Top
 

Μπενελούξ -Κάτω Χωρες Απευθείας απο Ηράκλειο

Άμστερνταμ, Βρυξέλλες, Χάγη , Ρότερνταμ , Μάρκεν, Βόλενταμ , Αμβέρσα , Γάνδη, Μπρύζ , Λουξεμβούργο, Ντινάν
Μπενελούξ -Κάτω Χωρες Απευθείας απο Ηράκλειο
1175€ κατ'άτομο
ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΠΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Άμστερνταμ, Βρυξέλλες, Χάγη , Ρότερνταμ , Μάρκεν, Βόλενταμ ,
Αμβέρσα , Γάνδη, Μπρύζ , Λουξεμβούργο, Ντινάν

8 ΗΜΕΡΕΣ Αναχωρήσεις : 06 , 13 Αυγούστου ’22

Το Μπενελούξ και οι Κάτω Χωρες

Η Μπενελούξ (Benelux) ήταν μια οικονομική ένωση στη δυτική Ευρώπη που περιελάμβανε τρεις γειτονικές χώρες Βασίλεια, το Βέλγιο (België), την Ολλανδία (Nederlands), και το Λουξεμβούργο (Luxemburg) Το όνομα διαμορφώθηκε από την αρχή του ονόματος της κάθε χώρας-μέλους, και δημιουργήθηκε για την τελωνειακή ένωση της Μπενελούξ, αλλά χρησιμοποιείται τώρα με έναν γενικότερο τρόπο.

Η Ένωση αυτή δημιουργήθηκε με την Συνθήκη για την ίδρυση της Τελωνειακής Ένωσης των Χωρών Μπενελούξ που υπογράφηκε στις 5 Σεπτεμβρίου του 1944 από τις εξόριστες στο Λονδίνο κυβερνήσεις των τριών παραπάνω χωρών. Με την συμφωνία αυτή καθορίζονταν σε γενικές γραμμές τα ακόλουθα.

 1. Ένα διοικητικό συμβούλιο για τα τελωνεία και των τριών μελών Χωρών.
 2. Ένα συμβούλιο για την οικονομική ένωση, και
 3. Ένα συμβούλιο για τις εμπορικές συμφωνίες.

Η συμφωνία αυτή προβλεπόταν να εγκριθεί και να ισχύσει με την επάνοδο των κυβερνήσεων στις χώρες τους, πλην όμως αυτό εσωτερικές συνθήκες των χωρών δεν το επέτρεψαν. Έτσι στις 14 Μαρτίου του 1947 υπεγράφη νέα συμφωνία, αυτή τη φορά στη Χάγη η οποία προέβλεπε χωρίς δασμούς σε διακινούμενα προϊόντα μεταξύ των χωρών καθώς και περιορισμό τελών ή χωρίς σε προϊόντα που προέρχονταν από υπερπόντιες κτήσεις (βελγικές και ολλανδικές). Αυτή τέθηκε σε εφαρμογή από τις 1 Ιανουαρίου του 1948.

Σημειώνεται ότι στις 17 Μαρτίου του 1948 οι Χώρες Μπενελούξ υπέγραψαν στις Βρυξέλλες, μετά της Αγγλίας και Γαλλίας μία πεντηκονταετή αμυντική συνθήκη περί αμοιβαίας βοήθειας σε περίπτωση που οποιοδήποτε μέλος – Χώρα θα δεχόταν εξωτερική ένοπλη επίθεση, η οποία περιελάμβανε εκτός των διαφόρων αμυντικών όρων και άλλους εμπορικούς, οικονομικούς και συντονιστικούς όρους.

 

BENELUX-ΚΑΤΩ ΧΩΡΕΣ 7 μέρες with AEGEAN SUMMER 2022

 

Πατήστε εδώ για να εκδηλώσετε ενδιαφέρον – Θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας.

Τα TOP Του Ταξιδιού:

 • Εξαιρετικές πτήσεις με AEGEAN – πρωινή αναχώρηση από Αθήνα και απογευματινή από Βρυξέλλες, ώστε να έχουμε περισσότερο χρόνο στο ταξίδι μας
 • Περιήγηση στην πρωτεύουσα της Ολλανδίας, το Άμστερνταμ και βραδινή βόλτα με τον

   αρχηγό μας στο ιστορικό κέντρο της πόλης

 

 • Επίσκεψη στην γοητευτική Ουτρέχτη
 • Επίσκεψη στο μεγαλύτερο εμπορικό λιμάνι της Ευρώπης, το Ρόττερνταμ
 • Επίσκεψη στην ιστορική πρωτεύουσα του Ολλανδικού κράτους, το Ντελφτ, την

 “Πόλη των Πριγκίπων”, παγκοσμίως γνωστή για τα κεραμικά της

 • Επίσκεψη στην έδρα του Διεθνούς Δικαστηρίου και του ολλανδικού Κοινοβουλίου, την Χάγη
 • Περιήγηση στην κουκλίστικη Μπρυζ
 • Επίσκεψη στην επιβλητική Γάνδη
 • Ξενάγηση στην πρωτεύουσα του Βελγίου, τις Βρυξέλλες
 • Επίσκεψη στον ιστορικό χώρο της περίφημης μάχης του Βατερλό
 • Επίσκεψη σε μία από τις ομορφότερες πόλεις του Βελγίου, τη Ναμύρ
 • Επίσκεψη στην γραφική Ντινάντ
 • Επίσκεψη στο “Γιβραλτάρ του Βορρά”, την Πόλη του Λουξεμβούργου
 • Πλουσιοπάροχο μπουφέ πρόγευμα καθημερινά
 • Εμπειρότατος αρχηγός-συνοδός του γραφείου μας

 

 

 • Προορισμός
 • Αναχωρήσεις
  ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΠΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ!!
 • Ώρες αναχώρησης
  ΗΡΑΚΛΕΙΟ-ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ
 • Ώρα επιστροφής
  ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ-ΗΡΑΚΛΕΙΟ
 • Ημερομηνίες Αναχώρησης
  8 ΗΜΕΡΕΣ: Αναχωρήσεις : 06 , 13 Αυγούστου ’22

Περιλαμβάνονται

Aεροπορικά εισιτήρια Ηράκλειο -Βρυξέλλες -Ηράκλειο με την αεροπορική εταιρεία Sky Express.
Φόροι αεροδρομίων & επίναυλος καυσίμων
Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4*

(NH Brussels Berlaymont , Park Inn by Radisson Amsterdam City West & Hotel La Bois στην Μπρυζ ).

Πρωινό μπουφέ καθημερινά.
Μετακινήσεις, ξεναγήσεις & εκδρομές με πολυτελή κλιματιζόμενα λεωφορεία, σύμφωνα με το πρόγραμμα.
Όλες οι περιηγήσεις πραγματοποιούνται με υπερσύγχρονο στόλο λεωφορείων EURO6, ο μοναδικός που διαθέτει ειδική κλιματιστική μονάδα με φυσικό ψυχικό αέρα και φίλτρα ενεργού άνθρακα εντός της καμπίνας, εξασφαλίζοντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και φυσικά, την ασφάλειά σας.
Έμπειρος αρχηγός - συνοδός του γραφείου μας.
ΦΠΑ
Δημοτικοί φόροι ξενοδοχείων
1
1η μέρα: ΗΡΑΚΛΕΙΟ - ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ – ΧΑΓΗ – ΡΟΤΕΡΝΤΑΜ - ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου  και  πτήση για την πρωτεύουσα  του Βελγίου τις  Βρυξέλλες . Αφιξη , επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση  για  την  πόλη της «Ειρήνης», την  Χάγη, έδρα του  Διεθνούς  Δικαστηρίου  και του Ολλανδικού Κοινοβουλίου με το περίφημο «Παλάτι της  Ειρήνης», τα μοναδικής αξίας κτίρια που στεγάζουν Υπουργεία και Πρεσβείες  συγκροτώντας  την πιο κομψή , καθώς και τη μεγαλύτερη και κοσμική παραλία της Ολλανδίας, Scheveningen. Στη συνέχεια  αναχώρηση για  το Ρότερνταμ , στις  εκβολές  του  ποταμού  Ρήνου,  το μεγαλύτερο εμπορικό λιμάνι του κόσμου με τους ουρανοξύστες, τα  μοντέρνα και ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής  αξίας οικοδομήματα και τις εντυπωσιακές  γέφυρες  Willem & Erasmus.  Αναχώρηση   για  το Αμστερνταμ . Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας . Διανυκτέρευση.
2
2η μέρα: ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ
Πρωινό στο ξενοδοχείο και  περιήγηση  στα αξιοθέατα  της  πόλης  που «επιπλέει». Θα δούμε  τον παραδοσιακό “Μύλος του Rembrandt”  στις όχθες  του  ποταμού  Amstel, το εντυπωσιακό «Στάδιο Αρένα», το επιβλητικό “Rijksmuseum”,  την  πανύψηλη «Δυτική Εκκλησία», το «μοναδικό Παλάτι του Βασιλιά» και τον  Κεντρικό  Σταθμό. Θα  δούμε επίσης την πλατεία Νταμ με τα βασιλικά ανάκτορα και την Νέα Εκκλησία, τις πλατείες Ρέμπραντ και Λάιτσεπλεϊν, το εντυπωσιακό κτίριο του πλωτού σιδηροδρομικού σταθμού,  το γραφικό Ροκινκάι και θα καταλήξουμε στην μεγάλη πλατεία με την Λυρική Σκηνή. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και απόγευμα ελεύθερο. Το βράδυ σας  προτείνουμε  προαιρετικό περίπατο στην περίφημη συνοικία «Τα Κόκκινα Φανάρια» - Red Light District. Διανυκτέρευση.
3
3η ημέρα: ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ– γραφικά ψαροχώρια ΒΟΛΕΝΤΑΜ & ΜΑΡΚΕΝ
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος. Νωρίς το μεσημέρι αναχώρηση για επίσκεψη στα  γραφικά ολλανδικά ψαροχώρια  Βόλενταμ και  Μάρκεν. Κατά  τη  διάρκεια της εκδρομής, θα επισκεφτούμε κι ένα τοπικό, παραδοσιακό τυροκομείο, όπου «Η Μικρή Ολλανδέζα», ντυμένη με παραδοσιακή φορεσιά, θα μας εξηγήσει πώς παρασκευάζουν  τα  περίφημα  ολλανδικά  τυριά και θα έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε τις γεύσεις  τους.Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας  στο  Αμστερνταμ. Διανυκτέρευση.
4
4η ημέρα: ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ- ΑΜΒΕΡΣΑ – ΓΑΝΔΗ – ΜΠΡΥΖ
Πρωινό  στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για το διαμαντένιο λιμάνι του Βελγίου την Αμβέρσα  που δίκαια πήρε  το προσωνύμιο  αφού διακινεί το 70% των διαμαντιών παγκοσμίως. Το κέντρο της παλιάς πόλης, που χτίστηκε γύρω από τον πιο εντυπωσιακό καθεδρικό ναό της χώρας, είναι τόσο όμορφο , όπως ήταν και  αιώνες πριν. Ολόκληρη η πόλη μοιάζει με ένα  μουσείο, από το μεσαιωνικό κάστρο δίπλα στο ποτάμι, μέχρι τις σύγχρονες δημιουργίες στην προκυμαία . Η  γοτθική και η φλαμανδική μπαρόκ αρχιτεκτονική με χαρακτηριστικό δείγμα το σπίτι του Πιέτερ Πολ Ρούμπενς, του μεγαλύτερου μπαρόκ καλλιτέχνη της βόρειας Ευρώπης θα μας ενθουσιάσει .  Θα περπατήσουμε στα γραφικά δρομάκια με χιλιάδες εστιατόρια και μπαρ, καταστήματα με αντίκες, γκαλερί τέχνης,  μπουτίκ σχεδιαστών και καταστήματα που πωλούν διαμάντια και άλλους πολύτιμους λίθους  συγκεντρωμένα , στην εβραϊκή συνοικία. Αναχώρηση  για την  γραφική  Γάνδη,  μία από τις αρχαιότερες πόλεις του Βελγίου και πρωτεύουσα της  Επαρχίας  της Ανατολικής  Φλάνδρας, η πόλη που υπήρξε κατά τον μεσαίωνα ένα σπουδαίο εμπορικό λιμάνι της Ευρώπης .  Στην περιήγηση μας  στο μεσαιωνικό κέντρο της  πόλης θα δούμε το κάστρο των ιπποτών και  τον Καθεδρικό ναό του Αγίου Βονιφάτη  όπου βρίσκονται έργα του γνωστού ζωγράφου  Ρούμπεν, του Ιερώνυμου Μπος και το υπέροχο τρίπτυχο που αποδίδεται στους αδερφούς Βαν Έικ.  Συνεχίζουμε  για την πρωτεύουσα της επαρχίας της Δυτικής Φλάνδρας, μια από τις ομορφότερες πόλεις της κεντρικής Ευρώπης, τη Μπρυζ. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Χρόνος  ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με τις  γραφικές πλατείες, τα ονειρικά κανάλια, και  τα λιθόστρωτα καλντερίμια της ρομαντικής  πόλης. Διανυκτέρευση.
5
5η μέρα: ΜΠΡΥΖ (περιήγηση)
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Σήμερα Θα περπατήσουμε στο ιστορικό κέντρο της παραμυθένιας πόλης-Μνημείο Παγκόσμιας κληρονομιάς της  Ουνέσκο  με  πανέμορφους μικρούς-μεγάλους  πυργίσκους , και πλακόστρωτα δρομάκια. θα  επισκεφθούμε το ναό  της Παναγίας  με  το καμπαναριό Μπέλφορ, έμβλημα της  πόλης πουν  έχει ύψος 122 μέτρα . Το Γλυπτό της Παναγίας της  βρεφοκρατούσας που   βρίσκεται  στην εκκλησία  είναι δημιούργημα του Μικελάντζελο. Στην όμορφη  πλατεία Μπούργκ δεσπόζει το υπέροχο δημαρχείο γοτθικού τύπου. Στην εν λόγω πλευρά της πόλης, στη καθολική Βασιλική του Ιερού Αίματος υπάρχει η ξακουστή φιάλη του Ιερού Αίματος που περιέχει ένα πανί με το αίμα του Ιησού και υποστηρίζεται ότι χρησιμοποιήθηκε από τον Ιωσήφ της Αριμαθαίας μετά  την αποκαθήλωση του Χριστού από τον Σταυρό του Μαρτυρίου. Η φιάλη ήρθε στην πόλη μετά τη Δεύτερη Σταυροφορία από τον Τιερί της Αλσατίας και περιφέρεται κάθε χρόνο στους δρόμους της πόλης. Θα δούμε επίσης το πάρκο με τη «Λίμνη της Αγάπης», το παλαιότερο νοσοκομείο στην Ευρώπη του Αγίου Ιωάννη, τη  πολυφωτογραφημένη   γέφυρα του Αγίου Βονιφάτιου, το Μέγαρο των Αρχόντων, τους κήπους  Aρεντς  και τέλος  το Κολέγιο της Ευρώπης, το πρώτο χρηματιστήριο στον κόσμο,  μοναδικό στολίδι της πόλης. Υπόλοιπο ημέρας  ελεύθερο. Διανυκτέρευση.
6
6η μέρα: ΜΠΡΥΖ - ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ(περιήγηση)
Πρωινό και αναχώρηση για  την  αριστοκρατική πόλη, έδρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης  τις  Βρυξέλλες.  Στην περιήγησή μας Θα έχουμε την ευκαιρία να  δούμε  την πανέμορφη πλατεία Γκραντ Πλατς με το εντυπωσιακό Δημαρχείο, το κτίριο που στεγάζει το Μουσείο της Πόλης, τα φλαμανδικά αναγεννησιακά κτίρια, αλλά και το αγαλματίδιο του Μανεκέν Πις, που είναι το σύμβολο της πόλης ,το Βασιλικό Παλάτι, το Βελγικό Κοινοβούλιο, τον γοτθικό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Μιχαήλ και της Αγίας Γουδούλης, τα κτήρια της Ευρωπαϊκής ‘Ενωσης, την Αψίδα του Θριάμβου στο πάρκο Σενκαντενέρ και τέλος το Ατόμιουμ που είναι το σήμα κατατεθέν των Βρυξελλών. Μεταφορά  και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση
7
7η μέρα: ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ – ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ - ΝΤΙΝΑΝ
Πρωινό στο  ξενοδοχείο. Επιβίβαση στο λεωφορείο και  διασχίζοντας  τις Αρδέννες, με τα καταπράσινα δάση, τα γραφικά χωριουδάκια και τα μεγαλοπρεπή κάστρα θα επισκεφθούμε  το μικρότερο κρατίδιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το Λουξεμβούργο.  Στη περιήγηση μας  θα δούμε  το παλάτι του Μεγάλου Δούκα, τον καθεδρικό Ναό της Παναγιάς, την εντυπωσιακή Κόκκινη γέφυρα και τα τείχη της πόλης των τραπεζών. Στη συνέχεια της  διαδρομής μας  μικροσκοπική, εντυπωσιακά γραφική, Βελγική πόλη Ντινάν γενέτειρα του εφευρέτη του σαξοφώνου, Αντολφ Σαξ. Εδώ βρίσκεται και το μοναδικό άγαλμα του (στρατηγού) Σαρλ Ντε Γκωλ που τον παρουσιάζει ως έναν απλό υπολοχαγό. Χαρακτηριστικό της πόλης  είναι  ο διάσημος βράχος της με το φρούριο στην κορυφή και με τον υπέροχο καθεδρικό ναό της . Επιστροφή  αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας στις Βρυξέλλες.  Διανυκτέρευση.
8
8η μέρα: ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ – ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Πρωινό  στο ξενοδοχείο  και χρόνος  ελεύθερος  ως  την ώρα  που θα  μεταφερθούμε  στο αεροδρόμιο των  Βρυξελλών  για την πτήση επιστροφής μας  στο  Ηράκλειο .

Περιλαμβάνονται

Aεροπορικά εισιτήρια Ηράκλειο -Βρυξέλλες -Ηράκλειο με την αεροπορική εταιρεία Sky Express.
Φόροι αεροδρομίων & επίναυλος καυσίμων
Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4*

(NH Brussels Berlaymont , Park Inn by Radisson Amsterdam City West & Hotel La Bois στην Μπρυζ ).

Πρωινό μπουφέ καθημερινά.
Μετακινήσεις, ξεναγήσεις & εκδρομές με πολυτελή κλιματιζόμενα λεωφορεία, σύμφωνα με το πρόγραμμα.
Όλες οι περιηγήσεις πραγματοποιούνται με υπερσύγχρονο στόλο λεωφορείων EURO6, ο μοναδικός που διαθέτει ειδική κλιματιστική μονάδα με φυσικό ψυχικό αέρα και φίλτρα ενεργού άνθρακα εντός της καμπίνας, εξασφαλίζοντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και φυσικά, την ασφάλειά σας.
Έμπειρος αρχηγός - συνοδός του γραφείου μας.
ΦΠΑ
Δημοτικοί φόροι ξενοδοχείων

Δεν Περιλαμβάνονται

Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, θεάματα και γενικά όπου απαιτείται. Ό, τι ρητά αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

Τα ξενοδοχεία διαμονής:

NH Brussels Berlaymont 4*

Το NHow Brussels Bloom απέχει 15 λεπτά με τα πόδια από την Πλατεία Grand Place. Αποτελεί μοναδική επιλογή με τα ευρύχωρα δωμάτια, τα φωτεινά χρώματα και ξεχωριστή διακόσμηση από επώνυμους σχεδιαστές.

Δείτε το ξεν/χείο εδω: https://bit.ly/3cgs3H6

 

Η Ιστορία της Γάνδης

Αρχαιολογικά στοιχεία δείχνουν ανθρώπινη παρουσία στην περιοχή της συμβολής των Σχελντ και Λυς από τη Λίθινη Εποχή και την Εποχή του Σιδήρου. Οι περισσότεροι ιστορικοί πιστεύουν πως το παλαιότερο όνομα της Γάνδης, το “Ganda”, προέρχεται από την Κέλτικη λέξη “ganda” που σημαίνει συρροή. Δεν υπάρχουν γραπτές αναφορές της Ρωμαϊκής περιόδου αλλά αρχαιολογική έρευνα επιβεβαιώνει πως η περιοχή της Γάνδης κατοικείτο.

Όταν οι Φράγκοι εισέβαλαν στις ρωμαϊκές περιοχές (από το τέλος του 4ου αιώνα μέχρι και τον 5ο αιώνα), έφεραν μαζί τους και τη γλώσσα τους και τα κελτικά και λατινικά αντικαταστάθηκαν από τα (παλαιά) ολλανδικά.

Γύρω στο 650 ο άγιος Αμάντ (Saint Amand) ίδρυσε δύο αβαεία στη Γάνδη: Το Αβαείο Saint Peter και το Αβαείο Saint Bavo. Η πόλη αναπτύχθηκε γύρω από διάφορους πυρήνες, τα αβαεία και ένα εμπορικό κέντρο. Γύρω στο 800 ο Λουδοβίκος ο Ευσεβής, γιος του Καρλομάγνου, όρισε τον Έινχαρντ, βιογράφο του Καρλομάγνου, ηγούμενο και των δύο αβαείων. Το 851 και το 879, ωστόσο, η πόλη έπεσε δύο φορές θύμα επίθεσης και λεηλασίας από τους Βίκινγκς.

Η πόλη συνήλθε και αναπτύχθηκε από τον 11ο αιώνα και μετά. Μέχρι τον 13ο αιώνα η Γάνδη ήταν η μεγαλύτερη πόλη στην Ευρώπη μετά το Παρίσι. Ήταν μεγαλύτερη από το Λονδίνο, την Κολωνία και την Μόσχα. Εντός των τειχών της πόλης ζούσαν περίπου 65.000 κάτοικοι. Σήμερα, το κέντρο της πόλης έχει ακόμα πολλούς μεγάλους πύργους. Το καμπαναριό και οι πύργοι του Καθεδρικού και της Εκκλησίας Sint-Niklaas είναι απλά μερικά παραδείγματα αυτού που θα μπορούσε να αποκληθεί “Μανχάτταν του Μεσαίωνα”.

Οι ποταμοί έρρεαν σε μια περιοχή γης που σε μεγάλο μέρος της πλημμύριζε περιοδικά. Αυτά τα πλούσια πράσινα “meersen” (“νερο-λιβάδια”) ήταν ιδανικά για βόσκηση προβάτων, το μαλλί των οποίων χρησιμοποιείτο για την κατασκευή ρούχων. Όντως, η Γάνδη κατά τον μεσαίωνα ήταν η πιο σημαντική πόλη κατασκευής υφασμάτων και ενδυμάτων.

Το 1500 η Χουάνα της Καστίλης γέννησε τον Κάρολο Ε΄, ο οποίος έγινε Αυτοκράτορας της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας και Βασιλιάς της Ισπανίας. Αν και η Γάνδη ήταν η γενέθλια πόλη του, τιμώρησε αυστηρά την επανάσταση της πόλης το 1540 και τους υποχρέωσε να περπατήσουν μπροστά στον αυτοκράτορα με γυμνά πόδια και με μια θηλιά (Ολλανδικά: strop) γύρω από το λαιμό. Από το γεγονός αυτό οι κάτοικοι της Γάνδης ονομάζονται “Stroppendragers” (φέροντες θηλιά).

Τα τέλη του 16ου αιώνα και ο 17ος αιώνας έφεραν πολλές αναταραχές εξαιτίας των Θρησκευτικών πολέμων. Κάποια στιγμή η Γάνδη ήταν καλβινιστική πόλη, αλλά τελικά ο ισπανικός στρατός επανεγκατέστησε τον καθολικισμό.

Τον 18ο και 19ο αιώνα η υφαντική βιομηχανία άνθισε πάλι στη Γάνδη. Η Γάνδη ήταν επίσης η τοποθεσία όπου υπεγράφη η Συνθήκη της Γάνδης, με την οποία τερματίστηκε επίσημα ο πόλεμος του 1812 μεταξύ της Βρετανίας και των ΗΠΑ. Μετά τη μάχη του Βατερλώ η Γάνδη έγινε μέρος του Ηνωμένου Βασιλείου των Κάτω Χωρών για 15 χρόνια. Την περίοδο αυτή η Γάνδη απέκτησε το δικό της πανεπιστήμιο (1817) και μια νέα σύνδεση με τη θάλασσα (1824-27).

Μετά τη Βελγική Επανάσταση το πρώτο Βελγικό εργατικό σωματείο δημιουργήθηκε στη Γάνδη.
Το 1913 έλαβε χώρα στη Γάνδη μια Παγκόσμια Έκθεση. Ως προετοιμασία για τις εορταστικές
αυτές εκδηλώσεις ολοκληρώθηκε ο σιδηροδρομικός σταθμός Sint-Pieters.

Τιμές κατ'άτομο
Δίκλινο1175€
Τιμή σε μονόκλινο1525€
Παιδικό ( μέχρι 12 ετών)975€

Εγγραφείτε στο Newsletter μας