Top
 

Ο Γυρος της Ιρλανδίας

Δουβλίνο, Βράχος του Κάσελ, Κορκ, Κιλλάρνεϋ, Δακτυλίδι του Κέρυ, Κάστρο Mπανράττυ, Βράχοι Μόχερ, Μπέρρεν, Γκόλγουεϊ, Μεγαλιθικό Κάροουμορ, Σλάιγκο, Ντέρρυ, Μονοπάτι του Γίγαντα, Μπέλφαστ
Ο Γυρος της Ιρλανδίας
1195€ κατ'άτομο
Γύρος Ιρλανδίας. Το πληρέστερο 8ήμερο Πρόγραμμα!

Ο Γυρος της Ιρλανδίας

Ιρλανδία.

Το σμαραγδένιο νησί του Βορρά είναι το καλοφυλαγμένο μυστικό της Ευρώπης. Πατρίδα των Κελτών, αποτελεί τη Χώρα του αδέσμευτου πνεύματος.

του νόστου αλλά και της ανθρώπινης θέλησης, πιό ισχυρή πάντα από την τραχιά φύση.

Ανεξάρτητος λαός οι Ιρλανδοί, καλόκαρδοι και συνάμα δυναμικοί, κατάφεραν όχι μόνο να ξεχωρήσουν.Αλλά να οδηγήσουν τη Χώρα τους στην Ευρώπη του σήμερα. ο Γύρος της Ιρλανδιας

Η Ιρλανδία επάξια κατέχει μια θέση στις ταχύτατα αναπτυσσόμενες χώρες της Ευρώπης.

Καρτποσταλική, θρυλική, μαγεμένη Ιρλανδία

Οι παλιοί θρύλοι λένε πως κάτω από το φως του ήλιου τα ξωτικά κυλιούνται στις καταπράσινες εκτάσεις. ενώ τα βράδια, γύρω από τα απόκρημνα κάστρα αντηχούν τα τραγούδια των λυγερόκορμων κυράδων που βγαίνουν από τις λίμνες.

Αυτή είναι η Ιρλανδία. Μια περήφανη χώρα στα βιβλία της οποίας συναντιούνται οι θρύλοι των Κελτών με τις διηγήσεις των πιο δυνατών μετρ της λογοτεχνίας.

Από το ατμοσφαιρικό Δουβλίνο με τις μεγάλες γεωργιανές πλατείες .και τα λιθόστρωτα δρομάκια, στο εμβληματικό τοπίο του δακτυλίου του Κέρρυ.

τους βράχους Μόχερ που νυχοπατούν στην άκρη του Ατλαντικού. ως την εμβληματική Ακτή των Γιγάντων στο βορειότερο σημείο του νησιού και το αναγεννημένο Μπέλφαστ, το ταξίδι μας αυτό είναι γεμάτο με εικόνες «υψηλής ταξιδιωτικής ανάλυσης»!.

Στο Round Travel αγαπάμε την Ιρλανδία, τη χώρα του αδέσμευτου πνεύματος, του νόστου και της εξαιρετικής λογοτεχνίας. Ακολουθήστε μας λοιπόν σε ένα οδοιπορικό στο οποίο τα μαγευτικά τοπία εναλλάσσονται το ένα μετά το άλλο, οι παμπ βρίσκονται σε κάθε γωνιά και η μπύρα Γκίνες ρέει άφθονη!

Τα αγγλικά είναι η κύρια ομιλούμενη γλώσσα στην Ιρλανδία. Όμως, τα ιρλανδικά είναι η πρώτη επίσημη γλώσσα του κράτους. Τα Ιρλανδικά είναι μέλος του γοϊδελικού κλάδου της οικογένειας των κελτικών γλωσσών.

Οι περισσότεροι ιρλανδοί έχουν κάποια ευχέρεια στα ιρλανδικά, όμως είναι μητρική γλώσσα μόνο 30.000 περίπου κατοίκων, οι περισσότεροι των όποιων ζούν σε αγροτικές περιοχές στο δυτικό και νότιο μέρος της χώρας που ονομάζονται Γκέΐλτοχτ (“Gaeltacht”).

Επειδή οι περιοχές Γκέΐλτοχτ είναι αξιοθαύμαστες είναι πολύ πιθανοί τουριστικοί προορισμοί. Δεν είναι απαραίτητο οι τουρίστες μιλούν ιρλανδικά αλλά τα οδικά σήματα κλπ θα είναι γραμμένα στην γλώσσα αυτή. Αυτό το γεγονός δεν θα σας προκαλέσει δυσκολίες, διότι οι νέοι χάρτες έχουν τα ονόματα των χωριών και στις δύο γλώσσες στις περιοχές Γκέΐλτοχτ. ο Γυρος της Ιρλανδίας

 

ΙΡΛΑΝΔΙΑ -ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΙΡΛΑΝΔΙΑΣ 8Μ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2022

Τα Top του Ταξιδιού:

 • Απ΄ ευθείας πτήσεις με AEGEAN AIRLINES
 • Τρεις διανυκτερεύσεις και ξενάγηση στην πρωτεύουσα της Δημοκρατίας της Ιρλανδίας, το Δουβλίνο
 • Επίσκεψη στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο Ιρλανδίας, στο αποστακτήριο ουίσκυ Jameson και στις εγκαταστάσεις της ζυθοποιίας Guinness
 • Επίσκεψη στον περίφημο Βράχο του Κάσελ & Περιήγηση στην πανέμορφη πόλη Κορκ
 • Δύο διανυκτερεύσεις στην γραφική πόλη Κιλλάρνεϋ στο ανακαινισμένο πολυτελές THE DUNLOE HOTEL & GARDENS 5*
 • Υπέροχη διαδρομή στο περίφημο “Δαχτυλίδι του Κέρυ”, περνώντας από πολλά γραφικά χωριά, όπως το Κιλλόργκλιν, το Καχέρσιβιν, το Γουότερβιλ (το αγαπημένο χωριό διακοπών του Τσάρλι Τσάπλιν) κ.ά.
 • Επίσκεψη στο κάστρο Μπανράττυ, ένα από τα πιο καλοδιατηρημένα μεσαιωνικά κάστρα της χώρας
 • Επίσκεψη στους περίφημους Βράχους του Μόχερ, ένα από τα σημαντικότερα και πιο θεαματικά αξιοθέατα της Ιρλανδίας
 • Επίσκεψη στο μεγαλιθικό νεκροταφείο του Κάροουμορ – ένα από σημαντικά μνημεία της λίθινης εποχής στην Ευρώπη
 • Περιήγηση στην όμορφη παραλιακή πόλη Σλάιγκο
 • Περιήγηση στο Ντέρρυ, την δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Βόρειας Ιρλανδίας και την μόνη περιτειχισμένη πόλη του νησιού
 • Επίσκεψη στο περίφημο “Μονοπάτι του Γίγαντα”, ένα από τα πιο εντυπωσιακά αξιοθέατα της Βόρειας Ιρλανδίας, με τις πολυγωνικές στήλες από βασάλτη και τις εξάγωνες πέτρες – μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCΟ και το τέταρτο φυσικό θαύμα του Ηνωμένου Βασιλείου
 • Περιήγηση στην θρυλική πρωτεύουσα της Βόρειας Ιρλανδίας, το Μπέλφαστ
 • Εμπειρότατος αρχηγός-συνοδός του γραφείου μας

 

 • Προορισμός
 • Αναχωρήσεις
  Από Αθήνα.
 • Ώρες αναχώρησης
  ΑΘΗΝΑ- ΔΟΥΒΛΙΝΟ 20:55 - 23:10
 • Ώρα επιστροφής
  ΔΟΥΒΛΙΝΟ- ΑΘΗΝΑ 23:59 - 06:05
 • Ημερομηνίες Αναχώρησης
  8 μέρες: Αναχωρήσεις 24 Ιουνίου, 15, 22 Ιουλίου, 5, 12, 19, 26 Αυγούστου, 2, 23 Σεπτεμβρίου

Περιλαμβάνονται

Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ-ΔΟΥΒΛΙΝΟ-ΑΘΗΝΑ με AEGEAN
Επτά διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 3*, 4*, 5*
Πρωινό καθημερινά και τρία δείπνα συνολικά
Μεταφορές, εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
Αρχηγός-συνοδός του γραφείου μας
Ασφάλεια αστικής ευθύνης
Φ.Π.Α.
1
1η μέρα: Αθήνα - Δουβλίνο
Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση με AEGEAN για την πρωτεύουσα της Δημοκρατίας της Ιρλανδίας, το Δουβλίνο. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
2
2η μέρα: Δουβλίνο - Βράχος του Κάσελ - Κορκ - Κιλλάρνεϋ
Πρωινή αναχώρηση για την κομητεία Κέρυ. Πρώτος μας σταθμός θα είναι σε ένα σημαντικό αξιοθέατο της χώρας, τον Βράχο του Κάσελ που δεσπόζει στην πόλη, την βάση του οποίου την αποτελεί ένας ογκόλιθος ύψους 61 μέτρων, ενώ στην κορυφή του καταπράσινου λόφου υπάρχει ένα μικρό κάστρο. Συνεχίζουμε προς την πανέμορφη πόλη Κορκ, στην οποία θα έχουμε μια σύντομη περιήγηση και θα αναχωρήσουμε για την γραφική πόλη Κιλλάρνεϋ. Άφιξη και τακτοποίηση στο ανακαινισμένο πολυτελές ξενοδοχείο THE DUNLOE HOTEL & GARDENS 5* (www.thedunloe.com), ένα ρομαντικό κρησφύγετο στην άγρια ομορφιά του Κιλλάρνεϋ. Δείπνο. Διανυκτέρευση.  
3
3η μέρα: Κιλλάρνεϋ - Δακτυλίδι του Κέρυ - Κιλλάρνεϋ
Σήμερα θα αναχωρήσουμε για την πιο φημισμένη διαδρομή της Ιρλανδίας, το περίφημο "Δαχτυλίδι του Κέρυ". Θα περάσουμε από το γραφικό χωριό Κιλλόργκλιν (Killorglin) και θα συνεχίσουμε προς το Γκλενμπέι (Glenbeigh) με την πανοραμική θέα προς την χερσόνησο Ίβερα (Iveragh) και τον κόλπο του Ντίνγκλ (Dingle Bay). Ακολουθεί το χωριό Καχέρσιβιν (Cahersiveen) και το Γουότερβιλ, το αγαπημένο χωριό διακοπών του Τσάρλι Τσάπλιν. Η διαδρομή μας συνεχίζεται μέσα από τα βουνά μέχρι το φαράγγι στην τοποθεσία Μολ. Στο σημείο Λέιντις Βιού θα απολαύσουμε τη μαγευτική θέα προς τις διάσημες λίμνες του Εθνικού Δρυμού του Κιλλάρνεϋ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο το απόγευμα. Το βράδυ υπάρχει δυνατότητα για προαιρετική παρακολούθηση του παραδοσιακού Ιρλανδέζικου χορού RIVER DANCE. Διανυκτέρευση.
4
4η μέρα: Κιλλάρνεϋ - Κάστρο Mπανράττυ - Βράχοι Μόχερ - Περιοχή Μπέρρεν - Γκόλγουεϊ
Μια ακόμα υπέροχη διαδρομή μας περιμένει σήμερα. Πρώτη μας επίσκεψη θα είναι στο κάστρο Μπανράττυ, ένα από τα πιο καλοδιατηρημένα και αυθεντικά μεσαιωνικά κάστρα της Ιρλανδίας. Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε προς ένα από τα σημαντικότερα και πιο θεαματικά αξιοθέατα της Ιρλανδίας, τους περίφημους Βράχους του Μόχερ, ενώ, μέσα από την περιοχή Μπέρρεν, βλέπουμε την ιδιότυπη διαστρωμάτωση των ασβεστολιθικών πετρωμάτων. Άφιξη στην ευρύτερη περιοχή της κομητείας Γκόλγουεϊ (Galway) και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.
5
5η μέρα: Γκόλγουεϊ - Μεγαλιθικό Κάροουμορ - Σλάιγκο - Ντέρρυ
Πρώτος σταθμός της σημερινής μας διαδρομής θα είναι στο μεγαλιθικό νεκροταφείο του Κάροουμορ - ένα από σημαντικά μνημεία της λίθινης εποχής στην Ευρώπη. Στη συνέχεια θα περιηγηθούμε στην όμορφη παραλιακή πόλη Σλάιγκο (Sligo) και θα αναχωρήσουμε για την Βόρεια Ιρλανδία. Άφιξη αργά το απόγευμα στο Ντέρρυ (Derry, επίσημα: Londonderry) και περιήγηση στην δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Βόρειας Ιρλανδίας και την μόνη περιτειχισμένη πόλη του νησιού - τα τείχη της διατηρούνται άθικτα μέχρι σήμερα. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.
6
6η μέρα: Ντέρυ - Μονοπάτι του Γίγαντα - Μπέλφαστ - Δουβλίνο
Σήμερα θα αναχωρήσουμε για τον περίφημο "Μονοπάτι του Γίγαντα" (Giant's Causeway), ένα από τα πιο εντυπωσιακά αξιοθέατα της Βόρειας Ιρλανδίας, με τις πολυγωνικές στήλες από βασάλτη και τις εξάγωνες πέτρες σαν παξιμάδια να εφάπτονται μεταξύ τους - ένα σπάνιο φυσικό φαινόμενο, αποτέλεσμα έντονης ηφαιστειακής δραστηριότητας πριν από περίπου 50-60 εκατομμύρια χρόνια. Η περιοχή έχει χαρακτηριστεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCΟ και έχει καταταγεί ως το τέταρτο φυσικό θαύμα του Ηνωμένου Βασιλείου. Αφού θαυμάσουμε το τοπίο και μάθουμε τους σχετικούς μύθους για τη δημιουργία του, θα συνεχίσουμε για την θρυλική πρωτεύουσα της Βόρειας Ιρλανδίας, το Μπέλφαστ. Άφιξη και πανοραμική ξενάγηση στην πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε μεταξύ άλλων τον κεκλιμένο πύργο του ρολογιού, το κτίριο της Όπερας, το Δημαρχείο, το Πανεπιστήμιο Κουίνς και την παμπ Κράουν. Συνεχίζουμε για το δυτικό Μπέλφαστ, όπου θα ξεναγηθούμε στην περιοχή των εχθροπραξιών μεταξύ καθολικών και προτεσταντών κατά τις δεκαετίες 1970-1990 και του σημερινού τείχους της Ειρήνης. Επίσης θα επισκεφθούμε το Dock στο οποίο κατασκευάστηκε ο Τιτανικός. Μετά το τέλος της ξενάγησης , θα αναχωρήσουμε για το Δουβλίνο . Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
7
7η μέρα: Δουβλίνο, Ξενάγηση πόλης με επίσκεψη στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο Ιρλανδίας, στο αποστακτήριο ουίσκυ Jameson και στις εγκαταστάσεις της ζυθοποιίας Guinness, Κρουαζιέρα
Η σημερινή μέρα είναι αφιερωμένη στην πανέμορφη πόλη του Δουβλίνου. Κατά τη διάρκεια της ξενάγησής μας θα περάσουμε από την κεντρική λεωφόρο Ο' Κόνελ, θα δούμε το ιστορικό κτίριο του Ταχυδρομείου, το παλαιό Τελωνείο του 18ου αιώνα και θα καταλήξουμε στο Κολλέγιο της Αγίας Τριάδος για να επισκεφθούμε την Βιβλιοθήκη του και να θαυμάσουμε το μοναδικό Book of Cells. Ακολουθεί επίσκεψη στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο (συλλογή χρυσών κέλτικων κοσμημάτων). Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τον Καθεδρικό ναό του Αγίου Πατρικίου, σύμβολο της προτεσταντικής εκκλησίας της Ιρλανδίας, το Φοίνιξ Παρκ, το μεγαλύτερο αστικό πάρκο της Ευρώπης, το αποστακτήριο ουίσκυ Jameson, καθώς και τις εγκαταστάσεις της ζυθοποιίας Guinness. Επίσης, καιρού επιτρέποντος, θα πραγματοποιήσουμε μια μικρής διάρκειας Κρουαζιέρα στα ήρεμα νερά του Λίφι, απ΄ όπου θα θαυμάσουμε τα ιστορικά κτίρια της πόλης. Η εξερεύνηση του Δουβλίνου συνεχίζεται στους γνωστούς πεζόδρομους Crafton και Ηenry για ψώνια, φαγητό, καφέ κλπ. Η βόλτα μας ολοκληρώνεται στην περιοχή Temple Bar, μία από τις παλαιότερες της πόλης, όπου θα έχουμε την ευκαιρία απολαύσουμε ένα ποτήρι μπύρα σε κάποια από τις δεκάδες παμπ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
8
8η μέρα: Δουβλίνο - Αθήνα
Ελεύθερος χρόνος μέχρι την ώρα της αναχώρησής μας για το αεροδρόμιο, απ΄ όπου θα επιβιβαστούμε στην πτήση μας για την Αθήνα.

Περιλαμβάνονται

Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ-ΔΟΥΒΛΙΝΟ-ΑΘΗΝΑ με AEGEAN
Επτά διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 3*, 4*, 5*
Πρωινό καθημερινά και τρία δείπνα συνολικά
Μεταφορές, εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
Αρχηγός-συνοδός του γραφείου μας
Ασφάλεια αστικής ευθύνης
Φ.Π.Α.

Δεν Περιλαμβάνονται

Φόροι αεροδρομίων, επίναυλοι καυσίμων, check points, parking, φόροι πόλεων, ταξιδιωτική ασφάλεια και ασφάλεια COVID για ταξιδιώτες έως 75 ετών: € 350 ,  Επιβάρυνση από Θεσ/νίκη: € 70 και από άλλες πόλεις: € 140 με AEGEAN (ανάλογα με τη διαθεσιμότητα)  Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά  Ό,τι δεν αναγράφεται στο πρόγραμμα ή αναγράφεται ως προαιρετικό, προτεινόμενο κλπ.

Σημειώσεις

Σημειώσεις

 • Οι ανωτέρω εκδρομές, επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί κάτι από τα αναγραφόμενα
 • Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας.
 • Ταξιδιωτικά έγγραφα: Απαραίτητο διαβατήριο

 

 

Πτήσεις Προγράμματος

 

A3 24 JUN ΑΘΗΝΑ ΔΟΥΒΛΙΝΟ A3 630 20:55 – 23:10 01 JUL ΔΟΥΒΛΙΝΟ ΑΘΗΝΑ A3 631 23:59 – 06:05
A3 15 JUL ΑΘΗΝΑ ΔΟΥΒΛΙΝΟ A3 630 20:55 – 23:10 22 JUL ΔΟΥΒΛΙΝΟ ΑΘΗΝΑ A3 631 23:59 – 06:05
A3 29 JUL ΑΘΗΝΑ ΔΟΥΒΛΙΝΟ A3 630 20:55 – 23:10 05 AUG ΔΟΥΒΛΙΝΟ ΑΘΗΝΑ A3 631 23:59 – 06:05
A3 05 AUG ΑΘΗΝΑ ΔΟΥΒΛΙΝΟ A3 630 20:55 – 23:10 12 AUG ΔΟΥΒΛΙΝΟ ΑΘΗΝΑ A3 631 23:59 – 06:05
A3 12 AUG ΑΘΗΝΑ ΔΟΥΒΛΙΝΟ A3 630 20:55 – 23:10 19 AUG ΔΟΥΒΛΙΝΟ ΑΘΗΝΑ A3 631 23:59 – 06:05
A3 19 AUG ΑΘΗΝΑ ΔΟΥΒΛΙΝΟ A3 630 20:55 – 23:10 26 AUG ΔΟΥΒΛΙΝΟ ΑΘΗΝΑ A3 631 23:59 – 06:05
A3 26 AUG ΑΘΗΝΑ ΔΟΥΒΛΙΝΟ A3 630 20:55 – 23:10 02 SEP ΔΟΥΒΛΙΝΟ ΑΘΗΝΑ A3 631 23:59 – 06:05
A3 02 SEP ΑΘΗΝΑ ΔΟΥΒΛΙΝΟ A3 630 20:55 – 23:10 09 SEP ΔΟΥΒΛΙΝΟ ΑΘΗΝΑ A3 631 23:59 – 06:05

 

Ιρλανδία σημαίνει λογοτεχνία 

 

Aπό τον Όσκαρ Ουάιλντ ως τον Τζέιμς Τζόυς, οι προτομές των Ιρλανδών συγγραφέων που φιγουράρουν στα ράφια των μεγαλύτερων βιβλιοθηκών του κόσμου είναι αμέτρητες. Σε αυτό βοηθούν τα 3 βραβεία Νόμπελ, αλλά και τα εκατοντάδες κλασικά βιβλία που απαρτίζουν μια σπουδαία παρακαταθήκη του ιρλανδέζικου αίματος που κοχλάζει, ιδίως όταν παράγει λέξεις.

 

Sheridan Le Fanu (1814 – 1873): Η γνώση είναι δύναμη – και η δύναμη του ενός ή του άλλου είναι ο μυστικός πόθος των ανθρώπινων ψυχών.

Συγγραφέας γοτθικών παραμυθιών και μυθοπλασίας τρόμου, ήταν ο πρώτος εφευρέτης του απέθαντου βρικόλακα, τον οποίο αργότερα, ο Μπραμ Στόκερ επρόκειτο να εξερευνήσει και να διευρύνει στη δική του μυθοπλασία. Το πιο διάσημο βιβλίο του ήταν το πρωτοπόρο και σκανδαλιστικό Carmilla που αφορούσε τις περιπέτειες μια γυναίκας με άσβεστη δίψα για αίμα και σεξ.

 

Oscar Wilde (1845 – 1900): Μπορώ να αντισταθώ σε όλα εκτός από τον πειρασμό.

Ο Όσκαρ Φίνγκαλ Ο’Φλάχερτι Ουίλς Ουάιλντ, όπως ήταν το πλήρες όνομά του γεννήθηκε το 1854 και σπούδασε στο Δουβλίνο και την Οξφόρδη. Ποιητής, πεζογράφος, διηγηματογράφος και θεατρικός συγγραφέας κατάφερε να γίνει ο πιο αναγνωρίσιμος καλλιτέχνης της Βικτωριανής εποχής, αγαπώντας να σκανδαλίζει τόσο με τις ιδέες του περί αισθητισμού, όσο και με την προσωπική του ζωή.

Από το κλασικό πια, Πορτραίτο του Ντόριαν Γκρέι, ως το Η σημασία του να είναι κανείς σοβαρός, ο συγγραφέας συνέχισε να ασκεί κριτική στα ήθη της βικτοριανής εποχής ακόμα και μέσα από τη φυλακή, όταν έγραφε την Μπαλάντα της φυλακής του Ρέτινγκ και φυσικά, το Εκ Βαθέων, στο οποίο εξετάζει την καριέρα, αλλά και τη σχέση του με τον Λόρδο Άλφρεντ Ντάγκλας.

Bram Stoker (1847 – 1912): Ακούστε τους—τα παιδιά της νύχτας. Τι μουσική κάνουν

Ο Στόκερ έκανε δημοφιλή τον απέθαντο βρικόλακα με την ιστορία του Κόμη Δράκουλα στο μυθιστόρημά του, Δράκουλας που ξεχωρίζει ως ένα από τα πιο διάσημα fiction μυθιστορήματα που γράφτηκαν ποτέ. Από το 1897 που εκδόθηκε για πρώτη φορά, συνεχίζει να πουλάει εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως κερδίζοντας κάθε λεπτό που περνάει εκατοντάδες αναγνώστες που καρδιοχτυπούν με την ιστορία του αισθαντικού μεν, αιμοσταγούς δε, βαμπίρ.

 

W.B. Yeats (1865 – 1939): Οι καλύτεροι στερούνται κάθε πεποίθησης, ενώ οι χειρότεροι είναι γεμάτοι με πάθος και ένταση.

Η συνείδηση και η ιρλανδική ταυτότητα ήταν τα θέματα πάνω στα οποία εστίασε το έργο του ένας από τους κορυφαίους ποιητές του 20ου αιώνα, μεταφρασμένος σε όλες τις γλώσσες.

Ο Ουίλιαμ Μπάτλερ Γέιτς υπήρξε μία από τις σημαντικότερες λογοτεχνικές προσωπικότητες του περασμένου αιώνα. «O μεγαλύτερος ποιητής του καιρού μας», σύμφωνα με τον Τόμας Έλιοτ, έγραψε θεατρικά και δοκίμια, διηγήματα, πεζά, ενώ ήταν ο ιδρυτής του περίφημου Abbey Theatre της Ιρλανδικής Ακαδημίας Γραμμάτων και μέλος της πρώτης ιρλανδικής Γερουσίας. To 1923 κατέκτησε το βραβείο Νόμπελ για το σύνολο του έργου του.

 

George Bernard Shaw (1856 – 1950): Η νεότητα σπαταλιέται στους νέους.

Και ποιος δεν ξέρει τον διάσημο Πυγμαλίωνα του; Ο Μπέρναρντ Σω ήταν ένας από τους ανθρώπους με τη μεγαλύτερη επιρροή στο Λονδίνο κατά το πρώτο μισό του 20ού αιώνα. Ήταν θεατρικός συγγραφέας, δημοσιογράφος και πολιτικός ακτιβιστής. Έζησε μέχρι τα 94, ενώ το 1925 τιμήθηκε κι αυτός με το Νόμπελ λογοτεχνίας.

 

James Joyce (1882 – 1941): Η ιστορία, είπε ο Στίβεν, είναι ένας εφιάλτης από τον οποίο προσπαθώ να ξυπνήσω.

Πιθανώς ο πιο σεβαστός Ιρλανδός συγγραφέας, ο Τζόις ήταν μυθιστοριογράφος, διηγηματογράφος και ποιητής. Παρά την ιρλανδέζικη καταγωγή του, άλλωστε ήταν αυθεντικό τέκνο του Δουβλίνου, ο Τζόυς εγκατέλειψε την Ιρλανδία ζώντας στο Παρίσι και την Τεργέστη.

Η ανάγνωση του έργου του αποτελεί αληθινή πρόκληση αλλά και μύηση σε νέους λογοτεχνικούς ορίζοντες που φέρνουν στο φως νέα πεδία σκέψης και ανάλυσης στις υπαρξιακές αναζητήσεις. Οι Δουβλινέζοι, το Πορτραίτο του Καλλιτέχνη και φυσικά, το εμβληματικό έργο Οδυσσέας, ανήκουν στην σπουδαία λογοτεχνική κληρονομιά που άφησε ο συγγραφέας στην ανθρωπότητα.

 

Samuel Beckett (1906 – 1989): Τα λάθη μου είναι η ζωή μου

Ο συγγραφέας του Περιμένοντας τον Γκοντό είναι αδιαμφισβήτητα ένας από τους μεγαλύτερους συγγραφείς στον κόσμο, για τον οποίο η Ιρλανδία είναι ιδιαίτερα περήφανη, αφού κέρδισε ένα ακόμα Νόμπελ Λογοτεχνίας για τη συνεισφορά στη λογοτεχνία και τη δραματουργία. Τα έργα του φημίζονται για το μινιμαλιστικό ύφος και τον απαισιόδοξο τόνο τους.

 

 

 

 

Τιμή κατ'άτομο
Δίκλινο 1195€
3ο άτομο εως 12 έτων995€
Μονόκλινο1695€

Εγγραφείτε στο Newsletter μας