Top
 

Πίνδος & Κοζανίτικο Καρναβάλι

ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΟ
Πίνδος & Κοζανίτικο Καρναβάλι
178€ κατ'άτομο
ΙΩΑΝΝΙΝΑ - ΝΗΣΑΚΙ - ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΝΗΛΙΟ - ΤΡΙΚΑΛΑ
3ΗΜΕΡΗ // 25 ΕΩΣ 27/2/23

Πίνδος & Κοζανίτικο Καρναβάλι
Πίνδος. Υπάρχει ένας κρυμμένος θησαυρός στην οροσειρά της Πίνδου όπου ο επισκέπτης νιώθει ότι ζει ένα αληθινό παραμύθι. Ένα μέρος στη μέση ενός καταπράσινου δάσους που το διασχίζει ένα ποτάμι με κρυστάλλινα νερά. Ένας τόπος όπου τη νύχτα βγαίνουν πυγολαμπίδες και χορεύουν ανάμεσα στα δέντρα.

Σαρακατσάνικη Στάνη – ο παραδοσιακός τρόπος ζωής

Πίνδος. Στη μέση του Ζαγορίου, ανάμεσα στα χωριά Σκαμνέλι και Ηλιοχώρι, σε υψόμετρο 1100-1200 μέτρων  βρίσκεται ο «Γυφτόκαμπος». Το συγκεκριμένο χωριό αν και ακατοίκητο, είναι γνωστό για τη Σαρακατσάνικη Στάνη, ένα μοναδικό στο είδος του ανοικτό λαογραφικό μουσείο.

Οι Σαρακατσάνοι ήταν μια πανάρχαια φυλή Ελλήνων βοσκών που σε όλη τη διάρκεια της ιστορίας τους ζούσαν στα βουνά της Πίνδου ως νομάδες. Σήμερα, σχεδόν όλοι οι Σαρακατσάνοι έχουν εγκαταλείψει τον νομαδικό τρόπο ζωής.

Πατήστε εδώ για να εκδηλώσετε ενδιαφέρον – Θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας.

Αυτό το μέρος χτίστηκε το 2008 για να διατηρήσει την πολιτιστική τους κληρονομιά. Πρόκειται για ένα υπαίθριο μουσείο που αποτελείται από παραδοσιακές καλύβες οι οποίες φανερώνουν στον επισκέπτη πώς ζούσαν στο παρελθόν οι Σαρακατσάνοι. Μερικές καλύβες έχουν διακοσμηθεί με κρεβάτια, χαλιά και μαγειρικά εργαλεία που δείχνουν πώς ακριβώς ήταν η ζωή τότε. Καλύπτει συνολική έκταση 16 στρεμμάτων και περιλαμβάνει σε φυσικό μέγεθος τα «κονάκια» (αχυρένιες καλύβες που χρησιμοποιούνταν ως κατοικίες ή εργαστήρια), τον «οβορό» και το «γρέκι», χώρους φύλαξης των ζώων.

Μέτσοβο: Η ορεινή αρχοντιά της Ηπείρου.
Πάνω από τα 1.000 μέτρα ύψος όλα είναι διαφορετικά. Εκεί ψηλά σε μια από τις ομορφότερες πλαγιές της Πίνδου, στο «σταυροδρόμι» της Ηπείρου, της Θεσσαλίας και της Δυτικής Μακεδονίας είναι σκαρφαλωμένο το Μέτσοβο.

Χτισμένο αμφιθεατρικά στις πλαγιές, απλώνει νωχελικά τις κεραμιδένιες στέγες και τα ξύλινα χαγιάτια του, ανάμεσα από οξιές και έλατα.

Έχει συντροφιά τον ήχο των άφθονων τρεχούμενων νερών και είναι έτοιμο να σας προσφέρει ταξίδια καμωμένα από όνειρο.

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟΚΡΙΕΣ 2023

13. ΜΕΤΣΟΒΟ 3 ΜΕΡΕΣ

 • Προορισμός
 • Αναχωρήσεις
  απο Ομόνοια
 • Ώρες αναχώρησης
  7:45
 • Ώρα επιστροφής
  Βράδυ
 • Ημερομηνίες Αναχώρησης
  3ΗΜΕΡΗ // 25 ΕΩΣ 27/2/23

Περιλαμβάνονται

Εκδρομές – περιηγήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν.
Διαμονή, (2) διανυκτερεύσεις, στο παραδοσιακό ξενοδοχείο APOLLON στο ΜΕΤΣΟΒΟ.
Δύο πρωινά στο ξενοδοχείο.
Δύο δείπνα σε παραδοσιακή ταβέρνα.
Αρχηγός – συνοδός.
Φ.Π.Α. & Φόρος διαμονής.
1
1Η ΗΜΕΡΑ
: Αναχώρηση από Αθήνα στις 07:45, στάση στην περιοχή του  ΚΙΑΤΟΥ  και  της  ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ  και  συνεχίζουμε  για  τα  ΙΩΑΝΝΙΝΑ  και  τη  ΛΙΜΝΗ  ΠΑΜΒΩΤΙΔΑ  με τα  γραφικό  νησάκι (έξοδα  πλοιαρίου  ατομικά)  που  φιλοξενεί  και  το  ΣΠΙΤΙ  -  ΜΟΥΣΕΙΟ  του  ΑΛΗ  ΠΑΣΑ. Περίπατοι, γεύμα  προαιρετικά. Το  απόγευμα  θα  τακτοποιηθούμε  στο  παραδοσιακό  ξενοδοχείο  μας  στο  ΜΕΤΣΟΒΟ, χρόνος  ελεύθερος, δείπνο,  διανυκτέρευση.
2
2Η ΗΜΕΡΑ
Πρωινό και  μια  συναρπαστική  ημέρα  ξεκινά,  με  την   ‘ περιπλάνηση’ μας  στον γύρω ορεινό όγκο. Πρώτος  σταθμός  το χιονοδρομικό κέντρο ΑΝΗΛΙΟ,  το  νεώτερο  χιονοδρομικό  κέντρο,  που  βρίσκεται  16  μόνο  χιλιόμετρα  από  το  Μέτσοβο  και  σε  υψόμετρο  1650  μέτρων,  στις   πλαγιές  της  Πίνδου.  Εδώ  θα  έχουμε  χρόνο  να  παίξουμε  με  το  χιόνι  και  να  απολαύσουμε  τον  καφέ  μας  με  φόντο   τις  χιονισμένες  βουνοκορφές.  Λίγο  αργότερα  θα  φθάσουμε  στην  πόλη  της  ΚΟΖΑΝΗΣ  για  να  περπατήσουμε   και  να  χαρούμε  την  εορταστική    ‘αποκριάτικη  ατμόσφαιρα’  της  πόλης   και  να  παρακολουθήσουμε   τις  εκδηλώσεις   του  Κοζανίτικου  καρναβαλιού. Επιστροφή  το  απόγευμα  στο  ΜΕΤΣΟΒΟ,  χρόνος  ελεύθερος,  δείπνο,  διανυκτέρευση.
3
3Η ΗΜΕΡΑ
Πρωινό και  πορεία επιστροφής  με ενδιάμεσες στάσεις,  στην  πόλη  των  ΤΡΙΚΑΛΩΝ,  όπου  θα  έχουμε    και  γεύμα  προαιρετικά    και  σε  ΚΑΦΕ  της  Εθνικής  στην  περιοχή  της Λαμίας,  άφιξη  στην  Αθήνα  το  βράδυ.

Περιλαμβάνονται

Εκδρομές – περιηγήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν.
Διαμονή, (2) διανυκτερεύσεις, στο παραδοσιακό ξενοδοχείο APOLLON στο ΜΕΤΣΟΒΟ.
Δύο πρωινά στο ξενοδοχείο.
Δύο δείπνα σε παραδοσιακή ταβέρνα.
Αρχηγός – συνοδός.
Φ.Π.Α. & Φόρος διαμονής.

Σημειώσεις

Με την συμμετοχή σας στο ταξίδι αποδέχεστε τους όρους συμμετοχής που αναφέρονται στην ιστοσελίδα μας.

ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ – ΕΥΘΥΝΕΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ

Το RoundTravel δεν διαθέτει δικά του αεροπλάνα, πλοία, ξενοδοχεία, λεωφορεία για να θεωρείται υπεύθυνο για την σωστή ή μη λειτουργία τους. Ο ρόλος του είναι καθαρά διαμεσολαβητικός γι’ αυτό και οι ευθύνες του περιορίζονται μόνο σε περιπτώσεις παραλείψεων και οργανωτικών αδυναμιών που οφείλονται σε υπαιτιότητα του. Τέλος καταβάλει κάθε προσπάθεια για να ανταποκριθεί στις προσδοκίες των πελατών του και έχει την υποχρέωση να συντονίσει και να εκτελέσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα ταξίδια που διαθέτει στους πελάτες του. Δεν ευθύνεται όμως για έκτακτες καταστάσεις όπως ακυρώσεις, καθυστερήσεις ή αλλαγές δρομολογίων των διαφόρων μεταφορικών μέσων (αεροπλάνων, πλοίων, λεωφορείων, τρένων κλπ) λόγω αποκλεισμού περιοχών εξ’ αιτίας απεργιών, τρομοκρατικών ενεργειών κλπ.

Το RoundTravel διατηρεί το δικαίωμα να ακυρώσει οποιοδήποτε ταξίδι, εάν υπάρξουν λόγοι που το επιβάλλουν, λόγοι ασφαλείας και για λόγους που κρίνεται σκόπιμο. Αν τελικώς το ταξίδι ακυρωθεί, ο πελάτης έχει τις ακόλουθες εναλλακτικές λύσεις, χωρίς καμία άλλη υποχρέωση αποζημίωσης από το Γραφείο.

Α. Ένα άλλο ταξίδι με την επιφύλαξη ότι στην περίπτωση που θα ισχύει ακριβότερη τιμή πώλησης, η όποια διαφορά επιβαρύνει τον πελάτη.

Β. Πλήρη επιστροφή των χρημάτων που καταβλήθηκαν από τον πελάτη.

Τυχόν τραυματισμοί η κακουχίες λόγω πολέμου, πραξικοπημάτων, τρομοκρατικών ενεργειών, αεροπειρατειών, σεισμών, καιρικών συνθηκών, πυρκαγιών, επιδημιών, το RoundTravel δεν φέρει ευθύνη για αποκατάσταση τυχόν ζημίας που προκλήθηκε από τους παραπάνω λόγους. Θα εξαντλήσει κάθε ενδεχόμενο για την αμέριστη συμπαράσταση και φροντίδα χωρίς να έχει την υποχρέωση κάλυψης των σχετικών εκτάκτων δαπανών, οι οποίες θα πρέπει να καλυφθούν από τους ίδιους τους πελάτες.

Πριν  αλλά και κατά την διάρκεια του ταξιδιού ο Διοργανωτής έχει το δικαίωμα να επιφέρει ουσιαστικές τροποποιήσεις αν πρόκειται να αντιμετωπιστεί κάποιο έκτακτο γεγονός ή ανωτέρα βία (καιρικές συνθήκες, κήρυξη ή απειλή πολέμου, επαναστάσεις, πολιτικές αναταράξεις, απεργίες, ασθένειες, ατυχήματα, εξτρεμιστικές ενέργειες, τεχνικά κωλύματα εναέριας κυκλοφορίας, απαγορευτικά απόπλου πλοίων, τυχόν βλάβες, μπλόκα δρόμων). Σ’ αυτές τι περιπτώσεις όλα τα έκτακτα έξοδα για την χρησιμοποίηση άλλου μέσου επιβαρύνουν τους ταξιδιώτες. Σε περίπτωση που για τους παραπάνω λόγους διακοπεί το ταξίδι στην εξέλιξή του, δεν γίνεται καμία επιστροφή χρημάτων και δεν υπάρχει καμία άλλη υποχρέωση αποζημίωσης από το γραφείο μας.

Είναι δυνατόν κατά την διάρκεια του ταξιδιού να υπάρξουν παράπονα, παραλείψεις ή προβλήματα. Ο ταξιδιώτης έχει την υποχρέωση να ενημερώσει το γραφείο μας, γραπτώς μέσω e-mail, ώστε να επιλυθεί το πρόβλημα το συντομότερο δυνατό κατά τον καλύτερο τρόπο. Η παράλειψη ειδοποίησης και η διατύπωση παραπόνων εκ των υστέρων είναι πρακτική που δεν επιτρέπεται από την σχετική νομοθεσία. Τυχόν παράπονα που δεν ικανοποιήθηκαν κατά την διάρκεια του ταξιδιού πρέπει να διατυπωθούν εγγράφως προς το γραφείο μέσα σε 7 ημέρες από την ημερομηνία επιστροφής της εκδρομής. Η υποβολή παραπόνων και απόψεων πέραν του προαναφερόμενου χρονικού ορίου δεν είναι αποδεκτή σύμφωνα με την σχετική νομοθεσία. Η προαναφερόμενη σχετική νομοθεσία είναι Ελληνική και αρμόδια Δικαστήρια καθορίζονται τα Δικαστήρια της Έδρας του γραφείου μας στο Ηράκλειο.

Ο Διοργανωτής διατηρεί το δικαίωμα να αλλάξει η να τροποποιήσει το προκαθορισμένο πρόγραμμα της εκδρομής, όταν αυτό κρίνεται απαραίτητο, χωρίς προηγούμενη ενημέρωση. Αυτό γίνεται για την καλύτερη διεκπεραίωση του προγράμματος της εκδρομής προς διευκόλυνση του ταξιδιώτη.

Επειδή η εκδρομή σας είναι οδική, λόγω κακοκαιρίας ή λόγω άλλων απρόβλεπτων συνθηκών, υπάρχει η πιθανότητα να μην προλάβετε το πλοίο για την επιστροφή σας στην επαρχία. Σε αυτήν την περίπτωση το γραφείο δεν φέρει καμία ευθύνη.

 

Τα Ιωάννινα σήμερα.

Πολύ νεανική, η ατμόσφαιρα της πόλης σήμερα, με την υπέροχα ρομαντική λίμνη Παμβρωτίδα  (γυρίστηκε εκεί πρόσφατα το Σουιδικό Bachelor), το σύγχρονο κέντρο για αγορές και καφέ και τα ταβερνάκια με τις παραδοσιακές νοστιμιές. Αλλά και τα μυστικά του Κάστρου του, το Ιστορικό κέντρο, αλλά και το Μουσείο κέρινων ομοιωμάτων, δείχνουν την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της πόλης.

Ιωάννινα - Ζαγοροχώρια - Μέτσοβο

Τα χωριά του Ζαγορίου

Bίκος. Το παραδοσιακό Ζαγοροχώρι είναι χτισμένο στην άκρη του ομώνυμου φαραγγιού (υψόμετρο 770 μ.), όπου ξεκινά ο εθνικός Δρυμός Βίκου. Ακολουθώντας ένα μονοπάτι, έπειτα από 30 λεπτά περπάτημα, φτάνετε στις πηγές του Βοϊδομάτη, ιδανική περιοχή για περιηγήσεις και σπορ του βουνού. Aπέχει 53 χλμ. βορειοδυτικά από τα Ιωάννινα.

Πάπιγκο – Mικρό Πάπιγκο. Χαρακτηρισμένα παραδοσιακά χωριά του Ζαγορίου, με ανεπτυγμένη τουριστική υποδομή κι εργαστήρι ξυλογλυπτικής. Είναι από τα δημοφιλέστερα Ζαγοροχώρια και βρίσκονται εντός των ορίων του εθνικού δρυμού Βίκου-Αώου (υψόμετρο 960 μ.). Ένα μονοπάτι συνδέει τα δύο χωριά, που αποτελούν αφετηρία για εξορμήσεις σε πανέμορφες φυσικές τοποθεσίες.

Το μονοπάτι περνάει από τις «Oβίρες» ή «Pόγκοβο», τις φυσικές μικρές λιμνούλες που το καλοκαίρι προσφέρονται για μπάνιο. Έχουν θέα την Αστράκα, την κορυφή του όρους Τύμφη, ενώ το σπηλαιοβάραθρο «Προβατίνα» που βρίσκεται στην περιοχή είναι το δεύτερο σε βάθος παγκοσμίως. Στο κτήριο του δημοτικού σχολείου στο Πάπιγκο στεγάζεται το καλά οργανωμένο Κέντρο Ενημέρωσης για τη Φύση και τον Πολιτισμό στο Ζαγόρι. Απέχουν 59 και 61,5 χλμ., αντίστοιχα, βορειοδυτικά από τα Ιωάννινα.

Δίκλινο178€
3ο άτομο εως 12 ετών160€
Επιβάρυνση μονοκλίνου80€

Εγγραφείτε στο Newsletter μας