Top
 

Καλαμπάκα – λίμνη Πλαστήρα 6 Ιαν.

ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ - ΛΙΜΝΗ ΠΛΑΣΤΗΡΑ - ΕΛΑΤΗ - ΤΡΙΚΑΛΑ - ΜΥΛΟΣ ΤΩΝ ΞΩΤΙΚΩΝ ΠΕΡΤΟΥΛΙ - ΜΕΤΕΩΡΑ - ΜΕΤΣΟΒΟ - ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΑΝΗΛΙΟΥ
Καλαμπάκα – λίμνη Πλαστήρα 6 Ιαν.
158€ κατ'άτομο
ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ - ΛΙΜΝΗ ΠΛΑΣΤΗΡΑ - ΕΛΑΤΗ -
ΤΡΙΚΑΛΑ - ΜΥΛΟΣ ΤΩΝ ΞΩΤΙΚΩΝ
ΠΕΡΤΟΥΛΙ - ΜΕΤΕΩΡΑ - ΜΕΤΣΟΒΟ - ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ
ΑΝΗΛΙΟΥ

Η εκδρομή μας Καλαμπάκα – Λίμνη Πλαστήρα, είναι για ένα συναρπαστικό ταξίδι ικανό να μαγέψει μικρούς και μεγάλους αφού έχει καταφέρει να συνδυάσει το υπερθέαμα των βιότοπων της Λίμνης Πλαστήρα, έναν ωκεανός γνώσεων για τη φύση της Ελλάδας και τα οικοσυστήματα με τον Ιερό τόπο των Μετεώρων.

Καλαμπάκα – Λίμνη Πλαστήρα. Γνωρίστε τη λίμνη Πλαστήρα, ένα τεχνητό θαύμα στη Θεσσαλία

Η ιδέα ανήκει στον γνωστό Έλληνα στρατηγό Νικόλαο Πλαστήρα, το 1928. Χρόνια αργότερα, το φράγμα και η λίμνη έγιναν πραγματικότητα και εκείνος… ο «νονός» της (αν και δεν έζησε για να τη θαυμάσει). Το δώρο του για τις επόμενες γενιές: γαλάζια νερά, υπέροχες ακρογιαλιές, έλατα και οι πολύχρωμες φιγούρες ανθρώπων που απολαμβάνουν με κάθε τρόπο το σαγηνευτικό τοπίο της ορεινής λίμνης. Από μόνη της, ένα αξιοθέατο!

Ταξίδι στα πέριξ της λίμνης

Ο δρόμος περιμετρικά της λίμνης χαρίζει μαγευτικές εικόνες. Σε μία διαδρομή 70 μόλις χιλιομέτρων θα απολαύσετε όλα τα σημαντικότερα αξιοθέατα της λίμνης Πλαστήρα. Μπορείτε να τη χωρίσετε σε τμήματα και να την κάνετε σε δυο ή τρεις ημέρες. Ξεκινήστε από τα Καλύβια Πεζούλας, σχεδόν στο κέντρο της λίμνης. Από εδώ μπορείτε να επισκεφθείτε και δυο από τα ομορφότερα χωριά που θα ανακαλύψετε σε αυτή τη γωνιά της Ελλάδας, τη Νεράιδα και τη Φυλακτή.

 

ΘΕΟΦΆΝΕΙΑ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ – ΛΙΜΝΗ ΠΛΑΣΤΗΡΑ ΜΥΛΟΣ ΤΩΝ ΞΩΤΙΚΩΝ

Περιλαμβάνονται

Εκδρομές – περιηγήσεις με σύγχρονο πούλμαν
Δύο διανυκτερεύσεις, στο ξενοδοχείο ΚΟSTA FAMISSI 4* στην ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ .
Δύο πρωινά & δύο δείπνα
Αρχηγός - συνοδός. Φ.Π.Α.
Φ.Π.Α.
Φόρος διαμονής
1
1η ΗΜΕΡΑ
Αναχώρηση 08:30 από Αθήνα, μικρή στάση στην περιοχή της Λαμίας και συνεχίζουμε για την όμορφη πόλη των ΤΡΙΚΑΛΩΝ, για να γνωρίσουμε το μεγαλύτερο ίσως θεματικό πάρκο της Ελλάδας, "ΤΟ ΜΥΛΟ ΤΩΝ ΞΩΤΙΚΩΝ", ένας πολύ ιδιαίτερος χώρος που μπορεί να ταξιδέψει μικρούς και μεγάλους σε έναν κόσμο παραμυθένιο, μαγικό. Αμέσως μετά θα τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο μας στην Καλαμπάκα, χρόνος ελεύθερος, δείπνο, διανυκτέρευση
2
2η ΗΜΕΡΑ
: Πρωινό και επίσκεψη στην περιοχή που φιλοξενεί τους Ιερούς βράχους των Μετεώρων και την ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΑΓΙΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ. Ακολουθεί πορεία προς τη νότια Πίνδο, για να γνωρίσουμε δύο πολύ όμορφα χωριά στις πλαγιές του Κόζιακα. Πρώτος σταθμός η ελατοσκέπαστη ΕΛΑΤΗ, κτισμένη αμφιθεατρικά σε ένα τοπίο που κυριαρχούν τα έλατα και το πράσινο. Λίγο αργότερα φθάνουμε στο ΠΕΡΤΟΥΛΙ, με το ομώνυμο χιονοδρομικό, όπου θα έχουμε χρόνο για περιπάτους και γεύμα προαιρετικά σε παραδοσιακή ταβέρνα της περιοχής. Νωρίς το απόγευμα επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας στην ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ, χρόνος ελεύθερος, δείπνο, διανυκτέρευση.
3
3η ΗΜΕΡΑ
: Ημέρα επιστροφής με αρκετά αξιοθέατα. Πρώτος σταθμός η ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΚΟΡΩΝΗΣ. Λίγο αργότερα φθάνουμε στα μαγευτικά τοπία της λίμνης Πλαστήρα και στο νότιο άκρο της λίμνης, για να δούμε το φράγμα που οδηγεί στο δυτικό κομμάτι, ενώ στις ανατολικές ακτές και την ΠΛΑΖ ΛΑΜΠΕΡΟΥ θα γευματίσουμε προαιρετικά. Αμέσως μετά ξεκινάμε για ΑΘΗΝΑ με ενδιάμεση στάση στην περιοχή της Λαμίας, άφιξη το βράδυ.

Περιλαμβάνονται

Εκδρομές – περιηγήσεις με σύγχρονο πούλμαν
Δύο διανυκτερεύσεις, στο ξενοδοχείο ΚΟSTA FAMISSI 4* στην ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ .
Δύο πρωινά & δύο δείπνα
Αρχηγός - συνοδός. Φ.Π.Α.
Φ.Π.Α.
Φόρος διαμονής

Σημειώσεις

Υ.Γ  Οι  πιο  πάνω   τιμές   ισχύουν  για  κρατήσεις  εως   15.05.22

Δίκλινο158€
Επιβάρυνση μονόκλινου δωματίου+40€
3ο άτομο εως 12 ετών 145€

Εγγραφείτε στο Newsletter μας