Top
 

Γύρος Πορτογαλίας – Γαλικία

Η Χώρα των Θαλασσοπόρων

Γύρος Πορτογαλίας – Γαλικία

865€ κατ'άτομο

H Χώρα των Θαλασσοπόρων.

Η μικρή Πορτογαλία έχει καταφέρει να διατηρήσει στις παραδοσιακές γωνιές της μια αυθεντικότητα που σπάνια συναντάται σε τουριστικούς προορισμούς. Είναι η χώρα των μεγάλων θαλασσοπόρων, μια πολύχρωμη χώρα που χαρίζει μια νέα ταξιδιωτική εμπειρία σε κάθε επισκέπτη. Η χώρα που συνέδεσε το όνειρο μιας καλύτερης ζωής με την θάλασσα, με τις εξερευνήσεις, με το άγνωστο.

Με μεγάλο πλούτο μνημείων, αξιοθέατων, με υπέροχο μεσογειακό κλίμα και ιδιαίτερο γαστρονομικό πλούτο. Το ανεξάρτητο και ονειροπόλο πνεύμα των Πορτογάλων καθρεφτίζεται στα μνημεία της, στο κέφι των ανθρώπων, στα τραγούδια τους. Ελάτε να νοιώσουμε μαζί αυτό το μοναδικό κλίμα της Πορτογαλίας σε ένα ταξίδι πλούσιο και μεστό που διασχίζει τη χώρα από άκρη σ’ άκρη. Κι όλα αυτά σε συνδυασμό με την επίσκεψή μας στην προσκυνηματική πόλη του Σαντιάγκο ντε Κομποστέλα. Μη το χάσετε!

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ-ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ-PDF- 7 ΜΕΡΕΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ_’21

Τα Top του Ταξιδιού:

 • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4*s ή παρόμοια: Occidental Lisboa hotel  – Λισαβόνα, Portus Cale hotel – Πόρτο Puerta del Camino – Σαντιάγκο ντε Κομποστέλα
 • Ξενάγηση στην Λισαβόνα, με το Μουσείο με τις Βασιλικές Άμαξες, το μοναστήρι των Ιερωνυμιτών και τον Πύργο του Μπελέμ, ορμητήριο των Πορτογάλων θαλασσοπόρων
 • Εκδρομή στην εντυπωσιακή Σίντρα με την θερινή κατοικία των βασιλέων, το Κασκάις, το κοσμοπολίτικο Εστορίλ, σε συνδυασμό με το ακρωτήρι Κάβο ντα Ρόκα, το δυτικότερο σημείο της Ευρώπης στον Ατλαντικό
 • Διαμονή στο κατανυκτικό Σαντιάγκο ντε Κομποστέλα της Γαλικίας και επίσκεψη στην γραφική Ποντεβέδρα
 • Επίσκεψη στην θρησκευτική κωμόπολη της Φάτιμα, με την μεγαλύτερη προσέλευση Καθολικών προσκυνητών παγκοσμίως
 • Επίσκεψη στην Κοΐμπρα, την πιο παλιά Πανεπιστημιούπολη στην Πορτογαλίας
 • Ξενάγηση στο εντυπωσιακό Πόρτο και επίσκεψη σε οινοποιείο
 • Εκδρομή στην επαρχία Μίνιου με την όμορφη Μπράγκα και το Γκιμαράες (πρώτη πρωτεύουσα της Πορτογαλίας)
 • Επίσκεψη στο ψαροχώρι Ναζαρε και το μεσαιωνικό χωριό των καλλιτεχνών Όμπιντος
 • Eμπειρος αρχηγός/συνοδός, γνώστης της περιοχής, σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού
 • Προορισμός
 • Αναχωρήσεις
  από Αθήνα. Ζητήστε μας και πτήσεις με Aegean από Θεσσαλονίκη/Ηράκλειο/Χανιά/επαρχία
 • Ώρες αναχώρησης
  Αθήνα – Μόναχο 06.30 - 07.30 & Μόναχο - Πόρτο 08.15 - 10.20
 • Ώρα επιστροφής
  Λισσαβώνα – Μόναχο 14.20 - 18.20 & Μόναχο - Αθήνα 19.45 - 23.15
 • Ημερομηνίες Αναχώρησης
  17/06, 22/07, 29/07, 05/08, 12/08, 19/08, 26/08, 16/09.

Περιλαμβάνονται

Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα – Πόρτο & Λισαβόνα – Αθήνα.

Με πτήσεις Lufthansa από Αθήνα.

Μεταφορές, Εκδρομές και Ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
Ταξιδιωτική ασφάλεια αστικής ευθύνης

Δωρεάν ταξιδιωτική ασφάλιση Interamerican με επί πλέον παροχές και αποζημίωση σε περίπτωση ακύρωσης (εκ μέρους σας) του ταξιδιού σας. Ρωτήστε μας.

Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4*s Occidental Lisboa/3K Europe, Portus Cale, Puerta del Camino ή παρόμοια
Πρωινό μπουφέ καθημερινά
Ενημερωτικά έντυπα.
Φ.Π.Α
Δημοτικούς φόρους ξενοδοχείων
Έμπειρο αρχηγό/συνοδό, γνώστη της Πορτογαλίας
1
1η μέρα: Αθήνα - Πόρτο
Πρωινή άφιξη στο αεροδρόμιο του Πόρτο και το οδοιπορικό του ταξιδιού μας ξεκινάει από την όμορφη Γαλικία και το Σαντιάγκο ντε Κομποστέλα στη γειτονική Ισπανία. Καθοδόν θα σταθούμε στη γραφική Ποντεβέδρα πάνω στον ποταμό Λέρεθ. Κατά την περιήγησή μας θα δούμε τον μοναδικό μπαρόκ ναό της Παναγίας Προσκυνήτριας (Σαντουάριο ντα Βίρχε ντα περεγρίνα) σε μορφή αχιβάδας (το σήμα των προσκυνητών του δρόμου του Αγίου Ιακώβου) ως υπόμνηση της θέσης της Ποντεβέδρα στο δρόμο των προσκυνητών που έρχονταν από τη γειτονική Πορτογαλία. Το μεσημέρι φτάνουμε στο Σαντιάγο ντε Κομποστέλα, τη πρωτεύουσα της αυτόνομης κοινότητας της Γαλικίας στην Ισπανία. Το Σαντιάγκο της Κομποστέλα είναι πόλη ευλογημένη και ιερή για τους καθολικούς χριστιανούς σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς αιώνες τώρα συρρέουν οι πιστοί για να προσκυνήσουν τα ιερά λείψανα του Άγιου Ιακώβου. Αρχιτεκτονικά δε, η πόλη είναι ένα απαράμιλλο κομψοτέχνημα που η Unesco ενέταξε το 1985 στη λίστα παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Το ιστορικό κέντρο με τη κεντρική πλατεία Ομπραντόιρο που στεγάζει το διάσημο Καθεδρικό Ναό της πόλης, οι γειτονικές πλατείες Κιντάνα, Αζαμπατσέρια & Πλατερίας με τα θαυμάσια και επιβλητικά δημόσια κτίρια, τα στενά σοκάκια με τα γραφικά μεσαιωνικά σπίτια, το κτίριο του Πανεπιστημίου που κτίστηκε το 1495 και φυσικά οι δεκάδες εκπληκτικές εκκλησίες χτισμένες σε κάθε ρυθμό που μπορεί να φανταστεί κανείς, σαν ένα υπαίθριο μουσείο της Ευρωπαϊκής εξέλιξης της αρχιτεκτονικής είναι αρκετά για να εντυπωσιάσουν και εμάς στη σημερινή μας ξενάγηση. Το βράδυ προτείνουμε δείπνο σε ταβέρνα με τυπική κουζίνα της επαρχίας της Γαλικίας, δηλαδή ψάρια και κάθε λογής θαλασσινά για τα οποία φημίζεται σε όλη την Ισπανία.
2
2η  ΗΜΕΡΑ: Σαντιάγκο ντε Κομποστέλλα (Μπράγκα, Γκιμαράες) - Πόρτο
Επιστρέφοντας σήμερα στο Πόρτο θα εξερευνήσουμε τα βορειότερα σημεία της Πορτογαλίας. Πρώτη μας στάση στη Μπράγκα που ίδρυσαν οι Κέλτες το 300 π.Χ. και που σήμερα αποτελεί το θρησκευτικό κέντρο της χώρας. Η ζωντάνια της Μπράγκα, μεγάλης πόλης του Βορρά, της χάρισε τον τίτλο της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νέων για το 2012.  Θα θαυμάσουμε τον καθεδρικό ναό και το ιερό του Ιησού που παρουσιάζει σημαντικά δείγματα στυλ Μπαρόκ. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το Γκιμαράες το λίκνο του Παρτογαλικού έθνους που ήταν η πρώτη πρωτεύουσα της Πορτογαλίας. Είναι η γενέτειρα πόλη της πορτογαλικής εθνικότητας καθώς και η πόλη στην οποία γεννήθηκε ο πρώτος βασιλιάς της Πορτογαλίας ο «Αλφόνσο Α». Το μεσαιωνικό του κέντρο διατηρείται αναλλοίωτο με τα επιβλητικά τείχη να το περικλείουν ερμητικά Θα δούμε το κάστρο της περιοχής και το ιστορικό κέντρο, τα οποία αποτελούν μνημεία ιστορικής κληρονομιάς της Ουνέσκο.  Άφιξη στο ξενοδοχείο μας στο Πόρτο το απόγευμα και χρόνος στην διάθεσή μας για μια πρώτη βόλτα στην πόλη. Η πόλη έδωσε το όνομά της στο ομώνυμο ξακουστό κρασί «Πόρτο» που παράγεται από την καλλιέργεια ποικιλιών αμπελιού ύστερα από καθοδήγηση μιας βρετανικής κοινότητας που αναπτύχθηκε στο λιμάνι της πόλης.
3
3η  ΗΜΕΡΑ: Πόρτο
Το Πόρτο είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Πορτογαλίας και ίσως η ομορφότερη. Τα διαδαλώδη σοκάκια και τα παραδοσιακά πορτογαλικά πλακίδια (αζουλέζου) θα κλέψουν τη καρδιά και θα ενθουσιάσουν τον κάθε επισκέπτη της πόλης. Η ιστορία των αιώνων βρίσκεται διάχυτη σε όλη τη πόλη και σου δίνει την αίσθηση πως αυτή η πόλη δεν κατακτήθηκε ποτέ. Πρωινή ξενάγηση της πόλης που συμπεριλαμβάνεται στον πολιτιστικό κατάλογο της UNESCO και είναι χτισμένη στις δύο όχθες του ποταμού Ντόουρο. Θα δούμε το ιστορικό κέντρο με τον Καθεδρικό Ναό, τα στενά δρομάκια και τις πολλές σημαντικές εκκλησίες, τον περίφημο ναό του Αγίου Φραγκίσκου, μοναδικό δείγμα Γοτθικής Αρχιτεκτονικής, το παλιό κτίριο των σιδηροδρόμων καθώς και το καταπληκτικό κτίριο του παλιού χρηματιστηρίου. Συνεχίζουμε με την παλιά συνοικία της Ριμπέιρα, ακριβώς δίπλα στο ποτάμι με τα γραφικά σοκάκια, τα όμορφα κτίρια των προηγούμενων αιώνων και τις παλιές αναπαλαιωμένες αποθήκες του λιμανιού. Τέλος δεν θα παραλείψουμε μια επίσκεψη σε κάποια από τις διάσημες κάβες της περιοχής όπου θα γευθούμε το σήμα κατατεθέν της πόλης, το περίφημο ομώνυμο κρασί Porto. Μη φύγετε απο τη πόλη χωρίς να επισκεφθείτε το περίφημο βιβλιοπωλείο Lello  και να δοκιμάσετε μπακαλιάρο. Σημειώστε ακόμη πως οι Πορτογάλοι αγαπούν ιδιαίτερα τα πιάτα με θαλασσινά και ψάρι. Μάλιστα, ισχυρίζονται πως γνωρίζουν 365 τρόπους μαγειρέματος του αγαπημένου τους μπακαλιάρου. Στο ελεύθερο απόγευμα ανεβείτε στα κίτρινα τραμ και ανακαλύψτε το γεμάτο μεσαιωνικά στενά και ρωμαϊκούς ή μπαρόκ ναούς κέντρο στην περιοχή Ριμπέιρα.  Να αναφέρουμε ακόμη πως η νύχτα στο Πόρτο ξεκινά τα μεσάνυχτα με ποτό στα μοδάτα μπαρ της Ribeira αλλά και της Gaia. Τα δε κλαμπ της παραλιακής (π.χ. Foz do Douro) είναι πιο mainstream συγκριτικά με τις πιο underground καταστάσεις κατά μήκος του ποταμού.
4
4η  ΗΜΕΡΑ: Πόρτο (Κοϊμπρα, Φάτιμα, Ναζάρε,Όμπιντος) - Λισαβόνα
Αφήνουμε σήμερα το Πόρτο με τελικό προορισμό την Λισαβόνα και με ενδιάμεσες καθοδόν ενδιαφέρουσες στάσεις. Πρώτη στάση στην Κοΐμπρα που μπορεί να βρίσκεται στο δυτικό άκρο της χώρας, αυτό όμως δεν μειώνει καθόλου τη σημαντικότητα της. Παλιά πρωτεύουσα της χώρας και όμορφη φοιτητούπολη, διαθέτει ένα από τα ιστορικότερα και αρχαιότερα ευρωπαϊκά πανεπιστήμια. Θα περιηγηθούμε στο χώρο του Πανεπιστημίου που ιδρύθηκε το 1290 και στους δρόμους της πόλης των ποιητών με το πολυτραγουδισμένο της ποτάμι Μοντέγκο. Θα βρεθούμε επίσης και στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας της Σάντα Κλάρα Λα Νόβα όπου θα έχουμε πανοραμική θέα της πόλης της Κοΐμπρα. Συνεχίζουμε με το κέντρο του Καθολικισμού, την Φάτιμα. Η Φάτιμα πήρε το όνομά της από την εμφάνιση της Παρθένου Μαρίας το 1917 σε τρία παιδιά αγροτών στην κοιλάδα “Cova Da Iria” και από τότε αναδείχθηκε ως η τοποθεσία με τη μεγαλύτερη προσέλευση προσκυνήματος παγκοσμίως με την εκκλησία που είναι αφιερωμένη στην θαυματουργή Παναγία της. Εκατομμύρια πιστοί συρρέουν κάθε χρόνο στη Φάτιμα για να προσκυνήσουν στο μέρος όπου εμφανίστηκε η Παναγία. Στο σημείο έχει δημιουργηθεί και μία πηγή, στα νερά της οποίας λέγεται πως όποιος μπει θεραπεύεται από κάθε ασθένεια. Ακολουθεί το γραφικό ψαροχώρι Ναζάρε και το μεσαιωνικό χωριό Όμπιντος, 94 χλμ. βόρεια της Λισαβόνας, η πόλη των καλλιτεχνών με την παραδοσιακή ρουστίκ αρχιτεκτονική του και το επιβλητικό μεσαιωνικό μοναστήρι.  Αποτελεί μια γοητευτική μεσαιωνική καστροπολιτεία που μοιάζει σα να βγήκε από παραμύθι. Το 2015 ανακηρύχθηκε πόλη της λογοτεχνίας από την Ουνέσκο και είχε μεταμορφωθεί σε μια τεράστια βιβλιοθήκη. Άφιξη αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας στην Λισαβόνα, την πορτογαλική πρωτεύουσα, γενέτειρα των τραγουδιών fado,  με τα στενά, γραφικά σοκάκια, τα σπίτια με τις κεραμοσκεπές και τις στολισμένες με πολύχρωμα πλακάκια προσόψεις.
5
5η  ΜΕΡΑ: Λισαβόνα
Η πρωινή μας ξενάγηση είναι αφιερωμένη στην γραφική και φιλόξενη πόλη, που παρόλο τις συνεχόμενες επιδρομές των βαρβαρικών λαών για πολλούς αιώνες, διατηρεί έως και σήμερα τον λατινικό ένδοξο χαρακτήρα της και αποτέλεσε από την εποχή της ανακάλυψης του Νέου Κόσμου μία από τις πλουσιότερες και σημαντικότερες πόλεις της Ευρώπης. H γραφική γειτονιά της Αλφάμα με τα στενά δρομάκια και τα παλαιά, σαγηνευτικά παρηκμασμένα σπίτια, το μεγαλόπρεπο μνημείο των θαλασσοπόρων, ο Πύργος της Μπελέμ όπου θα τραβήξετε φωτογραφίες του ιστορικού πύργου και θα δείτε το σημείο όπου ο Τάγος ενώνεται με τον Ατλαντικό – από εκεί ξεκινούσαν κάποτε οι καραβέλες για να κατακτήσουν τον μέχρι τότε άγνωστο κόσμο, αποτελούν βασικά σημεία της περιήγησής μας σε αυτή. Ο πύργος χτίστηκε τον 15ο αιώνα, κοντά στις όχθες του ποταμού Τάγο, με σκοπό να προστατεύσει τις εκβολές του ποταμού. Θυμίζει περισσότερο ένα μικροσκοπικό κάστρο και συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο της UNESCO ως μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς. Συνεχίζουμε με το περίφημο Mοναστήρι των Iερονυμιτών που θα επισκεφθούμε εσωτερικά για να θαυμάσουμε τη μοναδική «Μανουελίνο» διακοσμητική και φυσικά με τη Cidade Baixa, το παγκοσμίου φήμης Μουσείο με τις Βασιλικές Άμαξες. Η αριστοκρατική κάτω πόλη με τις φαρδιές λεωφόρους και τα επιβλητικά κτίρια αδιάσειστο πειστήριο του μεγαλειώδους παρελθόντος της χώρας θα ολοκληρώσουν την σημερινή μας ξενάγηση.  Στο ελεύθερο απόγευμα περπατήστε στις ανηφόρες και τις κατηφόρες των γραφικών συνοικιών Αλφάμα και Μουράρια, οι οποίες «γέννησαν» τα μελαγχολικά φάντο, και στο Bairro Alto, την καρδιά της Λισαβόνας, που σφύζει από ζωή. Γνωστό για τα εμπορικά καταστήματα και τη νυχτερινή του ζωή, το Bairro Alto είναι γεμάτο μοδάτα εστιατόρια και μπαρ που εναλλάσσονται στον ίδιο δρόμο με τις παραδοσιακές ταβέρνες. Για το βράδυ σας προτείνουμε μία μοναδική και άκρως «Πορτογαλική» εμπειρία. Δειπνήστε σε κάποια από τις γραφικές ταβέρνες του Bairo Alto, της Άνω Πόλης απολαμβάνοντας παράλληλα τα υπέροχα μελαγχολικά τυπικά τραγούδια Fados.
6
6η  ΜΕΡΑ: Λισαβόνα (Σίντρα Κασκάις Εστορίλ Κάβο ντα Ρόκα)
Μετά το πλούσιο πρωινό ξεκινάμε την εκδρομή μας στις γειτονικές πόλεις της Λισαβόνας. Αρχικά θα επισκεφθούμε το κοσμοπολίτικο Eστορίλ με το γνωστό του καζίνο. Το Εστορίλ φημίζεται ως ένας πολυτελής προορισμός ψυχαγωγίας στην Πορτογαλική Ριβιέρα, ως το σπίτι του Καζίνο Εστορίλ. Θεωρείται από τα πιο ακριβά μέρη για διαμονή στην Πορτογαλία και την Ιβηρική Χερσόνησο. Συνεχίζουμε για τη Σίντρα και το θερινό παλάτι των βασιλέων της φημισμένης Σίντρα. Kατά την διάρκεια του 19ου αιώνα η πόλη της Σίντρα έγινε το πρώτο κέντρο της ευρωπαϊκής Ρομαντικής αρχιτεκτονικής. Ο Φερδινάνδος Β΄ μετέτρεψε ένα ερειπωμένο μοναστήρι σε ένα κάστρο, με την χρήση γοτθικών, αιγυπτιακών, μαυριτανικών και αναγεννησιακών στοιχείων, καθώς και στη δημιουργία ενός πάρκου που αναμειγνύει τοπικά και εξωτικά είδη δέντρων.  Ακολουθεί το γραφικό ψαροχώρι Kασκάις, και φυσικά το ακρωτήρι Κάβο ντα Ρόκα, το δυτικότερο σημείο της Ευρωπαϊκής Ηπείρου στις ακτές του Ατλαντικού Ωκεανού. Ο Πορτογάλος ποιητής Luis de Camoes περιγράφει το ακρωτήρι Κάβο ντα Ρόκα σαν το μέρος “όπου η γη τελειώνει και αρχίζει η θάλασσα”. Τα βράχια που υπάρχουν έχουν πάνω από 100 μέτρα ύψος ενώ τα διάφορα πετρώματα στην περιοχή είναι πλούσιας γεωλογικής σημασίας. Η βλάστηση είναι προσαρμοσμένη στο αλμυρό νερό και στις θυελλώδεις συνθήκες που επικρατούν. Η περιοχή φιλοξενεί πλήθος αποδημητικών πουλιών τα οποία φωλιάζουν προσωρινά στους προστατευμένους όρμους της παράκτιας περιοχής. Στην κορυφή του βρίσκονται τα ερείπια ενός κάστρου του 16ου αιώνα το οποίο χρησίμευε για τη θαλάσσια άμυνα της Πoρτογαλίας. Στο κεντρικό του κτίριο σήμερα βρίσκεται ένας φάρος ο οποίος χρονολογείται από τα τέλη του 18ου αιώνα. Επιστροφή το μεσημέρι στην Λισαβόνα και χρόνος ελεύθερος για περιήγηση στην ίσως πιο νοσταλγική πόλη της Ευρώπης. Χτισμένη στις εκβολές του μεγαλύτερου ποταμού της Ιβηρικής, του Τάγου, η Λισαβόνα διαθέτει είκοσι αιώνες Ιστορίας αλλά και σύγχρονη ψυχή, συνδυάζοντας την κοσμοπολίτικη ζωντάνια σύγχρονης μεγαλούπολης με μια παλιομοδίτικη αύρα.  Το κοσμικό και νεανικό Ciado, το Carmo με τα δεκάδες μνημεία και η Baixa με τη διάσημη λεωφόρο Da Liberdade, κατά μήκος της οποίας θα βρείτε καταστήματα με φίρμες και χαρακτηριστικά κτίσματα πορτογαλικής αρχιτεκτονικής του 19ου αιώνα, συμπληρώνουν τις must γειτονιές της πόλης. Οι δρόμοι-πολύχρωμα μωσαϊκά, όπου τα ασπρόμαυρα πεζοδρόμια-έργα τέχνης, γνωστά και ως calcada portuguesa, συνδυάζονται με τα πλακάκια azulejos που ντύνουν τις προσόψεις πολλών κτιρίων. Εάν είστε λάτρης του είδους μην παραλείψετε να επισκεφθείτε το περίφημο ενυδρείο της πόλης.
7
7η  ΜΕΡΑ: Λισαβόνα - Αθήνα
Στο σημερινό ελεύθερο πρωινό σας προτείνουμε να επισκεφθείτε την καινούργια πλευρά της Λισαβόνας. Μία περιοχή που διαμορφώθηκε το 1998 για την μεγάλη έκθεση ΕΧΡΟ. Εκεί βρίσκεται και το Πάρκο των Εθνών από το οποίο προσφέρεται ωραία θέα της γέφυρας Βάσκο Ντα Γκάμα μήκους 17 χλμ. που είναι και η μεγαλύτερη της Ευρώπης. Μεταφορά το μεσημέρι στο αεροδρόμιο για την επιστροφή μας στην Ελλάδα.

Περιλαμβάνονται

Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα – Πόρτο & Λισαβόνα – Αθήνα.

Με πτήσεις Lufthansa από Αθήνα.

Μεταφορές, Εκδρομές και Ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
Ταξιδιωτική ασφάλεια αστικής ευθύνης

Δωρεάν ταξιδιωτική ασφάλιση Interamerican με επί πλέον παροχές και αποζημίωση σε περίπτωση ακύρωσης (εκ μέρους σας) του ταξιδιού σας. Ρωτήστε μας.

Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4*s Occidental Lisboa/3K Europe, Portus Cale, Puerta del Camino ή παρόμοια
Πρωινό μπουφέ καθημερινά
Ενημερωτικά έντυπα.
Φ.Π.Α
Δημοτικούς φόρους ξενοδοχείων
Έμπειρο αρχηγό/συνοδό, γνώστη της Πορτογαλίας

Δεν Περιλαμβάνονται

Φόροι αεροδρομίων (200€). Είσοδοι μουσείων, ανακτόρων και στα διάφορα αξιοθέατα. Ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο και ό,τι ρητά δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα

Σημειώσεις

Η ροή του προγράμματος μπορεί να αλλάξει χωρίς να παραλειφθεί τίποτε από τα περιλαμβανόμενα.

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

Η ιστορία της Πορτογαλίας

Η Πορτογαλία είναι ένα από τα παλαιότερα κράτη της Ευρώπης . Ιδρύθηκε το  1139 , σχεδόν 350 χρόνια πριν από τη σύσταση της Ισπανίας . Οι Ρωμαίοι , που έφθασαν εδώ το 216 π.χ. , αποκαλούσαν όλη τη χερσόνησο  << Χισπάνια>> , αλλά η περιοχή μεταξύ των ποταμών Ντόουρου και Τάγου ονομάστηκε Λουζιτανία , από το όνομα της κέλτικης ομοσπονδίας των Λουζιτανών που ζούσαν εδώ . Όταν , τον 5ο αιώνα κατέρρευσε η ρωμαϊκή αυτοκρατορία , η χερσόνησος αποκλείστηκε αρχικά από γερμανικά φύλα και στη συνέχεια , το 711 , από Μαυριτανούς . Η στρατιωτική επανάκτηση από τα χριστιανικά βασίλεια του Βορρά άρχισε τον 11ο αιώνα . Κατά τη διάρκεια της η Πορτουκάλε , μια κομητεία στο βασίλειο της Λεόν και της Καστίλης , ανακηρύχθηκε ανεξάρτητη από το πρώτο βασίλειο της.

Το νέο βασίλειο επεκτάθηκε μέχρι το Αλγκάρβε και οι Πορτογάλοι ναυτικοί άρχισαν να εξερευνούν τα παράλια της Αφρικής και τον Ατλαντικό . Το εμπόριο με την Ανατολή έφερε εκπληκτικό πλούτο , αλλά η στρατιωτική αποτυχία στο Μαρόκο σήμαινε ότι η ευημερία δεν θα διαρκούσε για πολύ . Η Ισπανία εισέβαλε στην Πορτογαλία το 1580 . Οι Ισπανοί βασιλείς κυβέρνησαν τη χώρα επί 60 χρόνια .

Όταν η Πορτογαλία κέρδισε ξανά την ανεξαρτησία της ,  ο πλούτος επανήλθε με την ανακάλυψη του χρυσού στη Βραζιλία . Στο δεύτερο μισό του 18ου αιώνα , ο πρωθυπουργός μαρκήσιος ντε Πομπάλ , εκσυγχρόνισε τη χώρα και περιόρισε την επιρροή της εκκλησίας. Ωστόσο η εισβολή του Ναπολέοντα , το 1807, και η απώλεια της Βραζιλίας  ,το 1825 , άφησαν την Πορτογαλία φτωχή και διχασμένη. Οι διαμάχες μεταξύ συνταγματικών και απολυταρχικών αποδυνάμωσαν τη χώρα  , έτσι η κρίση επιδεινώθηκε. Το 1910 , μία επανάσταση ανέτρεψε τη μοναρχία .

Το 1926 , οι στρατιωτικοί ανέτρεψαν την κυβέρνηση , οδηγώντας τη χώρα σε δικτατορία . Ο Αντόνιου Σάλαζαρ  , που κυβέρνησε από το 1928 έως το 1968 , εξάλειψε τα χρέη , αλλά η φτώχεια εξαπλώθηκε , ενώ κάθε αντιπολίτευση είχε απαγορευτεί. Η επανάσταση των Γαριφάλων , το 1974 , έδωσε το τέλος της δικτατορίας . Η δημοκρατία αποκαταστάθηκε πλήρως το 1976.

Πόντε 25 ντε Αμπριλ   

Το αρχικό όνομα της γέφυρας ήταν  Πόντε 25 ντε Αμπρίλ ήταν  <<Πόντε Σάλαζαρ>> προς τιμήν  του δικτάτορα που την έχτισε το 1966 . Μετονομάστηκε (όπως και πολλά άλλα μνημεία) για να θυμίζει τη ν επανάσταση της 25ης Απριλίου 1974, που αποκατέστησε τη δημοκρατία στη Πορτογαλία . Το σχέδιο της γέφυρας βασίζεται σε αυτό της Γκόλντεν Γκέιτ του Σαν Φρανσίσκο . Είναι μία σιδερένια κατασκευή μήκους 2 χιλιόμετρων. Αυτή την περίοδο γίνονται εργασίες για να προστεθεί άλλη μία σειρά κάτω από τη γέφυρα , από όπου θα περνά η σιδηροδρομική γραμμή που θα ενώνει τις  δύο όχθες του Τάγου . Η γέφυρα φημίζεται για τα μποτιλιαρίσματα της , ιδιαίτερα τα σαββατοκύριακα , αλλά το πρόβλημα θα λυθεί εν μέρη με την κατασκευή της γέφυρας Βάσκο ντα Γκάμα , μήκους 12 χιλιομέτρων.     

Αλφάμα

Η γοητευτική συνοικία Αλφάμα ζωντανεύει αργά το απόγευμα και νωρίς το βράδυόταν οι κάτοικοι βγαίνουν στα κατώφλια τους και οι μικρές ταβέρνες γεμίζουν . Εδώ ζουν πολλοί Αφρικανοί μετανάστες και σε πολλά μέρη παίζουν μουσική από τη Μοζαμβική και τα νησιά του πράσινου ακρωτηρίου. Δεδομένου ότι οι δρόμοι είναι απότομοι και υπάρχουν πολλά σκαλιά , ο ευκολότερος τρόπος για να δείτε τη συνοικία είναι να αρχίσετε από πάνω . Μία βόλτα   στο λαβύρινθο των στενών δρόμων θα σας αποκαλύψει γραφικές γωνίες και ετοιμόρροπες εκκλησίες αλλά και πανοραμική θέα από τις πολυάριθμες ταράτσες όπως αυτή του Μιραντόουρου ντε Σάντα Λουζία

Μοναστήρι των Ιερωνυμιτών

Το Μοναστήρι των Ιερωνυμιτων  είναι ένα μνημείο του πλούτου της εποχής των Ανακαλύψεων και η κορύφωση της αρχιτεκτονικής μανουελίνο . Την ανέγερση του διέταξε ο Εμμανουήλ Ά  το 1501  , μετά την επιστροφή του Βάσκο ντα Γκάμα από το ιστορικό του ταξίδι . Χρηματοδοτήθηκε κυρίως από  “λεφτά του πιπεριού” τα έσοδα δηλαδή από το εμπόριο των μπαχαρικών .Πολλοί αρχιμάστορες εργάστηκαν για το κτήριο . Μέχρι το 1834, που διαλύθηκαν όλα τα θρησκευτικά τάγματα , το μοναστήρι διοικούνταν από το τάγμα του Αγίου Ιερώνυμου.

Φάντου : η μουσική της Λισαβόνας.

Όπως τα Μπλούζ έτσι και η μουσική Φάντου εκφράζει την επιθυμία και τη θλίψη . Η λέξη σημαίνει  <<μοίρα>> και μπορεί να περιγράφει μόνο ένα τραγούδι ή το είδος της μουσικής συνολικά . Η μουσική αυτή χρωστά πολλά στην έννοια του σαουντάντε , της μελαγχολίας για κάτι που χάθηκε ή για κάτι που δεν εκπληρώθηκε πότε .   Οι κάτοικοι της Λισαβόνας ανέπτυξαν αυτήν τη σπαρακτική μουσική τα τελευταία 150 χρόνια στα καφενεία και στα εστιατόρια της πόλης . Σε αυτό το διάστημα δεν έχουν αλλάξει σχεδόν καθόλου . Φάντου τραγουδούν τόσο οι άντρες όσο και οι γυναίκες , συνοδευόμενοι από τη γκιτάρα και τη βιόλα (ακουστική κιθάρα) .Το Φάντου της Κουιμπρα έχει αναπτύξει το δικό τους ξεχωριστό ύφος.

Ημερομηνίες7μέρες 17/06 & 22/077μέρες 29/07, 5,12,19,26/08 & 16/09.
Δικλινο865€895€
Μονοκλινο+270€ +270€
Παιδί κάτω των 12 στο δωμάτιο 2 ενηλίκων-100€-100€
Φόροι+200€+200€