Top
 

ΝΟΤΙΑ ΓΑΛΛΙΑ – ΠΥΡΗΝΑΙΑ

ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ
ΝΟΤΙΑ ΓΑΛΛΙΑ – ΠΥΡΗΝΑΙΑ
1790€ κατ'άτομο
ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

5 ΗΜΕΡΕΣ 25/6 | 9, 23/7 | 6, 13, 27/8 | 17, 30/9

ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΒΟΥΡΓΟΥΝΔΙΑΣ

ΛΥΩΝ κοιλάδα Ροδανού ΣΑΒΟΪΑ

Η Λυών (γαλλικά: Lyon) είναι πόλη της νοτιοανατολικής Γαλλίας, πρωτεύουσα της διοικητικής περιοχής της Ωβέρνης-Ρον-Αλπ και του νομού Ρον. Είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Γαλλίας, μετά το Παρίσι και τη Μασσαλία και ο πληθυσμός της ανέρχεται σε 516.092 κατ. (2017). Για τη μητροπολιτική περιοχή της Λυών όμως, ο πληθυσμός, σύμφωνα με εκτιμήσεις του 2017, ανέρχεται σε 2.326.223 κατοίκους, καθιστώντας την πόλη ως ένα από τα σημαντικότερα μητροπολιτικά κέντρα της Ευρώπης.

Η Λυών βρίσκεται στην συμβολή των ποταμών Ροδανού (Rhône) και Σον (Saône), στο νοτιοανατολικό τμήμα της Γαλλίας, σε ίση περίπου απόσταση από το Παρίσι και τη Μασσαλία. Η κεντρική της γεωγραφική της θέση, σε συνδυασμό με τις μικρές αποστάσεις από Γερμανία, Ελβετία και Ιταλία, της προδίδουν μια ιδιαίτερα σημαντική γεωστρατηγική σημασία.

Η έκτασή της είναι περίπου 500 χλμ² και αναλογούν περίπου 2.333 κάτοικοι ανά χλμ². Το κλίμα που επικρατεί είναι εύκρατο, η μέση ετήσια θερμοκρασία είναι 11,3 °C και η ετήσια διάρκειά ηλιοφάνειας είναι 2.006 ώρες.

Στην δυτική πλευρά της πόλης κυριαρχούν ο λόφος της Φουρβιέρ (Fourvière), γνωστός ως και “λόφος που προσεύχεται” χάρη στην ύπαρξη της βασιλικής Νοτρ Νταμ ντε Φουρβιέρ (Notre Dame de Fourvière), και ο λόφος της Κρουά-Ρους (Croix-Rousse), γνωστός ως και ο “λόφος που εργάζεται” χάρη στις παραδοσιακές βιοτεχνίες υφασμάτων από μετάξι.

ΓΑΛΛΊΑ

Η Γαλλία (γαλλικά: France, ΔΦΑ [fʁɑ̃s], επίσημη ονομασία: Γαλλική Δημοκρατία, γαλλικά: République française, ΔΦΑ ​[ʁepyblik fʁɑ̃sɛz]) είναι ενιαία, ημιπροεδρική δημοκρατία, της οποίας το μεγαλύτερο μέρος των εδαφών και του πληθυσμού βρίσκεται στη Δυτική Ευρώπη, αλλά που περιλαμβάνει επίσης πολλές περιοχές και εδάφη διάσπαρτα σε ολόκληρη την υφήλιο. Έχει πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη, το Παρίσι. Επίσημη γλώσσα της Γαλλίας, είναι η γαλλική και νόμισμά της είναι το ευρώ. Το σύνθημά της είναι «Ελευθερία, Ισότητα, Αδερφοσύνη», και η σημαία της αποτελείται από τρεις κάθετες λωρίδες χρώματος μπλε, άσπρου και κόκκινου. Ο ύμνος της είναι Η Μασσαλιώτιδα. Η συνταγματική αρχή της είναι «κυβέρνηση του λαού, από τον λαό και υπέρ του λαού».

Η Γαλλία ως χώρα σχηματίστηκε τον Πρώιμο Μεσαίωνα, παίρνοντας το όνομά της (Φρανς) από τους Φράγκους. Από τις αρχές του 17ου αιώνα ως το πρώτο μισό του 20ου αιώνα, κατείχε μεγάλη αποικιακή αυτοκρατορία.

 

Η Γενεύη είναι πόλη στην Ελβετία και πρωτεύουσα του ομώνυμου καντονίου. Είναι η δεύτερη πιο πυκνοκατοικημένη πόλη στην Ελβετία (μετά από τη Ζυρίχη). Η πόλη βρίσκεται στη δυτική άκρη της λίμνης της Γενεύης (Lac de Genève ή Lac Leman), στις όχθες του Ροδανού.

Στην πόλη εδρεύουν πολυάριθμοι διεθνείς οργανισμοί, συμπεριλαμβανομένης της ευρωπαϊκής έδρας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ). Η οικονομία της Γενεύης είναι προσανατολισμένη στις υπηρεσίες. Η πόλη έχει σημαντικές παραδοσιακές τράπεζες και αποτελεί επίσης σημαντικό κέντρο του εμπορίου προϊόντων.

 

ΓΑΛΛΙΑ – Ν.ΓΑΛΛΙΑ ΠΥΡΗΝΑΙΑ ΧΩΡΑ ΒΑΣΚΩΝ ΓΑΛΙΚΙΑ 13Μ ΜΑΪ-ΣΕΠ 2023

Τα TOP του Ταξιδιού

 • ΠΤΗΣΕΙΣ με AEGEAN AIRLINES από/προς ΓενεύηΑθήνα – Γενεύη 08.35 – 10.30  Γενεύη – Αθήνα 16.55 – 20.35το αεροδρόμιο της οποίας εξυπηρετεί ιδανικά τις επισκεπτόμενες περιοχέςκαι επιτρέπει την πλήρη εκμετάλλευση του ωφέλιμού μας χρόνου. Διαμονή σε ξενοδοχεία 4*, 4*sup MERCURE / RADISSON BLU / HOLIDAY INNΑπό 2 διανυκτερεύσεις στην Λυών & στην Ντιζόν με πλούσια μπουφέ πρωινά 
  • Το ΜΟΝΟ πρόγραμμα που επισκέπτεται όλες τις σημαντικές πόλεις της Σαβοΐας από την πόλη «κόσμημα» Αννεσύ, στο κοσμοπολίτικο Εξ-Λε-Μπαιν και φυσικά στην ιστορική πρωτεύουσα της, το λαμπρό Σαμπερύ
  • Γνωριμία με την αριστοκρατική Λυών με τη θαυμάσια αρχιτεκτονική και το υπέροχο μεσαιωνικό ιστορικό κέντρο
  • Περιήγηση στην εμβληματική Ντιζόν της Βουργουνδίας με τη μακρά ιστορική παράδοση και την παγκόσμιας φήμης ομώνυμη μουστάρδα
  • Ολοήμερη εκδρομή στην Κοιλάδα του Ροδανού, νότια της Λυών με την πανέμορφη φύση και τα γραφικά παραμυθένια χωριά
  • Πλήρες οδοιπορικό στην περιοχή της Βουργουνδίας από την Περούζ στο Μποζολέ και τους φημισμένους αμπελώνες και φυσικά στο «μυθικό» Αβαείο του Κλυνύ, από τα σημαντικότερα θρησκευτικά ιδρύματα της μεσαιωνικής εποχής στη Χριστιανική Δύση
  • Ολοήμερη εκδρομή στην Αβαλλόν και στο Σαμπλί με την εμπειρία της οινογευσίας σε μία από τις εμβληματικές «κάβες» του γαλλικού αμπελώνα
  • Περιήγηση στην Ντόλ, την γενέτειρα του Λουί Παστέρ
  • Μετακινήσεις με πολυτελή κλιματιζόμενα λεωφορεία
  • ΕΜΠΕΙΡΟΤΑΤΟΣ αρχηγός συνοδός σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού
 • Προορισμός
 • Αναχωρήσεις
  Αθήνα
 • Ώρες αναχώρησης
  Αθήνα – Γενεύη 08:35-10:30
 • Ώρα επιστροφής
  Γενεύη – Αθήνα 16:55-20:35
 • Ημερομηνίες Αναχώρησης
  20/5 | 17/6 | 22/7| 12/8 | 9/9

Περιλαμβάνονται

Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση)
Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 5*, 4*, 3*
Πρωινό καθημερινά
Μεταφορές, εκδρομές, ξεναγήσεις όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα
Τέλη εισόδων (π.χ. Μουσεία, Εθνικά Πάρκα)
Ασφάλεια αστικής ευθύνης/Φ.Π.Α.
Αρχηγό/συνοδό σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού
Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες
1
Ημέρα 1η: Αθήνα - Μασσαλία
Πρωινή πτήση για το σημαντικότερο λιμάνι της Γαλλίας στη Μεσόγειο, τη Μασσαλία. Με την άφιξή μας ξεκινάει και η επίσκεψη της πόλης με πρώτο σταθμό τη Βασιλική «Notre Dame de la Garde», με την εξαιρετική αρχιτεκτονική και την εκπληκτική θέα στην πόλη και στο λιμάνι. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το γραφικό ψαροχώρι Vallon des Auffres στις εκβολές του ποταμού Ροδανού και θα καταλήξουμε στη Μονή του Αγίου Βίκτωρος (11ος αιώνας) που είναι η είσοδος του παλιού λιμανιού. Ακολουθώντας τη διάσημη λεωφόρο της La Canebière, όπου βρίσκεται και το παλάτι Longchamp με την μεγαλοπρεπή κρήνη του και στεγάζει την πινακοθήκη της πόλης, θα καταλήξουμε στο ξενοδοχείο μας. Το απόγευμα είναι ελεύθερο για να απολαύσετε τη βόλτα σας στο παλιό λιμάνι.
2
Ημέρα 2η: Μασσαλία (Αρλ, Αβινιόν, Νιμ)
Η σημερινή μέρα είναι αφιερωμένη στη γνωριμία μας με τρεις πανέμορφες πόλεις του γαλλικού νότου. Πρώτος σταθμός η Αρλ χτισμένη πάνω στο δέλτα του Ροδανού. Αγαπημένη πόλη του Βαν Γκοκ και του Γκωγκέν, η Αρλ διαθέτει σημαντικά μνημεία της ρωμαϊκής εποχής, τα οποία συμπεριελήφθησαν το 1981 στον κατάλογο της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε την Αβινιόν που από ένα απλό γαλατικό χωριό εξελίχτηκε σε έδρα των Παπών της καθολικής εκκλησίας τον 14ο αιώνα. Εμείς θα επισκεφθούμε το παπικό παλάτι και τη γραφική γέφυρα της πόλης. Τέλος η μέρα μας θα κλείσει με επίσκεψη των σημαντικότερων ρωμαϊκών και χριστιανικών μνημείων της γειτονικής Νιμ.
3
Ημέρα 3η: Μασσαλία - Μονπελιέ - Περπινιάν
Σήμερα αφήνουμε τη Μασσαλία και κατευθυνόμαστε 170 χιλιόμετρα νοτιότερα, στο Μονπελιέ. Θα κάνουμε στάση για μία βόλτα με τα πόδια στο ιστορικό κέντρο της πόλης γύρω από την πλατεία της Κωμωδίας και στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το γραφικό Περπινιάν.
4
Ημέρα 4η: Περπινιάν - Καρκασόν
Το πρωί θα ξεκινήσουμε με την μεστή ξενάγηση της πόλης η οποία αποτελείται από ένα λαβύρινθο στενών δρόμων γεμάτων ζωή. Εμείς θα επισκεφθούμε μεταξύ των άλλων το «Παλάτι των Βασιλιάδων» το καλύτερο δείγμα μεσαιωνικής αρχιτεκτονικής σε ολόκληρη τη Γαλλία. Μετά την ξενάγηση αναχωρούμε για την οχυρωμένη Καρκασόν.
5
Ημέρα 5η: Καρκασόν - Τουλούζη
Η σημερινή μέρα είναι αφιερωμένη στην παλιά πόλη. Η ξενάγησή μας θα είναι πεζοπορική για να απολαύσουμε όσο γίνεται περισσότερο τα αρχιτεκτονικά μνημεία και τα μουσεία εντός των τειχών. Εμείς θα σας δείξουμε το Chateau Comptal, το μουσείο που αφορά στα έργα αναστήλωσης της παλιάς πόλης και φυσικά τα επιβλητικά τείχη της. Θα έχετε χρόνο ελεύθερο να απολαύσετε το τοπίο και στη συνέχεια αναχώρηση για την Τουλούζη που θα μας φιλοξενήσει απόψε.
6
Ημέρα 6η: Τουλούζη - Μπιαρίτζ - Σαν Σεμπαστιάν
Το πρωί θα κάνουμε μία σύντομη πεζοπορική βόλτα στην πλατεία του Καπιτωλίου, την καρδιά της πόλης, όπου βρίσκεται και το Δημαρχείο. Στη συνέχεια θα πάρουμε το δρόμο για τη Μπαγιόν και τη Μπιαρίτζ όπου θα έχουμε μία σύντομη στάση και στις δύο πόλεις για να φωτογραφίσουμε τις ακτές του Ατλαντικού και από εκεί θα περάσουμε τα σύνορα με την Ισπανία, στη χώρα των Βάσκων και θα καταλήξουμε στο κοντινό Σαν Σεμπαστιάν για διανυκτέρευση
7
Ημέρα 7η: Σαν Σεμπαστιάν
Το Σαν Σεμπαστιάν είναι μία πόλη διάσημη για τις παραλίες της στο Βισκαϊκό κόλπο στη χώρα των Βάσκων. Σήμερα με τη βοήθεια τοπικού ξεναγού θα ανακαλύψουμε τα σημαντικότερα αξιοθέατά της στην «Πάρτε Βιέχα» δηλαδή παλιά πόλη, στην περιοχή Centro Romantico με τα κομψά κτήρια και τέλος στη Λα Κόντσα, την παραλιακή λεωφόρο. Επίσης δεν θα παραλείψουμε να επισκεφθούμε το Ενυδρείο της πόλης στη Δυτική Άκρη της χερσονήσου.
8
Ημέρα 8η: Σαν Σεμπαστιάν - Παμπλόνα – Βιτόρα
Μετά το πρωινό θα ξεκινήσουμε για τη Παμπλόνα. Η πόλη έχει γίνει γνωστή από τις περίφημες Ταυρομαχίες στο πανηγύρι του Σεν Φερμίν. Κάθε χρόνο, εικόνες με μαινόμενους ταύρους που τρέχουν στα στενά δρομάκια της πόλης κάνουν τον γύρο του κόσμου. Ωστόσο αυτά συμβαίνουν 6- 14 Ιουλίου, κι έτσι εμείς –χωρίς ταύρους– θα κάνουμε μία ήσυχη ξενάγηση όπου κορυφαίο αξιοθέατο φυσικά είναι ο Καθεδρικός ναός και το Μουσείο Diocesano. Αργά το απόγευμα άφιξη στη Βιτόρια, την πρωτεύουσα της αυτόνομης κοινότητας των Βάσκων και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο
9
Ημέρα 9η: Βιτόρια - Μπιλμπάο - Σαταντέρ - Σαντιγιάνα δελ Μαρ
Πρωινό και αναχώρηση για το Μπιλμπάο όπου και θα κάνουμε την ξενάγησή μας στην παλιά πόλη, στις όχθες του ποταμού Nέρβιον. Θα δούμε τον γοτθικό καθεδρικό Ναό του Σαντιάγκο, την υπέροχη Πλάθα Nουέβα και τον μνημειώδη ναό Mπεγόνια, που αποτελεί τον προστάτη της πόλης. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το μοναδικό μουσείο Γκουγκενχάιμ που αποτελεί και το σήμα κατατεθέν της πόλης. Αναχώρηση για το Σανταντέρ την πρωτεύουσα της επαρχίας Καντάμπρια και το γραφικό χωριό Σαντιλιάνα Ντελ Μαρ
10
Ημέρα 10η: Σαντιγιάνα δελ Μαρ – Οβιέδο
Πρωινή επίσκεψη στο Μουσείο της Αλταμίρας όπου και θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε εκθέματα από την προϊστορική σπηλιά της Αλταμίρας. Αναχώρηση για το Οβιέδο πρωτεύουσα του Πριγκιπάτου της Αστούριας. Νωρίς το απόγευμα θα κάνουμε την ξενάγηση στο ιστορικό κέντρο της πόλης
11
Ημέρα 11η: Οβιέδο - Λα Κορούνια - Σαντιάγο Ντε Κομποστέλλα
Μετά το πρωινό αναχώρηση για την δυτικότερη πόλης της Ισπανίας την Λα Κορούνια. Πανοραμική ξενάγηση στο ιστορικό μεσαιωνικό κέντρο της πόλης όπου δεσπόζει ο Καθεδρικός Ναός. Στη συνέχεια αναχώρηση για την νότιο ανατολική πλευρά της Ιβηρικής προς την καρδιά της Γαλικίας όπου θα προσεγγίσουμε την πρωτεύουσα της Γαλικίας, την πόλη κόσμημα, το θρυλικό Σαντιάγο Ντε Κομποστέλλα.
12
Ημέρα 12η: Σαντιάγο Ντε Κομποστέλλα
Το Σαντιάγκο της Κομποστέλλα είναι πόλη ευλογημένη και ιερή για τους καθολικούς χριστιανούς σε παγκόσμιο επίπεδο. Εδώ βρίσκονται τα ιερά λείψανα του Άγιου Ιακώβου και εδώ συρρέουν αιώνες τώρα οι πιστοί για να τα προσκυνήσουν. Αρχιτεκτονικά, η πόλη είναι ένα απαράμιλλο κομψοτέχνημα τέτοιο που το 1985, η Unesco την ενέταξε στη λίστα παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Στην πρωινή ξενάγηση θα επισκεφθούμε το ιστορικό κέντρο με την κεντρική πλατεία Ομπραντόιρο όπου βρίσκεται και ο διάσημος Καθεδρικός Ναός της πόλης, και στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τις γειτονικές πλατείες Κιντάνα, Αζαμπατσέρια και Πλατερίας για να θαυμάσουμε τα επιβλητικά δημόσια κτίριά τους. Απόγευμα ελεύθερο
13
Ημέρα 13η: Σαντιάγο Ντε Κομποστέλλα - Βίγκο – Aθήνα
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για το αεροδρόμιο του Βίγκο και πτήση επιστροφής μέσω ενδιάμεσου σταθμού για την Αθήνα.

Περιλαμβάνονται

Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση)
Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 5*, 4*, 3*
Πρωινό καθημερινά
Μεταφορές, εκδρομές, ξεναγήσεις όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα
Τέλη εισόδων (π.χ. Μουσεία, Εθνικά Πάρκα)
Ασφάλεια αστικής ευθύνης/Φ.Π.Α.
Αρχηγό/συνοδό σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού
Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες

Δεν Περιλαμβάνονται

Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα προσφερόμενα ή αναγράφεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο

Σημειώσεις

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 

 

 • Είσοδοι σε επισκεπτόμενα αξιοθέατα ή μουσεία
 • Ό,τι δεν αναφέρεται στα προσφερόμενα ή αναγράφεται προαιρετικό/προτεινόμενο

 

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ

 • Απαραίτητο διαβατήριο ή ταυτότητα τελευταίας 15ετίας σε καλή κατάσταση

ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ

 Να έχετε διαβάσει προσεκτικά το πρόγραμμα του ταξιδιού, να έχετε ενημερωθεί για τους γενικούς όρους τους οποίους θα βρείτε στο site μας www.roundtravel.gr καθώς και στα έντυπά μας και να έχετε υπογράψει την Σύμβαση Συμμετοχής.

΄A votre santé! 5 πράγματα που πρέπει να ξέρετε για τη Βουργουνδία με την εξαιρετική γαστρονομία και τα φημισμένα κρασιά της

 

 1. Εν αρχή ην… η θάλασσα!

Όσο παράδοξο κι αν ακούγεται, πριν από εκατομμύρια χρόνια στην περιοχή  βρισκόταν μια τεράστια θάλασσα. Σε αυτό το γεγονός οφείλεται το εξαιρετικά πλούσιο σε θαλάσσια απολιθώματα ασβεστολιθικό έδαφος που με τη σειρά του προσδίδει τον ιδιαίτερο χαρακτήρα των κρασιών της περιοχής.

 1. «Είναι τρελοί αυτοί οι Ρωμαίοι!»

Οι πρώτοι αμπελώνες καλλιεργήθηκαν από τους Ρωμαίους κι ύστερα από μοναχούς που εκμεταλλεύονταν τα αμπέλια. Στο πέρασμα του χρόνου, οι ευγενείς των Δουκάτων ήταν αυτοί που -ανάμεσα στα άλλα- απολάμβαναν με την ψυχή τους τις υπέροχες τανίνες. Χρειάστηκε να γίνει η γαλλική επανάσταση, ώστε να αναδιανεμηθεί η γη στα χέρια των χωρικών που με την αγάπη και το μεράκι τους έκαναν τη Βουργουνδία συνώνυμο με την εξαιρετικό κρασί.

 1. Η παραγωγή κρασιών στην περιοχή είναι σχετικά μικρή!

Αν και γενέτειρα πολλών εκλεκτών ποικιλιών όπως το Chardonnay και Pinot Noir, η περιοχή συμβάλλει μονάχα στο 3% της εθνικής  παραγωγής, κρατώντας τις υψηλές προδιαγραφές που καθορίζουν την εξαιρετική ποιότητα του κρασιού.

 1. Είναι η γενέτειρα της μουστάρδας Ντιζόν

Η μουστάρδα της πρωτεύουσας της Βουργουνδίας χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά τον 14ο αιώνα, ενώ από το 1856 και μετά η χρήση της εξαπλώθηκε σε ολόκληρο τον κόσμο.

 

 1. Γαστρονομικό όνειρο: Μοσχαράκι μπουργκινιόν με μποζολέ.

Το υπέροχο κυριακάτικο πιάτο που έγινε ιδιαίτερο δημοφιλές στον υπόλοιπο κόσμο χάρη στην Αμερικανίδα μαγείρισσα Τζούλια Τσάιλντ, σιγομαγειρεμένο σε κόκκινο κρασί με μανιτάρια και lardons (χοντροκομμένο μπέικον) αποτελεί παρακαταθήκη της περιοχής, γνωστή για την εξαιρετική γαστρονομία της. Στο μεταξύ, η περιοχή φημίζεται και για τα ιδιαίτερα αλλαντικά όπως το ζαμπόν με μαϊντανό (Jambon Persillé), τα λουκάνικα Αndouillette (χοιρινά λουκάνικα από εντόσθια), αλλά και τα «μυρωδάτα» τυριά όπως το Mont D’Or και το Brillat – Savarin.

Η Μάχη της Νορμανδίας που ακολούθησε τελείωσε στις 19 Αυγούστου1944, όταν τα συμμαχικά στρατεύματα πέρασαν τον Σηκουάνα. Επικεφαλής του όλου εγχειρήματος είχε οριστεί ο Αμερικανός αρχιστράτηγος Ντουάιτ Αϊζενχάουερ.

Η αρχική επίθεση έγινε σε δύο φάσεις: Κατά τα μεσάνυχτα 5ης προς 6η, δύο αμερικανικές αερομεταφερόμενες μεραρχίες και μία βρετανική έπεσαν στα μετόπισθεν και την αυγή ακολούθησε αμφίβια απόβαση συμμαχικών δυνάμεων που ξεκίνησε κατά τις 6:30. Η διεξαγωγή της απόβασης απαίτησε την μεταφορά στρατευμάτων και υλικού από την Αγγλία και την Ουαλία με μεταγωγικά αεροπλάνα και πλοία, καθώς και υποστήριξη πυρών από αέρα και θάλασσα.

Έγιναν επίσης ναυτικές επιχειρήσεις αντιπερισπασμού και παρενόχλησης προκειμένου να μην επέμβει το γερμανικό ναυτικό στις περιοχές που θα γινόταν η απόβαση, ενώ η θάλασσα της Μάγχης αποναρκοθετήθηκε από τις γερμανικές νάρκες και ποντίσθηκαν νέες.

Στην επιχείρηση έλαβαν μέρος πάνω από τρία εκατομμύρια άνθρωποι, από τους οποίους οι 195.700 ήταν το προσωπικό των συμμαχικών σκαφών. Η απόβαση έλαβε χώρα στη χερσόνησο Κοταντέν, την ανατολική όχθη του ποταμού Ορν και τον κόλπο του Σηκουάνα, σε πέντε παραλίες με τα κωδικά ονόματα Gold Beach, Juno Beach, Omaha Beach, Sword Beach και Utah Beach.

Θεωρήθηκε ότι ολοκληρώθηκε στις 30 Ιουνίου 1944, όταν πια είχε εδραιωθεί το προγεφύρωμα των συμμάχων. Μέχρι τότε είχαν συνολικά μεταφερθεί 850.000 άνδρες, 148.000 οχήματα και 570.000 τόννοι προμηθειών στις γαλλικές ακτές από 7.000 πλοία, από τα οποία μόλις 59 βυθίστηκαν.

 

Αγορές στην Ιταλία

Η φήμη της Ιταλίας για την ποιότητα επιβεβαιώνεται από τα καταστήματα της, τα στούντιο και τα μπουτίκ της.

Στη Via Condotti υπάρχουν καταστήματα μεγάλων σχεδιαστών. Για μικρότερες μπουτίκ επισκεφθείτε τις Via del Boschetto, Via del Pellegrino και Via dei Governo Vecchio.

Σουβενίρ

Υπάρχει μεγάλη ποικιλία αναμνηστικών που μπορείτε να επισκεφθείτε τα τοπικά καταστήματα και να περιεργαστείτε τα δερμάτινα είδη όπως τις τσάντες.

Τι αξίζει να δείτε στην Ιταλία:

Η όμορφη Ιταλία είναι γεμάτη μαγικά μέρη που αξίζει κανείς να επισκεφθεί.

Λίμνη Κόμο: Δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια της εποχής των παγετώνων και είναι ο πιο δημοφιλέστερος τουριστικός προορισμός. Επίσης τα ερωτευμένα ζευγάρια ανταλλάσσουν όρκους αγάπης στις όχθες της πανέμορφης Κόμο.

Επιπλέον αξιοθέατα:

 • Πομπηία
 • Mαναρόλα
 • Καθεδρικός ναός της Φλωρεντίας
 • Κεντρική Πλατεία της Σιένα
 • Τα κανάλια της Βενετίας

Πύργος της Πίζας

Ο Πύργος της Πίζας είναι το καλύτερο αρχιτεκτονικό μνημείο στην Ιταλία και είναι η έλξη πολλών εκατοντάδων τουριστών κάθε χρόνο. Βρίσκεται πίσω από το ναό και αποτελεί την τρίτη παλαιότερη κατασκευή στην Πλατεία του Ντουόμο, της Πίζας, μετά τον καθεδρικό ναό και το κυκλικού σχήματος Βαπτιστήριο. Η κατασκευή του ξεκίνησε το 1174 και ολοκληρώθηκε το 1350 και  εμπνευστής του ήταν ο αρχιτέκτονας Μπονάνο ντι Πίζα.

Φαγητό και Ποτό στη Φλωρεντία

Σπεσιαλιτέ Φλωρεντίας

Το πιο γνωστό πιάτο της Φλωρεντίας είναι το Μπιστέκα αλά Φιορεντίνα, μια παχιά, βαριά καρυκευμένη μπριζόλα ψημένη στα κάρβουνα. Τα ορεκτικά σε ένα τέτοιο γεύμα, συχνά συμπεριλαμβάνουν Κροστίνι (τοστ με τρούφα και κρέμα ελιάς ή αντζούγιας) ή παχιά ζαμπόν και σαλάμι. Για πρώτο πιάτο προτιμούνται οι παχιές σούπες όπως η Ριμπολίτα, η Πάπα αλ Πομοντόρο και η Παντσανέλα με ένα μείγμα λαχανικών, οσπρίων, λάδι και ψωμί.

Ποτά Φλωρεντίας

Το καλύτερο μέρος για να δοκιμάσετε κρασί είναι σε κάποιο παραδοσιακό Βινέο, κρασοπουλιό προσφέροντας σάντουιτς και σνακς. Το Κιάντι είναι το τοπικό οινοπνευματώδες κρασί και μπορείτε επίσης να βρείτε τα καλύτερα τοσκανικά κρασιά όπως Μπρουνέλο και Βίνο Νόμπιλε.

Αγορές στη Φλωρεντία

Η Φλωρεντία είναι ένα καλό εμπορικό κέντρο γνωστό για τα δερμάτινα είδη της. Τα πιο ακριβά καταστήματα βρίσκονται συγκεντρωμένα στη Βία Τορναμπουόνι, Βία Στρότσι και Βία Ντέλα Βίνια Νουόβα. Για λίγο φθηνότερα ρούχα και δερμάτινα είδη επισκεφθείτε τη περιοχή σαν Λορέντσο. Για κοσμήματα υψηλών προδιαγραφών επισκεφθείτε το Πόντε Βέκιο. Για αντίκες επισκεφθείτε τη Βία Μάτζιο και Μπόργκο Ονισάντι.

ΤαξίδιΔιατροφή Αναχ/ση Διαμ/νή2κλινο1κλινοΦόροι Είσοδοι
Νότια Γαλλία – Πυρηναία Χώρα των Βάσκων - Γαλικία 13 ημέρεςBB Πρωινό20/5, 17/6, 22/7, 12/8, 9/93*, 4*, 5* 1.790+690+490

Εγγραφείτε στο Newsletter μας