Ιρλανδία – Δουβλίνο Απρίλιος 8 ημέρες
Ιρλανδία – Δουβλίνο Απρίλιος 8 ημέρες
Το σμαραγδένιο νησί του Βορρά είναι το καλοφυλαγμένο μυστικό της Ευρώπης. Πατρίδα των Κελτών, αποτελεί τη Χώρα του αδέσμευτου πνεύματος.
του νόστου αλλά και της ανθρώπινης θέλησης, πιό ισχυρή πάντα από την τραχιά φύση.
Ανεξάρτητος λαός οι Ιρλανδοί, καλόκαρδοι και συνάμα δυναμικοί, κατάφεραν όχι μόνο να ξεχωρήσουν.Αλλά να οδηγήσουν τη Χώρα τους στην Ευρώπη του σήμερα. ο Γύρος της Ιρλανδιας
Η Ιρλανδία επάξια κατέχει μια θέση στις ταχύτατα αναπτυσσόμενες χώρες της Ευρώπης.
Καρτποσταλική, θρυλική, μαγεμένη Ιρλανδία
Οι παλιοί θρύλοι λένε πως κάτω από το φως του ήλιου τα ξωτικά κυλιούνται στις καταπράσινες εκτάσεις. ενώ τα βράδια, γύρω από τα απόκρημνα κάστρα αντηχούν τα τραγούδια των λυγερόκορμων κυράδων που βγαίνουν από τις λίμνες.
Αυτή είναι η Ιρλανδία. Μια περήφανη χώρα στα βιβλία της οποίας συναντιούνται οι θρύλοι των Κελτών με τις διηγήσεις των πιο δυνατών μετρ της λογοτεχνίας.
Από το ατμοσφαιρικό Δουβλίνο με τις μεγάλες γεωργιανές πλατείες .και τα λιθόστρωτα δρομάκια, στο εμβληματικό τοπίο του δακτυλίου του Κέρρυ.
τους βράχους Μόχερ που νυχοπατούν στην άκρη του Ατλαντικού. ως την εμβληματική Ακτή των Γιγάντων στο βορειότερο σημείο του νησιού και το αναγεννημένο Μπέλφαστ, το ταξίδι μας αυτό είναι γεμάτο με εικόνες «υψηλής ταξιδιωτικής ανάλυσης»!.
Στο Round Travel αγαπάμε την Ιρλανδία, τη χώρα του αδέσμευτου πνεύματος, του νόστου και της εξαιρετικής λογοτεχνίας. Ακολουθήστε μας λοιπόν σε ένα οδοιπορικό στο οποίο τα μαγευτικά τοπία εναλλάσσονται το ένα μετά το άλλο, οι παμπ βρίσκονται σε κάθε γωνιά και η μπύρα Γκίνες ρέει άφθονη!
Τα αγγλικά είναι η κύρια ομιλούμενη γλώσσα στην Ιρλανδία. Όμως, τα ιρλανδικά είναι η πρώτη επίσημη γλώσσα του κράτους. Τα Ιρλανδικά είναι μέλος του γοϊδελικού κλάδου της οικογένειας των κελτικών γλωσσών.
Οι περισσότεροι ιρλανδοί έχουν κάποια ευχέρεια στα ιρλανδικά, όμως είναι μητρική γλώσσα μόνο 30.000 περίπου κατοίκων, οι περισσότεροι των όποιων ζούν σε αγροτικές περιοχές στο δυτικό και νότιο μέρος της χώρας που ονομάζονται Γκέΐλτοχτ (“Gaeltacht”).
Επειδή οι περιοχές Γκέΐλτοχτ είναι αξιοθαύμαστες είναι πολύ πιθανοί τουριστικοί προορισμοί. Δεν είναι απαραίτητο οι τουρίστες μιλούν ιρλανδικά αλλά τα οδικά σήματα κλπ θα είναι γραμμένα στην γλώσσα αυτή. Αυτό το γεγονός δεν θα σας προκαλέσει δυσκολίες, διότι οι νέοι χάρτες έχουν τα ονόματα των χωριών και στις δύο γλώσσες στις περιοχές Γκέΐλτοχτ. ο Γυρος της Ιρλανδίας




-
Προορισμός
-
ΑναχωρήσειςΑθήνα.
-
Ώρες αναχώρησης02/04/2025 ΑΘΗΝΑ – ΔΟΥΒΛΙΝΟ 07:35 10:00
-
Ώρα επιστροφής09/04/2025 ΔΟΥΒΛΙΝΟ – ΑΘΗΝΑ 10:55 16:55
-
Ημερομηνίες Αναχώρησης02.04
Περιλαμβάνονται
1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΚΥΠΡΟΣ – ΔΟΥΒΛΙΝΟ – ΕΠΑΡΧΙΑ ΚΕΡΙ
2η ημέρα: ΕΠΑΡΧΙΑ ΚΕΡΙ – ΔΑΧΤΥΛΙΔΙ ΤΟΥ ΚΕΡΙ – ΕΠΑΡΧΙΑ ΚΕΡΙ
3η ημέρα: ΕΠΑΡΧΙΑ ΚΕΡΙ – ΚΑΣΤΡΟ ΜΠΑΝΡΑΤΙ – ΒΡΑΧΟΙ ΜΟΧΕΡ – ΓΚΟΛΓΟΥΕΪ – ΕΠΑΡΧΙΑ ΓΚΟΛΓΟΥΕΪ /ΜΕΪΓΙΟ
4η ημέρα: ΕΠΑΡΧΙΑ ΓΚΟΛΓΟΥΕΪ /ΜΕΪΓΙΟ – ΑΒΒΑΕΙΟ ΚΙΛΕΜΟΡ – ΝΤΕΡΙ
5η ημέρα: ΝΤΕΡΙ – ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΤΟΥ ΓΙΓΑΝΤΑ – ΜΠΕΛΦΑΣΤ
6η ημέρα: ΜΠΕΛΦΑΣΤ – ΔΟΥΒΛΙΝΟ
7η ημέρα: ΔΟΥΒΛΙΝΟ (περιήγηση)
8η ημέρα: ΔΟΥΒΛΙΝΟ – πτήση για ΑΘΗΝΑ/ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ ΚΥΠΡΟ
Περιλαμβάνονται
Δεν Περιλαμβάνονται
Σημειώσεις
Τα ξενοδοχεία στην επαρχία της Ιρλανδίας είναι απλά, με
τοπικό χρώμα και δεν πρέπει να αναζητούμε την
πολυτέλεια.
Σημαντική παρατήρηση
Τα τρίκλινα δωμάτια θα είναι κατόπιν ζήτησης
ανάλογα με τη διαθεσιμότητα των εκάστοτε
ξενοδοχείων. Ο αριθμός τους είναι περιορισμένος
και σε πολλές περιπτώσεις ίσως να μην είναι
διαθέσιμα.
Το διαβατήριό σας θα πρέπει να
έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
• Βεβαιωθείτε ότι το διαβατήριό
σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες
με τον αριθμό των χωρών που θα
επισκεφθείτε.
• Το γραφείο μας δεν φέρει καμία
ευθύνη για οποιοδήποτε
πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης
του διαβατηρίου σας.
• Οι ταξιδιώτες μη ελληνικής
υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη
ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν
να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την
πρεσβεία της χώρας στην οποία
επιθυμούν να ταξιδέψουν,
προκειμένου να πληροφορηθούν
τα όποια διαδικαστικά για την
έκδοση βίζας, εφόσον αυτή
απαιτείται. Το γραφείο δεν
φέρει καμία ευθύνη για τυχόν
πρόβλημα που ενδεχομένως
παρουσιαστεί σε κάποιο
αεροδρόμιο.
• Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες,
αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε
να ταξιδέψετε με αστυνομική
ταυτότητα νέου τύπου.
Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται
μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι
με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε
σχετικά από το τμήμα πωλήσεων.
• Συμμετοχή στην εκδρομή
σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το
παρόν πρόγραμμα, το έχετε
κατανοήσει και συμφωνείτε με τα
αναγραφόμενα, και ότι
αναντίρρητα αποδέχεστε τους
όρους συμμετοχής που
αναγράφονται στα έντυπά μας και
στο σάιτ μας στο Ίντερνετ. Αν
θέλετε να διαβάσετε τους όρους
συμμετοχής, παρακαλούμε
ζητήστε να σας αποσταλούν.
Ιρλανδία σημαίνει λογοτεχνία
Aπό τον Όσκαρ Ουάιλντ ως τον Τζέιμς Τζόυς, οι προτομές των Ιρλανδών συγγραφέων που φιγουράρουν στα ράφια των μεγαλύτερων βιβλιοθηκών του κόσμου είναι αμέτρητες. Σε αυτό βοηθούν τα 3 βραβεία Νόμπελ, αλλά και τα εκατοντάδες κλασικά βιβλία που απαρτίζουν μια σπουδαία παρακαταθήκη του ιρλανδέζικου αίματος που κοχλάζει, ιδίως όταν παράγει λέξεις.
Sheridan Le Fanu (1814 – 1873): Η γνώση είναι δύναμη – και η δύναμη του ενός ή του άλλου είναι ο μυστικός πόθος των ανθρώπινων ψυχών.
Συγγραφέας γοτθικών παραμυθιών και μυθοπλασίας τρόμου, ήταν ο πρώτος εφευρέτης του απέθαντου βρικόλακα, τον οποίο αργότερα, ο Μπραμ Στόκερ επρόκειτο να εξερευνήσει και να διευρύνει στη δική του μυθοπλασία. Το πιο διάσημο βιβλίο του ήταν το πρωτοπόρο και σκανδαλιστικό Carmilla που αφορούσε τις περιπέτειες μια γυναίκας με άσβεστη δίψα για αίμα και σεξ.
Oscar Wilde (1845 – 1900): Μπορώ να αντισταθώ σε όλα εκτός από τον πειρασμό.
Ο Όσκαρ Φίνγκαλ Ο’Φλάχερτι Ουίλς Ουάιλντ, όπως ήταν το πλήρες όνομά του γεννήθηκε το 1854 και σπούδασε στο Δουβλίνο και την Οξφόρδη. Ποιητής, πεζογράφος, διηγηματογράφος και θεατρικός συγγραφέας κατάφερε να γίνει ο πιο αναγνωρίσιμος καλλιτέχνης της Βικτωριανής εποχής, αγαπώντας να σκανδαλίζει τόσο με τις ιδέες του περί αισθητισμού, όσο και με την προσωπική του ζωή.
Από το κλασικό πια, Πορτραίτο του Ντόριαν Γκρέι, ως το Η σημασία του να είναι κανείς σοβαρός, ο συγγραφέας συνέχισε να ασκεί κριτική στα ήθη της βικτοριανής εποχής ακόμα και μέσα από τη φυλακή, όταν έγραφε την Μπαλάντα της φυλακής του Ρέτινγκ και φυσικά, το Εκ Βαθέων, στο οποίο εξετάζει την καριέρα, αλλά και τη σχέση του με τον Λόρδο Άλφρεντ Ντάγκλας.
Bram Stoker (1847 – 1912): Ακούστε τους—τα παιδιά της νύχτας. Τι μουσική κάνουν
Ο Στόκερ έκανε δημοφιλή τον απέθαντο βρικόλακα με την ιστορία του Κόμη Δράκουλα στο μυθιστόρημά του, Δράκουλας που ξεχωρίζει ως ένα από τα πιο διάσημα fiction μυθιστορήματα που γράφτηκαν ποτέ. Από το 1897 που εκδόθηκε για πρώτη φορά, συνεχίζει να πουλάει εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως κερδίζοντας κάθε λεπτό που περνάει εκατοντάδες αναγνώστες που καρδιοχτυπούν με την ιστορία του αισθαντικού μεν, αιμοσταγούς δε, βαμπίρ.
W.B. Yeats (1865 – 1939): Οι καλύτεροι στερούνται κάθε πεποίθησης, ενώ οι χειρότεροι είναι γεμάτοι με πάθος και ένταση.
Η συνείδηση και η ιρλανδική ταυτότητα ήταν τα θέματα πάνω στα οποία εστίασε το έργο του ένας από τους κορυφαίους ποιητές του 20ου αιώνα, μεταφρασμένος σε όλες τις γλώσσες.
Ο Ουίλιαμ Μπάτλερ Γέιτς υπήρξε μία από τις σημαντικότερες λογοτεχνικές προσωπικότητες του περασμένου αιώνα. «O μεγαλύτερος ποιητής του καιρού μας», σύμφωνα με τον Τόμας Έλιοτ, έγραψε θεατρικά και δοκίμια, διηγήματα, πεζά, ενώ ήταν ο ιδρυτής του περίφημου Abbey Theatre της Ιρλανδικής Ακαδημίας Γραμμάτων και μέλος της πρώτης ιρλανδικής Γερουσίας. To 1923 κατέκτησε το βραβείο Νόμπελ για το σύνολο του έργου του.
George Bernard Shaw (1856 – 1950): Η νεότητα σπαταλιέται στους νέους.
Και ποιος δεν ξέρει τον διάσημο Πυγμαλίωνα του; Ο Μπέρναρντ Σω ήταν ένας από τους ανθρώπους με τη μεγαλύτερη επιρροή στο Λονδίνο κατά το πρώτο μισό του 20ού αιώνα. Ήταν θεατρικός συγγραφέας, δημοσιογράφος και πολιτικός ακτιβιστής. Έζησε μέχρι τα 94, ενώ το 1925 τιμήθηκε κι αυτός με το Νόμπελ λογοτεχνίας.
James Joyce (1882 – 1941): Η ιστορία, είπε ο Στίβεν, είναι ένας εφιάλτης από τον οποίο προσπαθώ να ξυπνήσω.
Πιθανώς ο πιο σεβαστός Ιρλανδός συγγραφέας, ο Τζόις ήταν μυθιστοριογράφος, διηγηματογράφος και ποιητής. Παρά την ιρλανδέζικη καταγωγή του, άλλωστε ήταν αυθεντικό τέκνο του Δουβλίνου, ο Τζόυς εγκατέλειψε την Ιρλανδία ζώντας στο Παρίσι και την Τεργέστη.
Η ανάγνωση του έργου του αποτελεί αληθινή πρόκληση αλλά και μύηση σε νέους λογοτεχνικούς ορίζοντες που φέρνουν στο φως νέα πεδία σκέψης και ανάλυσης στις υπαρξιακές αναζητήσεις. Οι Δουβλινέζοι, το Πορτραίτο του Καλλιτέχνη και φυσικά, το εμβληματικό έργο Οδυσσέας, ανήκουν στην σπουδαία λογοτεχνική κληρονομιά που άφησε ο συγγραφέας στην ανθρωπότητα.
Samuel Beckett (1906 – 1989): Τα λάθη μου είναι η ζωή μου
Ο συγγραφέας του Περιμένοντας τον Γκοντό είναι αδιαμφισβήτητα ένας από τους μεγαλύτερους συγγραφείς στον κόσμο, για τον οποίο η Ιρλανδία είναι ιδιαίτερα περήφανη, αφού κέρδισε ένα ακόμα Νόμπελ Λογοτεχνίας για τη συνεισφορά στη λογοτεχνία και τη δραματουργία. Τα έργα του φημίζονται για το μινιμαλιστικό ύφος και τον απαισιόδοξο τόνο τους.