Κάιρο – Αλεξάνδρεια 5 ημέρες
Κάιρο – Αλεξάνδρεια 5 ημέρες
Το Κάιρο θα σας υποδεχτεί στο απόλυτα γοητευτικό μεσανατολικό του χάος με εκείνο το εγκάρδιο χαμόγελο που αρμόζει σε μια Μητέρα του Κόσμου (Um ad Dunya όπως το αποκαλούν οι σχεδόν 20 εκατομμύρια κάτοικοί του) κάνοντάς σας να του συγχωρήσετε το θορυβώδες κομφούζιο των δρόμων του και την έντονη ατμοσφαιρική ρύπανση. Η Πόλη των Χιλίων Μιναρέδων έχει ταυτόχρονα και χίλια διαφορετικά πρόσωπα. Από το μοντέρνο κέντρο Midan Tahrir με γαλλικές επιρροές στην αρχιτεκτονική του και το must see Αιγυπτιακό Μουσείο θα βρεθείτε σχεδόν αποκομμένοι από τον κόσμο στα στενά σοκάκια της Κοπτικής Συνοικίας κι από εκεί στην πολύβουη αγορά του Χαν ελ Χαλίλ, τα μεσαιωνικά τζαμιά και την υπερυψωμένη σιταντέλ του Ισλαμικού Καΐρου.
Περισσότερες λεπτομέρειες
Λίγο πιο νότια σας περιμένει το τουριστικό must που ακούει στο όνομα Σφίγγα αλλά και οι συγκλονιστικές πυραμίδες της Γκίζα, όμως θα σας προτείναμε να αυτοσχεδιάσετε. Η παράσταση που θα πετύχετε στην πάντα δραστήρια Όπερα του Καΐρου, μια απρόοπτη θέα της πόλης καθώς περιπλανιέστε στο Νείλο με τα καραβάκια felucca ή ο τέλειος αραβικός καφές με πικάντικα καρυκεύματα που θα απολαύσετε σε κάποιο μαγαζάκι που βρέθηκε στο δρόμο σας είναι από εκείνα τα άυλα ταξιδιωτικά λάφυρα που θα σας θυμίζουν για πάντα αυτή τη θαυμαστή αιγυπτιακή μητρόπολη..Κάιρο
Πατήστε εδώ για να εκδηλώσετε ενδιαφέρον – Θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας.
ΑΙΓΥΠΤΟΣ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ.!
-
Προορισμός
-
ΑναχωρήσειςΑθήνα
-
Ώρες αναχώρησηςΔείτε αναλυτικά το πρόγραμμα
-
Ώρα επιστροφήςΔείτε αναλυτικά το πρόγραμμα
-
Ημερομηνίες ΑναχώρησηςΚαθημερινά
Περιλαμβάνονται
1η ημέρα Αθήνα – Κάιρο – κρουαζιέρα Νείλου
2η ημέρα Αιγυπτιακό Μουσείο η Grand Egyptian Museum – Πυραμίδες / Σφίγγα – Χαλ Ελ Καλίλι
3η ημέρα Ακρόπολη Καίρου – Άγιος Γεώργιος – Εθνικό Μουσείο Αιγυπτιακού Πολιτισμού
4η ημέρα Κάιρο - Αλεξάνδρεια - Κάιρο
5η ημέρα Κάιρο - Αθήνα
Περιλαμβάνονται
Δεν Περιλαμβάνονται
Κάιρο - Αλεξάνδρεια
Αξιοθέατα στην Αλεξάνδρεια
1 Βιβλιοθήκη Αλεξανδρινής
Βιβλιοθήκη Αλεξανδρινής
Μια επανάληψη της αρχαίας Μεγάλης Βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας, αυτό το πανέμορφα σχεδιασμένο πολιτιστικό κέντρο περιλαμβάνει μια σειρά από μουσεία καθώς και μια από τις πιο φιλόδοξες βιβλιοθήκες του σύγχρονου κόσμου. Η αρχιτεκτονική της – ένας γιγαντιαίος δίσκος ηλίου – προεδρεύει πάνω από την προκυμαία Corniche, ενώ στο εσωτερικό της, ένα τεράστιο αναγνωστήριο μπορεί να χωρέσει οκτώ εκατομμύρια τόμους. Κάτω από κύρια βιβλιοθήκη, οι επισκέπτες μπορούν να εξερευνήσουν μια σειρά από όμορφα επιμελημένες εκθέσεις. ο Μουσείο χειρογράφων με την υπέροχη συλλογή των αρχαίων κειμένων και των κυλίνδρων και του Μουσείο Αρχαιοτήτων με τις γκρεκο-ρωμαϊκές αρχαιότητες και τα αγάλματα που βρέθηκαν κατά τη διάρκεια της υποβρύχιας εξερεύνησης στο λιμάνι είναι τα δύο κύρια αξιοθέατα. Υπάρχουν όμως και περιστρεφόμενες εκθέσεις τέχνης, μόνιμη αιγυπτιακή συλλογή λαϊκής τέχνης και α Μουσείο επιστήμης και Πλανητάριο που απευθύνονται αποκλειστικά στα παιδιά.
Τοποθεσία: Corniche, Shatby
2 Εθνικό Μουσείο Αλεξάνδρειας
Αλεξάνδρεια Εθνικό μουσείο είναι ένα must-stop εάν θέλετε να αντιμετωπίσετε την τεράστια ιστορία αυτής της περίφημης πόλης. Στο εσωτερικό της, η συλλογή σας καθοδηγεί από τη φάρανοη περίοδο (στο υπόγειο) μέχρι την ελληνιστική περίοδο που η Αλεξάνδρεια και η Αίγυπτος κυβερνόνταν από τη δυναστεία των Πτολεμαίων που ξεκίνησε ο Μέγας Αλέξανδρος (στο ισόγειο) και μέχρι τις βυζαντινές και ισλαμικές περιόδους (στον 1ο όροφο). Εκτός από τις εκθέσεις, τα αγάλματα και τις αρχαιότητες που βρέθηκαν μέσα και γύρω από την πόλη (συμπεριλαμβανομένων των ευρημάτων από τις υποβρύχιες εξερευνήσεις στην περιοχή της ανοικτής θάλασσας), υπάρχουν εξαιρετικά σχέδια χαρτών που φαντάζουν τι θα φαινόταν η κλασική πόλη της Αλεξάνδρειας, καταλάβετε το μεταβαλλόμενο πρόσωπο αυτής της πόλης.
Διεύθυνση: Tariq al-Horreya Street
3 Fort Qaitbey
Fort Qaitbey
Περπατήστε το μακρύ ακρωτήριο Corniche δρόμο προς τα δυτικά, και τελικά θα φτάσετε στο Φορτ Qaitbey. Μπορεί να είναι ένα φτωχό υποκατάστατο για αυτό που κάποτε ήταν ο τόπος των ισχυρών Φάρος Φάρος – ένα από τα επτά θαύματα του αρχαίου κόσμου – αλλά αυτό το κατακόρυφο και οδυνηρό οχυρό φρουρεί το ανατολικό λιμάνι της Αλεξάνδρειας από το 1480. Ο ίδιος ο Φάρος δήλωσε ότι προσεγγίζει την Αλεξάνδρεια το 1303 όταν ανατράπηκε από έναν βίαιο σεισμό. Το Fort Qaitbey χτίστηκε από τον Mamluke Sultan Qaitbey σε μια προσπάθεια να οχυρώσει αυτό το σημαντικό αιγυπτιακό λιμάνι από την επίθεση και χρησιμοποιήθηκαν στην κατασκευή του τα ερείπια από τον ανασχηματισμένο φάρο. Στο εσωτερικό, μπορείτε να εξερευνήσετε τη σειρά των θαλάμων με πέτρινα τοιχώματα και να ανεβείτε στην οροφή για να κοιτάξετε πάνω από τη Μεσόγειο.
Τοποθεσία: Corniche, Ανατολικό Λιμάνι
4 Corniche
Ο ευρύς παραλιακός δρόμος της πόλης της Αλεξάνδρειας είναι τόσο σύμβολο της πόλης όσο και τα μνημεία της. Είναι εδώ που έχετε μια πραγματική αίσθηση για την εποχή της κοσμοπολίτικης κομψότητας και παρακμής που σημάδεψαν αυτή την πόλη στα τέλη του 19ου και στις αρχές του 20ου αιώνα. Μεγάλο μέρος της αρχιτεκτονικής αυτής της εποχής εξακολουθεί να βρίσκεται κατά μήκος της Κορίνθου, αν και αυτές τις μέρες, ένα μεγάλο μέρος της είναι έντονα ερειπωμένο και υποβαθμισμένο. Κατά την περιήγησή σας ελέγξτε τα αποικιακά υπολείμματα του Cecil Hotel και Ξενοδοχείο Windsor Palace που εξακολουθούν να είναι οι βασικές διευθύνσεις στο λιμάνι για τους επισκέπτες που θέλουν να απολαύσουν την ατμόσφαιρα που πέρασε. Το Cecil φιλοξένησε τον Ουίνστον Τσόρτσιλ και τη Βρετανική Μυστική Υπηρεσία κατά τη διάρκεια του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου και τα δύο ξενοδοχεία προσπάθησαν να αποκαταστήσουν και να διατηρήσουν ένα μεγάλο μέρος της αρχικής γοητείας τους
5 Κομ ελ-Ντίκκα
Κομ ελ-Ντίκκα
Κανείς δεν σκεφτόταν πολλά από το αρχαίο ανάχωμα στην κεντρική Αλεξάνδρεια, μέχρι το 1947, αποφάσισαν να καθαρίσουν την τοποθεσία για να ανοίξουν δρόμο για νέες κατοικίες. Αντ ‘αυτού, η περιοχή είναι γνωστή ως Κομ ελ-Ντίκκα (“Mound of Rubble”) αποκάλυψε μια ολόκληρη αιχμή των αρχαίων ερειπίων συμπεριλαμβανομένου ενός μικρού Ρωμαϊκό θέατρο. Ξεκίνησαν εργασίες ανασκαφής, και σήμερα, αυτή η περιοχή πάρκου περιλαμβάνει τα υπολείμματα α Πτολεμαϊκό ναό και το ψηφιδωτό δάπεδο μιας πλούσιας κατοικίας της ρωμαϊκής εποχής, γνωστής σήμερα ως Βίλα των Πουλιών.
Διεύθυνση: Οδός Γιούρι
6 Κατακόμβες του Κομ ελ-Σουκάγκα
ο Κατακόμβες του Κομ ελ-Σκουακάφ εκτείνονται από το βράχο στις νότιες πλαγιές ενός λόφου, στην περιοχή Carmous. Σκέψη μέχρι σήμερα από τον 2ο αιώνα μ.Χ., προσφέρουν ένα αξιοθαύμαστο παράδειγμα της χαρακτηριστικής συγχώνευσης Αλεξανδρείας αιγυπτιακών και ελληνορωμαϊκών μορφών. Ανακαλύφθηκαν το 1900 (χάρη σε ένα γαϊδούρι που πέφτει μέσα σε αυτά) που βρίσκονται σε διάφορα επίπεδα σαρκοφάγων και placei (επιτύμβια).
Μια σπειροειδή σκάλα οδηγεί κάτω στο έδαφος προς το κύρια ροτόντα. Δεξιά, μπορείτε να εισέλθετε στην κύρια σελίδα νεκρικό θάλαμο και επίσης το Παρεκκλήσι του Σεπτέμβρη με 91 placei, αρκετά μεγάλο για να φιλοξενήσει τρεις ή τέσσερις μούμιες. Στα αριστερά υπάρχει ένα μεγάλο δωμάτιο γνωστό ως Triclinium Funebre, το οποίο θα είχε χρησιμοποιηθεί για δεξιώσεις για τους νεκρούς.
Τοποθεσία: Carmous
7 Πυλώνα του Πομπήι
Πυλώνα του Πομπήι
Στον Καρμού (νοτιοδυτικά της πόλης) βρίσκεται ένας λόφος γεμάτος με τα ερείπια αρχαίων τειχών, αρχιτεκτονικά θραύσματα και ερείπια πάνω στα οποία έχει μείνει μόνο το αρχαίο μνημείο της Αλεξάνδρειας. Πυλώνα του Πομπήι αναδύεται από τα ερείπια της αρχαίας και διάσημης Σεραπιον (Ναός της Σεράπης), που κάποτε χρησίμευε για την αποθήκευση της υπερχείλισης χειρογράφων από το Μεγάλη Βιβλιοθήκη Αλεξάνδρειας. Αυτή η στήλη από κόκκινο Ασουάν γρανίτη με μια κορινθιακή πρωτεύουσα, που στέκεται πάνω σε μια άσχημη ερειπωμένη υποδομή και ανεβαίνει σε ύψος περίπου 27 μέτρων, στην πραγματικότητα δεν έχει καμία σχέση με τον Πομπή και αντίθετα δημιουργήθηκε το 292 μ.Χ. προς τιμήν του Διοκλητιανού, για τον λιμοκτονούντα πληθυσμό μετά την πολιορκία της πόλης.
Τοποθεσία: Carmous
8 Montazah Gardens
Montazah Gardens
Μια όαση ηρεμίας στην ανατολική άκρη της πόλης, Montazah είναι ένα καταπράσινο καταφύγιο ψηλών φοινικόδεντρων, κομμένων γκαζόν και ανθισμένων λουλουδιών που κάποτε ήταν εκτός των ορίων, εκτός από το βασιλικό γήπεδο και τις κρεμάστρες τους. Χτίστηκε ως κυνηγετικό καταφύγιο το 1890 από τον Khedive Abbas Hilmi, αργότερα επεκτάθηκε ουσιαστικά από τον βασιλιά Φουάντ και αντικαταστάθηκε Ras el-Tin Palace ως θερινό σπίτι της βασιλικής οικογένειας. Το εκκεντρικά σχεδιασμένο Montazah Palace με τους περίτεχνους πύργους εμπνευσμένους από την Φλωρεντία και τις ακτές του Ροκοκό, δεν είναι ανοιχτό για το κοινό, αλλά όλοι είναι ευπρόσδεκτοι να περπατήσουν μέσα στην πλατιά κήπους, που μπορεί να είναι ένα ευπρόσδεκτο κομμάτι της φύσης μετά από μια μέρα που πέρασε στο φως της Αλεξάνδρειας. Στο παράκτιο άκρο του πάρκου είναι ένα μικρό παραλία με μια ιδιόμορφη ιδιοφυή γέφυρα σε ένα μικρό νησί. Εάν χρειάζεστε μια δόση γαλήνης, ένα ταξίδι στο Montazah είναι μόνο το εισιτήριο για να αποκαταστήσετε την ψυχική σας ευημερία πριν από την κατάδυση πίσω στην εσωτερική πόλη. Τα μικρά λεωφορεία που κατευθύνονται δυτικά μέχρι τον παραλιακό δρόμο Corniche περνούν από τον Montazah. Χρεώνουν μεταξύ 1-2 EGP ανάλογα με το πού επιβιβάζεστε.
9 Ras el-Tin Palace
Ras el-Tin Palace
Πολυτελής Ras el-Tin Palace ήταν κάποτε μια καλοκαιρινή απόδραση για τους σουλτάνους της Αιγύπτου όταν η θερμότητα της Κάιρο στην έρημο πήρε πάρα πολλά να φέρει. Είναι επίσης η φημισμένη τοποθεσία όπου ο βασιλιάς Farouk – ο τελευταίος βασιλιάς της Αιγύπτου – παραιτήθηκε επισήμως το 1952 πριν από την αποβίβαση από το λιμάνι της Αλεξάνδρειας και την εξορία στην Ιταλία. Σήμερα, το παλάτι χρησιμοποιείται από το αιγυπτιακό ναυτικό, που σημαίνει ότι οι ένδοξοι εσωτερικοί χώροι του είναι έξω από τα όρια των περιστασιακών επισκεπτών, αλλά η μνημειώδης λευκή πρόσοψη, που φαίνεται καλύτερα από τα λιμναία νερά, είναι απαραίτητη.
Τοποθεσία: Corniche
10 Το ανάκτορο της Κλεοπάτρας
Το ανάκτορο της Κλεοπάτρας
Μπορεί να υπάρχουν μόνο λίγα υπολείμματα της μεγαλόσχημης ελληνιστικής πόλης πάνω από το έδαφος, αλλά να βουτήξουν στα νερά της Αλεξάνδρειας Ανατολικό λιμάνι περιοχή, και θα βρείτε ότι υπάρχουν πολλά περισσότερα αρχαία “Alex” για να εξερευνήσετε. Οι αρχαιολόγοι στρατοπέδευαν τα βάθη για χρόνια αναζητώντας την χαμένη βυθισμένη πόλη της κλασικής εποχής και ανέβαζαν πολλούς θησαυρούς στην επιφάνεια (τώρα εκτίθενται στα μουσεία της Αλεξάνδρειας), αλλά οι αναψυχικοί δύτες μπορούν τώρα να επισκεφθούν και τα αρχαιολογικά ερείπια κάτω από τη θάλασσα. Ο πιο δημοφιλής ιστότοπος έχει (παραδόξως) αποκαλούμενο “Το Ανάκτορο της Κλεοπάτρας “ και μάλιστα ήταν κάποτε μια περιοχή του παλατιού – αν και αν η μεγάλη κυρία η ίδια ήταν ποτέ στην κατοικία, δεν θα μάθουμε ποτέ. Υπάρχουν σφίγγες και ραγισμένες κολώνες και άγρια αγάλματα ακόμα in situ, γεγονός που καθιστά μια συναρπαστική υποβρύχια εμπειρία.
Τοποθεσία: Ανατολικό λιμάνι