Top
 

Καϊρο – Αλεξάνδρεια 5ήμερο

5ήμερη Αεροπορική εκδρομή Κάιρο, Αλεξάνδρεια
Καϊρο – Αλεξάνδρεια 5ήμερο
850€ κατ'άτομο

Πατήστε εδώ για να εκδηλώσετε ενδιαφέρον – Θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας.

5 ήμερη Αεροπορική Κάϊρο Αλεξάνδρεια – NEO!!!

 • Προορισμός
 • Αναχωρήσεις
  Αθήνα
 • Ώρες αναχώρησης
  Αθήνα – Κάιρο 07.05 – 08.00 ή 13.15 – 15.10
 • Ώρα επιστροφής
  Κάιρο – Αθήνα 19.05 – 22.15 ή 16.00 – 18.05
 • Ημερομηνίες Αναχώρησης
  εκδρομή αναχωρεί καθημερινά με ελάχιστο αριθμό 4 ατόμων και η τιμή ισχύει έως 30/09/23, εκτός εορτών

Περιλαμβάνονται

Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα - Κάιρο - Αθήνα με Aegean Air η με Egypt Air.
Μια χειραποσκευή 8 κιλών & μια παραδοτέα αποσκευή 23 κιλών ανά άτομο.
Φόρους αεροδρομίων.
Υπηρεσίες τοπικού αντιπροσώπου.
Μεταφορές με πολυτελή οχήματα στην Αίγυπτο.
Τέσσερις διανυκτερεύσεις στο Κάιρο σε ξενοδοχείο πέντε αστέρων (5*) επιλογής σας.
Τέσσερα πρωινά μπουφέ στο ξενοδοχείο, τρία γεύματα σε επιλεγμένα εστιατόρια.
ΔΩΡΟ νυχτερινή κρουαζιέρα Νείλου με δείπνο & φολκλορικό πρόγραμμα.
Επίσημο Ελληνόφωνο Ξεναγό.
Δύο ημέρες περιήγηση στο Κάιρο & μία ολοήμερη εκδρομή στην Αλεξάνδρεια.
Εισιτήρια Μουσείων & Αρχαιολογικών χώρων.
Βίζα εισόδου στην Αίγυπτο.
Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης
Ταξιδιωτική Ασφάλιση προσωπικού ατυχήματος, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, απώλειες αποσκευών, covid-19 (έως 70 ετών).
1
1η ημέρα Αθήνα - Κάιρο
Πτήση για το Kάιρο ή Αλ Καχίρα, την πόλη των 1000 μιναρέδων & πρωτεύουσα της Αιγύπτου. Άφιξη στο αεροδρόμιο του Καίρου, έλεγχος διαβατηρίων, συνάντηση με τον αντιπρόσωπο του γραφείου μας, μεταφορά στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση στα δωμάτια & διανυκτέρευση. To βράδυ ΔΩΡΟ του γραφείου μας μία 2ώρη κρουαζιέρα σε πλωτό εστιατόριο (ποταμόπλοιο) με φόντο το μαγευτικό νυχτερινό φωταγωγημένο Κάιρο, όπου θα απολαύσετε το δείπνο σας σε μπουφέ, παρακολουθώντας ένα εντυπωσιακό φολκλορικό σόου και κάνοντας την πρώτη γνωριμία με το Καιρο.
2
2η ημέρα Αιγυπτιακό Μουσείο – Πυραμίδες / Σφίγγα – Χαλ Ελ Καλίλι
Μετά το πρωινό ξεκινάμε τη 1η περιήγηση μας στην 2η πόλη σε μέγεθος της Αφρικής. Θα δούμε το Αιγυπτιακό Μουσείο που συγκαταλέγεται μεταξύ των σημαντικότερων της υφηλίου. Εύκολα μπορεί να γίνει αντιληπτό ότι πρόκειται για ένα από τα πλουσιότερα μουσεία από πλευράς εκθεμάτων καθώς φιλοξενεί μερικά από τα σπουδαιότερα ευρήματα της φαραωνικής Αιγύπτου & μια σειρά ανεκτίμητων θησαυρών Αιγύπτιων βασιλιάδων. Χτίστηκε το 1900. Συνεχίζουμε με τις επιβλητικές Πυραμίδες, ένα από τα 7 θαύματα του κόσμου, το κολοσσιαίο άγαλμα της Σφίγγας με σώμα λιονταριού & το πρόσωπο του Φαραώ Χεφρίνου. Γεύμα σε επιλεγμένο τοπικό εστιατόριο. Επίσκεψη στο εργαστήριο Παπύρων όπου μαθαίνουμε τον τρόπο κατασκευής τους. Σειρά έχει το μεγάλο τζαμί στην είσοδο του πολύβουου, αυθεντικού ανατολίτικου παζαριού γεμάτο χρώματα Χαλ Ελ Καλίλι, γνωστό για τα αμέτρητα είδη λαϊκής τέχνης. Ελεύθερος χρόνος για να το δείτε – ψωνίσετε & επιστροφή στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση
3
3η ημέρα Ακρόπολη Καίρου – Άγιος Γεώργιος – Εθνικό Μουσείο Αιγυπτιακού Πολιτισμού
Πρωινό και ξεκινάμε την 2η περιήγηση μας με το την Ακρόπολη του Καΐρου, την περίφημη Σιταντέλα του Σαλαντίν (Salah El Din Citadel), ένα εμβληματικό μνημείο στο Ισλαμικό Κάιρο, όπου το 1976 η UNESCO το κήρυξε ως μέρος των μνημείων παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Συνεχίζουμε με τον ιερό Ναό Αγ. Γεωργίου ο οποίος χρονολογείται από τον 12ο αιώνα μ.Χ & παραμένει ένας από τους πλέον ιστορικούς τόπους προσκυνήματος. Στην συνέχεια θα επισκεφθούμε το περίφημο Εθνικό Μουσείο Αιγυπτιακού Πολιτισμού, το οποίο άνοιξε πρόσφατα & φιλοξενεί μια συλλογή περίπου 50.000 εκθεμάτων - είναι το πρώτο μουσείο στον αραβικό κόσμο που επικεντρώνεται στον αιγυπτιακό πολιτισμό από τα προϊστορικά χρόνια έως σήμερα. Γεύμα σε επιλεγμένο τοπικό εστιατόριο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.
4
4η ημέρα Κάιρο - Αλεξάνδρεια - Κάιρο
Ολοήμερη εκδρομή στο ‘’ το μαργαριτάρι της Μεσογείου’’ την Αλεξάνδρεια, την πόλη που ίδρυσε & έζησε ο Μέγας Αλέξανδρος. Σε απόσταση 242χλμ από το Κάιρο. Η διαδρομή εκπλήσσει βλέποντας την μετατροπή της ερήμου σε γόνιμες περιοχές με απέραντες εκτάσεις από ελαιώνες, κηπευτικά που ποτίζονται από νερά του Νείλου, αλλά και υπόγεια. Θα δούμε το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, το κάστρο Κάιτ Μπέη που χτίστηκε από τα ερείπια του Φάρου της Αλεξάνδρειας, το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο, την Ελληνιστική παροικία, το Σπίτι που έζησε & έγραψε τα τελευταία χρόνια της ζωής του ο μεγάλος Έλληνας ποιητής Καβάφης, την περίφημη Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας μοναδικό σύγχρονο αρχιτεκτονικό επίτευγμα, τους πανέμορφους Κήπους της Μοντάζα που περιβάλλουν τα θερινά ανάκτορα του τελευταίου Βασιλιά της Αιγύπτου Φαρούκ. Γεύμα σε τοπικό επιλεγμένο εστιατόριο. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο Κάιρο, διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο.
5
5η ημέρα Κάιρο - Αθήνα
Πρωινό, μεταφορά στο αεροδρόμιο του Καΐρου & πτήση για την επιστροφή μας στην Αθήνα.

Περιλαμβάνονται

Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα - Κάιρο - Αθήνα με Aegean Air η με Egypt Air.
Μια χειραποσκευή 8 κιλών & μια παραδοτέα αποσκευή 23 κιλών ανά άτομο.
Φόρους αεροδρομίων.
Υπηρεσίες τοπικού αντιπροσώπου.
Μεταφορές με πολυτελή οχήματα στην Αίγυπτο.
Τέσσερις διανυκτερεύσεις στο Κάιρο σε ξενοδοχείο πέντε αστέρων (5*) επιλογής σας.
Τέσσερα πρωινά μπουφέ στο ξενοδοχείο, τρία γεύματα σε επιλεγμένα εστιατόρια.
ΔΩΡΟ νυχτερινή κρουαζιέρα Νείλου με δείπνο & φολκλορικό πρόγραμμα.
Επίσημο Ελληνόφωνο Ξεναγό.
Δύο ημέρες περιήγηση στο Κάιρο & μία ολοήμερη εκδρομή στην Αλεξάνδρεια.
Εισιτήρια Μουσείων & Αρχαιολογικών χώρων.
Βίζα εισόδου στην Αίγυπτο.
Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης
Ταξιδιωτική Ασφάλιση προσωπικού ατυχήματος, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, απώλειες αποσκευών, covid-19 (έως 70 ετών).

Δεν Περιλαμβάνονται

Φιλοδωρήματα 25€ ανά άτομο & προαιρετικά, πληρωτέα τοπικά

Σημειώσεις

 • *Η εκδρομή αναχωρεί καθημερινά με ελάχιστο αριθμό 4 ατόμων και η τιμή ισχύει έως 30/09/23, εκτός εορτών*
  Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και δύναται να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν

Με την συμμετοχή σας στο ταξίδι αποδέχεστε τους όρους συμμετοχής που αναφέρονται στην ιστοσελίδα μας.

Η «υπερπαραγωγή» της αρχαιότητας:

9 + 1 θαυμαστά trivia για το σπάνιο μεγαλούργημα του Φαραώ Ραμσή Β΄ που δημιουργεί δέος!

 1. Ν Νότια της Αλεξάνδρειας, στις όχθες του Νείλου βρίσκεται ένα από τα πιο θαυμαστά αξιοθέατα της Αιγύπτου. Οι αρχαιολόγοι θεωρούν πως χτίστηκε γύρω στα 1224 π.Χ., ενώ εκτιμούν ότι το έργο ολοκληρώθηκε σε διάστημα μιας εικοσαετίας.
 2. Ο ναός που ανακαλύφθηκε από έναν Ελβετό περιηγητή στα 1813 αποδίδεται στον Ραμσή Β’ και ήταν αφιερωμένος στον θεό Άμμωνα.
 3. Η πρόσοψή του κοσμείται από τέσσερα αγάλματα ύψους 20 μέτρων στα οποία απεικονίζεται ο φαραώ σε καθιστή θέση. Το βάθος του ναού αγγίζει τα 55 μέτρα.
 4. Στη βόρεια πλευρά του βράχου υπάρχει ένας μικρότερος ναός, ο οποίος ήταν αφιερωμένος στη θεά της Αγάπης, Αθώρ και στη γυναίκα του Φαραώ, Νεφερτάρι.
 5. Δύο ημέρες του χρόνου, στην επέτειο των γενεθλίων (22 Φεβρουαρίου) και τη στέψη του φαραώ (22 Οκτωβρίου) μια δέσμη φωτός διαπερνάει το σκοτεινό εσωτερικό μέρος του ναού, φωτίζοντας τα αγάλματα των θεών και του βασιλιά.
 6. Το σπάνιο αυτό φυσικό φαινόμενο αναδεικνύει την αρχιτεκτονική και επιστημονική υπεροχή του σπουδαίου πολιτισμού, αφού ο ναός έχει τοποθετηθεί με αρχιτεκτονική ακρίβεια, ώστε οι ακτίνες του ήλιου να ευθυγραμμίζονται δύο φορές το χρόνο φωτίζοντας το εσωτερικό του.
 7. Το μεγαλοπρεπές αρχαιολογικό επίτευγμα κινδύνευσε να διαβρωθεί με τη φιλόδοξη κατασκευή του φράγματος Ασουάν τη δεκαετία του 1960 που είχε σκοπό τον έλεγχο της ροής του του ποταμού.
 8. Στα τέλη του 1963 η Ουνέσκο αποφάσισε να διασώσει τον αρχαιολογικό χώρο εκτελώντας το σχέδιο μετεγκατάστασής του 60 μέτρα ψηλότερα από την αρχική του θέση. Αρχαιολογικές ομάδες από Αίγυπτο, Ιταλία, Γαλλία, Γερμανία και Σουηδία συνεργάστηκαν μεταξύ τους ώστε να αποσυναρμολογήσουν και να επανατοποθετήσουν τα μνημεία.
 9. Μέσα σε τέσσερα χρόνια οι εργάτες απομάκρυναν τους γύρω βράχους, έκοψαν τους δύο ναούς σε περισσότερους από 000 ογκόλιθους, καθένας εκ των οποίων ζύγιζε 30 τόνους και μετέφεραν τον ναό κομμάτι-κομμάτι σε ψηλότερο σημείο.
 10. Συνολικά μεταφέρθηκαν 21 μνημεία ενώ οι εργασίες κόστισαν 40 εκατομμύρια δολάρια.

 

 

 

ΤΙΜΗ ΤΟ ΑΤΟΜΟ Αναχωρήσεις 29/3 -3/4/2023 5 ΗΜΕΡΕΣ – 4 ΝΥΚΤΕΣ
ΣΤΟ ΔΙΚΛΙΝΟ 1095€

Εγγραφείτε στο Newsletter μας