Top
 

Κωνσταντινούπολη-Πόντος οδικώς

ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ στην ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ
Κωνσταντινούπολη-Πόντος οδικώς
650€ κατ'άτομο
ΠΑΡΑΒΑΛΑΒΗ ΑΠΟ ΤΑ ΠΛΟΙΑ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΤΟΠΙΝ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗΣ
Κωνσταντινούπολη, Σαφράμπολη, Σαμψούντα, Οινόη, Κοτύωρα, Κερασούντα, Τραπεζούντα, Παναγία Σουμελά, Αμάσεια.

Πανόραμα Ποντιακού Ελληνισμού

Κομοτηνή

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΎΠΟΛΗ

Κωνσταντινούπολη είναι η μεγαλύτερη πόλη της Τουρκίας. αποτελώντας το οικονομικό, πολιτιστικό και ιστορικό κέντρο της χώρας. Η Κωνσταντινούπολη είναι διηπειρωτική πόλη στην Ευρασία, με το ιστορικό και εμπορικό κέντρο να βρίσκεται στην ευρωπαϊκή πλευρά και περίπου το ένα τρίτο του πληθυσμού να ζει στην ασιατική πλευρά της Ευρασίας. Η σύγχρονη πόλη με πληθυσμό 15 εκατομμύρια κατοίκους είναι ιδιαίτερα πυκνοκατοικημένη και πολυπολιτισμική. με ανθρώπους από ολόκληρο τον Ισλαμικό κόσμο. Ενώ ταυτόχρονα είναι το κυριότερο σταυροδρόμι Ασίας και Ευρώπης τόσο για τα εμπορικά αγαθά όσο και για τους ταξιδιώτες. Συγκαταλέγεται στις μεγαλύτερες πόλεις του κόσμου και αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους αστικούς οικισμούς στην Ευρώπη και τον μεγαλύτερο στη Μέση Ανατολή.Η πόλη βρίσκεται εντός των ορίων του ομώνυμου μητροπολιτικού δήμου.

16. ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ 11 ΜΕΡΕΣ

Η Κομοτηνή , είναι πρωτεύουσα της ελληνικής Θράκης, βρίσκεται στο βορειοανατολικό τμήμα της Ελλάδας και ανήκει στον Νομό Ροδόπης. Αποτελεί έδρα της διοικητικής περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και πρωτεύουσα της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης καθώς και έδρα του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.Με την ύπαρξή της να βεβαιώνεται από την ύστερη αρχαιότητα, το πάλαι ποτέ μικρό βυζαντινό οχυρό των Κομοτηνών ή Κουμουτζηνών αναδείχθηκε σε σημαντικό αστικό κέντρο στην Υστεροβυζαντινή περίοδο. Η σημαίνουσα θέση της στην περιοχή της Θράκης εδραιώθηκε στα χρόνια της Οθωμανικής περιόδου (1363-1912), στην τελευταία περίοδο της οποίας (19ος αιώνας) αναδείχθηκε σε διοικητικό κέντρο της ευρύτερης περιφέρειας. Κομοτηνή .

 • Προορισμός
 • Αναχωρήσεις
  ΠΑΡΑΒΑΛΑΒΗ ΑΠΟ ΤΑ ΠΛΟΙΑ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΤΟΠΙΝ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗΣ
 • Ώρες αναχώρησης
  07:30
 • Ώρα επιστροφής
  Βραδυνή
 • Ημερομηνίες Αναχώρησης
  ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ: 2/7/22 16/7/22, 30/7/22, 13/8/22, 17/9/22, 15/10/22

Περιλαμβάνονται

Οκτώ (8) διανυκτερεύσεις στην Τουρκία σε ξενοδοχεία 3* sup., 4* και δύο (2) διανυκτερεύσεις στην Ελλάδα σε ξενοδοχεία 3* με πρωινό
Ημιδιατροφή στην Τουρκία (8 πρωινά, 8 γεύματα ή δείπνα)
Μεταφορές, περιηγήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν
Ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα από ελληνόφωνο διπλωματούχο ξεναγό .
Αρχηγός/συνοδός
Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
Φ.Π.Α
1
1η μέρα: Αθήνα - Κομοτηνή
Αναχώρηση 07:00 από Αθήνα για Κομοτηνή. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
2
2η μέρα: Κομοτηνή - Κωνσταντινούπολη
Πρωινή αναχώρηση για τον συνοριακό σταθμό των Κήπων. Έλεγχος ταξιδιωτικών εγγράφων και συνεχίζουμε μέσω Ραιδεστού για την Κωνσταντινούπολη. Άφιξη το απόγευμα και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και πρώτη γνωριμία με την  Πόλη. Διανυκτέρευση.
3
3η μέρα: Κωνσταντινούπολη - Σαφράμπολη
Νωρίς το πρωί αναχωρούμε για τη Σαφράμπολη, την πόλη του σαφράν. Καθ΄ οδόν θα δούμε τη γέφυρα του Ιουστινιανού στο Aντάπαζαρ και μέσω του μαγευτικού βουνού Mπόλου θα φθάσουμε στην Σαφράμπολη, όπου θα δούμε τον ναό του Αγίου Στεφάνου, σήμερα Ούλου τζαμί, στο Κιράνκιοϊ (Kiranköy) - το σαφραμπολίτικο προάστιο στο οποίο ζούσαν οι περισσότεροι Ρωμιοί της ορεινής πολιτείας. Ξενάγηση στην πόλη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.
4
4η μέρα: Σαφράμπολη - Σαμψούντα
Πρωινή αναχώρηση για την Σαμψούντα. Άφιξη και περιήγηση στην πόλη, όπου μεταξύ άλλων δούμε την πλατεία του Ρολογιού και την συνοικία της Αγίας Τριάδας, όπου υπήρχαν 4 ελληνικά σχολεία - το Τσινέκειο Γυμνάσιο, το Αρρεναγωγείο, το Μικτό Νηπιαγωγείο και το Παρθεναγωγείο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.
5
5η μέρα: Σαμψούντα - Οινόη - Κοτύωρα - Κερασούντα - Τραπεζούντα
Σήμερα θα αναχωρήσουμε για τον επόμενο σημαντικό σταθμό μας, την Τραπεζούντα. Στη διαδρομή μας θα σταματήσουμε στην Οινόη (Ünye) και στα Κοτύωρα (Ordu), όπου θα δούμε τον ναό της Υπαπαντής και το Πολυκάρπιο Παρθεναγωγείο, ενώ λίγο αργότερα θα βρεθούμε στην Κερασούντα (Φαρνακία), για να επισκεφθούμε τον Άγιο Νικόλαο, σήμερα Αρχαιολογικό Μουσείο. Άφιξη στην Τραπεζούντα και επίσκεψη στον ναό της Αγίας Σοφίας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.
6
6η μέρα: Τραπεζούντα - Παναγία Σουμελά - Τραπεζούντα
Πρωινή αναχώρηση για την ιστορική Μονή της Παναγία Σουμελά, λαξεμένη σε μια σχισμή του βράχου, στη καρδιά των Ποντιακών Άλπεων. Επίσκεψη-προσκύνημα και επιστροφή στην Τραπεζούντα, με ενδιάμεση στάση στους πρόποδες του όρους Μελά. Συνεχίζουμε τη γνωριμία μας με την πόλη, όπου μεταξύ άλλων θα δούμε τον Άγιο Ευγένιο, πολιούχο της πόλης, την Αγία Άννα, τη Χρυσοκέφαλο, το Φροντιστήριο, τα τείχη και τα θέρετρα Soğuksu. Θα θαυμάσουμε τα παλιά αρχοντικά της πόλης, όπως αυτό του τραπεζίτη Θεοφύλακτου Κωστάκη και τις τράπεζες Καπαγιαννίδη και Φωστηρόπουλου. Δείπνο. Διανυκτέρευση.
7
7η μέρα: Τραπεζούντα - Αμάσεια
Η σημερινή παραλιακή διαδρομή μας μέχρι τη Σαμψούντα με τους μικρούς ενδιάμεσους σταθμούς, θα μας δώσει τη δυνατότητα γνωριμίας με γραφικά χωριά και κωμοπόλεις. Συνεχίζουμε πλέον προς το εσωτερικό της Μικράς Ασίας για να φθάσουμε στην Αμάσεια, που κατά τα ελληνιστικά χρόνια ήταν η πρωτεύουσα των Μιθριδατών βασιλέων του Πόντου. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και περιήγηση στην πόλη με τα πολύ σπουδαία μνημεία και τους μνημειώδεις λαξευτούς βασιλικούς τάφους των Μιθριδατών. Δείπνο. Διανυκτέρευση.
8
8η μέρα: Αμάσεια - Κωνσταντινούπολη
Πρωινή αναχώρηση για την Κωνσταντινούπολη με ενδιάμεσες στάσεις Άφιξη αργά το βράδυ και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.
9
9η μέρα: Κωνσταντινούπολη, Ξενάγηση
Πρωινή ξενάγηση της Πόλης κατά τη διάρκεια της οποίας θα επισκεφθούμε το Πατριαρχείο, όπου θα δούμε τον ναό του Αγίου Γεωργίου και την Κλειστή Πύλη, τον τόπο μαρτυρίου του Πατριάρχη Γρηγορίου Ε΄., την Παναγία των Βλαχερνών, όπου εψάλη για πρώτη φορά ο Ακάθιστος Ύμνος το 626 μ.Χ., την περίφημη Μονή της Χώρας με το λαμπρότερο σύνολο των περίφημων ψηφιδωτών που μας άφησε ο βυζαντινός πολιτισμός και τα οποία σώζονται στους έσω και έξω νάρθηκες, την Παναγία την Μπαλουκλιώτισσα (Μονή Ζωοδόχου Πηγής) με το θαυματουργό της αγίασμα και θα καταλήξουμε σε ένα από τα σπουδαιότερα τζαμιά της πόλης με τους έξι μιναρέδες, το περίφημο Τζαμί του Σουλτάν Αχμέτ, πιο γνωστό ως Μπλε Τζαμί. Η ξενάγησή μας συνεχίζεται σε ένα από τα μεγαλύτερα σύμβολα του Χριστιανισμού και ένα από τα σημαντικότερα αρχιτεκτονικά μνημεία όλων των εποχών, την Αγία Σοφία. Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο και χρόνος ελεύθερος στην μεγαλύτερη πλατεία της Πόλης, το Taksim. Για το βράδυ σας προτείνουμε διασκέδαση σε νυχτερινό κέντρο με καλό φαγητό, μουσική και χορό oriental (προαιρετικά).
10
10η μέρα: Κωνσταντινούπολη - Κομοτηνή
Με όμορφες εικόνες, με τις καλύτερες εντυπώσεις και πολλά σουβενίρ, ξεκινάμε για τη Ραιδεστό και τα Ελληνοτουρκικά σύνορα. Μετά τον απαραίτητο έλεγχο, συνεχίζουμε για την Κομοτηνή.
11
11η μέρα: Κομοτηνή - Αθήνα
Αναχώρηση για την Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις. Άφιξη το βράδυ.   Σημειώσεις: •Οι ανωτέρω εκδρομές, επισκέψεις, ξεναγήσεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί κάτι .
 • Πιθανόν οι διανυκτερεύσεις εντός Ελλάδος να γίνουν στην Ξάνθη ή την Καβάλα .
 

Περιλαμβάνονται

Οκτώ (8) διανυκτερεύσεις στην Τουρκία σε ξενοδοχεία 3* sup., 4* και δύο (2) διανυκτερεύσεις στην Ελλάδα σε ξενοδοχεία 3* με πρωινό
Ημιδιατροφή στην Τουρκία (8 πρωινά, 8 γεύματα ή δείπνα)
Μεταφορές, περιηγήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν
Ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα από ελληνόφωνο διπλωματούχο ξεναγό .
Αρχηγός/συνοδός
Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
Φ.Π.Α

Δεν Περιλαμβάνονται

Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους κλπ.Ποτά κατά τη διάρκεια των γευμάτωνΌ,τι αναγράφεται ως προαιρετικό, προτεινόμενο κλπ.

Σημειώσεις

Σημειώσεις: •Οι ανωτέρω εκδρομές, επισκέψεις, ξεναγήσεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί κάτι .

 • Πιθανόν οι διανυκτερεύσεις εντός Ελλάδος να γίνουν στην Ξάνθη ή την Καβάλα .
Τιμές κατ΄ατομοΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ: 2/7/22 16/7/22, 30/7/22, 13/8/22, 17/9/22, 15/10/22
Δικλινο650€
Τρίτο άτομο έως 12 ετών σε τρικλινο 585€
Επιβάρυνση Μονοκλίνου275€

Εγγραφείτε στο Newsletter μας