Top
 

Πανόραμα Δαλματικών Ακτών Αεροπορικώς

Ντουμπρόβνικ, Κότορ, Μπούντβα, Σπλιτ, Τρογκίρ, Ζαντάρ, Λίμνες Πλίτβιτσε, Οπατίγια, Χερσόνησος Ίστρια, Ροβίν, Πούλα, Σπήλαια Ποστόινα, Λιουμπλιάνα, Λίμνη Μπλεντ, Ζάγκρεμπ
Πανόραμα Δαλματικών Ακτών Αεροπορικώς
995€ κατ'άτομο

Πανόραμα Δαλματικών Ακτών Αεροπορικώς

Ένα δροσιστικό ταξίδι στην Κροατία και περιηγήσεις στα γραφικότερα μέρη του Μαυροβούνιου, για να κατακτήσουμε κάθε ηλιοστεφανωμένη ομορφιά της νότιας πλευράς των Δαλματικών ακτών και της χερσονήσου του Αίμου.

Όμορφες μικρές παραλίες, σμαραγδένια νερά, πολυάριθμα νησάκια, βραχώδεις ασβεστολιθικοί σχηματισμοί, δασωμένα βουνά συνθέτουν το μαγευτικό φυσικό τοπίο.

Οι μεσαιωνικές πόλεις με το άψογα διατηρημένο ιστορικό τους κέντρο, τα γραφικά χωριά με τα λιθόστρωτα σοκάκια, η πλούσια πολιτιστική κληρονομιά και το υπέροχο μεσογειακό κλίμα καθορίζουν το πλαίσιο για πανέμορφες ταξιδιωτικές εμπειρίες.

Ανάμεσα στα χρώματα της φύσης, ανακαλύπτουμε το Ντουμπρόβνικ και τα μικρότερα μαργαριτάρια της Αδριατικής, με την πολυτάραχη ιστορία, τα μεσαιωνικά τείχη και τα παραδεισένια τοπία ενώ θα βρεθούμε στα μαγικά κανάλια του Κότορ και στις ακτές της αρχαίας Βουθόη. Αποκορύφωμα του ταξιδιού μας;

 

Πατήστε εδώ για να εκδηλώσετε ενδιαφέρον – Θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας.

 

Ντουμπρόβνικ

Πολιτιστική κληρονομιά και λαμπερά νερά, ένας συνδυασμός που δίνει στη Δαλματική Ριβιέρα τη δική της ιδιαίτερη ταυτότητα.

Το Ντουμπρόβνικ, γνωστό και ως Μαργαριτάρι της Αδριατικής, αλλά και οι Δαλματικές Ακτές είναι πια μεταξύ των κορυφαίων επιλογών για αποδράσεις.Οι μαρμάρινοι δρόμοι και οι ιστορικοί προμαχώνες του 16ου αιώνα που στολίζουν το Ντουμπρόβνικ είναι ένας συνδυασμός που θα σας θυμίσει την περίπλοκη πολιτιστική κληρονομιά αυτού του τόπου. Από την άλλη, τα λαμπερά νερά της Αδριατικής Θάλασσας κάνουν τις παραλίες της Δαλματικής Ακτής τόσο ελκυστικές όσο κι εκείνες που κοσμούν την υπόλοιπη Μεσόγειο.

 

ΔΑΛΜΑΤΙΚΕΣ ΑΚΤΕΣ ΠΑΝΟΡΑΜΑ 8 μέρες with AEGEAN SUMMER 2022

Τα Τόπ του Ταξιδιού:

 • Τέλειες απ΄ ευθείας πτήσεις με AEGEAN AIRLINES – πρωινή αναχώρηση από Αθήνα για Ντουμπρόβνικ και απογευματινή επιστροφή από Ζάγκρεμπ, ώστε να έχουμε περισσότερο χρόνο στο ταξίδι μας
 • Δύο διανυκτερεύσεις στο “Διαμάντι της Αδριατικής”, το Ντουμπρόβνικ, σε ξενοδοχείο 4* μόλις 1.700 μέτρα από την Παλιά Πόλη
 • Ξενάγηση στο Ντουμπρόβνικ, “το Διαμάντι της Αδριατικής” με επίσημο ξεναγό
 • Ολοήμερη εκδρομή στο Μαυροβούνιο, όπου επισκεπτόμαστε την παλιά πόλη του Κότορ με επίσημο ξεναγό και την Μπούντβα, τη “Μητρόπολη του Μοντενέγρικου Τουρισμού”
 • Περιήγηση στο Σπλιτ και επίσκεψη στο παλάτι του Ρωμαίου αυτοκράτορα Διοκλητιανού (μνημείο παγκόσμιας της UNESCO) με επίσημο ξεναγό
 • Επίσκεψη και διανυκτέρευση στο γραφικό Τρογκίρ
 • Επίσκεψη στο πανέμορφο Ζαντάρ με τα επιβλητικά τείχη
 • Επίσκεψη στο Εθνικό Πάρκο των Λιμνών Πλίτβιτσε με το εισιτήριο εισόδου
 • Δύο διανυκτερεύσεις στην κοσμοπολίτικη Οπατίγια!!!
 • Εκδρομή στην χερσόνησο Ίστρια, όπου επισκεπτόμαστε το μαγευτικό παραθαλάσσιο Ροβίν και την Πούλα με τα ρωμαϊκά της μνημεία
 • Επίσκεψη στα εντυπωσιακά σπήλαια της Ποστόινα με το εισιτήριο εισόδου
 • Μία διανυκτέρευση και περιήγηση στην πρωτεύουσα της Σλοβενίας, την πανέμορφη Λιουμπλιάνα
 • Κρουαζιέρα στην μαγευτική Λίμνη Μπλεντ με το μοναδικό Σλοβένικο νησάκι στο κέντρο της
 • Επίσκεψη στο μεσαιωνικό Κάστρο του Μπλεντ
 • Μία διανυκτέρευση και ξενάγηση στην πρωτεύουσα της Κροατίας, το όμορφο Ζάγκρεμπ με επίσημο ξεναγό
 • Ημιδιατροφή καθημερινά
 • Εμπειρότατος Αρχηγός-συνοδός του γραφείου μας
 • Προορισμός
 • Αναχωρήσεις
  Αθήνα / Ντουμπρόβνικμε AEGEAN
 • Ώρες αναχώρησης
  ΑΘΗΝΑ - ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ 08:00 - 08:30
 • Ώρα επιστροφής
  ΖΑΓΚΡΕΜΠ - ΑΘΗΝΑ 19:15 - 22:05
 • Ημερομηνίες Αναχώρησης
  8 μέρες Αναχωρήσεις: 25 Ιουνίου, 16, 30 Ιουλίου, 6, 13, 20, 27 Αυγούστου, 24 Σεπτεμβρίου

Περιλαμβάνονται

Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ-ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ, ΖΑΓΚΡΕΜΠ-ΑΘΗΝΑ με AEGEAN AIRLINES
Επτά διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4*: Δύο (2) στο Ντουμπρόβνικ, μία (1) στο Τρογκίρ, δύο (2) στην Οπατίγια, μία (1) στη Λουμπλιάνα και μία (1) στο Ζάγκρεμπ σε standard δωμάτια
Ημιδιατροφή ~ μπουφέ πρόγευμα και ένα δείπνο καθημερινά
Μεταφορές, περιηγήσεις, εκδρομές όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
Επίσημος ξεναγός για την ξενάγηση του Ντουμπρόβνικ
Επίσημος ξεναγός για την ξενάγηση του Ζάγκρεμπ
Επίσημος ξεναγός για την ξενάγηση του Σπλιτ
Επίσημος ξεναγός για την ξενάγηση του Κότορ
Εισιτήριο εισόδου για τις Λίμνες Πλίτβιτσε
Εισιτήριο εισόδου για τα Σπήλαια Ποστόινα
Εμπειρότατος αρχηγός-συνοδός του γραφείου μας
Ασφάλεια αστικής ευθύνης
Φ.Π.Α.
1
1η μέρα: Αθήνα - Ντουμπρόβνικ, Ξενάγηση
Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση με AEGEAN για Ντουμπρόβνικ, "το Διαμάντι της Αδριατικής", μία από τις καλύτερα οχυρωμένες πόλεις της Μεσογείου, το ιστορικό τμήμα της οποίας αποτελεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Άφιξη και ξενάγηση στην μεσαιωνική πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα περπατήσουμε στο εσωτερικό του κάστρου με τις εκκλησίες, τα παλάτια, τις κρήνες και τα πανύψηλα πέτρινα κτίρια με τα παράθυρα-πολεμίστρες και τις μικροσκοπικές κρεμαστές αυλές. Στη μέση "κυλάει" η Placa-Stradun, ένας υπέροχος κεντρικός πλακόστρωτος πεζόδρομος, που οδηγεί από την Πύλη Pile, το σιντριβάνι Onofrio (ένα από τα διασημότερα ορόσημα της πόλης), την Εκκλησία του Σωτήρος και το φραγκισκανικό μοναστήρι στη δυτική πλευρά, στην πλατεία Luza με την Στήλη του Ορλάνδου, τον Πύργο του Ρολογιού, την εκκλησία του προστάτη της πόλης Sveti Vlaho (Άγιος Βλάσιος) και το Παλάτι Sponza, στην άλλη άκρη, κοντά στην Πύλη Ploce. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο LERO 4* (https://hotel-lero.hr). Δείπνο. Διανυκτέρευση.
2
2η μέρα: Ντουμπρόβνικ - Κότορ - Μπούντβα (Μαυροβούνιο/Μόντε Νέγκρο) - Ντουμπρόβνικ
Σήμερα θα αναχωρήσουμε για τις ακτές του Μαυροβουνίου (Μόντε Νέγκρο). Πρώτος μας σταθμός η παλιά πόλη του Κότορ, η "νύμφη της Αδριατικής" όπως το αποκαλούν, όπου θα περπατήσουμε στα καλντερίμια με τα πέτρινα αρχοντικά και θα δούμε τον Καθεδρικό ναό του Αγίου Τρύφωνος, το μουσείο της Ναυτικής ιστορίας κ.ά. Συνεχίζουμε για την παλαιότερη πόλη των ακτών του Μαυροβουνίου, την Μπούντβα, τη "Μητρόπολη του Μοντενέγρικου Τουρισμού". Θα περπατήσουμε στα γραφικά σοκάκια με τις πολλές μικρές εκκλησίες και τα παραδοσιακά καταστήματα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο. Διανυκτέρευση.
3
3η μέρα: Ντουμπρόβνικ - Σπλιτ - Τρογκίρ
Πρωινή αναχώρηση για μια υπέροχη διαδρομή κατά μήκος των δαντελωτών ακτών της Δαλματίας με προορισμό μια ακόμα σημαντική πόλη με μεγάλο λιμάνι, το Σπλιτ. Εδώ θα περπατήσουμε για να γνωρίσουμε τον τόπο, τον οποίο ο Ρωμαίος αυτοκράτορας Διοκλητιανός επέλεξε για να κτίσει το παλάτι του σε σχήμα ρωμαϊκού κάστρου (μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO). Ελεύθερος χρόνος και συνεχίζουμε για το γραφικό Τρογκίρ με το εξαίσιο ιστορικό του κέντρο, που βρίσκεται πάνω σε ένα νησί (μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO). Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο TROGIR PALACE 4* (https://hotel-palace.net). Δείπνο. Διανυκτέρευση.
4
4η μέρα: Τρογκίρ - Ζαντάρ - Λίμνες Πλίτβιτσε - Ριέκα - Οπατίγια
Σήμερα αναχωρούμε για το πανέμορφο Ζαντάρ με τα επιβλητικά τείχη, τη ρωμαϊκή αγορά, τον Καθεδρικό ναό και την όμορφη παραλία. Συνεχίζουμε προς την περιοχή των Λιμνών Πλίτβιτσε, για να επισκεφθούμε το Εθνικό Πάρκο με τις δεκαέξι λίμνες σε διαφορετικά επίπεδα, που επικοινωνούν μεταξύ τους με καταρράκτες, δημιουργώντας μια "σκάλα", σε ένα υπέροχο φυσικό τοπίο με πλούσια βλάστηση. Ένα θέαμα συναρπαστικό, με τα χρώματα του νερού να ποικίλουν από μπλε σε γαλάζιο ή σε πράσινο, ανάλογα με την ποσότητα των ορυκτών και των οργανισμών που περιέχει, καθώς και από τη γωνία των ηλιακών ακτίνων. Συνεχίζουμε μέσω της Ριέκα, που βρίσκεται στο άκρο του ομώνυμου κόλπου, για την πόλη-θέρετρο Οπατίγια, τη "Νίκαια της Αδριατικής", με την ειδυλλιακή παραλιακή λεωφόρο, τα επιβλητικά αρχοντικά και την κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο BRISTOL OPATIJA 4* (www.hotel-bristo.hr). Δείπνο. Διανυκτέρευση.
5
5η μέρα: Οπατίγια - Ροβίν - Πούλα - Οπατίγια
Πρωινή αναχώρηση για την εκδρομή μας στην χερσόνησο Ίστρια. Επισκεπτόμαστε το μαγευτικό παραθαλάσσιο Ροβίν με την χερσόνησο που αποτελεί το περιτειχισμένο ιστορικό κέντρο του 16ου αιώνα, το Δημαρχείο, τον πύργο του Ρολογιού κ.ά. Συνεχίζουμε για την Πούλα, την μεγαλύτερη πόλη της Ίστρια στο νοτιότερο άκρο της χερσονήσου. Η πόλη φημίζεται για τα ρωμαϊκά της μνημεία, με πιο γνωστό το Αμφιθέατρο/Αρένα, από τα καλύτερα διατηρημένα αμφιθέατρα της αρχαιότητας που χρησιμοποιείται ακόμα και σήμερα. Επιστροφή στην Οπατίγια. Δείπνο. Διανυκτέρευση.
6
6η μέρα: Οπατίγια - Σπήλαια Ποστόινα - Λιουμπλιάνα (Σλοβενία), Ξενάγηση
Πρωινή αναχώρηση για την Σλοβενία, όπου θα επισκεφθούμε τα μεγαλόπρεπα και εντυπωσιακά σπήλαια της Ποστόινα με τους σταλακτίτες και σταλαγμίτες να σχηματίζουν καταπληκτικές παραστάσεις. Ακολουθεί η πανέμορφη Λιουμπλιάνα, η πρωτεύουσα της Σλοβενίας, με την μεσαιωνική πανέμορφη παλαιά πόλη στις όχθες του ομώνυμου ποταμού. Εδώ, θα επισκεφθούμε την πλατεία Πρέσερεν, τον Καθεδρικό ναό του Αγίου Νικολάου, τη γέφυρα των Δράκων, το Δημαρχείο κ.ά. Μεταφορά και τακτοποίηση σε  ξενοδοχείο 4*. Δείπνο. Διανυκτέρευση.
7
7η μέρα: Λιουμπλιάνα - Μπλεντ [Κρουαζιέρα στη Λίμνη, Κάστρο] - Ζάγκρεμπ
Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για το Μπλεντ με την περικυκλωμένη από τις επιβλητικές Ιουλιανές Άλπεις λίμνη του και το μοναδικό Σλοβένικο νησάκι στο κέντρο της. Ένα μαγευτικό, ειδυλλιακό τοπίο, βγαλμένο θαρρείς από παραμύθι! Φθάνοντας θα επιβιβαστούμε σε πλοιάριο για να κάνουμε μια βόλτα στην γαλαζοπράσινη λίμνη και να επισκεφθούμε το κατάφυτο νησάκι με την γραφική εκκλησία της Παναγίας και το ύψους 52 μέτρων το καμπαναριό της. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στο μεσαιωνικό κάστρο του Μπλεντ, το αρχαιότερο της Σλοβενίας, που βρίσκεται σε έναν απόκρημνο λόφο ύψους 130 μέτρων δίπλα στον οικισμό και την λίμνη. Αφού απολαύσουμε την εκπληκτική θέα της γύρω περιοχής θα συνεχίσουμε για την πρωτεύουσα της Κροατίας, το όμορφο Ζάγκρεμπ, που περιβάλλεται από δάση και πάρκα ανάμεσα στις πλαγιές του όρους Μενβεντνίτσα στα βόρεια και τον ποταμό Σάβο στα νότια. Άφιξη και πρώτη γνωριμία με την πόλη. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο DUBROVNIK 4* (www.hotel-dubrovnik.hr). Δείπνο. Διανυκτέρευση.
8
8η μέρα: Ζάγκρεμπ, Ξενάγηση - Αθήνα
Κατά τη διάρκεια της πρωινής περιπατητικής ξενάγησής μας στην πόλη θα δούμε την λεωφόρο Κύριλλου και Μεθόδιου, την πλατεία του Αγίου Μάρκου με τον θυρεό της χώρας και το Δημαρχείο με την πέτρινη αψίδα. Θα περιηγηθούμε επίσης στην Άνω Πόλη, όπου βρίσκεται ο επιβλητικός Καθεδρικός ναός και η Αρχιεπισκοπή και θα δούμε το Προεδρικό Μέγαρο, τη Βουλή και άλλα κυβερνητικά κτίρια. Μεταφορά στο αεροδρόμιο και επιβίβαση στην πτήση για την Αθήνα.   Σημειώσεις: •Οι ανωτέρω εκδρομές, επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά ή και αντίστροφα, χωρίς να παραλειφθεί κάτι Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας

Περιλαμβάνονται

Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ-ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ, ΖΑΓΚΡΕΜΠ-ΑΘΗΝΑ με AEGEAN AIRLINES
Επτά διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4*: Δύο (2) στο Ντουμπρόβνικ, μία (1) στο Τρογκίρ, δύο (2) στην Οπατίγια, μία (1) στη Λουμπλιάνα και μία (1) στο Ζάγκρεμπ σε standard δωμάτια
Ημιδιατροφή ~ μπουφέ πρόγευμα και ένα δείπνο καθημερινά
Μεταφορές, περιηγήσεις, εκδρομές όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
Επίσημος ξεναγός για την ξενάγηση του Ντουμπρόβνικ
Επίσημος ξεναγός για την ξενάγηση του Ζάγκρεμπ
Επίσημος ξεναγός για την ξενάγηση του Σπλιτ
Επίσημος ξεναγός για την ξενάγηση του Κότορ
Εισιτήριο εισόδου για τις Λίμνες Πλίτβιτσε
Εισιτήριο εισόδου για τα Σπήλαια Ποστόινα
Εμπειρότατος αρχηγός-συνοδός του γραφείου μας
Ασφάλεια αστικής ευθύνης
Φ.Π.Α.

Δεν Περιλαμβάνονται

Φόροι αεροδρομίων, επίναυλοι καυσίμων, check point, parking, φόροι πόλεων, ταξιδιωτική ασφάλεια και ασφάλεια COVID για ταξιδιώτες έως 75 ετών: € 360 •Επιβάρυνση από Θεσ/νίκη: € 70 και από άλλες πόλεις: € 140 με AEGEAN (ανάλογα με τη διαθεσιμότητα) •Είσοδοι σε μουσεία, μνημεία και λοιπά αξιοθέατα πέραν όσων αναγράφονται στα Περιλαμβανόμενα •Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά •Ό,τι δεν αναγράφεται στο πρόγραμμα ή αναγράφεται ως προαιρετικό, προτεινόμενο κλπ.

Σημειώσεις

Σημειώσεις: •Οι ανωτέρω εκδρομές, επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά ή και αντίστροφα, χωρίς να παραλειφθεί κάτι Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας

Τιμή κατ’ άτομο Για κρατήσεις έως 1 μήνα πριν την αναχώρηση
σε Δίκλινο995€1065€
3ο άτομο έως 12 ετών795€865€
Μονόκλινο1395€1465€

Εγγραφείτε στο Newsletter μας