Top
 

Πολιτιστικό Πανόραμα Αιγύπτου ΟΚΤ-ΝΟΕ

Ένα συναρπαστικό Ταξίδι στη Χώρα των Φαραώ.
Πολιτιστικό Πανόραμα Αιγύπτου ΟΚΤ-ΝΟΕ
1990€ κατ'άτομο
ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ - ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2022
23/10 | 18/11

Τα Top του Ταξιδιού:

 • Ένα πραγματικά κορυφαίο πρόγραμμαΜΟΝΑΔΙΚΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ
  • Πλήρεις ξεναγήσεις στο Κάιρο και στην Αλεξάνδρεια
  • Επίσκεψη στις ιστορικές πόλεις της Μάρσα Μαντρουχ και Ελ Αλαμέιν
  • Διαμονή και ξεναγήσεις στις Οάσεις Σίβα και Μπαχαρίγια
  • Διάσχιση της Σαχάρας με τους κορυφαίους βραχώδεις σχηματισμούς
  • 5ημερη κρουαζιέρα με 5* κρουαζιερόπλοιο στο Νείλο
  • Ανάβαση στο όρος του Μωυσή Σινά και επίσκεψη στην Ιερά Μονή της Αγ. Αικατερίνης
  • Επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο του Άμπου Σίμπελ
  • Εμπειρότατος αρχηγός !!!
 • Προορισμός
 • Αναχωρήσεις
  από Αθήνα με Egypt Air
 • Ώρες αναχώρησης
  Αθήνα – Κάιρο 16.00-18.00 - Κάιρο – Λούξορ 21:40 23:00
 • Ώρα επιστροφής
  Κάιρο – Αθήνα 10:35-12:35
 • Ημερομηνίες Αναχώρησης
  15 ημέρες: 23/10 | 18/11

Περιλαμβάνονται

Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση): Πτήσεις Egypt Air & δύο εσωτερικές πτήσεις
Διαμονή σε ξενοδοχεία 5* και κρουαζιερόπλοιο 5* Στις οάσεις Σίβα και Μπαχαρίγια η διαμονή γίνεται σε απλά 3* ξενοδοχεία με βασικές ανέσεις
Ημιδιατροφή καθημερινά και πλήρης διατροφή στην κρουαζιέρα
Μεταφορές, εκδρομές, ξεναγήσεις όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα
Φιλοδωρήματα
Αχθοφορικά μιας αποσκευής κατ’ άτομο
Έξοδα βίζας
Ασφάλεια αστικής ευθύνης/Φ.Π.Α.
Έμπειρο Αρχηγό/συνοδό σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού
Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες
1
Ημέρα 1η: Αθήνα – Λούξορ (επιβίβαση στο κρουαζιερόπλοιο)
Νωρίς το απόγευμα πετάμε για το Λούξορ μέσω Καΐρου. Άφιξη και μεταφορά στο κρουαζιερόπλοιο μας στις όχθες του Νείλου όπου θα μας φιλοξενήσει για τις υπόλοιπες μέρες και θα μας ταξιδέψει όχι μόνο στα νερά του ζωοδότη ποταμού αλλά και στην μακραίωνη ιστορία της χώρας.
2
Ημέρα 2η: Κρουαζιέρα
Το πρωί θα απολαύσουμε την ξενάγησή μας στην Δυτική Όχθη του Nείλου όπου βρίσκεται η κοιλάδα των Βασιλέων. Μοναδικά ταφικά μνημεία, περίτεχνα στολισμένα για μια ζωή αιώνια και αντάξια της μεγαλοπρέπειας των Φαραώ! Το απόγευμα ξενάγηση στην Ανατολική Όχθη, στον ναό του Λούξορ και στον ναό Kαρνάκ. Πρόκειται για δύο μοναδικά αρχιτεκτονικά μνημεία που σίγουρα όμοιά τους δεν υπάρχουν σε ολόκληρο τον πλανήτη. Το «δάσος από κολόνες» στον κυρίως ναό του Καρνάκ αλλά και το μοναδικό θέαμα του ναού του Λούξορ με τα αγάλματα και την ευφυή αρχιτεκτονική σύλληψη θα κλείσουν με τον καλύτερο τρόπο τη μέρα μας.
3
Ημέρα 3η: Κρουαζιέρα
Κατά μήκος της μοναδικής διαδρομή των 200 περίπου χλμ. από το Λούξορ στο Ασουάν θα έχουμε τη ευκαιρία να απολαύσουμε το ναό του θεού Horus και το ναό του Kομ Όμπο, ενώ στο εντυπωσιακό Εντφού, θα επισκεφθούμε τον ομώνυμο ναό. Γεμάτοι εικόνες από τα αρχιτεκτονικά θαύματα της ημέρας θα διατρέξουμε το τελευταίο κομμάτι της υδάτινης διαδρομής μας μέχρι το εξωτικό Ασουάν.
4
Ημέρα 4η: Κρουαζιέρα
Το πρωινό μάς βρίσκει στο Ασουάν. Στη σημερινή μας ξενάγηση θα απολαύσουμε το Mεγάλο Φράγμα του Aσουάν και τον Nαό της νήσου των Φιλέων. Aπογευματινή βόλτα με τις γραφικές φελούκες στο Νείλο όπου θα περιπλεύσουμε τη Nήσο Eλεφαντίνη και θα δούμε από μακριά το μαυσωλείο του Aγά Xαν να δεσπόζει στον απέναντι λόφο.
5
Ημέρα 5η: Κρουαζιέρα (αποβίβαση) - Αμπού Σίμπελ - Ασουάν
Πολύ νωρίς το πρωί αναχώρηση οδικώς για το Αμπού Σίμπελ και επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο που σώθηκε χάρις στην επέμβαση της UNESCO. Ο μεγαλόπρεπος Ναός του Ραμσή ΙΙ και ο μικρότερος της θεότητας Χάθορ χτισμένος προς τιμήν της Βασίλισσας Νεφερτίτης είναι σκαλισμένοι στη Δυτική όχθη του Νείλου και χρονολογούνται από το 13ο αιώνα π.Χ. Αργά το βράδυ επιστρέφουμε στο Ασουάν, τελευταία μας διανυκτέρευση στην Άνω Αίγυπτο!
6
Ημέρα 6η Ασουάν - Κάιρο
Νωρίς το πρωί αναχωρούμε αεροπορικώς για ην πρωτεύουσα της χώρας, το Κάιρο. Ολοήμερη ξενάγηση στο Κάιρο όπου θα επισκεφθούμε το Αρχαιολογικό Μουσείο με θαυμάσια ευρήματα από τις ανασκαφές της Αιγύπτου, τη μεσαιωνική ακρόπολη του Σαλαντίν (Σιταντέλα), με το αλαβάστρινο τζαμί, τα τείχη με τις περίφημες Πύλες και το τζαμί Ιμπν Τουλούν χτισμένο από τους Αββασίδες χαλίφιδες το 876 μ.Χ. Συνεχίζουμε την ξενάγησή μας στην περιοχή της Γκίζας με τις Πυραμίδες και την περίφημη Σφίγγα.
7
Ημέρα 7η: Κάιρο - Σινά
Μετά το πρωινό αναχωρούμε οδικώς για το όρος Σινά, το μέρος που πιστεύεται πως ο Θεός έδωσε στον Μωυσή τις Δέκα Εντολές και το μοναστήρι της Αγίας Αικατερίνης με τα ιερά Κειμήλια. Δείπνο και διανυκτέρευση.
8
Ημέρα 8η: Σινά - Κάιρο
Λίγο μετά τα μεσάνυχτα θα ξεκινήσουμε την ανάβαση στο όρος Σινά για να απολαύσουμε τη μαγευτική ανατολή. Η επίπονη προσπάθεια της ανάβασης θα σας αποζημιώσει όχι μόνο από το θέαμα στην κορυφή του όρους αλλά και από κάθε σημείο του ιερού αυτού προσκυνήματος. Όσοι αντέχετε να το τολμήσετε! Στη διαδρομή πρόθυμοι καμηλιέρηδες θα σας προσφέρουν επί πληρωμή την καμήλα τους για μια πιο ξεκούραστη ανάβαση. Το πρωί επιστρέφουμε στην Αγ. Αικατερίνη και αναχωρούμε οδικώς για το Κάιρο όπου θα φτάσουμε νωρίς το απόγευμα.
9
Ημέρα 9η: Κάιρο – Αλεξάνδρεια
Μετά το πρωινό αναχωρούμε για την πιο «ελληνική» πόλη της Αιγύπτου την Αλεξάνδρεια, την πόλη που ίδρυσε ο Μέγας Αλέξανδρος. Ολόκληρη η μέρα είναι αφιερωμένη στην ξενάγηση της πόλης όπου θα δούμε το Eλληνορθόδοξο Πατριαρχείο, το σπίτι/μουσείο του Έλληνα ποιητή Kωνσταντίνου Kαβάφη, τα κτίρια της ελληνικής κοινότητας, τους βασιλικούς κήπους της Mοντάζα και φυσικά την Nέα Bιβλιοθήκη Aλεξανδρείας.
10
Ημέρα 10η: Αλεξάνδρεια - Όαση της Σίβα
Μέρα συγκλονιστική που αξίζει την όποια κούραση της μακριάς διαδρομής στην καρδιά της λιβυκής ερήμου. Καθοδόν θα έχουμε στάσεις στην περιοχή του Ελ Αλαμέιν και Μάρσα Μαντρούχ.
11
Ημέρα 11η: Όαση Σίβα
Η όαση της Σίβα που βγήκε στο προσκήνιο με τις πρόσφατες ελληνικές ανασκαφές στην περιοχή, κατοικείται από ομάδες πληθυσμών βερβέρικης καταγωγής. Εκτός όμως του εθνολογικού ενδιαφέροντος σήμερα θα μας απασχολήσει το ιερό του Θεού Άμμωνα, ένα από τα σημαντικότερα μαντεία, θα δούμε την πηγή της Κλεοπάτρας και θα θαυμάσουμε την πλινθόκτιστη παλιά πόλη της όασης.
12
Ημέρα 12η: Όαση Σίβα – Όαση Μπαχαρίγια
Μετά το πρωινό αναχωρούμε οδικώς για την όαση της Μπαχαρίγια. Η διαδρομή μοναδική καθώς θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε τους μοναδικούς σχηματισμούς της ερήμου που ανάλογα με το φως παίρνουν τις αποχρώσεις του μπλε και φαντάζουν περισσότερο σαν εκθέματα της πιο απόκοσμης γλυπτοθήκης παρά σαν πέτρες ακίνητες κι απροστάτευτες στις ριπές του αδυσώπητου ανέμου. Η απογευματινή μας βόλτα στην όαση της Μπαχαρίγια με τις θερμές πηγές της και τους κήπους με τα μοσχολέμονα θα κλείσει ευχάριστα τη σημερινή εξίσου κοπιαστική μέρα.
13
Ημέρα 13η: Όαση Μπαχαρίγια - Κάιρο
Σήμερα θα διατρέξουμε το τελευταίο κομμάτι της ερήμου και με κατεύθυνση βόρεια θα φτάσουμε το απόγευμα στο Κάιρο.
14
Ημέρα 14η: Κάιρο
Στη σημερινή μας ξενάγηση θα γνωρίσουμε το Χριστιανικό Κάιρο ξεκινώντας από το Κοπτικό μουσείο, τις εκκλησίες της Παναγίας και του Αγ. Γεωργίου. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το Ισλαμικό νεκροταφείο του Καΐρου, μοναδικό θέαμα μια που τα περισσότερα μαυσωλεία κατοικούνται! Τέλος θα καταλήξουμε στα δαιδαλώδη σουκς της αγοράς του Καν Ελ Καλίλ.
15
Ημέρα 15η: Κάιρο – Αθήνα
Μετά το πρωινό χορτασμένοι από ένα πλούσιο οδοιπορικό σε μια από τις ομορφότερες χώρες του κόσμου επιστρέφουμε αεροπορικώς στην Αθήνα. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η ροή του προγράμματος ενδέχεται να διαφοροποιηθεί χωρίς να παραλείπεται κάτι.

Περιλαμβάνονται

Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση): Πτήσεις Egypt Air & δύο εσωτερικές πτήσεις
Διαμονή σε ξενοδοχεία 5* και κρουαζιερόπλοιο 5* Στις οάσεις Σίβα και Μπαχαρίγια η διαμονή γίνεται σε απλά 3* ξενοδοχεία με βασικές ανέσεις
Ημιδιατροφή καθημερινά και πλήρης διατροφή στην κρουαζιέρα
Μεταφορές, εκδρομές, ξεναγήσεις όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα
Φιλοδωρήματα
Αχθοφορικά μιας αποσκευής κατ’ άτομο
Έξοδα βίζας
Ασφάλεια αστικής ευθύνης/Φ.Π.Α.
Έμπειρο Αρχηγό/συνοδό σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού
Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες

Δεν Περιλαμβάνονται

Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα προσφερόμενα ή αναγράφεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο

Σημειώσεις

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ

 

 

Το ταξίδι περιλαμβάνει πολύωρες διαδρομές στην έρημο για την επίσκεψη των οάσεων σε μη ασφαλτοστρωμένο δρόμο. Επίσης τα ξενοδοχεία στις οάσεις είναι τα καλύτερα διαθέσιμα αλλά χωρίς σημαντικές ανέσεις.

Τα κρουαζιερόπλοια στο Νείλο (ακόμα και αυτά των 5* που χρησιμοποιούμε) είναι γενικά μικρά – στενά πλοία, με απλές ανέσεις και συντήρηση και καθαριότητα ανάλογη της χώρας! Δεν έχουν καμία σχέση με τα πολυτελή κρουαζιερόπλοια ανοιχτής θάλασσας με τους τεράστιους χώρους και τις πολλαπλές δυνατότητες διασκέδασης.

 

 

 

 

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ

 

 

 • Διαβατήριο με τουλάχιστον 6μηνη ισχύ από την ημέρα εξόδου από τη χώρα
 • Ηλεκτρονική μορφή (έγχρωμο αρχείο pdf, μεγέθους 10-300Κb) του διαβατηρίου σας, που θα αποστείλετε στο γραφείο μας είκοσι (20) τουλάχιστον ημέρες πριν από την αναχώρηση του ταξιδιού

 

 

 

ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ

 

 

Να έχετε διαβάσει προσεκτικά το πρόγραμμα του ταξιδιού, να έχετε ενημερωθεί για τους γενικούς όρους τους οποίους θα βρείτε στο site μας www.roundtravel.gr καθώς και στα έντυπά μας και να έχετε υπογράψει την Σύμβαση Συμμετοχής.

 

 

Με την συμμετοχή σας στο ταξίδι αποδέχεστε τους όρους συμμετοχής που αναφέρονται στην ιστοσελίδα μας.

 Top Αξιοθέατα Αιγύπτου

 

Πυραμίδες
Αναμφισβήτητα το διασημότερο αξιοθέατο στην Αίγυπτο είναι οι Πυραμίδες της Γκίζας. Στην ουσία είναι ένα σύμπλεγμα πυραμίδων που βρίσκεται στην αρχαία Νεκρόπολη της Γκίζας. Η μεγαλύτερη και γνωστότερη είναι η Πυραμίδα του Χέοπα, το παλιότερο από τα επτά θαύματα του αρχαίου κόσμου. Μικρότερες σε μέγεθος είναι η Πυραμίδα του Χεφρήνου και η Πυραμίδα του Μυκερίνου. Χρησιμοποιήθηκαν για τον ενταφιασμό των Φαραώ. Στη διάσημη Νεκρόπολη στέκεται περήφανη και η Σφίγγα. Ακόμη και τώρα υπάρχουν Αιγυπτιολόγοι και γεωλόγοι που αμφισβητούν την ικανότητα των Αρχαίων Αιγύπτιων να κατασκευάσουν αυτά τα κομψοτεχνήματα. Παρόλο που υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία! Κι ας υπάρχουν διαφωνίες για την κατασκευή των μνημείων οι πυραμίδες είναι (και θα είναι) ένας από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους σε παγκόσμιο επίπεδο.

 

Λούξορ
To Luxor χαρακτηρίζεται ως το μεγαλύτερο υπαίθριο μουσείο στον κόσμο. Στην ανατολική όχθη πυργώνονται οι επιβλητικοί ναοί Luxor και Karnak, με τον δεύτερο να είναι αφιερωμένος στον Amun-Ra. Στη δυτική όχθη βρίσκεται η Κοιλάδα των Βασιλέων όπου βρίσκονται 63 βασιλικοί τάφοι (μεταξύ των οποίων και ο τάφος του Τουταγχαμών) γι’ αυτό την βρίσκουμε και με την ονομασία «η κοιλάδα των τάφων». Αυτή η απομονωμένη κοιλάδα αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα ευρήματα της Αρχαίας Αιγύπτου. Δυστυχώς οι τάφοι έχουν υποστεί αρκετή φθορά λόγω των πλημμύρων αλλά και του μαζικού τουρισμού γι’ αυτό δεν είναι διαθέσιμοι για επίσκεψη όλοι οι τάφοι την ίδια χρονική στιγμή.

 

Αμπού Σιμπέλ
Στη δυτική όχθη της λίμνης Nasser εξερευνήστε τους ναούς Abu Simbel, πιο συγκεκριμένα τον μεγαλοπρεπή ναό του Ramses II και τον ναό της Hathor. Και οι δύο χτίστηκαν από τον Ραμσή τον Β’ εις ανάμνηση της νίκης του επί του στρατού των Χετταίων στη μάχη του Καντές. Αλλά και για να προβάλλει το μέγεθος της δύναμής του. Στην είσοδο του πρώτου ναού κυριαρχούν οι τέσσερις καθιστοί κολοσσοί του Ραμσή Β΄ που φορούν το διπλό στέμμα της Άνω και της Κάτω Αιγύπτου. Ο δεύτερος ήταν αφιερωμένος στη θεά Άθωρ και στην επίσημη γυναίκα του Φαραώ, την βασίλισσα Νεφερτάρι. Η αρχική τοποθεσία των ναών δεν ήταν στη λίμνη αλλά κρίθηκε απαραίτητη η μεταφορά για να διασωθούν τα θεαματικά μνημεία.

 

Σίβα
Πλούσια σε φοίνικες και ελαιόδεντρα, η όαση Siwa (προφέρεται σίβα) συγκαταλέγεται στη λίστα με τις πιο όμορφες οάσεις του κόσμου. Γνωστή και ως Όαση του Άμμωνα, είναι ένας από τους πιο απομονωμένους οικισμούς της Αιγύπτου. Οι μόνιμοι κάτοικοί της (Βέρβεροι) έχουν αναπτύξει ένα μοναδικό πολιτισμό και τη δική τους ξεχωριστή γλώσσα (siwi), ξεφεύγοντας από την παραδοσιακή Αιγυπτιακή κουλτούρα. Στην όαση ξεχωρίζει το μαντείο που ήταν αφιερωμένο στον Άμμωνα. Χτισμένο πιθανότατα πάνω σε προγενέστερο ναό. Σε κοντινή απόσταση βρίσκεται και το λουτρό της Κλεοπάτρας. Σε γενικότερο πλαίσιο υπάρχουν διάσπαρτες πηγές με κρυστάλλινα νερά που προσφέρουν μία ανάσα δροσιάς.

 

Ασουάν
Το φράγμα Aswan είναι ένα υδροηλεκτρικό φράγμα στον Νείλο, στην πόλη Αswan. Είναι ένα από τα σπουδαιότερα φράγματα του κόσμου και το μεγαλύτερο της χώρας. Εξυπηρετεί τρεις επιτακτικές ανάγκες, να ελέγχει τις πλημμύρες του ποταμού Νείλου, ν’ αποθηκεύει νερό από τις πλημμύρες και να παράγει υδροηλεκτρική ενέργεια. Η πόλη Aswan έχει πολλές νησίδες πλησίον της, όπως η περίφημη Elephantine. Ονομάζεται έτσι γιατί το νησί στο παρελθόν κατείχε σημαντικό ρόλο στο εμπόριο του ελεφαντόδοντου. Η νησίδα διαθέτει αρχαιολογικούς χώρους και μουσείο. Επιπροσθέτως, η πόλη ήταν η βασική πηγή γρανίτη στην Αρχαία Αίγυπτο και φυσικά δεν έμεναν ανεκμετάλλευτα τα λατομεία. Χρησιμοποιήθηκαν για την παραγωγή αγαλμάτων και οβελίσκων. Ευκαιρία λοιπόν να επισκεφτείτε τον γνωστό ημιτελή οβελίσκο στα βόρεια λατομεία.

 

 

 

 

 

 

Μουσείο
Το Αιγυπτιακό μουσείο στο Κάιρο φιλοξενεί μερικά από τα λαμπρότερα ευρήματα της φαραωνικής Αιγύπτου καθώς και μια σειρά ανεκτίμητων θησαυρών στους δύο ορόφους του. Το πιο σημαντικό εύρημα είναι η χρυσή νεκρική μάσκα του φαραώ Τουταγχαμών βάρους 11 κιλών. Στο ισόγειο υπάρχει εκτεταμένη συλλογή παπύρων και νομισμάτων. Στους πάπυρους συναντώνται διάφορες γλώσσες, από λατινικά και αρχαία αιγυπτιακά μέχρι και ελληνικά. Επίσης υπάρχουν σαρκοφάγοι και αγάλματα. Στον πρώτο όροφο τα αντικείμενα προέρχονται από τις δύο τελευταίες δυναστείες της Αιγύπτου. Σε δύο συγκεκριμένα δωμάτια βρίσκονται οι μούμιες. Συνολικά στο μουσείο υπάρχουν 120,000 εκθέματα για να ταξιδέψετε πίσω στο χρόνο.

 

Αλεξάνδρεια
Όπως γνωρίζουμε η Αλεξάνδρεια αποτελούσε έναν από τους βασικούς εμπορικούς κόμβους της Μεσογείου. Ιδρυτής της ο Μέγας Αλέξανδρος το 331 π.χ. Το σπουδαιότερο μέρος της ήταν η βιβλιοθήκη που έγινε το εκδοτικό κέντρο της ελληνιστικής εποχής. Όμως λόγω της πυρκαγιάς (48π.χ.) και άλλων καταστροφών υπάρχουν λίγα απομεινάρια του ένδοξου παρελθόντος. Το 2002 η Νέα Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας (Bibliotheca Alexandrina) υπό την αιγίδα της UNESCO και της αιγυπτιακής κυβέρνησης άνοιξε τις πόρτες της στο ευρύ κοινό. Το κτίριο έχει τη μορφή ενός γιγαντιαίου δίσκου ενσωματωμένου στο έδαφος. Οι εξωτερικοί τοίχοι από γρανίτη είναι σκαλισμένοι με γράμματα/ ιερογλυφικά και σύμβολα, με πάνω από 120 διαφορετικές γραφές.
Η κεντρική αίθουσα ανάγνωσης μπορεί να φιλοξενήσει 8.000.000 βιβλία και 2.500 αναγνώστες καθώς οι αχτίδες του ήλιου πλημμυρίζουν με φως το αναγνωστήριο. Εκτός από την εντυπωσιακή κύρια αίθουσα ανάγνωσης, υπάρχουν τέσσερις εξειδικευμένες βιβλιοθήκες (μία απευθύνεται και στα άτομα που έχουν προβλήματα όρασης). Επιπλέον στεγάζονται τέσσερα μουσεία, ένα πλανητάριο, ένα συνεδριακό κέντρο, εκθέσεις μόνιμες και προσωρινές.

 

Σαχάρα
Η Σαχάρα είναι ο μεγαλύτερος αρχαιολογικός χώρος της Αιγύπτου. Για πάνω από 3500 χρόνια ήταν νεκρόπολη και είναι ο τελευταίος τόπος ανάπαυσης για τους Φαραώ και τις οικογένειές τους. Βρίσκεται ψηλά στην κοιλάδα του Νείλου και καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος της Βόρειας Αφρικής. Σκεφτείτε σοβαρά να διασχίσετε την έρημο με τους καλλιτεχνικά σμιλεμένους αμμόλοφους, αυτή τη «θάλασσα άμμου». Είτε με καμήλα για να νιώσετε σαν να ταξιδεύετε με καραβάνι είτε με 4Χ4 για πιο περιπετειώδη βόλτα. Φυσικά να κάνετε μία στάση στο Μουσείο Imhotep και στην πυραμίδα του Φαραώ Zoser.

 

Ερυθρά Θάλασσα
Πέρα από τις τεράστιες αμμώδεις εκτάσεις και τα βραχώδη όρη, η Αίγυπτος φημίζεται και για την Ερυθρά Θάλασσα. Όπως αντίστοιχα η Ιορδανία για τη Νεκρά Θάλασσα. Το όνομά της οφείλεται στο ερυθρό χρώμα της. Η ακτή κατά μήκος της Ερυθράς Θάλασσας έχει μια άγρια και σαγηνευτική ομορφιά. Όσοι την επισκέπτονται επιδίδονται φυσικά στις καταδύσεις. Οι κοραλλιογενείς ύφαλοι και τα πολύχρωμα ψάρια συνθέτουν ένα μοναδικό υδάτινο κόσμο. Στον απέραντο βυθό βρίσκεται η μαγεία.

 

 

ΤαξίδιΔιατροφήΑναχ/σηΔιαμ/νή2κλινο1κλινοΦόροι Βίζα Είσοδοι
Πολιτιστικό Πανόραμα Αιγύπτου 15 ημέρες HΒ Ημιδ/φή 23/10 18/11 3*, 5* Κρ/πλοιο 5* 1.990€+850€+590€

Εγγραφείτε στο Newsletter μας