1
1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ - ΜΠΑΛΙ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για Μπαλί μέσω ενδιάμεσου σταθμού.
2
2η ΗΜΕΡΑ: ΜΠΑΛΙ
Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Το υπόλοιπο της ημέρας ελεύθερο για μια πρώτη επαφή με το νησί. Το Μπαλί βρίσκεται στη μέση της Ινδονησίας, απέναντι από το ανατολικότερο σημείο της Ιάβας. Λόγω της θέσης του ανάμεσα στον Ισημερινό και τον Τροπικό του Καρκίνου, οι θερμοκρασίες κυμαίνονται από 20˚-35˚ C, δημιουργώντας ιδανικές συνθήκες για διακοπές και ξεκούραση καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Το νησί αυτό αποτελεί έναν ξεχωριστό τόπο και όχι μόνο για τα, πέρα από κάθε φαντασία, μαγευτικά τοπία του. Φτάνει μόνο να αναλογιστεί κανείς ότι μέσα στο μουσουλμανικό αρχιπέλαγος της Ινδονησίας, το Μπαλί είναι το μοναδικό στο οποίο επικρατεί η Ινδουιστική θρησκεία. Κι αυτό είναι σίγουρα κάτι που το κάνει τόσο διαφορετικό και ενδιαφέρον. Δικαίως ονομάζεται και "νησί των θεών", καθώς όντας ένας καθ’ όλα μυστικιστικός τόπος, ένα από τα πιο σημαντικά αξιοθέατα στο Μπαλί είναι οι ναοί του, που αποτελούν μέσο επικοινωνίας των κατοίκων με τα θεία πνεύματα, μέσω της προσευχής και της προσφοράς. Τις "άγιες μέρες", όταν σύμφωνα με τον μύθο, οι θεότητες και τα πνεύματα κατεβαίνουν στη γη, οι ναοί γίνονται κέντρα πολυπληθών εκδηλώσεων λατρείας. Τα φεστιβάλ των ναών είναι οδηγός εξαγνισμού και σ’ αυτά παίρνουν μέρος όλες οι κοινότητες, προσφέροντας καλάθια με φαγητό και πανέμορφα εξωτικά λουλούδια.
3
3η ΗΜΕΡΑ: ΜΠΑΛΙ (Ξενάγηση, Ηφαίστειο Κινταμάνι)
Ολοήμερη εκδρομή στο εσωτερικό του πανέμορφου νησιού. Περνώντας εξωτικά τοπία μέσα από ορυζώνες και δάση φοινίκων κατευθυνόμαστε προς το κέντρο του νησιού, όπου βρίσκεται το Κινταμάνι. Στη διαδρομή μας θα επισκεφθούμε τα φημισμένα για τα χειροτεχνήματά τους χωριά Μας και Ούμπουντ. Φτάνοντας στο Κινταμάνι απολαύσουμε τη μαγευτική θέα του βουνού και της λίμνης Μπατούρ, η οποία είναι κρατήρας παλιού ηφαιστείου. Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε στο χωριό Σινγκαπαντού, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε μία παράσταση χορών Μπαρόνγκ . Στην επιστροφή μας θα δούμε επίσης τη σπηλιά του Ελέφαντα και τις ιερές πηγές Τίρτα Εμπούλ στο χωριό Ταμπάκ. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.
4
4η ΗΜΕΡΑ: ΜΠΑΛΙ (Εκδρομή στο Δάσος των πιθήκων, Ναός Mengwi, Ηλιοβασίλεμα στον Τάνα Λοτ)
Πρωινή αναχώρηση για μία εκδρομή στο εσωτερικό του νησιού. Θα επισκεφθούμε τον εντυπωσιακό ναό Taman Ayun του 17oυ αι., που περιβάλλεται από μία μεγάλη τάφρο δημιουργώντας την αίσθηση ότι στέκεται στη μέση μιας λίμνης. Συνεχίζουμε με επίσκεψη στο Alas Kedaton, το ιερό δάσος των πιθήκων, όπου εκατοντάδες "πειθήνιοι" και πολύ άτακτοι πίθηκοι ζουν στο δάσος γύρω από τον ναό. Θα καταλήξουμε σε έναν από τους επτά "θαλάσσιους" ναούς του Μπαλί, τον ινδουιστικό Τάνα Λοτ (Tanah Lot). Κτισμένος στην κορυφή ενός μεγάλου βράχου, περιβάλλεται, κατά τη διάρκεια της παλίρροιας, από τα νερά του Ινδικού Ωκεανού. Σύμφωνα με την παράδοση, θαλάσσια δηλητηριώδη φίδια είναι φύλακες του ναού. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.
5
5η – 8η ΗΜΕΡΑ: ΜΠΑΛΙ
Ημέρες ελεύθερες για μπάνιο και ξεκούραση. Μπορείτε επίσης να εξερευνήσετε ακόμη περισσότερο το νησί, έναν τόπο με βαθιές παραδόσεις και πολιτισμό. Εναλλακτικά προτείνουμε να ακολουθήσετε προαιρετικά μια κρουαζιέρα στα νησάκια Lembongan Nusa Penida ή ocean rafting γύρω από τους βράχους και τις σπηλιές του Nusa Penida, ενώ για εκείνους που προτιμούν την ξηρά, ένα σαφάρι με πολυτελή land cruise 4x4 είναι η ιδανική ευκαιρία για να ανακαλύψουν απομονωμένα μονοπάτια και περιοχές απρόσιτες για πολλούς.
6
9η ΗΜΕΡΑ: ΜΠΑΛΙ – ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΘΗΝΑ
Πρωινό ελεύθερο. Μεταφορά στο αεροδρόμιο το απόγευμα και πτήση για την Αθήνα με ενδιάμεσο σταθμό.
7
10η ΗΜΕΡΑ: ΑΦΙΞΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται 3 – 5 ημέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.
Περιλαμβάνονται
Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης μέσω Σιγκαπούρης ή Κων/πολης
Διαμονή για 7 ή 8 ή10 διανυκτερεύσεις στο Μπαλί σε ξενοδοχείο επιλογής σας
Έλληνας αρχηγός του γραφείου μας (θα σας περιμένει στο τόπο προορισμού με την άφιξη)
Μεταφορές , Περιηγήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα με τοπικό ξεναγό
Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός- βιβλίο στα ελληνικά
Αναχωρήσεις από Κύπρο• Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση ( ζητήστε μας τι περιλαμβάνει) εκτός από είσοδοι σε μουσεία και αξιοθέατα. Δεν περιλαμβάνονται Φιλοδωρήματα , Αχθοφορικά ,Γεύματα , ποτά στη διάρκεια των πτήσεων
Δεν Περιλαμβάνονται
Φόροι αεροδρομίου, επίναυλοι καυσίμων, αποσκευή μέχρι 20 κιλά και χειραποσκευή 8 κιλά , αχθοφορικά , φιλοδωρήματα και πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής, ασθένεια covid.) 500 €. Γεύματα , ποτά στη διάρκεια των πτήσεων, Βίζα εισόδου με την άφιξη στο Μπαλί 35 € , Κόστος pcr που τυχόν χρειάζονται
Σημειώσεις
ΠΡΟΣΟΧΗ:
Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ από την ημερομηνία εισόδου.
Απαιτείται φωτοτυπία του με την εγγραφή σας.
Στα ξενοδοχεία το check-in είναι στις 15.00 και το check-out στις 11.00-12.00 ανεξάρτητα από τις ώρες άφιξης και αναχώρησης λόγω των πτήσεων.
Σημειώσεις:
Τα τρίκλινα δωμάτια (δίκλινο με προσθήκη επιπλέον κρεβατιού) είναι κατόπιν ζήτησης
ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ
Να έχετε διαβάσει προσεκτικά το πρόγραμμα του ταξιδιού, να έχετε ενημερωθεί για τους γενικούς όρους τους οποίους θα βρείτε στο site μας www.roundtravel.gr καθώς και στα έντυπά μας και να έχετε υπογράψει την Σύμβαση Συμμετοχής.