμη μουστάρδα
  • Ολοήμερη εκδρομή στην Κοιλάδα του Ροδανού, νότια της Λυών με την πανέμορφη φύση και τα γραφικά παραμυθένια χωριά
  • Πλήρες οδοιπορικό στην περιοχή της Βουργουνδίας από την Περούζ στο Μποζολέ και τους φημισμένους αμπελώνες και φυσικά στο «μυθικό» Αβαείο του Κλυνύ, από τα σημαντικότερα θρησκευτικά ιδρύματα της μεσαιωνικής εποχής στη Χριστιανική Δύση
  • Ολοήμερη εκδρομή στην Αβαλλόν και στο Σαμπλί με την εμπειρία της οινογευσίας σε μία από τις εμβληματικές «κάβες» του γαλλικού αμπελώνα
  • Περιήγηση στην Ντόλ, την γενέτειρα του Λουί Παστέρ
  • Μετακινήσεις με πολυτελή κλιματιζόμενα λεωφορεία
  • ΕΜΠΕΙΡΟΤΑΤΟΣ αρχηγός συνοδός σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού
 • Προορισμός
 • Αναχωρήσεις
  Αθήνα
 • Ώρες αναχώρησης
  Αθήνα – Γενεύη 08:35-10:30
 • Ώρα επιστροφής
  Γενεύη – Αθήνα 16:55-20:35
 • Ημερομηνίες Αναχώρησης
  5 μέρες: 25/6, 9/7, 27/8 17, 30/9 23/7 6, 13/8

Περιλαμβάνονται

Πτήσεις με Aegean Airlines Αθήνα Γενεύη Αθήνα
Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4* & 4*sup ως ακολούθως ή παρόμοια:

Novotel / Radisson Blu (Λυών) Holiday Inn / Mercure (Ντιζόν)

Πρωινό μπουφέ καθημερινά
Μεταφορές, εκδρομές, περιηγήσεις όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα
Δοκιμή κρασιών σε οινοποιείο
Δημοτικοί φόροι ξενοδοχείων / φιλοδωρήματα
Ασφάλεια αστικής ευθύνης/Φ.Π.Α.
ΔΩΡΟ ταξιδιωτική ασφάλεια με καλύψεις και για covid
Έμπειρο αρχηγό/συνοδό
Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες
1
Ημέρα 1η: Αθήνα / Θεσσαλονίκη – Γενεύη (Αννεσύ, Εξ Λε Μπαιν, Σαμπερύ) – Λυών
Ένα amuse bouche που ανοίγει την όρεξη για το συναρπαστικό μενού που ακολουθεί!   Βγαλμένη από το υλικό των πιο ρομαντικών ευρωπαϊκών ονείρων, η Ανεσσύ (Ανσί για τους «προχωρημένους» στη γαλλική αξάν) μας υποδέχεται με τον καλύτερο τρόπο! Η πανέμορφη γαλλική πόλη με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική και τα γραφικά κανάλια φαίνεται να δικαιώνει απόλυτα τη φήμη της ως Βενετία της Γαλλίας. Η επόμενη στάση θα διανθίσει τη διαδρομή με μια χαριτωμένη ρετρό κοσμοπολίτικη αισθητική. Στις όχθες της λίμνης του Μπουρζέ, η ένδοξη λουτρόπολη της Σαβοΐας, Εξ Λε Μπαιν συνεχίζει να προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο, που ακόμα και σήμερα αναβιώνουν κάτι από τη δόξα που την έκανε πόλο έλξης κάθε κοσμοπολίτη που σεβόταν τον εαυτό του τον 19ο και 20ο αιώνα. Στη συνέχεια του ταξιδιωτικού μας μενού, θα πάρουμε μια γεύση από το εξόχως αριστοκρατικό Σαμπερύ, την αλλοτινή πρωτεύουσα του Δουκάτου της Σαβοΐας. Στο ιστορικό της κέντρο θα δούμε να δεσπόζει το κάστρο σύμβολο Chateau de Chambery, αλλά και το διάσημο σιντριβάνι των Ελεφάντων -σήμα κατατεθέν της πόλης από το 1838-, ένας επιβλητικός καθεδρικός ναός και πολλά γραφικά στενά που προσθέτουν άφθονη χάρη στο μεσαιωνικό χαρακτήρα της πόλης. Αργά το απόγευμα φτάνουμε στη Λυών, την οποία πρόκειται να γνωρίσουμε εκτενέστερα στην αυριανή μας περιήγηση  
2
Ημέρα 2η: Λυών (Βιεν- Κοτ Ροτί )
Από την πόλη του Μικρού Πρίγκιπα στους απέραντους αμπελώνες   Τι κάνει ο Αντουάν ντε Σεν Εξιπερί στο κέντρο της πόλης; Τι σημαίνει Λούγδουνουμ; Που βρίσκεται η μεγαλύτερη τοιχογραφία της Ευρώπης; Αυτά κι άλλα ερωτήματα πρόκειται να βρουν τις απαντήσεις τους στη σημερινή μας περιήγηση στην ιστορική πόλη της Γαλλίας που διετέλεσε πρωτεύουσα της Ρωμαϊκής Επαρχίας της Γαλατίας, υπό το –ας το παραδεχτούμε, μάλλον αστείο όνομα, Λούγδουνουμ-. Το πρωινό στην ιστορική πόλη ξεκινάει από το κέντρο της με πρώτη στάση τη διάσημη γαλλική πλατεία Μπελκούρ (Place Bellecour). Στο κέντρο της ο Λουδοβίκος ΙΔ’, ή έστω, το άγαλμά του φαίνεται να μοιράζει βασιλική χάρη, ενώ στη δυτική πλευρά ξεχωρίζει το άγαλμα του Αντουάν ντε Σαν Εξιπερί και του Μικρού Πρίγκιπα. Στο μεταξύ, ένα σωρό επιβλητικά δημόσια κτίρια όπως το Δημαρχείο, η Όπερα και το Μουσείο των Καλών Τεχνών, το μουσείο La Confluence με τη φουτουριστική αρχιτεκτονική, αλλά και θαυμαστές τοιχογραφίες θα διεκδικήσουν τον θαυμασμό μας. Όμως, την καρδιά μας κλέβει η παλιά ρωμαϊκή πόλη με τα ερείπια του Αρχαίου Θεάτρου, το Ωδείο και τη Βασιλική της Παναγίας του Φουρβιέρ που ατενίζει τον ορίζοντα πάνω στον λόφο από τον οποίο θα απολαύσουμε την πανοραμική θέα. Το απόγευμα θα διασχίσουμε κατά μήκος την πανέμορφη Κοιλάδα του Ροδανού. Γραφικά χωριά και διάσημοι αμπελώνες θα μας «βάλουν στο κλίμα». Πρώτη στάση στην ιστορική Βιεν. Ο ναός του Αυγούστου και της Λιβίας, το εντυπωσιακό Αρχαίο Θέατρο και φυσικά, η διάσημη Πυραμίδα μας συστήνουν με την ένδοξη ρωμαϊκή της ιστορία, ενώ ο γοτθικός καθεδρικός του Αγίου Μαυρικίου, το εντυπωσιακό κτίριο του Δημαρχείου και τα στενά καλντερίμια θα μας δώσουν και μια ολοκληρωμένη αίσθηση μεσαιωνικού χαρακτήρα. Στη συνέχεια, ο δρόμος θα μας οδηγήσει σε μικρά χωριά με μεγάλους αμπελώνες! Η οινοπαραγωγική περιοχή του Κοτ Ροτί (Cote Rotie) φιγουράρει στο διεθνές χρηματιστήριο της οινοποιίας με μερικές από τις καλύτερες ετικέτες κρασιών. Βράδυ στη Λυών. Η νύχτα κι οι επιλογές είναι με το μέρος μας κι είναι τόσες πολλές, όσο και οι ετικέτες κρασιών. Περίπατοι, δεκάδες bouchon (παραδοσιακά εστιατόρια) στα οποία μπορείτε να δοκιμάσετε την εξαιρετική γαστρονομία συνοδεία εκλεκτών κρασιών του Ροδανού θα κλείσουν με τον γευστικό τρόπο τη ήδη χορταστική αυτή μέρα.        
3
Ημέρα 3η: Λυών (Περούζ- Μποζολέ- Αβαείο του Κλυνύ) - Ντιζόν
Έρωτας με την πρώτη γουλιά   Ήταν όνειρο, έγινε πράξη! Η σημερινή μέρα θα μας οδηγήσει στην καρδιά της Βουργουνδίας, εκεί που η κουβέντα και ο δρόμος θα φέρουν τη συζήτηση γύρω από θαυμαστές ποικιλίες που ευφραίνουν σώμα και πνεύμα. 40 χλμ. βορειοανατολικά της Λυών βρίσκεται το μεσαιωνικό χωριό του Περούζ (Perouges), ένα από τα ομορφότερα χωριά της χώρας με έντονο γραφικό χαρακτήρα που θα σας κερδίσει αμέσως. Ολοταχώς συνεχίζουμε για την αγαπημένη περιοχή του Μποζολέ (Beaujolais). Τι να πρωτοπούμε για τα διάσημα nouveau κρασιά με το φανατικό κοινό που τα περιμένει ως γεγονός της χρονιάς -κάθε μέσα Νοεμβρίου- για να τα απολαύσει, μόλις δύο μήνες μετά τον τρύγο τους; Στις κάβες της περιοχής θα βρούμε εκλεκτές ετικέτες, όμως φευ! Θα πρέπει να δείξουμε σύνεση και εγκράτεια. Μην ξεχνάτε πως η μέρα μας έχει και συνέχεια. Κατά μήκος του Ροδανού ποταμού θα διασχίσουμε τους φημισμένους αμπελώνες της Βουργουνδίας, για να κατευθυνθούμε προς το θρυλικό Αβαείο του Κλυνύ (Abbaye de Cluny). Εδώ οι Βενεδικτίνοι μοναχοί ίδρυσαν ένα από τα σημαντικότερα εκκλησιαστικά ιδρύματα της δυτικής Χριστιανοσύνης. H επίσκεψή μας στους χώρους του μοναστηριού θα φωτίσει τις άγνωστες πτυχές του καθολικού μοναστικού βίου και τον μείζονα ρόλο που διετέλεσε στην εξέλιξη του δόγματος. Το σούρουπο θα μας βρει στην Ντιζόν, στην οποία θα διανυκτερεύσουμε. Με το πρώτο φως της μέρας, η ιστορική πρωτεύουσα της Βουργουνδίας θα μας συστηθεί δικαιώνοντας τη φήμη που έχει κατακτήσει ως μια από τις πιο καλοδιατηρημένες μεσαιωνικές πόλεις ολόκληρης της χώρας.
4
Ημέρα 4η: Ντιζόν (Αβαλόν – Σαμπλί)
Από την πόλη της μουστάρδας στο χωριό του Σαρντονέ Μετά το πρόγευμα, αρχίζει η περιήγησή μας στο ιστορικό κέντρο της Ντιζόν -περιοχή που δεν θα μπορούσε να μην ανήκει στη Λίστα Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ουνέσκο-. Σημείο αναφοράς είναι το Παλάτι των Δουκών της Βουργουνδίας που σήμερα στεγάζει το Μουσείο Καλών Τεχνών (ένα από τα σημαντικότερα μουσεία τέχνης της Γαλλίας), ο Γοτθικός Καθεδρικός Ναός, το μεσαιωνικό αριστούργημα της Παναγίας της Ντιζόν, καθώς και το θαυμάσιο νεοκλασικό κτίριο της Όπερας. Τα πάντα εδώ βροντοφωνάζουν τον πλούτο και τη δόξα της πόλης ως πρωτεύουσα του πανίσχυρου δουκάτου. Κι αν οι κολοφώνες της παλιάς αίγλης μας κάνουν κάθε τόσο να βγάζουμε επιφωνήματα, στήνοντας στο σωστό σημείο τις φωτογραφικές μας μηχανές, τα μικρά, σαγηνευτικά στενά μας καλούν να τα εξερευνήσουμε με την ψευδαίσθηση πως ανήκουμε κι εμείς εκεί. Εννοείται, πως στα αμέτρητα μαγαζιά και ψαγμένα ντελικατέσεν της περιοχής θα βρείτε και το προϊόν του οποίου η φήμη έχει ξεπεράσει τα σύνορα της περιοχής: τη διάσημη μουστάρδα Ντιζόν. Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε ολοταχώς προς το Αβαλόν. Εδώ οι ιστορίες για την οχύρωση της πόλης από τις ληστρικές επιδρομές επίδοξων εισβολέων δίνουν και παίρνουν. Κι ενώ οι εκκλησίες ρωμαϊκού και γοτθικού ρυθμού διεκδικούν τον θαυμασμό που τους αναλογεί, το σήμα  κατατεθέν του Αβαλόν «κλέβει» το βλέμμα: ο Πύργος του Ρολογιού (La Tour de l’ horloge), κατασκευασμένος στο ψηλότερο σημείο, με τη βαριά καμπάνα και τα καφασωτά παράθυρα σηματοδοτεί ένα ιστορικό μνημείο και ορόσημο στην ξενάγησή μας. Η επόμενη πόλη στην οποία θα σταματήσουμε δεν ξεπερνά τους 10.000 κατοίκους, φημίζεται όμως για το καλύτερο λευκό κρασί, αλλά και για την τοπική της ομάδα που έχει μάλιστα αναμετρηθεί με κολοσσούς, όπως την Παρί Σεν Ζερμέ. Περιστοιχισμένο από μια θάλασσα αμπελώνων που παράγουν την πιο φίνα ποικιλία Σαρντονέ και με μια γαστρονομική σκηνή που ξεχωρίζει σε διεθνές επίπεδο, το Σαμπλί θα μας εντυπωσιάσει με τους άσσους που κρύβει στο μανίκι του. Πέρα από το υπέροχο τοπίο και την κληρονομιά του στην παραγωγή κρασιού, το μεσαιωνικό χωριό του είναι γεμάτο υπέροχα μυστικά. Ανάμεσα σε άλλα η εκκλησία του Αγίου Μαρτίνου του 12ου αιώνα με τη χαρακτηριστική νότια πύλη της, διακοσμημένη με 111 πέταλα, το πιεστήριο κι η Noël Gate με τους κυκλικούς πύργους. Όλα αυτά και πολλά ακόμα θα τροφοδοτήσουν την περιήγησή μας και θα μας βάλουν στο «κλίμα» ενός πανέμορφου χωριού που ξεχειλίζει από ιστορία, γαστρονομία και πανέμορφα κτίρια!      
5
Ημέρα 5η: Ντιζόν ( Ντολ) – Αθήνα/Θεσσαλονίκη
Άρωμα από καλό γαλλικό ρουστίκ   Πρωινή αναχώρηση για την Ντολ. Πόλη που συνδυάζει ιστορία και τέχνη, η Ντολ έχει πολλά για τα οποία μπορεί να περηφανευτεί, εκτός από το ότι είναι Η γενέτειρα του Λουί Παστέρ. Κανάλια, μεσαιωνικές εκκλησίες, μοναστήρια και μικρά παρεκκλήσια, καθώς και όμορφα παλιά κτίσματα με αυλές συνθέτουν ένα θαυμάσιο σκηνικό το οποίο αποθεώνει την έννοια της γαλλικής ρομαντικής εξοχής. Απολαμβάνουμε το γαλλικό ρουστίκ που αποκαλύπτεται σε όλο του το μεγαλείο στην όμορφη προμενάντ που θα κάνουμε στα γραφικά στενά σοκάκια με τα πέτρινα κτίσματα. Χορτάτοι από το πληθωρικό αυτό ταξίδι αποχαιρετούμε την Ντολ παίρνοντας τον δρόμο για το αεροδρόμιο της Γενεύης.  

Περιλαμβάνονται

Πτήσεις με Aegean Airlines Αθήνα Γενεύη Αθήνα
Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4* & 4*sup ως ακολούθως ή παρόμοια:

Novotel / Radisson Blu (Λυών) Holiday Inn / Mercure (Ντιζόν)

Πρωινό μπουφέ καθημερινά
Μεταφορές, εκδρομές, περιηγήσεις όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα
Δοκιμή κρασιών σε οινοποιείο
Δημοτικοί φόροι ξενοδοχείων / φιλοδωρήματα
Ασφάλεια αστικής ευθύνης/Φ.Π.Α.
ΔΩΡΟ ταξιδιωτική ασφάλεια με καλύψεις και για covid
Έμπειρο αρχηγό/συνοδό
Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες

Δεν Περιλαμβάνονται

Είσοδοι σε επισκεπτόμενα αξιοθέατα ή μουσεία ,Ό,τι δεν αναφέρεται στα προσφερόμενα ή αναγράφεται προαιρετικό/προτεινόμενο

Σημειώσεις

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 

 

 • Είσοδοι σε επισκεπτόμενα αξιοθέατα ή μουσεία
 • Ό,τι δεν αναφέρεται στα προσφερόμενα ή αναγράφεται προαιρετικό/προτεινόμενο

 

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ

 • Απαραίτητο διαβατήριο ή ταυτότητα τελευταίας 15ετίας σε καλή κατάσταση

ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ

 Να έχετε διαβάσει προσεκτικά το πρόγραμμα του ταξιδιού, να έχετε ενημερωθεί για τους γενικούς όρους τους οποίους θα βρείτε στο site μας www.roundtravel.gr καθώς και στα έντυπά μας και να έχετε υπογράψει την Σύμβαση Συμμετοχής.

΄A votre santé! 5 πράγματα που πρέπει να ξέρετε για τη Βουργουνδία με την εξαιρετική γαστρονομία και τα φημισμένα κρασιά της

 

 1. Εν αρχή ην… η θάλασσα!

Όσο παράδοξο κι αν ακούγεται, πριν από εκατομμύρια χρόνια στην περιοχή  βρισκόταν μια τεράστια θάλασσα. Σε αυτό το γεγονός οφείλεται το εξαιρετικά πλούσιο σε θαλάσσια απολιθώματα ασβεστολιθικό έδαφος που με τη σειρά του προσδίδει τον ιδιαίτερο χαρακτήρα των κρασιών της περιοχής.

 1. «Είναι τρελοί αυτοί οι Ρωμαίοι!»

Οι πρώτοι αμπελώνες καλλιεργήθηκαν από τους Ρωμαίους κι ύστερα από μοναχούς που εκμεταλλεύονταν τα αμπέλια. Στο πέρασμα του χρόνου, οι ευγενείς των Δουκάτων ήταν αυτοί που -ανάμεσα στα άλλα- απολάμβαναν με την ψυχή τους τις υπέροχες τανίνες. Χρειάστηκε να γίνει η γαλλική επανάσταση, ώστε να αναδιανεμηθεί η γη στα χέρια των χωρικών που με την αγάπη και το μεράκι τους έκαναν τη Βουργουνδία συνώνυμο με την εξαιρετικό κρασί.

 1. Η παραγωγή κρασιών στην περιοχή είναι σχετικά μικρή!

Αν και γενέτειρα πολλών εκλεκτών ποικιλιών όπως το Chardonnay και Pinot Noir, η περιοχή συμβάλλει μονάχα στο 3% της εθνικής  παραγωγής, κρατώντας τις υψηλές προδιαγραφές που καθορίζουν την εξαιρετική ποιότητα του κρασιού.

 1. Είναι η γενέτειρα της μουστάρδας Ντιζόν

Η μουστάρδα της πρωτεύουσας της Βουργουνδίας χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά τον 14ο αιώνα, ενώ από το 1856 και μετά η χρήση της εξαπλώθηκε σε ολόκληρο τον κόσμο.

 

 1. Γαστρονομικό όνειρο: Μοσχαράκι μπουργκινιόν με μποζολέ.

Το υπέροχο κυριακάτικο πιάτο που έγινε ιδιαίτερο δημοφιλές στον υπόλοιπο κόσμο χάρη στην Αμερικανίδα μαγείρισσα Τζούλια Τσάιλντ, σιγομαγειρεμένο σε κόκκινο κρασί με μανιτάρια και lardons (χοντροκομμένο μπέικον) αποτελεί παρακαταθήκη της περιοχής, γνωστή για την εξαιρετική γαστρονομία της. Στο μεταξύ, η περιοχή φημίζεται και για τα ιδιαίτερα αλλαντικά όπως το ζαμπόν με μαϊντανό (Jambon Persillé), τα λουκάνικα Αndouillette (χοιρινά λουκάνικα από εντόσθια), αλλά και τα «μυρωδάτα» τυριά όπως το Mont D’Or και το Brillat – Savarin.

Η Μάχη της Νορμανδίας που ακολούθησε τελείωσε στις 19 Αυγούστου1944, όταν τα συμμαχικά στρατεύματα πέρασαν τον Σηκουάνα. Επικεφαλής του όλου εγχειρήματος είχε οριστεί ο Αμερικανός αρχιστράτηγος Ντουάιτ Αϊζενχάουερ.

Η αρχική επίθεση έγινε σε δύο φάσεις: Κατά τα μεσάνυχτα 5ης προς 6η, δύο αμερικανικές αερομεταφερόμενες μεραρχίες και μία βρετανική έπεσαν στα μετόπισθεν και την αυγή ακολούθησε αμφίβια απόβαση συμμαχικών δυνάμεων που ξεκίνησε κατά τις 6:30. Η διεξαγωγή της απόβασης απαίτησε την μεταφορά στρατευμάτων και υλικού από την Αγγλία και την Ουαλία με μεταγωγικά αεροπλάνα και πλοία, καθώς και υποστήριξη πυρών από αέρα και θάλασσα.

Έγιναν επίσης ναυτικές επιχειρήσεις αντιπερισπασμού και παρενόχλησης προκειμένου να μην επέμβει το γερμανικό ναυτικό στις περιοχές που θα γινόταν η απόβαση, ενώ η θάλασσα της Μάγχης αποναρκοθετήθηκε από τις γερμανικές νάρκες και ποντίσθηκαν νέες.

Στην επιχείρηση έλαβαν μέρος πάνω από τρία εκατομμύρια άνθρωποι, από τους οποίους οι 195.700 ήταν το προσωπικό των συμμαχικών σκαφών. Η απόβαση έλαβε χώρα στη χερσόνησο Κοταντέν, την ανατολική όχθη του ποταμού Ορν και τον κόλπο του Σηκουάνα, σε πέντε παραλίες με τα κωδικά ονόματα Gold Beach, Juno Beach, Omaha Beach, Sword Beach και Utah Beach.

Θεωρήθηκε ότι ολοκληρώθηκε στις 30 Ιουνίου 1944, όταν πια είχε εδραιωθεί το προγεφύρωμα των συμμάχων. Μέχρι τότε είχαν συνολικά μεταφερθεί 850.000 άνδρες, 148.000 οχήματα και 570.000 τόννοι προμηθειών στις γαλλικές ακτές από 7.000 πλοία, από τα οποία μόλις 59 βυθίστηκαν.

 

Αγορές στην Ιταλία

Η φήμη της Ιταλίας για την ποιότητα επιβεβαιώνεται από τα καταστήματα της, τα στούντιο και τα μπουτίκ της.

Στη Via Condotti υπάρχουν καταστήματα μεγάλων σχεδιαστών. Για μικρότερες μπουτίκ επισκεφθείτε τις Via del Boschetto, Via del Pellegrino και Via dei Governo Vecchio.

Σουβενίρ

Υπάρχει μεγάλη ποικιλία αναμνηστικών που μπορείτε να επισκεφθείτε τα τοπικά καταστήματα και να περιεργαστείτε τα δερμάτινα είδη όπως τις τσάντες.

Τι αξίζει να δείτε στην Ιταλία:

Η όμορφη Ιταλία είναι γεμάτη μαγικά μέρη που αξίζει κανείς να επισκεφθεί.

Λίμνη Κόμο: Δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια της εποχής των παγετώνων και είναι ο πιο δημοφιλέστερος τουριστικός προορισμός. Επίσης τα ερωτευμένα ζευγάρια ανταλλάσσουν όρκους αγάπης στις όχθες της πανέμορφης Κόμο.

Επιπλέον αξιοθέατα:

 • Πομπηία
 • Mαναρόλα
 • Καθεδρικός ναός της Φλωρεντίας
 • Κεντρική Πλατεία της Σιένα
 • Τα κανάλια της Βενετίας

Πύργος της Πίζας

Ο Πύργος της Πίζας είναι το καλύτερο αρχιτεκτονικό μνημείο στην Ιταλία και είναι η έλξη πολλών εκατοντάδων τουριστών κάθε χρόνο. Βρίσκεται πίσω από το ναό και αποτελεί την τρίτη παλαιότερη κατασκευή στην Πλατεία του Ντουόμο, της Πίζας, μετά τον καθεδρικό ναό και το κυκλικού σχήματος Βαπτιστήριο. Η κατασκευή του ξεκίνησε το 1174 και ολοκληρώθηκε το 1350 και  εμπνευστής του ήταν ο αρχιτέκτονας Μπονάνο ντι Πίζα.

Φαγητό και Ποτό στη Φλωρεντία

Σπεσιαλιτέ Φλωρεντίας

Το πιο γνωστό πιάτο της Φλωρεντίας είναι το Μπιστέκα αλά Φιορεντίνα, μια παχιά, βαριά καρυκευμένη μπριζόλα ψημένη στα κάρβουνα. Τα ορεκτικά σε ένα τέτοιο γεύμα, συχνά συμπεριλαμβάνουν Κροστίνι (τοστ με τρούφα και κρέμα ελιάς ή αντζούγιας) ή παχιά ζαμπόν και σαλάμι. Για πρώτο πιάτο προτιμούνται οι παχιές σούπες όπως η Ριμπολίτα, η Πάπα αλ Πομοντόρο και η Παντσανέλα με ένα μείγμα λαχανικών, οσπρίων, λάδι και ψωμί.

Ποτά Φλωρεντίας

Το καλύτερο μέρος για να δοκιμάσετε κρασί είναι σε κάποιο παραδοσιακό Βινέο, κρασοπουλιό προσφέροντας σάντουιτς και σνακς. Το Κιάντι είναι το τοπικό οινοπνευματώδες κρασί και μπορείτε επίσης να βρείτε τα καλύτερα τοσκανικά κρασιά όπως Μπρουνέλο και Βίνο Νόμπιλε.

Αγορές στη Φλωρεντία

Η Φλωρεντία είναι ένα καλό εμπορικό κέντρο γνωστό για τα δερμάτινα είδη της. Τα πιο ακριβά καταστήματα βρίσκονται συγκεντρωμένα στη Βία Τορναμπουόνι, Βία Στρότσι και Βία Ντέλα Βίνια Νουόβα. Για λίγο φθηνότερα ρούχα και δερμάτινα είδη επισκεφθείτε τη περιοχή σαν Λορέντσο. Για κοσμήματα υψηλών προδιαγραφών επισκεφθείτε το Πόντε Βέκιο. Για αντίκες επισκεφθείτε τη Βία Μάτζιο και Μπόργκο Ονισάντι.

ΤαξίδιΑναχωρήσεις Ξενοδοχεία,Διατροφή ΔίκλινόΜονόκλινο Φόροι Παρατηρήσεις
Πανόραμα Βουργουνδίας Λυών κοιλάδα Ροδανού Σαβοϊα 5 ημέρες 25/6, 9/7, 27/8 17, 30/9 23/7 6, 13/8 4* / 4*sup Mercure Novotel πρωινό 825€+270€270€ Περιλαμβάνονται δημοτικοί φόροι ξενοδοχείων
795€

Εγγραφείτε στο Newsletter μας