Top
 

Νότιος Ιταλία-Σικελία-Απούλια

MΠΑΡΙ - ΑΛΜΠΕΡΟΜΠΕΛΛΟ – ΡΕΤΖΙΟ - ΜΕΣΣΙΝΑ- ΤΑΟΡΜΙΝΑ - ΚΑΤΑΝΙΑ- ΣΥΡΑΚΟΥΣΕΣ -ΠΑΛΕΡΜΟ- ΜΟΝΡΕΑΛΕ - ΚΕΦΑΛΟΥ- ΜΕΣΣΙΝΑ – ΚΟΣΕΝΤΖΑ - ΣΤΕΡΝΑΤΙΑ
Νότιος Ιταλία-Σικελία-Απούλια
635€ κατ'άτομο
ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΠΟ ΤΑ ΠΛΟΙΑ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΤΟΠΙΝ ΣΥΝΝΕΝΟΗΣΗΣ!!

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ: 15/7/22, 3/8/22, 17/8/22, 17/9/22, 22/10/22

ΝΟΤΙΑ ΙΤΑΛΙΑ

Η Νότια Ιταλία (ιταλικά: Sud Italia‎, Nαπολιτανικά; ‘ο Sudde, Σισιλιάνικα: dû Sud), επίσης γνωστό ως Meridione ή Mezzogiorno (Μετσοτζιόρνο,  κυριολεκτικά “Μεσημβρία”;  στα Ναπολιτάνικα: ‘o Μiezojurno, στα Σισιλιάνικα: Mezzujornu).είναι μια μακροπεριφέρεια της Ιταλίας.που αποτελείται από το νότιο μισό του ιταλικού κράτους.

Η Νότια Ιταλία καλύπτει την ιστορική και πολιτιστική περιοχή.που κάποτε ήταν πολιτικά υπό τη διοίκηση των πρώην βασιλείων της Νάπολης (“Σικελίας”) και της Σικελίας (επισήμως ονομαζόμενη regnum Siciliae citra Pharum και ultra Pharum.δηλαδή “βασίλειο της Σικελίας στην άλλη πλευρά του Στενού” και ” πέρα από το Στενό”), και το οποίο αργότερα απέκτησε μια κοινή οργάνωση. και έγινε το μεγαλύτερο πριν από την ενοποίηση κράτος της Ιταλίας.το βασίλειο των δύο Σικελιών υπό την ηγεσία των Βουρβόνων-Ισπανίας. 

Το νησί της Σαρδηνίας.το οποίο δεν ήταν ούτε μέρος της εν λόγω περιοχής ούτε των προαναφερθέντων κρατών και κάποτε βρισκόταν υπό την κυριαρχία του Αλπικού Οίκου της Σαβοΐας που τελικά θα προσαρτούσε συνολικά το βασίλειο των Βουρβόνων.εντούτοις συχνά υπάγεται στο Mezzogiorno

ΑΠΟΥΛΙΑ

Η Απουλία (ιταλικά: Puglia) είναι μία από τις 20 Περιφέρειες της Ιταλίας στη νότια Ιταλία (ιταλ. παρ. Mezzogiorno). βρέχεται από την Αδριατική Θάλασσα στα ανατολικά.το Ιόνιο Πέλαγος στα νοτιοανατολικά. το Στενό του Οτράντο και τον Κόλπο του Τάραντα στα νότια. Η Περιφέρεια της Απουλίας έχει έκταση 19.345 τετραγωνικά χιλιόμετρα και πληθυσμό 4.000.000 κατοίκους. Η Απουλία συνορεύει με την Περιφέρεια του Μολίζε στα βόρεια.με την Περιφέρεια της Καμπανίας στα δυτικά και με την Περιφέρεια της Μπαζιλικάτα στα νοτιοδυτικά. Αντικρίζει πέρα από την Αδριατική και το Ιόνιο Πέλαγος την Αλβανία, τη Βοσνία και Ερζεγοβίνη.την Κροατία.την Ελλάδα και το Μαυροβούνιο, η πρωτεύουσα της περιφέρειας είναι το Μπάρι.

 

NOTΙΟΣ ITAΛΙΑ ΣΙΚΕΛΙΑ ΑΠΟΥΛΙΑ 8 ΗΜΕΡΕΣ

Πατήστε εδώ για να εκδηλώσετε ενδιαφέρον – Θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας.

ΣΙΚΕΛΙΑ

Η Σικελία, το μεγαλύτερο νησί στη Μεσόγειο είναι ακριβώς ένας κοντός λυκίσκος από την ιταλική ηπειρωτική χώρα. Τα στενά της Μεσσήνης χωρίζουν τη Σικελία από την ιταλική χερσόνησο και ειδικότερα από την περιοχή της Καλαβρίας. Στρατηγικό σημείο για τους Ρωμαίους και τους Βυζαντινούς.αλλά και ένας τόπος που θυμίζει σε πολλά τον αρχαίο ελληνικό κόσμο. Ο πολιτισμός.όμως.δεν είναι το μόνο δυνατό στοιχείο της Σικελίας. Υπάρχουν πολλές μοντέρνες «πινελιές» που θα συγκινήσουν τον επισκέπτη.Η Μεγάλη Ελλάδα
Η Μεγάλη Ελλάδα ή Μεγάλη Ελλάς.ήταν η επικράτεια των διαφόρων αρχαίων Ελληνικών αποικιών στην Σικελία και νότια Ιταλία.  Η Σικελία αποικήθηκε από Έλληνες και Φοίνικες από τον 8ο π.Χ. αιώνα. Το 734 π.Χ. από Κορίνθιους ιδρύθηκαν οι Συρακούσες.η σπουδαιότερη αποικία στη Σικελία. Άλλες σημαντικές ελληνικές αποικίες ήταν η Γέλα.ο Ακράγας.ο Σελινούντας.η Ιμέρα και η Μεσσήνη. Αυτές οι ελληνικές πόλεις κράτη ήταν μεγάλης σημασίας για το σύνολο του ελληνικού πολιτισμού.μαζί με αυτές τις νοτίου Ιταλίας αποτελούσαν την Μεγάλη Ελλάδα. Ο Εμπεδοκλής και ο Αρχιμήδης ήταν και οι δυο Σικελιώτες. Η Σικελία ήταν από την αρχαιότητα μεγάλο κέντρο παραγωγής σιταριού (περιζήτητο για τις πόλεις της κυρίως Ελλάδας). Υπήρξε πολλές φορές παρέμβαση στα πολιτικά των σικελικών πόλεων από τις πόλεις της κυρίως Ελλάδας. είτε αυτή είχε ζητηθεί είτε όχι.

 • Προορισμός
 • Αναχωρήσεις
  ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΠΟ ΤΑ ΠΛΟΙΑ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΤΟΠΙΝ ΣΥΝΝΕΝΟΗΣΗΣ!!
 • Ώρες αναχώρησης
  ΑΘΗΝΑ-ΠΑΤΡΑ
 • Ώρα επιστροφής
  ΠΑΤΡΑ-ΑΘΗΝΑ Μεσημέρι προς το Απόγευμα
 • Ημερομηνίες Αναχώρησης
  ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ: 15/7/22, 3/8/22, 17/8/22, 17/9/22, 22/10/22

Περιλαμβάνονται

Εκδρομές, περιηγήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν.
Διαμονή, 5 διαν/σεις, σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 3* - 4*.
Ημιδιατροφή στα ξεν/χεία ( 5 πρωινά και 5 δείπνα).
Εισιτήρια πλοίων ΕΛΛΑΔΑ – ΙΤΑΛΙΑ και αντίστροφα σε 4ΚΛΙΝΕΣ εσωτερικές καμπίνες με W.C (ΑΒ4).
Εισιτήρια F/B, από και προς τη ΣΙΚΕΛΙΑ.
Ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
Αρχηγό - συνοδό.
Ασφαλιστική κάλυψη αστικής ευθύνης.
Φ.Π.Α.
1
1Η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ -ΠΑΤΡΑ
Αναχώρηση   για το  λιμάνι  της  Πάτρας  με  ενδιάμεση  στάση. Άφιξη, τακτοποίηση στο  πλοίο  και απόπλους για  ΜΠΑΡΙ.  Διανυκτέρευση εν πλω.
2
2Η ΗΜΕΡΑ: ΜΠΑΡΙ - ΑΛΜΕΡΟΜΠΕΛΛΟ - ΡΕΤΖΙΟ
Άφιξη το πρωί και αναχώρηση για ΡΕΤΖΙΟ, με  μια  όμως  πολύ  ενδιαφέρουσα  παράκαμψη,  για  επίσκεψη  στην πόλη  των  ΤΡΟΥΛΛΩΝ  το  ΑΛΜΕΡΟΜΠΕΛΛΟ,  το μοναδικής ομορφιάς χωριό, όπου θα δούμε τα κτίσματα με τους ιδιόρρυθμους γκρίζους τρούλους. Το  βράδυ φθάνουμε  στο  ΑΡΧΑΙΟ  ΡΗΓΙΟ,  περίπατοι  γνωριμίας  με  την πόλη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο,   διαν/ση.
3
3Η ΗΜΕΡΑ: ΡΕΤΖΙΟ – ΜΕΣΣΙΝΑ -ΤΑΟΡΜΙΝΑ – ΚΑΤΑΝΙΑ - ΣΥΡΑΚΟΥΣΕΣ
Πρωινή  αναχώρηση  για  τη  VILLA S. GIOVANNI,  όπου  με το F/B περνάμε το στενό της Μεσσίνας, γνωστό σαν στενό  ΣΚΥΛΑΣ  και  ΧΑΡΥΒΔΗΣ. Η  διαδρομή  μας  συνεχίζεται  για  την  ΤΑΟΡΜΙΝΑ,  την  πανέμορφη  μεσαιωνική  πόλη  της  Σικελίας, με το Ελληνορωμαϊκό αρχαίο θέατρο και την επιβλητική θέα του Ηφαιστείου της Αίτνας. Επόμενος  σταθμός η  πόλη  της  ΚΑΤΑΝΙΑΣ, με την Κρήνη του ελέφαντα στο κέντρο της πλατείας του Καθεδρικού Ναού, έργο του Vaccarini, αγαπημένου αρχιτέκτονα της Κατάνια και σύμβολο της πόλης. Αναπαριστά έναν ελέφαντα που έχει επάνω του έναν αιγυπτιακό οβελίσκο και είναι κατασκευασμένος από ηφαιστειογενή πέτρα. Το  βράδυ  θα  τακτοποιηθούμε   στο  ξεν/χείο  μας  στις  ΣΥΡΑΚΟΥΣΕΣ  για  δείπνο  και  διαν/ση.
4
4Η ΗΜΕΡΑ : ΣΥΡΑΚΟΥΣΕΣ - ΠΑΛΕΡΜΟ
Περιήγηση – ξενάγηση  στην  πιο αξιόλογη  πόλη της << ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ >>,  όπου  μεταξύ  άλλων  θα  δούμε  τους  ναούς  της  ΑΘΗΝΑΣ  και  του  ΑΠΟΛΛΩΝΑ,  την  πηγή  της  ΑΡΕΘΟΥΣΑΣ,  τον  βωμό  του  ΙΕΡΩΝΑ,  την  ΑΚΡΟΠΟΛΗ  ΤΩΝ  ΕΠΙΠΟΛΩΝ,  το  σημαντηκότερο μετά  της  ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ,  ΑΡΧΑΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ  και   το  ΟΡΑΤΟΡΙΟ  του ΔΙΟΝΥΣΟΥ. Αμέσως  μετά  αναχώρηση  για  την  πρωτεύουσα  της  Σικελίας,  το  ΠΑΛΕΡΜΟ, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, χρόνος  ελεύθερος, διαν/ση.
5
5Η ΗΜΕΡΑ: ΠΑΛΕΡΜΟ – ΜΟΝΡΕΑΛΕ
Πρωινό  και   ξενάγηση της πόλης. Θα δούμε την πλατεία του Δημαρχείου, τη Μητρόπολη, το θέατρο << ΜΑΣΣΙΜΟ >>, το << ΠΑΛΑΤΣΟ ΡΕΑΛΕ >> ,  το αρχαιολογικό Μουσείο  του Παλέρμου στην πλατεία Olivella. περιέχει ευρήματα από τους αρχαιολογικούς χώρους της Σικελίας από τη Νεολιθική έως τη Ρωμαϊκή εποχή  και τον Καθεδρικό ναό, το παρεκκλήσιο Παλατίνα, το ιστορικό κέντρο Κουάτρο Κάντι, κ.α. Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε στο Μονρεάλε (15χλμ) από το Παλέρμο, για να θαυμάσουμε  τον Καθεδρικό ναό της, έργο των Νορμανδών κατακτητών, του βασιλιά Γουλιέλμου του ΙΙ, από τον 12ο αιώνα, με τα εκπληκτικά μωσαϊκά, καθώς επίσης και το ιερό στο Μοναστήρι των Βενεδικτίνων σε Αραβική αρχιτεκτονική τέχνη. Γεύμα προαιρετικά και επιστροφή στο ΠΑΛΕΡΜΟ. Χρόνος  ελεύθερος, δείπνο,  διανυκτέρευση.
6
6Η ΗΜΕΡΑ: ΠΑΛΕΡΜΟ – ΚΕΦΑΛΟΥ - ΜΕΣΣΙΝΑ - ΚΟΣΕΝΤΖΑ
Η  περιήγηση   μας  στη  Σικελία  ολοκληρώνεται, με επίσκεψη  στη  γραφική  ΚΕΦΑΛΟΥ  και  την  πόλη  της  ΜΕΣΣΙΝΑΣ,  απ’  όπου  θα  πάρουμε  το  F/B  για  να  επιστρέψουμε  στη  VILLA  S.  GIOVANNI και  να  συνεχίσουμε  για  την  περιοχή της  ΚΟΣΕΝΤΖΑ,  για  δείπνο  και  διαν/ση.
7
7Η ΗΜΕΡΑ: ΚΟΣΕΝΤΖΑ – ΣΤΕΡΝΑΤΙΑ - ΜΠΑΡΙ
Μετά  το  πρωινό  αναχώρηση για  την  ΑΠΟΥΛΙΑ  και  την  περιοχή  των  Ελληνόφωνων  χωριών. Επίσκεψη  στο  πιο  χαρακτηριστικό   την  ΣΤΕΡΝΑΤΙΑ,    για  να  διαπιστώσουμε  ότι  παραμένουν  ανεξίτηλα  μέχρι  και σήμερα  στοιχεία  του ελληνικού  πολιτισμού  και  των  Ελλήνων  που  έζησαν  και  μεγαλούργησαν  εδώ. Η  διαδρομή  μας  συνεχίζεται  για  το  ΜΠΑΡΙ,  όπου  το  απόγευμα  θα  τακτοποιηθούμε  στο  πλοίο  και  θα  αναχωρήσουμε  για  το  λιμάνι  της  ΠΑΤΡΑΣ,  διαν/ση  εν  πλώ.
8
8Η ΗΜΕΡΑ: ΠΑΤΡΑ – ΑΘΗΝΑ
Άφιξη νωρίς το  μεσημέρι  στην  Πάτρα  και αναχώρηση για  ΑΘΗΝΑ,  με  ενδιάμεση  στάση.

Περιλαμβάνονται

Εκδρομές, περιηγήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν.
Διαμονή, 5 διαν/σεις, σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 3* - 4*.
Ημιδιατροφή στα ξεν/χεία ( 5 πρωινά και 5 δείπνα).
Εισιτήρια πλοίων ΕΛΛΑΔΑ – ΙΤΑΛΙΑ και αντίστροφα σε 4ΚΛΙΝΕΣ εσωτερικές καμπίνες με W.C (ΑΒ4).
Εισιτήρια F/B, από και προς τη ΣΙΚΕΛΙΑ.
Ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
Αρχηγό - συνοδό.
Ασφαλιστική κάλυψη αστικής ευθύνης.
Φ.Π.Α.

Δεν Περιλαμβάνονται

Είσοδοι σε Μουσεία - αρχαιολογικούς χώρους. Φόροι ξενοδοχείων και Check point 35 € ανά άτομο. Ποτά στα προσφερόμενα δείπνα. Οτιδήποτε δεν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα και τις παροχές του η αναφέρεται ως προτεινόμενο η προαιρετικό.

Σημειώσεις

ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΠΟΥ  ΕΙΝΑΙ  ΕΦΙΚΤΗ  Η  ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ  ΤΗΣ  ΚΑΜΠΙΝΑΣ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ  ΟΙ ΠΙΟ  ΚΑΤΩ  ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΕΙΣ:

 

ΤΙΜΕΣ  ΑΝΑ  ΑΤΟΜΟ  ΜΕ  ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ /  ΕΛΛΑΔΑ  –  ΙΤΑΛΙΑ –  ΕΛΛΑΔΑ

 

ΑΒ2 /  2ΚΛΙΝΗ  ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ         65 €  // Α2  /    2ΚΛΙΝΗ  ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ        85 €

ΑΒ3 / 3ΚΛΙΝΗ  ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ          45 €  // Α3  /    3ΚΛΙΝΗ  ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ        65 €

Α4 /     4ΚΛΙΝΗ  ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ         35 €  

 

Τιμή κατ΄ άτομο
Σε Δίκλινα Δωμάτια635€
Τρίτο άτομο έως 12 ετών σε 3κλινο570€
Επιβάρυνση Μονόκλινου225€

Εγγραφείτε στο Newsletter μας