Top
 

Πάσχα στους Άγιους Τόπους

*Αφή του Αγίου Φωτός και Ανάσταση στον Ναό της Αναστάσεως*
Round Travel / Πάσχα στους Άγιους Τόπους
Πάσχα στους Άγιους Τόπους
790€ κατ'άτομο
*ΠΑΣΧΑ ΣΤΑ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ*
*Αφή του Αγίου Φωτός και Ανάσταση στον Ναό της Αναστάσεως*
13 – 18 Απριλίου 2023 (6 Ημέρες)
’Λήδα – Ιερουσαλήμ – Ναός Αναστάσεως – Πανάγιος Τάφος – Οδός Μαρτυρίου – Γεθσημανή – Ιεριχώ – ΙΜ Χοζεβά – Σαραντάριο Όρος – Βηθλεέμ – Χωριό των Ποιμένων – ΙΜ Αγ. Σάββα – Όρος Ελαιών – Μικρή Γαλιλαία – Λόφος Σιών – Βηθανία’’

Πάσχα στους Άγιους Τόπους.
Το 326 μ.Χ. η Αγία Ελένη πήγε στην Ιερουσαλήμ για να προσκυνήσει τους Αγίους Τόπους και να ευχαριστήσει το Θεό για τους θριάμβους του γιου της Μεγάλου Κωνσταντίνου. Ο Θείος ζήλος όμως, έκανε την Άγια Ελένη να αρχίσει έρευνες για την ανεύρεση του Τιμίου Σταυρού. Επάνω στο Γολγοθά υπήρχε ειδωλολατρικός ναός της θεάς Αφροδίτης, τον οποίο γκρέμισε και άρχισε τις ανασκαφές. Σε κάποιο σημείο, βρέθηκαν τρεις σταυροί.

Παραπάνω λεπτομέρειες

Ο όρος Άγιοι Τόποι αναφέρεται στους τόπους που διαδραματίστηκαν τα εις την Παλαιά και Καινή Διαθήκη αναφερόμενα γεγονότα και ειδικότερα, τα “ Αγιοταφικά προσκυνήματα” όπως καθιερώθηκε να λέγονται τα επίσημα αρχαία μνημεία του Χριστιανισμού. Με πιο απλά λόγια, οι τόποι από όπου έδρασε ο Χριστός, έζησαν οι Προπάτορες Του και διαμορφώθηκε η πρώτη Χριστιανική Εκκλησία η οποία συνεχίζεται δια μέσω των αιώνων στην σύγχρονή εποχή. Αυτοί οι Τόποι έχουν ιστορική και θρησκευτική αξία, όχι μόνο για τον Χριστιανισμό, αλλά και για τον Ιουδαϊσμό (Εβραίους), το Ισλάμ, ενώ παράλληλα αποτελούν πεδίο έλξης και ενδιαφέροντος για οποιονδήποτε άνθρωπο έχει κάποια πνευματική ή ιστορική αναζήτηση.

Πατήστε εδώ για να εκδηλώσετε ενδιαφέρον – Θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας.

Αγίοι τόποι

Καθώς σήμερα τα παραπάνω βρίσκονται σε εδάφη που διοικούνται από το Ισραήλ και την Παλαιστινιακή Αρχή, έχουμε την δυνατότητα να γνωρίσουμε και την ιδιαίτερη ιστορία και τον πολιτισμό αυτών των λαών. Για τους Ελληνορθόδοξους προσκυνητές, οι Άγιοι Τόποι έχουν ακόμη μία ιδιαίτερη αξία, καθώς τα σημαντικότερα προσκυνήματα της μεγαλύτερης και πολυπληθέστερης θρησκείας του κόσμου βρίσκονται, εδώ και δεκαεπτά αιώνες, στην κυριότητα του Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου Ιεροσολύμων. Μία κληρονομιά  από το Βυζάντιο, η διατήρηση της οποίας έγινε με πολλές δυσκολίες.

AGIOI-TOPOI-PASXA-13-18-APR-2023-(6HM) ΑΦΙΡΜΟ

AGIOI-TOPOI-MYROFORVN-PROTOMAGIA-26APR-1MAY-2023-(6HM) ΑΦΙΡΜΟ

PASXA-AGIOI-TOPOI-SINA-11-21-APR-2023-(11Hm) ΑΦΙΡΜΟ

AGIOI-TOPOI-DIAKAINHSIMOY-17-23-APR-2023-(7HM) ΑΦΙΡΜΟ

ΙΕΡΟΥΣΑΛΉΜ

Η Ιερουσαλήμ , γνωστή και ως Ιεροσόλυμα, είναι πόλη στη Μέση Ανατολή που βρίσκεται σε ένα οροπέδιο στα όρη της Ιουδαίας, ανάμεσα στη Μεσόγειο και τη Νεκρά Θάλασσα. Το καθεστώς της πόλης είναι αντικείμενο διαμάχης ανάμεσα σε Ισραήλ και Παλαιστίνη. Το Ισραήλ την έχει ανακηρύξει πρωτεύουσά του από το 1949, και παράλληλα αποτελεί τη μεγαλύτερη πόλη του Ισραήλ, αλλά το ανατολικό τμήμα της πόλης θεωρείται από τη διεθνή κοινότητα ως κατεχόμενο τμήμα της Παλαιστίνης, μετά τον πόλεμο των έξι ημερών, το 1967, όταν οι Ισραηλινές δυνάμεις το κατέλαβαν από την Ιορδανία. Στην Ιερουσαλήμ βρίσκονται η Κνεσέτ (το κοινοβούλιο του Ισραήλ), η προεδρική και η πρωθυπουργική κατοικία και το Ανώτατο Δικαστήριο του Ισραήλ.

 • Προορισμός
 • Αναχωρήσεις
  απο Αθήνα
 • Ώρες αναχώρησης
  Αθήνα (Α3-117) στις 14:40 άφιξη στις 15:30
 • Ώρα επιστροφής
  Τελ Αβιβ 19:40, άφιξη στην Αθήνα στις 21:40
 • Ημερομηνίες Αναχώρησης
  11-21 Απριλίου, 13 – 18 Απριλίου 2023,17 Απριλίου με 23 Απριλίου ,26 Απριλίου - 1 Μάϊου, (6 Ημέρες)

Περιλαμβάνονται

Αεροπορικά εισιτήρια με την Aegean με επιστροφή.
Φόροι αεροδρομίων
Μία αποσκευή μέχρι 23 κιλά και μία χειραποσκευή μέχρι 8 κιλά το άτομο.
Πέντε (5) Διανυκτερεύσεις στο Χωριό των Ποιμένων στην Βηθλεέμ,

Shepherds House Hotel 4*

Φόροι συνόρων Ισραήλ.
Μεταφορά προς και από αεροδρόμια εξωτερικού.
Μεταφορές με σύγχρονο κλιματιζόμενο πούλμαν.
Ημιδιατροφή καθημερινά (πρωινό & δείπνο σε μπουφέ).
Μετάβαση στον Άγιο Σάββα με μίνιβαν.
Ξεναγήσεις - περιηγήσεις, όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
Έμπειρος αρχηγός - Συνοδός καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής.
Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης.
Ταξιδιωτική ασφάλιση της Interamerican (Basic) για ατυχήματα και οξεία περιστατικά, συμπεριλαμβανομένου του Covid-19
Για ηλικίες άνω των 75 ετών, η ασφάλιση ισχύει μόνο για ατυχήματα.
1
1η Ημέρα: ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΜΠΤΗ 13 Απριλίου 2023
ΠΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΕΛ ΑΒΙΒ –  ΝΑΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ (ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΩΝ ΠΑΘΩΝ) Για αναχώρηση από Θεσσαλονίκη Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» στο γκισέ της Aegean, παράδοση αποσκευών.  Έλεγχος διαβατηρίων και χειραποσκευών και πτήση προς Αθήνα (Α3-117) στις 14.40 άφιξη στις 15.30.   Για αναχώρηση από την Αθήνα Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» στο γκισέ της Aegean, παράδοση αποσκευών.  Έλεγχος διαβατηρίων και χειραποσκευών.   Συνάντηση όλων των συμμετασχόντων από Θεσσαλονίκη και Αθήνα και πτήση για το αεροδρόμιο «Ben Gurion»  του Τελ Αβίβ με την Aegean στις 16.50 (Α3-924) με άφιξη στις 18.50 (τοπική ώρα). Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχωρούμε για τον Ναό της Αναστάσεως, όπου θα παρακολουθήσουμε την Ακολουθία  των Παθών.Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση, δείπνο και διανυκτέρευση.
2
2η Ημέρα: ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14 Απριλίου 2023
ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ (ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΩΡΩΝ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ) – ΟΡΟΣ ΕΛΑΙΩΝ – ΣΙΩΝ – ΒΗΘΑΝΙΑ (ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΕΠΙΤΑΦΙΟΥ)   Πρωινή μεταφορά στην παλιά πόλη των Ιεροσολύμων. Παρακολούθηση της Ακολουθίας των Μεγάλων Ωρών στον Άγιο Κωνσταντίνο. Όσοι επιθυμούν μπορούν να μεταβούν στο Πραιτώριο, για την παρακολούθηση της Ακολουθίας των Μεγάλων Ωρών,  όπου συνοδεία κλήρου και λαού θα πραγματοποιηθεί Ιερά Πορεία και Μεταφορά του Σταυρού από Αρχιερέα επί της Οδού του Μαρτυρίου, αναπαριστώντας τη μεταφορά του Τιμίου Σταυρού από τον Χριστό μας. Στην συνέχεια θα επισκεφθούμε τον Λόφο Σιών, εκτός των Τειχών, το «Υπερώον», όπου πραγματοποιήθηκε ο Μυστικός Δείπνος, η Ψηλάφηση του Θωμά καθώς, και η Επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος, κατά την ημέρα της Πεντηκοστής.   Εκεί υπάρχει επίσης ο τάφος του Προφήτη και Βασιλιά Δαβίδ και ο τόπος όπου κοιμήθηκε η Παναγίας μας (σπίτι Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, σήμερα Ρωμαιοκαθολικός Ναός).   Ακολούθως θα μεταβούμε στην Βηθανία στην Ιερά Μονή των αδερφών του Λαζάρου, Μάρθας και Μαρίας.   Παρακολούθηση της Ακολουθίας του Επιταφίου στην Ιερά Μονή των αδερφών του Λαζάρου, Μάρθας και Μαρίας, σύμφωνα με το πρόγραμμα του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων. Μετάβαση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.
3
3η Ημέρα: ΜΕΓΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 15 Απριλίου 2023
ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ – ΝΑΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ (ΑΦΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΦΩΤΟΣ / ΑΝΑΣΤΑΣΗ)   Νωρίς το πρωί συγκέντρωση και αναχώρηση για το Πατριαρχείο και τον Ναό της Αναστάσεως.   Στον Πατριαρχικό Ναό των Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης, θα παρακολουθήσουμε την Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου και στην συνέχεια μετάβαση στον Ναό της Αναστάσεως για την παρακολούθηση της Τελετής της Αφής του Αγίου Φωτός.   Όσοι επιθυμούν, μπορούν να παραμείνουν (εξ ιδίων) στον Ναό και να παρακολουθήσουν την Θεία Λειτουργία αμέσως μετά την Ακολουθία της Αφής του Αγίου Φωτός.   Επιστροφή στο ξενοδοχείο νωρίς το απόγευμα, γεύμα και ξεκούραση.   Στις 22.30 θα αναχωρήσουμε για να συμμετέχουμε στην Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία στον Ναό της Αναστάσεως.
4
4η Ημέρα: ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 16 Απριλίου 2023
ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ – ΝΑΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ  (ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ Β' ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ / ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ) - ΠΑΝΑΓΙΟΣ ΤΑΦΟΣ –  ΟΔΟΣ ΤΟΥ ΜΑΡΤΥΡΙΟΥ – ΓΕΘΣΗΜΑΝΗ -    Πρωινό και μετάβαση στον Ναό της Αναστάσεως, παρακολούθηση του Εσπερινού της Αγάπης.   Θα προσκυνήσουμε τον Φριχτό Γολγοθά / Η συγκλονιστικότερη εμπειρία είναι η ανάβαση στον Γολγοθά (στα Ελληνικά σημαίνει Κρανίου Τόπος), όπου σφραγίσθηκε η Καινή Διαθήκη με το Αίμα του Θεανθρώπου.    Στο ορθόδοξο παρεκκλήσιο, το οποίο διακρίνεται για την εξωτερική διακόσμηση και την επιβλητικότητά του, θα αναγνωσθούν το έβδομο και το όγδοο ευαγγέλιο της Μεγάλης Πέμπτης, Η Σταύρωση και ο Θάνατος του Χριστού και θα ακολουθήσει Δέηση.   Κατεβαίνοντας από τον Γολγοθά, θα δούμε τον Τόπο της Αποκαθηλώσεως. Στη χριστιανική λειτουργική αποκαλείται η κατάβαση του σώματος του Ιησού από το Σταυρό μετά την Σταύρωσή Του, προκειμένου στη συνέχεια να ενταφιαστεί. Η  Αποκαθήλωση έγινε με πρωτοβουλία του Ιωσήφ του από Αριμαθαίας και του Αγ. Νικόδημου, που ήταν σύμφωνα με τις διηγήσεις τον ευαγγελιστών, Ιουδαίοι άρχοντες και κρυφοί μαθητές του Χριστού. Το γεγονός αυτό, μας το θυμίζουν δύο Ύμνοι:  α) Ο συγκινητικός δοξαστικός Ύμνος του Εσπερινού της Μεγάλης Παρασκευής «Σε τον αναβαλλόμενον, το φως ώσπερ ιμάτιον …».  β) Επίσης, ανάμεσα στα λιγότερα γνωστά ακούσματα της ίδιας μέρας, αλλά το βαθυστόχαστο και το πιο συγκινητικό μελοποίημα με το όνομα «δός μοι τούτον τον Ξένον» ή «τον Ήλιο Κρύψαντα» (Γεωργίου Ακροπολίτη, λόγιου του 13 αιώνα.), στο οποίο περιγράφεται το αίτημα του Αγ. Ιωσήφ προς τον Πιλάτο, να του δώσει το Σώμα του Χριστού για να το κηδέψει. Ο Πιλάτος του έδωσε την άδεια και στη συνέχεια μαζί με τον Αγ. Νικόδημο κατέβασαν  το σώμα του Ιησού από το Σταυρό, το τύλιξαν με «σινδόνη καθαρά» και το απόθεσαν στο κενό μνημείο που διατηρούσε υπό την κατοχή του ο Αγ. Ιωσήφ.    Συνεχίζουμε το προσκύνημά μας, στον Πανάγιο και Ζωοδόχο Τάφο του Χριστού μας, που σύμφωνα με την Καινή Διαθήκη, βρισκόταν κοντά στο σημείο της Σταύρωσης: "ἦν δὲ ἐν τῷ τόπῳ ὅπου ἐσταυρώθη κῆπος, καὶ ἐν τῷ κήπῳ μνημεῖον καινόν, ἐν ᾧ οὐδέπω οὐδεὶς ἐτέθη·ἐκεῖ οὖν διὰ τὴν Παρασκευὴν τῶν ᾿Ιουδαίων, ὅτι ἐγγὺς ἦν τὸ μνημεῖον, ἔθηκαν τὸν ᾿Ιησοῦν" όπως διαβάζουμε στο Κατά Ιωάννη Ευαγγέλιο και θα γίνει Δέηση.  Το επιβλητικό Άγιο Κουβούκλιο, ένα ναόσχημο οικοδόμημα με πλούσια διακόσμηση, καλύπτει τον τάφο του Χριστού μας και χωρίζεται σε δύο μέρη: τον Πανάγιο Τάφο του Χριστού και τον Άγιο Λίθο. Εντός του Αγίου Κουβουκλίου λαμβάνει χώρα το Μεγάλο Σάββατο η τελετής της Αφής του Αγίου Φωτός.  Κατά το προσκύνημά μας, θα ακούμε το Ευαγγέλιο της Αναστάσεως και θα ψάλλουμε τον Αναστάσιμο Απολυτίκιο  «Χριστός Ανέστη»!  Κατασυγκινημένοι αλλά πλήρεις, θα εισέλθουμε και θα γνωρίσουμε το Καθολικό του Ναού της Αναστάσεως, όπου τελούνται καθημερινά, όλες οι Ορθόδοξες Ακολουθίες.    Συνεχίζουμε για το παρεκκλήσιο του Αδάμ, τον Τόπο της Εύρεσης του Τιμίου Σταυρού από την Αγία Ελένη, το Παρεκκλήσιο του Αγ. Λογγίνου, το παρεκκλήσιο της Φραγγελώσεως, το παρεκκλήσιο των Κλαπών και τέλος το παρεκκλήσιο του Μη μου Άπτου , είναι η χριστιανική έκφραση από την Καινή Διαθήκη που αναφέρεται στο Ευαγγέλιο του Ιωάννη και περιγράφει την βιβλική σκηνή της αναγνώρισης του Ιησού από την Μαρία την Μαγδαληνή μετά την Ανάστασή Του.    Τέλος, θα επισκεφθούμε τον παρεκκλήσιο των Συριάνων, όπου είναι αφιερωμένο στον Αγ. Νικόδημο και στον Άγιο Ιωσήφ από Αριμαθαίας, όπου και ο τάφος του.  Θα ολοκληρώσουμε με το Σκευοφυλάκιο του Ναού, όπου εδώ θα προσκυνήσουμε το Τίμιο Ξύλο καθώς και Λείψανα Αγίων και ιερατικά κειμήλια.    Ακολούθως θα διασχίσουμε την Οδό του Μαρτυρίου, όπου: “οι στάσεις του Χριστού μας, πριν από τον Φρικτό Γολγοθά”. Η Πύλη της Καταδίκης, ο Οίκος της Αγίας Βερονίκης (το σημείο όπου ο Ιησούς συνάντησε τις κόρες της Ιερουσαλήμ), θα διαβούμε από το σημείο όπου ο Σίμων ο Κυρηναίος πήρε τον Σταυρό στους ώμους του μέχρι τον Γολγοθά (και σύμφωνα με την παράδοση αποτυπώθηκε η παλάμη του Χριστού μας), τον τόπο όπου ο Χριστός συναντήθηκε με την Μητέρα Του και όπου ο Χριστός μας έπεσε από το βάρος του Σταυρού. Φθάνουμε στην Φυλακή του Χριστού μας, στο ονομαζόμενο Πραιτώριο.    Συνεχίζουμε για το Λιθόστρωτο, την Προβατική Κολυμβήθρα/Βηθεσδά, τον Οίκο των Ιωακείμ και Άννας (των γονέων της Παναγίας μας) όπου και το σπίτι που γεννήθηκε η Παναγίας μας.    Από την πύλη των Λεόντων κατηφορίζουμε για την Γεθσημανή στους πρόποδες του Όρους των Ελαιών, όπου και η Κοιλάδα των Κέδρων.  Προσκύνημα στην Εκκλησία και στον Τόπο Λιθοβολισμού του Πρωτομάρτυρα Στεφάνου, εκτός των τειχών της παλαιάς πόλης.    Στην Γεθσημανή, θα προσκυνήσουμε το Πάνσεπτο Θεομητορικό Μνήμα.  Στο ίδιο χώρο, θα προσκυνήσουμε την Εικόνα της Παναγίας της Ιεροσολυμίτισσας, ψάλλοντας την Ωδή του Πάσχα, «Ο Άγγελος εβόα» (Πέτρου Εφεσίου). Σύμφωνα με την παράδοση, εδώ βρίσκονται οι Τάφοι των Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννας και του Μνήστορα Ιωσήφ.    Περνάμε απέναντι στον Κήπο της Γεθσημανής, που συνδέεται με τα γεγονότα της Μ. Πέμπτης αφού είναι ο τόπος που ξεκίνησε το μαρτύριο του Χριστού, όταν προδόθηκε από τον Ιούδα.  Μέσα σε αυτόν, διαδραματίστηκαν τα σημαντικότερα γεγονότα πριν από τη Σταύρωση Του και έτσι ο τόπος αυτός αποκτά ιδιαίτερη σημασία, καθώς από εδώ ξεκίνησε ο δρόμος του Μαρτυρίου για το Χριστό.   Επιπλέον θα δούμε και τον Βράχο της Αγωνίας εντός της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας των Εθνών και θα αντικρίσουμε και την Ρωσική εκκλησία αφιερωμένη στην Μαρία την Μαγδαληνή και την κοιλάδα Ιωσαφάτ (Κοιλάδα των Κέδρων).    Στην απέναντι πλευρά θα δούμε την Χρυσή Πύλη η οποία παραμένει ''κλειστή''.  Από αυτή την Πύλη, πέρασε ο Χριστός πάνω στο γαϊδουράκι κατά την είσοδό του στα Ιεροσόλυμα την Κυριακή των Βαΐων.  Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, πασχαλιάτικο φαγητό και διανυκτέρευση.
5
5η Ημέρα: Δευτέρα ΔΙΑΚΑΙΝΗΣΙΜΟΥ 17 Απριλίου 2023
ΙΕΡΙΧΩ – ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΠΟΤΑΜΟΣ   Πρωινό και αναχώρηση μέσω της νοητής «σιδηράς συνοριακής πύλης» που χωρίζει την Ιεριχώ από την κατεχόμενη περιοχή, θα μεταβούμε στον Ιορδάνη ποταμό και μάλιστα στο πραγματικό σημείο που βαπτίσθηκε ο Χριστός μας, από τον Τίμιο Πρόδρομο.   Θα δούμε την Ιερά Μονή του Τιμίου Προδρόμου παρά του Ιορδάνου ποταμού, η οποία ανακαινίζεται πλήρως εκ των φθορών. Θα τελεσθεί η ακολουθία του Αγιασμού και θα αναγνωσθούν οι ευχές τοῦ Ἁγιασμοῦ τῶν Υδάτων. Όσοι εκ των προσκυνητών επιθυμούν, μπορούν να φορέσουν τον Λευκό χιτώνα για την  «προαιρετική-συμβολική βάπτιση» στον Ιορδάνη ποταμό, ψάλλοντας το τροπάριο «εν Ιορδάνη βαπτιζομένου σου Κύριε..».   Ακολούθως, αναχωρούμε για προσκύνημα στην Ιερά Μονή του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου. Στην Ιεριχώ θα επισκεφθούμε το Σαραντάριο Όρος (προαιρετική ανάβαση με τελεφερίκ €17), όπου ο Χριστός μας έζησε σαράντα μέρες με νηστεία και προσευχή προ της ενάρξεως του Σωτηρίου Έργου Του. Επίσης θα επισκεφθούμε τη Μονή του Προφήτου Ελισσαίου, που βρίσκεται η Συκομωρέα όπου ανέβηκε ο Ζακχαίος.Επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας το βράδυ, δείπνο και διανυκτέρευση.
6
6η Ημέρα: Τρίτη ΔΙΑΚΑΙΝΙΣΗΜΟΥ 18 Απριλίου 2023
ΒΗΘΛΕΕΜ – ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ – ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ – ΤΕΛ ΑΒΙΒ – ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ Πρωινό και Ξεκινάμε με επίσκεψη στην Ι.Μ.''Δόξα εν υψίστοις Θεώ" στο χωριό των Ποιμένων.  Μετάβαση στην Βηθλεέμ, όπου θα προσκυνήσουμε στο Ιερό Σπήλαιο της Γεννήσεως και στο σπήλαιο των Νηπίων.   Συνεχίζουμε στην Ι.Μ. του Αββά Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου, όπου και το Σπήλαιο των Μάγων.  Με μίνι βαν, θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου στην Έρημο της Ιουδαίας.  Το αυστηρότερο ίσως μοναστήρι στην Αγία Γη και άβατο για τις γυναίκες, για τις οποίες έχει φροντίσει η αδελφότητα να τις υποδέχεται στην είσοδο της Μονής και για το προσκύνημα των ιερών λειψάνων.   Στα Ιεροσόλυμα θα μεταβούμε στον Ναό της Αναστάσεως για ένα τελευταίο προσκύνημα και σύμφωνα με τον χρόνο μας θα επισκεφθούμε τα μοναστήρια εντός της Παλιάς πόλεως των Ιεροσολύμων, της Μεγάλης Παναγίας, της Σαιδανάγιας, του Τιμίου Προδρόμου, του Αγίου Ευθυμίου, του Αγίου Παντελεήμονος, των Αγ. Θεοδώρων.   Εφόσον έχουμε χρόνο στη διάθεση μας θα επισκεφθούμε το Μοναστηριακό συγκρότημα του Αγίου Γεωργίου στη Λύδδα. Θα προσκυνήσουμε τον τάφο του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου .   Πτήση Επιστροφής Αναχώρηση για το αεροδρόμιο στις 15.00, διαδικασίες διαβατηρίων, παράδοση αποσκευών και πτήση επιστροφής στις Α3-925 19.40, άφιξη στην Αθήνα στις 21.40. Συνεχίζουμε στις Α3-136 23.10 για την Θεσσαλονίκη, με άφιξη στις 00.00 τοπική ώρα.  

Περιλαμβάνονται

Αεροπορικά εισιτήρια με την Aegean με επιστροφή.
Φόροι αεροδρομίων
Μία αποσκευή μέχρι 23 κιλά και μία χειραποσκευή μέχρι 8 κιλά το άτομο.
Πέντε (5) Διανυκτερεύσεις στο Χωριό των Ποιμένων στην Βηθλεέμ,

Shepherds House Hotel 4*

Φόροι συνόρων Ισραήλ.
Μεταφορά προς και από αεροδρόμια εξωτερικού.
Μεταφορές με σύγχρονο κλιματιζόμενο πούλμαν.
Ημιδιατροφή καθημερινά (πρωινό & δείπνο σε μπουφέ).
Μετάβαση στον Άγιο Σάββα με μίνιβαν.
Ξεναγήσεις - περιηγήσεις, όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
Έμπειρος αρχηγός - Συνοδός καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής.
Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης.
Ταξιδιωτική ασφάλιση της Interamerican (Basic) για ατυχήματα και οξεία περιστατικά, συμπεριλαμβανομένου του Covid-19
Για ηλικίες άνω των 75 ετών, η ασφάλιση ισχύει μόνο για ατυχήματα.

Δεν Περιλαμβάνονται

Ανάβαση με το τελεφερίκ στο Σαραντάριο Όρος €17.Ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα σαν προαιρετικό,Υποχρεωτικά φιλοδωρήματα €18.

Σημειώσεις

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

 • ΤΟ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΗΓΕΙ 6 ΜΗΝΕΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΙΣΟΔΟΥ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ, ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΚΔΟΘΕΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ.
 • Φωτοτυπία διαβατηρίου πρέπει να κατατεθεί στο γραφείο μας.
 • Η σειρά του προγράμματος μπορεί να αλλάξει, χωρίς να παραληφθεί κάτι από αυτό.
 • Μία εβδομάδα πριν την αναχώρηση θα δοθούν οι τελικές αναλυτικές οδηγίες για το προσκυνηματικό ταξίδι.

*TΑ ΦΑΓΗΤΑ ΣΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ*

Με την συμμετοχή σας στο ταξίδι αποδέχεστε τους όρους συμμετοχής που αναφέρονται στην ιστοσελίδα μας.

Τελική Τιμή ανά Άτομο με Φόρους σε Δίκλινο 6ήμερο Με Διαμονή στην Βηθλέεμ
Απο Αθήνα 790€
ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ +90€
Σε 1κλινο+160€
Φιλοδωρήματα+18€

Εγγραφείτε στο Newsletter μας