Top
 

Πανόραμα Ρουμανίας – Μοναστήρια Μπουκοβινας

Μια Οδική Εκδρομή που θα σας συναρπάσει !!
Πανόραμα Ρουμανίας – Μοναστήρια Μπουκοβινας
615€ κατ'άτομο
ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΠΟ ΤΑ ΠΛΟΙΑ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΤΟΠΙΝ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗΣ!!

ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ  – ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ  ΜΠΟΥΚΟΒΙΝΑΣ 

Ένα ταξίδι στη Ρουμανία δεν μοιάζει με κάποιο συνηθισμένο. Και τούτο γιατί η Ρουμανία είναι σταυροδρόμι φυλών και πολιτισμών, γλωσσικών διαφοροποιήσεων και θρησκευτικών αποκλίσεων, που δεν συναντιούνται αλλού στη Βαλκανική, ακόμη και στην Ευρώπη ολόκληρη. Άλλοτε, η χώρα των φτωχών ανθρώπων και των πλούσιων παραδόσεων. Σήμερα η Ρουμανία αποτελεί ένα από τα πιο δραστήρια κράτη της Ευρώπης και είναι αναμφισβήτητο ότι η οικονομική άνοδος καθώς και ο πολιτιστικός της ρόλος οφείλεται κατά κύριο λόγο στον χαρακτήρα του λαού της που εργάζεται εντατικά. Πιο γοητευτική περιοχή η Τρανσυλβανία, όπου ο μύθος του Κόμη Δράκουλα εξακολουθεί να συναρπάζει. Οι μεσαιωνικές πόλεις Μπρασόβ και Σιμπίου γοητεύουν τον επισκέπτη. Το πολιτιστικό πανόραμα της χώρας συμπληρώνει το Βουκουρέστι με την κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα. Ένας απολαυστικός και γεμάτος γύρος της χώρας για να τη γνωρίσετε όπως της αξίζει. Μη το χάσετε!.Ρουμανία .

 

ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΜΠΟΥΚΟΒΙΝΑΣ 10 ΜΕΡΕΣ

Η Μπουκοβίνα είναι μια ιστορική περιοχή της Ρουμανίας!!

Το όνομά της σημαίνει “Γη της οξιάς”. Βρίσκεται στη βορειοανατολική Ρουμανία, ανάμεσα στους λόφους της βόρειας Μολδαβίας. Εδώ βρίσκεται ένας από τους μεγαλύτερους θησαυρούς θρησκευτικής τέχνης, παγκοσμίως. Πρόκειται για τα “Ζωγραφισμένα Μοναστήρια της Μπουκοβίνα”. Οκτώ ορθόδοξες εκκλησίες μοναδικές στην Ευρώπη, οι οποίες χτίστηκαν από τα τέλη του 15ου αιώνα μέχρι τα τέλη του 16ου αιώνα και αποτελούν αριστουργήματα εμπνευσμένα από τη βυζαντινή τέχνη.
  • Προορισμός
  • Αναχωρήσεις
    ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΠΟ ΤΑ ΠΛΟΙΑ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΤΟΠΙΝ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗΣ!!
  • Ημερομηνίες Αναχώρησης
    10ΗΜΈΡΕΣ : ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ : 18/6/22

Περιλαμβάνονται

Εκδρομές – περιηγήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν.
Διαμονή, 9 διανυκτερεύσεις, σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 3*plus - 4*.
Ημιδιατροφή (9 πρωϊνά & 9 δείπνα).
Ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
Αρχηγό – συνοδό.
Ασφαλιστική κάλυψη αστικής ευθύνης. Φ.Π.Α.
1
1Η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ - ΣΟΦΙΑ
Αναχώρηση 06:30 για ΣΟΦΙΑ μέσω ΠΡΟΜΑΧΩΝΑ, με ενδιάμεσες  στάσεις. Άφιξη, τακτοποίηση  στο  ξενοδοχείο,  δείπνο, διανυκτέρευση.
2
2Η ΗΜΕΡΑ: ΣΟΦΙΑ – ΒΕΛΙΚΟ ΤΑΡΝΟΒΟ - BOYKOYΡEΣTI
Πρωινό, σύντομη περιήγηση στη Βουλγαρική πρωτεύουσα και αναχώρηση για  ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ.  Σημαντικός σταθμός  στη  διαδρομή  μας,  το  VELIKO TARNOVO, μια  πόλη  χτισμένη στις όχθες του ποταμού Γιάντρα, γνωστή ως η  παλαιά πρωτεύουσα της δεύτερης βουλγάρικης αυτοκρατορίας   και συχνά αναφέρεται ως "η πόλη των τσάρων". Μέχρι το 1965 το όνομα της πόλης ήταν Τάρνοβο και μέχρι σήμερα συνεχίζεται να χρησιμοποιείται η ονομασία αυτή. Με  ενδιάμεση  στάση,  θα  τακτοποιηθούμε το  βράδυ  στο  ξενοδοχείο μας,  όπου  θα  έχουμε  δείπνο  και  διανυκτέρευση.
3
3Η ΗΜΕΡΑ: ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ ( ΞΕΝΑΓΗΣΗ )
Περιήγηση,  πανοραμική  ξενάγηση  στην  πρωτεύουσα  της  Ρουμανίας, όπου  μεταξύ  άλλων  θα  δούμε  το παλάτι της Άνοιξης, που διέμεινε η οικογένεια Τσαουσέσκου,  το Μουσείο του χωριού, που είναι μοναδικό στο είδος του  και  η  περιήγηση μας  συνεχίζεται  για  να θαυμάσουμε το παλάτι της βουλής, χτισμένο από τον Τσαουσέσκου, δεύτερο σε μέγεθος δημόσιο κτίριο στον κόσμο μετά το Πεντάγωνο, το Αντενέουμ, το πιο φημισμένο Μέγαρο μουσικής της χώρας, τα ανάκτορα της βασιλικής οικογένειας, την Αψίδα του θριάμβου που είναι εμπνευσμένη από αυτή του Παρισιού, το Ορθόδοξο Πατριαρχείο, την Ελληνική εκκλησία που θυμίζει Παρθενώνα, το Μουσείο του Πυροσβέστη και την στρατιωτική Ακαδημία. Ακολουθεί χρόνος ελεύθερος για  περιπάτους,  δείπνο, διανυκτέρευση.
4
4Η ΗΜΕΡΑ: ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ - ΙΑΣΙΟ
Πρωινή  αναχώρηση για το ΙΑΣΙΟ, την παλιότερη  πόλη της Ρουμανίας, πρώην πρωτεύουσα της ηγεμονίας της Μολδοβλαχίας και δεύτερη σε πληθυσμό πόλη της χώρας, μετά το Βουκουρέστι. Με  ενδιάμεσες  στάσεις   θα  φθάσουμε  λίγο  μετά  το  μεσημέρι  και  αφού  τακτοποιηθούμε  στο  ξενοδοχείο,  θα  έχουμε  χρόνο  για  περιπάτους  κάνοντας  την  πρώτη  γνωριμία  με  την  πόλη,  δείπνο,  διανυκτέρευση.
5
5Η ΗΜΕΡΑ: ΙΑΣΙΟ / ΞΕΝΑΓΗΣΗ
Ήταν  σπουδαίο ελληνικό πνευματικό κέντρο κατά την περίοδο της τουρκοκρατίας και η συμβολή του στην Ελληνική Επανάσταση του 1821 υπήρξε μεγάλη, αφού από εκεί ο Αλέξανδρος Υψηλάντης κήρυξε την επανάσταση εναντίον των Τούρκων το 1821. Ξεκινάμε  την πανοραμική  μας  ξενάγηση - περιήγηση  της  πόλης,  όπου  θα  έχουμε  την  ευκαιρία  να δούμε την πλατεία της Ένωσης με το άγαλμα του Άλεξ Κούζα,  το Μέγαρο Πολιτισμού,  το αρχαιότερο Πανεπιστήμιο της Ρουμανίας,  το Εθνικό Θέατρο, το Δημαρχείο, τον μητροπολιτικό ναό της Αγίας Παρασκευής  και  τις εκκλησίες  των  τριών Ιεραρχών και του  Αγίου Νικολάου. Χρόνος  ελεύθερος, δείπνο, διανυκτέρευση.
6
6Η ΗΜΕΡΑ: ΙΑΣΙΟ - ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΡΟΥΜΑΝΙΚΗΣ ΜΟΛΔΑΒΙΑΣ - ΜΠΟΥΚΟΒΙΝΑΣ ΓΚΟΥΡΑ ΧΟΜΟΡΟΥΛΟΥΙ
Πρωινό  και  μια  υπέροχη  μέρα,  με  μοναδικά  τοπία  ξεκινάει.  H διαδρομή  μας  με  κατεύθυνση  την  περιοχή  της  Μπουκοβίνας,   μας  οδηγεί   στα πιο  αντιπροσωπευτικά  Μοναστήρια της  περιοχής, που κρύβουν το καθένα την δική του ιστορία. Θα επισκεφθούμε  τις  ΙΕΡΕΣ  ΜΟΝΕΣ, SUCEVITA  και  MOLDOVITA,  Ξεκινάμε με  το μοναστήρι της Σουτσεβίτα, που ιδρύθηκε ανάμεσα στο 1581- 84 από τον μητροπολίτη Movita. Τεράστιοι τοίχοι  περιβάλλουν την εκκλησία και το «σημείο που κρέμεται η καμπάνα».  Οι αξιοσημείωτες τοιχογραφίες του  αποκαλύπτουν την εξέλιξη της ζωγραφικής στην Μολδαβία. Στο Μολντοβίτα φυλάσσεται το βραβείο ”XΡΥΣΟ ΜΗΛΟ”, που το 1975 απενεμήθη από την FIJET (διεθνής Ομοσπονδία συγγραφέων και δημοσιογράφων τουρισμού)  και  οι  δύο  Μονές   προστατεύονται  από την UNESCO.  Το  βράδυ  καταλήγουμε  στη  ΓΚΟΥΡΑ  ΧΟΜΟΡΟΥΛΟΥΙ, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο,  δείπνο,  διανυκτέρευση.
7
7Η ΗΜΕΡΑ: ΓΚΟΥΡΑ ΧΟΜΟΡΟΥΛΟΥΙ - ΚΑΡΠΑΘΙΑ
Πρωινή  αναχώρηση  για  την  γραφική  περιοχή  των  Καρπαθίων  και  τη  μεσαιωνική  πόλη ΜΠΡΑΣΩΒ (18ου αιώνα) με την Μαύρη εκκλησία. Με ενδιάμεσες  στάσεις  θα  φθάσουμε  το  απόγευμα,  τακτοποίηση στο  ξενοδοχείο,  δείπνο  και χρόνος  ελεύθερος  για περίπατους  γνωριμίας  στην  όμορφη  πόλη,  διαν/ση.
8
8Η ΗΜΕΡΑ: ΚΑΡΠΑΘΙΑ / ΦΡΟΥΡΙΟ ΜΠΡΑΝ - ΠΕΛΕΣ - ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΚΑΤΑΚΟΥΖΗΝΟΥ
Μετά  το  πρωινό  θα  επισκεφθούμε   το  φρούριο ΜΠΡΑΝ ( ΠΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΔΡΑΚΟΥΛΑ ). Ακολουθεί το παλάτι ΠΕΛΕΣ,  η θερινή κατοικία του βασιλιά ΚΑΡΟΛΟΥ, ενώ  λίγο  αργότερα  θα  γνωρίσουμε   το ορθόδοξο μοναστήρι του ΚΑΤΑΚΟΥΖΗΝΟΥ   και  κλείνουμε  την  ημέρα  μας  με  την  επίσκεψη  στα ΣΙΝΑΙΑ.  Επιστροφή  στο  ξενοδοχείο  μας,   χρόνος  ελεύθερος, δείπνο, διαν/ση.
9
9Η ΗΜΕΡΑ: ΜΠΡΑΣΩΒ - ΣΟΦΙΑ
Πρωινή   αναχώρηση για  ΣΟΦΙΑ,  με  ενδιάμεσες  στάσεις. Άφιξη  το  βράδυ,  δείπνο,  διανυκτέρευση.
10
10Η ΗΜΕΡΑ: ΣΟΦΙΑ – ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ - ΑΘΗΝΑ
Μετά  το  πρωινό  αναχώρηση  για  ΑΘΗΝΑ,  από  τη  γνωστή  πλέον  διαδρομή, με  μικρή  ενδιάμεση  επίσκεψη  στη  λουτρόπολη  του  ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ.  Ακολούθως   μέσω  ΠΡΟΜΑΧΩΝΑ,  με    στάσεις  στην περιοχή  της ΛΑΡΙΣΑΣ  και  της  ΛΑΜΙΑΣ,  φθάνουμε  το  βράδυ.   Υ.Γ.  ΕΙΝΑΙ  ΔΥΝΑΤΟΝ  ΝΑ  ΑΛΛΑΞΕΙ  Η   ΣΕΙΡΑ  ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ  ΤΟΥ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ  ΧΩΡΙΣ  ΠΑΡΑΛΕΙΨΕΙΣ   ΚΑΙ  Η  ΔΙΑΜΟΝΗ   ΑΠΟ  ΤΗΝ  ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΠΡΑΣΩΒ  ΝΑ  ΜΕΤΑΦΕΡΘΕΙ    ΣΤΑ  ΣΙΝΑΙΑ.

Περιλαμβάνονται

Εκδρομές – περιηγήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν.
Διαμονή, 9 διανυκτερεύσεις, σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 3*plus - 4*.
Ημιδιατροφή (9 πρωϊνά & 9 δείπνα).
Ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
Αρχηγό – συνοδό.
Ασφαλιστική κάλυψη αστικής ευθύνης. Φ.Π.Α.

Δεν Περιλαμβάνονται

Είσοδοι σε Μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους. Ποτά στα προσφερόμενα δείπνα. Ότι αναφέρεται ως προτεινόμενο η προαιρετικό και ότι ρητά δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα και τις παροχές του.
ΤΙΜΗ ΑΝΑ ΑΤΟΜΟ:
ΣΕ 2ΚΛΙΝΑ ΔΩΜΑΤΙΑ615€
ΤΡΙΤΟ ΑΤΟΜΟ ΕΩΣ 12 ΕΤΩΝ ΣΕ 3ΚΛΙΝΟ550€
ΕΠΙΒΆΡΥΝΣΗ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ225€

Εγγραφείτε στο Newsletter μας