Top
 

Ρουμανία – Τρανσυλβανία – Πάσχα

Εξερευνήστε τα καλύτερα της Ρουμανίας σε μία εκδρομή!
Ρουμανία – Τρανσυλβανία – Πάσχα
545€ κατ'άτομο
Ρουμανία-Τρανσυλβανία: 6 ημέρες αεροπορικώς | Αναχώρησεις: 22/02, 14, 26/04, 31/05
Εξερευνήστε τα καλύτερα της Ρουμανίας σε μία εκδρομή!
Βουκουρέστι – Σιγκισοάρα – Μπρασόβ – Σιμπίου – Καρπάθια – Σιναία – Κάστρο Πέλες & Μπραν
Αναχωρήσεις: 22/02, 14, 26/04, 31/05

Ρουμανία-Τρανσυλβανία Πάσχα
Ένα ταξίδι στη Ρουμανία δεν μοιάζει με κάποιο συνηθισμένο. Και τούτο γιατί η Ρουμανία είναι σταυροδρόμι φυλών και πολιτισμών, γλωσσικών διαφοροποιήσεων και θρησκευτικών αποκλίσεων, που δεν συναντιούνται αλλού στη Βαλκανική, ακόμη και στην Ευρώπη ολόκληρη. Άλλοτε, η χώρα των φτωχών ανθρώπων και των πλούσιων παραδόσεων. Σήμερα η Ρουμανία αποτελεί ένα από τα πιο δραστήρια κράτη της Ευρώπης και είναι αναμφισβήτητο ότι η οικονομική άνοδος καθώς και ο πολιτιστικός της ρόλος οφείλεται κατά κύριο λόγο στον χαρακτήρα του λαού της που εργάζεται εντατικά. Πιο γοητευτική περιοχή η Τρανσυλβανία, όπου ο μύθος του Κόμη Δράκουλα εξακολουθεί να συναρπάζει. Οι μεσαιωνικές πόλεις Μπρασόβ και Σιμπίου γοητεύουν τον επισκέπτη. Το πολιτιστικό πανόραμα της χώρας συμπληρώνει το Βουκουρέστι με την κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα. Ένας απολαυστικός και γεμάτος γύρος της χώρας για να τη γνωρίσετε όπως της αξίζει. Μη το χάσετε!.Ρουμανία .

ΤΡΑΝΣΥΛΒΆΝΙΑ

Η Τρανσυλβανία (Ρουμανικά: Transilvania ή Ardeal, Ουγγρικά: Erdély, Γερμανικά : Siebenbürgen) είναι μια ιστορική και πολιτιστική περιοχή στην Κεντρική-Ανατολική Ευρώπη, που περιλαμβάνει την κεντρική Ρουμανία. Στα ανατολικά και νότια το φυσικό της σύνορο είναι τα Καρπάθια Όρη και στα δυτικά τα Ορη Aπουσένι. Οι ευρύτεροι ορισμοί της Τρανσυλβανίας περιλαμβάνουν επίσης τις δυτικές και βορειοδυτικές περιοχές της Ρουμανίας Κρίσανα και Mαραμούρες και περιστασιακά το Βανάτο. Η ιστορική Τρανσυλβανία περιλαμβάνει επίσης μικρά τμήματα της γειτονικής Δυτικής Μολδαβίας και ακόμη και ένα μικρό τμήμα της νοτιοδυτικής γειτονικής Βουκοβίνας στα βορειοανατολικά της (που αποτελεί από την Περιφέρεια Σουτσεάβα).

 

Ρουμανία-Τρανσυλβανια

 • Προορισμός
 • Αναχωρήσεις
  Αθήνα/Βουκουρέστι
 • Ώρες αναχώρησης
  Αθήνα-Βουκουρέστι 19:10-20:45
 • Ώρα επιστροφής
  Βουκουρέστι-Αθήνα 16:40-18:20
 • Ημερομηνίες Αναχώρησης
  Αναχωρήσεις: 22/02, 14, 26/04, 31/05

Περιλαμβάνονται

Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα – Βουκουρέστι – Αθήνα με πτήσεις της Tarom
5 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4*

(2 Βουκουρέστι Novotel Bucharest City Center 4*, 3 Μπρασόβ, Kronwell Brasov 4* ή παρόμοια)

Πρωινό μπουφέ καθημερινά
Μεταφορές, ξεναγήσεις, περιηγήσεις βάσει προγράμματος
Τοπικός ελληνόφωνος ξεναγός στο Βουκουρέστι
Έμπειρος αρχηγός/συνοδός του γραφείου μας
Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική ασφάλιση με κάλυψη Covid-19 έως 75 ετών
1
1η μέρα: Αθήνα – Βουκουρέστι
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την πρωτεύουσα της Ρουμανίας. Πρόκειται για μια χώρα με μαγευτικά τοπία, μεσαιωνικά κάστρα, γοτθικές εκκλησίες καιγοητευτικές, «χρωματιστές» πόλεις!Άφιξη στο Βουκουρέστι, μεταφορά στο ξενοδοχείο μας και τακτοποίηση στα δωμάτια μας. Διανυκτέρευση.
2
2η μέρα: Βουκουρέστι
Μετά το πρωινό μας ακολουθεί πανοραμική ξενάγηση στα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης.Το Βουκουρέστι συχνά χαρακτηρίζεται ως το «Παρίσι των Βαλκανίων» χάρη στιςφαρδιές λεωφόρους, τα κτίρια της Belle Epoque, τα καταπράσινα πάρκα και τους εμπορικούς της δρόμους. Θα περιηγηθούμε στις πλατείες Βικτοριέι και Ουνιβερσιτάτζι, θα θαυμάσουμε το Αθήναιον, το Εθνικό Θέατρο του Λούκα Καρατζιάλε, τον κήπο Τζιμίτσιου, τον Πύργο της Φωτιάς, τον Λόφο της Μητρόπολης κ.ά. Απόγευμα ελεύθερο στη διάθεση σας για να εξερευνήσετε την πόλη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.
3
3η μέρα: Σινάια – Κάστρο Πέλες – Μπρασόβ
Μετά το πρόγευμα αναχωρούμε για τα θρυλικά Καρπάθια. Αφού διασχίσουμε την κοιλάδα του ποταμού Πράχοβα φτάνουμε στη Σινάια, το «μαργαριτάρι των Καρπαθίων», όπου θα επισκεφθούμε το εντυπωσιακό κάστρο Πέλες. Ένα αριστούργημα αναγεννησιακής αρχιτεκτονικής, ήταν θερινή κατοικία της Βασιλικής οικογένειας.Την εντολή της κατασκευής του την έδωσε ο Κάρολος Α’ και είναιτο πρώτο κάστρο της Ευρώπης που φωταγωγήθηκε από ηλεκτρικό ρεύμα.Θα θαυμάσουμε τη ξυλόγλυπτη διακόσμηση του, την Αίθουσα των Όπλων καιτις συλλογές απ’ όλον τον κόσμο. Συνεχίζουμε για το Μπρασόβ, μια καταπράσινη πόλη στην «καρδιά» της Ρουμανίας. Άφιξη, μεταφορά καιτακτοποίηση στο ξενοδοχείο.Διανυκτέρευση.
4
4η μέρα: Σιγκισοάρα – Μπρασόβ
Πρόγευμα και αναχωρούμε για την ιστορική περιοχή της Τρανσυλβανίας όπου θα επισκεφθούμε τη μεσαιωνική καστροπολιτεία Σιγκισοάρα(UNESCO).Είναι διάσημη για τους 11 καλά διατηρημένους Πύργους που βρίσκονται κατά μήκος των τειχών της παλιάς πόλης. Επιστροφή νωρίς το απόγευμα στο Μπρασόβ και περιήγηση στην πανέμορφη πόλη του 18ου αιώνα. Στην πεζοδρομημένη κεντρική πλατεία με το εντυπωσιακό σιντριβάνι και θα θαυμάσουμε τη Μαύρη Εκκλησία, το «Σπίτι των Εμπόρων», το περίτεχνο κτίριο του Δημαρχείου και την Πύλη της Αικατερίνης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.
5
5η μέρα: Σιμπίου
Πρόγευμα και αναχωρούμε για τη μεσαιωνική Σιμπίου, σημαντικό πολιτιστικό κέντρο της Ρουμανίας(UNESCO). Άφιξη και ξεκινάμε την περιήγησή μας από την παλιά πόλη. Θα δούμε τη Μητρόπολη, που είναι χτισμένη στα θεμέλια της Βυζαντινής εκκλησίας της Αγίας Σοφίας, την πλατεία Χουέτ με την Ευαγγελική Εκκλησία περιτριγυρισμένη με πέντε πύργους και το παλιό Δημαρχείο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.
6
6η μέρα: Μπρασόβ – Κάστρο Μπραν -Βουκουρέστι -Αθήνα
Μετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε για το χωριό Μπραν όπου θα επισκεφθούμε το διάσημο Κάστρο Μπραν ή Πύργο του Κόμη Δράκουλα. Σύμφωνα με τους θρύλους ήταν τόπος κατοικίας του πρίγκιπα Βλαντ Τσέπες και πηγή έμπνευσης για το μυθιστόρημα του Μπραμ Στόκερ. Χρονολογείται από τον 13ο αιώνα και αποτελεί εθνικό μνημείο της Ρουμανίας. Μετάβαση στο Βουκουρέστι για την πτήση της επιστροφής μας στην Αθήνα.

Περιλαμβάνονται

Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα – Βουκουρέστι – Αθήνα με πτήσεις της Tarom
5 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4*

(2 Βουκουρέστι Novotel Bucharest City Center 4*, 3 Μπρασόβ, Kronwell Brasov 4* ή παρόμοια)

Πρωινό μπουφέ καθημερινά
Μεταφορές, ξεναγήσεις, περιηγήσεις βάσει προγράμματος
Τοπικός ελληνόφωνος ξεναγός στο Βουκουρέστι
Έμπειρος αρχηγός/συνοδός του γραφείου μας
Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική ασφάλιση με κάλυψη Covid-19 έως 75 ετών

Δεν Περιλαμβάνονται

Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων 245€ ,Εισιτήρια εισόδων,Ποτά κατά τη διάρκεια των γευμάτων • Ό,τι ρητά αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο

Σημειώσεις

Πτήσεις με Tarom:

Αθήνα Βουκουρέστι 19:10 20:45 RO 274
Βουκουρέστι Αθήνα 16:40 18:20 RO 273

Γενικές σημειώσεις:

 1. Τα προγράμματα μπορούν να εκτελεστούν με διαφορετική σειρά. Το τελικό πρόγραμμα θα δίνεται με το ενημερωτικό 3 ημέρες πριν την αναχώρηση.
 2. Το Early Booking 1 ισχύει για κρατήσεις 2 μήνες πριν το ταξίδι για περιορισμένο αριθμό θέσεων.
 3. Το EarlyBooking 2 ισχύει για κρατήσεις 1 μήνα πριν το ταξίδι και για περιορισμένο αριθμό θέσεων.
 4. Οι παιδικές τιμές ισχύουν για διαμονή παιδιού (έως 12ετών) στο ίδιο δωμάτιο με 2 ενήλικες, σε πρόσθετη κλίνη εκτός εξαιρέσεων.
 5. Τα παιδιά που ταξιδεύουν με τη συνοδεία ενός γονέα, χρειάζονται έγγραφη συγκατάθεση του άλλου γονέα από το αστυνομικό τμήμα ή ΚΕΠ.
 6. Διαβατήριο σε ισχύ ή ταυτότητα νέου τύπου (εντός 15ετίας) είναι απαραίτητα για όλες τις εκδρομές στην Ευρώπη. Για εκδρομές εκτός χώρες Schengen ενημερωθείτε από το γραφείο μας. Οι ταξιδιώτες που δεν είναι κάτοχοι ελληνικών διαβατηρίων πρέπει να επικοινωνούν με την πρεσβεία της χώρας που θα ταξιδέψουν. Τα παιδιά έως 12 ετών ταξιδεύουν μόνο με διαβατήριο σε ισχύ.

Με την συμμετοχή σας στο ταξίδι αποδέχεστε τους όρους συμμετοχής που αναφέρονται στην ιστοσελίδα μας.

ΤΙΜΗ ΑΝΑ ΑΤΟΜΟ:Early booking 1Early booking 2ΔΙΚΛΙΝΟΜΟΝΟΚΛΙΝΟΠΑΙΔΊ
545€595€645€+185€495€

Εγγραφείτε στο Newsletter μας