Top
 

Καλαμάτα-Μεσσηνιακή Μανη

‘’ΜΑΓΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ’’ ΣΤΙΣ ΑΚΤΟΓΡΑΜΜΕΣ ΤΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΥ ΚΟΛΠΟΥ
Καλαμάτα-Μεσσηνιακή Μανη
173€ κατ'άτομο
ΚΑΡΔΑΜΥΛΗ - ΣΤΟΥΠΑ - ΠΥΛΟ – ΜΕΘΩΝΗ - ΦΟΙΝΙΚΟΥΝΤΑ
Κάτω από τον επιβλητικό Ταΰγετο, στην αγκαλιά του Μεσσηνιακού κόλπου, η Καλαμάτα σάς καλεί να μπείτε στο ζωντανό ρυθμό της.

Με το αεροπλάνο ή οδηγώντας, θα φτάσετε στην Καλαμάτα. Πριν την αφήσετε πίσω σας για τη Μάνη, αφεθείτε στη γοητεία της. Ο Ταΰγετος μεγαλόπρεπος υψώνεται από πάνω της. Η θάλασσα λαμπυρίζει αστραφτερή στα πόδια της. Η παραλία της, ατέλειωτη. Ο ρυθμός της θα σας συνεπάρει: μοντέρνα καφέ, παραλιακά μπαρ, εστιατόρια, πολυτελή ξενοδοχεία, αγορές, ιστορικά κτήρια, το λιμάνι, μια έντονη νυχτερινή ζωή. Η Καλαμάτα σάς προκαλεί να ξεκινήσετε το ταξίδι. Όλα εδώ είναι μια ζωντανή εμπειρία, γιατί η αρχόντισσα της Μεσσηνίας, γεννημένη σε έναν τόσο ευλογημένο τόπο όσο η Πελοπόννησος, ξέρει από καλή ζωή… Καλώς ήρθατε στην Καλαμάτα.

Ανακαλύψτε τα αξιοθέατα της Καλαμάτας

Η απέραντη παραλία στη σκιά του Ταϋγέτου

Ξυπόλητοι στην άμμο, θα περπατήσετε ώρα πολλή και θα αφεθείτε στη μαγεία της ατέλειωτης παραλίας: από τη Βέργα ως το λιμάνι της Καλαμάτας, απλώνεται αυτή η μοναδική παραλία με συνολικό μήκος 5 χλμ.. Ζωντανή όλη τη μέρα: μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες, πολυσύχναστα παραλιακά μπαρ, ντιζαϊνάτα καφέ, ταβέρνες και ουζερί, θαλάσσια σπορ, λούνα παρκ. Όλα είναι εδώ, για να σας εγγυηθούν μια απίθανη βόλτα δίπλα στην παραλία και αξέχαστες διακοπές στην Καλαμάτα!

 

Πυργόσπιτα, καστροπολιτείες, αρχαίες πόλεις, λιμναίες σπηλιές, και παραλίες. Στην Πελοπόννησο, η Μάνη της ιστορίας και της πέτρας θα σας γοητεύσει.

Τοπίο άνυδρο, τραχύ. Σπίτια που θυμίζουν πύργους, πέτρινοι οικισμοί, βυζαντινές εκκλησίες, μικροί όρμοι και σπήλαια συγκλονιστικά. Μάνη. Μια κοινωνία κλειστή, λιτοδίαιτη, οργανωμένη επί αιώνες στη γραμμή του αίματος και του γένους. Ταμπουρωμένοι στις απότομες πλαγιές του νότιου Ταϋγέτου και διαρκώς ετοιμοπόλεμοι, οι Μανιάτες ανέπτυξαν ένα ισχυρότατο αίσθημα αυτονομίας. Αυτό που αντικρίζει σήμερα ο επισκέπτης είναι αυτό που του επιτρέπεται να δει… Και ρουφάει αχόρταγα εικόνες μιας Ελλάδας αυθεντικής, γιατί σε αυτή τη γωνιά της Πελοποννήσου, στο νοτιότερο άκρο της Ευρώπης, όλα είναι μοναδικά και μαγικά συνάμα.

Αξίζει να δείτε στη Μάνη

Ο λιτός, περίτεχνος, μα πολεμοχαρής Μανιάτικος πύργος

Έμβλημα της Μάνης. Επόπτης του τόπου. Σε ολόκληρη την Ελλάδα, μόνο εδώ θα αντικρίσετε ένα θέαμα τόσο επιβλητικό. Ένας στιβαρός πέτρινος όγκος, που υψώνεται βίαια στην κατακόρυφο γης και ουρανού. Το ύψος του ευθέως ανάλογο της αμυντικής του ισχύoς, αλλά και της υπεροχής και της κοινωνικής θέσης του γένους στο οποίο ανήκει. Η κατασκευή του, υπαγορευόμενη από το σκεπτικό της μάχης. Κανένα παράθυρο, ελάχιστα ανοίγματα, πολεμίστρες και πολλά πατώματα, για να μάχονται οι αμυνόμενοι από ψηλά. Λιτά πέτρινα κομψοτεχνήματα που δημιουργήθηκαν από άξιους ντόπιους μάστορες και αποτελούν συνέχεια της βυζαντινής οχυρωματικής τέχνης.

KAΛΑΜΑΤΑ – ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΗ ΜΑΝΗ 3 ΜΕΡΕΣ

 • Προορισμός
 • Αναχωρήσεις
  Αθήνα
 • Ώρες αναχώρησης
  08:15
 • Ώρα επιστροφής
  Άφιξη το Βράδυ
 • Ημερομηνίες Αναχώρησης
  3ΗΜΕΡΗ: 11 ΕΩΣ 13/6/22

Περιλαμβάνονται

Εκδρομές περιηγήσεις, με κλιματιζόμενο πούλμαν.
Διαμονή (2) διανυκτερεύσεις

Στο ξενοδοχείο PHARAE PALACE 4* στην παραλία της Καλαμάτας.

Δύο πρωινά & δύο δείπνα σε μπουφέ.
Αρχηγός - συνοδός
Φόρος διαμονής. Φ.Π.Α.
1
1Η ΗΜΕΡΑ:
Αναχώρηση στις 08:15, Αρτεμίσιο  ημίωρη στάση και συνεχίζουμε προσπερνώντας την  ΤΡΙΠΟΛΗ  και  τη  ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ,  μέσω  ΙΣΑΡΙ  φθάνουμε στην ΑΓΙΑ ΘΕΟΔΩΡΑ ΒΑΣΤΑΣ. Επίσκεψη της εκκλησίας του 10ου  αιώνα που  από   τα  θεμέλια  της  αναβλύζουν πολλά νερά  ενώ στη σκεπή της έχουν φυτρώσει 17  πανύψηλα δένδρα. Γεύμα  προαιρετικά  και  συνεχίζουμε για τη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα, άφιξη, τακτοποίηση στο παραλιακό  ξενοδοχείο  μας,  χρόνος  ελεύθερος, περίπατοι  στην  όμορφη  παραλία, δείπνο  διανυκτέρευση.
2
2Η ΗΜΕΡΑ:
Πρωινό μικρή  περιήγηση  στην  πόλη  της  ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ  και επίσκεψη στον  ΙΕΡΟ  ΝΑΟ της ΥΠΑΠΑΝΤΗΣ,  πολιούχου  της  πόλης.  Αμέσως  μετά  μια  όμορφη  εκδρομή  στο Ν.Δ άκρο της Πελοποννήσου   ξεκινά,  από  τη γραφική και γοητευτική κωμόπολη ΠΥΛΟ, με το επιβλητικό μνημείο των «ΤΡΙΩΝ ΝΑΥΑΡΧΩΝ»,  κτισμένη αμφιθεατρικά στο νότιο άκρο του κόλπου του ΝΑΥΑΡΙΝΟΥ, βλέποντάς την από το λιμάνι,  σου δίνει την αίσθηση του νησιού  και  συνεχίζεται  με  τη  ΜΕΘΩΝΗ,  την  πόλη με το ΒΕΝΕΤΣΙΑΝΙΚΟ ΚΑΣΤΡΟ, από τα πιο καλοδιατηρημένα όλης της ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ, με το θαυμάσιο ακρόπυργο. Λίγο  αργότερα θα  βρεθούμε  στη  ΦΟΙΝΙΚΟΥΝΤΑ  όπου  θα  έχουμε  χρόνο   για   κολύμπι   και  γεύμα προαιρετικά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στην ΚΑΛΑΜΑΤΑ,  χρόνος ελεύθερος,   δείπνο,  διανυκτέρευση .
3
3Η ΗΜΕΡΑ:
Μετά  το  πρωινό  ακολουθώντας  μια  πανέμορφη  διαδρομή  κατά  μήκος  των  ακτών  της  Μεσσηνιακής  Μάνης,  θα  φθάσουμε  στην  παραλία   της  ΣΤΟΥΠΑΣ  και  θα  έχουμε  χρόνο  για  κολύμπι.  Αμέσως  μετά  θα  επισκεφθούμε  την ΚΑΡΔΑΜΥΛΗ, ένα όμορφο παραθαλάσσιο χωριό της  ΜΑΝΗΣ, σε ένα τοπίο γεμάτο αντιθέσεις, από κρυστάλλινα γαλάζια νερά, άγριους ελαιώνες, καταπράσινες πλαγιές,  που  την  κάνει  ένα από τα ομορφότερα χωριά που αγναντεύουν τις ήρεμες θάλασσες και τα θαυμάσια ηλιοβασιλέματα του Μεσσηνιακού κόλπου. Γεύμα   προαιρετικά  και  αναχώρηση  για  Αθήνα  με  ενδιάμεσες  στάσεις,  άφιξη  το  βράδυ.

Περιλαμβάνονται

Εκδρομές περιηγήσεις, με κλιματιζόμενο πούλμαν.
Διαμονή (2) διανυκτερεύσεις

Στο ξενοδοχείο PHARAE PALACE 4* στην παραλία της Καλαμάτας.

Δύο πρωινά & δύο δείπνα σε μπουφέ.
Αρχηγός - συνοδός
Φόρος διαμονής. Φ.Π.Α.

Σημειώσεις

Υ.Γ  Οι  πιο  πάνω   τιμές   ισχύουν  για  κρατήσεις  εως   15.05.22

Τιμές αν άτομοPHARAE PALACE 4*
ΣΕ 2ΚΛΙΝΑ ΔΩΜΑΤΙΑ 173€
3Ο ΑΤΟΜΟ ΕΩΣ 12 ΕΤΩΝ ΣΕ 3ΚΛΙΝΟ 148€
ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ 75€
Υ.Γ Οι πιο πάνω τιμές ισχύουν για κρατήσεις εως 15.05.22

Εγγραφείτε στο Newsletter μας