Top
 

Πανόραμα Ολλανδίας-Βρυξέλλες 50+

Απευθείας απο Ηράκλειο Αγ.Μηνά με φόρους!
Πανόραμα Ολλανδίας-Βρυξέλλες 50+
795€ κατ'άτομο
ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΠΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ 6 ημέρες, 9 έως 14 Νοεμβρίου 2022

Πανόραμα Ολλανδίας-Βρυξέλλες50+

Η Ολλανδία (ολλανδικά: Nederlandπροφέρεται: [ˈneːdərˌlɑnt]), επίσημα Κάτω Χώρες, είναι το ευρωπαϊκό τμήμα του Βασιλείου των Κάτω Χωρών (ολλανδικά: Koninkrijk der Nederlanden). Είναι μια πυκνοκατοικημένη χώρα που βρίσκεται στη Δυτική Ευρώπη, με τρεις μικρές νησιωτικές περιοχές στην Καραϊβική  Το 2022, είχε συνολικό πληθυσμό: 17.710.526 κατοίκους.

Η ευρέως διαδεδομένη ονομασία (Ολλανδία) προέκυψε από την περιοχή της Ολλανδίας, στην οποία περικλείονται δύο μόνο από τις δώδεκα επαρχίες του κράτους των Κάτω Χωρών. Η χώρα περιβάλλεται από τη Βόρεια Θάλασσα, το Βέλγιο και τη Γερμανία.

Η χώρα, που αποκαλείται στα ολλανδικά Nederland και κυριολεκτικά σημαίνει Κάτω Χώρες, επηρεάζεται από το γεγονός ότι περίπου το 1/4 της χώρας βρίσκεται κάτω από τη στάθμη της θάλασσας, με μόνο το 50% της γης να υπερβαίνει το ένα μέτρο πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.

ΒΡΥΞΈΛΛΕΣ

Η πόλη των Βρυξελλών (γαλλικά: Ville de Bruxelles, ολλανδικά: Stad Brussel) είναι ο μεγαλύτερος δήμος και ιστορικό κέντρο της περιοχής των Βρυξελλών και η ντε γιούρε πρωτεύουσα του Βελγίου . Εκτός από το κέντρο, καλύπτει επίσης τα βόρεια περίχωρα όπου συνορεύει με τους δήμους της Φλάνδρας. Είναι το διοικητικό κέντρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, γεγονός που συχνά δίνει στην πόλη τον τίτλο της πρωτεύουσας της Ε.Ε.Βρυξέλλες

Η περιφέρεια των Βρυξελλών βρίσκεται στο κεντρικό τμήμα της χώρας και αποτελεί μέρος τόσο της Γαλλικής Κοινότητας του Βελγίου όσο και της Φλαμανδικής Κοινότητας, αλλά είναι χωριστή από την περιφέρεια της Φλάνδρας (στην οποία αποτελεί ένα θύλακα) και την περιφέρεια της Βαλλονίας. Οι Βρυξέλλες είναι η πιο πυκνοκατοικημένη και η πλουσιότερη περιοχή του Βελγίου και καλύπτει 161 χιλιόμετρα (62 τετραγωνικά μίλια), μια σχετικά μικρή έκταση σε σύγκριση με τις δύο άλλες περιοχές και έχει πληθυσμό 1,2 εκατομμύρια κατοίκους.

G.AGE-ΟΛΛΑΝΔΙΑ από Ηράκλειο autumn 2022

Πατήστε εδώ για να εκδηλώσετε ενδιαφέρον – Θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας.

👁 Τα Ηighlights του Ταξιδιού…

✅ Απευθείας πτήσεις από Ηράκλειο
✅ Τιμή με φόρους
✅ Διαμονή sto Amsterntam
✅ Ξενάγηση στο Άμστερνταμ όπου θα δούμε πανοραμικά τα βασιλικά ανάκτορα, το εντυπωσιακό κτίριο του πλωτού σιδηροδρομικού σταθμού, την μεγάλη πλατεία με την Λυρική Σκηνή και τα μουσεία Ριγκς & Βαν Γκογκ
✅ Προαιρετική επίσκεψη στο Ρότερνταμ, στην μεσαιωνική πόλη Ντελφτ με τους μεγαλοπρεπείς βασιλικούς ναούς, γνωστή για τα κεραμικά της και τη Χάγη με την μεγάλη παραλία της
✅ Πανοραμική ξενάγηση στο ιστορικό κέντρο των Βρυξελλών, την έδρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης
✅ Eπίσκεψη στα ψαροχώρια της Ολλανδίας για να θαυμάσουμε την Ολλανδική εξοχή με τους ανεμόμυλους και το κέντρο καλιτεχνών, στο κουκλίστικο Βόλενταμ.
✅ Επίσκεψη σε φάμπρικα ξυλοπάπουτσων στο παραδοσιακό χωριό Zaanse Schans
✅ Εμπειρότατος αρχηγός συνοδός / ξεναγός
 • Προορισμός
 • Αναχωρήσεις
  ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΠΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ!!
 • Ώρες αναχώρησης
  9/11 ΗΡΑΚΛΕΙΟ-ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ 11:50 – 14:40
 • Ώρα επιστροφής
  14/11 ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ-ΗΡΑΚΛΕΙΟ 14:55 – 19:25
 • Ημερομηνίες Αναχώρησης
  6 ΗΜΕΡΕΣ: 9 έως 14 Νοεμβρίου 2022

Περιλαμβάνονται

Αεροπορικά εισιτήρια ΗΡΑΚΛΕΙΟ-ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ-ΗΡΑΚΛΕΙΟ, με την Transavia.
Φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμου.
Μία παραδοτέα βαλίτσα (15 κ.) και μια χειραποσκευή (55cm x 35cm x 25 cm) ανά άτομο.
Μεταφορές, περιηγήσεις και εκδρομές με κλιματιζόμενο τουριστικό λεωφορείο, σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα.
Διόδια αυτοκινητοδρόμων.
Πέντε (5) διαν/σεις στο Άμστερνταμ.
Διαμονή σε δίκλινο δωμάτιο με πρωινό.
Αρχηγός/συνοδός του γραφείου μας (ελληνόφωνος).
Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης.
Φ.Π.Α.
1
1η Ημέρα: ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου, απ’ όπου θα πάρουμε την πτήση για Άμστερνταμ.  Άφιξη, επιβίβαση στο λεωφορείο μας και μεταφορά στην πόλη, χτισμένη στις όχθες του ποταμού Άμστελ, από όπου πήρε και το όνομά της. Από τα γραφικά κανάλια και τις γέφυρες μέχρι τις ιστορικές κατοικίες του, το Άμστερνταμ είναι μια πραγματικά παραμυθένια πόλη.  Κατά μήκος των καναλιών βρίσκονται πολλά όμορφα σπίτια, εκ των οποίων τα περισσότερα κατοικούνται, κάποια είναι γραφεία και άλλα δημόσια κτίρια.   Τα χρωματιστά ποδήλατα και οι τουλίπες σε κάθε γωνιά της πόλης προσθέτουν μια χαρούμενη νότα.  Θα περιηγηθούμε πανοραμικά στα αξιοθέατα, απολαμβάνοντας την εκπληκτική θέα μέσα και έξω από το ιστορικό κέντρο της πόλης.  Η διαδρομή μας μεταφέρει αρχικά στην υπέροχη και γεμάτη πράσινο ζώνη του Άμστερνταμ, κατά μήκος του ποταμού, με τις όμορφες παράκτιες κατοικίες του.  Mεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Ξεκούραση και διανυκτέρευση.
2
2η Ημέρα: ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ
Μετά το πρόγευμα θα συνεχίσουμε τη γνωριμία μας με το Άμστερνταμ.  Στα αξιοθέατα περιλαμβάνονται το σπίτι της Άννας Φρανκ, το μουσείο Βαν Γκογκ και η μοναδική στον κόσμο πλωτή αγορά λουλουδιών.   Θα θαυμάσουμε τον παραδοσιακό «Μύλο του Ρέμπραντ» και το εντυπωσιακό «στάδιο Άρένα»,  την πανύψηλη «Δυτική Εκκλησία, τα βασιλικά ανάκτορα, τη Heineken, τον πλωτό κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό κ.α.  Νοικιάστε ένα ποδήλατο και κάντε βόλτες δίπλα στους ντόπιους,  επισκεφθείτε κάποιο από τα ενδιαφέρονται μουσεία ή καθίστε στις τοπικές καφετέριες, που αποτελούν ένα κλασικό κομμάτι της πόλης.  Το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.  Για το βράδυ σας προτείνουμε κρουαζιέρα στα κανάλια.
3
3η Ημέρα: ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ολοήμερη εκδρομή
Η σημερινή ημέρα περιλαμβάνει εκδρομή στις Βρυξέλλες.  Πρόκειται για το διοικητικό κέντρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, γεγονός που συχνά δίνει στην πόλη τον τίτλο της πρωτεύουσας της Ε.Ε.  Κατά την περιήγηση θα δούμε το καταπράσινο πάρκο Ηeysel με το ομώνυμο θρυλικό στάδιο, τη Mini-Europe, το βασιλικό παλάτι, την κινέζικη Παγόδα, τον γιαπωνέζικο Πύργο και θα φωτογραφήσουμε την πρωτότυπη αρχιτεκτονική κατασκευή του ATOMIUM. Περνώντας από το σύγχρονο κέντρο της πόλης και προχωρώντας προς το ιστορικό, θα συναντήσουμε το μπαρόκ Χρηματιστήριο.  Θα διασχίσουμε την αριστοκρατική πλατεία Grand-Sablon και το παρκάκι - πίνακα ζωγραφικής Square du Petit-Sablon, το νέο κλασσικό δικαστικό μέγαρο με κατεύθυνση την Ευρωπαϊκή Γειτονιά.  Επιστροφή το απόγευμα στο Άμστερνταμ.
4
4η Ημέρα: ΡΟΤΕΡΝΤΑΜ – ΝΤΕΛΦΤ – ΧΑΓΗ (προαιρετική εκδρομή)
Μετά το πρόγευμα προτείνουμε μια ολοήμερη εκδρομή σε ιδιαίτερες πόλεις της Ολλανδίας.  Θα ξεκινήσουμε από το Ρότερνταμ με τους σύγχρονους ουρανοξύστες και μια φουτουριστική αρχιτεκτονική που σε καθηλώνει.  Η πόλη είναι από τα μεγαλύτερα λιμάνια της Ευρώπης.  Ακολουθεί το Ντέλφτ,  πρώτη πρωτεύουσα του Ολλανδικού κράτους.  Βρίσκεται ανάμεσα στη Χάγη και το Ρότερνταμ και είναι διάσημη για τα κεραμικά της.  Εδώ αναπτύχθηκε η τεχνική «φαγιάνς» στο μπλε χρώμα, που απογείωσε τη φήμη της πόλης.  Πολλοί τουρίστες και έμποροι έρχονται εδώ, για να αγοράσουν τα μπλε επισμαλτωμένα κομψοτεχνήματα.  Στο ιστορικό της κέντρο μπορεί να θαυμάσει κανείς τα γραφικά κτίρια και τα ιδιαίτερα κανάλια που είναι ιδανικά για περιπάτους.  Λίγα χιλιόμετρα πιο πέρα η Χάγη. Φινετσάτη, ήρεμη, αρχόντισσα. Έδρα Διεθνών Οργανισμών για θέματα Ειρήνης και Δικαιοσύνης, μία από τις τέσσερεις έδρες παγκοσμίως του Ο.Η.Ε.  Επιστροφή στο Άμστερνταμ.
5
5η ΗΜΕΡΑ: ΨΑΡΟΧΩΡΙΑ
Πρωινό στο ξενοδοχείο και ξεκινάμε την εκδρομή μας.  Θα διασχίσουμε το κλασικό τοπίο της ολλανδικής εξοχής με τα Polders και τα μικρά κανάλια.  Στο παραδοσιακό χωριό Zaanse Schans θα δούμε τους χαρακτηριστικούς ανεμόμυλους, σήμα κατατεθέν της χώρας.  Θα έχουμε επίσης την ευκαιρία να επισκεφθούμε τη φάμπρικα των ξυλοπάπουτσων που έχουμε δει σε τόσες φωτογραφίες και κάρτες, τώρα είναι η ευκαιρία να τα δούμε από κοντά και να μάθουμε πως φτιάχνονται.  Ακολουθεί το γραφικό λιμανάκι Βολενταμ, γνωστό για τα πολύχρωμα ξύλινα σπίτια και τα παλιά αλιευτικά σκάφη στο λιμάνι του.  Από τη δεκαετία του 1880 ήταν ένας δημοφιλής τόπος κατοικίας για καλλιτέχνες, οι οποίοι έβρισκαν ότι η πόλη έμοιαζε σχεδόν ανέγγιχτη από το χρόνο και έκαναν τα  τοπία της έργα ζωγραφικής.  Το απόγευμα επιστροφή στο Άμστερνταμ.
6
6η Ημέρα: ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ – ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Τελευταία ημέρα του ταξιδιού μας.  Ελεύθερος χρόνος για βόλτα στην πόλη και στη συνέχεια μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής στην πόλη μας.   ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΘΕ ΠΟΛΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ.  Η ΣΕΙΡΑ ΤΩΝ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΘΕΙ.

Περιλαμβάνονται

Αεροπορικά εισιτήρια ΗΡΑΚΛΕΙΟ-ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ-ΗΡΑΚΛΕΙΟ, με την Transavia.
Φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμου.
Μία παραδοτέα βαλίτσα (15 κ.) και μια χειραποσκευή (55cm x 35cm x 25 cm) ανά άτομο.
Μεταφορές, περιηγήσεις και εκδρομές με κλιματιζόμενο τουριστικό λεωφορείο, σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα.
Διόδια αυτοκινητοδρόμων.
Πέντε (5) διαν/σεις στο Άμστερνταμ.
Διαμονή σε δίκλινο δωμάτιο με πρωινό.
Αρχηγός/συνοδός του γραφείου μας (ελληνόφωνος).
Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης.
Φ.Π.Α.

Δεν Περιλαμβάνονται

Ο δημοτικός φόρος στα ξενοδοχεία (τον πληρώνετε απευθείας στο ξενοδοχείο).  Είσοδοι σε μουσεία, ιστορικούς και αρχαιολογικούς χώρους.  Επιπλέον γεύματα.  Αχθοφορικά, φιλοδωρήματα.  Ότι ρητά δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό.

Σημειώσεις

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΝΕΟΥ ΤΥΠΟΥ ή ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ!!!

 

Προαιρετική ολοήμερη εκδρομή):     Ρότερνταμ-Ντελφτ-Χάγη: 60€   (προαγορά 50€)

 

 

ΠΤΗΣΕΙΣ TRANSAVIA:

                09/11     HΡΑΚΛΕΙΟ – ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ               HV 6874                11:50 – 14:40                                                                                       14/11     ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ – ΗΡΑΚΛΕΙΟ              HV 6871                14:55 – 19:25                      

 

 

 

 

ΗΜ. ΑΝΑΧ. ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ  ή παρόμοια ΔΙΑΤΡΟΦΗ 2-ΚΛΙΝΟ                                3-ΚΛΙΝΟ 1-ΚΛΙΝΟ ΦΟΡΟΙ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΩΝ
6 9/11  XO BLUE TOWER Πρωινό 795€ +210€ Περιλαμβάνονται

*Οι τιμές είναι κατ΄ άτομο

*Οι ώρες των πτήσεων είναι τοπικές.

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

🚴 H πρωτεύουσα της Ολλανδίας, είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς στην Ευρώπη. 😎
😍Με τα πανεπιστήμια, τις ακακαδημίες και τα ερευνητικά του ινστιτούτα, μαζί με περισσότερα από 40 μουσεία, πολυάριθμα θέατρα και ώρους ψυχαγωγίας, το Άμστερνταμ είναι το κορυφαίο πολιτιστικό κέντρο της χώρας. 🤩
📸 Επιπλέον, η πόλη φημίζεται για τα πολλά καλοδιατηρημένα ιστορικά σπίτια της.
❓ Γνωρίζετε γιατί τα σπίτια στην Ολλανδια είναι τόσο στενά και εκτείνονται καθ΄υψος; Υπήρχε ένας νόμος, βάσει του οποίου, η φορολογία των σπιτιών καθορίζονταν από το πλάτος της πρόσοψης του σπιτιού προς τα κανάλια. Ετσι, όλοι έχτιζαν τα σπίτια τους στενά, με πολλά πατώματα.
❓ Και πως ανέβαζαν τα έπιπλα στους πάνω ορόφους; Από την σκαλα; Αδυνατον Ηταν τόσο στενή. Στην κορυφή της στέγης, υπάρχει ένας γάτζος με τροχαλία, για να ανεβάζουν τα έπιπλα και να τα βάζουν στα σπίτια από τα παράθυρα. Γι αυτό θα δείτε οτι όλα τα σπίτια στην Ολλανδία έχουν μια μικρή κλίση προς τα εμπρός❗️
🏫 Διατεταγμένα σε ένα μοτίβο ομόκεντρων τμημάτων σε σχήμα βεντάλιας, αυτά τα καλοδιατηρημένα κτίρια πολιτιστικής κληρονομιάς είναι χτισμένα σε σωρούς που οδηγούνται μέσα από ένα ανώτερο στρώμα λάσπης στον σταθερό, αμμώδη πυθμένα έως και 18 μέτρα κάτω!
🏃 Ακολουθήστε μας σε αυτό το ταξίδι στη Χώρα της Τουλίπας, των τυριών και των ανεμόμυλων. Κάντε κράτηση τώρα❗️
ΗΜ. ΑΝΑΧ.ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ή παρόμοιαΔΙΑΤΡΟΦΗ2-ΚΛΙΝΟ 3-ΚΛΙΝΟ1-ΚΛΙΝΟΦΟΡΟΙ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΩΝ
69/11 XO BLUE TOWERΠρωίνο795€+210€ΠΕΡΙΕΛΑΜΒΆΝΟΝΤΑΙ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας