Top
 

Ιορδανία από Ηράκλειο

Ένα Ταξίδι στο χρόνο, σε μια Χώρα γεμάτη αποκαλύψεις!
Round Travel / Ιορδανία από Ηράκλειο
Ιορδανία από Ηράκλειο
1170€ κατ'άτομο

Ιορδανία από Ηράκλειο

Ιορδανία. Μιά Χώρα γεμάτη αποκαλύψεις!
Από μόνη της αποτελεί μια μοναδική ταξιδιωτική εμπειρία.
Η Πέτρα, η “Χαμένη Πόλη” των Ναβαταίων, χτισμένη μέσα στον βράχο 2000 χρόνια πριν, η περιοχή Ουάντι Παμ του Λόρενς της Αραβίας με τα εκπληκτικά φαράγγια με τους βραχώδεις σχηματισμούς μας ταξιδεύουν στο χρόνο.

Η συναρπαστική Ρωμαική Πόλη της Γεράσας στα Βόρεια της Χώρας και η μοναδικότητα της Νεκράς Θάλασσας κάνουν την Ιορδανία να ξεχωρίζει από τις άλλες Χώρες της Μέσης Ανατολής.

Οι ομορφιές της Ιορδανίας σε συνδιασμό με την άρτια τουριστική της υποδομή μας μαγεύουν και μας γεμίζουν ανεπανάληπτες ταξιδιωτικές αναμνήσεις…

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΟΡΔΑΝΙΑ ΑΠΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Περιλαμβάνονται

Αεροπορικά εισιτήρια ΗΡΑΚΛΕΙΟ-ΑΜΜΑΝ-ΑΚΑΜΠΑ-ΗΡΑΚΛΕΙΟ με ναυλωμένη πτήση της AEGEAN AIRLINES.
Διαμονή σε 5* ξενοδοχεία σε όλες τις πόλεις με ημιδιατροφή
Μεταφορές από /προς τα αεροδρόμια εξωτερικού
Περιηγήσεις /εκδρομές ως αναφέρονται ανωτέρω
Είσοδοι σε μουσεία/μνημεία
Έλληνας αρχηγός / συνοδός για όλη την διάρκεια του ταξιδιού
Τοπικοί ξεναγοί
Υπηρεσίες τοπικού αντιπροσώπου
Ασφάλεια αστικής ευθύνης
Ενημερωτικά έντυπα
1
1η ημέρα: ΗΡΑΚΛΕΙΟ - ΑΜΜΑΝ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου και αναχώρηση νωρίς το πρωί με ναυλωμένη πτήση για το Αμμάν. Άφιξη, και μετά την διαδικασία έκδοσης βίζας στο αεροδρόμιο, αναχώρηση για το Κάστρο Αζλούν, το οποίο βρίσκεται περίπου 70 χμ βόρεια του Αμμάν. Το κάστρο Αζλούν κτίστηκε τον 12ο αιώνα από την δυναστεία των Αγιουβιδών, με σκοπό την αναχαίτιση των σταυροφόρων. Στην συνέχεια θα μεταβούμε στην Γέρασα, που δικαίως κατέχει τον τίτλο της “Πομπηϊας της Ανατολής”. Είναι η πόλη που κτίστηκε από τον Μέγα Αλέξανδρο για να περάσουν τα γεράματά τους ήρεμα και ειρηνικά οι παλαίμαχοι στρατηγοί του. Θα θαυμάσουμε την Πύλη του Αδριανού, την Οβάλ Πλατεία, τον Ναό του Διός, το Νότιο Θέατρο, τις βυζαντινές εκκλησίες, τον Ναό της Αρτέμιδος, το Νυμφαίο και θα περπατήσουμε στο αυθεντικό λιθόστρωτο της Ρωμαϊκής εποχής. Επιστροφή στο Αμμάν, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.
2
2η ημέρα: ΑΜΜΑΝ- ΜΑΝΤΑΜΠΑ - ΟΡΟΣ ΝΕΜΠΟ-ΝΕΚΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ
Μετά το πρωϊνό, θα έχουμε την ευκαιρία να έρθουμε σε επαφή με την πρωτεύουσα αυτής της πανέμορφης χώρας. Θα ξεκινήσουμε από την ακρόπολη της πόλης, όπου σε διάφορα επίπεδα, ξεδιπλώνεται όλη η ιστορία της. Θα δούμε τα τείχη της εποχής των Αμμονιτών, τον Ναό του Ηρακλή, την Βυζαντινή εκκλησία, το Ανάκτορο της πρώτης Αραβικής δυναστείας, δηλαδή των Ομμαγιαδών και τέλος θα επισκεφθούμε το μικρό αλλά περιεκτικό μουσείο της. Στην συνέχεια θα μεταβούμε στο κέντρο της πόλης και συγκεκριμένα στο υπέροχο ελληνορωμαϊκό θέατρο, ενώ στην ίδια περιοχή θα δούμε (εξωτερικά) και το Οντεόν. Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο να περπατήσουμε στο ιστορικό κέντρο του Αμμάν, με μια απαραίτητη στάση για να γευτούμε το υπέροχο γλυκό Κιουνεφέ. Αφήνουμε πίσω μας την πρωτεύουσα και με κατεύθυνση προς τον νότο θα φθάσουμε στην ΜΑΝΤΑΜΠΑ, την πόλη με τους περισσότερους χριστιανούς στην χώρα, όπου και θα επισκεφθούμε τον Ναό του Αγίου Γεωργίου για να θαυμάσουμε τον ονομαστό χάρτη της Παλαιστίνης που χρονολογείται απο τον 6ο αιώνα. Σε αυτόν τον χάρτη, καταγράφονται όλα τα ιερά προσκυνήματα, με κέντρο την Ιερουσαλήμ. Μετά την Μάνταμπα θα ανέβουμε στο όρος ΝΕΜΠΟ από όπου θα δούμε και εμείς την γη της Επαγγελίας, όπως και ο Μωϋσής. Αφού τελειώσουμε με τις ξεναγήσεις μας, έρχεται η ώρα της ανάπαυσης και της μοναδικής εμπερίας ενός μπάνιου στην Νεκρά Θάλασσα. Μετά την τακτοποίησή μας στο ξενοδοχείο, θα έχετε την ευκαιρία να κολυμπήσετε στα νερά της Νεκράς Θάλασσας και να επωφεληθείτε των ευεργετικών της ιδιοτήτων. Δείπνο και Διανυκτέρευση
3
3η ημέρα: ΝΕΚΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ – ΠΕΤΡΑ
Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για την ΠΕΤΡΑ. Η πρώτη μας στάση θα είναι στην ΒΗΘΑΝΙΑ, στο ακριβές σημείο που βαπτίστηκε ο Ιησούς, όπως αποδείχθηκε μετά από μελέτες της Αγίας Γραφής. Συνεχίζουμε για το Κάστρο του ΚΕΡΑΚ, το οποίο, αν και χρονολογείται απο την εποχή των Ναβαταίων, η τελευταία του ανακατασκευή του χρονολογείται από το 1132, δηλαδή από την εποχή των σταυροφοριών, με διαταγή του Βαλδουϊνου του 1ου. Σίγουρα πρόκειται για ένα υπέροχο παράδειγμα στρατιωτικής αρχιτεκτονικής και αποτελούσε μερος μιας σειράς οχυρωματικών έργων που είχαν γίνει στην ανατολική πλευρά του Ιορδάνη. Συνεχίζουμε μέσω του δρόμου της ερήμου,με τελικό προορισμό μας την ΠΕΤΡΑ. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.
4
4η Μέρα: ΠΕΤΡΑ – ΟΥΑΝΤΙ ΡΑΜ
Μετά το πρωϊνό μας ετοιμαζόμαστε για την επίσκεψή μας σε ένα από τα καινούργια επτά θαύματα του κόσμου, την ονομαστή ΠΕΤΡΑ την κόκκινη πόλη, όπως είναι ευρέως γνωστή. Η περιπλάνησή μας αρχίζει με την διάβαση του Σίχ, του φαραγγιού δηλαδή που οδηγεί σε αυτό το λαξευμένο από τον άνθρωπο θαύμα. Μετά απο 1200 μέτρα, και αρκετές στάσεις για την ξενάγησή μας, φθάνουμε στο πρώτο – και ίσως το σημαντικότερο – μνημείο, το ονομαστό Θησαυροφυλάκειο, που χρονολογείται απο τον 1ο αιώνα μΧ. Πρόκειται για τον τάφο του βασιλιά Αρέθα του 3ου ή κατά άλλους του 4ου, Συνεχίζουμε με τον δρόμο των ημιτελών προσόψεων, το θέατρο, που κατασκευάστηκε τον 1ο αιώνα μΧ, τους Βασιλικούς Τάφους (Τάφος της Υδρίας, Τάφος του Μεταξιού, Κορινθιακός Τάφος και το Ανάκτορο) και τελειώνουμε στην Ρωμαϊκή πλευρά της Πέτρας, η οποία κτίστηκε μετά το 106 μΧ, όταν τα στρατεύματα του Τραϊανού κατέλαβαν την πόλη. Συνεχίζουμε με την ΜΠΕΙΝΤΑ, ή αλλιώς την λευκή πέτρα. Εκεί θα μπορέσουμε να δούμε μερικά από τα Τρικλίνιουμ, τα πανδοχεία δηλαδή της εποχής, ενώ σε αυτή την περιοχή, σώζονται ακόμα και μερικές έγχρωμες τοιχογραφίες. Μετά την επίσκεψη στην ΜπέΪντα, αναχωρούμε για το ΟΥΑΝΤΙ ΡΑΜ, την Κοιλάδα του Φεγγαριού όπως είναι γνωστό. Επιβλητικοί σχηματισμοί, που δημιουργήθηκαν μέσα στους αιώνες, βραχογραφίες και επιγραφές, συνθέτουν ένα μοναδικό τοπίο. Μέσα σε αυτή την κοιλάδα, έλαβαν χώρα πολλές μάχες κατά την διάρκεια της Αραβικής Εξέγερσης, το 1917, στις οποίες έλαβε μέρος ο γνωστός σε όλους μας Λώρενς της Αραβίας. Τακτοποίηση στο Κάμπ, παραδοσιακό δείπνο και διανυκτέρευση.
5
5η ημέρα: ΟΥΑΝΤΙ ΡΑΜ – ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Μετά το πρωϊνό αναχωρούμε για ένα εντυπωσιακό “σαφάρι” μέσα στο Ουάντι Ράμ. Θα έχουμε την ευκαιρία να κυλιστούμε στους κόκκινους αμμόλοφους, να πιούμε ένα απολαυστικό τσάϊ, φτιαγμένο από διάφορα βότανα, σε σκηνή βεδουϊνων και να δούμε από κοντά πανάρχαιες επιγραφές, γραμμένες στην γλώσσα των Θαμουδένων και των Μιννεάνων, καθώς και βραχογραφίες που αποτελούν ένα είδος υπογραφής των καραβανιών που περνούσαν από την περιοχή. Μεταφορά στην Άκαμπα, όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για να περιπλανηθούμε στο μοναδικό λιμάνι της χώρας, μια γενικά ελεύθερη ζώνη, όπου θα έχετε την ευκαιρία να κάνετε τα τελευταία σας ψώνια, αν θέλετε μπαχαρικά, καφέ με κάρδαμο και γενικά ό, τι νομίζετε. Μεταφορά στο αεροδρόμιο, νωρίς το βράδυ για την πτήση της επιστροφής.

Περιλαμβάνονται

Αεροπορικά εισιτήρια ΗΡΑΚΛΕΙΟ-ΑΜΜΑΝ-ΑΚΑΜΠΑ-ΗΡΑΚΛΕΙΟ με ναυλωμένη πτήση της AEGEAN AIRLINES.
Διαμονή σε 5* ξενοδοχεία σε όλες τις πόλεις με ημιδιατροφή
Μεταφορές από /προς τα αεροδρόμια εξωτερικού
Περιηγήσεις /εκδρομές ως αναφέρονται ανωτέρω
Είσοδοι σε μουσεία/μνημεία
Έλληνας αρχηγός / συνοδός για όλη την διάρκεια του ταξιδιού
Τοπικοί ξεναγοί
Υπηρεσίες τοπικού αντιπροσώπου
Ασφάλεια αστικής ευθύνης
Ενημερωτικά έντυπα

Δεν Περιλαμβάνονται

Φόροι αεροδρομίων (160€), βίζα Ιορδανίας, ταξιδιωτική ασφάλεια & Covid 19: 15.00€, φιλοδωρήματα : 25 € το άτομο πληρωτέα στον αρχηγό σας, το κόστος για τα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα στην Πέτρα, το κοστολόγιο έχει υπολογιστή με την σημερινές ισοτιμίες δολαρίου ευρώ οποιαδήποτε αύξηση επιβαρύνεται το κόστος συμμέτοχης, ό,τι ρητά δεν αναφέρεται στα περιλαμβανόμενα

Σημειώσεις

  • Απαραίτητο το διαβατήριό σας με 6μηνη ισχύ από την ημερομηνία εξόδου από τη χώρα.
  • Με την εγγραφή θα πρέπει να έχετε διαβάσει προσεκτικά το πρόγραμμα του ταξιδιού, να έχετε ενημερωθεί για τους
    γενικούς όρους τους οποίους θα βρείτε στο site μας www.roundtravel.gr καθώς και στα
    έντυπά μας και να έχετε υπογράψει την Σύμβαση Συμμετοχής.
  • Η ροή του προγράμματος ενδέχεται να διαφοροποιηθεί χωρίς να παραλείπεται κάτι.
ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΙΟΡΔΑΝΙΑΣ Tιμές κατ'άτομο2κλινο1κλινοΦόροι+βίζα+είσοδοι
8μέρες με ημιδιατροφή σε 4* & 5* ξεν/χεία745€+320€+420€

Εγγραφείτε στο Newsletter μας