Top
 

Ικαρία – Φουρνοί

Ένα από τα πιο κοσμοπολίτικα νησιά του Ιονίου σάς υποδέχεται...
Ικαρία – Φουρνοί
298€ κατ'άτομο
Ταξίδι σε γαλαζοπράσινους θησαυρούς...

ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΠΟ ΤΑ ΠΛΟΙΑ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΤΟΠΙΝ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗΣ!!

Ικαρία – Φουρνοί

«Ανυπάκουος» βράχος στο βόρειο Αιγαίο, όπως και ο νέος στον οποίο χρωστά το όνομά του. Ο μυθικός Ίκαρος, ο γιος του Δαίδαλου, αγνόησε την προειδοποίηση του πατέρα του και ο ήλιος έλιωσε το κερί που στέριωνε τα φτερά του. Ο νέος έγινε όνομα νησιού και υπόμνηση του ανθρώπινου ορίου. Χάρισε, όμως, σε αυτό το νησί την αιώνια ενέργειά του. Εξήντα χωριά, τρεχούμενα νερά, άγρια βλάστηση, δάση που εναλλάσσονται με ονειρικές παραλίες, πολιτισμός του διαφορετικού.Ικαρία

Ταξίδι σε έναν τόπο μαγικό, γεμάτο αντιθέσεις με πολύ ιδιαίτερους ανθρώπους, όπου η φαντασία περισσεύει και η λογική υπακούει. Απόφαση πρώτη. Αδιαφορούμε για τον χρόνο. Μπορεί να κυλάει όσο αργά θέλει. Απόφαση δεύτερη. Τελικά δεν χρειαζόμαστε διακοπές από την καθημερινότητα. Χρειάζεται να χαιρόμαστε διαρκώς τη ζωή μας. Ικαρία.Τα δύο μυστικά των ντόπιων, που σε συνδυασμό με το ιδιαίτερο κλίμα του νησιού, τους έχουν χαρίσει τη μακροζωία. Ένα φαινόμενο στην Ελλάδα, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο.

Νας: η παραλία της Αρτέμιδος

Ένα ποτάμι με μικρούς καταρράκτες κυλάει νωχελικά το καλοκαίρι προς το Αιγαίο Στις κατάφυτες όχθες του βρίσκουν σκιά και καταφύγιο αναρίθμητες νεανικές ψυχές, που χαίρονται τη ζωή. Στις εκβολές του ένας αρχαίος ναός αφιερωμένος σε μιαν «άλλη» Άρτεμη. Στολίζει τα μεγάλα βότσαλα της παραλίας, αλλά και την ίδια τη θάλασσα. Η γονιμοποιός δύναμη της φύσης και η δύναμη της φθοράς ήταν δύο από τις ιδιότητες της «Ταυροπόλου Αρτέμιδος», το ιερό της οποίας αντικρίζει ο επισκέπτης.

 

 • Προορισμός
 • Αναχωρήσεις
  ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΠΟ ΤΑ ΠΛΟΙΑ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΤΟΠΙΝ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗΣ!!
 • Ώρες αναχώρησης
  Αναχώρηση νωρίς 06:00 για το λιμάνι του ΠΕΙΡΑΙΑ
 • Ώρα επιστροφής
  Μεταφορά στο λιμάνι και απόπλους 18:00 για Πειραια
 • Ημερομηνίες Αναχώρησης
  ANAXΩΡΗΣΕΙΣ: 19/7/22 & 23/8/22

Περιλαμβάνονται

Ακτοπλοϊκά εισιτήρια οικονομικής θέσης ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΙΚΑΡΙΑ και αντίστροφα.
Διαμονή, 3 διανυκτερεύσεις, σε ξενοδοχείο 3* .

Τρία πρωινά σε μπουφέ.
Μεταφορές - περιηγήσεις με κλιματιζόμενο πούλμαν.
Αρχηγό - συνοδό.
Φ.Π.Α. & Φόρο διαμονής.
1
1Η ΗΜΕΡΑ:
 Αναχώρηση νωρίς  06:00  για  το λιμάνι του ΠΕΙΡΑΙΑ,  τακτοποίηση  στο πλοίο και  απόπλους  για  ΙΚΑΡΙΑ.  Άφιξη   το  μεσημέρι, μεταφορά   και  τακτοποίηση   στο  ξενοδοχείο  μας.  Ακολουθεί   χρόνος  ελεύθερος  για  περιπάτους   και  γνωριμία  με  την παλιά πρωτεύουσα του νησιού, τον ΕΥΔΗΛΟ, με τα καλοδιατηρημένα νεοκλασικά,  διανυκτέρευση.
2
2Η ΗΜΕΡΑ
Πρωινό και αναχώρηση για την πρωτεύουσα του νησιού τον Άγιο Κήρυκο, στο λιμάνι του οποίου ο επισκέπτης θα θαυμάσει το μεταλλικό άγαλμα που απεικονίζει τον Ίκαρο με τα φτερά του, την Ικαριάδα.  Χρόνος  ελεύθερος για περιπάτους  στα γραφικά δρομάκια, τις παλιές συνοικίες,  επίσκεψη  στην εντυπωσιακή εκκλησία του Αγίου Νικολάου στην κεντρική πλατεία. Λίγο αργότερα  θα  φθάσουμε  στην όμορφη παραλία ΘΕΡΜΑ, γνωστή για την χρυσαφένια ψιλή άμμο, όπου θα έχουμε χρόνο για  κολύμπι  και  γεύμα  προαιρετικά. Επιστροφή στο  ξενοδοχείο  μας, ξεκούραση  και  για  το  βράδυ ακολουθείστε  την  πρόταση μας  για  επίσκεψη  στο χωριό,  Χριστός Ραχών, «Το χωριό που δεν κοιμάται ποτέ»!  Έγινε γνωστό στους επισκέπτες τα τελευταία χρόνια, για τη νυχτερινή ζωή του και το ωράριο των τοπικών καταστημάτων που   ανοίγουν αργά το βράδυ,  συνήθεια που έχει τις ρίζες της στην εποχή των πειρατών και έκανε διάσημο το χωριό για τον «Ικαριώτικο  χρόνο» .  Διανυκτέρευση.
3
3Η ΗΜΕΡΑ:
Πρωινό  και  χρόνος  ελεύθερος  για  να  ολοκληρώσουμε   τη  γνωριμία  με  τον  ΕΥΔΗΛΟ  η  εναλλακτικά  να  επακολουθήσετε  την  πρόταση  μας  για μια ΜΙΙΝΙ  κρουαζιέρα (έξοδα  ατομικά) στους ΦΟΥΡΝΟΥΣ, το θρυλικό νησί των κουρσάρων με τις μαγευτικές παραλίες του.  Επιστροφή  στον  ΕΥΔΗΛΟ,  χρόνος  ελεύθερος,  διανυκτέρευση.
4
4Η ΗΜΕΡΑ:
Μετά το  πρωινό  θα  επισκεφθούμε  το  Αρχαιολογικό Μουσείο του Κάμπου  και  στο  χωριό ΠΗΓΗ, το Μοναστήρι της Οσίας Θεοκτίστης  από τη Λέσβο, δίπλα στο Βυζαντινό παρεκκλήσι της Μονής στη σπηλιά, την περίφημη «Θεοσκέπαστη».  Αμέσως  μετά φθάνουμε  στο  φημισμένο παραθαλάσσιο θέρετρο ΝΑΣ,  όπου  θα  έχουμε  χρόνο  για  κολύμπι  και  γεύμα  προαιρετικά. Μεταφορά  στο  λιμάνι  και απόπλους  18:00  για  ΠΕΙΡΑΙΑ,  άφιξη   και  μεταφορά  στα  σημεία  αναχώρησης.

Περιλαμβάνονται

Ακτοπλοϊκά εισιτήρια οικονομικής θέσης ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΙΚΑΡΙΑ και αντίστροφα.
Διαμονή, 3 διανυκτερεύσεις, σε ξενοδοχείο 3* .

Τρία πρωινά σε μπουφέ.
Μεταφορές - περιηγήσεις με κλιματιζόμενο πούλμαν.
Αρχηγό - συνοδό.
Φ.Π.Α. & Φόρο διαμονής.

Σημειώσεις

 

 

ΤΙΜΗ ΑΝΑ ΑΤΟΜΟ
σε Δίκλινο298€
παιδί (μέχρι 12) σε δωμάτιο με 2 ενήλικες278€
3ο άτομο (ενήλικας) σε 3κλ72€

Εγγραφείτε στο Newsletter μας