Top
 

Σμύρνη από Ηράκλειο 28η OKT

Σμύρνη, Έφεσος, Πέργαμος, Κιρκιντζές, Βουρλά, Αλάτσατα, Τσεσμέ
Σμύρνη από Ηράκλειο 28η OKT
429€ κατ'άτομο
Η δική μας επίσκεψη στα «Ματωμένα Χώματα» της Δ. Σωτηρίου και τα θαύματα του Αρχαίου Κόσμου
27-30 Οκτωβρίου

Σμύρνη, γεμάτη εικόνες και συναισθήματα. Τόσο πολλές και τόσο αντιθετικές μεταξύ τους, που είναι σαν
να συμπυκνώνεται εδώ όλο το «είναι» της Τουρκίας, ακριβώς στο σημείο εκείνο όπου η Δύση συναντά την
Ανατολή.

Σμύρνη. Και έχει κι απ’ τα δύο. Και Δύση και Ανατολή. Κι έχει και λίγη… Ελλάδα, παρόλο που αυτό δεν το
καταλαβαίνεις για κανένα λόγο αν δεν πας διαβασμένος ή αν δεν «κρατάς» από εδώ.

Η Αγορά της Σμύρνης:

Η Αγορά της Σμύρνης είναι μια από τις καλύτερα διατηρημένες αρχαίες αγορές στον κόσμο σήμερα.Sε μεγάλο βαθμό λόγω του εξαίρετου Υπαίθριου Μουσείου Agora στις εγκαταστάσεις. Χτισμένο από τον Μέγα Αλέξανδρο και αργότερα ξαναχτίστηκε μετά από σεισμό, οι στήλες, οι καμάρες και οι δομές προσφέρουν μια ματιά στο πώς πρέπει να έμοιαζε ένα ρωμαϊκό παζάρι.

Ο Πύργος του Ρολογιού:

Ο Πύργος του Ρολογιού της Σμύρνης (İzmir Saat Kulesi) είναι ένας ιστορικός πύργος ρολογιού στην πλατεία Konak στο κέντρο της Σμύρνης. Ο Λεβαντίνος Γάλλος αρχιτέκτονας Raymond Charles Père σχεδίασε τον Πύργο του Ρολογιού της Σμύρνης. Χτίστηκε το 1901.

Πέργαμος:

Η υπέροχη πόλη της Περγάμου στην κορυφή του λόφου χρονολογείται από τον 5ο αιώνα π.Χ.Hταν κάποτε μια εστία μάθησης, πολιτισμού και εφευρέσεων, που άκμασε μέχρι τον 14ο αιώνα. Απομεινάρια από τις σημαντικότερες δομές της πόλης παραμένουν, όπως η Ακρόπολη, η Κόκκινη Βασιλική, υδραγωγεία, ένα μεγάλο ιατρικό κέντρο, ένα τολμηρά απότομο αμφιθέατρο και μια ιστορικά σημαντική βιβλιοθήκη.

ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΣΜΥΡΝΗ 27-30.10.2022 

 

 

Πατήστε εδώ για να εκδηλώσετε ενδιαφέρον – Θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας.

Σμύρνη από Ηράκλειο 28H OKT
 • Προορισμός
 • Αναχωρήσεις
  Ηράκλειο / Σμύρνη
 • Ώρες αναχώρησης
  27/10/2022 Ηράκλειο – Σμύρνη 06:30 – 07:30
 • Ώρα επιστροφής
  30/10/2022 Σμύρνη – Ηράκλειο 22:20 – 23:20
 • Ημερομηνίες Αναχώρησης
  4 μέρες : 27-30 Οκτωβρίου

Περιλαμβάνονται

Αεροπορικά εισιτήρια Ηράκλειο – Σμύρνη – Ηράκλειο με απευθείας ναυλωμένη πτήση της Aegean
Μεταφορές με λεωφορεία βάσει προγράμματος
Τρεις διανυκτερεύσεις σε δίκλινο δωμάτιο με ημιδιατροφή

στο ξενοδοχείο Kaya Prestige 4* στην Σμύρνη

Πρωινό με εξαιρετικό καφέ ή τσάι στην άφιξή μας στις 27 Οκτωβρίου
Εκδρομές όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα με ελληνόφωνους ξεναγούς
Μία αποσκευή έως 23kg και μία χειραποσκευή έως 8kg το άτομο
Έμπειροι συνοδοί του γραφείου μας
Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων
Ασφάλεια αστικής ευθύνης
Όλοι οι φόροι & Φ.Π.Α.
1
Ημέρα 1η, Πέμπτη 27 Οκτωβρίου
Αναχώρηση από Ηράκλειο νωρίς το πρωί στις 06:30 π.μ. και άφιξη στην Σμύρνη με απευθείας ναυλωμένη πτήση της Aegean! Καλό πρωινό με καφέ ή τσάι (κερασμένο από το γραφείο μας) και ξεκινάμε την εξερεύνηση της καταπληκτικής αυτής πόλης, πατρίδα του Ομήρου με τα 5.000 χρόνια ιστορίας. Θα σεργιανίσουμε την ιστορική προκυμαία της Μπελ Επόκ των Ελλήνων και Φραγκολεβαντίνων, την πλατεία Κονάκ με τον Πύργο του Ρολογιού, το Κορδελιό με τον όμορφο εμπορικό πεζόδρομο, το οποίο έγινε ένα κομψό προάστιο, με άνετες επαύλεις στην παραλία του, κινηματογράφο, θέατρο, λέσχες κ.α. Οι περισσότεροι κάτοικοι ήταν Έλληνες, ενώ ακολουθούσαν οι Αρμένιοι, οι Μουσουλμάνοι και κάποιοι Λεβαντίνοι. Θα περιπλανηθούμε στα Σχοινάδικα, στο Παραλλέλι, στην Μπελαβίστα, θαυμάζοντας τα παλιά ελληνικά αρχοντικά, θα δούμε την Ελληνική συνοικία και την προκυμαία Άγιο Βουκόλο, την Αγία Φωτεινή και την πλατεία Διοικητηρίου. Ακόμη θα δούμε την παλαιότερη αγορά της Σμύρνης, Kemeralti Bazaar και θα μπορέσουμε να κάνουμε τα ψώνια μας. Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για μεσημεριανό φαγητό στο κέντρο της πόλης και καφεδάκι με μπακλαβά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στη Σμύρνη και ελεύθερος χρόνος. Διαμονή με βραδινό φαγητό στο ξενοδοχείο. Το βράδυ τρικούβερτο γλέντι με παραδοσιακή μουσική, μεζέ, κρασί και ρακί! Προαιρετικό! Παρακαλούμε δηλώστε συμμετοχή.
2
Ημέρα 2η, Παρασκευή 28 Οκτωβρίου
  Ξεκινάμε με καλό πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχωρούμε νότια προς την καταπληκτική Έφεσο, η πιο καλοδιατηρημένη αρχαία πόλη της Ιωνίας και τόπος κατασκευής του ενός εκ των 7 Θαυμάτων του αρχαίου κόσμου, του Αρτεμίσιου του περιβόητου Ναού της Αρτέμιδος. Στη ρωμαϊκή περίοδο γνώρισε αίγλη με το εμπόριο ανάμεσα στη Ρώμη, τις αγορές του Λιβάνου και της Αλεξάνδρειας. Θα επισκεφθούμε το θέατρο της Εφέσου, χωρητικότητας 24.000 θεατών και τη βιβλιοθήκη του Κέλσου, όπου κάποτε φυλάσσονταν χιλιάδες πάπυροι. Θα επισκεφτούμε ακόμη την κατοικία της Παναγίας στην Έφεσο, μια μυστηριακή, υπέρλαμπρη μικροσκοπική μονή, μόλις 6 χιλιόμετρα από τον αρχαιολογικό χώρο της ξακουστής ελληνικής πόλης της αρχαιότητας. Συνεχίζουμε στο Σελτζούκ (παραδοσιακό χωριό δίπλα στην Έφεσο με αρχαιολογικό ενδιαφέρον) και ακόμη θα απολαύσουμε τον Κιρκιντζέ σήμερα τουρκ. Şirince) είναι χωριό 600 περίπου κατοίκων στην επαρχία Σμύρνης στην Τουρκία, 8 περίπου χιλιόμετρα ανατολικά της πόλης Σελτζούκ και επίσης 8 χιλιόμετρα από την Έφεσο. Η περιοχή γύρω από το χωριό έχει ιστορία που χρονολογείται από την ελληνιστική περίοδο (323-31 π.Χ.). Ευρήματα κοντά στο χωριό μεταξύ του 2001 και του 2002 μαρτυρούν την παρουσία επτά χωριών και εννέα αγροικιών στην περιοχή που χρονολογούνται στους αρχαίους και μεσαιωνικούς χρόνους. Στον δρόμο που οδηγεί στο χωριό υπάρχουν ερείπια πολλών ρωμαϊκών υδραγωγείων, καθώς το χωριό αποτελούσε σημαντική πηγή νερού για την αρχαία Έφεσο. Σήμερα το χωριό βιοπορίζεται μέσω της γεωργίας (ελαιόλαδο, ροδάκινα, κρασί) και του τουρισμού. Είναι καλά προστατευμένο και συνιστά σπάνιο και όμορφο παράδειγμα χριστιανικής αρχιτεκτονικής της οθωμανικής περιόδου. Επιστροφή στη Σμύρνη και στο ξενοδοχείο μας. Διαμονή με βραδινό φαγητό στο ξενοδοχείο.
3
Ημέρα 3η, Σάββατο 29 Οκτωβρίου
Ξεκινάμε με καλό Καφέ και πρωινό στο ξενοδοχείο μας και πρώτα θα θαυμάσουμε το Ασκληπιείο (Παλιό Νοσοκομείο), ένα από τα δύο πιο γνωστά νοσοκομεία της αρχαιότητας, αφιερωμένο στον θεό της θεραπείας Ασκληπιό, ο οποίος εκπαίδευσε τον διάσημο ιατρό Γαληνό. Μετά το Ασκληπιείο περνάμε στην Ακρόπολη, τον πάνω οικισμό της Αρχαίας Πόλης της Περγάμου, που υψώνεται σαν αετοφωλιά πάνω από την πεδιάδα του Περγάμου. Στο δρόμο βλέπουμε τα σπίτια του Μπέργαμα που χρονολογούνται στην Οθωμανική περίοδο και το Kızılavlu, που είναι αφιερωμένο στους Αιγύπτιους Θεούς. Μετά από μια σύντομη βόλτα με τελεφερίκ προχωράμε στον ναό του Τραϊανού που βρίσκεται στην κορυφή της πόλης σαν στέμμα, ένα αριστούργημα μηχανικής. Επισκεπτόμαστε το Θέατρο Περγάμου, ένα από τα πιο απόκρημνα θέατρα του αρχαίου κόσμου, και παρακολουθούμε τη μαγευτική θέα της πεδιάδας της Περγάμου στη θέση που βρίσκεται ο Βωμός του Δία. Συνεχίζουμε το ταξίδι μας και σταματάμε στον λόφο Cennet στην είσοδο του Αϊβαλί, που είναι ένας επίγειος παράδεισος με τα 22 νησιά του που περιβάλλονται από το Αιγαίο Πέλαγος. Εδώ, παρακολουθούμε τη μαγευτική θέα στο Αϊβαλί, την Κούντα και τα νησιά και κάνουμε ένα μικρό διάλειμμα για μια φωτογράφηση. Στη συνέχεια, ξεκινάμε την περιήγηση στα γοητευτικά δρομάκια του Αϊβαλιού με τους πλακόστρωτους δρόμους, τα όμορφα πέτρινα σπίτια και τα ερείπια εκκλησιών. Στο δρόμο μας για το νησί Cunda, περνάμε τη νέα γέφυρα της Cunda και στη συνέχεια την πρώτη γέφυρα του Βοσπόρου. Όταν φτάνουμε στο κέντρο της Cunda, επισκεπτόμαστε αυτό το γοητευτικό νησί με τα στενά λιθόστρωτα δρομάκια, τα παλιά ελληνικά σπίτια και τα πολύχρωμα καφέ. Θα έχουμε το μεσημεριανό μας γεύμα που μπορούμε να δημιουργήσουμε από νόστιμα ψάρια και ορεκτικά ή ένα τραγανό τοστ κυδωνιού. Ολοκληρώνουμε την βόλτα μας και κάνουμε ένα διάλειμμα στο Taş Kahve, ηλικίας 150 ετών.
4
Ημέρα 4η, Κυριακή 30 Οκτωβρίου
Ξεκινάμε με καλό καφέ και πρωινό στο ξενοδοχείο μας για να ακολουθήσουμε μια πανέμορφη διαδρομή στα παράλια της Μικράς Ασίας. Θα γνωρίσουμε παλαιά ελληνικά χωριά και κωμοπόλεις όπως τα Βουρλά, με την οικία του μεγάλου εθνικού μας ποιητή Γ. Σεφέρη, για τα οποία είχε γράψει «τα Βουρλά ήταν για μένα ο μόνος τόπος που και τώρα ακόμη, μπορώ να ονομάζω πατρίδα, ο τόπος όπου βλάστησαν τα παιδικά μου χρόνια». Στη συνέχεια θα βρεθούμε στα πανέμορφα Αλάτσατα, χαρακτηριστικό αναπαλαιωμένο οικιστικό παράδειγμα. Θα μας συγκλονίσει η ανεπανάληπτη φυσιολατρική εικόνα, τα περιβόλια, οι εκπληκτικές παραδοσιακές κατοικίες και η ηρεμία του τοπίου. Τελευταία στάση το πανέμορφο λιμάνι του Τσεσμέ, όπου επισκεπτόμαστε τη συνοικία της Κάτω Παναγιάς και την παλιά εκκλησία του Αγίου Χαραλάμπους (σήμερα πολιτιστικό κέντρο) καθώς και την παλιά αγορά! Θα έχουμε δυνατότητα για μεσημεριανό φαγητό και το απόγευμα επιστρέφουμε στην Σμύρνη. Μεταφορά στο αεροδρόμιο και αναχώρηση για Ηράκλειο στις 22:20 μ.μ. Άφιξη στις 23:20 μ.μ.

Περιλαμβάνονται

Αεροπορικά εισιτήρια Ηράκλειο – Σμύρνη – Ηράκλειο με απευθείας ναυλωμένη πτήση της Aegean
Μεταφορές με λεωφορεία βάσει προγράμματος
Τρεις διανυκτερεύσεις σε δίκλινο δωμάτιο με ημιδιατροφή

στο ξενοδοχείο Kaya Prestige 4* στην Σμύρνη

Πρωινό με εξαιρετικό καφέ ή τσάι στην άφιξή μας στις 27 Οκτωβρίου
Εκδρομές όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα με ελληνόφωνους ξεναγούς
Μία αποσκευή έως 23kg και μία χειραποσκευή έως 8kg το άτομο
Έμπειροι συνοδοί του γραφείου μας
Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων
Ασφάλεια αστικής ευθύνης
Όλοι οι φόροι & Φ.Π.Α.

Δεν Περιλαμβάνονται

Είσοδοι σε αρχαιολογικούς χώρους (Έφεσος 11€/άτομο, Ασκληπιείο Περγάμου 5€/άτομο)  Το κόστος του γλεντιού στις 27 Οκτωβρίου (35€/άτομο) Προαιρετικό!

Σημειώσεις

Ώρες πτήσεων

27/10/2022 Ηράκλειο – Σμύρνη 06:30 – 07:30

30/10/2022 Σμύρνη – Ηράκλειο 22:20 – 23:20

 

Ακυρωτική Πολιτική

Για ακυρώσεις έως και 9 Οκτωβρίου επιστροφή του 100% της αξίας

Για ακυρώσεις από 10 έως και 16 Οκτωβρίου επιστροφή του 50% της αξίας

Για ακυρώσεις από 17 Οκτωβρίου 100% ακυρωτικά

 

Σημειώσεις

 1. Συμμετοχές με προκαταβολή 130€ ανά άτομο. Εξόφληση έως 9 Οκτωβρίου.
 2. Απαραίτητα στοιχεία για κρατήσεις: ονοματεπώνυμα συμμετεχόντων όπως αναγράφονται στις ταυτότητες/διαβατήρια, τηλέφωνα επικοινωνίας, e-mail.
 3. Για την συμμετοχή σας στο ταξίδι θα πρέπει να έχετε ισχύοντα διαβατήρια νέου τύπου ή ταυτότητες νέου τύπου με λατινικούς χαρακτήρες κάτω της 15ετίας. Για τα παιδιά που ταξιδεύουν με έναν από τους δύο γονείς, θα πρέπει να υπάρχει έγγραφη επικυρωμένη συναίνεση από τον άλλο γονέα. Η κατοχή των σωστών ταξιδιωτικών εγγράφων και θεωρήσεων αποτελεί αποκλειστική ευθύνη των ταξιδιωτών.

Με την συμμετοχή σας στο ταξίδι αποδέχεστε τους όρους συμμετοχής που αναφέρονται στην ιστοσελίδα μας.

 

Ταξιδέψτε στη Σμύρνη και ανακαλύψτε τις ομορφιές της γοητευτικής Μικρασιάτισσας

Στα παράλια της Μικράς Ασίας, περιτριγυρισμένη από  ένα όμορφο φυσικό τοπίο, απλώνεται η Σμύρνη, πόλη γεμάτη έντονες εικόνες και δυνατά συναισθήματα. Η πόλη με το μακραίωνο ιστορικό παρελθόν, ως μια από τις αρχαιότερες πόλεις της Μεσογείου και της Ιωνίας, κουβαλά σήμερα ένα βαρύ φορτίο ιστορίας και παράδοσης, σε συνδυασμό με την αύρα μιας ανερχόμενης μητρόπολης της Ανατολίας, με τη σύγχρονη αρχιτεκτονική και τον δυναμικό χαρακτήρα των κατοίκων της.

Παραθαλάσσια και αρχοντική, με τις αριστοκρατικές της συνοικίες και ένα τεράστιο παραλιακό μέτωπο προς το Αιγαίο πέλαγος, η Σμύρνη αποπνέει τον δυναμισμό και τη γοητεία μιας πόλης που σέβεται τον εαυτό της και γεμίζει κάθε επισκέπτη συναισθήματα και συγκινήσεις, που καθιστούν το ταξίδι μια ξεχωριστή εμπειρία. Ο ιδιαίτερος πολιτιστικός χαρακτήρας της Σμύρνης, που ζυμώθηκε γόνιμα μέσα από τις ευεργετικές αντιθέσεις των λαών

που κατοίκησαν και κατοικούν  σε αυτήν, ξεδιπλώνεται μέσα από την γραφικότητα της προκυμαίας της, θυμίζοντας σε όλους τον σπουδαίο εμπορικό χαρακτήρα της πόλης, ως σημείο συνάντησης των  δρόμων που ένωναν, ανέκαθεν, δύση και Ανατολή. Περιηγηθείτε στην πλατεία Κονάκ, εκεί όπου δεσπόζει ο περίφημος Πύργος του ρολογιού, το σήμα κατατεθέν της πόλης και μέσα από τα δαιδαλώδη γραφικά δρομάκια της περιοχής φτάστε στο Kemeralti bazaar, και απολαύστε τη μαγική ατμόσφαιρα μιας υπαίθριας αγοράς, που σφύζει από ενέργεια και ζωή. Δείτε το Χισάρ Τζαμί, το παλαιότερο τζαμί της Σμύρνης και απολαύστε το κορυφαίο πανόραμα της πόλης με τη βοήθεια του Ασανσέρ της Σμύρνης. Αφεθείτε στη νοσταλγική διάθεση της παλιάς ελληνικής συνοικίας Πούντα, σημερινό Αλσαντζάκ, και φτάστε στο βελούδινο κάστρο της Σμύρνης (Καντιφέ Καλέ) επιτρέποντας στη θέα την πόλης και του πελάγους να σας συνεπάρει.

Απολαύστε τοπικές γεύσεις στη Σμύρνη

Όλες τις γεύσεις της τουρκικής κουζίνας και τα παραδοσιακά πιάτα  μπορείτε να τις γευτείτε σε κάθε γωνιά της Σμύρνης. Τα περισσότερα πιάτα έχουν σαν βασική πρώτη ύλη το κρέας, ενώ θα συναντήσετε και μια μεγάλη ποικιλία ψαρικών η θαλασσινών. Δοκιμάστε ενδεικτικά το kadin Badu kofte (από μοσχαρίσιο άπαχο κιμά και ρύζι), το κεσκέκ(πουρές σιταριού με κοτόπουλο), το kumpir(πατάτα ανοιχτή στη μέση γεμιστή με βούτυρο) kumnru(σάντουιτς με κασέρι και σουτζούκι), boyoz(μπουρεκια σκέτα με τυρί ή σπανάκι). Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τους εκπληκτικούς λουκουμάδες και τα σιροπιαστά γλυκά, καθώς και το zerde(γλυκό με ζαχαρούχο ρύζι και σαφράν) που θα σας ξετρελάνει.

Η καλύτερη περίοδος για να επισκεφτείτε τη Σμύρνη

Επιλέξτε ιδανικά την περίοδο Απριλίου-Σεπτεμβρίου. Μολονότι το καλοκαίρι οι θερμοκρασίες είναι σχετικά υψηλές και συνδυάζονται με υγρασία, ο καιρός είναι ιδανικός για εξορμήσεις στις γύρω παραλίες και κοντινές  περιοχές αρχαιολογικού ενδιαφέροντος. (Πέργαμος, Έφεσος).

Πως να μετακινηθείτε στη Σμύρνη

Επιλογές μετακίνησης από/ προς τη Σμύρνη

Το αεροδρόμιο Αντνάν Μεντερές, της Σμύρνης βρίσκεται στην περιοχή Καζαμιρ, 18 χλμ. από  την πόλη. Στη Σμύρνη μπορείτε να ταξιδέψετε αεροπορικώς από Αθήνα ή Θεσσαλονίκη με ενδιάμεσες στάσεις ή επίσης με δικό σας Ι.Χ. Η μετακίνηση από το αεροδρόμιο στο κέντρο της πόλης γίνεται μέσω λεωφορείων Havas με πυκνά δρομολόγια και διάρκεια διαδρομής 35΄-60΄ ως το κέντρο της πόλης. Εναλλακτικά επιλέξτε το τρένο, που αποδεικνύεται πιο γρήγορη επιλογή.

Τιμή Κατ'άτομο
Δίκλινο δωμάτιο 429€
3ος ενήλικας σε τρίκλινο δωμάτιο 399€
Παιδί έως 11 χρονών στο ίδιο δωμάτιο με τους γονείς379€
Επιβάρυνση μονόκλινου +70€

Εγγραφείτε στο Newsletter μας