Top
 

Πανόραμα Νότιας Ινδίας ΝΟΕ-ΔΕΚ

ΥΔΑΤΙΝΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΤΗΣ ΚΕΡΑΛΑ
Πανόραμα Νότιας Ινδίας ΝΟΕ-ΔΕΚ
1290€ κατ'άτομο
10 HMΈΡΕΣ
10 ΗΜΕΡΕΣ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ
25/12

Πανόραμα Νότιας Ινδίας ΝΟΕ-ΔΕΚ

Πανόραμα Νότιας Ινδίας ΝΟΕ-ΔΕΚ

Η Ινδία, ή επίσημα Δημοκρατία της Ινδίας (Bhārat Ganarājya) είναι χώρα στη Νότια Ασία. Είναι η δεύτερη μεγαλύτερη χώρα παγκοσμίως σε πληθυσμό μετά την Κίνα, με 1.393.409.000 κατοίκους με βάση τη μέση εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2021, και η έβδομη μεγαλύτερη σε έκταση με 3.287.263 τ.χλμ..Εκτείνεται ανάμεσα στα Ιμαλάια όρη και τον Ινδικό ωκεανό από τον οποίο ορίζεται στα νότια. νοτιοδυτικά και νοτιοανατολικά. Συνορεύει ανατολικά με το Μπανγκλαντές και τη Μιανμάρ. βόρεια με την Κίνα και τα κρατίδια Μπουτάν. Νεπάλ.βορειοδυτικά με το Πακιστάν.ενώ δυτικά βρέχεται από την Αραβική θάλασσα και νότια-νοτιοανατολικά από τον Ινδικό ωκεανό. και τον κόλπο της Βεγγάλης.
Η γοητεία ενός ταξιδιού στην Ινδία .συνδέεται με την ανακάλυψη του ανθρώπινου στοιχείου. Οι Ινδοί φημίζονται για την ηρεμία και την γλυκύτητά τους. Εκείνο που με την πρώτη ματιά εντυπωσιάζει τον επισκέπτη. είναι η απουσία της ψυχρότητας και της εχθρικής ανωνυμίας. που χαρακτηρίζει τα πλήθη της Δύσης. Αυτή η απέραντη υποήπειρος. η γεμάτη μυστήριο και σαγήνη. που αποτέλεσε χωνευτήρι λαών.. και θρησκειών.προκαλεί τα πιο έντονα και ακραία συναισθήματα στον επισκέπτη. Ένα ταξίδι πολύ προσεκτικά σχεδιασμένο.τόσο πλούσιο σε εικόνες και συναισθήματα που είναι βέβαιo που θα χαραχτεί ανεξίτηλα στη μνήμη σας για πάντα. Μην το χάσετε!

 

ΙΝΔΙΑ-ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΝΟΤΙΑΣ ΙΝΔΙΑΣ 10Μ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2022

ΙΝΔΙΑ-ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΝΟΤΙΑΣ ΙΝΔΙΑΣ 10Μ ΟΚΤ-ΝΟΕ 2022

 • Προορισμός
 • Αναχωρήσεις
  Αθήνα/Μπαχρέιν με Gulf Air
 • Ώρες αναχώρησης
  Αθήνα – Μπαχρέιν 15:00-19:00 - Μπαχρέιν – Μαντράς 22:00- 05:10
 • Ώρα επιστροφής
  Κοτσίν – Μπαχρέιν 04.35-06.35 ,Μπαχρέιν – Αθήνα 09:50-14:15
 • Ημερομηνίες Αναχώρησης
  26/10/2022, 17/11/2022,25/12

Περιλαμβάνονται

Πτήσεις με Gulf Air
Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία

5*, 4* και Houseboats στο Αλεπέι

Ημιδιατροφή καθημερινά
Πλήρη διατροφή στο Αλεπέι
Μεταφορές, εκδρομές, ξεναγήσεις

όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα

Ασφάλεια αστικής ευθύνης/Φ.Π.Α.
Εισόδους, φιλοδωρήματα και αχθοφορικά
Έμπειρο αρχηγό/συνοδό

με πολλαπλά ταξίδια στην Ινδία και εξειδίκευση στον Ινδικό Πολιτισμό

Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες
1
Ημέρα 1η: Αθήνα/Θεσσαλονίκη – Μαντράς
Πτήση για τo Μαντάς στην ανατολική ακτή της Νότιας Ινδίας μέσω ενδιάμεσου σταθμού.  
2
Ημέρα 2η: Μαντράς
Άφιξη το πρωί στο Μαντράς που σήμερα ονομάζεται Τσενάι. Είναι η τέταρτη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, σημαντικό βιομηχανικό κέντρο και φυσικά η Μητρόπολη της Νότιας Ινδίας. Στην πρωινή μας ξενάγηση θα επισκεφθούμε το Κυβερνητικό Μουσείο με την σπάνια συλλογή μπρούτζινων αγαλματιδίων της δυναστείας Τσόλα (9ο με 13ο αιώνα), το οχυρό του Αγίου Γεωργίου, την εκκλησία της Παρθένου που είναι η πρώτη εκκλησία που κτίστηκε στο Μαντράς το 1680 και την εκκλησία του Αγίου Θωμά όπου σύμφωνα με την θρησκευτική παράδοση βρίσκεται θαμμένος ο Απόστολος Θωμάς. Κορυφαίο ωστόσο αξιοθέατο της ημέρας είναι ο ναός Καπαλισβαράρ (ένας από[ό τους πιο εντυπωσιακούς ναούς της Νότιας Ινδίας), αφιερωμένος στον θεό Σίβα με εξαίρετα Μαντάπας και ένα πανέμορφο και πολύχρωμο Γκοπουράμ! Στη συνέχεια επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για δείπνο και διανυκτέρευση.
3
Ημέρα 3η: Μαντράς- Μαχαμπαλιπουράμ (55 χλμ.) – Ποντιτσέρυ (100 χλμ.)
Το πρωί αναχωρούμε για το παράκτιο Μαμαλαπουράμ όπου μας περιμένουν μερικά αριστουργήματα της περιόδου των Τσόλα (630 μ.Χ.). Πρώτα οι ανάγλυφες παραστάσεις «Η κάθοδος του Γάγγη» στην επιφάνεια του βράχου και στη συνέχεια ο ειδυλλιακός «Ναός της Ακτής» που στέκει μόνος στην χερσόνησο στην ακτή της Θάλασσας της Βεγγάλης. Το ενδιαφέρον κορυφώνεται στο ναϊκό σύμπλεγμα των «Πέντε Ράτα (θεοτήτων)» λαξευμένων από μονοκόμματο βράχο σαν ένα τεράστιο γλυπτό. Από ‘δω κατευθυνόμαστε στην παλιά γαλλική πόλη Ποντισερύ που μέχρι το 1954 αποτελούσε υπερπόντια επαρχία της Γαλλίας στην Ινδική Χερσόνησο. Θα αφήσουμε το αυτοκίνητο και θα περπατήσουμε στα γραφικά δρομάκια με την χαρακτηριστική αρχιτεκτονική. Θα δούμε το μέγαρο το Γαλλικού Προξενείου, το Ασραμ (χώρο διαλογισμού) που ίδρυσε ο Ινδός φιλόσοφος Σρι Ωρομπίνο το 1925, τα παλιά αποικιακά μέγαρα πίσω από την Πλατεία της Κυβέρνησης και θα περπατήσουμε κατά μήκος του Ωκεάνιου δρόμου μέχρι το άγαλμα του Μαχάτμα Γκάντι και τον παλιό φάρο.
4
Ημέρα 4η: Ποντιτσέρυ – Τσινταμπαράμ – Ταντζόρ (170 χλμ.)
Μετά το πρωινό διατρέχουμε την ενδοχώρα των Ταμίλ με τους απέραντους ορυζώνες και τα πολυάριθμα ποτάμια. Τα μεγάλα μνημεία το Ινδικού Νότου αρχίζουν από σήμερα. Πρώτη επίσκεψη ο περίφημος ναός Τσινταμπαράμ αφιερωμένος στον Σίβα Ναταράτζα. Στη συνέχεια αναχωρούμε για την Ταντζόρ όπου μας περιμένει ο περιτειχισμένος με διπλές οχυρώσεις ναός Μπριχαντεσβάρα του 10ου αιώνα που θεωρείται το ωραιότερο έργο τέχνης της Δραβικής αρχιτεκτονικής και βρίσκεται στον κατάλογο της UNESCO. Εδώ φιλοξενείται ο δεύτερος μεγαλύτερος μονολιθικός βούβαλος Νάντι στην Ινδία. Το Βιμάνα (ο πύργος πάνω από το ιερό) που στεγάζει το λίνγκαμ έχει ύψος 63 μέτρα με κατάληξη το μονολιθικό γρανιτένιο τρούλο βάρους 81 τόνων.
5
Ημέρα 5η:Ταντζόρ-Τιρουτσιράπαλι – Τσετινάντ - Μαντουράι (250 χλμ.)
Το πρωί μάς περιμένει 60 χιλιόμετρα δυτικά το Ιερό Τέρας που λέγεται Ραγκανάθα-σουάμι στο ποτάμιο νησί Σριράνγκαμ στην πόλη Τιρουτσιράπαλι. Ο μεγαλύτερος Ινδουιστικός ναός στον κόσμο. Περικλείει στον περίβολο του μια ολόκληρη... πόλη με καταστήματα, σπίτια, ναΐσκους ακόμα και ιερό ελέφαντα! Πέντε οχυρώσεις και 21 πύλες οριοθετούν αυτόν τον γίγαντα όπου ένα ατέλειωτο πλήθος πιστών συρρέει συνεχώς να προσκυνήσει τον Βισνού. Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε στη μικρή επαρχιακή πόλη Τσετινάντ που πρώτο το Γραφείο μας εδώ και μια 10ετία παρουσίασε στο ταξιδιωτικό κοινό. Πρόκειται για μια ήρεμη επαρχιακή πόλη που φιλοξενεί ...πολυτελείς βίλες του 19ου αιώνα των πλουσίων εμπόρων της περιοχής. Μετά απ' αυτά τα συγκλονιστικά αναχωρούμε για το Μαντουράι το σημαντικότερο θρησκευτικό κέντρο της Νότιας Ινδίας.
6
Ημέρα 6η: Μαντουράι
Ξεχάστε ό,τι ναό έχετε δει μέχρι σήμερα στην Ινδία. Ο ναός της θεάς Μενακσί είναι σαν να βγήκε κατευθείαν από την εποχή του Ραμσή του Β’. Θα ξεναγηθούμε στον φαραωνικών διαστάσεων ναό που θεωρείται ο πιο εντυπωσιακός όλης την Ινδίας. Όχι μόνο για την γιγάντια αρχιτεκτονική του με τα φανταστικά γλυπτά που καλύπτουν τα γκοπουράμ αλλά και για το πολύβουο πλήθος των προσκυνητών που κατακλύζει τον ναό από την ανατολή ως την δύση του ήλιου. Ατέλειωτοι διάδρομοι με εκατοντάδες λαξευμένες κολόνες με μορφή μυθικών ζώων και θεοτήτων σε κάνουν να πιστέψεις προς στιγμή ότι βρίσκεσαι στο Λούξορ της Αυγύπτου ή στην αρχαία Περσέπολη. Είναι τέτοιος ο αριθμός των γλυπτών που πολλά καταστήματα στην Ανατολική Πύλη έχουν στήσει την πραμάτεια τους ανάμεσα σε αρχαία αγάλματα! Εκτός από το Βαρανάσι πουθενά αλλού στην Ινδία ο Ινδουισμός δεν ανθεί τόσο πολύ όσο στο Μαντουράι. Στην ξενάγηση θα βρούμε χρόνο για μια σύντομη επίσκεψη στο παλιό ανάκτορο  της πόλης. Το βράδυ θα ξαναπάμε στο ναό της Μενακσί και θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε την εντυπωσιακή τελετή του τέλους της ημέρας. (Παρατήρηση: Το αυστηρό ιερατείο του Μαντουράι επιβάλει όλοι οι επισκέπτες, προσκυνητές και τουρίστες, ντόπιοι και ξένοι να εισέλθουν στον περίβολο του ναού μόνο με γυμνά πόδια. Ούτε καλτσάκια ούτε άλλα καλύμματα. Απαγορεύονται οι φωτογραφικές μηχανές αλλά προς το παρόν επιτρέπονται οι φωτογραφίες με κινητά τηλέφωνα).
7
Ημέρα 7η: Μαντουράι - Περιγιάρ (140 χλμ.)
Το πρωί αναχωρούμε για την επαρχία Κεράλα ανηφορίζοντας στην παράκτια οροσειρά των βουνών του Κάρδαμου που την χωρίζουν από το Ταμίλ Ναντού. Εδώ στα 860 μέτρα υψόμετρο μας περιμένει μια όαση από τροπικά δάση που περιβάλουν τη λίμνη Περιγυάρ. Όλη η περιοχή έχει ανακηρυχθεί Εθνικός Δρυμός και θα την δούμε καλύτερα το απόγευμα πλέοντας με σκάφος τη λίμνη όπου ζουν αμέριμνα κοπάδια από ζαρκάδια, Ινδικοί Βίσονες Γκάουρ, πίθηκοι μάκακ, κορμοράνοι, ερωδιοί, αλκυόνες και λευκοκέφαλα γεράκια. Όλο το τοπίο είναι ελκυστικό και απρόσμενο. Στον ελεύθερο χρόνο μπορείτε να ψωνίσετε σε χαμηλές τιμές από τα καταστήματα της τουριστικής κωμόπολης Κουμιλύ, κανέλλα, γαρύφαλλο, κάρδαμο και άλλα μπαχαρικά που κάνουν την Κεράλα διάσημη.
8
Ημέρα 8η: Περιγιάρ - Αλέπεϊ (180 χλμ.)
Εκτροφείο Ελεφάντων! Ετοιμαστείτε για την πιο εκπληκτική  εμπειρία του ταξιδιού . Νωρίς το πρωί θα επισκεφθούμε την φάρμα των Ελεφάντων και θα βρεθούμε μπροστά στο πιο απρόσμενο θέαμα της πρωινής φροντίδας των ήρεμων μεγαθήριων. Ένα είδος ...πλυντηρίου ελεφάντων! Πλύσιμο με λάστιχο, βούρτσισμα, πεντικιούρ για να βγουν τα πετραδάκια και τα κλαδιά που ίσως έχουν εισχωρήσει στα νύχια τους και κάθε είδους καλλωπισμό. Μόλις ετοιμαστούν οι πρώτοι ελέφαντες και βάλουν «στολή εργασίας» θα ανέβουμε στη ράχη τους και θα διασχίσουμε τη τροπική βλάστηση βλέποντας τον κόσμο από διαφορετική γωνία. Μετά απ’ όλα αυτά τα συναρπαστικά αναχωρούμε για τις ακτές της Κεράλα όπου μας περιμένουν νέες εμπειρίες. Το μεσημέρι φτάνουμε στην εσωτερική θάλασσα του Αλέπεϊ και θα επιβιβαστούμε σε πλωτά ξενοδοχεία αργοπλέοντας στα κανάλια και τους δίαυλους της περιοχής. Ονειρικά τοπία απλώνονται μπροστά μας ξετυλίγοντας εικόνες μιας άγνωστης εξωτικής Ινδίας. Διανυκτέρευση στα πλωτά ξενοδοχεία.
9
Ημέρα 9η: Αλέπεϊ – Κοτσίν (70 χλμ.)
Μετά το πρωινό θα συνεχίσουμε για το διάσημο Κοτσίν. Θα επισκεφθούμε την παλιά Εβραϊκή συναγωγή του 16ου αιώνα και την εβραϊκή συνοικία που σήμερα έχει μετατραπεί στην τουριστική καρδιά της πόλης με καταστήματα μπαχαρικών, αντικερί, μπουτίκ και ό,τι αναζητά ένας ταξιδιώτης. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το παλιό ανάκτορο των Μαχαραγιάδων του Κοτσίν γνωστό επίσης σαν Ολλανδικό ανάκτορο ή Ντερμπάρ που έχει μετατραπεί σε μουσείο και φιλοξενεί μαζί με τα άλλα εκθέματα, κειμήλια της βασιλικής οικογένειας και εξαιρετικές τοιχογραφίες με θέματα παρμένα από τη θρησκευτική ινδουιστική παράδοση. Ακολούθως θα πάμε στην εκκλησία του Αγίου Φραγκίσκου που χρονολογείται από τον 16ο αιώνα και θα καταλήξουμε στην ακτή του «Φρουρίου» του Κοτσίν που βρίσκονται τα περίφημα κινεζικά δίχτυα. Το βράδυ θα παρακολουθήσουμε τελετουργικό χορό Κατακάλι στο πολιτιστικό κέντρο του Κοτσίν.  
10
Ημέρα 10η: Κοτσίν – Αθήνα/Θεσσαλονίκη
Σήμερα νωρίς τα ξημερώματα θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο από όπου πετάμε για την Αθήνα μέσω σταθμού. Άφιξη αυθημερόν   ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η ροή του προγράμματος ενδέχεται να διαφοροποιηθεί χωρίς να παραλείπεται κάτι.

Περιλαμβάνονται

Πτήσεις με Gulf Air
Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία

5*, 4* και Houseboats στο Αλεπέι

Ημιδιατροφή καθημερινά
Πλήρη διατροφή στο Αλεπέι
Μεταφορές, εκδρομές, ξεναγήσεις

όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα

Ασφάλεια αστικής ευθύνης/Φ.Π.Α.
Εισόδους, φιλοδωρήματα και αχθοφορικά
Έμπειρο αρχηγό/συνοδό

με πολλαπλά ταξίδια στην Ινδία και εξειδίκευση στον Ινδικό Πολιτισμό

Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες

Δεν Περιλαμβάνονται

Βίζα Ινδίας 35€, ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα προσφερόμενα ή αναγράφεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο

Σημειώσεις

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ

Απαραίτητο διαβατήριο με τουλάχιστον 6μηνη ισχύ από την ημέρα εξόδου από τη χώρα και δύο (2) τουλάχιστον κενές σελίδες, σκαναρισμένο αρχείο του διαβατηρίου σας (μορφή PDF 10-300 KB) και μία σκαναρισμένη έγχρωμη φωτογραφία (μορφή JPEG 10 KB-1 MB διαστάσεων 350Χ350 pixels) σε άσπρο φόντο.

 ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ

 Να έχετε διαβάσει προσεκτικά το πρόγραμμα του ταξιδιού, να έχετε ενημερωθεί για τους γενικούς όρους τους οποίους θα βρείτε στο site μας www.roundtravel.gr καθώς και στα έντυπά μας και να έχετε υπογράψει την Σύμβαση Συμμετοχής.

 

Με την συμμετοχή σας στο ταξίδι αποδέχεστε τους όρους συμμετοχής που αναφέρονται στην ιστοσελίδα μας.

Ινδία-Ρατζαστάν Νοε

Ινδία-Ρατζαστάν Νοε

Κινέζικα Αλιευτικά Δίχτυα στην Ινδία

 

 

Στη δυτική ακτή της Ινδίας, 250 χιλιόμετρα από το νότιο άκρο της ινδικής υποηπείρου, βρίσκεται η πόλη Κότσι, πρώην Κότσιν. Και οι δύο όχθες του στενού κολπίσκου στον οποίο εμφανίζεται το φαινόμενο της παλίρροιας είναι γεμάτες με ασυνήθιστα κινέζικα αλιευτικά δίχτυα που στηρίζονται σε ειδικά δοκάρια. Πώς βρέθηκαν εκεί;

Οι Κινέζοι ζούσαν σε αυτή την περιοχή από τον 8ο αιώνα και πιστεύεται ότι Κινέζοι έμποροι από το ανάκτορο του Κουμπλάι Χαν έφεραν για πρώτη φορά δίχτυα αυτού του είδους στο Κότσιν πριν από το 1400. Στα νερά γύρω από το Κότσιν πιάνονται πολλά ψάρια κοντά στην ακτή. Έτσι, αυτά τα αλιευτικά συστήματα που έχουν μεγάλο ύψος και απαιτούν χειρωνακτική εργασία εξυπηρέτησαν το σκοπό τους επί έναν και πλέον αιώνα, μέχρι που οι Άραβες έδιωξαν τους Κινέζους.

Όταν έφυγαν οι Κινέζοι, εξαφανίστηκαν και τα δίχτυα. Αλλά στις αρχές του 16ου αιώνα, οι Πορτογάλοι εκτόπισαν τους Άραβες. Προφανώς, οι Πορτογάλοι ξανάφεραν αυτά τα δίχτυα στο Κότσιν από την τότε πορτογαλική νησιωτική αποικία Μακάο, στη νοτιοανατολική Κίνα.

Μολονότι αυτή η μέθοδος είναι πανάρχαια, τα κινέζικα δίχτυα εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται χωρίς καμιά σχεδόν αλλαγή στο αρχικό σχέδιο ή στο χειρισμό. Επίσης εξακολουθούν να παρέχουν τα προς το ζην για πολλούς ψαράδες και τροφή για πολλούς ανθρώπους. Στην πραγματικότητα, η ψαριά από ένα και μόνο δίχτυ μπορεί να θρέψει ένα ολόκληρο χωριό. Αλλά εκτός του ότι είναι αποτελεσματικά, τα δίχτυα είναι επίσης όμορφα, ιδιαίτερα όταν το κομψό τους περίγραμμα έχει φόντο το χρυσό πρωινό ή νυχτερινό ουρανό.

Τα πελώρια κινέζικα δίχτυα έχουν ένα υπομόχλιο και αντίβαρα για να ισορροπούν το βάρος του διχτυού και της ψαριάς. Το δίχτυ και το δοκάρι που το στηρίζει αιωρούνται έξω από το νερό, όταν δεν χρησιμοποιούνται. Το ψάρεμα αρχίζει νωρίς το πρωί και διαρκεί τέσσερις με πέντε ώρες. Οι ψαράδες κατεβάζουν τα δίχτυα απαλά στο νερό. Για να το κάνουν αυτό, είτε ρυθμίζουν τα βάρη τα οποία είναι προσαρμοσμένα στο άλλο άκρο του συστήματος εξισορρόπησης είτε ο επικεφαλής τους περπατάει πάνω στο κεντρικό δοκάρι του διχτυού. Αφήνουν το δίχτυ κάτω από το νερό από 5 έως 20 λεπτά και κατόπιν το σηκώνουν απαλά, εγκλωβίζοντας τα ψάρια που κολυμπούν κοντά στην ακτή. Με την πολύχρονη πείρα του, ο επικεφαλής ξέρει πότε ακριβώς να τραβήξει το δίχτυ.

Όταν δώσει το σύνθημα ο επικεφαλής, οι υπόλοιποι πέντε ή έξι ψαράδες ανεβάζουν το δίχτυ τραβώντας τα σχοινιά στα οποία είναι δεμένα τα αντίβαρα. Καθώς ανεβαίνει το δίχτυ, βγαίνουν πρώτα οι άκρες του από το νερό. Έτσι, το δίχτυ μοιάζει με μπολ που έχει μέσα του τα ψάρια.

Οι Κινέζοι, οι Άραβες και οι Πορτογάλοι ήρθαν και έφυγαν. Αλλά τα κινέζικα δίχτυα εξακολουθούν να ανεβοκατεβαίνουν στις υδάτινες διόδους του Κότσι, όπως ακριβώς συνέβαινε πριν από 600 και πλέον χρόνια!

ΤαξίδιΔιατροφήΑναχώρησηΔιαμονήΔίκλινοΜονόκλινοΦόροι
ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΝΟΤΙΑΣ ΙΝΔΙΑΣ 10 ημέρες HB Ημιδιατροφή 25/124*sup, 5*1290€+550+850

Εγγραφείτε στο Newsletter μας