Top
 

Πανόραμα Πολωνίας-Μπρατισλάβα-Βελιγράδι

ΝΙΣ - ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ - ΚΡΑΚΟΒΙΑ – WIELICZKA - ΑΟΥΣΒΙΤΣ - ΣΕΣΤΟΧΟΒΑ - ΒΑΡΣΟΒΙΑ - ΒΡΟΤΣΛΑΒ - ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ - ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ - ΣΚΟΠΙΑ
Πανόραμα Πολωνίας-Μπρατισλάβα-Βελιγράδι
735€ κατ'άτομο
ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΠΟ ΤΑ ΠΛΟΙΑ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΤΟΠΙΝ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗΣ

Πολωνία -Πανόραμα Πολωνίας-Μπρατισλάβα-Βελιγράδι

Πολωνία

Ονομάζεται έτσι γιατί ξανακτίστηκε με μεράκι και ελπίδα πάνω στις στάχτες του Β Παγκοσμίου πολέμου, με όλα τα κτήρια Γοτθικής και Αναγεννησιακής αρχιτεκτονικής να είναι απόλυτες απομιμήσεις των παλαιών. Σήμερα, ούτε η Χώρα ούτε η Πρωτεύουσα της έχουν πλέον κάτι να ζηλέψουν από την σύγχρονη Ευρώπη.

 

Μπρατισλάβα

Η Μπρατισλάβα (σλοβάκικα: Bratislava) είναι η πρωτεύουσα της Σλοβακίας και η μεγαλύτερη πόλη της χώρας, με πληθυσμό 432.801. Η Μπρατισλάβα βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Δούναβη, στα σύνορα της Σλοβακίας με την Αυστρία και την Ουγγαρία, και σχετικά κοντά στα σύνορα με την Τσεχία. Απέχει μόλις 50 χλμ. (45-65 λεπτά με το τρένο) από τη Βιέννη. Είναι η πιο πυκνοκατοικημένη πόλη της Κεντρικής Ευρώπης και η μοναδική πρωτεύουσα ευρωπαϊκού κράτους που βρίσκεται σχεδόν πάνω στα σύνορα με άλλο κράτος (Αυστρία). Η οροσειρά των Καρπαθίων ξεκινά εντός της περιοχής της πόλης με τα βουνά Μικρά Καρπάθια (Malé Karpaty).Η Μπρατισλάβα είναι η έδρα της Προεδρίας, του κοινοβουλίου και της σλοβακικής κυβέρνησης. Η πόλη φιλοξενεί πανεπιστήμια, ένα σχετικά μεγάλο αριθμό μουσείων, καθώς επίσης και θέατρα και άλλους πολιτιστικούς θεσμούς (για παράδειγμα τη φημισμένη Σλοβάκικη Φιλαρμονική Ορχήστρα).

 

 

ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΠΟΛΩΝΙΑΣ 11 ΗΜΕΡΕΣ

ΒΕΛΙΓΡΆΔΙ

Το Βελιγράδι (σερβικά: Београд, που σημαίνει Λευκή Πόλη), είναι η πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της Σερβίας. Βρίσκεται στη συμβολή των ποταμών Σάβου και Δούναβη, εκεί όπου η πεδιάδα της Παννονίας συναντά τα Βαλκάνια. Η κυρίως πόλη έχει πληθυσμό 1,23 εκατομμύρια, ενώ πάνω από 1.750.000 άνθρωποι ζουν μέσα στα διοικητικά της όρια.Ένας από τους σημαντικότερους προϊστορικούς πολιτισμούς της Ευρώπης, ο Πολιτισμός Βίντσα, αναπτύχθηκε στην περιοχή του Βελιγραδίου την 6η χιλιετία π.Χ. Στην αρχαιότητα κατοίκησαν την περιοχή Θρακο-Δάκες και μετά το 279 π.Χ. την πόλη κατέλαβαν οι Κέλτες, ονομάζοντάς τη Σιγγίδουνον. Το Βελιγράδι βρίσκεται στη σύγκλιση τριών ιστορικά σημαντικών διαδρομών ταξιδιού μεταξύ της Ευρώπης και των Βαλκανίων: μια διαδρομή ανατολής-δύσης κατά μήκος της κοιλάδας του ποταμού Δούναβη από τη Βιέννη στη Μαύρη Θάλασσα .

Ανατολική Ευρώπη
 • Προορισμός
 • Αναχωρήσεις
  ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΠΟ ΤΑ ΠΛΟΙΑ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΤΟΠΙΝ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗΣ
 • Ώρες αναχώρησης
  Aναχώρηση 06:30
 • Ώρα επιστροφής
  άφιξη το βράδυ.
 • Ημερομηνίες Αναχώρησης
  ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ: 9/7/22, 23/7/22, 2/8/22, 13/8/22, 20/8/22, 22/9/22, 20/10/22

Περιλαμβάνονται

Eκδρομές - περιηγήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν.
Διαμονή, 10 διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4* (3* - 4* ΣΤΗ ΣΕΡΒΙΑ).
Ημιδιατροφή, ( 10 πρωινά, 10 δείπνα ).
Ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
Aρχηγός – συνοδός.
Ασφαλιστική κάλυψη αστικής ευθύνης.
Φ.Π.Α.
1
1Η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ - ΝΙΣ
Aναχώρηση  06:30  από  ΑΘΗΝΑ,  ημίωρη στάση σε  καφέ της Εθνικής  Οδού στην περιοχή της Λαμίας, και  της  Λάρισας  για γεύμα προαιρετικά, άφιξη  στο συνοριακό σταθμό των ΕΥΖΩΝΩΝ. Έλεγχος ταξιδιωτικών  εγγράφων και συνεχίζουμε το ταξίδι μας για τη ΣΕΡΒΙΑ και την περιοχή της ΝΙΣ, για δείπνο  και διανυκτέρευση.
2
2Η ΗΜΕΡΑ: ΝΙΣ – ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ
Μετά το πρωινό αναχώρηση για ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ. Η διαδρομή μας από την πρωτεύουσα της ΣΕΡΒΙΑΣ το ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ προσπερνώντας το ΝΟΒΙΣΑΝΤ μας οδηγεί στα σύνορα της ΟΥΓΓΑΡΙΑΣ και την πόλη του ΣΕΓΚΕΤ. Το απόγευμα το ‘’ΠΑΡΙΣΙ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ’’ η πανέμορφη ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ μας καλωσορίζει και μας προσκαλεί να την γνωρίσουμε. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο , δείπνο,  χρόνος  ελεύθερος  για  περιπάτους  γνωριμίας,  στην  πρωτεύουσα  των  Μαγυάρων, διαν/ση.
3
3Η ΗΜΕΡΑ:ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ - ΚΡΑΚΟΒΙΑ
Σύντομη περιήγηση - γνωριμία με το «Μαργαριτάρι του Δούναβη»  και  συνεχίζουμε  το ταξίδι μας από μία αρκετά ενδιαφέρουσα διαδρομή που οδηγεί στην πιο όμορφη ίσως πόλη της Πολωνίας, την ΚΡΑΚΟΒΙΑ. Τακτοποίηση  στο ξενοδοχείο, δείπνο  και  χρόνος  ελεύθερος, στην πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης του 2000, η οποία συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO, διανυκτέρευση.
4
4η ΗΜΕΡΑ: ΚΡΑΚΟΒΙΑ (ξενάγηση) // WIELICZKA
Περιήγηση,  γνωριμία  με  το ‘’στολίδι της Πολωνίας’’  όπως  χαρακτηριστικά   την  αποκαλούν, που ήταν κάποτε η πρωτεύουσα των Γιαγγελόνων. Ξεκινάμε την πανοραμική  μας  ξενάγηση  από την πανέμορφη  μεσαιωνική πλατεία με την παλαιά υφασματαγορά και το μνημείο του ποιητή «ΜΙΣΚΕΒΙΤΣ», με τις τέσσερις αλληγορικές μορφές στη βάση του, την ΕΚΚΛΗΣΙΑ  ΤΗΣ  ΠΑΝΑΓΙΑΣ  «MARIACKI» μνημειακής γοτθικής κατασκευής, με τον φύλακα τρομπετιστή στην κορυφή του καμπαναριού. Συνεχίζουμε  με  το  ιστορικό  πανεπιστήμιο  των ΓΙΑΓΓΕΛΟΝΩΝ  και  καταλήγουμε στο μεσαιωνικό κάστρο, ΒΑΒΕΛ που υψώνεται πάνω από τον ποταμό ΒΙΣΤΟΥΛΑ,  με τη «ΓΟΤΘΙΚΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ», όπου γινόταν η στέψη και ο ενταφιασμός των Πολωνών Βασιλιάδων, όπου μαζί με το Βασιλικό Πύργο, δεσπόζουν της πόλεως από το λόφο. Ακολουθεί  χρόνος  ελεύθερος  στην  παλαιά  πόλη  και  αμέσως  μετά  θα  επισκεφθούμε  τα παλαιά ΑΛΑΤΟΡΥΧΕΙΑ WIELICZKA  για  να θαυμάσουμε ένα  μοναδικό  μνημείο,  που  εκτείνεται  304  μέτρα  υπογείως,  σε  εννέα  επίπεδα,  με  δαιδαλώδεις  στοές,  αίθουσες,  σήραγγες  και  λίμνες.  Τρία  μόνο  επίπεδα  είναι  σήμερα  επισκέψιμα,  τα  οποία  και  θα  γνωρίσουμε.  Επιστροφή στο  ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.
5
5Η ΗΜΕΡΑ: ΚΡΑΚΟΒΙΑ – ΑΟΥΣΒΙΤΣ - ΣΕΣΤΟΧΟΒΑ - ΒΑΡΣΟΒΙΑ
Αναχώρηση για την πολωνική πρωτεύουσα με δύο όμως σημαντικούς σταθμούς στη διαδρομή μας. Το παγκοσμίως γνωστό μνημείο του BIRKENAU στο ΑΟΥΣΒΙΤΣ, το μεγαλύτερο στρατόπεδο συγκέντρωσης των ΝΑΖΙ κατά τη διάρκεια του Β’ παγκοσμίου πολέμου θα γνωρίσουμε από κοντά, μια εμπειρία που συγκλονίζει. Η διαδρομή μας προς ΒΑΡΣΟΒΙΑ συνεχίζεται με στάση στο CZESTOCHOWA,  για να επισκεφθούμε το μοναστήρι «ΓΙΑΣΝΑ ΓΚΟΡΑ». Μια από τις πιο σημαντικές πόλεις της ΠΟΛΩΝΙΑΣ, που συχνά αποκαλείται «θρησκευτική πρωτεύουσα» με εκατομμύρια πιστών να συρρέουν από όλα τα μέρη της γης, για να προσκυνήσουν τη θαυματουργή εικόνα της ΜΑΥΡΗΣ ΜΑΝΤΟΝΑΣ, η αγιογραφία χρονολογείται από τον 14ο αιώνα, αλλά ο θρύλος λέει ότι την εικόνα την έφτιαξε ο Ευαγγελιστής Λουκάς από ένα κομμάτι ξύλο από το τραπέζι της ΠΑΝΑΓΙΑΣ της ΝΑΖΑΡΕΤ. Το  βράδυ θα καταλήξουμε στη ΒΑΡΣΟΒΙΑ, δείπνο, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.
6
6Η ΗΜΕΡΑ: ΒΑΡΣΟΒΙΑ (ξενάγηση)
Πανοραμική  ξενάγηση  της  πόλης.  Ξεκινάμε τη γνωριμία μας από την παλαιά πόλη και τα Βασιλικά ανάκτορα, όπου   μετά  την  ολοσχερή  καταστροφή  της κατά  το  Β’  παγκόσμιο  πόλεμο,  800  κτίρια  ανοικοδομήθηκαν  με  πιστή λεπτομερειακή αντιγραφή,  από  ιστορικά  ντοκουμέντα, σκίτσα, πίνακες  και  φωτογραφίες. Το ROYAL CASTLE Γοτθικό κτίσμα του 13ου αιώνα, το βλέπουμε σήμερα στην ανακαινισμένη ΜΠΑΡΟΚ μορφή του,  καθώς  επίσης και την Κολώνα του Σιγισμούνδου, το άγαλμα της Σειρήνας  και την πλατείας της Νίκης. Τέλος το πάρκο «LAZIENKI» από τα ωραιότερα της ΕΥΡΩΠΗΣ που  κατασκευάστηκε το 1766 από τον τελευταίο Βασιλιά της Πολωνίας, και μέσα βρίσκεται το «ΠΑΛΑΤΙ ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ» με τις θαυμάσιες αίθουσες χορού, την αίθουσα των πορτρέτων και τη μεγάλη τραπεζαρία όπου λάμβαναν χώρα τα περίφημα δείπνα της Πέμπτης, το άγαλμα  του  Σοπέν, κ.α. Κλείνουμε  την  ξενάγηση  μας με  επίσκεψη  στο  Μνημείο  της  Εξέγερσης, στο  γκέτο  της  πόλης, χρόνος  ελεύθερος  για   περιπάτους, δείπνο,  διαν/ση.
7
7Η ΗΜΕΡΑ: ΒΑΡΣΟΒΙΑ - ΒΡΟΤΣΛΑΒ
Πρωινή  αναχώρηση για  Wroclaw.  Άφιξη, τακτοποίηση στο  ξενοδοχείο  και  γνωριμία  με τη «Βενετία του Βορρά»  μία πόλη με γέφυρες και εντυπωσιακά κτίρια,  κατά  μήκος  του  ποταμού  ΟΝΤΕΡ, όπου γύρω  του είναι  κτισμένη  η πόλη, που είχε οριστεί  και ως πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2016. Δείπνο, διανυκτέρευση.
8
8Η ΗΜΕΡΑ: ΒΡΟΤΣΛΑΒ - MΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ
Μετά το πρωινό αναχωρούμε  για  την  πρωτεύουσα  της  ΣΛΟΒΑΚΙΑΣ,  τη  ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ. Με  ενδιάμεση  στάση  στη  διαδρομή,  θα  καταλήξουμε   στο  ξενοδοχείο  μας  και  θα  έχουμε ελεύθερο χρόνο  για  περιπάτους  γνωριμίας   στην  πιο  πυκνοκατοικημένη  πόλη  της  κεντρικής  Ευρώπης, χτισμένη  στις  όχθες  του  Δούναβη  και  πολύ  κοντά  στα  σύνορα  της  Αυστρίας,  δείπνο,  διαν/ση.
9
9Η ΗΜΕΡΑ: ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ - ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ
Η  πρωτεύουσα της  Σερβίας,  το  ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ  επόμενος  σταθμός  μας. Θα  φθάσουμε  αργά  το  απόγευμα  και  θα  έχουμε  την  ευκαιρία για σύντομη περιήγηση - γνωριμία με την πόλη και ορισμένα αξιοθέατα, όπως το Kalemegdan, οχυρό και πάρκο που βρίσκεται στην περιοχή Stari Grad κοντά στο κέντρο της πόλης, την πλατεία Δημοκρατίας, μια από της πλατείες του κέντρου που βρίσκονται κάποια από τα διασημότερα κτίρια, όπως το Εθνικό Μουσείο, το Εθνικού θέατρο και το άγαλμα του Πρίγκιπα Μιχαήλ. Τακτοποίηση  στο  ξενοδοχείο, δείπνο, διαν/ση.
10
10Η ΗΜΕΡΑ: ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ – ΣΚΟΠΙΑ
Πρωινό,  ολοκληρώνουμε  τη  γνωριμία  με  την  πόλη  και  αναχώρηση  για  ΣΚΟΠΙΑ, με  ενδιάμεση στάση  και τις  αναγκαίες  διατυπώσεις  των  συνοριακών  σταθμών,  θα  φθάσουμε   νωρίς το  βράδυ,  στην  πόλη  των  ΣΚΟΠΙΩΝ,   δείπνο,  χρόνος  ελεύθερος  για  περιπάτους,  διανυκτέρευση.
11
11Η ΗΜΕΡΑ: ΣΚΟΠΙΑ – ΑΘΗΝΑ
Αναχώρηση  για  ΑΘΗΝΑ,  από  τη  γνωστή  διαδρομή, μέσω  του  συνοριακού  σταθμού  των  Ευζώνων,  με  μικρές  στάσεις   στην  περιοχή   της  ΛΑΡΙΣΑΣ  και  της  ΛΑΜΙΑΣ,  άφιξη  το βράδυ. Υ.Γ.  ΕΙΝΑΙ  ΔΥΝΑΤΟΝ  Η  ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗ  ΤΟΥ  ΝΙΣ  ΝΑ  ΓΙΝΕΙ  ΣΤΟ  ΠΑΡΑΣΙΝ   Η  ΤΟ  ΚΡΟΥΣΕΒΑΤΣ.  

Περιλαμβάνονται

Eκδρομές - περιηγήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν.
Διαμονή, 10 διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4* (3* - 4* ΣΤΗ ΣΕΡΒΙΑ).
Ημιδιατροφή, ( 10 πρωινά, 10 δείπνα ).
Ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
Aρχηγός – συνοδός.
Ασφαλιστική κάλυψη αστικής ευθύνης.
Φ.Π.Α.

Δεν Περιλαμβάνονται

Είσοδοι σε Μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους. Ποτά στα προσφερόμενα δείπνα. Ότι αναφέρεται ως προτεινόμενο η προαιρετικό και ότι ρητά δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα και τις παροχές του.
ΤΙΜΕΣ ΑΝΑ ΆΤΟΜΟ:Αναχώρηση
ΣΕ 2ΚΛΙΝΑ ΔΩΜΆΤΙΑ735€
ΤΡΙΤΟ ΆΤΟΜΟ ΕΩΣ 12 ΕΤΏΝ ΣΕ 3ΚΛΙΝΟ660€
ΕΠΙΒΆΡΥΝΣΗ ΜΟΝΟΚΛΊΝΟΥ325€

Εγγραφείτε στο Newsletter μας