Top
 

Οδοιπορικό Στη Θράκη

Γνήσιοι άνθρωποι, έντονες γεύσεις, άγρια ομορφιά, επιρροές Δύσης και Ανατολής.
Οδοιπορικό Στη Θράκη
179€ κατ'άτομο
ΚΟΜΟΤΗΝΗ - ΣΟΥΦΛΙ - ΞΑΝΘΗ - ΠΟΡΤΟ ΛΑΓΟΣ - ΛΙΜΝΗ ΒΙΣΤΩΝΙΔΑ –
ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΡΩΓΗΣ - ΜΑΡΩΝΕΙΑ – ΚΑΒΑΛΑ

Οδοιπορικό Στη Θράκη. Στη Θράκη, ένα αρωματικό χαρμάνι πολιτισμών που σας συνεπαίρνει με το άρωμά του.

Οδοιπορικό Στη Θράκη. Σε αυτήν την συναρπαστική εκδρομή δεν θα βρείτε μόνο το άρωμα από τα καπνά και τη ζάχαρη, η θαλασσινή αύρα, το δροσερό αγέρι της Ροδόπης. Είναι η εμπειρία και το κάτι άλλο που θα νιώσετε στον αέρα της Ξάνθης, αυτό που της δίνει τη μοναδική της ατμόσφαιρα. Είναι το μοναδικό «χαρμάνι» από διαφορετικές φυλές και θρησκείες, που ενώθηκαν εδώ σε έναν συνδυασμό ιστορικό και μαγευτικό. Καλωσορίσατε στην Θράκη – Πομακοχώρια – Αλεξανδρούπολη!

Αφού διαπεράσει την οροσειρά της Ροδόπης, ο Νέστος στην προσπάθειά του να φτάσει στη θάλασσα «στριμώχνεται» και γυρίζει «σαν φίδι» στα λεγόμενα Στενά. Οι «μαιανδρισμοί» αυτοί του Νέστου είναι ένα θέαμα που αξίζει να γνωρίσετε.

Ένας από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της βόρειας Ελλάδας. Οι πρώτοι Έλληνες που εγκαταστάθηκαν εδώ στα αρχαία Άβδηρα ήταν Ίωνες. Ήρθαν ως άποικοι από τις Κλαζομενές της Μικράς Ασίας το 654 π.Χ.

15. ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ 4 ΜΕΡΕΣ

 • Προορισμός
 • Αναχωρήσεις
  ΑΘΗΝΑ
 • Ώρες αναχώρησης
  07:00
 • Ώρα επιστροφής
  Αναχωρηση πρωι για Αθήνα και Άφιξη το Βράδυ
 • Ημερομηνίες Αναχώρησης
  10 -13/06/22

Περιλαμβάνονται

Εκδρομές – περιηγήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν.
Διαμονή (3) διαν/σεις στα ξενοδοχεία

« ΑΝΑΤΟLIA » 3* στην ΚΟΜΟΤΗΝΗ.

Ημιδιατροφή ( 3πρωινά, 3 δείπνα).
Αρχηγό – συνοδό.
Φόρος διαμονής
Φ.Π.Α.
1
1η ΗΜΕΡΑ:
Αναχώρηση 07:00 από ΑΘΗΝΑ ημίωρη στάση για καφέ στην περιοχή της ΛΑΜΙΑΣ και συνεχίζουμε τη διαδρομή μας, φθάνουμε στην  περιοχή  της Λάρισας, στάση, προαιρετικό γεύμα. Αμέσως μετά από την ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ παρακάμπτουμε τη Θεσ/νικη και συνεχίζουμε για να   τακτοποιηθούμε το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας στην ΚΟΜΟΤΗΝΗ. Δείπνο, διανυκτέρευση.
2
2η ΗΜΕΡΑ:
Πρωινό και επίσκεψη στην πρωτεύουσα  του Έβρου,  την Αλεξανδρούπολη,  που φιλοξενεί και το ΕΘΝΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΘΡΑΚΗΣ, με περισσότερα  από  500  εκθεσιακά  αντικείμενα,  να  πληροφορούν  για  την  ιστορία  και  την  ανθρωπογεωγραφία  της  περιοχής.  Χρόνος   ελεύθερος  για  περιπάτους  στην  πόλη.  Αμέσως  μετά  θα  φθάσουμε  στο ΔΑΣΟΣ ΔΑΔΙΑΣ, τμήμα  του  οικοσυστήματος  που  εκτείνετε  από  τις  ανατολικές  απολήξεις  της  Ροδόπης  έως  το  Δέλτα  του  Έβρου  και  έχει  ανακηρυχθεί  σε  Εθνικό  πάρκο. Αφού μας γίνει η σχετική ενημέρωση  θα  έχουμε  την  ευκαιρία  να  περιηγηθούμε  προαιρετικά (έξοδα  ατομικά)   με MINI  BUS,  μέσα  στο  δάσος  μέχρι  το  παρατηρητήριο.  Συνεχίζουμε   την  περιήγηση  μας  στον  ακριτικό  νομό  με  επίσκεψη  στο  ΣΟΥΦΛΙ  με  την πλούσια  πολιτιστική  παράδοση. Επόμενος  σταθμός  το  ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ,  χτισμένο  στη  συμβολή  Έβρου  και  Ερυθροπόταμου,  δύο  μόνο  χιλιόμετρα  από  τα  Ελληνοτουρκικά  σύνορα  και  λίγο  βορειότερα  η ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ η  δεύτερη  μετά  την  Αλεξανδρούπολη  πόλη του  νομού σε  πληθυσμό. Επιστροφή  στο  ξενοδοχείο  μας  στην  ΚΟΜΟΤΗΝΗ,  δείπνο, διανυκτέρευση.
3
3η ΗΜΕΡΑ:
Μετά  το  πρωινό   επίσκεψη  στη  ΜΑΡΩΝΕΙΑ,  που  είναι  κτισμένη στους πρόποδες του βουνού Ίσμαρος,  περιτριγυρισμένη από καταπράσινα  τοπία, αμπελώνες, λιόδεντρα και περιβόλια.  Το χωριό διατηρεί μεγάλο μέρος από την αρχιτεκτονική του ταυτότητα,  καθώς διασώζονται είτε αναπαλαιωμένα, είτε αφημένα στην φθορά του χρόνου πολλά από τα παλιά σπίτια. Στο κέντρο του χωριού ξεχωρίζει η βρύση, αλλά και τα πυκνόφυλλα πλατάνια. Ξεχωριστές και οι εκκλησίες του Αγ. Ιωάννη και της Παναγίας, που όχι μόνο βρίσκονται δίπλα - δίπλα, αλλά μοιράζονται και το ίδιο καμπαναριό. Λίγο αργότερα θα φτάσουμε στην  παραλία της ΑΡΩΓΗΣ,  μία από  τις  πιο    ’γοητευτικές  παραλίες’’   της  θράκης όπου θα έχουμε την ευκαιρία να κολυμπήσουμε. Συνεχίζουμε  με  τη  νότια  ακτογραμμή  της  περιοχή και τη λιμνοθάλασσα  του  ΠΟΡΤΟ ΛΑΓΟΣ για  να  καταλήξουμε  στην  πόλη  της  ΞΑΝΘΗΣ. Επίσκεψη, περίπατοι γνωριμίας στην παλιά πόλη και επιστροφή στην ΚΟΜΟΤΗΝΗ. Χρόνος ελεύθερος, δείπνο, διανυκτέρευση.
4
4Η ΗΜΕΡΑ:
: Μετά  το  πρωινό αναχώρηση για ΑΘΗΝΑ με  τη διαδρομή μας  να  περνά   από  την  πόλη  της  ΚΑΒΑΛΑΣ   και  την  παραλία  ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ,  όπου  θα  έχουμε  ανάλογες  στάσεις. Στην  περιοχή  της ΛΑΜΙΑΣ   η  τελευταία  μας  στάση σε καφέ της εθνικής οδού, πριν  φθάσουμε  το βράδυ στην ΑΘΗΝΑ.  

Περιλαμβάνονται

Εκδρομές – περιηγήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν.
Διαμονή (3) διαν/σεις στα ξενοδοχεία

« ΑΝΑΤΟLIA » 3* στην ΚΟΜΟΤΗΝΗ.

Ημιδιατροφή ( 3πρωινά, 3 δείπνα).
Αρχηγό – συνοδό.
Φόρος διαμονής
Φ.Π.Α.

Σημειώσεις

Υ.Γ  Οι  πιο  πάνω   τιμές   ισχύουν  για  κρατήσεις  εως   15.05.22

Τιμές κατ΄ατομο
Δικλινο179€
3Ο ΑΤΟΜΟ ΕΩΣ 12 ΕΤΩΝ ΣΕ 3ΚΛΙΝΟ 158€
ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ 60€
Υ.Γ Οι πιο πάνω τιμές ισχύουν για κρατήσεις εως 15.05.22

Εγγραφείτε στο Newsletter μας